hits

Sukkerfritt gelgodteri - godt for tarmen og uten gluten, FODMAP's og melk

  • 27.01.2017 kl. 11:10

God fredag fine du <3

Jeg har ikke helt landet etter foredraget mitt p onsdag. Kan ikke tro at jeg hadde over 500 stykker som kom og s, utrolig!! Det var veldig skummelt og veldig gy, srlig siden jeg delte endel personlige ting om min reise fra syk til der jeg er i dag. Jeg starter splitter ny kursrunde snart og halvparten av plassene er allerede tatt. Jeg gleder meg skikkelig til starte en ny reise sammen med masse fantastiske mennesker! Tarmer skal repareres, energien skal fylles p og vi skal lre masse sammen!

Fikk du det ikke med deg har du ny mulighet p tirsdag neste uke, pmeldingen finner du her eller nederst i dette innlegget.

I gr hadde jeg en liten livesending p facebook der jeg viste hvordan du kan lage godteri som styrker tarmcellene dine. Ikke nok med det, de bidrar til styrke hud, ledd, dempe betennelser, gi deg bedre svn og mer muskelmasse. Ja takk, jeg tar alt!! Som jeg har skrevet fr har jeg en tendens til glemme at mange nye mennesker finner veien hit hver dag. I tillegg er det mange som er ferske i sin helsereise. Ting jeg har holdt med p i mange r og som har blitt helt naturlig for meg kan vre helt nytt for andre. Derfor prver jeg vre flink til repetere mer, og ikke anta at dette er ting alle har hrt om.

Jeg skrev akkurat et langt innlegg om kollagen og dens effekter, og jeg har tidligere skrevet et innlegg om forskjellen p gelatin og kollagen som du kan lese her. Nr det gjelder helseeffekter er disse identiske, men skal du bruke dem i mat gir de veldig ulik effekt. Selv bruker jeg begge, men til ulike ting. Gelatin bruker jeg for lage gel, seigmenn og sukkerfrie marshmallows. Alle tre er favoritter hjemme hos oss, ogs hos Jon Anders som er rimelig skreptisk til alle sunne pfunn jeg har. Disse er dessuten uten sukker, melk, gluten, FODMAP's og soya, det vil si at s lenge du ikke er veganer kan de aller fleste spise disse.

Disse godteriene har alle jeg har gitt dem til likt bare s det er sagt, men gjr dem gjerne litt stere nr de skal gis til barn. Her er oppskriften p de ste gelgodtene jeg laget p facebook i gr!

Sukkerfrie gelegodterier

1,5 dl sitronsaft (ca to sitroner)

2 dl frosne blbr

6 drper stevia

4 ss gelatin

Jeg kjper gelatin her p iherb eller p naturligliv.no. Det er bde billigere enn den du fr p butikken og de jeg bruker er etisk fremstilt.

1. Press saften av 2-4 sitroner avhengig av strrelsen. Bruk en sil til fjerne stenene og ha saften i en liten kjele.

2. Tilsett blbr og varm opp til de er helt tinte og vsken er varm. Trekk s av varmen.

3. Det skal ikke st og koke, bare bli varmt nok til at gelatinen lses opp.

4. Bruk en stavmikser for f knust alle blbrene.

5. Tilsett 4 ss gelatin og rr godt.

6. Tilsett stning. Jeg brukte 6 drper stevia, men du kan ogs bruke en god ss honning, sukrin osv.

7. Rr til all gelatinen er opplst og smak til med stning. Husk at stsmaken blir litt mildere nr de har stivnet.

8. Jeg liker ha gelen over i ste, sm former. Har du ikke slike kan du bruke en vanlig form med plastfolie i. Pass p at vsken ikke er for varm! Sett dem i kjleskapet og popp dem ut nr de er helt kalde. De holder opp til en uke i kjleskap, men jeg lover deg de blir borte fr det.

Jeg kjper mine former p ebay, for eksempel her.

Smaker veldig godt og kan regnes som kosttilskudd ut i fra nringsinnholdet. Her er det bde antioksidanter fra blbr, vitamin C fra sitron og proteiner fra gelatinen!

Har du laget slike fr? Fikk du lyst??

N skal jeg lage oppskriftshefter til kursdeltakerne mine fr det er helg og jentekveld med de fineste venninnene <3

Husk meld deg p tirsdagens foredrag da dere <3



 

34 Kommentarer

Victoria Larsen

27.01.2017 kl. 11:53
Ser jo kjempe godt ut! :)

Helene Ragnhild

28.01.2017 kl. 08:39
Victoria Larsen: Det er s godt!

