Lettfordøyelige rundstykker til påskefrokost

  • 10.04.2017 kl. 09:09

Jeg synes det er flott at innlegget i går skapte så mye engasjement! Jeg har lest alle kommentarene deres og jeg er enig i nesten alt. En ting som er viktig å huske er at jeg selv har hatt perioder der jeg har slitt med mat, så jeg forstår at det er vanskelig og at du da er sårbar. Jeg har også vært mye syk på andre måter og da har jeg også vært sårbar. Det jeg likevel har innsett er at det ikke er andre skyld at jeg for eksempel blir lei meg når andre blir gravide.

Jeg sluttet å lese bloggen til pilotfrue fordi for meg ble det så reality program om noe som for meg var veldig sårbart. Det virket som et slags res for å bli gravid, og det ble bare helt feil for meg. Ikke en gang har jeg vurdert å legge igjen en kommentar på bloggen hennes og gi henne skylden for dette. Så selv om denne personen er i en sårbar situasjon ville jeg trekke dette frem som et eksempel fordi jeg vet at mange andre går rundt og tenker det samme. Vi er utrolig flinke til å skylde på andre, i stedet for å ta ansvar.

Jeg kommer aldri til å gjøre meg selv dårligere - for at andre skal føle seg bra. Det bestemte jeg meg for lenge siden.

Jeg kommer ikke til å spise grandiosa (synes ikke det er godt en gang) for at andre skal "kunne spise det". Fordi det jeg vet er at det ikke har noe å si hva jeg gjør. Det finnes nok av bloggere som ikke. bryr seg om hva de spiser så hvis det var problemet kunne en bare fulgt dem. Før en innser at du selv må endre tankene dine vil det ikke hjelpe hva alle andre gjør. Og ja, dette høres brutalt ut, men det er altså slik det er. Som jeg skrev i forrige innlegg har det hjulpet meg helt enormt å endre min tankegang, og jeg ønsker ingenting annet for andre som har det tøft!

Over til noe annet, lettfordøyelige rundstykker laget på 1-2-3!

Jeg har vært fan av brødmiksene til funksjonell mat siden de kom på markedet. Særlig den originale synes jeg er genial, og det siste året har jeg også bløtlagt brøddeigen slik at den blir lettere å fordøye. Med en slant eplecidereddik, vannkefir eller surdeigsstarter i brytes fytinsyre og lektiner ned slik at frø og nøtter blir mer næringsrike og lettere å fordøye.

For å lage disse rundstykkene trenger du altså en pakke brødmiks fra funksjonell mat, vann og en halv ss eplecidereddik, vannkefir, myse eller surdeigstarter.

Jeg bruker 1/2 dl vann ekstra, altså 3,5 til hele pakken. Rør sammen ingediensene i en bolle og dekk den til. La den stå fremme på benken i ca 8 timer.

Så lager jeg rundstykker (gjerne litt flate) og steker på 180 grader i 35 minutter.



Disse blir saftige og holder deg mett lenge, perfekt til påskefrokost <3

Sunne, sukkerfrie chocolate chip cookies

  • 08.11.2016 kl. 20:20

Adlinks

Hva gjør man når ingen mat frister men du må få i deg litt næring? Baker noe godt vel!!

Det var også litt fordi jeg følte at det var alt for lenge siden jeg hadde lagt ut noe godt og sunt bakverk. Jeg er allerede i gang med juleoppskriftene, men de må vente litt til, er dere ikke enige?

Disse er uansett veldig gode og ikke minst seige! Det er så viktig for en digg cookie spør du meg <3

Helenes sunne cookies

4 dl finmalte mandler

1 dl fibersirup clear*

2 ss sukrin gold eller kokossukker

60 gram smeltet smør

1 ts bakepulver

Hakket 86% sjokolade (ca 1/3 plate)

Rør sammen alle ingrediensene i en bolle (tilsett sjokoladen til slutt). Ta ønsket mengde deig i hendene og form til små cookies. De flyter ikke veldig ut, så det er greit å presse dem litt ut. Du kan godt trille kuler, men jeg synes ikke det er så viktig ;)

Stek cookies på 180 grader i ca 8 minutter, og følg godt med så de ikke blir for mørke.

*har du ikke fibersirup kan du bruke mer sukrin eller kokossukker, men da må du redusere mengden med 1/3 ca. Det er fibersirup som gir den seige konsistensen. Det er nok ikke noe problem å bytte med fibersirup gold.

Jeg ruger fortsatt på egget mitt og prøver egentlig å ta det mest mulig med ro her hjemme. Jeg begynner å kjenne flere tegn på eggløsning, så alt er veldig spennende!

Jeg skal begynne å kjøre facebook live med temaer innen ernæring fremover, så lik gjerne facebboksiden min hvis dere vil ha med dere dette :D

Jeg håper du har en fin kveld <3

Helene Ragnhild

Velkommen! Jeg heter Helene Ragnhild og har en stor lidenskap for naturlig mat og sunn livsstil, og en bachelorgrad i ernæringsfysiologi. I denne bloggen vil du finne inspirasjon til å leve sunnere, lytte til din egen kropp og finne hverdagslykke. Jeg håper jeg kan inspirere nettopp deg<3 Kontakt: helene.ragnhild@gmail.com

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no