Verdens enkleste pannekaker

  • 13.03.2017 kl. 11:21

God formiddag vakre du <3

Jeg vet at jeg har holdt kortene tett til brystet de siste ukene, men det er fordi det er ganske mye i sving her hjemme som jeg rett og slett ikke har kontroll over. Det er rett og slett noen avgkjørelser som skal tas av blant annet skolen til Jon Anders og legene mine før vi vet noe sikkert om fremtiden. Dette oppleves ekstremt stressende for meg, og det er noe jeg må jobbe meg gjennom selv før jeg deler.

Jeg forbereder kroppen min til det jeg skal gjennom og har satt meg selv på en skikkelig protokoll, haha. Mat, stressmestring og tilskudd oh yeah! Dette gjør jeg både for å ha det best mulig oppi alle behandlinger og for å optimalisere sjansene våre for å lykkes.

En ting som er sikkert er at jeg snart skal åpne for påmelding av den siste runden av kurset mitt før sommeren, så følg med hvis du vil være med. Vi er i den 6. uken av kurset jeg holder nå, og det har aldri gått så bra. Jeg er så takknemlig for å få følge opp alle deltakerne, denne kursgjengen har vært helt unik! I løpet av april blir det mulighet for å være med på neste runde som begynner rett etter påske, can´t wait!

Jeg er et vanemenneske uten like, og i det siste har eggerøre eller kokte egg med stekte aspargesbønner vært en stor favoritt. På en måte tenker jeg at det er kjedelig at jeg spiser så mye av det samme, men jeg synes faktisk det er viktig å vise frem at jeg ikke disker opp NYE superretter hver eneste dag. De aller fleste av oss er vanemennesker og så lenge du varierer inntaket ditt over tid er det ingen fare å spise særlig mye av enkelte matvarer i perioder.

En av mine absolutte hverdagsfavoritter er mine enkle pannekaker - med kun to ingredienser. Disse kan brukes som både søte pannekaker og wraps, de er lavkarbo, de er kornfrie og de kan gjøres melkefrie.

Helenes favorittpannekaker

2-3 økologiske egg

1-2 ss naturell kremost, snefrisk eller kokoskrem

Jeg bruker snefrisk fordi det lages av geitemelk. I geite- og sauemelk er det litt andre proteiner og derfor fordøyes noen ganger disse lettere. Prøv deg frem! Kokoskrem er den tykke delen av kokosmelk som har stått i kjøleskapet.

Jeg hiver ingrediensene i en blender, men du kan også bruke en stavmikser eller blande med en miksmaster. Det er viktig at alt blir godt blandet, så det er litt slitsomt å røre sammen for hånd.

Stek tynne pannekaker i smør eller kokosolje og nyt med deilig topping som bær, penøttsmør eller annet nøttesmør, kokoskrem, cottage cheese eller noe annet godt :)

Lurer du på hva jeg søter med kan du laste ned den store søtningsguiden her ;)

Nå skal jeg jobbe videre med mitt neste foredrag om tarmen - mitt favorittema!

Ha en nydelig mandag <3

18 Kommentarer

Elevele

13.03.2017 kl. 11:46
Så enkelt, men så veldig godt! :D

Helene Ragnhild

14.03.2017 kl. 09:44
Elevele: Kjempe godt!

Mona

13.03.2017 kl. 14:27
Hei :)

Jeg lurer på hvor mye meieriprodukter er en del av kosten din nå og hvor lenge holdt du deg unna melkeprodukter?

Helene Ragnhild

14.03.2017 kl. 09:44
Mona: Jeg kommer nok til å dele mer av det jeg gjør etterhvert, men det paser jo for meg, og er ingen oppskrift for andre ;)

Hannah

13.03.2017 kl. 15:12
Takk for oppskrift - den skal prøves imorgen :)

Jeg vet ikke om du vil og kan svare på dette, men etter og ha spist og drukket (ikke hver gang altså) så får jeg ofte sånne slags luftbobler i halsen som lager merkelige lyder. Det er ikke rap, men mer luft som jeg kjenner "bygger" seg opp og til slutt kommer ut av munnen. Haha, høres jo helt rart ut når jeg forklarer. Men vet du hva det kommer av? Tror du det har noe med magesyren min å gjøre? Har fått for meg at det kommer etter jeg har drukket noe med kullsyre eller matvarer med sukrin eller andre kunstige søtstoffer... Tror du det kan ha en sammenheng? Håper du kan gi meg et svar :-)

Helene Ragnhild

14.03.2017 kl. 09:43
Hannah: Jeg ville anbefalt deg å ta magesyretesten ;)

Hege Kristin

13.03.2017 kl. 15:17
nam!

Helene Ragnhild

14.03.2017 kl. 09:43
Hege Kristin: Kjempe digg!

Sunniva

13.03.2017 kl. 20:52
Hei, når man skal teste om man tåler meieriprodukter, hvor lang tid anbefaler du å holde seg unna meieriprodukter?

Helene Ragnhild

14.03.2017 kl. 09:43
Sunniva: Det er individuelt og ikke noe jeg kan svare på her på bloggen dessverre ;)

Statera Marit Ebeltoft

13.03.2017 kl. 21:31
Jeg og er vanemenneske når det kommer til frokoster :P

disse pannekakene skal jeg teste ut, enkelt og greit :)

Håper ting går som du ønsker på hjemmefronten, det fortjener du iallefall!

Helene Ragnhild

14.03.2017 kl. 09:44
Marit: Takk <3

dreamofstyle

13.03.2017 kl. 23:45
De så helt nydelig ut :D Er så synd jeg ikke tåler egg, for det er jo i så mye. Gluten (som jeg også ikke tåler) kan man jo lett erstatte. Blir liksom ikke det samme å bruke egg-pulver.

Helene Ragnhild

14.03.2017 kl. 09:44
dreamofstyle: Det skjønner jeg!!

elisebr

14.03.2017 kl. 17:55
Så god maten så ut! :)

Helene Ragnhild

14.03.2017 kl. 20:37
elisebr: Nam nam <3 takk!

-

14.03.2017 kl. 19:58
eller Snøfrisk, som det heter...

Helene Ragnhild

14.03.2017 kl. 20:37
-: Hahaha, bra du følger med!

Skriv en ny kommentar

Helene Ragnhild

Velkommen! Jeg heter Helene Ragnhild og har en stor lidenskap for naturlig mat og sunn livsstil, og en bachelorgrad i ernæringsfysiologi. I denne bloggen vil du finne inspirasjon til å leve sunnere, lytte til din egen kropp og finne hverdagslykke. Jeg håper jeg kan inspirere nettopp deg<3 Kontakt: helene.ragnhild@gmail.com

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits