Dette redder meg fra søtsug i hverdagen, brenner fett og inneholder kun en ingrediens

  • 03.01.2017 kl. 09:34

En av årsakene til søtsug er rett og slett sult. Når du ikke spiser nok gjennom dagen, og ikke holder blodsukkeret ditt stabilt opplever du mer søtsug på kvelden. Nettopp denne småmumsingen på kvelden er et av de store hinderne for å gå ned i vekt.

Jeg har ingen tro på dietter der en skal gå rundt med rumlende mage. Viljestyrken vår er bare så sterk, og den er faktisk ikke sterk nok til å holde våre instinkter borte. Vi er ikke skapt for å gå rundt sultne, det strider mot vår overlevelse.

Et av triksene mine er å spise nok fett fra kilder som smør, kokos, nøtter, frø, avokado, fet fisk, kjøtt og andre meieriprodukter. Jeg oppdaget kokossmør for noen år siden og jeg har laget det jevnlig siden. Det må ikke blandes med kokosolje, det er nemlig presset kokos der kun fettet er med. Kokossmør er rett og slett kokosmasse kjørt til et silkemykt smør. Det smaker himmelsk og overraskende søtt.

Når det får avkjølt seg blir det som regel ganske hardt og da kan du spise en skje rett fra boksen, omtrent som en bit fudge - nam!

Det eneste du trenger for å lage kokossmør er en pose kokosmasse og en foodprosessor eller sterk blender. Kjør kokosmassen i blenderen til det ser ut som på bildene.

Vil du ha flere tips til søtsug? Jeg lærer deg alle tipsene mine her! I dag skal jeg også ha facebook live klokken 20 der jeg oppdatterer deg på hvordan det går på min 6. sukkerfri dag og hvilke snacks jeg nyter :)

I dag har jeg kostholdsdamene snappen så følg meg gjerne der for kostholdstips og glimt fra min hverdag!

Ha en nydelig dag - klem fra meg <3

32 Kommentarer

Victoria Larsen

03.01.2017 kl. 09:56
Så godt tips! Tusen takk :D

Helene Ragnhild

03.01.2017 kl. 10:40
Victoria Larsen: :D

Heidi

03.01.2017 kl. 10:18
Hei :)

Når bruker du dette? Tar du en skje hvis du får søtsug?

Og hvor lenge kan det stå?

Helene Ragnhild

03.01.2017 kl. 10:40
Heidi: Ja, ellers kan det brukes i smoothies, grøt, godiskuler osv, superdigg!
Det holder seg i mange måneder!

Anette

03.01.2017 kl. 11:16
Hvordan oppbevarer du kokossmøret? Noe så enkelt å lage, skal prøve det senere 😊

Helene Ragnhild

03.01.2017 kl. 13:30
Anette: Jeg har det i skapet :)

B

03.01.2017 kl. 16:45
Hvor lang tid tar det? Har en ganske god blender, brukte i 5 minutter, men det har ikke skjedd noenting:)

Helene Ragnhild

03.01.2017 kl. 16:47
B: Så lenge det ikke kun står op hopper i blenderen skal det ta 10-15 min vil jeg tro. Ta pauser så blenderen ikke blir for varm ;)

Anette

03.01.2017 kl. 18:02
Er det forskjell på kokossmør og kokosolje? I så fall hva? 😊

Helene Ragnhild

03.01.2017 kl. 20:31
Anette: Det står i teksten :D

Sunniva

03.01.2017 kl. 18:15
Så gode tips :D

Helene Ragnhild

03.01.2017 kl. 21:49
Sunniva: :D

#flinkpikefailed

03.01.2017 kl. 20:36
Mmm :)

Helene Ragnhild

03.01.2017 kl. 21:48
#flinkpikefailed: <3

MK

03.01.2017 kl. 20:50
Så gøy! Men ER der søtt? Vil man få blodsukkerstigning ava det? Har svangerskaps-dia og må holde blodsukkere stabilt 😊

Helene Ragnhild

03.01.2017 kl. 21:48
MK: Det er kun kokosmasse så det gir ikke blodsukkerstigning ;)

Andrea

03.01.2017 kl. 21:11
Kunne du kommet med et innlegg om hvorfor kokos egentlig er sunt?

Det er så mange som sier det ikke er bra, også er det noen som sier det er bra. Blir litt forvirret!

Veldig fin blogg du har <3

Helene Ragnhild

03.01.2017 kl. 21:48
Andrea: Det er i så fall kokosfett og det handler om mettet fett konklusjonen. Les gjerne innlegget mitt om fett, søk fett i søkefeltet :D

Rebekka

03.01.2017 kl. 23:45
Lurer virkelig på hvordan du får det til å bli flytende, uten å tilsette noe væske ??

Helene Ragnhild

04.01.2017 kl. 11:06
Rebekka: Akkurat som nøttesmør blir det, fettet kommer ut :)

04.01.2017 kl. 00:04
Kan man ikke like godt spise kokosmasse?

Helene Ragnhild

04.01.2017 kl. 11:05
Anonym: Smaker helt annerledes og jeg liker i hvert fall ikke å tygge tørr kokosmasse :D

Marthe

04.01.2017 kl. 00:14
Hvordan blir det flytende?

Helene Ragnhild

04.01.2017 kl. 11:04
Marthe: Den blir flytende når du lager den, og stiv når den avkjøles. Du kan smelte den igjen hvis du vil ha den flytende :) jeg lager den på snap i dag hvis du vil se!

Ann Kristin

04.01.2017 kl. 04:33
Kan man bruke stav mikser og. Kan man bruke den i mat? Eller kun rent fra bollen

Helene Ragnhild

04.01.2017 kl. 11:06
Ann Kristin: Jeg har ikke prøvd selv, men har du en sterk en og tålmodighet går det sikkert. Det kan tilsettes smoothies, godiskuler, sjokolade, grøter osv :)

R

04.01.2017 kl. 08:06
Blir det det samme som kokosmelk fra hermetikkboks?

Helene Ragnhild

04.01.2017 kl. 11:03
R: Nei, det er ikke det samme :D

Maiken

04.01.2017 kl. 23:26
Funket beldig bra med stavmikser. Men kunne kun lage en porsjonspakke om gangen for mikseren ble varm! :-D Likte det godt i varme bær med granola.

Helene Ragnhild

05.01.2017 kl. 09:13
Maiken: Takk for tilbakemelding :D

Guro

31.01.2017 kl. 10:11
Jeg fikk den rennenede konsistensen, men det blir hardt igjen i skapet. Er det sånn det skal være? Så for meg litt mer smørkonsistens, men er en fast masse som smuldrer..

Helene Ragnhild

31.01.2017 kl. 10:17
Guro: Det stemmer :)

Skriv en ny kommentar

Helene Ragnhild

Velkommen! Jeg heter Helene Ragnhild og har en stor lidenskap for naturlig mat og sunn livsstil, og en bachelorgrad i ernæringsfysiologi. I denne bloggen vil du finne inspirasjon til å leve sunnere, lytte til din egen kropp og finne hverdagslykke. Jeg håper jeg kan inspirere nettopp deg<3 Kontakt: helene.ragnhild@gmail.com

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits