hits

Sukkerfrie marshmellows

  • 15.11.2016 kl. 19:57

Adlinks

Det er et eller annet som skjer med kroppen min alts, i dag har jeg hadde vondt i hele kroppen, mme pupper og vondt i halsen. Jeg krysser alt jeg har for at det er en reaksjon p en liten spire som setter seg! *Lov hpe* <3

Jeg elsker marshmellows og har i perioder vrt skikkelig dilla p disse. Jeg har jo skrevet opp og ned om hvor bra gelatin/kollagen er for bde tarm, hud, hr og negler, og dette er jo enda en mte f i seg dette vidundermiddelet.

Jeg liker best marshmellows med smak av sitron, men du kan lage akkurat den smaken du selv vil. Jeg tenkte teste med bringebr igjen ogs, for det er superdigg! Disse er forresten godkjent av Jon Anders ;)

Sukkerfrie marshmellows

3 ss gelatin (jeg bruker denne, men du kan bruke hvilke som helst)

1 dl vann

1 dl sitronsaft

2 ss sukrin gold

ca 70 gram fibersirup clear

Noen reagerer p fibersirup og sukrin og da kan du bruke kokossukker eller lnnesirup, prv deg frem fra 3-4 ss :)

Bland vann og gelatin i en bolle du kan mikse i. Jeg bruker en kjkkenmaskin med visp, men du kan ogs bruke en hndholdt mikser. La dette st mens du lager resten.

Skvis sitroner til du har en dl sitronsaft. Jeg brukte 1,5 sitron til dette. Sil av saften og ha den i en liten kjele. Varm den sammen med stning til den har begynt smkoke.





Sett p kjkkenmaskinen p lav hastighet og hell forsiktig sitronsaften med stning over gelatinen mens du visper. La dette st og vispe i 10 minutter ca. k hastigheten p maskinen etterhvert, bare pass p at det ikke spruter. De siste minuttene kjrer jeg p full guffe.

Nr marshmellowsen har blitt stiv og hvit er den ferdig. N m du jobbe fort da den stivner veldig raskt. Hell marshmellows over i en form kledd i plastfolie eller bruk silikonformer slik jeg gjr.

Etter ca en halvtime i kjleskapet er den klar til spises, kos deg!





N skal jeg krype opp i sofaen med strikkety, serie og den beste gutten jeg vet <3

22 Kommentarer

Pernille

15.11.2016 kl. 20:14
Dette fikk jeg lyst til prve og lage selv :) nsker deg en fin kveld!

Helene Ragnhild

16.11.2016 kl. 12:30
Pernille: Takk i lige mte <3

Anita Husevg

15.11.2016 kl. 20:28
Jeg s faktisk p oppskrift p dette i helgen, men konkluderte med vente litt. S dette passet jo egentlig bra 🙂 har laget med honning tidligere, men det ble liksom litt for utpreget honningsmak av de.

Helene Ragnhild

16.11.2016 kl. 12:16
Anita Husevg: Ville heller brukt kokossukker eller lnnesirup enn honning hvis du vil ha en variant uten sukrin/fibersirup :)

lisarorvik

15.11.2016 kl. 20:28
Dette s godt ut, takk for oppskriften :)

Helene Ragnhild

16.11.2016 kl. 12:30
lisarorvik: <3

Victoria Larsen

15.11.2016 kl. 20:29
Ser jo kjempe gode ut! Disse m testes :D

Helene Ragnhild

16.11.2016 kl. 12:15
Victoria Larsen: Takk :)

Karoline

15.11.2016 kl. 20:34
Sg p snap at du hadde laga ein variant med vanilje g, korleis gjekk du fram d? Vaniljestenger istadenfor sitron? :) likar dei ste, hehe

Helene Ragnhild

16.11.2016 kl. 12:14
Karoline: Jeg brukte vann i stedet for sitronsaft og vaniljeessense :)

Christine

15.11.2016 kl. 21:03
Disse s fine ut:) Hva skjer om du ikke varmer sitronen og stningen men visper det rett i gelatninen og vannet?stivner det ikke da?

Helene Ragnhild

16.11.2016 kl. 12:15
Christine: Det vet jeg ikke, men dette er oppskriften, hehe. Ville ikke droppet det trinnet!

Michelle

16.11.2016 kl. 07:08
S kjempegodt ut! Kan du forklare hva forskjellen p gelatin og collagen er? Har akkurat kjpt meg kollagen jeg :-)

Helene Ragnhild

16.11.2016 kl. 12:31
Michelle: Det har jeg skrevet et innlegg om her: http://heleneragnhild.blogg.no/1470743997_gelatin_vs_kollagen.html

:D

Fortuna

16.11.2016 kl. 09:26
Hva er forskjell p de ulike gelantin man fr kjpt?

Helene Ragnhild

16.11.2016 kl. 12:11
Fortuna: Det er nok ikke s stor forskjell ;)

Christine

16.11.2016 kl. 09:43
Flger flittig med p bloggen din! Krysser fingrene for at du fr oppleve bli mor n, nske om barn kan bli altoppslukende og deprimerende. Grunnet sykdom m jeg personlig avvente prosessen, min sorg men forhpentligvis min fremtidige glede :) Hvordan er billig gelatin vs. dyr kologisk gelatin?

Helene Ragnhild

16.11.2016 kl. 12:11
Christine: Takk <3 det er det virkelig, det har vrt et tungt r :( men jeg gir ikke opp!
Det er nok ikke store forskjellene helsemessig ;)

EDVARDA

16.11.2016 kl. 11:07
Pleier ikke skrive slike kommentarer, men siden jeg flger deg sporadisk med dine gode mat-rd, fikk jeg gsehud av starten p denne posten om hpefullhet over symptomer p graviditet. nsker at det stemmer, og holder fingrene krysset for deg!

Helene Ragnhild

16.11.2016 kl. 12:10
EDVARDA: Tusen takk! Det er jo rene torturen vente p kunne ta test! Takk for gode ord <3

Helene

18.11.2016 kl. 10:38
Hei Helene! Tror du det er mulig lage disse uten noen form for stning/sukker, eller er det stningen/sukkeret som er med p gjre det stivt? God helg :-*

Helene Ragnhild

18.11.2016 kl. 16:37
Helene: Jeg tror rett og slett de ikke smaker noe da... :P takk i lige mte <3

Skriv en ny kommentar

Helene Ragnhild

Velkommen! Jeg heter Helene Ragnhild og har en stor lidenskap for naturlig mat og sunn livsstil, og en bachelorgrad i ernringsfysiologi. I denne bloggen vil du finne inspirasjon til leve sunnere, lytte til din egen kropp og finne hverdagslykke. Jeg hper jeg kan inspirere nettopp deg<3 Etter flere r som prver er jeg endelig gravid! Flg gjerne min reise mot bli mamma februar 2018 <3 Kontakt: helene.ragnhild@gmail.com

Sk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no