hits

Slik lager du en rosekake

  • 31.05.2018 kl. 23:00

Utrolig gy at s mange likte dpskaken til Lykke Marie <3

Denne kaken passer vel egentlig ikke s bra inn p denne bloggen, da den er s langt fra sunn som du kommer. Samtidig synes jeg det er helt lov bake helt vanlige kaker innimellom, og da skal det vel gjres skikkelig ikkesant? Jeg elsker bake, og denne kaken ble jeg ekstra fornyd med! Jeg fikk dessverre ikke smakt p den selv da den inneholder masse melk som Lykke mest sannsynlig ikke tler, men jeg fikk veldig gode tilbakemeldinger.

Innmaten til kaken er denne sjokoladekaken fra freia. Jeg brukte to springformer p 24 cm, delte hver kake i to deler og la alle fire delene opp hverandre. Mellom to av lagene hadde jeg smrglasur for jevne dem ut. Mellom alle lagene hadde jeg sjokoladesaus, se oppskriften fra freia for oppskrift p den.

Smrkremen lager du slik:

125 gram meierismr

225 gram melis

1 ss flte eller melk

1 ts vaniljeekstrakt

Kjr alt sammen med en mixmaster. Jeg mtte firedoble (!!!) oppskriften!

Rosene lrte jeg lage i denne videoen, og det var ogs der jeg fikk ideen om ha en ombre effekt. Det jeg da gjorde var bruke en rosa konditorfarge fra wilton i en slags rosefarge ogs tok jeg bare mer eller mindre for f en mer intens rosafarge. Jeg gikk dessverre tom for farge og for lage rosene p toppen tok jeg bare i mer melis. Dette ga en rosafarge med litt feil farge i mine yne, men det tror jeg ikke noen andre la merke til.

Sist men ikke minst er "cake toppen" bestilt herfra! Den gjr jo s mye, og jeg tror at ved stikke den i nesten hvilken som helst kake lfter du den til nye hyder. Jeg tok vare p den og tenker bruke den igjen <3

Bakte du dpskake selv eller bestilte du?

25 Kommentarer

Ingrid Minde

31.05.2018 kl. 23:23
Den s super god ut!

Helene Ragnhild

03.06.2018 kl. 18:08
Ingrid Minde: Takk sta!

Inger Helene

01.06.2018 kl. 07:57
Hva er oppskriften p smrkremen?

Helene Ragnhild

03.06.2018 kl. 18:08
Inger Helene: Lagt til n! :D

Nora

01.06.2018 kl. 09:02
Mamma lagde sukkerbrd, og jeg pyntet. Dynket masse og fylte med vaniljekrem, banan og bringebr. La hvit marsipan utenp og pyntet med sm bokstavklosser trykket ut i dus rosa og dus lilla fondant. Laget noen sm hjerter ogs, og satte p to sm babyfigurer (tvillinger).

https://www.google.no/search?q=silicone+mold+letters&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwih9vi98rHbAhUBQpoKHVhcBa4Q_AUICigB&biw=1362&bih=722&dpr=1.25#imgrc=evBpLcTkxcwT9M:

Helene Ragnhild

03.06.2018 kl. 18:09
Nora: Det hrtes godt ut!

Nora

01.06.2018 kl. 09:02
Riktig link:

https://www.aliexpress.com/item/48-Even-stars-and-letters-shape-silicone-chocolate-mold-DIY-alphabet-handmade-soap-mold-ice-lattice/32769205485.html

Sandra

01.06.2018 kl. 10:18
https://www.dagbladet.no/mat/advarer-foreldre-mot-allergi-hysteri/69844898#_ga=2.130835791.1524442355.1524217532-2127580396.1521288354

Helene Ragnhild

01.06.2018 kl. 23:40
Sandra: Forskjell p baby som fullammes og barn som artikkelen handler om ;)

Anette

02.06.2018 kl. 09:05
"Advarer foreldre mot allergihysteri", tpelig artikkel. Som om gluten er et livsviktig nringsstoff... Dessuten har Helene Ragnhild kunnskap om gi Lykke nringsrik mat nr den tid kommer 😊

Helene Ragnhild

02.06.2018 kl. 10:23
Anette: Takk <3 om jeg er en hysterisk mor som ikke nsker at barnet mitt skal skrike timesvis hver dag i smerte s fr jeg vre det :)

Malin

02.06.2018 kl. 18:35
Kjempefin kake!:D Har du oppskriften p smrkremen utenp? :)

Helene Ragnhild

03.06.2018 kl. 18:05
Malin: Lagt til n :D

soo

02.06.2018 kl. 19:33
ser delikat ut. men har ikke tid lage slik fordi, tid er s oppskrytt

Helene Ragnhild

03.06.2018 kl. 18:05
soo: hehe :D om det er noen trst tok den meg to dager lage!

Marielle

04.06.2018 kl. 12:46
Hei! Veldig flott kake du har laget :-) Jeg skal prve meg p den og lurer p n ting. Oppskriften p smrkremen, er det den du har brukt bde i kaka mellom to av lagene og til pynting? :-) Ble brtt litt usikker p om vi i Norge bruker smrkrem og smrglasur om hverandre, s ville dobbeltsjekke med deg :-)

Helene Ragnhild

05.06.2018 kl. 20:38
Marielle: Ja, det stemmer, men bare for jevne lagene litt. Ellers brukte jeg den sjokoladesausen i oppskriften ;)

Hilde

05.06.2018 kl. 16:29
S nydelig kake! Hva er i glasuren du har pyntet med?

Helene Ragnhild

05.06.2018 kl. 20:37
Hilde: Takk :) str i innlegget :)

Kristi

16.06.2018 kl. 19:24
Utrolig fin og pen kake! Imponert!

Helene Ragnhild

17.06.2018 kl. 20:29
Kristi: Takk <3

Ida

19.06.2018 kl. 19:43
Fantastisk flott kake! Har lyst til prve meg selv og lage til dpen til min lille gutt. Kan man lage den dagen fr? Ser ikke for meg at jeg vil rekke det fr kirken🤔

Helene Ragnhild

19.06.2018 kl. 22:39
Ida: selvflgelig! Tusen takk og lykke til <3

Tonje

21.06.2018 kl. 22:21
Hei! Husker du hvilken strrelse du hadde p cake topperen?

Helene Ragnhild

22.06.2018 kl. 08:08
Tonje: Hei, nei dessverre! Standard sikkert?

Skriv en ny kommentar

Helene Ragnhild

Velkommen! Jeg heter Helene Ragnhild og har en stor lidenskap for naturlig mat og sunn livsstil, og en bachelorgrad i ernringsfysiologi. I denne bloggen vil du finne inspirasjon til leve sunnere, lytte til din egen kropp og finne hverdagslykke. Jeg hper jeg kan inspirere nettopp deg<3 Etter flere r som prver er jeg endelig gravid! Flg gjerne min reise mot bli mamma februar 2018 <3 Kontakt: helene.ragnhild@gmail.com

Sk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no