Sunne chips

God morgen søtiser <3

I går lagde jeg noe superdigg som jeg må dele med dere med en gang! Dette er så enkelt, noe alle kan få til og like.


Da mamma var innom leiligheten fikk hun smake og hun ble hekta! Noen timer senere fikk jeg melding om at hun hadde kjøpt inn ingrediensene slik at hun selv kunne lage disse, haha. Jon Anders hadde vel egentlig ikke lyst til å smake, det er ikke alltid han er like positiv når jeg kommer med rare, sunne ting. Helt fortståelig selvfølgelig! Uansett, så ble han positivt overrasket og ente med å spise opp restene. Når jeg har testet en oppskrift på prøvekaninene og har så gode resultater må det jo deles med dere også.

Kokebanan

Har du hørt om kokebanan? Denne frukten er langt mindre søt enn vanlig banan og inneholder mer stivelse (i forhold til glukose i vanlig banan). Den skal ikke spises rå, men varmebehandles, og oppfører seg vel mer som potet enn banan. Kokebanan er en kilde til resistent stivelse, som er svært gunstig for tarmen din!


Sunne chips

En kokebanan

Ca en ts kokosolje eller smør

Salt

Kokebanan kan du kjøpe hos en internasjonal matbutikk (jeg tror det er det politisk korrekte navnet, hehe). Skjær av endene på bananen og lag tre snitt nedover skallet. Ikke kutt for langt inn slik at du kutter bananen, ikke krise, men prøv. Så skreller du bananen slik som på bilde.


Del bananen i så tynne skiver du klarer. Det er lurt å bruke en skarp, rett kniv. Prøv å få alle skivene ca like tykke.

Fordel alle skivene utover et bakebrett med bakepapir. Smelt en ts kokosolje eller smør. Bruk en pensel til å smør et tynt lag olje/smør over skivene før du strør på salt. Neste gang skal jeg teste flere krydder!




Stek skivene på 180 grader i 20-25 minutter. Jeg tok ut brettet etter 20 minutter og fjernet alle skivene som var godt stekt. Så lot jeg de litt tykkere skivene steke noen minutter til. For at de skal bli helt sprø er det viktig at de blir gyldne, men ikke brent. Følg godt med!




Når de er avkjølt er det bare å nyte! Del gjerne dette med noen du er glad i <3

15 kommentarer
    1. Elsker elsker platanos eller kokebanan. I Costa Rica der mannen min er fra kan man kjøpe ferdig poser med platanoschips i alle varianter og det er det beste jeg vet. Spesielt med salt og lime.
      Det er også kjempe godt å fritere de i litt olje ( det får jeg til frokost av svigermor hver dag når vi er på besøk med egg og ris og bønner ) men jeg finner sjelden gode kokebananer her i Norge. De er altfor umodene og grønne. Men får lete litt flere steder og prøve meg på din oppskrift. Nam nam

    2. Pernille: Det er så gøy at vi stadig får nye råvarer til Norge som vi kan eksperimentere med! Jeg er nesten glad jeg ikke har smakt den fra Costa Rica, da jeg er helt sikker på at den er bedre enn den importerte, hehe 🙂

    3. gratulerer med “ny” blogg!
      Jeg er relativt ny leser på bloggen din, men setter veldig stor pris på den! Innleggene er alltid koselige, og veldig inspirerende 🙂 Glad for at du har funnet ny giv i sommer, og tar grep for å holde på inspirasjonen!
      Takk for alt du deler, og Lykke til på ny plattform, jeg henger i alle fall med!

    4. Dette så nydelig ut 😊 Skal prøves en dag 😊 Hvorfor heter det kokebanan egentlig? Ellers vil jeg si at bloggen din er meget inspirerende 😊 Har laget sjokoladekulene og til og med bestemoren min som er skeptisk til sunn bakst syntes de var gode 😊

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg