hits

Kraft gjr deg vakker og gir deg god helse - mine tips og triks

  • 25.10.2016 kl. 19:40

Jeg fr masse sprsml om kraft hele tiden, s gy at mange er nysgjerrige p det! Kraft er skikkelig supermat rett og slett, og denne gulldrikken har vrt en stor hjelp i min helsereise. Kraft heler tarmen, noe som har vrt viktig for meg i kampen om bli frisk fra ME. Det har en lang rekke helsefordeler, men i tillegg smaker det fantastisk. Enhver kokk med respekt for seg selv bruker ekte kraft i sin mat ;)

koke kraft er bde billig og enkelt. Rvarene du trenger er bein eller benrester, alts mat som mange mennesker regner som sppel. jeg liker best bruke viltbein fra dyr jeg kjper rett fra jeger, storfebein eller lammebein eller kyllingskrog. Jeg kjper kylling fra stange, holte eller ko fra coop. 123levert.no har kraftbein som leveres til deg til en billig penge!





Her om dagen laget jeg helgrillet kylling til oss og da satt jeg igjen med et fint kyllingskrg til kraftkoking. For meg er det helt fantastisk at vi kan bruke hele dyret p denne mten, og f flere middager og masse nring ut av restene.

Jeg gjorde det superenkelt, hadde skrget oppi en stor kjele og fylte den med vann s det dekket godt. Vanligvis tilsetter jeg gulrtter, lk, hel pepper og litt urter men det hoppet jeg over denne gangen. Jeg ville lage en mild og nytral kraft. Jeg hadde oppi en ss eplecidereddik da dette kan bidra til trekke mineraler ut av beina.

Jeg lot kraften st til den smputret, den skal ikke st og koke, bare ha sm, sm bobler, nesten bare trekke. Dannes det mye skum og avfall p tommen kan du skumme dette av.

Etter eventuell skumming satte jeg den inn i ovnen som jeg hadde varmet til 90 grader. Her lot jeg den st i to dgn. Vanligvis bruker jeg wonderbag, men n har mamma lnt min og dessuten ville jeg teste denne metoden for dere som ikke har wonderbag. Jeg fler at det er trygt la den st i ovnen, men det aller tryggeste er selvflgelig bruke wonderbag. Bruker du wonderbag m kraften varmer hver 12. time. Eget innlegg og rabattkode p denne geniale bagen kommer snart!

Jeg lar kraften st i 1-2 dgn, trenger du ovnen er det bare ta den ut og sette den inn igjen etterp.

Nr den er ferdig tar jeg frem en stor bolle og legger en sil over. S ser jeg kraften over i bollen gjennom silen. Jeg kjper store plastsiler p ebay, helt genialt til all matlaging!

Nr kraften er avkjlt setter jeg den i fryseren (husk ikke fylle helt fult) eller i kjleskapet noen dager til den skal brukes. Jeg fryser ogs i isbitterninger s jeg kan tilsette taco, gryter osv. Fettlaget som dannes p toppen kan du fjerne eller bruke som stekefett, litt avhengig av kvaliteten p dyret du har brukt.

Her kan du se en film der jeg lager kraft:

Har du sprsml er det bare fyre ls <3

25 Kommentarer

Victoria Larsen

25.10.2016 kl. 19:54
S bra tips! Ser godt ut :D

Helene Ragnhild

25.10.2016 kl. 21:16
Victoria Larsen: Det er magisk i suppeoppskriftene mine!

Martine

25.10.2016 kl. 21:01
Har tenkt p koke kraft, men jeg synes ikke tiden alltid er til stede. Kan kollagen "erstatte" kraft? Hvorfor/hvorfor ikke? :)

Helene Ragnhild

25.10.2016 kl. 21:16
Martine: P noen mter ja :D du fr aminosyrene!

Nina

25.10.2016 kl. 22:05
Hvor kjper du eplecider eddiken du bruker i videoen? :)

Kristine

25.10.2016 kl. 22:23
Kraft er vel og ganske nringsrik uten st i 2 dgn?

Helene Ragnhild

26.10.2016 kl. 09:55
Kristine: Det br st i minst 12-24 timer, men sunt uansett! :D

Nina

26.10.2016 kl. 05:41
Vi har vrt flinke til koke kraft i perioder :) Digg

Helene Ragnhild

26.10.2016 kl. 09:55
Nina: Det er s deilig nr en fr gjort det! nsker meg egen fryser en dag!

