hits

Gelegodter som styrker hud, ledd og tarmen

 • 04.12.2017 kl. 07:28

Er det en ting du skal lage av sunt godis er det disse! De er lette å fordøye, barnevennlige, allergivennlige og kan regnes som et kosttilskudd. Disse godbitene er nemlig basert på gelatin, et protein som styrker både hud, negler, hår, tarm og ledd. Inntak av gelatin kan dempe betennelse og til og med hjelpe deg ned i vekt, du kan lese mer om alle fordelene her.

Fredag kveld fikk jeg plutselig innfall om å lage noe digg og med en pose frossen mango i kjøleskapet falt valget på disse. Jeg har hatt lyst til å teste en annen oppskrift enn disse med bær en stund, selv om jeg også elsker disse. Jeg liker å ha dem friske og litt sure og bruker derfor sitronsaft. Hvor sure du vil ha dem kan du selv bestemme ved å smake dem til med søtning.

Gelegodt med smak av mango og sitron

125 gram fersk eller frossen mango (jeg brukte frossen fra rema/kolonihagen)

1-1,5 dl sitronsaft (press og sil selv)

3 dråper stevia vanilje

4 ss gelatin (jeg liker denne best)

Tin mango og bland med sitronsaft og stevia i en kjele. Rør gelatin og 1/2 dl vann i en liten skål og la dette stå. Når mangoblandingen er helt tint kan du stavmikse og tilsette gelatinrøren.

Å røre gelatinen med vann kan hjelpe deg å unngå klumper, men du kan også tilsette gelatinen et ss etter hverandre og stavmikse den inn.

Smak til blandingen så du får den passe søt. Vær obs på at den vil smake mindre søt når den er avkjølt og stivnet.

Hell i søte former eller det du har tilgjengelig, sett kaldt (fryser hvis du er utålmodig) og nyt når geleen har stivnet <3

I dag skal jeg på samling med de fine gründerjentene mine, som jeg er så glad i <3 Når du driver for deg selv kan det rett og slett bli ensomt og dette året hadde aldri blitt så bra som det har blitt om jeg ikke hadde hatt disse damene i livet mitt.

Lag deg en deilig mandag <3

Et sjokoladetriks

 • 30.10.2017 kl. 09:49

De siste uken har jeg hatt så fryktelig lyst på sjokolade, og da har jeg også spist litt av det, eller mye. Jeg har likevel lyst til å holde meg unna sukker i graviditeten, uten å være fanatisk. Derfor er jeg så glad det finnes gode alternativer til sunnere sjokolader. En favoritt er cavalier sin, den er også ganske lett å få tak i. Jeg elsker også ombar og loving earth sine, de er rå og uten melk.

Jeg ville bare tipse deg om at den ene av disse to er best å velge. Nederst på skjokoladen med nøtter ser du at det står stevia. Denne er kun søtet med erithrol og stevia. Den hvite kjøpte jeg på salg, og jeg glemte å se på innholdsfortegnelsen. Den er søtet med maltitol, et sukkeralkohol de fleste blir fryktelig oppblåste av. Meg inkludert! Derfor er det så viktig å lese bakpå maten vi kjøper ;)

Et lite tips fra meg til deg, på en mandag <3

Sunn hverdagskos med høstens epler

 • 01.10.2017 kl. 19:03

Hei og hopp, og god søndag!

Jeg har hatt en jobbdag i dag, sånn er det når du driver for deg selv, i hvert fall for det meste. Heldigvis er jeg så heldig å ha verdens beste jobb, så jeg klager ikke. Når jeg sitter hjemme og jobber i helgen må jeg jo kose meg litt ekstra, men det blir gjerne noe sunt. Nå som høstens epler er på sitt beste, bruker jeg gjerne dem. Ikke minst har jeg cravings på epler om dagen, win win!

Nå sitter jeg og gjør klart onsdagens foredrag og fikser kurset mitt som begynner om noen få uker. Jeg er så heldig å ha fått med en super gjeng, og jeg kunne ikke tenkt meg en bedre reise å få være med på frem mot jul. Etter jul blir jeg jo borte i mammaperm, og da er det lenge til jeg får jobbet tett med kunder igjen, så dette skal jeg kose meg med!

Har du ikke holdt av din plass på foredraget på onsdag må du være rask, forrige uke ble det nemlig så fullt at mange ikke fikk plass. Det er bare plass til så så mange i systemet, og det var fullt før kl 20! Foredraget er gratis og kjøres over nett klokken 20, du kan melde deg på her ;)

Vi skal snakke om hva du bør spise til frokost, og hva du må gjøre for å få mer energi i hverdagen! Snu den onde spiralen og komme i gang rett og slett!

Tilbake til godsakene!

Denne "retten" er utrolig enkel å få til, samtidig som den er såå god! Jeg har servert den på mange jentekvelder, utrolig deilig, og så poppis!

Du kan også bruke denne som frokost, men da må du øke mengdene så du blir mett selvfølgelig!

Helenes epledrøm

1/2 - 1 eple (avhengig av hvor sulten du er)

1/2 ts smør eller kokosolje

Kanel

1/2 ts sukrin eller kokossukker, stevia, eller lignende (kan også droppes helt)

1/2 - 1 dl cottage cheese

1/2 - 1 dl vaniljekesam

En ss hakkede nøtter eller granola

Smelt smøret i en panne eller liten kjele. Del eple i små biter og ha det i pannen. Ha over kanel og søtning.

Bland kesam og cottage cheese I en skål og legg over de varme eplene. Vil du ha en melkefri variant kan du bruke kokoskrem pisket med søtning eller havreyoghurt.

Dryss eventuelt over granola, det var jeg tom for, må få handlet!

Nytes sakte, gjerne med noen du er glad i <3

Enkle energikuler - perfekt som hverdagsgodt

 • 26.09.2017 kl. 08:39

Jeg hadde noen skikkelig modne og gode bananer liggende her hjemme, så da ville jeg trylle litt på kjøkkenet. Vanligvis bruker jeg bananer i smoothie, men de er også geniale som søtning! Det smaker faktisk ikke så mye banan heller ;)

Disse kulene trengte jeg nå, dagene har gått i et og jeg trenger ekstra energi til både meg og lille! Tipper disse er poppis hos barn også, så milde og søte!

Jeg er så spent på foredraget i kveld at jeg nesten svimer av, herregud, nå er vi mange!! Absolutt siste sjanse å melde seg på nå - du finner påmeldingen her :)

Enkle energikuler ala Helene

2 godt modne bananer

150 gram cashewnøtter (naturelle)

100 gram kokosmasse

50-100 gram havregryn (husk glutenfrie for glutenfrie kuler)

Noen dæsj med salt

1/2 - 1 scoop vaniljeprotein eller 1-2 ss annen søtning

Kjør alle ingrediensene i en foodprosessor, eller med en stavmikser. Jeg bruker denne gamle saken arvet av farmor.

Hvis deigen er for løs kan du tilsette mer av tørrvarene, enten litt mer havre eller eventuelt en ss kokosmel (suger mye væske).

Rull ut kuler og oppbevar dem i fryseren. De tiner raskt og er like gode til kaffen som energiboost i vesken ;)

Sees vi i kveld kl 20??

 

Enkle godiskuler uten gluten og melk

 • 17.09.2017 kl. 14:53

I dag våknet jeg klokken ni, som er veldig sent til å være meg, selv på en søndag. Jeg tror jeg trengte de 10 (!!) timene med søvn, men da jeg tittet på mobilen stod det at mamma og pappa var på vei for å hente meg til søndagstur. Ups!

Da de ringte på stod jeg i pysjen med biteskinnen fortsatt i munnen, håret til alle kanter og langt fra klar, haha. Men hev meg rundt, og fy søren så deilig det var med langtur i dag. Siden jeg var syk i starten av uken ble det ingen trening på meg, så en lang og rask gåtur i dag passet perfekt. Nå er leiligheten nyvasket og vi er klare for søndagsbesøk og en ny uke.

Jeg har hatt så lyst på godiskuler de siste dagene, og siden jeg skulle ha en venninne på strikkekveld på fredag passet det perfekt å lage noe digg. Disse er enkle å få til, og har du ikke prøvd deg på så mye sunnere godis før er godiskuler et fint sted å starte. Jeg lager alltid på slump, men denne gangen noterte jeg en oppskrift slik at du også kan lage.

De smaker mildt sjokolade med en dæsj salt. Saltet fremhever sjokoladesmaken så det bruker jeg alltid i ;)

Enkle godiskuler med smak av sjokolade

2 dl havregryn

2 dl naturelle cashewnøtter

5 store dadler

1-2 ss kokossukker eller eventuell annen søtning

(vil du lære mer om søtt uten sukker kan du laste ned søtningsguiden min her)

3 ss råkakao eller kakao

Noen klyper salt

2 ss kokosolje

1-2 ts vann

Kjør havregryn og nøtter fint i en foodprosessor før du tilsetter resten av ingrediensene, med unntak av vannet. Tilsett litt og litt vann til du får en seig, men fast masse. Husk å smak til om du vil ha den søtere, saltere eller om du ønsker en mer intens søtsmak. Det er du som er fasiten her ;)

Det er enklest å trille kuler hvis du setter deigen i kjøleskapet ca 20 minutter først. Trill kuler, og trill dem gjerne i kokos eller noe annet godt også hvis du vil.

Disse passer like godt I godisskålen som til en kopp kaffe før trening, og de faller i smak hos både store og små. Hvem har sagt at noe som er sunt ikke er godt! Husk likevel at du ikke skal spise mange før det blir mange kalorier ;)

Nyt søndagen fine du <3

 

Hjemmelagde proteinbarer - uten gluten, melk, sukker og veganske

 • 25.04.2017 kl. 07:14

Adlinks

Jeg er egentlig en skikkelig proteinbar junky og kan lett havne i en ond sirkel der jeg havner i proteinbarfellen. Mange av disse barene har lange ingredienslister og inneholder endel uheldige ingredienser, og endel av dem er mer som godteri enn mat. Bare fordi de for eksempel ikke inneholder hvitt sukker, eller inneholder lite kalorier eller karbohydrater, betyr ikke dette at de er sunne.

Jeg spiser ikke så mye melk om dagen og derfor spiser jeg heller ikke questbarer (innmellom gjør jeg det da) og de fleste raw food barer har omtrent 50% dadler, noe jeg synes gir for mye sukker. Derfor har jeg ofte laget mine egne barer, da kan jeg selv bestemme ingrediensene og bruke et proteinpulver jeg stoler på.

Som mange av dere vet så bruker jeg kun synergy proteinpulver da det er det reneste proteinpulveret på markedet og produseres av et firma jeg stoler 100% på. Før brukte jeg et pulver fra sunwarrior, men etter å ha lært om denne industrien og hva det inneholder bruker jeg det ikke lenger. Proteinpulveret jeg bruker er uten melk, gluten, egg og soya, det er lett å fordøye og smaker veldig godt! Det har også fått en mindre søt smak enn før, da det før var litt for søtt for noen :)

Hvis du registrerer profil hos arnika.no, går inn på min side og registrerer koden 107347 får du 10% på alle kjøp :)

Når det er sagt så liker jeg også proteinpulveret til myrevolution, og vil du bruke et melkeprotein anbefaler jeg dette.

Hjemmelagde proteinbarer

200 gram mandler

100 gram revet kokos

6-8 tørkede fiken (jeg kjøpe disse på coop, husk å unngå de med sukker)

4-5 ss kokosolje

En klype salt

En scoop (ca 2 ss) synergy proteinpulver vanilje

Kjør mandlene i en foodprosessor helt til de er pulverisert. Så tilsetter du alle de andre ingrediensene og kjører til du har en jevn konsistens. Hvis deigen er for smuldrete kan du tilsette en ts vann til ønsket konsistens.

Jeg trykket mine ned i en form og satte den i kjøleskapet. Da de var stive og jeg hadde delt dem opp oppbevarte jeg dem i fryseren :)

Så deilig å kose seg med som et mellommåltid eller ha med i vesken <3

10 grunner til å spise sjokolade

 • 10.03.2017 kl. 12:17

Tusen takk for så mange gode meldinger etter gårdsdagens innlegg. Det er jo mange som er veldig private rundt prøving og derfor får jeg så mange koselige meldinger og mailer etter slike innlegg, noe jeg setter kjempe pris på. For meg er det godt å få skrive, å få uttrykke disse følelsene som er så vonde, men samtidig fine <3

En ting som gjør meg i bedre humør er skikkelig god sjokolade! Da snakker jeg ikke om melkesjokolade full av skummetmelkpulver, sukker og ugunstig fett.

Jeg har blitt en sjokoladesnobb og vil virkelig ha det aller beste, og en stor favoritt er ombar. Dette er en rå sjokolade som er både gluten og melkefri, og søtet med kokossukker. Jeg elsker denne sjokoladen, så mye at jeg nesten ikke kan ha den i hus!

Vil du lære mer om hvilke søtstoffer jeg anbefaler, og ikke minst de jeg ikke anbefaler akn du laste ned søtningsguiden min her :D

Det er så mange grunner til å spise sjokolade, og er du ikke overbevist enda kan du lese alle mine ti grunner under!10 grunner til å spise sjokolade

Sjokolade inneholder magnesium

Sjokolade er en deilig kilde til antioksidanter

Mennesker som spiser sjokolade er generelt gladere og lever lengre

Sjokoalde bedrer blodtrykket

Sjokolade er gunstig for fettsyrene i blodet

Sjokolade virker hjertebeskyttende

Sjokolade stimulerer lykkehormoner

Sjokolade gjør deg smartere

Sjokolade beskytter huden

Sjokolade smaker godt!!

Hvis du vil shoppe ombar kan du bruke rabattkoden HELENEELSKERSOMA og få 15%! Det gjelder selvfølgelig ikke bare ombar sjokolade, men alle produktene på soma.no.

Du kan lese mer om mine favoritter i dette innlegget ;)

Verdens enkleste allergivennlige godiskuler

 • 03.03.2017 kl. 13:13

Adlinks

I går var jeg på lanseringen av nye boken til Gry Hammer, Den moderne jeger. Det var så koselig å treffe så mange likesinnede kostholdsnerder, det gir meg virkelig et motivasjonsboost og et løft. Jeg var til og med så heldig og vant den nye boken til Gry, dermend fikk jeg to og kan gi en til verdens fineste mamma <3

Etter lanseringen dro jeg og noen av kraftvenninnene mine til en air b'n'b leilighet og drakk jun-te, spiste kraftmat og skravlet til utpå kvelden. Jeg er så takknemlig for å få være med i en slik gruppe med superdamer som jeg føler meg så trygg på. De forstår virkelig min lidenskap for ernæring, fermentering og en til tider alternativ livsstil. Det beste er at det er en enorm takhøyde for at vi er forskjellige, og ingen blir dømt for deres valg.

Min venninne Kristine som driver Hippokrates mat og helse følger for tiden et AIP-kosthold, en diett med en rekke restriksjoner. Dette kostholdet er relativt ekstremt, men for henne har det vært nødvendig da hun reagerer på såpass mye mat. Jeg hadde lyst til å lage noe godt hun kunne spise, og siden de fleste søtstoffer, nøtter, frø, melk, gluten, banan osv osv ikke går ble disse enkle energikulene til.

Disse er søtet med dadler, en tørket frukt som smaker karamellaktig og veldig søtt og godt. Jeg anbefaler generelt å være forsiktig med dadler, da de inneholder mye sukker, men siden dette er en av de få søtningsstoffene Kristine tåler valgte jeg dem. Dadler lager også en fin konsistens i godiskuler, men husk at disse er energirike og bør sees på som godis! Er du på lang fjelltur kan likevel disse være perfekte å ha med i sekken, da de nettopp gir raskt og god energi ;)

Hvis du vil lære mer om hvilke søtstoffer jeg anbefaler og hvilke du bør holde deg unna kan du laste ned den store søtningsguiden her!

Helenes enkle godiskuler

12 små eller 8 store dadler

2 dl kokosmasse

1 stor ss kokosolje

En klype salt

Kanel (jeg bruker ceylon)

Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør til du får en glatt masse. Husk å fjerne daddelsteinene så du ikke ødelegger maskinen din!! Du kan sikkert bruke stavmikser også, men foodprosessor er enklest. Når hele massen er jevn og blir en stor "ball" i maskinen er deigen ferdig.

Jeg pakket sammen deigen i gladplast og la den i kjøleskapet i 10 min for å gjøre den lettere å trille, men du må ikke gjøre det.

Trill ut kuler og oppbevar i kjøleskapet eller i fryseren.

Nam <3

I kveld skal jeg henge med en av venninnegjengene mine fra BI! Tapas og kos! Blir ingen vin på meg da jeg er i rugedagene men jeg skal ikke klage, jeg føler meg jo så mye freshere når jeg bytter vin med kombucha uansett ;)

Ha en fin helg fine du, tusen takk for at du stikker innom hos meg! Klem fra Helene <3

 

Supersjokoladen jeg spiser hver dag

 • 20.02.2017 kl. 19:50

Adlinks

Det er så mange som tror at det å kutte sukker betyr at du må kutte all kos, og ikke minst SJOKOLADE!! Det gjør meg trist, for hva er vel et liv uten sjokolade? Ikke et jeg vil leve i hvert fall!!

Har du ikke blitt overbevist om å kutte sukkeret eller trenger hjelp anbefaler jeg deg virkelig å ta mitt sukkerkurs! Det er helt gratis og du finner kurset ved å klikke her!

Jeg lager opp store mengder sjokolade som jeg har i fryseren. Så går jeg og mumser en bit til kaffen daglig, det må jeg ha <3 Denne sjokoladen er rå, sukkerfri, full av næringsstoffer og kan regnes som en krysning av grønnsak og vitaminpille. Den kan du altså nyte med den beste samvittighet. Da jeg var hos gynekologen sist stakk jeg innom Anette på frøyaklinikken og la noen igjen til henne. Etterpå fikk jeg melding om at dette var så godt så det burde jeg begynne å selge ;)

Før du maser om at det er mange ulike ingredienser, hør nå her. Det er supersjokolade det er snakk om, og da må du ha noen basisvarer. Det er også noen du kan kutte, om du ikke har dem. Du kan til og med kjøpe rå sjokolade, min favoritt finner du her. Det er linker til ingrediensene i oppskriften ;)

Helenes supersjokolade

100 gram kakaomasse

50 gram kakaosmør

30 gram kokossukker eller sukrin gold

4-5 dråper stevia

1,5 ss lecithin

1,5 ss ricebran (kan sløyfes, men bruk da mer søtning og lecitihin)

Noen dryss med havsalt

Jeg har fylt mine sjokolader med hampfrø, gojibær og bipollen, men her kan du bruke akkurat det du vil. Nøtter, frø, tørket frukt (uten tilsatt sukker) eller peanøttsmør.

Hakk kakaomasse og kakaosmør, da går det mye raskere å smelte. Smelt så begge i vannbad. Dette gjør du ved å koke opp en kjele med litt vann i og trekke til side. Så setter du en bolle som tåler varme (jeg bruker en stor tekopp) med kakaomasse og smør i oppi vannbadet og rører innimellom til alt er smeltet.

Tilsett alle de andre ingrediensene (med unntak av fyllet) og rør godt. Smak til at du synes søtningen er bra!

Jeg fyller formene med fyllet jeg ønsker før jeg heller over sjokolade og vips - min egen supersjokolade!!Nytes med verdens beste samvittighet og del gjerne med alle du er glad i, sjokolade er virkelig lykke <3

Sukkerfritt gelégodteri - godt for tarmen og uten gluten, FODMAP's og melk

 • 27.01.2017 kl. 11:10

God fredag fine du <3

Jeg har ikke helt landet etter foredraget mitt på onsdag. Kan ikke tro at jeg hadde over 500 stykker som kom og så, utrolig!! Det var veldig skummelt og veldig gøy, særlig siden jeg delte endel personlige ting om min reise fra syk til der jeg er i dag. Jeg starter splitter ny kursrunde snart og halvparten av plassene er allerede tatt. Jeg gleder meg skikkelig til å starte en ny reise sammen med masse fantastiske mennesker! Tarmer skal repareres, energien skal fylles på og vi skal lære masse sammen!

Fikk du det ikke med deg har du ny mulighet på tirsdag neste uke, påmeldingen finner du her eller nederst i dette innlegget.

I går hadde jeg en liten livesending på facebook der jeg viste hvordan du kan lage godteri som styrker tarmcellene dine. Ikke nok med det, de bidrar til å styrke hud, ledd, dempe betennelser, gi deg bedre søvn og mer muskelmasse. Ja takk, jeg tar alt!! Som jeg har skrevet før har jeg en tendens til å glemme at mange nye mennesker finner veien hit hver dag. I tillegg er det mange som er ferske i sin helsereise. Ting jeg har holdt med på i mange år og som har blitt helt naturlig for meg kan være helt nytt for andre. Derfor prøver jeg å være flink til å repetere mer, og ikke anta at dette er ting alle har hørt om.

Jeg skrev akkurat et langt innlegg om kollagen og dens effekter, og jeg har tidligere skrevet et innlegg om forskjellen på gelatin og kollagen som du kan lese her. Når det gjelder helseeffekter er disse identiske, men skal du bruke dem i mat gir de veldig ulik effekt. Selv bruker jeg begge, men til ulike ting. Gelatin bruker jeg for å lage gelé, seigmenn og sukkerfrie marshmallows. Alle tre er favoritter hjemme hos oss, også hos Jon Anders som er rimelig skreptisk til alle sunne påfunn jeg har. Disse er dessuten uten sukker, melk, gluten, FODMAP's og soya, det vil si at så lenge du ikke er veganer kan de aller fleste spise disse.

