Slik blir du et A-menneske – 7 tips

Jeg har alltid vært et A-menneske, og for meg er morgenen favorittiden på dagen. Særlig det å stå opp før alle andre, nyte stillheten, den første kaffekoppen og få unna noen punkter på listen. Jeg får mer energi, blir mer produktiv og gladere av å stå opp tidlig.

Mange spør hvordan jeg klarer å stå opp med solen, og dessverre har jeg ikke noe enkelt svar på det. Jeg tror at vi er forskjellige, med litt ulike innstillinger på den interne klokken. Selv har jeg aldri klart å sove ut i helgene, selv om jeg virkelig har ønsket det, særlig etter byturer og alt for mye vin. Likevel har jeg noen tips til deg som ønsker å komme deg opp, og kanskje til og med lære deg å like de første timene av dagen.

Lag deg en morgenrutine

Jeg har hørt at en ting mange suksessrike mennesker har til felles er at de har en satt morgenrutine. Skritt de går gjennom hver dag for å komme i gang. Jeg har selv perioder der jeg sliter med å komme i gang med jobb her hjemme, plutselig sitter jeg og ser bare en episode til av jane the virgin. Når jeg bruker morgenrutinen har jeg allerede krysset av et par punkter på listen og er i gang. Det gir meg en helt utrolig effekt på hverdagen!

Ha noe å se frem til

Hvis du hater å stå opp om morgenen er det klart at kroppen din vil stritte imot når du drar den opp av sengen. Ha derfor noe du kan glede deg til om morgenen, og fokuser på dette før du legger deg. For meg er det dagens første kaffekopp, gåtur med podcast på øret og en deilig frokost.

Kom deg ut

Hvis du har mulighet anbefaler jeg absolutt at du kommer deg ut noen minutter på morgenen. Den siste måneden har jeg gått en tur med Kokos hver morgen og det gjør underverker for både kropp og sjel. Noe av det beste er å se alle menneskene som går til jobb, skole og barnehagen, nesten alle jeg møter er så blide! Jeg dropper lett den overfulle bussen eller bilen og går hvis jeg har mulighet. På kjøpet får du selvfølgelig undervurdert hverdagstrim.

Legg deg tidligere

Jeg kommer ikke unna denne, jeg vet at det er kjipt. Er det bare meg eller flyr de siste timene avgårde i en rasende fart? Jeg skal bare sjekke epost, ta oppvasken eller titte litt på blogger og vips; en time har gått. For å komme meg tidligere i seng vasker jeg ansiktet, tar på pysj og pusser tennene tidlig. Da kan jeg legge meg i sengen med macen (jaja, jeg vet at det heller ikke er bra) og se en serie eller surfe litt. Jeg prøver å se på det å legge seg som en luksus i stedet for et ork, dere som har små barn kan sikkert bekrefte dette?

Legg frem kær dagen før

Uansett om du skal ta på deg et smashing antrekk til skolen eller skal rett på trening, legg frem klærne dagen før. Da slipper du å løpe rundt og lure på hva du skal ta på deg. Den tiden kan du heller nyte i sofaen mens du ser på god morgen Norge.

Lag matpakken dagen før

Mens du er i gang kan du jo like gjerne planlegge matpakken? Så har du noe godt å se frem til også til lunsj. Mine favoritter er salat, smoothie på termos, knekkebrød eller skiver med proteinrikt pålegg, speltlomper med fyll, cottage cheese med bær og nøtter eller middagsrester.

Legg vekkerklokken på et lurt sted

Hvis jeg har mobilen i sengen kan jeg ligge og snooze lenge, ikke bra! Det beste for meg er å legge vekkerklokken et sted jeg må stå opp for å nå. Da er jeg allerede oppe! I helgene sniker jeg meg noen ganger til å krype under dynen og legge meg inntil Jonna igjen, men da er det selvfølgelig med verdens beste samvittighet <3

Er du A-menneske?

 

14 kommentarer
    1. Så spennende med en helt ny vri på blogginnlegget ifht tema 😊 Å legge vekkerklokken på et lurt sted er smart. Jeg bruker å ha vekkerklokka på kl 08 så jeg rekker å stelle meg før 2-åringen våkner, men jeg slumrer alltid til kl 08.10. Har hørt at det ikke er bra å slumre så målet mitt er å slutte med det. En morgentur er jeg enig i at er en fin start på dagen. For meg starter det med at jeg sykler med vår datter i sykkelvogna når jeg skal levere i barnehagen. Når jeg kommer hjem tar jeg en kopp kaffe og leser bloggen din 😊Å legge seg tidlig er ikke enkelt. Jeg har så mye jeg vil “utrette” etter at lille er lagt seg, men når det gjelder å endre vaner har jeg tro på å ta ett skritt av gangen.

    2. Kan jeg komme med ett ønske? Du legger ut så mange bra oppskrifter, men jeg synes ikke det er lett å finne fram til de. Kunne du sortert de i ulike kategorier i oppskrifter? Det hadde vært supert 😊

    3. Smart å gjemme vekkerklokken, og gjøre klart mye dagen før. Det sistnevnte er jeg flink til, men ikke det første. Så kanskje jeg skal begynne med det? takk for tips 😉

    4. Veldig lure tips! 🙂 Er selv et A-menneske, men noen dager må jeg opp litt vell tidlig, selv til meg å være. Da er det godt å vite at jeg har en god lunsj som er pakket, og en god frokost jeg kan nyte på toget. Dessverre for meg blir frokosten som oftest inntatt på toget da jeg må stå opp 05.30 hvis jeg skal få tid til å spise den før jeg drar..

    5. Anette: Du finner kategorier på høyre side i bloggen, men det er ikke så ryddig som jeg skulle ønske. Dessverre er det heller ikke så lett i få til bra design på…

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg