hits

Nringsrike og sukkerfrie kransekakestenger med to ingredienser

  • 11.12.2016 kl. 20:29

Jeg elsker stsaker, men jeg elsker ikke svingende blodsukker, stsug og alle de andre negative konsekvensene sukker har p kroppen min. Jeg sluttet med sukker for ti r siden og jeg har ikke sett meg tilbake. Selvflgelig kan jeg spise "vanlig" sukker en gang i mellom, men jeg trives best med sukkerfritt og kjenner at kroppen min har det best med det.

Det beste med bake sunne og sukkerfrie godsaker i julen er at du kan kose deg med dem hele desember med den beste samvittigheten. En bit kransekake kan fint fungere som et lite mellommltid, fordi den tilfrer gunstige fettsyrer og holder blodsukkeret stabilt. Det er jo fantastisk! Selv liker jeg fokusere p all den gode maten jeg nsker  gi kroppen min, og jeg ser det ikke som straff. Det har hjulpet meg enormt i hvert fall!

Disse slang jeg sammen p 123 i gr. Jeg brukte mandler som jeg hadde bltlagt og trket, de var faktisk fermentert. For gjre nttene mer nringsrike legger du dem i vann sammen med en ss surdeigsstarter, molkosan, vita biosa eller eplecidereddik og la dem st i 12-24 timer. Skyll godt av nttene og la dem trke i ovnen p 50 grader i ca 24 timer. Nr vi behandler nttene slik brytes antinringsstoffer ned og nttene blir lettere fordye og mer nringsrike.

Du kan fint bruke ubehandlede ntter eller ferdig kvernede mandler.

Kransekakestenger

3 dl mandler

1 dl fibersirup clear

Hvis du vil ha de stere kan du tilsette en ss surkin gold eller kokossukker.

Kjr frst mandlene i en foodprosessor til de er finmalte. S tilsetter du fibersirup og kjrer til du fr en fast masse.

Jeg formet sm stenger som jeg stekte p 180 grader i 6-7 minutter. Hvis du steker dem for lenge blir de ikke mye i midten, men de er gode uansett. Da de var kalde pyntet jeg dem med mrk sjokolade og sukrinmelis blandet med litt vann.





Husk at du kan melde deg p konkurransen min og vinne en bakepakke fra funksjonellmat her!

N er det ikke lenge til jule dere, hva er ditt favoritt julegodt?

<3

Adlinks

31 Kommentarer

lisarorvik

11.12.2016 kl. 20:55
Dette s kjempe godt ut :)

Anette

11.12.2016 kl. 21:34
Jeg ble sulten av lese dette og skulle dette var dagens dessert 😊 Hvorfor skal mandlene skylles?

Lilli

11.12.2016 kl. 21:47
Det s veldig godt ut (:

A

11.12.2016 kl. 22:56
Hvilken oppgave har fiber sirupen? Kan jeg bruke noe annet i stede?

Helene Ragnhild

12.12.2016 kl. 07:21
A: Den gir stning og konsistensen ;)

Rakel

11.12.2016 kl. 23:22
Nam!!! Kransekakestenger er jo noe av det beste. Disse skal lages imorgen :)

Helene Ragnhild

12.12.2016 kl. 07:20
Rakel: Enig!!

Marthe

11.12.2016 kl. 23:23
Kan du skrive litt om hva Fibersirup er? Er det naturlig eller kunstig? Pvirker det fordyelsen? Jeg spiser ikke noen form for kunstig stning, for jeg blir s oppblst av det. Men s ser jeg jo at det er mange av Kostholdsdamene som bruker Fibersirup, og blir litt nysgjerrig.

Helene Ragnhild

12.12.2016 kl. 07:20
Marthe: Det kommer en stningsguide i nrmeste fremtid ;) fibersirup regnes ikke som kunstig stning, dette omfatter aspartame, acesulfam K og sukralose blant annet :)

Lovise

11.12.2016 kl. 23:52
Hei! Du jeg lurer p om du har noen erfaring med kutte ned p fiberrike produkter, for avlaste tarmen for matvarer som er vanskelig fordye? Jeg har lekktarm, og reagerer p mange ulike matvarer. Har prvd meg litt p GAPS, men den er veldig streng, noe som blir vanskelig (selv om jeg merket noe bedring. Jeg vet du tidligere har nevnt i innlegg at koke grnnsaker kan vre bedre fremfor r, med tanke p fordyelse.Er dette i forbindelse med fiberinnhold, eller trekker jeg feil konklusjoner n? :) Jeg koker kraft som det synger og spiser ellers mye fermetert mat! Hrlig med masse insirasjon p bloggen din! Betyr mye! Oppsummert; jeg tenker kutte litt ned p fiberinnholdet i kosten,og lurer p om dette er noe du ser p som lurt, med tanke p mine problemer? :)

