hits

Enkel eplegranola uten sukker

  • 30.08.2016 kl. 22:33

Denne oppskriften ble til en kald hstkveld for mange r siden, da jeg puslet p kjkkenet i tfler og pysj store deler av dagen. Den ble raskt en favoritt her hjemme og i dag kom jeg p at den l gravd godt ned i arkivet. Siden den smaker skikkelig hst synes jeg det er p tide lage den igjen!
 
 Granola, eller musli, er noe jeg alltid lager selv. Bde fordi det er mye tilsatt sukker og ugunstige fettsyrer i de fleste ferdige varianter, og fordi de beste alternativene er svrt dyre. Derfor ser jeg det som en vinn-vinn lage den selv! Ved bruke ferdig eplemos slipper du stavmikse eplene selv, og da gr hele prosessen raskere ;)
 
1 kg havregryn
3 dl havrekli
2,5 dl linfr
2,5 dl hakkede valntter
2 dl kokosflinger
En boks helios kologisk eplemos (ustet)
50g ekstra virgin kokosolje
1/2 dl vann
4 ss sukrin gold, honning eller fibersirup
2-3 ts kanel
et par dryss med kardemumme
en dsj salt
 
 
Bland frst havregryn, havrekli, linfr, ntter og kokos i en dyp langpanne. S smelter du kokosoljen p lav varme i en kjele (eller stekepanen som jeg har brukt), og har i eplemosen, stning og krydder. Nr dette er godt blandet, heller du massen over det trre og blander godt.
 
 
 Stek muslien p 160 grader i 20 minutter fr du rrer i den. Gjenta dette to ganger til, s den stekes i totalt en time.
 
 
 Her har jeg smaksatt min egen yoghurt! Ved varme blbr og bringebr og blande dette med gresk yoghurt fr jeg en smakfull yoghurt helt uten tilsatt sukker. Du kan ogs blande cottage cheese og kefir! Hvis du vil ha den litt stere kan du ha noen drper stevia i blandingen. Dette smaker helt nydelig med et par skjeer eplegranola p, og kan brukes bde som frokost, mellommltid eller dessert :)
 
Hjemmelaget granola er noe av det beste jeg fr, enten p yoghurt som her eller som topping p smoothie <3

9 Kommentarer

Forsvarsfrue

30.08.2016 kl. 22:57
S smart! S veldig godt ut :)

Helene Ragnhild

30.08.2016 kl. 23:02
Forsvarsfrue: Den smaker himmelsk <3

Hege

31.08.2016 kl. 09:02
Den skal prves. Hvordan oppbevarer du dette? Og ca hvor lenge holder det seg tror du?

Helene Ragnhild

01.09.2016 kl. 06:11
Hege: Jeg oppbevarer den p et glass i skapet. Hvor lenge det holder seg varierer synes jeg, men i hvert fall 3 uker :)

Therese

31.08.2016 kl. 12:55
Den sg god ut! Kan du legge ved hvor mange gram/dl en boks helios eplemost er? (slik at jeg kan lage eplemost selv) :)

Tusen takk for finfin blogg! :)

Therese

31.08.2016 kl. 12:58
Glemte et sekund der at Google er min venn haha! 360gram i glasset :)

Helene Ragnhild

01.09.2016 kl. 06:08
Therese: haha, det gr som regel mye raskere ja! :D

Janne

31.08.2016 kl. 18:32
Ser godt ut! Bltlegger du grynene, frene og nttene frst?

Helene Ragnhild

01.09.2016 kl. 06:07
Janne: denne er ikke bltlagt nei ;)

Skriv en ny kommentar

Helene Ragnhild

Velkommen! Jeg heter Helene Ragnhild og har en stor lidenskap for naturlig mat og sunn livsstil, og en bachelorgrad i ernringsfysiologi. I denne bloggen vil du finne inspirasjon til leve sunnere, lytte til din egen kropp og finne hverdagslykke. Jeg hper jeg kan inspirere nettopp deg<3 Etter flere r som prver er jeg endelig gravid! Flg gjerne min reise mot bli mamma februar 2018 <3 Kontakt: helene.ragnhild@gmail.com

Sk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no