Hege Kristin

27.01.2017 kl. 12:28
s godt ut :D

Helene Ragnhild

28.01.2017 kl. 08:39
Hege Kristin: Nammis <3

Anette

27.01.2017 kl. 12:30
Supert med repetisjon 😊 Dette kan jeg lage i helga 😀

Helene Ragnhild

28.01.2017 kl. 08:40
Anette: Ja, s godt!!

Znippen.no

27.01.2017 kl. 12:58
Nam :D Hper du har en fin dag og fr en flott helg! Feel free til ta en titt innom bloggen min og like den p facebook :)

Helene Ragnhild

28.01.2017 kl. 08:39
Znippen.no: God helg :D

Heidi

27.01.2017 kl. 14:22
Hvordan fr du bitene s fine? Har du noe spesielt i forma frst? Mine henger alltid fast, s m spise ut av forma med en skje... haha

Helene Ragnhild

28.01.2017 kl. 08:38
Heidi: De m vre helt ferdige og kanskje mer gelatin? :D

Positivt For Deg

27.01.2017 kl. 14:41
hurraaaa ! Kommer som bestillt disse gode innleggene dine. Har lenge tenkt p lage gelegodis med gelatinen jeg fikk fra naturligliv ❤! God helg vennen ! Du er gull 😘

Helene Ragnhild

28.01.2017 kl. 08:37
Positivt For Deg: S koselig sta <3 <3 <3 god helg og stor klem <3

Tina

27.01.2017 kl. 18:00
Er vanlig gelatinplater en fr kjpt p butikken bra greier eller br man styre unna det? :)

Helene Ragnhild

28.01.2017 kl. 08:39
Tina: For meg er det bare upraktisk :P

Grethe

27.01.2017 kl. 18:20
Kan disse fryses? Disse m prves! 😍

Helene Ragnhild

28.01.2017 kl. 08:37
Grethe: Aldri prvd selv, men noen sier at det gr :)

oda

28.01.2017 kl. 10:47
dette m absolutt prves!! men kan jeg bruke gelatinpulver fra butikken? det m vel vre det samme? :-)

Helene Ragnhild

29.01.2017 kl. 11:26
oda: Det kan du, men det er s dyrt!!! elsker ha en stor pose jeg kan bruke av med god samvittighet <3

Ann Kristin

28.01.2017 kl. 10:57
Disse har jeg lyst til lage en gang. Kan man bruke Fiber sirup clear til setning?

Helene Ragnhild

29.01.2017 kl. 11:25
Ann Kristin: Det kan du nok, men jeg synes ikke det passer best i denne ;)

Nina

28.01.2017 kl. 11:05
Hei Helene. I gr la du ut en snap hvor du gledet deg til Sverigetur idag for handle inn kologisk matvarer. Flott at du stttet opp om kologiske produkter, hper vi kommer oss snart p linje med Sverige ogs i kologisk produktutvalg.

Det jeg reagerer p er at du fremstiller norsk kjttproduksjon for vre basert p dyr som kun har spist drlig fr hele livet? Hvor tar du det fra?

Uten godt fr hadde jo ikke kyr og storfe produsert eller innfridd kvalitetsmlene for levering av kjtt/melk. Om det er kraftfrandelen du tenker p, s bruker nok svenskene enda mer enn oss i med at de har en mer intensiv melkeproduksjon enn Norge. Finnes restriksjoner i kraftforbruk bde i konvensjonell og kologisk drift, hvor kologisk bruker lite og br foretrekkes ved kjp av produkter (den norske forbrukeren br legge mye mer press her, srlig n nr regjeringen nsker fjerne 15 % mlet om produsere kologisk mat)

Grovforandelen i rasjonen er strst uansett produksjon, og det er ogs store endringer p gang i Norge med blant annet fore kyr og storfe kun p grovfr.

S poenget mitt er at du br ikke slenge ut slike poeng uten dokumentasjon, for en fr inntrykk at norsk storfeproduksjon er bedritent (tror ikke du mente det, siden du var fornyd over ftt tak i tankmelk idag) :) anbefaler sterkt velge norsk kjtt/melk enn utenlandsk pga. Minst sykdomsfare, antibiotikabruk, klimavennlig og kortreist.

God helg! :)

Ps. Ikke bonde, bare engasjert forbruker

Helene Ragnhild

29.01.2017 kl. 11:25
Nina: Hei! Takk for engasjerende innlegg! Ikke meningen fremstille det slik i det hele tatt, faktisk er jeg en av dem som er veldig opptatt av si at norskprodusert kjtt er langt bedre enn mange av disse skrekkfilmene p youtube som veganere pusher p facebook.

