Lettfordyelige rundstykker - uten gluten

  • 30.09.2016 kl. 19:19

Forrige uke postet jeg disse rundstykkene, etter en veldig populr oppskrift som mange bloggere har delt. Den gr varmt hjem hos mange, men siden jeg fr har delt mye om bltlegging av korn, ntter og fr tenkte jeg at jeg kunne legge ut en variant som er enda lettere fordye.

Nr vi bltlegger i surt milj brytes fytinsyre, lektiner og andre antinringsstoffer opp og gjr maten bde lettere fordye og mer nringsrik. Dette er fordi nringsstoffene blir lettere tilgjengelige for tarmen din ta opp. Korn, ntter og fr vil helst ikke fordyes, de vil helst spres i naturen slik at de kan sl rtter og vokse i stadig strre omrder.

Nr jeg laget disse i ny drakt synes jeg ikke de ble like vakre som de forrige, men hvis det gjr magen min og din gladere er vel det en lett sak akseptere!

Lettfordyelige rundstykker

Slik gjr du:

Hell to dl vann i en stor bolle

Tilsett enten en ss surdeigsstarter, en ss molkosan eller en ss eplecidereddik

Ha i 250 gram havregryn og en 1/4 ts salt

Rr godt, dekk til og la st i 8 timer p benken

S tilsetter du 250 gram cottage cheese, 2 egg og en ts bakepulver og rrer godt.

Hvis rren er veldig rennende kan du tilsette en ss fiberhusk eller chiafr, det vil svelle og gjre deigen fastere.

Bruk en skje til lage rundstykker p et bakebrett med bakepapir og stek p 180 grader i ca 30 minutter.



Disse rundstykkene har reddet meg de siste dagene med null matlyst og vond kropp. Da har jeg spist de med smr p, det er sikkert fordi det er dette jeg spiste da jeg var syk som liten. Minner om mat er veldig sterk for oss mennesker, er ikke det rart?

Det blir jobbkveld for meg i dag, jeg m nemlig vaske en hel haug med klr og vaske meg ut av huset jeg har passet. Skal ikke slite meg ut alts, men det er jo koselig for mamma og pappa komme hjem til et nogenlunde fint hjem.

Ha en super fredagskveld, s sees vi i morgen! Klem fra meg <3

21 Kommentarer

Birgitte

30.09.2016 kl. 19:22
De s veldig gode ut! :-)

Helene Ragnhild

01.10.2016 kl. 09:52
Birgitte: Takk :D de ble ikke s fine som de andre, men gode var de!!

Madde

30.09.2016 kl. 20:34
Blir de like gode l med eplesidereddik ? Har ikke slike startere som du nevner men har eplesidereddik ;)

Helene Ragnhild

01.10.2016 kl. 09:51
Madde: Ja, det gir ingen smak i det ferdige produktet alts!

julie

01.10.2016 kl. 09:04
Br det bltlegges, evt hvor lenge?

Mvh Julie

Helene Ragnhild

01.10.2016 kl. 09:51
julie: Det str forklart i oppskriften hvordan du bltlegger ;)

Anette

01.10.2016 kl. 09:47
Gleder meg til prve ut disse 😊

Helene Ragnhild

02.10.2016 kl. 10:29
Anette: :D

julie

01.10.2016 kl. 17:43
Jepp, det gjr nok det...sa ikke det! :)

Marie

01.10.2016 kl. 17:57
Kan det bltlegges lengre, eller burde det vre rett rundt 8 timer?

Helene Ragnhild

02.10.2016 kl. 10:28
Marie: Det kan fint st lenger ;)

03.10.2016 kl. 21:12
Hvor mange fikk du?

Helene Ragnhild

03.10.2016 kl. 22:41
Anonym: Mellom 9 og 12, husker ikke :/

Caroline

11.10.2016 kl. 00:11
Kan man bruke noe annet enn cottage cheese? :)

Helene Ragnhild

11.10.2016 kl. 08:21
Caroline: Kesam eller gresk yoghurt :D

Ann Kristin kise

19.11.2016 kl. 08:15
Hei! Skal jeg prve bake, men gr det med glutenfri havregryn tror du?

Helene Ragnhild

19.11.2016 kl. 13:03
Ann Kristin kise: Absolutt, det er det jeg selv bruker :D

Ns

21.11.2016 kl. 01:03
Hei, er det 2 dl vann?

Med denne mengden vann var det bare litt havregryn som ble blte og mye som fortsatt var trre.

Helene Ragnhild

21.11.2016 kl. 22:49
Ns: Ja, jeg brukte bare det om jeg husker rett...

Kimma

20.02.2017 kl. 15:18
Holder p prve ut disse n!! Men jeg strever med f de gjennomstekt, selv om jeg bevisst lagde de ganske flate. N har de sttt inne ca 40 min p 180 grader; kanskje jeg burde hatt hyere temperatur fra start? Det er vel kanskje ikke bra spise rundstykker som er litt "klissete" inni...? :)

Helene Ragnhild

20.02.2017 kl. 17:51
Kimma: Bare la de st til de er ferdig, noen ganger tar det litt tid ;) sett de lenger ned!

Skriv en ny kommentar

Helene Ragnhild

Velkommen! Jeg heter Helene Ragnhild og har en stor lidenskap for naturlig mat og sunn livsstil, og en bachelorgrad i ernringsfysiologi. I denne bloggen vil du finne inspirasjon til leve sunnere, lytte til din egen kropp og finne hverdagslykke. Jeg hper jeg kan inspirere nettopp deg<3 Kontakt: helene.ragnhild@gmail.com

Sk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits