hits

Lettfordyelig, glutenfritt brd med to ingredienser - steg for steg

  • 09.10.2016 kl. 20:49

En ny dag som har gtt i hunde! Jeg har filmet masse, gtt lang tur og drukket kaffe med en super venninne, og n har vi akkurat spist taco her hjemme. Jon Anders er litt lei all snapping og blogging om dagen merker jeg. Han er utrolig stttende, men det kan selvflgelig bli litt mye innimellom ogs. Derfor skal jeg logge av og ta det med ro resten av kvelden, s snart dette innlegget er ute da. Jeg lovet jo vise frem hvordan jeg lager det fermenterte, glutenfrie brdet jeg spiser!

Dette brdet har blitt en favoritt hos oss etter at jeg fant oppskriften hos Gry. Jeg har delt det fr, men siden det er endel trinn som skal til for lykkes tenkte jeg at jeg kunne dele det igjen. N har jeg tatt bilder av prosessen slik at du kan se hvordan du lager det.

Brdet er veldig enkelt, bde fordi det kun har to ingredienser (i tillegg til vann) og fordi du ikke trenger en starter for fermentere det. Det fermenterer spontant nr du flger trinnene som beskrevet. Det tar litt tid lage, men du trenger ikke sitte og se p mens det lages. Snn sett gr det egentlig raskt!

Fermentert bokhvetebrd

8 dl hel bokhvete (ikke bokhvetemel)

1 ts havsalt

1,5 dl vann

Trinn 1

Skyll 8 dl bokhvete godt i en sil og ha det i en bolle. Hell over vann s det dekker kornene godt, dekk til og la det st i romtemperatur i 8-12 timer. Dette kan du for eksempel gjre fr du legger deg en dag. Silen har jeg kjpt p ebay for en billig penge!



Trinn 2

Skyll bokhveten i silen igjen, det vil n vre slimete. Nr dette slimet er helt borte heller du bokhveten i en kjkkenmaskin med s-blad (foodprosessor) eller i en bolle hvis du vil bruke stavmikser. Tilsett 1 ts salt og 1,5 dl vann og kjr til du fr en jevn deig. Hell deigen over i en bolle, dekk til og la st i 24 timer.

N vil brdet fermentere og kornene vil bli lettere for tarmen din fordye. Under denne prosessen kan deigen stinke, men ikke bli redd av den grunn. Brdet smaker supergodt!!



Trinn 3

Forvarm ovnen til 250 grader. Bruk silikonformer eller bruk litt smr i formene. Hell deigen forsiktig over i to brdformer og sett dem inn i ovnen. Sett straks temperaturen ned til 170 grader og stek brdene i en time. La brdet avkjles p rist til det er helt avkjlt fr du skjrer i det. Jeg liker skjre i tynne skiver som jeg fryser. Da har jeg alltid ferskt brd tilgjengelig nr jeg fr lyst p.



Brdet er i oven as we speak, s jeg legger ved et bilde av hvordan det ser ut fra sist jeg blogget om det (se verst). Flger du p snap (heleneragnhild) skal du straks f se det ferdig resultatet.

N gleder jeg meg til ferskt brd i morgen <3

35 Kommentarer

Kristine

09.10.2016 kl. 21:03
Der kom brdet vi snakket om p fredag, ja. Gleder meg til prve oppskriften :)

Helene Ragnhild

10.10.2016 kl. 08:21
Kristine: Ja :D burde prves alts!!

Ina

09.10.2016 kl. 21:46
Spennende! Du bruker ikke surdeig i denne prosessen? Og hadde det vrt mulig bruke hirsefr? Har utrolig masse i skapet nemlig, hadde vrt kjekt bruke :)

Helene Ragnhild

10.10.2016 kl. 08:20
Ina: Nei, kun det som str i oppskriften ;) aner ikke om en kan bruke hirse alts..

Tessa Bennett

10.10.2016 kl. 06:43
h, det s veldig godt ut! :)

Helene Ragnhild

10.10.2016 kl. 08:28
Tessa Bennett: <3

Monica

10.10.2016 kl. 08:48
Det s utrolig godt ut :) Hvor kjper du Bokhvete?

Helene Ragnhild

10.10.2016 kl. 12:28
Monica: Meny eller helsekost. De har ogs p iherb osv :D

Anette

10.10.2016 kl. 11:22
Det s ut som et herlig brd 😊 Hvorfor ikke bOk hvetemel? Jeg laget stpotetkake av blant annet bokhvetemel, men n ble jeg usikker p hvorvidt bokhvetemel er sunt 😛 hva tenker du om bokhvetemel?

Helene Ragnhild

10.10.2016 kl. 12:16
Anette: Det er sunt, men det fungerer ikke i denne oppskriften bare :D

Elisabeth

10.10.2016 kl. 13:04
Hei! Flott oppskrift!:) skal deigen hvile i romtemp i trinn 2 ogs eller p kjl?

