hits

Verdens enkleste allergivennlige godiskuler

  • 03.03.2017 kl. 13:13

Adlinks

I gr var jeg p lanseringen av nye boken til Gry Hammer, Den moderne jeger. Det var s koselig treffe s mange likesinnede kostholdsnerder, det gir meg virkelig et motivasjonsboost og et lft. Jeg var til og med s heldig og vant den nye boken til Gry, dermend fikk jeg to og kan gi en til verdens fineste mamma <3

Etter lanseringen dro jeg og noen av kraftvenninnene mine til en air b'n'b leilighet og drakk jun-te, spiste kraftmat og skravlet til utp kvelden. Jeg er s takknemlig for f vre med i en slik gruppe med superdamer som jeg fler meg s trygg p. De forstr virkelig min lidenskap for ernring, fermentering og en til tider alternativ livsstil. Det beste er at det er en enorm takhyde for at vi er forskjellige, og ingen blir dmt for deres valg.

Min venninne Kristine som driver Hippokrates mat og helse flger for tiden et AIP-kosthold, en diett med en rekke restriksjoner. Dette kostholdet er relativt ekstremt, men for henne har det vrt ndvendig da hun reagerer p spass mye mat. Jeg hadde lyst til lage noe godt hun kunne spise, og siden de fleste ststoffer, ntter, fr, melk, gluten, banan osv osv ikke gr ble disse enkle energikulene til.

Disse er stet med dadler, en trket frukt som smaker karamellaktig og veldig stt og godt. Jeg anbefaler generelt vre forsiktig med dadler, da de inneholder mye sukker, men siden dette er en av de f stningsstoffene Kristine tler valgte jeg dem. Dadler lager ogs en fin konsistens i godiskuler, men husk at disse er energirike og br sees p som godis! Er du p lang fjelltur kan likevel disse vre perfekte ha med i sekken, da de nettopp gir raskt og god energi ;)

Hvis du vil lre mer om hvilke ststoffer jeg anbefaler og hvilke du br holde deg unna kan du laste ned den store stningsguiden her!

Helenes enkle godiskuler

12 sm eller 8 store dadler

2 dl kokosmasse

1 stor ss kokosolje

En klype salt

Kanel (jeg bruker ceylon)

Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjr til du fr en glatt masse. Husk fjerne daddelsteinene s du ikke delegger maskinen din!! Du kan sikkert bruke stavmikser ogs, men foodprosessor er enklest. Nr hele massen er jevn og blir en stor "ball" i maskinen er deigen ferdig.

Jeg pakket sammen deigen i gladplast og la den i kjleskapet i 10 min for gjre den lettere trille, men du m ikke gjre det.

Trill ut kuler og oppbevar i kjleskapet eller i fryseren.

Nam <3

I kveld skal jeg henge med en av venninnegjengene mine fra BI! Tapas og kos! Blir ingen vin p meg da jeg er i rugedagene men jeg skal ikke klage, jeg fler meg jo s mye freshere nr jeg bytter vin med kombucha uansett ;)

Ha en fin helg fine du, tusen takk for at du stikker innom hos meg! Klem fra Helene <3

 

4 Kommentarer

Victoria Larsen

03.03.2017 kl. 15:29
Ser kjempe godt ut! :D

Hege Kristin

03.03.2017 kl. 18:40
nam :D

Caroline

06.03.2017 kl. 20:54
Er dadler innafor nr man spiser sukkerfritt? Hrer alle sier det er s mye sukker i det. Selv elsker jeg lage kuler med masse digg 😄

Helene Ragnhild

06.03.2017 kl. 21:29
Caroline: Det er mye sukker, s hos meg er ikke dette hverdagsmat ;)

Skriv en ny kommentar

Helene Ragnhild

Velkommen! Jeg heter Helene Ragnhild og har en stor lidenskap for naturlig mat og sunn livsstil, og en bachelorgrad i ernringsfysiologi. I denne bloggen vil du finne inspirasjon til leve sunnere, lytte til din egen kropp og finne hverdagslykke. Jeg hper jeg kan inspirere nettopp deg<3 Etter flere r som prver er jeg endelig gravid! Flg gjerne min reise mot bli mamma februar 2018 <3 Kontakt: helene.ragnhild@gmail.com

Sk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no