hits

Granola med smak av salt karamell

  • 02.10.2017 kl. 08:45

Dette er en av mine favorittoppskrifter, og i dag passer det meg perfekt bake! Jeg hrer av vrmeldingen at det ikke bare er her det btter ned og er mrkt og grtt ute?

N som kefirskl er favorittfrokosten m jeg ha noen skjeer med hjemmelaget granola p, det bringer virkelig frokosten til nye hyder. Jeg er s opptatt av at vi skal kose oss hver dag, og da tenker jeg ikke p at vi skal spise sukker, men at vi skal sette pris p de sm tingene. Tenne lys, nyte en god kopp kaffe og spise god mat som ogs gjr godt for kroppen. Ja, det er mulig!

En RIKTIG sammensatt frokost er faktisk utrolig viktig hvis du har en kropp som ligger litt p underskudd. Dette vil nemlig sttte hormoner som gir deg mer energi til riktig tid i dgnet! Er ikke kroppen spennende??

Hva du br og ikke br spise til frokost skal jeg lre bort p foredraget mitt p onsdag, har du ftt meldt deg p? Det er gratis og du kan se det fra din stue! Her kan du melde deg p :)

I dag blir det en liten reprise av denne herligheten!!

GRANOLA MED SMAK AV SALT KARAMELL

6 dl kokosmasse (revet kokos)

5 dl malte mandler (kjp ferdig eller mal selv)

3 dl fr (jeg tok 1 dl linfr, 1 dl solsikke og 1 dl sesam)

1/2 ts salt

2 ts kanel

1 dl fibersirup, sukrin gold (du kan bruke honning eller lnesirup, men da blir den ikke sukkerfri)

1 dl vann

4 ss smr

Bland alle de trre ingrediensene rett i en langpanne.

Ha over fibersirup og vann og rr s godt du kan.

Dert smr utover og sett pannen inn i ovnen p 160 grader.

Etter 5 minutter kan du ta ut pannen og rre ut smret.

Stek granolaen til den blir gyllen, mens du rrer hvert kvarter. Min stod inne i ca 45 min, men pass p, ovner er ulike!

Jeg strr noen ss av denne p cottage cheese eller kefir, p smoothie, r r sjokolademousse eller s tar jeg en bit rett fra boksen. Nam <3

26 Kommentarer

Vilde

02.10.2017 kl. 10:25
Nam! Denne m jeg prve! :D Tror du det er noe i veien for koke vannet og blande inn fibersirupen og smret for s blande med det trre? Jeg er en stor fan av bloggen din! Takk for all inspirasjon <3

Helene Ragnhild

02.10.2017 kl. 10:36
Vilde: Ville heller varmet forsiktig ;) stor klem <3

Anette

02.10.2017 kl. 12:44
Dette har jeg hatt lyst prve i lang tid 😊 Hvordan gr jeg frem hvis jeg skal bltlegge nttene frst? 😊

Helene Ragnhild

03.10.2017 kl. 08:32
Anette: Det trenger du ikke, det meste av fytinsyren sitter i skallet s ferdigmalte mandler (er skoldet trenger ikke bltlegges) :D

Hege

02.10.2017 kl. 15:14
N gleder jeg meg til smake! Hvordan oppbevarer du det og hvor i ovnen steker de?

Helene Ragnhild

03.10.2017 kl. 08:31
Hege: Midt i ovnen om ikke annet er spesifisert, og du kan ha p glass, tett boks eller kakeboks :)

Liv

02.10.2017 kl. 19:43
Denne er utrolig god! Favoritt hos alle er i huset

Helene Ragnhild

03.10.2017 kl. 08:30
Liv: S koselig hre <3

02.10.2017 kl. 22:45
Bruker du bde fibersirup og Sukrin gold eller enten eller?

Helene Ragnhild

03.10.2017 kl. 08:27
Anonym: Eller, beklager, stod litt drlig! klem <3

Stine

02.10.2017 kl. 23:42
Namnam! Digg! Kan man evt bruke noe annet enn kokosmasse? Hilsen ei som ikke liker kokos :))

Helene Ragnhild

03.10.2017 kl. 08:27
Stine: Smaker veldig lite kokos, men du kan sikkert bruke mer fr, vil nok ikke bli helt likt selvflgelig ;)

Kari Gilberg

03.10.2017 kl. 07:31
Ser kjempegod ut, men jeg er allergisk for mandler. Har du forslag til en god erstatning?

Helene Ragnhild

03.10.2017 kl. 08:26
Kari Gilberg: Da ville jeg prvd en av de andre musli oppskriftene mine :)

Mari

04.10.2017 kl. 13:04
Hei, jeg er selv gravid og lurte p hva du tenker om bruke stevia, sukrin- og fibersirup produkter under svangerskapet?

Helene Ragnhild

04.10.2017 kl. 18:08
Mari: Det er ikke noe problem :)

Andrea

04.10.2017 kl. 21:49
Bruker du lys eller mrk fibersirup?

Helene Ragnhild

05.10.2017 kl. 09:50
Andrea: Mrk :)

Trude

05.10.2017 kl. 11:53
Hei! Stor fan av bloggen din!

Hvor lenge er granolaen holdbar tenker du? Hvis man skulle lagd det og gitt bort i julegaver?

:)

Helene Ragnhild

05.10.2017 kl. 14:54
Trude: Ville laget den nrmere jul <3

Lise-Lotte

05.10.2017 kl. 12:51
Kan man lage denne med klarnet smr? (Skal helst ikke ha s mye melkeproteiner:)

Helene Ragnhild

05.10.2017 kl. 14:53
Lise: Selvflgelig :D

Dina

15.11.2017 kl. 14:08
Jeg har tenkt bruke mandler jeg maler/blender selv. Tenkte blende ikke er s finmalt, men liker det. Br jeg da skolde dem frst og fjerne skallet? Da jeg har tenkt bruke blender og kan bruke mandlene med skallet p i den, br de da bltlegges?

Helene Ragnhild

15.11.2017 kl. 19:30
Dina: Skoldede mandler er ikke s viktig bltlegge, men skal du ha skallet p og bltlegge er det viktig at du trker dem fr du skal blende :)

anniken Maamoen

15.11.2017 kl. 18:10
Denne var helt nydelig. Lagde liten posisjon havregrt i dag tidlig og toppet med litt av denne og rrte solbr og bringbr- helt fantastisk!! Takk :)

Helene Ragnhild

15.11.2017 kl. 19:29
anniken Maamoen: S koselig hre :D <3

Skriv en ny kommentar

Helene Ragnhild

Velkommen! Jeg heter Helene Ragnhild og har en stor lidenskap for naturlig mat og sunn livsstil, og en bachelorgrad i ernringsfysiologi. I denne bloggen vil du finne inspirasjon til leve sunnere, lytte til din egen kropp og finne hverdagslykke. Jeg hper jeg kan inspirere nettopp deg<3 Etter flere r som prver er jeg endelig gravid! Flg gjerne min reise mot bli mamma februar 2018 <3 Kontakt: helene.ragnhild@gmail.com

Sk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no