Disse godteriene har alle jeg har gitt dem til likt bare så det er sagt, men gjør dem gjerne litt søtere når de skal gis til barn. Her er oppskriften på de søte gelégodtene jeg laget på facebook i går!

Sukkerfrie gelegodterier

1,5 dl sitronsaft (ca to sitroner)

2 dl frosne blåbær

6 dråper stevia

4 ss gelatin

Jeg kjøper gelatin her på iherb eller på naturligliv.no. Det er både billigere enn den du får på butikken og de jeg bruker er etisk fremstilt.

1. Press saften av 2-4 sitroner avhengig av størrelsen. Bruk en sil til å fjerne stenene og ha saften i en liten kjele.

2. Tilsett blåbær og varm opp til de er helt tinte og væsken er varm. Trekk så av varmen.

3. Det skal ikke stå og koke, bare bli varmt nok til at gelatinen løses opp.

4. Bruk en stavmikser for å få knust alle blåbærene.

5. Tilsett 4 ss gelatin og rør godt.

6. Tilsett søtning. Jeg brukte 6 dråper stevia, men du kan også bruke en god ss honning, sukrin osv.

7. Rør til all gelatinen er oppløst og smak til med søtning. Husk at søtsmaken blir litt mildere når de har stivnet.

8. Jeg liker å ha geléen over i søte, små former. Har du ikke slike kan du bruke en vanlig form med plastfolie i. Pass på at væsken ikke er for varm! Sett dem i kjøleskapet og popp dem ut når de er helt kalde. De holder opp til en uke i kjøleskap, men jeg lover deg de blir borte før det.

Jeg kjøper mine former på ebay, for eksempel her.

Smaker veldig godt og kan regnes som kosttilskudd ut i fra næringsinnholdet. Her er det både antioksidanter fra blåbær, vitamin C fra sitron og proteiner fra gelatinen!

Har du laget slike før? Fikk du lyst??

Nå skal jeg lage oppskriftshefter til kursdeltakerne mine før det er helg og jentekveld med de fineste venninnene <3

Husk å meld deg på tirsdagens foredrag da dere <3 

Nyt deg slank og sukkerfri med denne desserten

 • 04.01.2017 kl. 12:18

Adlinks

Denne oppskriften har jeg delt før, men den er så god og jeg lager den hele tiden så da synes jeg den fortjener en ny post. Takk gud for mine rawfood dager som lærte meg å lage lekre desserter og godsaker med sunne ingredienser. Hovedingrediensen i denne er avokado, en frukt som er rik på enumettet fett, fiber, vitaminer og mineraler. Avokado er kjent for å stabilisere hormoner, mette godt og rocke blodsukkeret ditt.

Sjokolade demper betennelser, aktiverer feelgood nevrotransmittere og bidrar med viktig magnesium som så mange av oss får for lite av.

Ellers er oppskriften vegansk, og passer fint for deg som spiser lite karbohydrater eller har blodsukkerproblemer. Vil du ha den litt søtere kan du tilsette 1-2 ss fibersirup, noen dråper stevia eller et par ss sukrin gold. Jeg liker å kalle denne mousse, men mange vil nok si at den ligner mer på pudding. Jeg har alltid hatet sjokoladepudding og føler derfor at det blir feil, haha.

Sjokolademousse

2-4 porsjoner

2 modne avokado

1,5 scoop sjokoladeprotein (jeg bruker dette og med kode 107347 får du 10% rabatt)

3 ss kakaopulver

1 ss peanøttsmør

4 dl mandelmelk, eventuelt halvparten vann og kokosmelk

En stor klype salt

Søtning hvis du vil (stevia, fibersirup, sukrin gold)

Jeg liker å tilsette lecitihin for næring til hjernen og en deilig konsistens, men det kan sløyfes.

Kjør alle ingrediensene i en blender til du får en jevn mousse. Nytes med hjemmelaget musli, en skje peanøttsmør, supermat eller hakkede nøtter. Kos deg <3

Jeg tror jeg skal ta med en pause så jeg kan gå og lage meg en porsjon nå jeg <3

Sukkerfri karamellfudge og nye planer

 • 26.11.2016 kl. 08:51

Adlinks

God morgen <3

I dag skal vi på åpningen av julegaten på Bærums Værk, og jeg gleder meg til å titte i butikker, drikke kaffe og få julestemning med Jon Anders. Som dere sikkert skjønner er det ikke noe nytt, og jeg må nok innse at det blir en ny runde på oss. Akkurat nå orker jeg ikke gå inn i det, kjenne på alle de vonde følelsene. Jeg er sliten av å være lei meg je, av å gråte og være trist.

Jeg håper bare at vi kan prøve igjen før juleferien. Når du trenger hjelp til å få barn utsetter nemlig ferier alt da gynekologen har fri.

Jeg ville uansett dele et tips til deilig karamellfudge som er perfekt å lage som sunnere helgekos. Oppskriften er fra min venninne Linda og er helt nydelig! Hun har utrolig mange gode oppskrifter, så jeg anbefaler deg å søke litt inspirasjon her.Sukkerfri karamellfudge

2 dl usøtet vikingmelk (finnes i bakeavdelingen)

40 gram sukrin gold

15 gram fibersirup gold

10 gram ekte meierismør

1/2 ts vaniljepulver (kan sløyfes)

Himalaya eller maldonsalt hvis du vil ha salte karameller

Du kan lage disse i mikro, men jeg har ikke det her hjemme og derfor bruker jeg kjele. Jeg blandet alle ingrediensene i en liten kjele og ga det et oppkok. La den koke mens du rører innimellom til det blir en tjukk karamell, som skal slippe kantene på kjelen. Her tok det ca 40-45 minutter.

Hvis du skal lage salte karameller strør du salt i bunnen av formene du skal bruke før du heller karamellen over. Jeg brukte silikonformer. Frys eller sett karamellene i kjøleskap over natten så de stivner.

<3

Sukkerfrie marshmallows med jordbær

 • 20.11.2016 kl. 14:02

Adlinks

God søndag <3

Prosjekt rassere leiligheten for så å organisere alt er fortsatt under arbeid, men jeg ser nå lys i tunnelen. Jeg har egentlig ikke tid til å jobbe med dette nå, men når jeg får en sånn ryddemani over meg må jeg bare. Jeg pleier faktisk å gjøre dette et par ganger i året, selv om Jon Anders ikke skjønner hvorfor jeg alltid skal velge de periodene jeg er mest stressa. Jeg vet jo hvordan et organisert hjem gir meg ro i sjelen, men det er jo klart at det er værre for ham å forstå. Jeg trodde han skulle myrde meg på IKEA i går for å si det sånn...

Midt i ryddingen i går måtte jeg lage noe godt til lørdagskosen. Jeg kombinerte disse med melkesjokolade, en god balanse med andre ord!

Sukkerfrie marshmallows med jordbær

1 dl kaldt vann

3 ss gelatin

Ca to dl frosne jordbær (det skal bli en dl jordbærpuré)

40 gram fibersirup gold eller 60 gram fibersirup clear 

2-3 ss sukrin gold

(du kan også bruke honning, kokossukker eller lønnesirup som søtning)

Bland vann og gelatin i kjøkkenmaskin eller en bolle du kan bruke en elektrisk mikser i. La dette stå mens du lager resten.

Varm jordbær i en liten kjele og stavmiks det til en glatt puré. Du kan også bruke en blender hvis det er lettere for deg. Tilsett søtningen og bland til det er smeltet og begynt å småkoke.

Mens kjøkkenmaskinen går på lav hastighet heller du forsiktig jordbærblandingen i gelatinen.

Øk farten etterhvert som massen blir stivere så det ikke spruter. Kjør miksen i ca ti minutter, de siste to hadde jeg på maks hastighet.

Stopp maskinen og bruk raskt en slikkepott til å fordele marshmallows i former. Jeg bruker silikonbrødformer, men du kan også bruke en annen form med plastfolie i.

La mashmallows stå i ca en halvtime til en time før den er stiv og klar for å spises.

Nam <3

Nå skal jeg rydde litt mer gitt! Ha en nydelig søndag så lenge søtiser <3

Sukkerfrie marshmellows

 • 15.11.2016 kl. 19:57

Adlinks

Det er et eller annet som skjer med kroppen min altså, i dag har jeg hadde vondt i hele kroppen, ømme pupper og vondt i halsen. Jeg krysser alt jeg har for at det er en reaksjon på en liten spire som setter seg! *Lov å håpe* <3

Jeg elsker marshmellows og har i perioder vært skikkelig dilla på disse. Jeg har jo skrevet opp og ned om hvor bra gelatin/kollagen er for både tarm, hud, hår og negler, og dette er jo enda en måte å få i seg dette vidundermiddelet.

Jeg liker best marshmellows med smak av sitron, men du kan lage akkurat den smaken du selv vil. Jeg tenkte teste med bringebær igjen også, for det er superdigg! Disse er forresten godkjent av Jon Anders ;)

Sukkerfrie marshmellows

3 ss gelatin (jeg bruker denne, men du kan bruke hvilke som helst)

1 dl vann

1 dl sitronsaft

2 ss sukrin gold

ca 70 gram fibersirup clear

Noen reagerer på fibersirup og sukrin og da kan du bruke kokossukker eller lønnesirup, prøv deg frem fra 3-4 ss :)

Bland vann og gelatin i en bolle du kan mikse i. Jeg bruker en kjøkkenmaskin med visp, men du kan også bruke en håndholdt mikser. La dette stå mens du lager resten.

Skvis sitroner til du har en dl sitronsaft. Jeg brukte 1,5 sitron til dette. Sil av saften og ha den i en liten kjele. Varm den sammen med søtning til den har begynt å småkoke.

Sett på kjøkkenmaskinen på lav hastighet og hell forsiktig sitronsaften med søtning over gelatinen mens du visper. La dette stå og vispe i 10 minutter ca. Øk hastigheten på maskinen etterhvert, bare pass på at det ikke spruter. De siste minuttene kjører jeg på full guffe.

Når marshmellowsen har blitt stiv og hvit er den ferdig. Nå må du jobbe fort da den stivner veldig raskt. Hell marshmellows over i en form kledd i plastfolie eller bruk silikonformer slik jeg gjør.

Etter ca en halvtime i kjøleskapet er den klar til å spises, kos deg!

Nå skal jeg krype opp i sofaen med strikketøy, serie og den beste gutten jeg vet <3

Lørdagsmorgen med sjokolade

 • 12.11.2016 kl. 08:46

Når jeg står opp tidlig i helgen er det så deilig å kjenne på stillheten og bare være meg. En av tingene jeg gleder meg mest til med å få barn er å ha morgener sammen. Jeg er jo tidendes A-menneske, mens Jon Anders liker å sove lenge. Bår vi får barn har han lovet at vi skal ha frokost sammen også i helgene, i hvert fall en dag, hehe.

Enn så lenge er det meg i sofaen med macen i fanget og et par knekk av denne søte sjokoladen jeg fikk av mamma <3

"Sucre de coco"

Nå skal jeg snart avgårde på endel erender, blant annet forming av bryn. Nå har jeg latt dem gro helt ut igjen etter sist gang jeg var på brow rehab, jeg føler meg så flink. Jeg har kun nappet et par små hår, ellers er det mye å jobbe med for Andrea som fikser dem for meg.

Ha en nydelig lørdag skjønne <3

Smuldrepai med bær - uten sukker og gluten

 • 29.10.2016 kl. 10:35

Hele blogg.no var nede i går, så det ble ufrillig bloggfri og pause fra meg. Så koselig at flere av dere sendte ml og lurte på om jeg hadde lagt ned bloggen <3 det har jeg selvfølgelig ikke :)

Etter trening i går kjørte jeg til Tønsberg for å besøke Camilla. Vi har blitt kjent via sosiale medier og har snakket om å møtes så lenge, utrolig koselig.  Vi spiste pizza og sjokolade, koste med hennes lille baby og laget fermentert ketsjup og kombucha. Skikkelig kosedag <3

Flere har etterspurt oppskriften på smuldrepaien jeg serverte på torsdag, det skal dere selvfølgelig få:

Smuldrepai med bær

Ca 500 gram bær

litt potetmel (kan sløyfes)

1 dl kvernede mandler

1,5 dl havregryn

2 ss søtning (sukrin gold, honning, fibersirup eller lignende)

Et dryss salt

50 gram smør

Fyll formen du ønsker å bruke med bær, jeg bruker frosne. Dryss litt potetmel over bærene. Dette absorberer litt av væsken og gjør kaken fastere.

I en bolle kombinerer du alle ingrediensene og knar det sammen med hendene til en paideig-konsistens. Så kan du smuldre dette over bærene.

Jeg stekte min kake i ca 25 minutter på 180 grader og serverte med vaniljekesam <3Dette er så sunt at det fint kan nyter på en torsdag, eller hvilken som helst annen dag. Kanskje har du alle ingrediensene og kan lage denne allerede i kveld?

Egentlig skulle jeg vært på dugnad i bakgården her, men jeg må løpe en tur på apoteket for å kjøpe sprøyter. Jeg må jo ha dem i dag, så det blir en liten kjøretur om de ikke har dem på St hanshaugen. Utrolig hvor dyrt det er også, 3700 (!) kr for en pakke. De som synes det er dyrt å få barn skulle bare visst hvor dyrt det kan være å lage et barn. Det er visst viktig å ta vare på kvitteringene slik at en eventuelt kan få igjen hvis det stiger over en viss sum, men det er dyrt altså.

Hva gjør en ikke for babydrømmen <3
 

Rå brownie uten sukker, gluten og melk

 • 16.10.2016 kl. 19:59

Adlinks 

Jeg føler jeg har vært borte en evighet fra bloggen da helgen har gått i et og jeg i dag er helt kjørt. Jeg tror det er vanskelig å se utenifra hvor mye jobb det er å drive for seg selv. Det er liksom vipper, matlaging, blogging, reising og snapping, og det ser jo ikke ut som der går unna. De siste ukene har det vært mye! I tillegg har jeg jobbet mye med meg selv, både med kostholdet mitt og graving i hodet, jeg er rett og slett litt sliten.

Å være sliten er veldig skummelt for en med ti år som ME-pasient bak seg. Jeg kan kjenne en liten redsel rett og slett, når slitenheten kommer. Da er det viktig å minne meg selv på at alle blir slitne, ikke bare jeg! De andre jentene gledet seg jo like mye som meg til sofaen for eksempel. Jeg har heldigvis (med årene) blitt flinkere til å lytte til kroppens signaler, og skjønner når jeg må jobbe med stresset mitt. I dag startet jeg dagen med en 90 minutters yin yogatime og det gjorde veldig godt. Jeg kjente at jeg landet rett og slett. Fremover skal jeg bruke ulike teknikker aktivt for å stresse ned, det hjelper meg mye mer enn å prøve å "ikke stresse".

Jeg skal vise dere flere bilder fra helgen i morgen, men nå kommer oppskriften på den rå brownien jeg laget til helgen slik jeg har lovet. Den gikk unna på stand og fikk utrolig mye skryt. Mange kom tilbake flere ganger for å snike seg en ekstra bit, hehe ;)

Min rå brownie uten gluten, sukker og melk

2 dl valnøtter

2 dl mandler

2 dl dadler

0,75 dl rått kakaopulver

Et par dryss med salt

En ts kokosolje (kan sløyfes)

Kjør først nøttene i en foodprosessor eller bruke en blender eller stavmikser. Tilsett så resten av ingrediensene og kjør til du får en jevn masse. Det skal være mulig å klemme deigen sammen til kuler eller lage en brownie på et skjærebrett.

Råkakao er fylt med antioksidanter og polyfenoler som har vist å kunne dempe betennelse, motvirke depresjon og gi bedre humør. Ikke minst gjør sjokolade godt for sjelen, jeg spiser det faktisk nesten hver dag selv!

Råkakao er ubehandlet og har derfor en høyere næringsverdi, i tillegg til å ha en mye søtere og rundere smak enn for eksempel bakekakeo. Å bruke denne er en av hemmlighetene mine bak skikkelig gode brownies, sikkert derfor så mange ville kjøpe dette i helgen også. Jeg bruker også denne i min rå sjokolademousse <3
Jeg håper dere har hatt en fin helg og er klare for en ny, sporty uke? Jeg har booket meg på yogatime i hvert fall! <3

Hjemmelaget sjokolade med smak av salt fruktnøtt

 • 13.10.2016 kl. 20:02

Annonse

Hvem elsker vel ikke sjokolade, det gjør i hvert fall jeg! Jeg har hørt at det finnes folk som ikke liker sjokolade, men det er mulig dette bare er en myte? Jeg er i hvert fall med i sjokolagegjengen og heldig som jeg er skal jeg spise sjokolade hver eneste dag i følge kostholdsplanen min. I den anledning laget jeg en stor plate hjemmelaget, rå sjokolade her om dagen. Det var så lenge siden og det har virkelig vært savnet, for det er så deilig å ha sjokolade i fryseren så jeg kan kose meg merd en bit hver dag. Denne smaker kjempe godt og når jeg lager selv kan jeg tilsette akkurat hva jeg vil, i tillegg blir den melkefri, en fin bonus for de som er intollerante mot det.

Denne gangen ville jeg lage en søtsalt fruktnøtt, full av glade farger og supermat. Jeg brukte en pose supersnack fra Supernature som jeg strødde over sjokoladen før jeg puttet den til kjøling. Det ble både vakkert og smakte superdigg!Helenes sjokolade med supersnack

100 gram kakaomasse

50 gram kakaosmør

30 gram kokossukker

En ss lecitihin

En ss ricebran (kan byttes mot mer søtning)

Noen dryss himalayasalt eller havsalt

En pose supersnackHakk kakaosmør og kakaomasse og små biter og smelt det i vannbad. Jeg koker opp litt vann i en stor kjele og når det begynner å koke trekker jeg det av platen og har en ildfast bolle oppi kjelen. Jeg bruker faktisk en stor tekopp. Ha sjokoladen oppi tekoppen og pass på å ikke få vann oppi sammen med sjokoladen.

Når sjokoladen er smeltet kan du ta bollen ut av det varme vannet før du skal tilsette pulverne. Jeg liker å blande alt det tørre i en liten skål for seg selv før jeg blander det inn i sjokoladen. Nå skal du altså blande kokossukker, lecithin, ricebran og salt. Når det er blandet tilsetter du det til sjokoladen og rører godt. Pass på at det ikke blir noen klumper, og smak slik at sjokoladen får den søtsalte smaken du ønsker.

Nå kan du helle sjokoladen i former. Jeg kjøper mine former på ebay ved å søke på chocolate silicone molds, der får du dem så billig. Her ville jeg lage en sjokoladeplate så jeg laget en brødform i silikon. Denne ligner på den jeg har!

Etter at jeg helte sjokoladen i en form helte jeg over en pakke supersnack <3

Sett sjokoladen i kjøleskapet til den stivner, eller hvis du er utålmodig som meg, i fryseren.

Jeg brukte Fresh & Fruity, men neste gang skal jeg teste sweat & salty! Nå finner du også disse posene på meny, perfekt snacks å ha i vesken, strø over yoghurt, smoothie eller sjokolade :D

Har dere laget sjokolade før?

Lørdagsgodtet i boks

 • 22.09.2016 kl. 17:08

Annonse

På høsten kommer det ofte mange spennende nyheter i butikkene, særlig på snacksfronten. Jeg elsker å lage mitt eget godis, men det er noe med å kjøpe noe ferdig. Det føles med en gang mer som godteri, sånn er det bare!

Jeg har selvfølgelig testet de sunne snopnyhetene, og jeg fikk mange misunnelige snapper etter at en stor boks med godsaker kom på døren min her om dagen. En av favorittene var disse sjokoladene, så utrolig rike på smak og perfekt lørdagskos.

Sjokoladene er 100% økologiske og kommer i tre ulike smaker; kirsebær, kokos og bringebær.

Hvis jeg måtte velge ville jeg sagt at kirsebær er favoritten. Jeg spiste halve posen med en gang, men ga resten til mamma da hun elsker kirsebær. Der ble de også borte på null komma niks.

Bringebær er en god nummer to, friskere i smaken, men samtidig søt og god.

Kokos har mildere smak, men som alt annet med kokos; himmelsk!

Alle sjokoladene finner du på soma.no og hos helsekost <3

Førstnevnte gir deg 10% rabatt på alt du handler ut uken med kode: rabatt1038

Rå brownie med 4 ingredienser

 • 18.09.2016 kl. 11:00

I går feiret jeg verdens beste storesøster som ble hele 30 år! Det ble en ganske rolig feiring, med både familie og masse familievenner. I dag skal jeg pusle hjemme, jobbe og treffe en venninne. Deilig med rolige dager innimellom <3

Jeg fikk spontant for meg at jeg ville bake brownie i går, i sunn forkledning selvfølgelig. Den endte opp med å smake veldig godt, og ble veldig poppis på festen! En skikkelig konfektkake, søt og mektig.

Rå brownies

3 dl valnøtter

25 små dadler (jeg bruker de på boks hos internasjonal butikk, bruker du medjool dadler, de store på butikken, ville jeg brukt ca 15)

3 ss kakao

En stor klype salt

Sleng alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør maskinen til alt er jevnt fordelt og du får en stor ball.

Klem den flat på et matpapir eller lignende og topp den med ønsket pynt. Du kan egentlig bruke hva som helst :)Sleng den i fryseren en halvtime og den er klar for servering <3

Bytt ut potetgullet med dette

 • 16.09.2016 kl. 10:37

Tusen takk for alle de gode kommentarene deres i går <3 Det betyr veldig mye for meg! Trodde aldri jeg skulle legge ut en slik video, for jeg synes det er veldig vanskelig å være så sårbar. Jeg blir heller lei meg etterpå, når jeg er alene eller med Jon Anders. Jeg synes det er så viktig å ikke holde følelser inne, og jeg begynner å bli flinkere. Det hjelper meg veldig at dere tar meg så godt imot <3

I dag vil jeg dele en skikkelig klassisker, nemlig  en sunn snacks jeg ofte lager som fredagskos! Hvis du er sugen på noe salt og har lyst på noe å knaske på dette gull. Disse kan også brukes i salat, på suppe og i gryter.

