Granola med smak av salt karamell

Dette er en av mine favorittoppskrifter, og i dag passer det meg perfekt bake! Jeg hrer av vrmeldingen at det ikke bare er her det btter ned og er mrkt og grtt ute?

N som kefirskl er favorittfrokosten m jeg ha noen skjeer med hjemmelaget granola p, det bringer virkelig frokosten til nye hyder. Jeg er s opptatt av at vi skal kose oss hver dag, og da tenker jeg ikke p at vi skal spise sukker, men at vi skal sette pris p de sm tingene. Tenne lys, nyte en god kopp kaffe og spise god mat som ogs gjr godt for kroppen. Ja, det er mulig!

En RIKTIG sammensatt frokost er faktisk utrolig viktig hvis du har en kropp som ligger litt p underskudd. Dette vil nemlig sttte hormoner som gir deg mer energi til riktig tid i dgnet! Er ikke kroppen spennende??

Hva du br og ikke br spise til frokost skal jeg lre bort p foredraget mitt p onsdag, har du ftt meldt deg p? Det er gratis og du kan se det fra din stue! Her kan du melde deg p :)

I dag blir det en liten reprise av denne herligheten!!

GRANOLA MED SMAK AV SALT KARAMELL

6 dl kokosmasse (revet kokos)

5 dl malte mandler (kjp ferdig eller mal selv)

3 dl fr (jeg tok 1 dl linfr, 1 dl solsikke og 1 dl sesam)

1/2 ts salt

2 ts kanel

1 dl fibersirup, sukrin gold (du kan bruke honning eller lnesirup, men da blir den ikke sukkerfri)

1 dl vann

4 ss smr

Bland alle de trre ingrediensene rett i en langpanne.

Ha over fibersirup og vann og rr s godt du kan.

Dert smr utover og sett pannen inn i ovnen p 160 grader.

Etter 5 minutter kan du ta ut pannen og rre ut smret.

Stek granolaen til den blir gyllen, mens du rrer hvert kvarter. Min stod inne i ca 45 min, men pass p, ovner er ulike!

Jeg strr noen ss av denne p cottage cheese eller kefir, p smoothie, r r sjokolademousse eller s tar jeg en bit rett fra boksen. Nam <3

26 kommentarer

Nam! Denne m jeg prve! :D Tror du det er noe i veien for koke vannet og blande inn fibersirupen og smret for s blande med det trre? Jeg er en stor fan av bloggen din! Takk for all inspirasjon <3

Vilde: Ville heller varmet forsiktig ;) stor klem <3

Dette har jeg hatt lyst prve i lang tid 😊 Hvordan gr jeg frem hvis jeg skal bltlegge nttene frst? 😊

Anette: Det trenger du ikke, det meste av fytinsyren sitter i skallet s ferdigmalte mandler (er skoldet trenger ikke bltlegges) :D

N gleder jeg meg til smake! Hvordan oppbevarer du det og hvor i ovnen steker de?

Hege: Midt i ovnen om ikke annet er spesifisert, og du kan ha p glass, tett boks eller kakeboks :)

Denne er utrolig god! Favoritt hos alle er i huset

Liv: S koselig hre <3

Bruker du bde fibersirup og Sukrin gold eller enten eller?

Anonym: Eller, beklager, stod litt drlig! klem <3

Namnam! Digg! Kan man evt bruke noe annet enn kokosmasse? Hilsen ei som ikke liker kokos :))

Stine: Smaker veldig lite kokos, men du kan sikkert bruke mer fr, vil nok ikke bli helt likt selvflgelig ;)

Kari Gilberg

Ser kjempegod ut, men jeg er allergisk for mandler. Har du forslag til en god erstatning?

Kari Gilberg: Da ville jeg prvd en av de andre musli oppskriftene mine :)

Hei, jeg er selv gravid og lurte p hva du tenker om bruke stevia, sukrin- og fibersirup produkter under svangerskapet?

Mari: Det er ikke noe problem :)

Bruker du lys eller mrk fibersirup?

Hei! Stor fan av bloggen din!

Hvor lenge er granolaen holdbar tenker du? Hvis man skulle lagd det og gitt bort i julegaver?

:)

Trude: Ville laget den nrmere jul <3

Lise-Lotte

Kan man lage denne med klarnet smr? (Skal helst ikke ha s mye melkeproteiner:)

Jeg har tenkt bruke mandler jeg maler/blender selv. Tenkte blende ikke er s finmalt, men liker det. Br jeg da skolde dem frst og fjerne skallet? Da jeg har tenkt bruke blender og kan bruke mandlene med skallet p i den, br de da bltlegges?

Dina: Skoldede mandler er ikke s viktig bltlegge, men skal du ha skallet p og bltlegge er det viktig at du trker dem fr du skal blende :)

anniken Maamoen

Denne var helt nydelig. Lagde liten posisjon havregrt i dag tidlig og toppet med litt av denne og rrte solbr og bringbr- helt fantastisk!! Takk :)

anniken Maamoen: S koselig hre :D <3

Skriv en ny kommentar