Helene Ragnhild

12.12.2016 kl. 07:19
Lovise: Jeg kan dessverre ikke gi individuelle rd gjennom bloggen, for dette tilbyr jeg veieledning over nett :)

Victoria Larsen

12.12.2016 kl. 00:35
Ser jo kjempe gode ut! :)

Helene Ragnhild

12.12.2016 kl. 07:17
Victoria Larsen: <3

Julie

12.12.2016 kl. 05:05
Som mange andre lurer jeg p det med fibersirup. Kan man bruke andre stningsmiddel? P forhnd takk!

Mvh Julie

siljefjaren

12.12.2016 kl. 19:14
NAM! De s utrolig gode ut :)

Helene Ragnhild

12.12.2016 kl. 20:09
siljefjaren: :D

marie1

12.12.2016 kl. 19:54
Denne fibersirupen er jo genial siden den erstatter bde eggehvite og melis, og disse kransekakestengene ser helt ekte ut og skal lages nr jeg fr fibersirup i hus!

Bjrg

13.12.2016 kl. 18:37
Hvor mange stenger blir det av denne oppskriften? M prves 😋

Helene Ragnhild

13.12.2016 kl. 18:46
Bjrg: , det husker jeg ikke! Hmm, kanskje 20? :D

Bjrg

13.12.2016 kl. 18:50
Ok, takk for svar 😊 Springer p kjkkenet 👍😉

Helene Ragnhild

13.12.2016 kl. 18:50
Bjrg: :D

Bjrg

13.12.2016 kl. 20:20
Hva gjorde jeg galt?? De flt utover ☺️

14.12.2016 kl. 22:27
Disse m jeg prve i morgen. Ser s utrolig gode ut.👍 kan man bruke mandelmel i stedenfor male mandler?☺☺

Helene Ragnhild

14.12.2016 kl. 23:10
Anonym: Nei, det blir ikke helt det samme dessverre :( da m du i s fall redusere mengden. Jeg har ikke prvd selv s kan ikke love noe :)

Tonje

15.12.2016 kl. 14:58
Mine flt ut og ble helt flate... Fulgte oppskriften nye... :(

Helene Ragnhild

15.12.2016 kl. 16:15
Tonje: Kjempe rart, du brukte mandler og fibersirup bare? Ikke mandelmel?

Tonje

17.12.2016 kl. 00:58
Ja, lot mandlene st i 20 timer i vann (uten eddikk o.l). Trker 24 timer p 50grader i ovnen... S fibersirup. Men, guuuuud, delte opp den flate massen med pizzakutter - og hver smule ble spist opp :D

Men m prve en gang til da... for noe galt har jeg vel gjort :)

Helene Ragnhild

17.12.2016 kl. 15:48
Tonje: S rart at manges rant ut, nr vi gjorde det helt likt! Det skjnner jeg rett og slett ikke :p

Leen

17.12.2016 kl. 15:09
Mine ogs flt utover. Lsning ble steke dem en god del lengre, og da endte jeg opp med gode mandelkjeks.

Helene Ragnhild

17.12.2016 kl. 15:48
Leen: Veldig rart...

Trine

03.02.2017 kl. 19:30
Mine flyter ogs utover. Men de er jo knallgode uansett. Jeg kjrer vanlige mandler i blender og tilsetter sirup. Nam nam😘

Skriv en ny kommentar

Helene Ragnhild

Velkommen! Jeg heter Helene Ragnhild og har en stor lidenskap for naturlig mat og sunn livsstil, og en bachelorgrad i ernringsfysiologi. I denne bloggen vil du finne inspirasjon til leve sunnere, lytte til din egen kropp og finne hverdagslykke. Jeg hper jeg kan inspirere nettopp deg<3 Etter flere r som prver er jeg endelig gravid! Flg gjerne min reise mot bli mamma februar 2018 <3 Kontakt: helene.ragnhild@gmail.com

Sk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no