Kikerter er rike på protein, fiber, folat, jern og zink. Jeg er ikke den som er mest opptatt av kalorier, men når det gjelder snacks kan du merke stor forskjell på vekten ved å bytte til lettere varianter. Potetgull er en typisk matvare der en klarer å få i seg veldig mye energi, uten å bli mett. Det er i hvert fall greit å være obs på :)

Sunn fredags snacks

En boks kikerter

1 ts paprikakrydder

1/4 ts salt

1 ss olivenolje

Hell kikertene i en sil og skyll godt av dem. Legg dem på kjøkkenpapir eller et håndkle og tørk dem godt. Ha dem i en bolle sammen med krydder og olje og rør godt. Hell kikertene over på et bakebrett kledd med bakepapir og stek på 160 grader til de er gyldne. Mine stekte i 30-40 minutter.Nå skal jeg en tur på klinikken og jobbe noen timer på espressohouse før jeg skal ut og feire bursdagen til en venninne <3 Jeg haer faktisk ikke drukket en dråpe alkohol på seks uker, rett og slett fordi jeg mistet helt lysten på det. I dag kjenner jeg at et glass vin kan friste <3
 

 

Smuldrepai med eple og kanel

 • 13.09.2016 kl. 20:24

Eplesesongen er endelig i gang, enda en ting jeg elsker med høsten <3Særlig eplene i hagen på Malmøya er noe jeg ser frem til hvert år. Har du ikke epler i hagen finnes det mange gode sorter på butikken, så her er det bare å slå seg løs!

Apple crumble har vi laget siden vi bodde i USA da jeg var liten. Dette er typisk amerikansk, selv om jeg selv liker å lage en sunnere vri på den gamle klassikeren. Da kan du fint kose deg i hverdagen, fylle på met næringsstoffer og bli god og mett, og det liker jeg.

Denne oppskriften kan også brukes til bær eller annen frukt. Jeg lager den ofte med bringebær, men tipper plommer er veldig godt.Sunn smuldrepai

ca 6 porsjoner

2-3 epler

1/2 dl eplejuice

1,5 dl havregryn

1 dl kokos

1 dl valnøtter (eller andre nøtter)

2-3 ss fibersirup (jeg brukte gold), honning eller lønnesirup

2 ss kokosolje eller smør (adlink)

Et dryss salt

1 ts kanel

Jeg brukte 2 store (giga) epler til denne formen, bruker du vanlige ville jeg brukt tre. Formen min er ca 30X20 cm.

Del opp eplene i passende store biter og ha dem i en ildfast form. Hell over 1/2 dl eplejuice og sett til side.

Ha resten av ingrediensene i en bolle og bruk en stavmikser for å blande alt.

Så "smuldrer" du blandingen over eplebitene.

Stekes midt i ovnen på 180 grader i 25-30 minutter.

Jeg toppet min med litt krem, men du kan også bruke vaniljekesam, kokoskrem eller yoghurt.

Dette smakte nydelig, og duften av eple og kanel som fylte stuen var en fin bonus <3

Sunn fudge med 3 ingredienser

 • 05.09.2016 kl. 07:50

Enkle oppskrifter har virkelig fanget mitt hjerte <3 Jeg har blitt overbevist om at det er nøkkelen til god helse i travle perioder!

Forrige uke la jeg ut oppskrift på kokossmør, et "smør" du kan lage ved å kjøre kokosmasse i en foodprosessor. Kokossmør kan brukes til mye forskjellig, men en av mine favoritter er i sunn fudge. Disse bitene gir langvarig energi og passer perfekt hvis du trenger et mellommåltid før trening eller noe godt til kroppen. De metter veldig godt, så det holder med en ;)

Sunn fudge med smak av peanøtt og kokos

1 dl kokossmør

2 dl peanøttsmør (jeg bruker crunchy fra green choice)

2 ss fibersirup (eventuelt honning eller lønnesirup)Bland alle ingrediensene i en bolle.

Kokossmøret blir lett hardt, så varm gjerne ingrediensene i ovnen noen minutter så du får rørt det sammen. Jeg brukte en bolle som var ildfast og satte hele bollen i ovnen på 100 grader i 5 minutter. Eventuelt kan du bruke stavmikser ;)

Press blandingen ned i små silikonformer, du kan også kle en annen form med plastfolie. Sett i fryseren i ti minutter til fudgen stivner.

Jeg oppbevarer mine i fryseren da de tiner veldig raskt.

Nå skal jeg på frøyaklinikken for behandling! Eggløsningen er treg, selv på letrozol, men jeg krysser alt jeg har for at den kommer snart. Ellers kommer det en ny måned med en ny sjanse. Det er bare å smøre seg med tålmodighet, selv om jeg sa til gynekologen at jeg snart var tom for denne "tålmodighetskremen" alle snakker om. Han forsikrer meg bare med at jeg skal bli gravid, "det har jeg lovt deg" sier han.

Ha en fin mandag, så snakkes vi senere <3
 

Sunne sjokoladecupcakes og babyshower

 • 04.09.2016 kl. 19:02

Noe av det beste jeg vet er å bake tidlig om morgenen. Når jeg lager mat eller baker setter jeg på en serie på macen eller hører på podcast, lager kaffe eller te og koser meg skikkelig. Jeg har alltid elsket å bake, men etter at jeg merket at sukker og mel ikke fungerte helt for min kropp ble det mindre av det. Så begynte jeg å eksperimentere med alternative ingredienser og i dag er det (nesten) ikke en ting jeg ikke kan bake sunnere. Jeg lager alt fra rawfood kaker til lavkarbo cookies, nam! Disse er uten gluten, korn, sukker og melk. De inneholder smør, men de fleste vil kunne tåle dem selv om de ikke tåler melk, i hvert fall hvis det er laktosen som er problemet ;)

Jeg baker fortsatt boller til Jon Anders og vanlige cupcakes til bursdager innimellom, men i dag ville jeg lage en sunnere variant. Når min kjære venninne Julie skal få babyshower skal det ikke spares på kruttet nemlig. Er det en jeg vet kommer til å bli en bra mamma så er det henne, finere jente skal du lete lenge etter!

Helenes sjokoladecupcakes

8 store egg (eller 10 små)

2 dl sukrin gold (eller vanlig sukrin/annen søtning)

1 dl mandelmel (den fettreduserte)

1/2 dl peanøttmel/kokosmel

1 dl bakekakao

2 ts bakepulver

2 ss fiberhusk

50 gram smør

Et par dryss salt (gir mye bedre sjokoladesmak)Pisk egg og sukrin til eggedosis med en elektrisk visp.

Tilsett det tørre litt etter litt, det er sikkert best å bruke sikt, men jeg droppet det.

Smelt smøret og rør inn dette tilslutt.

Fyll cupcakeformer ca halvfulle og stek på 175 grader i ca 15 minutter. Jeg heller alltid røren i en blenderflaske og heller så over i formene. Da unngår jeg søl og det går fort.

