Smuldrepai med eple og kanel

  • 13.09.2016 kl. 20:24

Eplesesongen er endelig i gang, enda en ting jeg elsker med hsten <3



Srlig eplene i hagen p Malmya er noe jeg ser frem til hvert r. Har du ikke epler i hagen finnes det mange gode sorter p butikken, s her er det bare sl seg ls!

Apple crumble har vi laget siden vi bodde i USA da jeg var liten. Dette er typisk amerikansk, selv om jeg selv liker lage en sunnere vri p den gamle klassikeren. Da kan du fint kose deg i hverdagen, fylle p met nringsstoffer og bli god og mett, og det liker jeg.

Denne oppskriften kan ogs brukes til br eller annen frukt. Jeg lager den ofte med bringebr, men tipper plommer er veldig godt.



Sunn smuldrepai

ca 6 porsjoner

2-3 epler

1/2 dl eplejuice

1,5 dl havregryn

1 dl kokos

1 dl valntter (eller andre ntter)

2-3 ss fibersirup (jeg brukte gold), honning eller lnnesirup

2 ss kokosolje eller smr (adlink)

Et dryss salt

1 ts kanel

Jeg brukte 2 store (giga) epler til denne formen, bruker du vanlige ville jeg brukt tre. Formen min er ca 30X20 cm.

Del opp eplene i passende store biter og ha dem i en ildfast form. Hell over 1/2 dl eplejuice og sett til side.

Ha resten av ingrediensene i en bolle og bruk en stavmikser for blande alt.

S "smuldrer" du blandingen over eplebitene.

Stekes midt i ovnen p 180 grader i 25-30 minutter.

Jeg toppet min med litt krem, men du kan ogs bruke vaniljekesam, kokoskrem eller yoghurt.

Dette smakte nydelig, og duften av eple og kanel som fylte stuen var en fin bonus <3

10 Kommentarer

tirilgrindheim

13.09.2016 kl. 20:29
mm dette sg jo kjempe godt ut :D

Helene Ragnhild

13.09.2016 kl. 20:44
tirilgrindheim: hper det smaker <3

Henriette Celin

13.09.2016 kl. 21:25
Noe s digg <3

Helene Ragnhild

14.09.2016 kl. 09:26
Henriette Celin: <3

REBECCA HOLDER

13.09.2016 kl. 22:26
h nam, s utrolig digg! Aldri laget eller smakt det fr faktisk!

Helene Ragnhild

14.09.2016 kl. 09:26
REBECCA HOLDER: Perfekt til jentekveld for eksempel :)

Anita

17.09.2016 kl. 13:35
Denne var kjempe god 😀 Blir ikke lenge fr jeg lager den igjen 👌🏼

Helene Ragnhild

19.09.2016 kl. 18:07
Anita: S koselig hre Anita <3

Beate

17.09.2016 kl. 14:01
Lagde denne til en jentekveld i gr - gikk ned p hykant! S utrolig godt og ikke minst enkelt! Denne blir garantert lagd flere ganger :-) Takk for s mange gode oppskrifter Helene!

Helene Ragnhild

17.09.2016 kl. 15:25
Beate: Tusen takk Beate <3 Det blir jeg s glad for hre! <3

Skriv en ny kommentar

Helene Ragnhild

Velkommen! Jeg heter Helene Ragnhild og har en stor lidenskap for naturlig mat og sunn livsstil, og en bachelorgrad i ernringsfysiologi. I denne bloggen vil du finne inspirasjon til leve sunnere, lytte til din egen kropp og finne hverdagslykke. Jeg hper jeg kan inspirere nettopp deg<3 Kontakt: helene.ragnhild@gmail.com

Sk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits