hits

Sukkerfrie scones med skogsbr

  • 05.01.2018 kl. 16:06

God fredag fine du <3

Tusen takk for masse koselige kommentarer p forrige innlegg! Godt f luftet litt tanker innimellom. Det er jo egentlig noe av det beste jeg vet med blogge, skriving er god terapi!

I dag har jeg hatt besk av en venninne p dagen og da hadde jeg lyst til bake noe godt servere. Ikke minst har jeg begynt bake rundstykker, lage godiskuler osv som jeg skal fylle fryseren med til lille kommer. Det og kraftsupper er det jeg nsker meg som barselgaver, hehe.

Disse sconesene har jeg ftt inspirasjon til fra ste Linda. Hun har nettopp gitt ut en bok med masse deilige oppskrifter som jeg virkelig anbefaler. Det er mange gode hverdagsfavoritter i den, og det synes jeg personlig er helt topp i en kokebok. I perioden fremover vil jeg gjerne ha det enkelt og godt, s denne boken skal jeg bruke mye.

Jeg gjorde litt om p oppskriften da jeg ville ha dem litt stere og med br. Disse er ikke gluten eller melkefrie, men du kan sikkert bruke annet mel enn speltmel og glutenfrie havregryn. Jeg tror det er verre bytte ut kesamen enn melken og melet ;)

Sukkerfrie scones med skogsbr

1 dl melk

1 boks kesam (300 gram)

1/2 ts salt

1,5 ss bakepulver

1/2 - 1 dl sukrin gold eller annen stning

200 gram havregryn (kjrt til mel i blender eller lignende)

170 gram speltmel

Bland melk, kesam, salt, bakepulver og stning i en bolle. Tilsett s mel og rr godt fr du bruker hendene for kna deigen raskt sammen. Den skal vre litt klissete.

Jeg delte s deigen i to og knadde raskt inn litt frosne skogsbr fr jeg lagde to runde scones. Bruk en kniv til rute dem fr du setter dem i ovnen. Stekes i 15 - 20 minutter p 200 grader forvarmet ovn.

Smaker fantastisk med smr, og aller best nr de er helt ferske!

N skal jeg hvile litt i sofaen, mye av det om dagen, fr jeg skal beske en venninne i kveld. Jeg hper du har en fin fredag og er klar for rets frste helg <3

7 Kommentarer

Silje

05.01.2018 kl. 16:41
Scones er helt genialt i barseltiden! Perfekt hvis du spontant fr lunsjbesk og ikke har noe srlig plegg f.eks. Og etter de frste ukene ogs-alle snakker om at man ikke fr tid til matlaging nr babyen er helt fersk, men hos meg ble det bare travlere jo eldre babyen ble. I tillegg bruker man hendene- kan ha sovende baby i bresjal nr det lages, min hyler av skrekk om jeg m finne fram mixer av noe slag😂

Helene Ragnhild

05.01.2018 kl. 16:50
Silje: S smart! Skal absolutt lage opp og fryse for dette var jo s lett! :D

Oda

05.01.2018 kl. 19:06
De s kjempegode ut :-) m prve lage dem! Tror du jeg kan bytte ut kesam med havreyoghurt, og kanskje bruke et annet mel enn speltmel? F.eks. kokosmel eller noe annet glutenfritt mel?

Oda

05.01.2018 kl. 19:08
Wops, overs at du hadde skrevet om akkurat det. Tenkte kanskje at Alpro Go-On kunne funke som et vegansk alternativ til kesam, men tler ikke soya s godt, s prver finne et annet alternativ :-)

Helene Ragnhild

11.01.2018 kl. 16:56
Oda: Eventuelt havreyoghurt, men har ikke prvd selv! ville prvd jyttemel i stedet for spelt ;)

Lise

14.01.2018 kl. 11:25
Dette har jeg lyst lage. Tror du glutenfritt havremel kan brukes i stedenfor Jyttemel?

Helene Ragnhild

14.01.2018 kl. 20:44
Lise: Vet ikke om det blir bra med bare havremel, det m du nesten teste :D

Skriv en ny kommentar

Helene Ragnhild

Velkommen! Jeg heter Helene Ragnhild og har en stor lidenskap for naturlig mat og sunn livsstil, og en bachelorgrad i ernringsfysiologi. I denne bloggen vil du finne inspirasjon til leve sunnere, lytte til din egen kropp og finne hverdagslykke. Jeg hper jeg kan inspirere nettopp deg<3 Etter flere r som prver er jeg endelig gravid! Flg gjerne min reise mot bli mamma februar 2018 <3 Kontakt: helene.ragnhild@gmail.com

Sk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no