hits

Ovnspannekake med havre og br - uten sukker og gluten

  • 27.11.2016 kl. 20:17

God sndag og god frste sndag i advent! Jeg skjnner meg ikke p kroppen min om dagen, den har begynt bli syk igjen! Dett er tredje gangen jeg har hatt vond hals og vond kropp p en mned og det er ikke normalt for meg. Jeg pleier vre frisk som en fisk og i god form, s jeg vet ikke om dette er hormonene eller hva jeg. N blir det legetime p meg til uken, og frem til det er det sofa, te og nringsrik mat som gjelder.

Etter at jeg fikk plan av Brge har disse pannekakene blitt en favoritt, ikke bare hos meg, men hos mange av dere. Jeg har ikke tall p hvor mange snaps og meldinger jeg har ftt med bilder av disse herlighetene. Da jeg fikk beskjed om spise havregryn til frokost mtte jeg skape en ny pannekakeoppskrift som passet til, og med litt bltleggingsmagi ble denne lettfordyelige og veldig mettende frokosten til.

Min bestis Maria hadde testet lage en variant av denne som ovnspannekake, og da ble jeg ogs fristet til prve. Mamma laget det da vi var sm, i langpanne med sukker p. Denne passer like bra til frokost som til kvelds, men srlig siste synes jeg. Legger du havregrynene i blt p morgenen kan du steke denne som den perfekte kveldskos.

Ovnspannekake med havre og br

1,5 dl havregryn (du kan bruke glutenfrie)

1 dl melk (vanlig, mandel, havre eller cashew)

1/2 ts surdeig eller surdeigspulver (eventuelt en ts sitronsaft)

2 egg

1 klype salt

1-2 ss fibersirup, sukrin gold, et par drper stevia eller annen stning

En dl br

Bland havregryn, melk og surdeig i en skl laget av glass eller plast og dekk til med et hndkle eller plast. La denne st i 8-12 timer og godgjre seg. Da brytes havren ned og blir lettere fordye. Du m ikke gjre dette trinnet, opp til deg ;)

Bland inn resten av ingrediensene og hell i en liten form. Fordel brene utover formen og press dem litt nedi pannekaken hvis de ikke synker selv.

Stek pannekaken i ovnen p 180 grader i ca 25-30 minutter.



Selv spiste jeg denne rett fra formen med en gaffel, nam <3
 

14 Kommentarer

Stine

27.11.2016 kl. 20:40
S flt at du er syk hele tiden. Hvordan merker du at dette ikke er ME tilbakefall? Hadde du andre symptomer da du var syk?

Helene Ragnhild

27.11.2016 kl. 22:28
Stine: Jeg kjenner veldig forskjell!

Yngvild

27.11.2016 kl. 22:04
Oj, dette har jeg aldri spist fr. M prves!! :D

Huff, trasig at du er s mye syk for tiden :/ Det kan jo kanskje virke som det har en sammenheng med hormonbehandling. Uansett greit og f tatt en prat med legen!

Sender over en stor klem!

Helene Ragnhild

28.11.2016 kl. 10:38
Yngvild: Jeg tror det, kroppen blir sikkert litt satt ut av f tilfrt hormoner. Heldigvis merker jeg at kostholdet hjelper mye, mange av de andre jeg kjenner er sykemeldt fordi de er s drlige :( greit holde ham oppdatert, hehe! Stor klem og ha en nydelig dag <3

Victoria Larsen

27.11.2016 kl. 22:12
Ser jo kjempe godt ut! :D

Helene Ragnhild

28.11.2016 kl. 10:37
Victoria Larsen: Takk <3

K

28.11.2016 kl. 00:01
Hei! Jeg la merke til deg p gravid uke for uke og flger slavisk med p hver eneste episode ❤️ Jeg mtte bare inn p bloggen din for se hvordan det hadde gtt og jeg synes det er s trist at det ikke gikk denne gangen. Du er virkelig verdens steste jente og jeg krysser fingrene for deg og heier masse! Fast leser har jeg ogs blitt, og jeg elsker virkelig bloggen din 😊 Masse fine oppskrifter, tips og bilder. Jeg elsker at du setter et personlig preg p bloggen og er s pen og rlig ❤️❤️ God bedring, hper du blir frisk snart 😘

Helene Ragnhild

28.11.2016 kl. 10:37
K: Tusen takk <3 det er ikke s lett dette nei, tusen flelser i sving og mye jeg ikke kan styre. Jeg er likevel ved godt mot og kan jo ikke gi meg! Tusen takk for s gode ord, det setter jeg veldig pris p <3 stor klem <3

julie

28.11.2016 kl. 04:54
gjr sitronsaft det samme som surdeig starter? Smaker det?

God bedring! :)

Julie

Helene Ragnhild

28.11.2016 kl. 10:35
julie: Syrene i sitronen vil bidra til nedbrytelse, men det er ikke nyaktig det samme nei. Jeg har ikke testet det selv, men jeg vil ikke tro at det gir mye smak. Det kommer ogs an p hvor sensitiv en er ;) <3

mk

29.11.2016 kl. 11:57
Hva er surdeigspulver?

Dette er en blogg jeg nylig har oppdaget, og jeg kjenner at jeg liker den allerede. Den er s ekte og rlig. Rett og slett troverdig!

Helene Ragnhild

29.11.2016 kl. 18:09
mk: Tusen takk :D surdeigspulver er trket surdeigsstarter :)

rebekka

07.06.2017 kl. 21:38
kan ein bruke surdeigspulver?

Helene Ragnhild

08.06.2017 kl. 16:51
rebekka: Det kan du nok, men den bryter ikke ned s mye som jeg hadde hpet..

Skriv en ny kommentar

Helene Ragnhild

Velkommen! Jeg heter Helene Ragnhild og har en stor lidenskap for naturlig mat og sunn livsstil, og en bachelorgrad i ernringsfysiologi. I denne bloggen vil du finne inspirasjon til leve sunnere, lytte til din egen kropp og finne hverdagslykke. Jeg hper jeg kan inspirere nettopp deg<3 Etter flere r som prver er jeg endelig gravid! Flg gjerne min reise mot bli mamma februar 2018 <3 Kontakt: helene.ragnhild@gmail.com

Sk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no