Sunnere chocolate chip cookies

Jeg er i full gang med å fylle fryseren med godsaker til barseltiden, dessuten er jo permisjon før du føder en perfekt tid å perfeksjonere husmortalentene. Neida, har du kun lyst til å ligge på sofaen er det helt lov! Jeg laget disse litt på slump, men jeg har prøvd å komme frem til ca oppskrift. Smak gjerne til med søtningen selv, det er jo så ulikt hvor søtt vi liker det. Husk at de ikke blir søtere når de er ferdig stekt, heller motsatt. Om deigen blir alt for våt kan du ha i mer mandelmel.

Sunnere chocolate chip cookies

150 gram kvernede mandler (jeg bruker ferdig fra funksjonell mat)

30 gram kokosmel

1 ts natron

80 gram smør

120 gram fibersirup*

50 gram kokossukker*

Et egg (eventuelt 1 ss chiafrø blandet med 2,5 ss vann)

1 ts vaniljepulver

100 gram hakket mørk sjokolade

*Du kan bytte søtningen med det som passer deg best, men bruk gjerne f eks kokossirup i stedet for fibersirup og sukrin i stedet for kokossukker for å få ca lik konsistens. Fibersirup gir fantastisk seighet til disse nemlig, og det er i hvert fall det jeg ønsker meg i en cookie!

Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle og rør godt før du tilsetter resten. Til slutt rører du inn sjokoladen.

Klatt små cookies på bakebrett og stek på 180 grader i 7-9 minutter. Her gjelder det å følge med, for det er ikke noe digg å brenne dem!

Jeg puttet nesten alle i fryseren, og jeg gleder meg til å kose meg med disse når lille kommer <3

I natt fikk jeg ikke sove og hadde endel menssmerter, nesten så jeg tenkte noe var på gang! Men nå er jeg jo tidlig oppe og kjenner ingenting, annet enn veldig vondt i ryggen. Heldisvis skal jeg en tur til Mona og ta en kaffe med venninner i dag, så da får jeg både behandling og god avledning. Jeg klarer ikke å bare ligge hjemme helt til fødsel, så blir dagene helt uutholdelig lange!

Jeg ønsker deg en nydelig fredag <3

 

17 kommentarer
    1. Jeg kan bekrefte at man ikke alltid kan skjønne hva som er på gang… Forrige graviditet hadde jeg ikke mindre enn tre falske starter som var prikk like starten på fødselen min. Fjerde gang hadde jeg nok en «falsk start», men den varte to timer lengre enn de tre foregående og når jeg kom inn på sykehuset hadde jeg 8 cm åpning – men jeg var allikevel usikker på om det var nok en falsk start da jeg kom inn for undersøkelsen. Så det er virkelig ingen selvfølge at man umiddelbart vet når det er på gang.

    2. Enig at det ikke er noe man kan være sikker på, hvorvidt fødselen er i gang.
      Hos meg startet det med svake rier som jeg først trodde var kynnere. Riene kom med ett minutters mellomrom fra første stund og jeg var veldig innstilt på at det ikke var nødvendig å dra til føden, men samboer insisterte og ringte dit. Da vi inn hadde jeg 8 cm åpning og det tok altså 4 timer fra riene startet til jeg hadde babyen på brystet.
      Jeg hadde løs mage noen dager før fødsel så jeg skjønte at det nærmet seg.
      Dette er spennende 😊

    3. For meg kjentes det ut som menssmerter helt i begynnelsen. Det kommer som regel en del svakere smerter før riene begynner ordentlig 🙂 helt enig med deg Helene!

    4. Da er du heldig fordi du er i god form:) Jeg har termin dagen før deg og her er det kun soving og spising som skjer, føler meg helt tom. Hadde gledet meg til turer og baking disse ukene, men er dessverre ikke blitt sånn. Har skuffen full av mel og andre godsaker som skulle i fryseren;)

    5. Stine: Har faktisk hatt noen veldig tunge uker med masse smerte nå, og sover dårlig. Men jeg er veldig vant til å føle meg dårlig fra da jeg hadde ME, så jeg er vant til å måtte legge opp hverdagen i etapper med mye hvile og soving på dagen. Fungerer for meg i hvert fall <3

    6. Vil bare ønske deg lykke til når den tid kommer <3 Ble selv mamma for første gang i Desemeber og jeg kan skrive under på at det ikke alltid starter med rier. Jeg hadde ingen tegn på at det nærmet seg før vannet gikk med et plask HELT uforventet mens jeg sto å lagde middag i uke 37+6, riene startet ikke før 2-3 timer etter vannet gikk.

    7. Hei! Jeg har et spørsmål ang surdeig. Jeg prøvde for første gang å lage surdeigspannekaker, har aldri smakt på noe laget med surdeig heller. Da jeg smakte på dem, likte jeg det rett og slett ikke. Jeg syns det både lukta og smakte veldig gjær. Har jeg gjort noe feil?

    8. Mari: Hei Mari, det er vanskelig for meg å si hva du har gjort, og om du har gjort noe feil. Surdeig er levende og det er ikke alltid det blir riktig med en gang 😉 lykke til!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg