hits

Intervju i glutenfri matlyst

  • 06.12.2017 kl. 08:35

God morgen fine du <3

I dag har jeg hjemmedag etter to intensive jobbdager med mine fine mastermind jenter. Dette er en gruppe kvinner som jobber sammen med en felles mentor, uten at vi har felles prosjekter. Vi er alle grndere og vi nsker alle gjre en forskjell. vre med i denne gjengen har betydd s mye for meg i r, og jeg er s takknemlig for at jeg skal vre med ogs neste r.

Jeg lurer virkelig p hvordan det neste ret skal bli. Om ikke mange ukene gr jeg ut i mammaperm, og jeg aner ikke hva jeg gr til. Et helt nytt liv og en helt ny jobb. Etterhvert skal jeg ut i gradert permisjon slik at jeg kan jobbe litt ved siden av mammarollen, og akkurat n aner jeg ikke hvordan det vil se ut. Jeg er helt sikker p at det vil bli bra, en hverdag med masse glede, men ogs mange utfordringer. Slik er jo livet <3

Jeg var s redd for sette meg nye ml, redd for bli skuffet over ikke f til "alt". Men s fikk jeg en pep talk og n vet jeg at blir jobb for mye s justerer jeg bare. Det handler ikke om skuffe seg selv, det handler om vre tilpasningsdyktig. Lille gr selvflgelig frst, men det betyr ikke ndvendigvis ingen jobb p meg ;)

For noen mneder siden ble jeg intervjuet av en superst journalist i bladet glutenfri matlyst. Vi snakket masse om fordyelse og jeg delte mange av mine favorittoppskrifter. Jeg elsker reportasjen, s rosa og fin, hehe <3

Jeg jobber ogs med en spesiell julegave til dere som jeg gleder meg til dele, forhpentligvis i morgen!

Jeg nsker deg en nydelig onsdag, takk for at du titter innom her <3

Helene tester - glutenfrie vafler

  • 26.11.2017 kl. 17:52

God sndag fine du <3

Jeg har vrt s forkjlet i helgen, men likevel gjort s mye koselig! Egentlig burde jeg holdt sengen, men det blir s ufattelig kjedelig. Dessuten fr jeg s vondt i ryggen nr jeg sitter eller str stille for lenge, og ligge rett ut resulterer bare i halsbrann og tett nese. S da er det bare kle seg godt, drikke haugevis med te og f gjort litt likevel.

I gr hadde vi jentenes julebord her med en liten gjeng fra studiene. Det har forandret seg litt med rene kan du si. N var hedersgjesten Jacob med, 8 uker gammel og s skjnn. N har vi testet bde vugge, vippestol og stellematte, hehe. Fra hla i taket til mer rolige tilstander kan du si. Vi spiste nydelig tapas, drakk vin og/eller bringebrlimonade alt ettersom, koste oss med sunt og usunt snop og spilte bde rykte gr og politisk ukorrekt. Jeg fikk flere kommentarer fra dere om at jeg er heldig som har s mange venner og det er jeg virkelig. Srlig etter mange r med sykdom vet jeg at dette er langt fra noen selvflge.

De siste uken har jeg testet noen produkter som jeg vil dele med dere. Med allergi i familie eller vennekrets er det s kjekt at det stadig finnes flere lsninger til sunnere bakst og hverdagslsninger. Selv om det ikke alltid er optimalt, synes jeg det er veldig greit ha alternativer nr jeg vil.

Denne uken testet jeg vafler fra det glutenfrie verkstedet. Det positive var at vaflene var veldig enkle lage og steke. Det luktet himmelsk p kjkkenet her da jeg holdt p. Smaken synes jeg var bra, men jeg savner litt mer tyngde. Kanskje en ide tilsette litt rmme for eksempel for mer smak. Jeg brukte ikke sukker i, da jeg ikke har behov for det, med rismel smaker de stt nok synes jeg. Jeg brukte ogs mandelmelk, og det kan nok hende at vanlig melk hadde gjort resultatet enda bedre.

Gode ble de alts, srlig med smr og brunost <3

P julebordet laget jeg deres foccacia, og den var god den! Fikk masse skryt for den, s den anbefales! Perfekt til tapas :)

N blir det sofaen resten av kvelden, for n er jeg s sliten <3

Lett bringebrpai - uten sukker, gluten, egg og melk

  • 01.10.2016 kl. 10:14

God morgen lrdagshjerter <3

Jeg har sovet litt ut i dag, og l i sengen helt til ni! Ja, jeg vet at det ikke er lenge, men for meg er det det, og ekstremt etterlengtet. Fr jeg stod opp tok jeg en ti minutters avspenning ogs, for en god start.

I kveld skal jeg p jentevors med et par av mine aller nrmeste venninner og da liker jeg ha med noe godt vi kan kose oss med. Mine venninner er alltid pne for alt det rare jeg serverer dem, alt fra grnnklchips til avokado- og sjokolademos. Denne har jeg laget mange ganger fr, helt siden jeg for mange r siden mtte kutte ut en rekke matvarer. Det nrmer seg 10 r siden, noe som fr jeg til fle meg gammel, hehe.

Grunnet mine tidlige intolleranser er denne paien uten bde gluten, sukker, gjr, melk og egg. Den er ogs veldig lett, alts kalorifattig, om det skulle vre et ml.

Helenes bringebrterte

2 dl havre (glutenfri hvis den skal vre helt uten gluten)

1,5 dl havremel (jeg kvernet selv)

1 dl sukrin gold, sukrin eller kokosblomstsukker

175 gram eplemos

1/4 ts salt

Potetmel

500-600 gram br

Bland alle ingrediensene unntatt potetmel og br. Skal du lage mel putter du bare 1,5 dl havregryn i en blender og kjrer i vei. Du kan ogs bruke annet mel.

Finn frem en paiform og fordel paideigen nedi. Jeg liker presse deigen litt oppover kantene.

Fordel ca en ss potetmel i bunnen av paideigen. Dette vil suge til seg noe av vsken fra brene og gjre paien mer fast.

Stek paibunnen p 225 grader i 5 minutter.

S heller du de frosne brene rett i paiskallet og fordeler dem jevnt. Jeg brukte litt blbr i tillegg til bringebr, men siden originalen er med bringebr har jeg beholdt navnet.

Stek videre i 20-25 minutter, pass p s den ikke brenner seg.

Serveres med pisket kokoskrem, krem, vaniljekesam eller is. Vi skal nyte denne med et glass vin eller to til <3

Ha en nydelig lrdag i solen <3

Klem fra meg!
 

Helene Ragnhild

Velkommen! Jeg heter Helene Ragnhild og har en stor lidenskap for naturlig mat og sunn livsstil, og en bachelorgrad i ernringsfysiologi. I denne bloggen vil du finne inspirasjon til leve sunnere, lytte til din egen kropp og finne hverdagslykke. Jeg hper jeg kan inspirere nettopp deg<3 Etter flere r som prver er jeg endelig gravid! Flg gjerne min reise mot bli mamma februar 2018 <3 Kontakt: helene.ragnhild@gmail.com

Sk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no