hits

Ferske rundstykker til frokost? To varianter!

  • 18.11.2016 kl. 17:03

Jeg fikk plutselig så lyst på rundsykker her jeg sitter også tenkte jeg at jeg kunne slenge ut oppskriften her. Denne har jeg delt før, og som jeg skrev da er den ikke oppfunnet av meg. Jeg har sett den på mange blogger og jeg er usikker på hvem som fant den på, god er den uansett!

Jeg har faktisk lagt ut oppskriften i to varianter:

Raske, hjemmebakte rundstykkerLettfordøyelige rundstykker (disse er bløtlagt)Bløtlegging gjør kornet lettere å fordøye og mer næringsrikt. I prosessen brytes nemlig antinæringsstoffer og endel av glutenet ned slik at mer næring kan tas opp og tarmen letter kan håndtere det. Jeg skal innrømme at rundstykkene så litt rare ut, men hva gjør vi ikke for tarmen?

Bløtlegger jeg alt?

Jeg gjør ikke det. Jeg bløtlegger endel, men noen ganger spiser jeg ting som ikke er bløtlagt og det går også helt fint ;)

Nå skal jeg sette rundstykkedeig før jeg skal på kino med jentene, vi skal se fabeldyr og hvor de er å finne. Gleder meg!

2 Kommentarer

Sissel

19.11.2016 kl. 08:49
Hva er det beste laktosefrie smøret i dine øyne? Kunne du kanskje laget et innlegg om gode laktosefrie produkter? Datteren min må unngå laktose og jeg er helt grønn:s

Helene Ragnhild

19.11.2016 kl. 13:04
Sissel: Det er svært lite laktose i smør, så de aller fleste med laktoseintolleranse tåler dette fint. Det er mest laktose i melk, brunost og melkesjokolade. Syrnede produkter som kefir og yoghurt har mindre, og harde hvite oster har svært lite. :)

Skriv en ny kommentar

Helene Ragnhild

Velkommen! Jeg heter Helene Ragnhild og har en stor lidenskap for naturlig mat og sunn livsstil, og en bachelorgrad i ernæringsfysiologi. I denne bloggen vil du finne inspirasjon til å leve sunnere, lytte til din egen kropp og finne hverdagslykke. Jeg håper jeg kan inspirere nettopp deg<3 Etter flere år som prøver er jeg endelig gravid! Følg gjerne min reise mot å bli mamma februar 2018 <3 Kontakt: helene.ragnhild@gmail.com

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no