Lettfordyelige rundstykker til pskefrokost

  • 10.04.2017 kl. 09:09

Jeg synes det er flott at innlegget i gr skapte s mye engasjement! Jeg har lest alle kommentarene deres og jeg er enig i nesten alt. En ting som er viktig huske er at jeg selv har hatt perioder der jeg har slitt med mat, s jeg forstr at det er vanskelig og at du da er srbar. Jeg har ogs vrt mye syk p andre mter og da har jeg ogs vrt srbar. Det jeg likevel har innsett er at det ikke er andre skyld at jeg for eksempel blir lei meg nr andre blir gravide.

Jeg sluttet lese bloggen til pilotfrue fordi for meg ble det s reality program om noe som for meg var veldig srbart. Det virket som et slags res for bli gravid, og det ble bare helt feil for meg. Ikke en gang har jeg vurdert legge igjen en kommentar p bloggen hennes og gi henne skylden for dette. S selv om denne personen er i en srbar situasjon ville jeg trekke dette frem som et eksempel fordi jeg vet at mange andre gr rundt og tenker det samme. Vi er utrolig flinke til skylde p andre, i stedet for ta ansvar.

Jeg kommer aldri til gjre meg selv drligere - for at andre skal fle seg bra. Det bestemte jeg meg for lenge siden.

Jeg kommer ikke til spise grandiosa (synes ikke det er godt en gang) for at andre skal "kunne spise det". Fordi det jeg vet er at det ikke har noe si hva jeg gjr. Det finnes nok av bloggere som ikke. bryr seg om hva de spiser s hvis det var problemet kunne en bare fulgt dem. Fr en innser at du selv m endre tankene dine vil det ikke hjelpe hva alle andre gjr. Og ja, dette hres brutalt ut, men det er alts slik det er. Som jeg skrev i forrige innlegg har det hjulpet meg helt enormt endre min tankegang, og jeg nsker ingenting annet for andre som har det tft!

Over til noe annet, lettfordyelige rundstykker laget p 1-2-3!

Jeg har vrt fan av brdmiksene til funksjonell mat siden de kom p markedet. Srlig den originale synes jeg er genial, og det siste ret har jeg ogs bltlagt brddeigen slik at den blir lettere fordye. Med en slant eplecidereddik, vannkefir eller surdeigsstarter i brytes fytinsyre og lektiner ned slik at fr og ntter blir mer nringsrike og lettere fordye.

For lage disse rundstykkene trenger du alts en pakke brdmiks fra funksjonell mat, vann og en halv ss eplecidereddik, vannkefir, myse eller surdeigstarter.

Jeg bruker 1/2 dl vann ekstra, alts 3,5 til hele pakken. Rr sammen ingediensene i en bolle og dekk den til. La den st fremme p benken i ca 8 timer.

S lager jeg rundstykker (gjerne litt flate) og steker p 180 grader i 35 minutter.



Disse blir saftige og holder deg mett lenge, perfekt til pskefrokost <3

10 Kommentarer

Nora Piscopo

10.04.2017 kl. 10:32
S godt! Jeg tror jeg m prve disse!

Statera Marit Ebeltoft

10.04.2017 kl. 10:41
Har enda ikke testet ut denne brdmiksen, kanskje jeg sku gjre det for de s jo gode ut :)

Helene Ragnhild

10.04.2017 kl. 12:26
Statera Marit Ebeltoft: Anbefales! N finnes de faktisk p endel matbutikker ogs ;)

Ina

10.04.2017 kl. 10:44
Pilotfrue har f egg og har det av den grunn travelt med bli gravid. Tenker nok at vi alle hadde hatt samme "res" hvis vi hadde sttt i samme situasjon:) At penhet plutselig blir reality bare fordi du deler mindre, er bare frekt. Gi andre samme raushet som du selv nsker av folk:)

Helene Ragnhild

10.04.2017 kl. 12:26
Ina: Det med reality har jeg fra henne, derfor jeg skrev det ;) og jeg skjnner godt at hun fler at hun har det travelt, ingenting imot det. Det jeg skrev var at for meg gir det ikke s mye flge med p, fordi det gjr at jeg fler et res. Jeg har vrt bde rlig og veldig pen om vr prosess, men husk at jeg n har sttt i dette dobbelt s lenge som henne. Jeg har ingenting imot Julianne, og nsker henne alt godt ;)

Erica

10.04.2017 kl. 11:40
Dette gjr jeg ogs :) Men nr jeg bltlegger fr, bruker jeg salt i vannet. Unngikk tilsette noe ettersom det er nok av salt i miksen. Det blir vel lettere fordyelig uansett virker det som. Men sitronsaft kunne kanskje gjort bedre nytte?

Helene Ragnhild

10.04.2017 kl. 12:23
Erica: Du kan bruke sitronsyre eller noen av de andre forslagene. Jeg bruker som regel eplecidereddik :)

Anette

10.04.2017 kl. 12:08
Fr jeg kjpt eplecidereddik i matbutikk? Har molkosan samme virkning mtp bltlegging? Jeg spr siden det er det vi har i kjkkenskapet 😊 Rundstykkene s nydelig ut. 😊 Jeg er nysgjerrig p hva den blandingen fra funksjonell mat inneholder 😊 ? Takk for at du deler enkle oppskrifter 😊

Helene Ragnhild

10.04.2017 kl. 12:23
Anette: Ja, og ja :) Molkosan er myse :)

Anna

11.04.2017 kl. 15:46
Hei Helene :) Jeg har lrt at fytinsyren brytes ned kun ved bltlegge korn/ntter, og derfor lurer jeg p om man m tilsette f.eks eplecidereddikk for at fytinsyren skal forsvinne?

Skriv en ny kommentar

Helene Ragnhild

Velkommen! Jeg heter Helene Ragnhild og har en stor lidenskap for naturlig mat og sunn livsstil, og en bachelorgrad i ernringsfysiologi. I denne bloggen vil du finne inspirasjon til leve sunnere, lytte til din egen kropp og finne hverdagslykke. Jeg hper jeg kan inspirere nettopp deg<3 Kontakt: helene.ragnhild@gmail.com

Sk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits