hits

Mettende linsesuppe som styrker tarmen

  • 27.06.2018 kl. 10:52

Styrkende linsesuppe full av kraft, uten melk og gluten

God mandag vakre <3

I dag vil jeg dele en av mine favorittsupper med deg! Det begynner bli noen r siden jeg begynte lage suppe selv, men jeg husker det fortsatt som om det var i gr! Jeg ble veldig overrasket over hvor utrolig enkelt og godt det var! Siden har jeg laget suppe med mange venninner, og det overrasker meg stadig over at vi ikke lager dette oftere. Suppe har faktisk vrt en stor del av min helsereise, pussig nok!

Hjemmelaget suppe er utrolig godt, og toro kan rett og slett ikke mle seg! Ikke la deg skremme fra prve, det er nemlig s utrolig mye enklere enn du tror! Har du ikke kraft er det ingen krise, men jeg vil oppfordre deg til teste med. N som kraft har blitt s poppis kan du kjpe ekte kraft fra stange p bde meny og mange rema1000. Den er langtidskokt og nringsrik, jeg har spurt dem ;)

Det billigste er selvflgelig lage sin egen kraft, det kan du lre her! I tillegg kan du lese om alle fordelene kraft gir, blant annet styrket tarmslimhinne, vakker hud og bedre immunforsvar ;)

Linsesuppen min er nringsrik, vegetarisk, proteinrik og mettende! Den er ogs svrt budsjettvennlig, og miljvennlig s klart! Ogs er den alt for god til ikke prves!!

Helenes linsesuppe

En liter vske (jeg bruker kraft)

3 store eller 5 sm gulrtter

2 gule lk

2 fedd hvitlk

2 bokser hakkede tomater

2 dl rde linser

2 store ss kokoskrem (den fete delen av kokosmelken som har sttt kaldt) eller en pakke oatly havreflte

Krydder: salt, gurkemeie, paprika, ingefr og litt cayenne hvis du liker den spicy

Slik gjr du:

Del lk i terninger og stek i smr eller rapskokos til den er blank. Jeg pleier hive oppi hvitlken ogs.

Kok opp kraft og ha i gulrttene etter ha delt dem i biter. Kok til de er mre, ca 12 minutter.

Tilsett lk, hvitlk og krydder, samt de hermetiske tomatene til kraften og gulrttene. La dette putre videre i noen minutter p lav varme.

Bruk en stavmikser p suppen til den er helt glatt. Tilsett kokoskrem eller havreflte og stavmiks til alt er blandet.

N kan du ha i linsene og koke suppen videre i ca 15 minutter for at de skal bli myke. Du kan ogs bruke ferdige linser, men da blir suppen tynnere.

Slik ser det egentlig ut nr jeg koker suppe...

Bloggversjonen....

Suppen kan fryses i porsjonsstrrelser eller oppbevares i kjleskap i opp til 4 dager, utrolig deilig ha denne p lur!

Jeg elsker spise suppe med gresskarkjerner opp, det er liksom min greie <3

Har du prvd lage suppe selv?

16 Kommentarer

May K

27.06.2018 kl. 11:33
Takk for tips. S morsomt at du blogger mere om mat👍! Dette skal jeg koke nr jeg kommer hjem fra ferie. Har noen liter kraft i fryseren. Jeg trodde linsene ogs skulle stavmikses. Bltlegge eller skyller du linsene fr bruk?

Ps. Det er onsdag idag😊

Helene Ragnhild

27.06.2018 kl. 23:41
May K: Jeg pleier ikke stavmikse dem, liker litt tyggemotstand! Men du kan om du vil eller du vil lure dem inn, hehe ;) jeg bltlegger ikke rde linser :) og takk! lett surre i disse dager, hehe <3

Ulrikke

27.06.2018 kl. 13:49
Linken til koke egen kraft fungerte ikke.

MEN denne oppskriften skal prves! Blir det mye kokossmak?

Helene Ragnhild

27.06.2018 kl. 23:38
Ulrikke: Takk, dessverre noe spam p den, men jobber med saken <3 Blir ikke noe smak!

Evelin

27.06.2018 kl. 14:48
den sg god ut.

Helene Ragnhild

27.06.2018 kl. 23:38
Evelin: Takk <3

Naturmamma

27.06.2018 kl. 19:07
h s godt dette s ut Helene 😍 husker du inspirerte meg stort til prve lage flere typer hjemmelaget suppe for ca 2 r siden.

Helene Ragnhild

27.06.2018 kl. 23:39
Naturmamma: Tusen takk, s utrolig koselig hre! <3

Mari

27.06.2018 kl. 19:51
Ja, jeg har testet flere av dine suppeoppskrifter og det er fantastisk! Det ser ut som linken til kraftkoking ikke fungerer. Det gjelder alle linker til den gamle bloggen din. Hper det gr an fikse, for det l mange gode oppskrifter der!

Helene Ragnhild

27.06.2018 kl. 23:38
Mari: Hei, dessverre kommet noe spam p den, men det jobbes med <3 takk for skryt!!

HJ

27.06.2018 kl. 20:13
Hei Helene!

Jeg kommer ikke inn p lenka der du har skrevet om hvordan man lager kraft. Str at jeg m logge meg p, men skjnner ikke helt etter det :)

Helene Ragnhild

27.06.2018 kl. 23:40
HJ: Det er dessverre noe galt med den gamle bloggen, men jeg jobber for fikse <3

Siri

29.06.2018 kl. 17:07
Tusen takk for spennende oppskrift! Jeg vil bare si tusen takk for alt du deler! Jeg har hatt veldig god effekt av kraft, kollagen og fermentert kl 😊 Har levd de siste 20 rene med magesmerter, men n er de betydelig redusert. Jeg bare lurte p en ting, hva gjr du nr du er ute og reiser? Jeg kan liksom ikke ta med klen og kraften, selv om jeg fler meg ganske avhengig 😂

Helene Ragnhild

01.07.2018 kl. 20:28
Siri: S herlig hre Siri!! :D
Jeg pleier ha med meg probiotika, men hvis du tler melk kan du prve kjpe en lokal yoghurt. Kombucha finner jeg ogs av og til nr jeg reiser :D

Marry & Juliet

30.06.2018 kl. 19:51
S kjempegodt ut! :)

Helene Ragnhild

01.07.2018 kl. 20:26
Marry & Juliet: Tusen takk <3

Skriv en ny kommentar

Helene Ragnhild

Velkommen! Jeg heter Helene Ragnhild og har en stor lidenskap for naturlig mat og sunn livsstil, og en bachelorgrad i ernringsfysiologi. I denne bloggen vil du finne inspirasjon til leve sunnere, lytte til din egen kropp og finne hverdagslykke. Jeg hper jeg kan inspirere nettopp deg<3 Etter flere r som prver er jeg endelig gravid! Flg gjerne min reise mot bli mamma februar 2018 <3 Kontakt: helene.ragnhild@gmail.com

Sk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no