Kamilla K

26.10.2016 kl. 09:10
Love this! :) Her drikkes det kraft hver dag, synes det er s godt og varmende. Kjper kraftbein hos Strm-Larsen, alltid stas. Og duften i leiligheten nr kraften har trukket i et par dgn: helt nydelig!

Helene Ragnhild

26.10.2016 kl. 09:53
Kamilla K: Hemmeligheten bak din r kraft? Hehe, litta kraftspk :D ha en nydelig dag <3

hanna

26.10.2016 kl. 10:58
Hurra for rabattkode! Jeg var inne og tittet p wonderbag forrige uke og tenkte at m jeg nske meg :) Tenker kraft er en veldig fin mte f i seg litt "kjttmat" for en som ikke verken spiser eller liker kjtt.. Men da kan man jo gjemme det i en deilig grnnssakssuppe? Haha! Stemmer ja til no labels nr det kommer til mat, og prve ut forskjellig og lytte til sin egen kropp og hva den trives best med. Stor klem<3

Helene Ragnhild

26.10.2016 kl. 15:52
hanna: Ja, det er helt supert for oss som ikke er s glade i kjtt! Enig!! bort med labels p eget kosthold, mat er ikke religion! masse klemmer <3

Bibi

26.10.2016 kl. 14:31
Frste gang jeg kommenterer her s jeg ville bare si at jeg virkelig har sansen for bloggen din og er n fast leser etter at jeg ved en tilfeldighet kom over den :) Jeg er jo ogs ganske interessert i ernring s bloggen din med din faglige tyngde er veldig kjekk lese.

Ellers lurte jeg p om det ikke er bedre legge kraften p glass? Jeg har lest at plastikk kan vre hormonforstyrrende s jeg prver selv holde meg mer til glass for oppbevaring.

Helene Ragnhild

26.10.2016 kl. 15:51
Bibi: Takk Bibi :D det er absolutt bedre med glass, men det er ogs mer styrete og tar langt mer plas i fryseren. Jeg er ikke fanatisk, men avkjler kraften endel fr jeg har den i plasten. En skal unng varme mat i plast ;) klem fra meg!

Agnieszka

27.10.2016 kl. 00:04
Hei, hva er rabattkoden for wonderbag ? Kan jeg f den? Og hvor man kan kjpe den? Og hvis den er like god som ovn? Takk for svar. Hilsen Agnieszka

Helene Ragnhild

27.10.2016 kl. 07:45
Agnieszka: Den kommer i eget innlegg ;)

Nina

27.10.2016 kl. 16:38
Hvor kjper du Eplecider eddiken du bruker i videoen?

Kjempeglad i bloggen din, forresten :)

Helene Ragnhild

27.10.2016 kl. 19:14
Nina: den er fra iherb, men selges ikke lenger :( anbefaler helios sin :D

Minna

29.10.2016 kl. 13:04
Har du ngra bra recept p soppor etc dr man kan bruke kraften i?3)

Helene Ragnhild

29.10.2016 kl. 16:28
Minna: Ja, det ligger mange her p bloggen :D

Karianne

31.10.2016 kl. 12:15
Hvor konsentrert blir denne kraften? Hvor mye skal man F.eks bruke i supper, taco osv?

Helene Ragnhild

31.10.2016 kl. 16:51
Karianne: Du kan redusere kraften ved la den st og trekke med lokket av, da blir den mer konsentrert. Nr jeg lager en suppe er all vsken kraft, nr jeg lager taco er vsken erstattet med kraft, det er vel en dl ;)

Isabel

30.07.2017 kl. 01:15
Dersom man fryser ned og nsker drikke ren kraft, skal man koke det igjen eller bare varme det?

Helene Ragnhild

30.07.2017 kl. 11:45
Isabel: Begge er topp :)

Skriv en ny kommentar

Helene Ragnhild

Velkommen! Jeg heter Helene Ragnhild og har en stor lidenskap for naturlig mat og sunn livsstil, og en bachelorgrad i ernringsfysiologi. I denne bloggen vil du finne inspirasjon til leve sunnere, lytte til din egen kropp og finne hverdagslykke. Jeg hper jeg kan inspirere nettopp deg<3 Etter flere r som prver er jeg endelig gravid! Flg gjerne min reise mot bli mamma februar 2018 <3 Kontakt: helene.ragnhild@gmail.com

Sk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no