Kjøttfri mandag - Linsesuppe

  • 20.03.2017 kl. 07:48

Selv er jeg ikke opptatt av å ha bestemte kjøttfrie dager, så har jeg faktisk det hver eneste uke. Jeg synes det er morsomt å kunne inspirere andre til å spise andre ting enn kjøtt, ikke fordi jeg mener kjøtt er usunt, tvert imot! Jeg synes bare det er så morsomt at mange tenker at en må ha kjøtt hver dag. Selv vil jeg heller spise mindre kjøtt av bedre kvalitet!

Denne suppen er utrolig god, og jeg vet at den allerede er en favoritt hos mange av dere. Siden jeg selv har gjenoppdaget den ville jeg gjerne gi den en en liten reprise på bloggen.

Denne suppen er mettende og fiberrik, perfekt for å holde blodsukkeret stabilt. Her får du både antioksidanter, næringsrik og tarmhelende kraft, kreftbeskjempende plantekjemikalier og folatrike linser.

Helenes spicy linsesuppe

2 gule løk

2 fedd hvitløk

3 gulrøtter

To bokser hakkede tomater

8 dl kraft eller tilsvarende mengde vann og butjong    

1 ss smør til steking

En boks fullfett kokosmelk

2 dl tørre, røde linser

Krydder: gurkemeie, paprika, ingefær, chili, himalayasalt

En ts honning

Sett gjerne kokosmelken i kjøleskapet noen timer før du skal lage suppe, slik at kokoskremen skiller seg fra vannet.

Kok gulrøtter i kraft eller vann med buljong.

Stek løk og hvitløk blankt i smør.

Når løken er blank har du den sammen med gulrøttene og tilsetter tomater og krydder.

La dette småputre til gulrøttene er møre.

Bruk en  stavmikser for å få suppen glatt.

Tilsett tre toppede ss kokoskrem og to dl skylte tørre, linser.

La dette småkoke i ti minutter.

Bruker du ferdigkokte linser trenger de kun å koke i 1 minutt.

Helt tilslutt tilsetter du en ts honning, som virkelig gir en god smak til suppen!

Håper det smaker <3 

Har du ikke kokt kraft før? Da kan du laste ned den store kraftguiden min slik at du kan lære om magisk kraft og bli en kraftkoking du også <3



 

25 Kommentarer

Mette

20.03.2017 kl. 08:21
Hallo:) Denne skal jeg helt klart lage. Har du tips til god buljong?

mvh

Mette

Helene Ragnhild

20.03.2017 kl. 09:22
Mette: Jeg bruker helst kraft selvfølgelig, men i nød bruker jeg økologisk hønsebuljong. Den er uten MSG også som regel ;)

MK

20.03.2017 kl. 10:12
Hei. Hvor mange porsjoner blir dette ca? Kan man fryse ned suppen?

Jeg likte foredraget ditt om stress. Fikk meg noen tankevekkere der. Takk for at du deler!

Helene Ragnhild

20.03.2017 kl. 10:21
MK: Jeg fikk ca 5 porsjoner mener jeg, men kommer jo helt an på hvor mye en spiser. Nok til middag til 4 og kanskje litt rester også :)

Så godt å høre! <3

Helene Ragnhild

20.03.2017 kl. 10:22
MK: Og kan fryses ja! Husk å ikke koke opp suppen igjen for lenge da, for da blir linsene til mos.

Statera Marit Ebeltoft

20.03.2017 kl. 14:14
Er så greit med en kjøttfri dag i uken, man blir liksom så lei de vanlige middagene så når man kan fokusere på en kjøttfri så er det god variasjon om ikke annet :)

Helene Ragnhild

20.03.2017 kl. 14:18
Statera Marit Ebeltoft: Derfor jeg elsker vegetar, det blir jo så mye digge grønnsaker! Og jeg får ikke nok grønnsaker :P

Mona

20.03.2017 kl. 14:27
Hva mener du med full fett kokosmelk ?

Helene Ragnhild

20.03.2017 kl. 14:40
Mona: Ikke light ;)

FysioIsa

20.03.2017 kl. 15:08
Nam det så godt ut! Bra tips :)

Helene Ragnhild

20.03.2017 kl. 18:35
FysioIsa: Takk :D

elisebr

20.03.2017 kl. 15:40
Så godt det så ut! :)

Helene Ragnhild

20.03.2017 kl. 18:35
elisebr: Takk :)

Anette

20.03.2017 kl. 19:46
Hva mener du med at linser kan være uvant i begynnelsen og at det betyr at man trenger mer av de gode rakkerne? Jeg har kun spist linser en gang og da ble jeg skikkelig oppblåst i magen. Derfor fristet det ikke til gjentakelse 😉 Suppen så veldig god ut altså, men grunnet min opplevelse med linser frister det å bytte ut med noe annet. 😊 Hvor kjøper du øko hønsebuljong?

Helene Ragnhild

20.03.2017 kl. 19:48
Anette: Jeg mener at de som reagerer ikke har bakterier som håndterer fiberet i linsene. Kjøper på helsekost :)

Lena

20.03.2017 kl. 22:29
Hei! Jeg lurer på om du har prøvd surdeigspulver? Jeg kjøpte av merket "det glutenfrie verksted", og syns det ble god smak og konsistens på brødet, men tenkte jo likevel at det var litt "juks", mtp. gode bakterier osv.. Kanskje du har en formening om det? :-D

Helene Ragnhild

21.03.2017 kl. 07:17
Lena: Det har jeg :D surdeigspulver kan gi mer saftig bakst, men det fungerer ikke som hevemiddel slik surdeig gjør. :)

Anette

20.03.2017 kl. 22:53
Okei, skjønner. Det er mange år siden jeg spiste linser og det var jo før jeg begynte å spise fermentert mat. Kanskje jeg skal prøve å se om kroppen min tåler linser nå 😀

Helene Ragnhild

21.03.2017 kl. 07:17
Anette: Det er ikke farlig uansett ;)

Ann Kristin

21.03.2017 kl. 10:13
Her hjemme er det to som vår vondt i magen av kokos. Kan vi bare droppe det, eller burde vi erstatte med noe annet?

Helene Ragnhild

21.03.2017 kl. 10:51
Ann Kristin: Fløte eller droppe ;)

Lena

21.03.2017 kl. 10:34
Takk for svar! Så det gir altså ingen av fordelene til surdeig mtp gode bakterier og lettere fordøyelse? :-)

Helene Ragnhild

21.03.2017 kl. 10:40
Lena: Jeg tviler på det altså!

Lena

21.03.2017 kl. 11:48
Tviler litt jeg også, men av og til må det være lov å "lure" seg selv litt :-D Jeg brukte 1 ss sammen med eplecidereddik i "flat mage knekkebrød"ene dine, og de ble bare såå gode! Og veldig magevennlige.

Helene Ragnhild

21.03.2017 kl. 14:05
Lena: Det gjør i hvert fall ikke skade, men selv har jeg ikke blitt helt klok på effektene av det...

Skriv en ny kommentar

Helene Ragnhild

Velkommen! Jeg heter Helene Ragnhild og har en stor lidenskap for naturlig mat og sunn livsstil, og en bachelorgrad i ernæringsfysiologi. I denne bloggen vil du finne inspirasjon til å leve sunnere, lytte til din egen kropp og finne hverdagslykke. Jeg håper jeg kan inspirere nettopp deg<3 Kontakt: helene.ragnhild@gmail.com

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits