Rå pepperkaker uten sukker, gluten og melk

Adlinks

Denne må jeg dele på bloggen hvert år for den er så utrolig god og veldig enkel å lage. Den er også fri for "alt" med unntak av mandler. Tåler du ikke det kan du bruke solsikkefrø.

Jeg synes jeg har blitt så mye flinkere til å ta bilder og egentlig vil jeg ta nye bilder av disse kulene. Dessverre har jeg ikke rukket å lage dem enda, så jeg driter i perfeksjonismen og hiver ut et bilde fra i fjor. Det viktigste er vel at dere får laget disse før jul?

Rå pepperkaker

Ca 20 kuler

♥ 5 store dadler

♥ 2 dl naturelle cashewnøtter (kan byttes med mandler)

♥ 1 dl finmalte mandler (kjøp ferdig eller lag selv)

♥ 1 ss cocosa sukker (for ekstra god og søt smak)

♥ 1 ss cocosa (kan sløyfes)

♥ 1 ts kanel

♥ 1/2 ts ingefær

♥ 1/2 ts malt nellik

♥ 1/2 ts kardemumme

Du kan fint lage disse med kun dadler og nøttene hvis du ikke rekker innom helsekost. Jeg liker å mikse kilder til søtt, da synes jeg resultatet blir best. Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør, vips har du pepperkakekuledeig.

Trill deigen til kuler eller press den utover litt bakepapir og press ut små former. Jeg oppbevarer min i fryseren, men den forsvinner på 1,2,3. Når jeg drar hjem til mamma tar jeg med alt godteriet jeg har laget og legger det i fryseren der, ellers blir det jo spist opp før jul <3

P.S. Hvis du vil gjøre disse lettere å fordøye kan du bløtlegge/fermentere nøttene på forhånd og tørke dem. Da brytes antinæringsstoffer ned og de blir bedre for magen din <3 Les mer om dette her: http://heleneragnhild.no/slik-lager-du-aktiverte-notter/

18 kommentarer

Blir det som pepperkakedeig? 😍😍 synes deig er bedre enn stekte pepperkaker🙈🙄 Kan jeg spørre, hva tenker du om bruken av kokosolje?

Ane: Ja, så digg!! Elsker kokosolje!

Hva tenker du om å legge Maca røtter i blandingen? Har hørt at det skal hjelpe mot PCOS. Prøver å få i meg så mye som mulig.

Lilli: Det kan du fint gjøre, ville brukt pulver i så fall :)

Dette ser godt ut, og skal prøves!

Nam, det så godt ut! :) takk for oppskrift! Må testes ut før jul :) :)

Nora :D: Tusen takk Nora :)

Dadler + nøtter = livet! Det er så utrolig mye godt man kan lage med denne kombinasjonen, jeg skal definitivt prøve denne pepperkakeversjonen, selv om jeg innerst inne er en sjokoladejente. Hihi. :)

Lisa Malene: Jeg vet, evig takknemlig for min rawfood periode så jeg oppdaget det!

Jeg lurte på om du steker disse "pepperkakene" eller er det meningen de skal være rå?

Ona Lise: De skal være rå :D

Disse så lettvinte og nydelig ut 😊 Har du oppskrift på sunne lussekatter? Det hadde vært herlig 😊

Anette: Nei, jeg baker ikke så mye liksom hvetebakst for jeg synes ikke det blir så godt. Du kan bake med spelt og surdeig eventuelt eller teste oppskriften til Linda Stuhaug, hun er så flink!! <3

Hei!

Er kokossukker noe ala sukrin gold eller mer likt vanlig brunt sukker? Altså, er det "sunt" eller usunt? :D

Linnea: Kokossukker er sunnere enn brunt sukker (som er like usunt som sukker) :) det er ikke uten kalorier og blodsukkerstigning slik sukrin gold er :)

Dadler er utrolig godt, men inneholder jo faktisk svært mye naturlig sukker som strengt talt oppfører seg som tilsatt sukker i kroppen? I dl dadler tilsvarer 26. sukkerbiter! Selv om dette er naturlig og ikke tilsatt sukker og dadler inneholder endel andre næringsstoffer, så tenker du at kaka er sukkerfri? :-)

Anne: Det er ikke tilsatt sukker i oppskriften, og selv om dadler inneholder sukker skal du ikke spise alle 5 selv. Her er det snakk om å bruke 5 dadler i hele oppskriften, og siden den inneholder masse gunstig fett og fiber vil ikke disse påvirke blodsukkeret på samme måte som om du spiste raffinert sukker :)

Skriv en ny kommentar