hits

Næringsrik havregrøt aka ammegrøt (uten melk og gluten)

 • 23.02.2018 kl. 09:25

Reklame/annonselenker

Etter at Lykke fikk så vondt i magen bestemte jeg meg for å kutte melk fra kostholdet mitt en liten stund og se om det hjalp. Dette er jo et av flere ting en kan gjøre når baby har vondt i magen, og det er jo egentlig ikke lurt å gjøre alt på en gang! Samtidig tenker jeg at jeg kan reintrodusere etterhvert og da vil jeg raskt se om det gir forverring.

Denne grøten har jeg laget minst en gang om dagen de siste dagene, og den er bare så god! Derfor vil jeg dele oppskrift med deg <3

Jeg kaller denne grøten ammegrøt, men den kan selvfølgelig spises av hvem som helst! Lecithin er supert for å unngå brystbetennelse da det bidrar til at fett og vann i melken blander seg godt. Det gir ikke smak til grøten, men en lett kremet konsistens. Kan fint sløyfes!

Næringsrik havregrøt aka ammegrøt

1,5 dl glutenfrie havregryn (eller vanlige selvsagt)

3 dl vann

1 dl mandelmelk (eller havre, cashew)

En klype salt

1 egg

1 ss lecithin (registrer kode 107347 på min side for 10% rabatt)

1 ss MCT olje

Kokosblomstsukker

Kanel

Bær

Jeg legger havregryn, vann og salt i bløt kvelden i forveien. Da blir grøten lettere å fordøye og næringsstoffene mer tilgjengelig (blant annet jern). Dessuten går det raskere å koke opp, og med en nyfødt i hus er tid alt!! De fleste har jo dårlig tid om morgenen uansett ;)

På morgenen tilsetter jeg mandelmelk og koker opp grøten til den har passe konsistens. Så visper jeg inn et helt rått egg. Dette øker næringsinnholdet i grøten betraktelig, gir bedre metthetsfølelse og mer proteiner og gunstige fettsyrer. Det smaker ikke egg! Jeg visper også inn lecithin.

Så serverer jeg med kanel, kokosblomstsukker og bær, nam <3

Liker du havregrøt? Hva er din favoritt?? <3

Næringsrik frokost og crazy drømmer

 • 14.11.2017 kl. 19:18

De siste ukene har jeg som skrevet før fått skikkelig dilla på grønnsaksjuice. Ikke bare smaker det kjempe friskt og godt, men det er en super måte å få inn masse ekstra grønt. Jeg har stort sett laget juice hver morgen, men jeg kan jo ikke leve på det. Etter juice har jeg laget meg denne enkle frokosten, for å få i meg fett og proteiner. Dette er rett og slett to egg som er stekt i smør og servert på hjemmelagede, bløtlagte frøknekkebrød. Som tilbehør har jeg hjemmelaget surkål som gjør det lettere å fordøye maten og gir tarmen masse gode bakterier.

I dag forsov jeg meg en time og rakk ikke juicing før vi måtte løpe i bilen. Jonna skulle nemlig gi blod, og etter det tok vi en runde med ærender sammen. Jeg har sovet så dårlig i det siste, plutselig har jeg begynt å drømme helt bisarre drømmer. Jeg drømte først at jeg var på en slags samlebånd ultralyd undersøkelse med masse andre gravide. Der fikk jeg vite at det faktisk var to små i magen, og dessuten to gutter. Det var så overveldende, plutselig skulle jeg ikke få møte den lille datteren jeg har tenkt så mye på de siste ukene.

Natten etter drømte jeg at jeg hadde fått en sønn og at jeg ikke hadde noe utstyr. Ingen klær, ikke bilstol osv. Ikke minst visste jeg ikke hva jeg skulle gjøre med babyen, jeg var rett og slett helt lost!!

Så var det natt til i dag. Da hadde vi ikke fått babyen men jeg måtte amme Jonna, haha?? Utrolig slitsomt å amme noen på 194 cm som veier 90 kg, herregud, kan dere se for dere? Litt flaut, men jeg har hørt fra flere venninner at de også drømte masse rart da de var gravide. Etterhvert fikk vi jo babyen vår, en liten jente. Det hele var så ekte at det første jeg tenkte da jeg våknet var hvor er hun?

Krysser fingrene for en rolig natt nå, om ikke blir den vel i hvert fall underholdende!!

Bokhvetegrøt og legetime

 • 25.07.2017 kl. 19:52

Adlinks

I dag har jeg vært tilbake hos legen for råd, og vi ble tilslutt enige om at jeg skal fortsette med medisinene litt til. Han var også litt oppgitt over at jeg ikke hadde fått en ordentlig kontroll, på grunn av sommerferien har alt nemlig blitt litt forskøvet. Derfor skal jeg tilbake allerede på torsdag for å ta blodprøver, få helsekort osv. Jeg har tatt mange blodprøver før IVF, derfor har jeg ikke stresset med det. Likevel greit å sjekke jern osv, greit å ha ting på stell!

Nå som det er veldig lite jeg har lyst på er det plutselig noe jeg må ha, og da er det det eneste som frister. Noen dager har det vært pasta, mens dette andre dager har fått meg til å brekke meg. I det siste har jeg hatt lyst på en type bokhvetegrøt jeg pleide å lage for noen år siden. Bokhvete er en urt, den er helt glutenfri og relativt næringsrik. Ikke det verste å ha lyst på altså. Bokhvete inneholder også naturlig inositol, et stoff som er gunstig for jenter med hormonubalanser og PCO/PCOS.

Det kan være litt tricky å få tak i hel bokhvete har jeg skjønt, selv kjøpte jeg på soma.no. De har det aller meste av helsekost, så deilig når du ikke orker å løpe rundt for å lete etter ulike varer.

Jeg tilsatte en ts kokosolje i grøten da den var ferdig, for å få i meg gunstig fett. Det har nemlig ikke vært lett i det siste, men det er viktig nå som babyen skal vokse seg stor og sterk. Kokosolje er gunstig for forbrenningen, hud, hår og energi!

Næringsrik bokhvetegrøt ala Helene

1 dl hel bokhvete

3,5 dl vann

En klype salt

En stor ts extra virgin eller virgin kokosolje

Pynt: ceylon kanel og bær er min favoritt

Bløtlegg gjerne bokhveten over natten, men hvis du ikke får gjort det er det ingen krise. Da bruker du 4 dl vann og slår ikke vannet ut før du koker opp. Kok opp grynene i vannet med salt i en kjele. Koketiden varierer litt, men kok grøten til alt vannet er kokt inn og grynene ikke er kokt gjennom. Tilsett kokosolje og pynt, så er frokosten klar. En klatt peanøttsmør er også kjempe godt oppå, men det fristet ikke meg i dag, krysser fingrene for at det er bedre i morgen <3

Proteinrundstykker og smørboks

 • 19.07.2017 kl. 08:38

Adlinks

God morgen vakre deg <3

Nå er jeg straks på vei ut døren for å gå på trening (jippi), men før det ville jeg oppdatere dere med en oppskrift og et tips. Jeg la ut en liten film på instagram og fikk noen spørsmål om den nye smørboksen min. Det skjønner jeg godt, er den ikke søt? Den passer perfekt til en halv pakke tine smør eller en pakke rørossmør. Vi har denne fremme på benken og da har vi alltid mykt og godt smør til steking og brødskiven.

Smørboksen er fra eva solo og den er på salg her!

I går bakte jeg proteinrundstykker og det ble så godt. Dette er ikke en oppskrift jeg har utviklet, det er en "bloggklassiker" og jeg tror ikke noen vet helt hvor den kommer fra. Den er uansett så enkel og rask å lage, og langt mer proteinrik enn vanlige rundstykker. Når du er uggen og kun karbo frister blir jeg litt bekymret for å ikke få i meg noe proteiner og da er disse geniale. Du finner oppskriften her ;)

Ha en god dag og nyt godværet <3

Verdens enkleste pannekaker

 • 13.03.2017 kl. 11:21

God formiddag vakre du <3

Jeg vet at jeg har holdt kortene tett til brystet de siste ukene, men det er fordi det er ganske mye i sving her hjemme som jeg rett og slett ikke har kontroll over. Det er rett og slett noen avgkjørelser som skal tas av blant annet skolen til Jon Anders og legene mine før vi vet noe sikkert om fremtiden. Dette oppleves ekstremt stressende for meg, og det er noe jeg må jobbe meg gjennom selv før jeg deler.

Jeg forbereder kroppen min til det jeg skal gjennom og har satt meg selv på en skikkelig protokoll, haha. Mat, stressmestring og tilskudd oh yeah! Dette gjør jeg både for å ha det best mulig oppi alle behandlinger og for å optimalisere sjansene våre for å lykkes.

En ting som er sikkert er at jeg snart skal åpne for påmelding av den siste runden av kurset mitt før sommeren, så følg med hvis du vil være med. Vi er i den 6. uken av kurset jeg holder nå, og det har aldri gått så bra. Jeg er så takknemlig for å få følge opp alle deltakerne, denne kursgjengen har vært helt unik! I løpet av april blir det mulighet for å være med på neste runde som begynner rett etter påske, can´t wait!

Jeg er et vanemenneske uten like, og i det siste har eggerøre eller kokte egg med stekte aspargesbønner vært en stor favoritt. På en måte tenker jeg at det er kjedelig at jeg spiser så mye av det samme, men jeg synes faktisk det er viktig å vise frem at jeg ikke disker opp NYE superretter hver eneste dag. De aller fleste av oss er vanemennesker og så lenge du varierer inntaket ditt over tid er det ingen fare å spise særlig mye av enkelte matvarer i perioder.

En av mine absolutte hverdagsfavoritter er mine enkle pannekaker - med kun to ingredienser. Disse kan brukes som både søte pannekaker og wraps, de er lavkarbo, de er kornfrie og de kan gjøres melkefrie.

Helenes favorittpannekaker

2-3 økologiske egg

1-2 ss naturell kremost, snefrisk eller kokoskrem

Jeg bruker snefrisk fordi det lages av geitemelk. I geite- og sauemelk er det litt andre proteiner og derfor fordøyes noen ganger disse lettere. Prøv deg frem! Kokoskrem er den tykke delen av kokosmelk som har stått i kjøleskapet.

Jeg hiver ingrediensene i en blender, men du kan også bruke en stavmikser eller blande med en miksmaster. Det er viktig at alt blir godt blandet, så det er litt slitsomt å røre sammen for hånd.

Stek tynne pannekaker i smør eller kokosolje og nyt med deilig topping som bær, penøttsmør eller annet nøttesmør, kokoskrem, cottage cheese eller noe annet godt :)

Lurer du på hva jeg søter med kan du laste ned den store søtningsguiden her ;)

Nå skal jeg jobbe videre med mitt neste foredrag om tarmen - mitt favorittema!

Ha en nydelig mandag <3

Frokosten jeg sverger til nå

 • 06.02.2017 kl. 19:50

De siste ukene har jeg prøvd å spise mest mulig rent og gått skikkelig inn for at kostholdet mitt skal være optimalt. Jeg har jobber ekstremt mye og hatt endel stress og da vet jeg at det er ting jeg må ha på plass for å fungere. En av dem er selvfølgelig maten. Når jeg spiser bra føler jeg meg så mye bedre, det er virkelig alfa omega for kroppen. Jeg har mer energi, magen min fungerer og jeg er i så mye bedre humør. I tillegg blir jeg mer effektiv på jobben, alt føles bare så mye lettere på en måte.

Denne frokosten ser kanskje både rar og tidskrevende ut, men jeg kan love deg at den er langt fra noen av delene. Her har jeg laget eggerøre av to hele egg, et par hviter jeg hadde liggende (fordi de måtte brukes opp og jeg ikke vil ha dem i smoothie), en ss vann og salt. Så har jeg stekt litt grønnsaker i smør og himalayasalt, det smaker faktisk himmelsk!! Tilslutt har jeg fermentert surkål full av gunstige bakterier. Snakk om mat kroppen blir glad av!

Mat trenger ikke være så komplisert. Det enkle er faktisk ofte det beste. Dette kunne også vært rester fra dagen før :D

Jeg har vært på seminar i hele dag og det skal jeg også på tirsdag og onsdag. Derfor er det ikke så mye tid til blogging, men jeg stikker innom og sier hei altså. Det må jeg ellers savner jeg dere <3 Følg meg gjerne på snap og insta, der oppdaterer jeg også hver dag :) Jeg heter heleneragnhild begge steder!

Hva er din favorittfrokost om dagen?? Jeg vil høre :D

 

Mettende, lavkarbo mandelgrøt

 • 02.01.2017 kl. 20:09

Adlinks

Nå har jeg vært på trening og har endelig tid til å si hei til deg! Det er så mye gøy som skjer på jobb om dagen, men det føles som om jeg ikke har nok timer i døgnet. Det er vel slik det er å være gründer, heldigvis jobber jeg med noe jeg elsker og føler meg veldig bra om dagen. En god kombinasjon!!

Den beste starten på dagen får du med en mettende frokost som stabiliserer blodsukkeret og får hormonene dine i sjakk. Selv er jeg alltid vært et frokostmenneske og jeg er helt avhengig av en solid frokost. Dessuten synes jeg frokost er et beste måltidet for dagen, uten tvil!

Inspirasjon til denne oppskriften har jeg funnet i boken lavkarbo- frokost og lunsj av Hexeberg og Storaker, kjempe fin bok!

Denne grøten er ganske mektig så den holder deg god og mett i mange timer. Den kan enkelt lages melkefri også, hvis du bytter fløten med vanlig kokosmelk og smør med kokosolje.

Mandelgrøt

20 gram smør

25 gram mandelmel

10 gram fiberfin

1 dl laktosefri fløte eller kokosmelk

1 dl vann

1/2 ts johannesbrødkjernemel

Noen dråper stevia eller en ss sukrin gold

Smelt smøret i en gryte og rør inn mandelmel og fiberfin når det er smeltet. Tilsett fløte eller kokosmelk til det er glatt. Ikke bli bekymret hvis det er klumper, de kan du fjerne etterpå. Ha vann og johanneskjernemel i et lite glass eller plastboks og rist godt. Hell blandingen forsiktig inn i grøten mens du rører. Tilslutt tilsetter du ønsket søtning og stavmikser eventuelle klumper.Jeg toppet min grøt med sukrin da jeg ikke tilsatte søtning underveis, men i ettertid liker jeg best å tilsette søtningen til selve grøten og toppe grøten med hakkede mandler.

Jeg anbefaler deg virkelig å teste denne altså, den holder deg mett så lenge!

Hvis du ønsker flere tips til å bli kvitt søtsuget kan du lære alle mine triks her <3

Rask, mettende frokost som aldri skuffer

 • 09.11.2016 kl. 09:10

Adlinks

Jeg må si at jeg våknet til et sjokk over valgresultatene i natt! Jeg har bodd 6 år i USA og jeg føler på mange måter at jeg har vokst opp der, så å se dette som skjer der nå er bare tragisk. Jeg vet nesten ikke hvordan jeg skal reagere eller hva jeg skal tro. Det eneste jeg kan tenke er at folk vil bedras! Slik er det i alle situasjoner, til og med kosthold. Det er mye lettere å hive seg på en ny, trendy diett enn å sette seg inn i hva som faktisk må til over tid. Å selge noe "nytt" er rett og slett lettere. Jeg håper bare dette ikke vil lede til mer hat, rasisme og vold i dette egentlige gode landet, men det er jeg redd det kan gjøre <3

Nei, over til noe hyggeligere!

En frokost jeg alltid kommer tilbake til er min kjære skål med lune bær og cottage cheese. Jeg vet at mange spiser cottage cheese med sukkerfritt syltetøy, men det kan virkelig ikke måle seg med smakene du får ved å varme bærene. Denne frokosten har fulgt meg i mange år, og jeg blir aldri lei den. Selv om jeg bytter den ut i perioder er den alltid god å falle tilbake på i perioder der jeg er matlei.

Ettersom årene har gått har den fått noen oppdateringer også <3Cottage cheese skål med lune bær

♥ 2-3 dl frosne bær (bringebær, solbær, blåbær, skogsbær, jeg liker en blanding)

♥ 1 ss kokosolje

♥ 1,5 dl cottage cheese

♥ 1 dl kefir (jeg lager min egen i perioder, men bruker også den fra butikken)

♥ 2 ss hjemmelaget musli eller hakkede nøtter

Kanel, vaniljepulver og eventuelt en dråpe stevia hvis du vil ha det søtere

 

Varm bærene på middels varme i en liten kjele eller stekepanne med kokosolje. Du kan også bruke mikro, jeg har ikke det hjemme fordi jeg klarte å sette fyr på den for et par år siden (det er en helt annen historie). Mens bærene smelter blander du cottage cheese i en skål. Hell de varme bærene over og dryss over godt med ekte kanel. Hvis du har vaniljepulver synes jeg det smaker himmelsk på, og noen ganger tilsetter jeg 1-2 dråper stevia for å få en søtere smak. Jeg topper det til slutt med noen ss hjemmelaget musli, akkurat nå er denne favoritten. Har du ikke musli kan du bruke nøtter slik jeg har gjort i dag.

Hvis jeg har gojibær hjemme smaker dette nydelig, det gir også en ekstra god konsistens <3

Hva er din favorittfrokost?

<3
 

Deilig frokost på 123

 • 19.10.2016 kl. 07:19

En god frokost er så utrolig viktig for meg, jeg fungerer bare ikke uten! Når jeg går morgentur hender det at jeg er så tidlig oppe at det blir en bulletproof før tur, men straks jeg kommer hjem er det frokost som står på planen.

En skikkelig frokost setter i gang kroppen, både fordøyelsen og hormonproduksjonen. Som jeg har skrevet før fokuserer jeg på proteiner og fett til frokost, og spiser heller karbohydratene på kvelden.I går bestod frokosten min av bokhvetebrød med egg stekt i smør, cottage cheese og kefir med bær, kanel og hjemmelaget musli og selvfølgelig kaffe. Før tur drakk jeg en bulletproof te, så jeg var ikke skrubbsulten. Jeg sikter på behagelig metthet som vare lenge ;)

Ha en nydelig dag fine du <3

Proteinpannekaker uten proteinpulver - uten gluten, melk og sukker

 • 09.10.2016 kl. 10:29

Nye vaner betyr nye oppskrifter! Pannekaker passer dessuten perfekt på en søndagsmorgen, synes du ikke?

Jeg har en annen pannekakeoppskrift som er veldig populær, men denne ligner mer på vanlige pannekaker. De var veldig enkle å steke også, og det er alltid et pluss!

Helenes proteinpannekaker

3 egg

1 dl havregryn

1 dl melk (jeg brukte usøtet mandelmelk)

En klype salt

1/4 ts natron (du kan også bruke bakepulver)

Jeg started denne pannekakerøren i går da jeg la en dl havregryn i bløt ved å tilsette en dl mandelmelk. Jeg hadde dette i et syltetøyglass og ristet løs, så lot jeg det stå fremme over natten. Her kan du bruke hvilken melk du selv ønsker. Du kan også fint hoppe over hele bløtleggingsprosessen, du bestemmer.

Da jeg stod opp (og etter at jeg hadde drukket sitronvannet mitt) tilsatte jeg resten av ingrediensene og brukte en stavmikser for å blande og mose alt. Du kan også bruke en blender eller hoppe over. Da får du hele havregryn i røren.

Så stekte jeg pannekaker i ekte smør. Jeg stekte i litt forskjellige størrelser (eksperimentering), men tipper tre mellomstore pannekaker passer best :)

Jeg serverte med litt sukrin gold og litt bringebær. Veldig gode og veldig mettende!

Ha en nydelig søndag fine du, jeg skal komme meg ut i frisk luft på en gåtur-date med en finfin venninne <3

Mine beste frokoster - mettende, sunt og godt!

 • 04.10.2016 kl. 20:00

Jeg er og blir et frokostmenneske! Selv om jeg ofte starter dagen med både sitronvann og bulletproof må jeg også ha en ordentlig frokost.

For meg er det viktig å begynne dagen med proteiner og fett da dette støter opp den naturlige hormonsyklusen vår gjennom dagen. Dette snakker jeg mye om på mine kurs og mine foredrag, og er noe jeg gleder meg til å lære mer om fremover.

I dag vil jeg dele mine favorittfrokoster med deg!

Smoothie eller smoothiebowl

Jeg elsker en god smoothie, og blir virkelig aldri lei. Hvilken jeg velger går veldig i perioder, jeg får lett dilla og spiser den samme i mange uker. Her kan du lese mer om hvordan jeg lager mine smoothies, og hvorfor jeg liker å bygge dem opp slik jeg gjør. Jeg elsker å toppe mine med supermat og hjemmelaget musli.

Pannekaker med to ingredienser

Disse pannekakene er mettende, veldig gode og ikke minst enkle. Det blir jo ikke enklere enn to ingredienser?? En god, gammel favoritt <3

Skål med cottage cheese og kefir

For å lage dette er det så viktig med varme bær, det blir noe helt annet! Jeg varmer bærene forsiktig i litt kokosolje før jeg heller dem over en skål med en blanding av kefir og cottage cheese. Også her liker jeg å toppe med hjemmelaget granola eller en skje peanøttsmør.

Knekkebrød

Jeg liker å lage knekkebrød ca annenhver uke, da har jeg alltid mat lett tilgjengelig. Favoritten er smør og kalkun eller makrell i tomat, så godt! Sistnevnte blir aller best med spirer på, så deilig!

Suppe

Supper er faktisk utrolig digg til frokost. Jeg var også veldig opphengt i at frokost måtte være "frokostmat" før, men nå kan jeg spise hva som helst og tar gjerne suppe. Det er jo både mettende og varmende, deilig! Husk å ha en proteinkilde til som kokte egg eller et knekkebrød med makrell i tomat for eksempel.

Sjekk ut dette innlegget hvis du vil lære å lage mine supper!

Rundstykker

De siste ukene har jeg delt en utrolig digg oppskrift på rundstykker (se bilde over), både en bløtlagt (lettere å fordøye) og en ikke-bløtlagt variant. Disse smaker veldig godt med smør og egg, skinke eller ost synes jeg. Jeg liker å toppe med paprika, tomat, agurk eller spirer.

Hva med brød?

Jeg spiser ikke så mye brød egentlig, det har liksom blitt slik etterhvert. Brød er ikke djevelen, men det er heller ikke så næringsrikt som mange skal ha det til. Noen ganger har jeg lyst på brød og da er dette brødet en favoritt! Det er lettfordøyelig, glutenfritt og veldig lett å lage (krever kun et par ingredienser). Husk å ha på smør og godt med pålegg, og ikke minst grønnsaker til! Da får du et sunt måltid ;)

Hva liker du å spise til frokost??
 

Dessert til frokost?

 • 25.09.2016 kl. 20:12

Denne oppskriften har jeg postet to ganger før, men da på mine gamle blogger. Den er en favoritt hos oss hver eneste høst, så jeg synes den fortjener et nytt innlegg. Vi har de aller beste eplene her på Malmøya, og da mener jeg ikke generelt, men eplene fra det ene treet vi har i hagen vår. De er søte og syrlige på en gang, og har den beste crunchen.Helenes epledrøm

1/2 - 1 eple

En ts smør

Sukrin gold eller annen søtning

Kanel

Cottage cheese

Vaniljekesam

Del eple i terninger og stek på middels varme med smør, søtning og kanel. Jeg brukte vel en halv ts sukrin, og masse kanel.

Bland ønsket mengde kesam og cottage cheese i en skål og topp med de varme eplebitene.

Det blir ekstra godt med hjemmelaget granola på, anbefales!

Hver gang jeg serverer dette til Jon Anders vil han egentlig ikke ha, men ender opp med å spise opp alt, haha. Det er altså overraskende godt!

Jeg håper dere har hatt en fin søndag, og er klare for en ny uke? Jeg skal bake ut knekkebrødene jeg satte i bløt til frokost, det er så digg å ha liggende når uken er full og jeg trenger mat på farten <3
Stor søndagsklem fra meg!

Granola med smak av salt karamell

 • 17.09.2016 kl. 15:24

Å lage sin egen musli er både enkelt og så godt! Når kunder spør om de kan kjøpe granola må jeg desverre skuffe...crusli er som å spise knust safarikjeks, altså mer som lørdagsgodt enn frokostmat. Rene kornblandinger er jo greit, men de smaker så kjedelig!

Når du lager din egen granola kan du sev bestemme hva som skal oppi, hvilken smak du vil ha og hvor mye sukker den skal inneholde. Denne versjonen smaker salt karamell, men er helt sukkerfri, tenk det!Granola med smak av salt karamell

6 dl kokosmasse (revet kokos)

5 dl malte mandler (kjøp ferdig eller mal selv)

3 dl frø (jeg tok 1 dl linfrø, 1 dl solsikke og 1 dl sesam)

1/2 ts salt

2 ts kanel

1 dl fibersirup, sukrin gold (du kan bruke honning eller lønesirup, men da blir den ikke sukkerfri)

1 dl vann

4 ss smør

Bland alle de tørre ingrediensene rett i en langpanne.

Ha over fibersirup og vann og rør så godt du kan.

Dert smør utover og sett pannen inn i ovnen på 160 grader.

Etter 5 minutter kan du ta ut pannen og røre ut smøret.

Stek granolaen til den blir gyllen, mens du rører hvert kvarter. Min stod inne i ca 45 min, men pass på, ovner er ulike!

Jeg strør noen ss av denne på cottage cheese eller kefir, på smoothie, rå rå sjokolademousse eller så tar jeg en bit rett fra boksen. Nam <3

I dag har jeg vært på en supersøt butikk og kafé i Oslo som jeg gleder meg til å vise dere bilder av senere! Ha en super lørdag så lenge <3

Frokost favoritt

 • 12.09.2016 kl. 08:08

I går delte jeg oppskrift på min smoothie bowl, men som jeg skrev; det begynner å bli kaldt i Oslo. Noen morgener har jeg bare lyst på noe veldig enkelt, noe som går raskt og som ikke gir særlig oppvaske. Da er det lite som slår knekkebrød med godt pålegg og en stor kopp kaffe.

I det siste har jeg fått dilla på makrell i tomat, helst med hjemmespirede mungbønnespirer. Jeg prøver å spise mer fisk i hverdagen og da er jo fiskepålegg gull. Det bidrar med protein av høy kvalitet, godt med omega 3 og metter godt. Knekkebrødene jeg spiser er fra det glutenfrie verkstedet, de er så gode. Jeg baker også selv, og oppskriften skal dere få i kveld!I dag får jeg besøk av journalist og fotograf, men før den tid skal jeg en tur på Frøyaklinikken <3 wish me luck!

Overnight oats med smak av kakedeig

 • 02.09.2016 kl. 07:20Først må jeg bare si tusen takk for alle de fine kommentarene og mailene jeg fikk av dere i går! Jeg har lest alle og skal svare alle etterpå <3

Jeg kunne sikkert lagt ut masse av det jeg har fått tilsendt og alle kommentarene på den gamle bloggen osv, men det er ikke det som er poenget. Å skrive til dere fungerer på en måte som terapi for meg. Å sette ord på tankene mine. Jeg stod opp en lørdag for noen uker siden, alene hjemme da Jon Anders var bortreist. Jeg hadde fått en meldingsforespørsel på facebook og begynte å lese. Det var en lang tekst fra en dame i 50 årene, der hun skrev om hvor fæl jeg var i sosiale medier. Jeg var både bastant, nedlatende og værre var. Hun sa hun hadde fjernet seg fra alle grupper der jeg var fordi hun ble så ødelagt av meg. Jeg er jo ikke aktiv i ME-grupper og har meldt meg ut av mange, rett og slett fordi det er et så stort sykdomsfokus at det ikke er posistivt for meg. Det er ingen grunn til å være der som frisk heller. Jeg begynte å svare henne, at jeg beklaget at hun hadde opplevd det slik, men om hun måtte fjerne seg gikk det på henne, ikke meg. Da viste det seg at hun hadde blokket meg.

Den følelsen av at hun skulle få spy ut sine meninger til meg privat, en lørdag morgen, uten at jeg skulle få forsvare meg fikk på en måte begeret til å renne over. Men det var også da jeg skjønte at jeg kan ikke ta ansvar for andres følelser. Det handler ikke om meg, men om henne. Jeg er så glad jeg slipper å skrive slike meldinger til yngre kvinner jeg ikke kjenner!

Så tusen takk for at du viser meg at du bryr meg, det får meg til å fortsette <3Nok om det og over til noe hyggelig! Nemlig en utrolig digg lunsj som skal være med meg på jobb i dag :)

Kjøleskapsgrøt, eller overnight oats, er helt genialt for folk på farta! De siste ukene har jeg flydd hit og dit og da har jeg virkelig fått kjenne på konsekvenser av dårlig planlegging. Når jeg ikke planlegger og blir sulten på veien prøver jeg alltid å finne en matbutikk. Da kjøper jeg cherrytomater, spisspaprika, bær, kalkunpålegg, speltlomper, nøtter osv. Dette er sunn mat, men jeg savner ordentlige måltider.

Mange har også etterspurt tips til matpakker her på bloggen, så jeg prøver å bli flinkere til å lage dette selv. Så kan jeg forhåpentligvis inspirere dere også!Visste du at å lage grøten dagen før eller på morgenen gjør havren ekstra sunn? Da får den ligget i bløt og fytinsyren i kornene brytes ned. Fytinsyre binder seg til mineraler og sporstoffer som jern, kalsium og magnesium og tar dette med deg ut av kroppen igjen. Når vi bløtlegger blir næringen i kornet altså mer tilgjengelig for tarmen. I tillegg blir kornene lettere for tarmen å fordøye!

Overnight oats med smak av kakedeig

1,5 dl havregryn

3 dl melk (jeg brukte mandelmelk)

1,5 ts kakao

1 ss chiafrø

Søtning: fibersirup, kokossukker, sukrin eller stevia (selv brukte jeg kun 5 dråper stevia og synes det var nok, men smak selv)

Et dryss havsalt

Topping: kokosmelk, gresk yoghurt eller yoghurt, kakaonibs eller hakket mørk sjokolade (er jo fredag) og bær

Bland alle ingrediensene, gjerne i et glass. Rør eller rist godt så alt blir helt blandet og alle chiafrøene er godt fordelt i grøten. De sveller og gir en mer mettende grøt, men kan eventuelt droppes hvis du mangler dette.

Sett grøten i kjøleskapet over natten eller i minst 4 timer (for best nedbrytning av fytinsyre bør du vente 8 timer).

Ta ut grøten, topp med det du ønsker og ta den med deg i vesken. Kjapt, sunt og veldig godt!Nå skal jeg og Kokos følge Jon Anders til skolen, så skal jeg hjem og jobbe før jeg drar innom gynekologen. De siste dagene har vært så hektiske at jeg ikke engang har fått tenkt på eggstokker, fertilitet og hormoner, litt deilig egentlig.

Resten av kvelden skal tilbringes i sofaen med sunn taco, film, armkrok og strikketøy, hurra <3Ha en nydelig fredag vakre <3

Smil fra meg!

 

Enkel eplegranola uten sukker

 • 30.08.2016 kl. 22:33

Denne oppskriften ble til en kald høstkveld for mange år siden, da jeg puslet på kjøkkenet i tøfler og pysj store deler av dagen. Den ble raskt en favoritt her hjemme og i dag kom jeg på at den lå gravd godt ned i arkivet. Siden den smaker skikkelig høst synes jeg det er på tide å lage den igjen!
 
 Granola, eller musli, er noe jeg alltid lager selv. Både fordi det er mye tilsatt sukker og ugunstige fettsyrer i de fleste ferdige varianter, og fordi de beste alternativene er svært dyre. Derfor ser jeg det som en vinn-vinn å lage den selv! Ved å bruke ferdig eplemos slipper du å stavmikse eplene selv, og da går hele prosessen raskere ;)
 
1 kg havregryn
3 dl havrekli
2,5 dl linfrø
2,5 dl hakkede valnøtter
2 dl kokosflinger
En boks helios økologisk eplemos (usøtet)
50g ekstra virgin kokosolje
1/2 dl vann
4 ss sukrin gold, honning eller fibersirup
2-3 ts kanel
et par dryss med kardemumme
en dæsj salt
 
 
Bland først havregryn, havrekli, linfrø, nøtter og kokos i en dyp langpanne. Så smelter du kokosoljen på lav varme i en kjele (eller stekepanen som jeg har brukt), og har i eplemosen, søtning og krydder. Når dette er godt blandet, heller du massen over det tørre og blander godt.
 
 
 Stek muslien på 160 grader i 20 minutter før du rører i den. Gjenta dette to ganger til, så den stekes i totalt en time.
 
 
 Her har jeg smaksatt min egen yoghurt! Ved å varme blåbær og bringebær og blande dette med gresk yoghurt får jeg en smakfull yoghurt helt uten tilsatt sukker. Du kan også blande cottage cheese og kefir! Hvis du vil ha den litt søtere kan du ha noen dråper stevia i blandingen. Dette smaker helt nydelig med et par skjeer eplegranola på, og kan brukes både som frokost, mellommåltid eller dessert :)
 
Hjemmelaget granola er noe av det beste jeg får, enten på yoghurt som her eller som topping på smoothie <3

Verdens enkleste pannekaker - kun to ingredienser og uten melk og gluten

 • 19.08.2016 kl. 20:19

Å spise sunt trenger ikke å være komplisert eller vanskelig! Det trenger heller ikke å ta masse tid eller være dyrt. Grunnmuren i kostholdet mitt er i hvert fall enkle sunne råvarer som frukt og grønt, egg, fisk og nøtter. Jeg topper med endel helsekostprodukter da jeg synes det er både gøy og gir meg det lille ekstra, men det er ikke sikkert at det er nødvendig for deg. Disse pannekakene lager jeg ofte, til og med til middag når jeg er matlei og bare vil ha noe enkelt. I dag skal jeg ha dem sammen med en skål suppe!pannekaker helene ragnhild

Jeg skal likevel røpe at de er en frokostvinner her hos oss. En av de beste matvarene vi kan spise om morgenen er egg, men jeg kan bli litt lei av omelett hver dag. Det er også dager jeg føler for noe søtt og da er disse midt i blinken.

pannekaker helene ragnhild

Jeg har delt disse før, men en god ting kan vel ikke deles for ofte?

Det beste med disse er at de kan spises av alle, så lenge en tåler egg da. Jeg bruker enten kokosmelk eller kremost som tilsetning og begge fungerer like bra. Skal jeg bruke kokosmelk bruker jeg kun den fete delen som legger seg på toppen når en har melken i kjøleskapet ;)

frokostpannekaker

Helenes frokostpannekaker

frokostpannekaker

2-3 økologiske egg

2 ss kokoskrem eller kremost

frokostpannekaker

Ha egg og kremost/kokoskrem i blenderen (du kan også bruke stavmikser). Blend i ca 10 sekunder, til eggene er litt pisket. Stek tynne pannekaker i smør, jeg pleier å få to til tre stykker. Ikke snu de for raskt og bruk gjerne en liten panne.

frokostpannekaker

Topp pannekakene med varme bær, yoghurt, kokoskrem, peanøttsmør, hakket sjokolade, et dryss kanel eller noe annet du synes er godt.

frokostpannekaker

God helg <3

Enkel og mettende smoothie - uten helsekost

 • 15.08.2016 kl. 09:41


For en herlig start på dagen! For dere som følger meg på snap har dere sett at jeg allerede har vært ute på en lang morgentur med kokos, før jeg spiste frokost hjemme. For meg som jobber mye hjemmefra er det så viktig å komme seg opp om morgenen og ha en viss struktur på dagene. Jeg merker virkelig at de dagene jeg ikke har faste avtaler, men jobber hjemmefra sklir ting lett ut. Det er ikke bra for produktiviteten min, og det er ikke bra for meg personlig. Morgenturene mine får meg opp og ut og gir meg så mye både fysisk og psykisk.For tiden er jeg på smoothiekjøret og har så dilla på skikkelig tykk smoothie med topping. Når jeg spiser smoothie med skje fungerer fordøyelsen min så mye bedre, prøv det!

På bilde ser du en kjempe enkel smoothie som jeg laget hjemme på Malmøya i helgen! Jeg vet at mange av dere savner enkle oppskrifter, så det kommer det mer av fremover. Jeg elsker å teste alle mulige sunne produkter og har skuffer og skap fulle. Derfor glemmer jeg lett at andre ikke er i samme situasjon (crazy helseblogger) og trenger enklere oppskrifter. Dere har blitt hørt!


Enkel smoothie

En frossen banan

1-2 dl frosne bær (jeg brukte solbær, men alle kan brukes)

En håndfull frossen spinat

Et par isbiter

Kokosmelk til blenderen går rundt

For bedre metthetsfølelse kan du tilsette 1/2-1/2 avokado eller en ss peanøttsmør

Kjør alt i blenderen og topp med ønsket topping. Det kan være frukt, bær, musli, nøtter, frø, supermat som gojibær og bipollen eller annet du har lyst på.

Kokos vil også ha smoothie <3Jeg elsker å hive greens i smoothien min! Da er det så lett å få inn grønnsaker i alle mpltider slik jeg anbefaler. Jeg føler meg best når jeg spiser masse grønnsaker hver dag, da får jeg mye næringsstoffer, fiber og metthetsfølelse. Hvis jeg skulle gi et råd til deg som ønsker et sunnere kosthold er det å spise mer grønt.Disse fargene må en jo bli glad av?I dag skal jeg på Frøyaklinikken og møte skjønne Anette igjen. Nå er også (endelig) gynekologen min hjemme fra ferie og jeg er i gang med nye medisiner. Nå går jeg på provera og hjelpes som det setter kroppen ut av spill. Her snakker vi PMS til tusen, ikke gøy. Jeg prøver derfor å fokusere på å ta vare på kroppen min best mulig ved siden av medisinene, både når det kommer til mat, trening, stressmestring og venninnetid.

Denne lille karen fyller meg med godfølelse, visste du at du får utskillelse av lykkehormonet oxytocin når du klapper dyr? Det søteste er at de også får det! Dagens funfact ;D

Derfor spiser jeg ikke havregrøt til frokost

 • 09.05.2016 kl. 20:45

Hei og hopp alle sammen! Beklager sen oppdatering fra meg i dag. Jeg ligger litt etter skjema, men sånn er det bare av og til. Jeg regner med at mange av dere tilgir meg, kanskje er dere fortsatt ute og nyter varmen?

omelettI dag tenkte jeg å nevne hvorfor jeg ikke spiser havregrøt til frokost, eller rettere sagt hvorfor jeg spiser egg, cottage cheese eller en blodsukkervennlig smoothie i stedet. Når vi våkner om morgenen har vi fastet gjennom natten og kroppen er i fettforbrenningsmodus. Dette innebærer også at et hormon som heter kortisol er høyt. Dette er vår naturlige biorytme og slik vi ønsker at det skal være. Når vi spiser karbohydrater øker dette blodsukkeret som igjen stimulerer til insulinutskillelse. Dette hemmer videre fettforbrenning og får musklene våre til å brenne sukker i stedet for fett.

omelettDette er ikke farlig, men du kan maksimere forbrenningen din ved å fortsette forbrenninen av fett utover dagen. Det vil også støtte opp de riktige kortisolnivåene, som er viktig for energi og stress. Dette gjør du ved å innta et måltid med protein og fett om morgenen.

omelettMine favoritter er som sagt egg i alle varianter, omelett, på knekkebrød eller som pannekaker. Noen ganger spiser jeg også cottage cheese med kefir, bær og kokosolje, eller smoothie :) Når jeg spiser slik får jeg mer energi, blir mindre oppblåst og sover bedre!

omelettHva spiser du til frokost?

Peanutbutter & jelly smoothie

 • 30.04.2016 kl. 09:00

God morgen <3 Nå har jeg akkurat inntatt min beste grønne smoothie (sjekk snapchat for tips!), men i dag skal jeg dele en annen favoritt.

Dette var min favorittsmoothie i mange måneder i fjor. Jeg har lett for å bli hekta på matretter. Noen ganger er det smoothie, noen ganger salat, noen ganger wok, noen ganger knekkebrød osv… Det er ingen krise å spise det samme til frokost hver dag i perioder. Så lenge jeg får i meg masse sunn mat hver dag er jeg fornøyd!

helene ragnhild smoothieDenne smoothien er noe så fint som en peanutbutter and jelly variant. Dette er klassisk i USA, kombinasjonen av syltetøy og peanøttsmør. Dette synes sikkert de fleste høres rart ut, meg selv inkludert, men i smoothie bare funker det! Du må rett og slett prøve selv for å bli overbevist.

helene ragnhild smoothie

Peanutbutter & jelly smoothie

5 frosne jordbær

2 dl blåbær

2 dl mandelmelk

En scoop vaniljeprotein

2 ss peanøttsmør (jeg bruker den uten sukker fra green choice)

En stor håndfull spinat/grønnkål og noen biter agurk for å få inn mer grønnsaker (kan sløyfes men grønnsaker gjør kroppen glad!)

Supermat: jeg bruker purely greens, lecithin og ricebran

helene ragnhild smoothie helene ragnhild smoothieDe siste dagene har jeg jobbet non stop med kurset mitt som ble lansert denne uken. Helgen er intet unntak så det blir mange mange timer forran dataen også i dag. Jeg skal absolutt ikke klage da jeg har verdens beste jobb i mine øyne.

helene ragnhild smoothie helene ragnhild smoothieHusk at du får 30% rabatt på soma.no med koden helenesoma30 ut helgen.

Jeg håper du får en nydelig lørdag også snakkes vi veldig snart <3

Pukka teaparty

 • 27.04.2016 kl. 19:02

I dag startet jeg dagen i England, nærmere sagt den britiske ambassaden. Te, frokost og urter stod på planen, midt i blinken for meg med andre ord! Jeg dro sammen med min fine venninne, Trine, som er helt rå på å ta bilder og er verdens skjønneste <3

DSC05307DSC05300Pukka inviterte til event med Tim Westwell, selveste grunnleggeren av Pukka herbs. Det var så spennende å høre på Tim snakke om hvordan pukka ble skapt, hvordan de driver og hva urter kan gjøre for kroppen vår. Mange vestlige medisiner er basert på nettopp stoffer vi finner i naturen. Dessverre er vi alt for opptatt av å isolere enkeltkomponenter og ser ikke verdien av hel mat. Jeg har skrevet om dette før ved å forklare hvordan antioksidanter i isolert form faktisk har vist å gi både økt kreftrisiko og nedsatt fysisk yteevne. Dette skyldes at planter inneholder hundre, til og med tusenvis av aktive komponenter som jobber sammen. Naturen er utrolig smart og det bør vi begynne å respektere.

DSC05304På pukka er de opptatt av nettopp dette med hel mat. Når de skal lage gurkemeieprodukter har de for eksempel brukt en helt spesiel utvinnelsesprosess slik at de ikke bare isolerer curcummin (en av de aktive stoffene i gurkemeie), men også får med de fettløselige plantestoffene. Gurkemeie har vist å gi en rekke helsegevinster, det kan du lese mer om her. Jeg elsker å tilsette gurkemeie i maten og putter det alltid i supper, hjemmelaget wrap, wok og goldenmilk.

DSC05278 DSC05286Vi fikk servert ulike teer, yoghurt, smoothie, egg og kaker tilsatt gurkemeie og matcha. Alt smakte nydelig og menneskene var så søte. Jeg tror jeg kan bli vant til dette altså!

DSC05296 DSC05297Typisk bloggere <3

DSC05290Pukka te er noe jeg har drukket i mange år og jeg har utallige favoritter! Etter i dag fikk jeg virkelig øynene opp for grønn te da denne fra pukka smaker noe helt annet enn de jeg har drukket før. De bruker hele blader og unngår derfor den bitre smaken grønn te lett gir. De balanserer også med urter og smaker som mint, vanilje, gurkemeie og sitron. Jeg har mange ganger irritert meg over å ikke være en av dem som drikker grønn te da det er fantastisk for helsen. Nå skal gi hive innpå fremover!

Hvilken pukkate er din favoritt? Kanskje velger jeg akkurat din favoritt som premie til en heldig vinner her på bloggen <3

Bør du spise frokost?

 • 12.04.2016 kl. 09:51

En av de store diskusjonene innen ernæring er hvorvidt vi bør spise frokost. De lærde strides og jeg får mange spørsmål om faste, hvor mange måltider en bør spise og hva den sunneste frokosten består av.

frokost suntDet er en helt naturlig forklaring på hvorfor det er så mange ulike meninger, og det er at vi er forskjellige! Vi reagerer ulikt på stress, vi reagerer ulikt på mat, vi sover ulikt og vi har ulike gener. Derfor finnes det ingen «one size fits all». Jeg skjønner at mange leter etter den perfekte oppskrift, og mange reklamerer også med å ha funnet denne. Selv mener jeg at jeg vet en hel del om ernæring og kan hjelpe mennesker. Samtidig har jeg ikke en rask løsning som passer alle, du må selv være villig til å prøve og feile litt for å finne ut hva som passer for deg.

Når det gjelder faste er det likevel en ting jeg kan si. Da jeg hørte på Børge Fagerli på Ingefær podcast i går måtte jeg nikke der jeg ruslet ute i solen. Han snakket nemlig om dette med periodisk faste og kvinner, og hans opplevelse stemmer på en prikk med både egne erfaringer og erfaringer fra klinisk arbeid. Det ser ut til at kvinner reagerer dårligere på stresset kroppen utsettes for ved faste og kan komme i ubalanser. Vi er rett og slett ikke like skuddsikre som menn. Dette er ikke rart da vi har et langt mer komplisert hormonelt bilde. Dette vil ikke si at periodisk faste ikke kan fungere for deg, i hvert fall ikke i det korte løp, men etterhvert vil de positive effektene kunne oppveies av de negative. Jeg hører gjerne dine erfaringer hvor du har testet?

frokost suntJeg anbefaler spesielt kvinner å alltid spise frokost. Den bør bestå av spesielt proteiner og fett, og heller være lav på karbohydrater. Disse anbefaler jeg å innta etter trening eller på kveldstid. Da får en utnyttet effektene karbohydrater har på kroppen. Å spise karbohydrater på kveldstid kan påvirke produksjon av melatonin og gjøre oss trøtte ;)

frokostDette er en av mine favorittfrokoster og den er både utrolig god og veldig lett å lage. Den er naturlig glutenfri og inneholder proteiner, fett, nok karbohydrat fra bør og fiber. Dette holder blodsukkeret stabilt og virker derfor positivt inn på stresshormonene våre.

For å lage den varmer du frosne bær med en ts kokosolje i en panne/kjele. I en liten bolle blander jeg en dl kefir med et par dl cottage cheese. Ha bærene over og topp med kanel, en dråpe stevia, eventuelt litt vanilje og nøtter, frø eller hjemmelaget musli. Ved siden av spiste jeg noen skjeer med hjemmelaget surkål for å gi magen en dose gunstige bakterier.

frokostNå som syklusen min har blitt mer regelmessig (forhåpentligvis) skal jeg prøve meg på seed cycling igjen. Dette går ut på å spise to ss en to typer frø hver dag ut i fra hvor du er i syklusen. Fra første dag menstruasjon og frem til eggløsning spiser du en ss linfrø og en ss gresskarfrø. Fra eggløsning til menstruasjon spiser du en ss sesamfrø og en ss solsikkekjerner. Kvern frø til 3 dager i strekk og sett i en liten krukke så er det lett å tilsette til cottage cheese, smoothie osv. Næringsstoffene i frøene skal støtte opp produksjon av østrogen og progesteron som er viktige for de ulike fasene.

frokost frokostI dag skal jeg dra og møte min fine venninne til lunsj før jeg skal hjem til mamma og pappa og jobbe med kurset mitt. Det er ikke lenge til det lanseres nå og jeg gleder meg så veldig til å komme igang. Jeg har så mye jeg vil lære bort og vil så gjerne hjelpe andre til en bedre hverdag. Kostholdet vårt har så mye å si for hvordan vi har det, men i min mening er hvordan vi legger opp et sunt kosthold uhyre viktig. Å følge en streng og kjip diett er rett og slett ikke liv laga, du må elske maten du spiser!

Spiser du frokost?

Helene Ragnhild

Velkommen! Jeg heter Helene Ragnhild og har en stor lidenskap for naturlig mat og sunn livsstil, og en bachelorgrad i ernæringsfysiologi. I denne bloggen vil du finne inspirasjon til å leve sunnere, lytte til din egen kropp og finne hverdagslykke. Jeg håper jeg kan inspirere nettopp deg<3 Etter flere år som prøver er jeg endelig gravid! Følg gjerne min reise mot å bli mamma februar 2018 <3 Kontakt: helene.ragnhild@gmail.com

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no