Sukkerfrie marshmallows med jordbr

  • 20.11.2016 kl. 14:02

Adlinks

God sndag <3

Prosjekt rassere leiligheten for s organisere alt er fortsatt under arbeid, men jeg ser n lys i tunnelen. Jeg har egentlig ikke tid til jobbe med dette n, men nr jeg fr en snn ryddemani over meg m jeg bare. Jeg pleier faktisk gjre dette et par ganger i ret, selv om Jon Anders ikke skjnner hvorfor jeg alltid skal velge de periodene jeg er mest stressa. Jeg vet jo hvordan et organisert hjem gir meg ro i sjelen, men det er jo klart at det er vrre for ham forst. Jeg trodde han skulle myrde meg p IKEA i gr for si det snn...

Midt i ryddingen i gr mtte jeg lage noe godt til lrdagskosen. Jeg kombinerte disse med melkesjokolade, en god balanse med andre ord!

Sukkerfrie marshmallows med jordbr

1 dl kaldt vann

3 ss gelatin

Ca to dl frosne jordbr (det skal bli en dl jordbrpur)

40 gram fibersirup gold eller 60 gram fibersirup clear 

2-3 ss sukrin gold

(du kan ogs bruke honning, kokossukker eller lnnesirup som stning)

Bland vann og gelatin i kjkkenmaskin eller en bolle du kan bruke en elektrisk mikser i. La dette st mens du lager resten.

Varm jordbr i en liten kjele og stavmiks det til en glatt pur. Du kan ogs bruke en blender hvis det er lettere for deg. Tilsett stningen og bland til det er smeltet og begynt smkoke.

Mens kjkkenmaskinen gr p lav hastighet heller du forsiktig jordbrblandingen i gelatinen.

k farten etterhvert som massen blir stivere s det ikke spruter. Kjr miksen i ca ti minutter, de siste to hadde jeg p maks hastighet.

Stopp maskinen og bruk raskt en slikkepott til fordele marshmallows i former. Jeg bruker silikonbrdformer, men du kan ogs bruke en annen form med plastfolie i.

La mashmallows st i ca en halvtime til en time fr den er stiv og klar for spises.

Nam <3





N skal jeg rydde litt mer gitt! Ha en nydelig sndag s lenge stiser <3

26 Kommentarer

Anita

20.11.2016 kl. 14:42
Hei Helene! 😊 hvilke smaker mest som de fra butikken? De med vaniljeessens eller sitron eller noe annet? Evt hvor mye vaniljeessens bruker man?

Helene Ragnhild

20.11.2016 kl. 15:33
Anita: Jeg synes ikke noen av dem smaker som de fra butikken, da de inneholder s mye vanlig sukker. Jeg synes disse blir best med smak, ikke bare vaniljesmak ;)

Victoria Larsen

20.11.2016 kl. 14:47
Disse ser super gode ut! :-D

Helene Ragnhild

20.11.2016 kl. 15:35
Victoria Larsen: De er s gode!

Annette

20.11.2016 kl. 16:56
Skal de st i kjleskap eller ute?😊 Disse m jeg prve!

Helene Ragnhild

21.11.2016 kl. 22:52
Annette: Nr de er ferdige oppbevares de i kjleskap, det glemte jeg visst helt fortelle! Her blir de borte fort, hihi <3

Karianne

20.11.2016 kl. 17:30
Har du link til hvor jeg kan f tak i gelatinen du bruker? :)

Helene Ragnhild

21.11.2016 kl. 22:52
Karianne: Jeg kjper p naturligliv.no :D

Anita

20.11.2016 kl. 17:48
Ok,fr prve litt forskjellig ☺ men hvor mye vaniljeessens bruker du i den oppskriften?

Helene Ragnhild

21.11.2016 kl. 22:52
Anita: 1/2 ts brukte jeg vel, men kunne sikkert hatt litt mer ;)

Tonje

20.11.2016 kl. 19:49
nsker bruke vegansk gelatin... det skal vel g fint det vel... :)

Helene Ragnhild

20.11.2016 kl. 20:12
Tonje: det aner jeg ikke ??

Karoline

21.11.2016 kl. 06:06
Kan man bruke vanlig pulver-gelatin fra butikken?

Helene Ragnhild

21.11.2016 kl. 22:49
Karoline: Jepp! :D

Elise

21.11.2016 kl. 09:28
Hei Helene!

Har stor glede av bloggen din!

Jeg lurte p om du kunne laget et eget innlegg om ulike typer alternativ stning. Hva er for eksempel sukrin og fibersirup, hvordan pvirker det kroppen, og hva er det som gjr at det anses sunnere enn sukker f eks?

Jeg har vrt s si sukkerfri i snart to r, og opplever ikke s stort behov for stning for at mat skal vre stt nok. I bakverk o.l. bruker jeg f. eks. banan, dadler eller litt honning, og tenker det er greit i passelige mengder. Vil det vre gunstig utvide repertoaret til de ulike sukkererstatningene som det finnes s mange av n? Er ikke s opptatt av kalorier, men veldig opptatt av helsa!

Klem og st p!

Helene Ragnhild

21.11.2016 kl. 15:35
Elise: Hei Elise :D akkurat n er dette en del av onlinekurset mitt, s det kommer nok ikke p bloggen med det frste ;)

S koselig at du liker bloggen :D <3 stor klem!!

Fortuna

21.11.2016 kl. 09:50
Hva er forskjellen p gelantinpulveret man kjper i butikk, og f.eks det du linket til fra naturligliv?:-)

Helene Ragnhild

21.11.2016 kl. 22:47
Fortuna: Det fra naturligliv er produsert p brekraftig vis og fra glade griser :)

Kristine

22.11.2016 kl. 12:12
Jeg har s lyst lage disse! Men s eier jeg ikke en miksmaster... tror du det er mulig gjre det med en blender?😅

Xoxo

Helene Ragnhild

22.11.2016 kl. 15:15
Kristine: Nei, det gr nok ikke...

Lilli

04.12.2016 kl. 18:52
Hvor lenge kan de st i en pose tror du? Kan de st i romtemperatur i lengre tid? Jeg tenkte gi bort kurver med ulik lavkarbo-digg til jul som jeg har laget. Noen forslag til noe annet jeg kan legge ved? :D

Klem

Helene Ragnhild

04.12.2016 kl. 19:20
Lilli: Disse er nok ikke s lure til akkurat det, eventuelt ville jeg trukket dem i sjokolade :)

Marie

11.12.2016 kl. 15:06
Hei! Har nettopp laget dobbel porsjon av disse. Nydelig p smak! Tror du de egner seg til fryse ned? Redd de ikke holder seg i kjleskapet til jul😉

Helene Ragnhild

11.12.2016 kl. 15:28
Marie: De kan ikke fryses nei :(
:D

Sara

16.01.2017 kl. 20:19
De ser fantastiske ut. Om man ikke har fiber sirup, kan man bruke noe annet?

Helene Ragnhild

16.01.2017 kl. 20:25
Sara: Du kan bruke sukrin gold for eksempel :)

Skriv en ny kommentar

Helene Ragnhild

Velkommen! Jeg heter Helene Ragnhild og har en stor lidenskap for naturlig mat og sunn livsstil, og en bachelorgrad i ernringsfysiologi. I denne bloggen vil du finne inspirasjon til leve sunnere, lytte til din egen kropp og finne hverdagslykke. Jeg hper jeg kan inspirere nettopp deg<3 Kontakt: helene.ragnhild@gmail.com

Sk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits