hits

Kjttfri mandag - Linsesuppe

  • 20.03.2017 kl. 07:48

Selv er jeg ikke opptatt av ha bestemte kjttfrie dager, s har jeg faktisk det hver eneste uke. Jeg synes det er morsomt kunne inspirere andre til spise andre ting enn kjtt, ikke fordi jeg mener kjtt er usunt, tvert imot! Jeg synes bare det er s morsomt at mange tenker at en m ha kjtt hver dag. Selv vil jeg heller spise mindre kjtt av bedre kvalitet!

Denne suppen er utrolig god, og jeg vet at den allerede er en favoritt hos mange av dere. Siden jeg selv har gjenoppdaget den ville jeg gjerne gi den en en liten reprise p bloggen.

Denne suppen er mettende og fiberrik, perfekt for holde blodsukkeret stabilt. Her fr du bde antioksidanter, nringsrik og tarmhelende kraft, kreftbeskjempende plantekjemikalier og folatrike linser.

Helenes spicy linsesuppe

2 gule lk

2 fedd hvitlk

3 gulrtter

To bokser hakkede tomater

8 dl kraft eller tilsvarende mengde vann og butjong    

1 ss smr til steking

En boks fullfett kokosmelk

2 dl trre, rde linser

Krydder: gurkemeie, paprika, ingefr, chili, himalayasalt

En ts honning

Sett gjerne kokosmelken i kjleskapet noen timer fr du skal lage suppe, slik at kokoskremen skiller seg fra vannet.

Kok gulrtter i kraft eller vann med buljong.

Stek lk og hvitlk blankt i smr.

Nr lken er blank har du den sammen med gulrttene og tilsetter tomater og krydder.

La dette smputre til gulrttene er mre.

Bruk en  stavmikser for f suppen glatt.

Tilsett tre toppede ss kokoskrem og to dl skylte trre, linser.

La dette smkoke i ti minutter.

Bruker du ferdigkokte linser trenger de kun koke i 1 minutt.

Helt tilslutt tilsetter du en ts honning, som virkelig gir en god smak til suppen!

Hper det smaker <3 

Har du ikke kokt kraft fr? Da kan du laste ned den store kraftguiden min slik at du kan lre om magisk kraft og bli en kraftkoking du ogs <3



 

25 Kommentarer

Mette

20.03.2017 kl. 08:21
Hallo:) Denne skal jeg helt klart lage. Har du tips til god buljong?

mvh

Mette

Helene Ragnhild

20.03.2017 kl. 09:22
Mette: Jeg bruker helst kraft selvflgelig, men i nd bruker jeg kologisk hnsebuljong. Den er uten MSG ogs som regel ;)

MK

20.03.2017 kl. 10:12
Hei. Hvor mange porsjoner blir dette ca? Kan man fryse ned suppen?

Jeg likte foredraget ditt om stress. Fikk meg noen tankevekkere der. Takk for at du deler!

Helene Ragnhild

20.03.2017 kl. 10:21
MK: Jeg fikk ca 5 porsjoner mener jeg, men kommer jo helt an p hvor mye en spiser. Nok til middag til 4 og kanskje litt rester ogs :)

S godt hre! <3

Helene Ragnhild

20.03.2017 kl. 10:22
MK: Og kan fryses ja! Husk ikke koke opp suppen igjen for lenge da, for da blir linsene til mos.

Statera Marit Ebeltoft

20.03.2017 kl. 14:14
Er s greit med en kjttfri dag i uken, man blir liksom s lei de vanlige middagene s nr man kan fokusere p en kjttfri s er det god variasjon om ikke annet :)

Helene Ragnhild

20.03.2017 kl. 14:18
Statera Marit Ebeltoft: Derfor jeg elsker vegetar, det blir jo s mye digge grnnsaker! Og jeg fr ikke nok grnnsaker :P

Mona

20.03.2017 kl. 14:27
Hva mener du med full fett kokosmelk ?

Helene Ragnhild

20.03.2017 kl. 14:40
Mona: Ikke light ;)

FysioIsa

20.03.2017 kl. 15:08
Nam det s godt ut! Bra tips :)

Helene Ragnhild

20.03.2017 kl. 18:35
FysioIsa: Takk :D

elisebr

20.03.2017 kl. 15:40
S godt det s ut! :)

Helene Ragnhild

20.03.2017 kl. 18:35
elisebr: Takk :)

Anette

20.03.2017 kl. 19:46
Hva mener du med at linser kan vre uvant i begynnelsen og at det betyr at man trenger mer av de gode rakkerne? Jeg har kun spist linser en gang og da ble jeg skikkelig oppblst i magen. Derfor fristet det ikke til gjentakelse 😉 Suppen s veldig god ut alts, men grunnet min opplevelse med linser frister det bytte ut med noe annet. 😊 Hvor kjper du ko hnsebuljong?

Helene Ragnhild

20.03.2017 kl. 19:48
Anette: Jeg mener at de som reagerer ikke har bakterier som hndterer fiberet i linsene. Kjper p helsekost :)

Lena

20.03.2017 kl. 22:29
Hei! Jeg lurer p om du har prvd surdeigspulver? Jeg kjpte av merket "det glutenfrie verksted", og syns det ble god smak og konsistens p brdet, men tenkte jo likevel at det var litt "juks", mtp. gode bakterier osv.. Kanskje du har en formening om det? :-D

Helene Ragnhild

21.03.2017 kl. 07:17
Lena: Det har jeg :D surdeigspulver kan gi mer saftig bakst, men det fungerer ikke som hevemiddel slik surdeig gjr. :)

Anette

20.03.2017 kl. 22:53
Okei, skjnner. Det er mange r siden jeg spiste linser og det var jo fr jeg begynte spise fermentert mat. Kanskje jeg skal prve se om kroppen min tler linser n 😀

Helene Ragnhild

21.03.2017 kl. 07:17
Anette: Det er ikke farlig uansett ;)

Ann Kristin

21.03.2017 kl. 10:13
Her hjemme er det to som vr vondt i magen av kokos. Kan vi bare droppe det, eller burde vi erstatte med noe annet?

Helene Ragnhild

21.03.2017 kl. 10:51
Ann Kristin: Flte eller droppe ;)

Lena

21.03.2017 kl. 10:34
Takk for svar! S det gir alts ingen av fordelene til surdeig mtp gode bakterier og lettere fordyelse? :-)

Helene Ragnhild

21.03.2017 kl. 10:40
Lena: Jeg tviler p det alts!

Lena

21.03.2017 kl. 11:48
Tviler litt jeg ogs, men av og til m det vre lov "lure" seg selv litt :-D Jeg brukte 1 ss sammen med eplecidereddik i "flat mage knekkebrd"ene dine, og de ble bare s gode! Og veldig magevennlige.

Helene Ragnhild

21.03.2017 kl. 14:05
Lena: Det gjr i hvert fall ikke skade, men selv har jeg ikke blitt helt klok p effektene av det...

Skriv en ny kommentar

Helene Ragnhild

Velkommen! Jeg heter Helene Ragnhild og har en stor lidenskap for naturlig mat og sunn livsstil, og en bachelorgrad i ernringsfysiologi. I denne bloggen vil du finne inspirasjon til leve sunnere, lytte til din egen kropp og finne hverdagslykke. Jeg hper jeg kan inspirere nettopp deg<3 Etter flere r som prver er jeg endelig gravid! Flg gjerne min reise mot bli mamma februar 2018 <3 Kontakt: helene.ragnhild@gmail.com

Sk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no