Sukkerfrie marshmallows med jordbær

Adlinks

God søndag <3

Prosjekt rassere leiligheten for så å organisere alt er fortsatt under arbeid, men jeg ser nå lys i tunnelen. Jeg har egentlig ikke tid til å jobbe med dette nå, men når jeg får en sånn ryddemani over meg må jeg bare. Jeg pleier faktisk å gjøre dette et par ganger i året, selv om Jon Anders ikke skjønner hvorfor jeg alltid skal velge de periodene jeg er mest stressa. Jeg vet jo hvordan et organisert hjem gir meg ro i sjelen, men det er jo klart at det er værre for ham å forstå. Jeg trodde han skulle myrde meg på IKEA i går for å si det sånn...

Midt i ryddingen i går måtte jeg lage noe godt til lørdagskosen. Jeg kombinerte disse med melkesjokolade, en god balanse med andre ord!

Sukkerfrie marshmallows med jordbær

1 dl kaldt vann

3 ss gelatin

Ca to dl frosne jordbær (det skal bli en dl jordbærpuré)

40 gram fibersirup gold eller 60 gram fibersirup clear 

2-3 ss sukrin gold

(du kan også bruke honning, kokossukker eller lønnesirup som søtning)

Bland vann og gelatin i kjøkkenmaskin eller en bolle du kan bruke en elektrisk mikser i. La dette stå mens du lager resten.

Varm jordbær i en liten kjele og stavmiks det til en glatt puré. Du kan også bruke en blender hvis det er lettere for deg. Tilsett søtningen og bland til det er smeltet og begynt å småkoke.

Mens kjøkkenmaskinen går på lav hastighet heller du forsiktig jordbærblandingen i gelatinen.

Øk farten etterhvert som massen blir stivere så det ikke spruter. Kjør miksen i ca ti minutter, de siste to hadde jeg på maks hastighet.

Stopp maskinen og bruk raskt en slikkepott til å fordele marshmallows i former. Jeg bruker silikonbrødformer, men du kan også bruke en annen form med plastfolie i.

La mashmallows stå i ca en halvtime til en time før den er stiv og klar for å spises.

Nam <3





Nå skal jeg rydde litt mer gitt! Ha en nydelig søndag så lenge søtiser <3

26 kommentarer

Hei Helene! 😊 hvilke smaker mest som de fra butikken? De med vaniljeessens eller sitron eller noe annet? Evt hvor mye vaniljeessens bruker man?

Anita: Jeg synes ikke noen av dem smaker som de fra butikken, da de inneholder så mye vanlig sukker. Jeg synes disse blir best med smak, ikke bare vaniljesmak ;)

Disse ser super gode ut! :-D

Victoria Larsen: De er så gode!

Skal de stå i kjøleskap eller ute?😊 Disse må jeg prøve!

Annette: Når de er ferdige oppbevares de i kjøleskap, det glemte jeg visst helt å fortelle! Her blir de borte fort, hihi <3

Har du link til hvor jeg kan få tak i gelatinen du bruker? :)

Karianne: Jeg kjøper på naturligliv.no :D

Ok,får prøve litt forskjellig ☺ men hvor mye vaniljeessens bruker du i den oppskriften?

Anita: 1/2 ts brukte jeg vel, men kunne sikkert hatt litt mer ;)

Ønsker bruke vegansk gelatin... det skal vel gå fint det vel... :)

Tonje: det aner jeg ikke ??

Kan man bruke vanlig pulver-gelatin fra butikken?

Hei Helene!

Har stor glede av bloggen din!

Jeg lurte på om du kunne laget et eget innlegg om ulike typer alternativ søtning. Hva er for eksempel sukrin og fibersirup, hvordan påvirker det kroppen, og hva er det som gjør at det anses sunnere enn sukker f eks?

Jeg har vært så å si sukkerfri i snart to år, og opplever ikke så stort behov for søtning for at mat skal være søtt nok. I bakverk o.l. bruker jeg f. eks. banan, dadler eller litt honning, og tenker det er greit i passelige mengder. Vil det være gunstig å utvide repertoaret til de ulike sukkererstatningene som det finnes så mange av nå? Er ikke så opptatt av kalorier, men veldig opptatt av helsa!

Klem og stå på!

Elise: Hei Elise :D akkurat nå er dette en del av onlinekurset mitt, så det kommer nok ikke på bloggen med det første ;)

Så koselig at du liker bloggen :D <3 stor klem!!

Hva er forskjellen på gelantinpulveret man kjøper i butikk, og f.eks det du linket til fra naturligliv?:-)

Fortuna: Det fra naturligliv er produsert på bærekraftig vis og fra glade griser :)

Jeg har så lyst å lage disse! Men så eier jeg ikke en miksmaster... tror du det er mulig å gjøre det med en blender?😅

Xoxo

Kristine: Nei, det går nok ikke...

Hvor lenge kan de stå i en pose tror du? Kan de stå i romtemperatur i lengre tid? Jeg tenkte å gi bort kurver med ulik lavkarbo-digg til jul som jeg har laget. Noen forslag til noe annet jeg kan legge ved? :D

Klem

Lilli: Disse er nok ikke så lure til akkurat det, eventuelt ville jeg trukket dem i sjokolade :)

Hei! Har nettopp laget dobbel porsjon av disse. Nydelig på smak! Tror du de egner seg til å fryse ned? Redd de ikke holder seg i kjøleskapet til jul😉

Marie: De kan ikke fryses nei :(
:D

De ser fantastiske ut. Om man ikke har fiber sirup, kan man bruke noe annet?

Sara: Du kan bruke sukrin gold for eksempel :)

Skriv en ny kommentar