Enkle godiskuler uten gluten og melk

  • 17.09.2017 kl. 14:53

I dag vknet jeg klokken ni, som er veldig sent til vre meg, selv p en sndag. Jeg tror jeg trengte de 10 (!!) timene med svn, men da jeg tittet p mobilen stod det at mamma og pappa var p vei for hente meg til sndagstur. Ups!

Da de ringte p stod jeg i pysjen med biteskinnen fortsatt i munnen, hret til alle kanter og langt fra klar, haha. Men hev meg rundt, og fy sren s deilig det var med langtur i dag. Siden jeg var syk i starten av uken ble det ingen trening p meg, s en lang og rask gtur i dag passet perfekt. N er leiligheten nyvasket og vi er klare for sndagsbesk og en ny uke.

Jeg har hatt s lyst p godiskuler de siste dagene, og siden jeg skulle ha en venninne p strikkekveld p fredag passet det perfekt lage noe digg. Disse er enkle f til, og har du ikke prvd deg p s mye sunnere godis fr er godiskuler et fint sted starte. Jeg lager alltid p slump, men denne gangen noterte jeg en oppskrift slik at du ogs kan lage.

De smaker mildt sjokolade med en dsj salt. Saltet fremhever sjokoladesmaken s det bruker jeg alltid i ;)

Enkle godiskuler med smak av sjokolade

2 dl havregryn

2 dl naturelle cashewntter

5 store dadler

1-2 ss kokossukker eller eventuell annen stning

(vil du lre mer om stt uten sukker kan du laste ned stningsguiden min her)

3 ss rkakao eller kakao

Noen klyper salt

2 ss kokosolje

1-2 ts vann

Kjr havregryn og ntter fint i en foodprosessor fr du tilsetter resten av ingrediensene, med unntak av vannet. Tilsett litt og litt vann til du fr en seig, men fast masse. Husk smak til om du vil ha den stere, saltere eller om du nsker en mer intens stsmak. Det er du som er fasiten her ;)

Det er enklest trille kuler hvis du setter deigen i kjleskapet ca 20 minutter frst. Trill kuler, og trill dem gjerne i kokos eller noe annet godt ogs hvis du vil.

Disse passer like godt I godissklen som til en kopp kaffe fr trening, og de faller i smak hos bde store og sm. Hvem har sagt at noe som er sunt ikke er godt! Husk likevel at du ikke skal spise mange fr det blir mange kalorier ;)

Nyt sndagen fine du <3

 

4 Kommentarer

Anette

18.09.2017 kl. 18:19
Disse s snadder ut 😊 Hvordan vet man at cashewnttene er naturell?

Helene Ragnhild

18.09.2017 kl. 20:08
Anette: Kjper det hos innvandrerbutikk og de skal vre uten salt og olje :) De er lysere i fargen ogs!

Malin

23.09.2017 kl. 22:28
Hvorfor lager du mat uten kumelk nr du mener at dyreprodukter er helt ndvendig i kosten?

Helene Ragnhild

24.09.2017 kl. 09:16
Malin: Mange unngr melk og selv om jeg ikke trenger det lenger begrenser jeg det og jeg synes det ogs er fint kunne legge ut oppskrifter som andre kan bruke. Melk er ikke lik dyreprodukter, og du kan leve uten, men da m du ta flere kosttilskudd. Skjnner ikke helt hvorfor du skal reagere p det, bare fordi jeg mener dyreprodukter har en plass i et sunt kosthold betyr ikke at jeg ikke digger mye mat uten. Det jeg er imot er at det skal lages alternativer til alt mulig dyreprodukter, skal du leve uten kan du vel fint holde deg unn eks plser, i stedet for skulle ha soyavariant?

Skriv en ny kommentar

Helene Ragnhild

Velkommen! Jeg heter Helene Ragnhild og har en stor lidenskap for naturlig mat og sunn livsstil, og en bachelorgrad i ernringsfysiologi. I denne bloggen vil du finne inspirasjon til leve sunnere, lytte til din egen kropp og finne hverdagslykke. Jeg hper jeg kan inspirere nettopp deg<3 Etter flere r som prver er jeg endelig gravid! Flg gjerne min reise mot bli mamma februar 2018 <3 Kontakt: helene.ragnhild@gmail.com

Sk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits