Næringsrike og sukkerfrie kransekakestenger med to ingredienser

Jeg elsker søtsaker, men jeg elsker ikke svingende blodsukker, søtsug og alle de andre negative konsekvensene sukker har på kroppen min. Jeg sluttet med sukker for ti år siden og jeg har ikke sett meg tilbake. Selvfølgelig kan jeg spise "vanlig" sukker en gang i mellom, men jeg trives best med sukkerfritt og kjenner at kroppen min har det best med det.

Det beste med å bake sunne og sukkerfrie godsaker i julen er at du kan kose deg med dem hele desember med den beste samvittigheten. En bit kransekake kan fint fungere som et lite mellommåltid, fordi den tilfører gunstige fettsyrer og holder blodsukkeret stabilt. Det er jo fantastisk! Selv liker jeg å fokusere på all den gode maten jeg ønsker å gi kroppen min, og jeg ser det ikke som straff. Det har hjulpet meg enormt i hvert fall!

Disse slang jeg sammen på 123 i går. Jeg brukte mandler som jeg hadde bløtlagt og tørket, de var faktisk fermentert. For å gjøre nøttene mer næringsrike legger du dem i vann sammen med en ss surdeigsstarter, molkosan, vita biosa eller eplecidereddik og la dem stå i 12-24 timer. Skyll godt av nøttene og la dem tørke i ovnen på 50 grader i ca 24 timer. Når vi behandler nøttene slik brytes antinæringsstoffer ned og nøttene blir lettere å fordøye og mer næringsrike.

Du kan fint bruke ubehandlede nøtter eller ferdig kvernede mandler.

Kransekakestenger

3 dl mandler

1 dl fibersirup clear

Hvis du vil ha de søtere kan du tilsette en ss surkin gold eller kokossukker.

Kjør først mandlene i en foodprosessor til de er finmalte. Så tilsetter du fibersirup og kjører til du får en fast masse.

Jeg formet små stenger som jeg stekte på 180 grader i 6-7 minutter. Hvis du steker dem for lenge blir de ikke mye i midten, men de er gode uansett. Da de var kalde pyntet jeg dem med mørk sjokolade og sukrinmelis blandet med litt vann.

Husk at du kan melde deg på konkurransen min og vinne en bakepakke fra funksjonellmat her!

Nå er det ikke lenge til jule dere, hva er ditt favoritt julegodt?

<3

Adlinks

31 kommentarer

Dette så kjempe godt ut :)

Jeg ble sulten av å lese dette og skulle dette var dagens dessert 😊 Hvorfor skal mandlene skylles?

Det så veldig godt ut (:

Hvilken oppgave har fiber sirupen? Kan jeg bruke noe annet i stede?

A: Den gir søtning og konsistensen ;)

Nam!!! Kransekakestenger er jo noe av det beste. Disse skal lages imorgen :)

Kan du skrive litt om hva Fibersirup er? Er det naturlig eller kunstig? Påvirker det fordøyelsen? Jeg spiser ikke noen form for kunstig søtning, for jeg blir så oppblåst av det. Men så ser jeg jo at det er mange av Kostholdsdamene som bruker Fibersirup, og blir litt nysgjerrig.

Marthe: Det kommer en søtningsguide i nærmeste fremtid ;) fibersirup regnes ikke som kunstig søtning, dette omfatter aspartame, acesulfam K og sukralose blant annet :)

Hei! Du jeg lurer på om du har noen erfaring med å kutte ned på fiberrike produkter, for å avlaste tarmen for matvarer som er vanskelig å fordøye? Jeg har lekktarm, og reagerer på mange ulike matvarer. Har prøvd meg litt på GAPS, men den er veldig streng, noe som blir vanskelig (selv om jeg merket noe bedring. Jeg vet du tidligere har nevnt i innlegg at å koke grønnsaker kan være bedre fremfor rå, med tanke på fordøyelse.Er dette i forbindelse med fiberinnhold, eller trekker jeg feil konklusjoner nå? :) Jeg koker kraft som det synger og spiser ellers mye fermetert mat! Hærlig med masse insirasjon på bloggen din! Betyr mye! Oppsummert; jeg tenker å kutte litt ned på fiberinnholdet i kosten,og lurer på om dette er noe du ser på som lurt, med tanke på mine problemer? :)

Lovise: Jeg kan dessverre ikke gi individuelle råd gjennom bloggen, for dette tilbyr jeg veieledning over nett :)

Ser jo kjempe gode ut! :)

Som mange andre lurer jeg på det med fibersirup. Kan man bruke andre søtningsmiddel? På forhånd takk!

Mvh Julie

NAM! De så utrolig gode ut :)

Denne fibersirupen er jo genial siden den erstatter både eggehvite og melis, og disse kransekakestengene ser helt ekte ut og skal lages når jeg får fibersirup i hus!

Hvor mange stenger blir det av denne oppskriften? Mååå prøves 😋

Bjørg: Å, det husker jeg ikke! Hmm, kanskje 20? :D

Ok, takk for svar 😊 Springer på kjøkkenet 👍😉

Hva gjorde jeg galt?? De fløt utover ☺️

Disse må jeg prøve i morgen. Ser så utrolig gode ut.👍 kan man bruke mandelmel i stedenfor å male mandler?☺☺

Anonym: Nei, det blir ikke helt det samme dessverre :( da må du i så fall redusere mengden. Jeg har ikke prøvd selv så kan ikke love noe :)

Mine fløt ut og ble helt flate... Fulgte oppskriften nøye... :(

Tonje: Kjempe rart, du brukte mandler og fibersirup bare? Ikke mandelmel?

Ja, lot mandlene stå i 20 timer i vann (uten eddikk o.l). Tørker 24 timer på 50grader i ovnen... SÅ fibersirup. Men, guuuuud, delte opp den flate massen med pizzakutter - og hver smule ble spist opp :D

Men må prøve en gang til da... for noe galt har jeg vel gjort :)

Tonje: Så rart at manges rant ut, når vi gjorde det helt likt! Det skjønner jeg rett og slett ikke :p

Mine også fløt utover. Løsning ble å steke dem en god del lengre, og da endte jeg opp med gode mandelkjeks.

Mine flyter også utover. Men de er jo knallgode uansett. Jeg kjører vanlige mandler i blender og tilsetter sirup. Nam nam😘

Skriv en ny kommentar