hits

Lett bringebærpai - uten sukker, gluten, egg og melk

  • 01.10.2016 kl. 10:14

God morgen lørdagshjerter <3

Jeg har sovet litt ut i dag, og lå i sengen helt til ni! Ja, jeg vet at det ikke er lenge, men for meg er det det, og ekstremt etterlengtet. Før jeg stod opp tok jeg en ti minutters avspenning også, for en god start.

I kveld skal jeg på jentevors med et par av mine aller nærmeste venninner og da liker jeg å ha med noe godt vi kan kose oss med. Mine venninner er alltid åpne for alt det rare jeg serverer dem, alt fra grønnkålchips til avokado- og sjokolademos. Denne har jeg laget mange ganger før, helt siden jeg for mange år siden måtte kutte ut en rekke matvarer. Det nærmer seg 10 år siden, noe som får jeg til å føle meg gammel, hehe.

Grunnet mine tidlige intolleranser er denne paien uten både gluten, sukker, gjær, melk og egg. Den er også veldig lett, altså kalorifattig, om det skulle være et mål.

Helenes bringebærterte

2 dl havre (glutenfri hvis den skal være helt uten gluten)

1,5 dl havremel (jeg kvernet selv)

1 dl sukrin gold, sukrin eller kokosblomstsukker

175 gram eplemos

1/4 ts salt

Potetmel

500-600 gram bær

Bland alle ingrediensene unntatt potetmel og bær. Skal du lage mel putter du bare 1,5 dl havregryn i en blender og kjører i vei. Du kan også bruke annet mel.

Finn frem en paiform og fordel paideigen nedi. Jeg liker å presse deigen litt oppover kantene.

Fordel ca en ss potetmel i bunnen av paideigen. Dette vil suge til seg noe av væsken fra bærene og gjøre paien mer fast.

Stek paibunnen på 225 grader i 5 minutter.

Så heller du de frosne bærene rett i paiskallet og fordeler dem jevnt. Jeg brukte litt blåbær i tillegg til bringebær, men siden originalen er med bringebær har jeg beholdt navnet.

Stek videre i 20-25 minutter, pass på så den ikke brenner seg.

Serveres med pisket kokoskrem, krem, vaniljekesam eller is. Vi skal nyte denne med et glass vin eller to til <3

Ha en nydelig lørdag i solen <3

Klem fra meg!
 

10 Kommentarer

Ellen

01.10.2016 kl. 13:54
Bringebærpaien så kjempe god ut! Den vil jeg prøve å lage.

Helene Ragnhild

02.10.2016 kl. 10:29
Ellen: Håper det smaker!

Irenebuchhave

01.10.2016 kl. 16:26
Den ser kjempegod ut :)

Helene Ragnhild

02.10.2016 kl. 10:29
Irenebuchhave: :D

Merete

02.10.2016 kl. 09:36
Åh, det så godt ut! Kanskje jeg må prøve å lage denne til besøket ikveld! :D Bringebær og glutenfrie havregryn har jeg jo :) Dropper epler siden jeg reagerer på det, men krysser fingrene for at det holder med litt mer bringebær istedenfor :)

Helene Ragnhild

02.10.2016 kl. 10:23
Merete: Eplemosen skal i deigen, men du kan bruke 100 gram smør i stedet ;)

Merete

02.10.2016 kl. 10:37
Usj.. hm, er ikke så fan av smør... Får prøve å finne på noe annet lurt. Kan jo hende det går uten eplemos også? :) En annen vri sådan :)

Helene Ragnhild

02.10.2016 kl. 10:41
Merete: Da har du ingen væske i bunnen, så det blir bare tørr havre og bær, hehe. Det er bare å prøve seg!

Merete

02.10.2016 kl. 10:43
Haha, ja, jeg får prøve litt.. har både vann, laktosefri yoghurt og cocosaolje som jeg kan prøve med :)

Helene Ragnhild

02.10.2016 kl. 10:47
Merete: Da ville jeg brukt yoghurt :)

Skriv en ny kommentar

Helene Ragnhild

Velkommen! Jeg heter Helene Ragnhild og har en stor lidenskap for naturlig mat og sunn livsstil, og en bachelorgrad i ernæringsfysiologi. I denne bloggen vil du finne inspirasjon til å leve sunnere, lytte til din egen kropp og finne hverdagslykke. Jeg håper jeg kan inspirere nettopp deg<3 Etter flere år som prøver er jeg endelig gravid! Følg gjerne min reise mot å bli mamma februar 2018 <3 Kontakt: helene.ragnhild@gmail.com

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no