hits

Kremet hummus - nringsrikt og supergodt

  • 22.06.2018 kl. 08:09

Imponer venninnene dine med denne lekre snacksen!

Hei og gos fredag solstrle, er du like klar for helg som meg?

De siste ukene har jeg hatt totalt dilla p hummus, en pur av blant annet kikerter, hvitlk og sesamfr. Jeg har faktisk aldri laget dette hjemme fr, jeg har liksom tenkt at det var s vanskelig. Det viste seg vre ekstremt enkelt og s utrolig godt!

Hummus er supersunt fordi:

  • Kikerter er fulle av fiber som tarmbakteriene dine elsker
  • Sesamfr er rike p kalsium som er ekstra viktig dersom du ikke drikker melk
  • Hvitlk er antibakterielt og styrker immunforsvaret
  • Sitroner er fulle av c-vitamin
  • Olivenolje er rikt p enumettet fett og er gunstig for hjertehelse

Dette er alts skikkelig supermat der du fr alle ingrediensene p matbutikken. Beklager litt rare ml, snn er det nr du smaker til, hehe!

Helenes hummus

2 bokser kikerter (jeg bruker kologiske fra kartong)

Saften fra 2 sitroner

1 dl tahini (sesampur som jeg kjper p meny)

1/2 dl olivenolje

1-2 fedd hvitlk (jeg brukte en halv kinesisk hvitlk)

Mellom 1/2 og 1 dl aqua faba (se lenger ned)

1 ts spisskummen

En klype eller to med salt

Slik gjr du:

Sil kikertene over en bolle og ta vare p vannet. Dette kalles aqua faba (bnnevann) og du skal ha litt av dette i hummusen senere.

Ha alle ingrediensene i blenderen, en foodprocessor eller en bolle som du kan bruke en stavmikser i.

Nr det gjelder bnnevannet kan du begynne med 1/2 dl hvis du vil ha en fast hummus eller ta mer om du vil ha den litt mer flytende. Jeg bruker noe mellom 1/2 og 1 dl selv.

Kjr hummusen til du fr den helt jevn, jeg elsker at den er skikkelig kremet og god! Smak gjerne til om du vil ha mer salt, hvitlk eller spisskummen.

Jeg elsker spise grnnsaker dyppet i hummus eller ha hummus som tilbehr til grillmaten. Det smaker utrolig godt, metter godt og gjr godt! Jeg pleier lage denne klar og ha den i kjleskapet, s er det klart nr jeg vil ha noe godt kose meg med, eller jeg vil sprite opp en enkel middag. Ikke minst er dette perfekt ha med til venner eller servere nr du er verten ;)

Nr du skal servere kan du legge hummus p en tallerken, ha over et dryss paprika og en splsj olivenolje, det ser s proft ut!

Hva skal du i helgen? Her blir det kaffedate med venninner og familiekos med Jonna, han har nemlig fri <3

14 Kommentarer

Ingrid Minde

23.06.2018 kl. 12:58
Nam!

Helene Ragnhild

25.06.2018 kl. 06:44
Ingrid Minde: :D

Mari

23.06.2018 kl. 13:00
S gy at du har begynt legge ut oppskrifter igjen. Alltid inspirerende :) Har du prvd fryse hummus? Hadde jo vrt genialt lage en stor porsjon og fryse ned i mindre glass :D

Helene Ragnhild

25.06.2018 kl. 06:44
Mari: S koselig at du liker det! Har ikke prvd fryse nei, aner ikke om det gr faktisk!

Marthe

25.06.2018 kl. 17:17
Lite tips..den blir heeeelt perfekt om man tar seg tid til fjerne skallet p kikertene. Heller de bare i en skl med vann og triller de mellom fingrene til skallet slipper og flyter opp. Faktisk litt meditativt ;)

Helene Ragnhild

25.06.2018 kl. 17:27
Marthe: Oj, det skal jeg prve! Bare et ikke blir en snn "drstokkmil".. merker det er s digg lage hummus siden det er s enkelt og gjr det lett for meg ha noe sunt i kjleskapet :D

29.06.2018 kl. 18:34
Hei, hva slags foodprosessor bruker du eller anbefaler du? Jeg har vrt p leiting lenge, men vet ikke hva som er bra?

Helene Ragnhild

01.07.2018 kl. 20:27
Anonym: Jeg har en eldgammel fra kenwood, s vet dessverre ikke hva som er best p markedet n..

Grete Thorsen

29.06.2018 kl. 18:43
Hei, hva slags foodprosessor anbefaler du?

Helene Ragnhild

01.07.2018 kl. 20:27
Grete Thorsen: Jeg har en eldgammel fra kenwood, s vet dessverre ikke hva som er best p markedet n..

Lise

02.07.2018 kl. 12:14
Snadder oppskrift, tusen takk! Jeg synes det ble litt voldsomt med to sitroner, den ble veldig god med saften av en sitron 🤗☀️

Helene Ragnhild

03.07.2018 kl. 21:13
Lise: Takk for tilbakemelding! Saften fra en sitron er jo s upresist ogs...burde kanskje mle opp, men jeg liker ta ting p slump selv :D

Martine

04.07.2018 kl. 13:54
Hvor lenge holder den seg i kjleskapet?

Helene Ragnhild

05.07.2018 kl. 17:25
Martine: Jeg har hatt min i opp til en uke tror jeg :)

Skriv en ny kommentar

Helene Ragnhild

Velkommen! Jeg heter Helene Ragnhild og har en stor lidenskap for naturlig mat og sunn livsstil, og en bachelorgrad i ernringsfysiologi. I denne bloggen vil du finne inspirasjon til leve sunnere, lytte til din egen kropp og finne hverdagslykke. Jeg hper jeg kan inspirere nettopp deg<3 Etter flere r som prver er jeg endelig gravid! Flg gjerne min reise mot bli mamma februar 2018 <3 Kontakt: helene.ragnhild@gmail.com

Sk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no