Jeg skal ogs si at dette er ikke mitt fagfeldt, jeg kan ikke nok om matproduksjon og jeg vil gjerne lre mer. Jeg vet at kologisk produsert kjtt har blitt oppfostret under bedre vilkr enn mange andre dyr og derfor har jeg lyst til prioritere kjp av dette fremover. Jeg er jo opptatt av at vi skal spise det vi er skapt for (blant annet kjtt) og det synes jeg ogs kua skal f! Melken jeg hentet er fra en bonde som driver kologisk og gressforer s den er virkelig fantastisk.

Tusen takk for at du er s engasjert! Il lpet av ret har jeg lyst til beske noen bnder og f lftet frem hvor viktig fokus p dyrevelferd og brekraftig produksjon, det er et ml!

God helg og stor klem!

P.s. gi meg gjerne ressurser jeg kan lese s jeg kan lre mer!

Tina

28.01.2017 kl. 11:43
Jeg begynte lage disse etter jeg s du lagde disse en gang tidligere. OMG, jeg er heeelt hekta :D

Skal til bestille mer gelatin p iHerb n, og ser plutselig at de har merket Vital Proteins. Har sett mange i USA som bruker dette og snakker varm om det, har du noe erfaring/mening om gelatin og kollagen fra dette merket? Ser jo at prisen er betydelig hyere enn Great Lakes og Now Foods :/

Hper du finner masse fint i Sverige. Var innom Strmstad Mat etter innlegget du skrev en tid tilbake. Var som komme til himmelen :D

Helene Ragnhild

29.01.2017 kl. 11:18
Tina: Har ikke prvd den selv faktisk, men jeg har ogs sett at veldig mange i USA bruker den. Av de jeg har prvd har jeg likt den fra now best, den fra naturligliv synes jeg var vanskeligere rre ut p en mte. Men s er jo det svin og det er kanskje annerledes. Kanskje jeg m legge inn en bestilling.

Koser meg s i den butikken :D <3

Stine Marie

28.01.2017 kl. 23:04
Hei, takk for oppskrift. Lagde disse i gr og de ble super gode!

Kommer helt klart ikke til vare en uke her i huset!

Helene Ragnhild

29.01.2017 kl. 11:17
Stine Marie: Digg! Bare kose seg :D

Tone

29.01.2017 kl. 10:10
Hei@ Hvor mange kan man spise ila dagen? Jeg mener; er det noen grense?

Helene Ragnhild

29.01.2017 kl. 11:16
Tone: Nei, det er ikke snn mat fungerer :D

elisebr

29.01.2017 kl. 18:14
S godt! :)

Helene Ragnhild

29.01.2017 kl. 20:27
elisebr: Det er superding!

Nina

29.01.2017 kl. 19:16
Takk for svaret, og jeg skjnner deg godt angende kunnskap om norsk landbruk. Tok meg masse tid komme inn i det ogs. :)

S bra mlsetting du har, anbefaler virkelig beske kologiske grder (gjerne flere for bnder har mange gode lsninger for at dyrene skal trives) - kanskje du kan sprre bonden du kjper tankmelken om f en omvisning neste gang du kjper melk?

Om det er noe spesielt du lurer p innenfor landbruket, s er det bare sprre s skal jeg finne fagstoff til deg. Flger deg mest p snap, s fanger opp der om det skulle vre noe.

M samtidig si at jeg synes du har veldig gode verdier og du er gulle god, kjekt f flge deg. :)

Helene Ragnhild

29.01.2017 kl. 20:27
Nina: Tusen takk Nina! Melken blir faktisk levert fra lenger unna, men jeg har flere jeg har tenkt til kontakte. Det er mer tiden det gr p :/ men jeg skal nok f det til!!
S koselig at du sier det! Det er kjempe koselig hre <3

Ann Kristin

30.01.2017 kl. 14:12
Kan man bruke andre br og fukt i stedet for blbr

Helene Ragnhild

30.01.2017 kl. 15:51
Ann Kristin: Jepp :D

Skriv en ny kommentar

Helene Ragnhild

Velkommen! Jeg heter Helene Ragnhild og har en stor lidenskap for naturlig mat og sunn livsstil, og en bachelorgrad i ernringsfysiologi. I denne bloggen vil du finne inspirasjon til leve sunnere, lytte til din egen kropp og finne hverdagslykke. Jeg hper jeg kan inspirere nettopp deg<3 Etter flere r som prver er jeg endelig gravid! Flg gjerne min reise mot bli mamma februar 2018 <3 Kontakt: helene.ragnhild@gmail.com

Sk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no