Helene Ragnhild

10.10.2016 kl. 13:21
Elisabeth: Alltid i romtemp og tildekket, det er der bakteriene trives og fermenteringen kan skje :D

caroline

10.10.2016 kl. 14:15
hei =)

Er dette brdet greit spise ved lavkarbo?

Har ME og prver spise mest fett og proteiner, men savner brd s mye! Klem

Helene Ragnhild

10.10.2016 kl. 19:47
caroline: Det er noe karbo, men ikke mye :) gr helt fint spise, bare ta for eksempel to sm skiver med mye plegg p s du blir mett ;)

strawberrydots

10.10.2016 kl. 14:25
Dette brdet s kjempegodt ut, og perfekt for meg som ikke kan spise gluten! Gleder meg til prve en dag :)

Helene Ragnhild

10.10.2016 kl. 19:48
strawberrydots: Hper det smaker <3

Annika

10.10.2016 kl. 15:54
fantastisk med kun to ingredienser! har du forresten link til silen?

Helene Ragnhild

10.10.2016 kl. 19:45
Annika: nei, men bare sk mesh strainer :D

Tonje

10.10.2016 kl. 21:42
S digg det ser ut! Lurer p hvor du har kjpt silikonformene?

Helene Ragnhild

10.10.2016 kl. 22:07
Tonje: De var en gave, men du finner sikkert noe lignende p ebay :D

caroline

13.10.2016 kl. 17:08
Hei=)

Jeg fikk ikke knust bokhveten p trinn to, hadde bare miks master. Fikk en deig men de fleste av bokhveten er hele. Gjr det noe? Str til fermentering n :D

Helene Ragnhild

13.10.2016 kl. 20:32
caroline: Det er vanskelig si, for det har jeg ikke prvd fr :D hper det blir bra!

Caroline

13.10.2016 kl. 23:36
Okei! :) fr prve. ssen kjkkenmaskin har du?

Ida

28.04.2017 kl. 19:48
Holder p lage dette spennende brdet for frste gang n! Det str p pakken at bokhveten m skylles i kokende vann fr bruk for fjerne fagopyrinen, hvis ikke kan det irritere slimhinnen i yet. Skal man gjre det her og, eller forsvinner den gjennom prosessene med bltlegging og fermentering?

Helene Ragnhild

29.04.2017 kl. 05:51
Ida: Har jeg aldr hrt :)

Ingvild

04.05.2017 kl. 15:03
Kan man tilfre noen andre korntyper for endre smaken litt? Syntes det ble litt sur/bitter smak, men brdene hadde fin skorpe og var enkle lage. Vet ikke om det er bokhvetesmaken jeg ikke liker eller om jeg ikke liker surdeig, men klarte i hvert fall ikke spise noe mer av det etter jeg hadde tatt en skive. Har ikke vondt i magen etterp da, s skulle gjerne bare moderert oppskriften noe. Forslag?

Helene Ragnhild

04.05.2017 kl. 19:15
Ingvild: vet ikke om det vil fermentere s bra da? hr gjerne med Gry Hammer, det er jo hennes oppskrift :D <3

Lilly

12.05.2017 kl. 08:53
Hei!

Tror du det er mulig lage rundstykker av denne oppskriften? Eller er deigen for klissete?

Helene Ragnhild

12.05.2017 kl. 13:04
Lilly: Det tror jeg ikke ;)

Liv

22.05.2017 kl. 20:33
Hei

Kan du si hva type bokhvete du bruker. Jeg sliter med f den til heve seg og brdet blir helt fuktig/r inni. Jeg flger oppskriften, s jeg tro at det kan ha med bokhveten gjre?

Helene Ragnhild

22.05.2017 kl. 20:50
Liv: Jeg bruker hel bokhvete :)

Anette

04.09.2017 kl. 07:10
Hei

Min deig str til fermentering n, men kan ikke se noen bobler i den enn? Har gjort akkurat det som str i opppskriften

Helene Ragnhild

04.09.2017 kl. 08:46
Anette: Ikke sikkert det har noe si, og kan komme senere ogs ;)

Kjersti

28.09.2017 kl. 09:40
S fint med f ingredienser :) Hvis jeg skal ha i solsikkekjerner og linfr eller lignende, nr br de tilsettes?

Helene Ragnhild

28.09.2017 kl. 11:42
Kjersti: ville ikke tilsatt for mye for da kan nok brdet bli vanskelig steke, men kanskje 8-10 timer fr steking ;)

Skriv en ny kommentar

Helene Ragnhild

Velkommen! Jeg heter Helene Ragnhild og har en stor lidenskap for naturlig mat og sunn livsstil, og en bachelorgrad i ernringsfysiologi. I denne bloggen vil du finne inspirasjon til leve sunnere, lytte til din egen kropp og finne hverdagslykke. Jeg hper jeg kan inspirere nettopp deg<3 Etter flere r som prver er jeg endelig gravid! Flg gjerne min reise mot bli mamma februar 2018 <3 Kontakt: helene.ragnhild@gmail.com

Sk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no