Lavkarbo loff – 3 ingredienser

Dette er en skikkelig lavkarbo klassiker og kalles mye forskjellig, blant annet oopsies og cloud bread. De minner meg mest om loff, både i utseende og smak, så da kaller jeg de det. Jeg synes de er veldig gode med kalkun, ost og agurk, det er enkelt å ta med seg og veldig raskt å lage.

Disse “polarbrødene” kan du egentlig bruke til hva som helst av pålegg, eller som hamburger- eller pølsebrød. Du trenger kun tre ingredienser for å lage dem, det er enkelt og det går fort. Bedre blir det vel ikke? Jeg brukte snøfrisk som er laget av geitemelk, men du kan også bruke kremost. Neste gang jeg lager det skal jeg teste kokoskrem for en melkefri variant.

Lavkarbo loff – oopsies

3 egg

3 ss kremost (jeg brukte snøfrisk)

1/2 ts bakepulver

Del eggene i to boller, hvitene i den ene og plommene i den andre. Visp hvitene med en elektrisk visp (eller håndvisp hvis du har tålmodighet) til det blir helt stivt. La denne bollen stå mens du visper eggeplommen, snøfrisk og bakepulveret sammen. Når det er godt blandet heller du det over i den stive eggehviten og rører det forsiktig inn. Pass på at all luften du pisket inn ikke røres ut. Når det er blandet kan du fordele røren som små “rundinger” på et bakeark. Stek på 180 grader i ca 20 minutter. Jeg fikk 8 stykker tror jeg, og stekte den på to brett. Hvis du vil kan du drysse litt revet ost eller sesamfrø over.

Med en gang de er avkjølt la jeg dem i en pose, da holder de seg myke. De avkjøles på ca 5 min, og lar du de ligge ute for lenge blir de harde. De holder ca 3 dager i kjøleskapet, men blir nok borte fort. Jeg ville ikke frosset dem 😉

Har du testet disse før??

Så gøy at så utrolig mange av dere har skaffet dere søtningsguiden, responsen har vært helt super!! Om du ikke har den enda kan du laste den ned helt gratis ved å trykke på bilde under:

Stor klem fra meg <3

30 kommentarer

Siste innlegg