Sukkerfri sjokolademousse proppfull av næring

Adlinks

Som jeg skrev i gårdsdagens gravidoppdatering er jeg ikke så gira på fett om dagen, men jeg må faktisk få det i meg likevel! Fett er så viktig for forbrenning, energi, cellefunksjon, metthet, blodsukkerbalanse og ikke minst; lille som vokser i magen. Altså trenger alle sunt fett, og en av fettstjernene våre er avokado. Avokado er rikt på enumettet fett og er vist i utallige studier å være en helsefremmende frukt. Den er også rik på protein, fiber, vitamin C, kalium, vitamin K og b-vitaminer som folat. Det er rett og slett en skjønnhetsmat. Å ha avokado i salat øker opptaket av antioksidanter som lykopen og karotenoider med henholdsvis 4,4 og 2,6 ganger! Fortsatt usikker på om fett er viktig?

Jeg er faktisk ikke så glad i avokado for seg selv, selv om jeg gjerne skulle ønske det. Jeg elsker det likevel i sjokolademousse som jeg kaller det. Det gir en nydelig, kremet konsistens og smaker fantastisk! Denne gangen har jeg forenklet oppskriften ved å bruke banan som søtning.

Sukkerfri sjokolademousse

2 modne avokado

2 modne bananer

1 dl kakaopulver (jeg bruker denne som er rå, sunnest og smaker best)

Noen klyper salt

1/2 ts vaniljepulver

Kanel (kan sløyfes)

Ekstra søtning: jeg hadde noen ss sukrin gold, men du kan bruke honning, fibersirup, lønnesirup eller stevia. Du kan også tilsette en ss proteinpulver med vaniljesmak for mer søt smak og proteiner.

(Jeg bruker kun et proteinpulver og det er synergy fra third wave nutrition. Det kan kjøpes her og med koden 107347 får du 10% rabatt på alt du handler der ;))

Mandelmelk, cashewmelk eller havremelk til passe konsistens

Kjør alle ingrediensene i en blender og smak gjerne til med søtningen. Tilsett mer og mer væske til du får den konsistensen du liker best.

Jeg liker å pynte med gojibær, kakaobibs, hjemmelaget musli (mange gode oppskrifter på bloggen) og/eller peanøttsmør!

Nå skal jeg en tur til tannlegen for å diskutere kjeven min, helse altså, hehe. Osteopati hjalp absolutt og jeg fikk fine øvelser som jeg skal bruke. Jeg går hovedsaklig til Mona på klinikk for alle da hun er spesialist på gravide og kvinnekroppen og jeg ønsker å jobbe preventivt med bekken frem mot fødsel. Hun er bare helt fantstisk og jeg trives så godt der ;)

Ha en nydelig da dere, flere som er glade for å være i gang med høsten? <3

14 kommentarer

Hei!

Takk for oppskrift og hyggelig oppdatering, alltid koselig å lese bloggen din ;)

Vet du hva som er forskjell på denne: https://arnika.no/Produsent/Third_Wave_Nutrition.aspx?

og denne: https://arnika.no/Produsent/Third_Wave_Nutrition.aspx?

Etter det jeg kan se virker innholdet likt, bare fargen på posen som er forskjellig?

Marit: Du har skrevet samme link...den siden er litt sånn noen ganger. Men tipper at det enten er fordi det ene er rent risprotein, eller at det er ulik smak?

Hei Helene! Jeg lurer bare på hva du synes om rått egg for gravide? Jeg bruker det ofte i smoothies, og har også fortsatt med det et par ganger etter jeg ble gravid, men når jeg leser om dette nå så finner jeg meninger både for og i mot.. Har du noen råd om dette? :)

Trine: I Norge er det helt trygt, men jeg ville ikke kjøpt egg rett fra bonden om det er et lite utsalg eller typ fra egen hage. Økoegg er helt trygt, og kommer det salmonellautbrudd kommer det som regel varsel om det. Husk å rå eggehvite ikke er bra å spise noe særlig av da det da det inneholder et stoff som heter avidin som kan hemme opptaket av b-vitaminet biotin <3

så nydelig og god den så ut! :)

elisebr: Tusen takk <3

Nam :)

Jeg er glad i avokado alene også jeg da, så det spiser vi. Minsten likte det godt før men nå lager jeg litt avokadois ol for å få i han det :)

Nina Bakke: Heldig!! Liker det i salat og wraps osv, men klarer ikke spise det alene med skje :(

Jeg gikk gravid for ikke så lenge siden. Fødte for noen uker siden og beskjeden da var grei. Stevia og de der kunstige søtningsmidlene er ikke bra i svangerskapet.

Anonym: Stevia er ikke kunstig søtning ;)

Nei men stevia OG kunstige søtningsmiddel. Se på nettet selv :)

Anonym: Har lest masse, og studert ;)

Takk for oppskrift! ☺️ hvor mye blir det med to bananer og to avokadoer? Skal lage til meg og ei venninne, men tenkte hørtes litt mye ut til oss to.

Marita: Det blir mye ja, men jeg putter det i boks og har i kjøleskapet jeg :)

Skriv en ny kommentar