Stikk en pinne i en cupcake og se om den kommer ren ut igjen, da er de ferdige.Sjokoladeglasur

250 gram romtemperert smør

1 dl + 1 ss sukrinmelis

2 ss valgfri melk (jeg brukte mandelmelk)

1 ts vaniljepulver eller vaniljeekstrakt

1-2 ts bakekakao

Et dryss salt (igjen for å fremheve sjokoladesmaken)

Bland alle ingrediensene i en bolle med en elektrisk visp. Smak gjerne til søtningen så du får den så søt som du ønsker. Jeg brukte sprøytepose og tipp 1M for å lage de små rosene. Vanligvis lager jeg rosene så de dekker hele cupcaken, men jeg synes disse er veldig mettende og da holder det med litt glasur på hver. Jeg hadde også kjøpt blått strøssel som jeg hadde over da jeg kom frem, glemte det nemlig helt da jeg tok bilder...Gaven til Julie og Noah var denne luen som jeg har strikket helt selv (med litt hjelp fra mamma)! Jeg må si at jeg er litt stolt, da jeg synes den ble veldig søt <3

Vakre Sophie stilte som modell for luen <3Elsk på alle de små bodyene, luene, sokkene, koseklutene og smokkene. Jeg gleder meg til det er min tur <3

Jeg håper dere har hatt en like fin søndag som meg?

Smil <3

Brownies med 3 ingredienser - uten korn, sukker og melk

 • 27.08.2016 kl. 19:55

Jeg har virkelig fått øynene opp for det enkle! Jeg har rett og slett innsett at jeg mange ganger har hengt meg opp i detaljene i maten jeg spiser. Nå ønsker jeg å fokusere mest på rene, enkle ingredienser og oppskrifter som alle kan få til. Selvfølgelig kommer jeg til å fortsette å bruke min kjære supermat, koke kraftsuppe og teste spennende nyheter på matfronten. Her blir det noe til alle ;)

I dag slang jeg sammen de enkleste browniesen noen gang! Disse er glutenfri, kornfri, uten raffinert sukker og melkeprodukter. De er veganske, paleo og passer vel de fleste kostholdsmønstre.


Helenes brownies

3 modne bananer

1 dl nøttesmør (mandelsmør, panøttsmør osv)

1/2 dl kakaopulver

Eventuelt: et par dryss salt (fremhever sjokoladesmaken)


Kjør bananene til en klumpfri masse i en blender, foodprosessor eller bruke en stavmikser. Tilsett resten av ingrediensene og kjør til alt er godt blandet. Hell deigen i en form, jeg brukte en stor brødform, så jeg ville ikke brukt en som er for stor. Da må du i så fall doble oppskriften. Stek kaken på 180 grader i 20-25 minutter.


Denne skal jeg kose meg med i kveld sammen med den beste jeg kjenner <3 Ha en nydelig lørdag!
 

Matcha cookies og rabattkode

 • 25.08.2016 kl. 07:00

Annonse

Matcha er dronningen av grønn te! Dette er spesielle, grønne teblader som er tørket og malt til pulver. Før de høstes dekkes de med presenninger slik at de utvikler ekstra klorofyll. Resultatet er en søtaktig smak og den lekreste grønnfargen.

Matcha har blitt en stor trend også i den vestlige verden, og du har kanskje sett bilder av grønne, matchalatter på instagram og pinterest?Matchapulver kan gi lekker grønnfarge og god smak til mange retter, og siden jeg liker å tenke at jeg er over middels kreativ måtte jeg jo prøve noe nytt! Resultatet er disse grønne, matcha cookiesene. De ser ut som cookies bakt av Shrek, men de ble superpolulære både hos kjæresten og venninnene mine.

Helenes matcha cookies

2,5 dl mandelmel (fettredusert)

1 dl kokossukker eller sukrin

3 ss smør eller kokosolje

1/2 ts supernature matchapulver

1/2 ts vaniljeekstrakt eller vaniljepulver

3-4 ss valgfri melk

1/2 ts bakepulver

En klype salt

30 gram hakket mørk sjokolade

Bland mandelmel, kokossukker, bakepulver, matchapulver og salt. Rør inn vanilje, smør og melk med en miksmaster eller med hendene. Til slutt knar du inn sjokoladebitene.

Form små cookies med hendene, jeg fikk ni stykker. Press dem litt flate, de flyter ikke så mye utover. Stekes i 10 minutter på 180 grader.

Jeg elsker fargen...

Siden supernature akkurat har lansert matchapulver i Norge har jeg fått lov til å gi dere en eksklusiv rabattkode! Hvis du skriver inn helenematcha30 i rabattfeltet ved bestilling får du hele 30% rabatt. Koden varer ut uken :)

Kvaliteten og smaken på matcha kommer an på hvor på planten bladene er hentet. De øverste bladene er de yngste og disse gir en mest eksklusiv matchate. Nederst på planten sitter de eldre, bitre bladene, som gir en rimeligere matchate.

Matchate fra supernature har den beste kvaliteten, noe som reflekteres i den runde og gode smaken. Du trenger kun en 1/4 ts matcha for å lage den lekreste tekoppen.Tradisjonell matchate lager du ved å ta en 1/4 ts supernature matchapulver i en kopp, før du heller over 150 ml varmt vann. Bruk en bambusvisp eller en liten elektrisk visp (kan kjøpes på f eks chlas olsen) til å røre ut pulveret. Du kan også bruke varm mandelmelk og lage en deilig matchalatte.

Følg med på snapchat de neste dagene så skal jeg lære deg å lage en matchalatte <3

Har du drukket matcha?

Enkle energibarer uten sukker

 • 24.08.2016 kl. 19:57

I det siste har dagene gått i et og jeg har ikke rukket å spise like mye hjemme. Jeg merker da det alle andre sliter med, nemlig det å planlegge gode alternativer når du er ute og flyr. Barer er noe mange sverger til og det skjønner jeg godt. De er enkle å ha med seg, smaker godt og metter godt. Dessverre finnes det mye tull i de fleste barer, alt fra rissirup, store mengder dadler, agave eller kunstig søtning. Jeg har gravd frem en gammel favoritt som jeg laget hele tiden før, jeg skjønner ikke hvordan jeg kunne glemme den!?

Disse barene er laget med få ingredienser som du finner på de fleste butikker. De smaker utrolig godt (Jon Anders har godkjent) og gir god metthetsfølelse. Selv om de inneholder banan regner jeg dem som sukkerfrie og lavkarbo. Jeg har til og med regnet på det, og funnet at hver bar inneholder kun 3,3 gram karbohydrat! Det er veldig lite, skulle du være bekymret for det ;) Forøvrig gir de også under 150 kalorier per bar, altså et perfekt mellommåltid.

Helenes energibarer

200 gram kokosmasse

200 gram mandler

2 godt modne bananer

1 ts vaniljeekstrakt (kan sløyfes)

1/4 ts salt

2 ss kokosoljeJeg har brukt en god, gammeldags foodprosessor, men stavmikser kan også brukes. Jeg tror ikke blender er et godt alternativ her dessverre, da skal jeg være veldig sterk!

Blend først nøttene til de er helt finkuttet, men ikke så lenge at fettet kommer ut. Så tilsetter du kokosmassen og blander mer, før du har i resten. Du må nok stoppe maskinen endel ganger for å røre, men det går fort nok. Når alt er jevnt blandet er de ferdige!

Husk å bruke skikkelig modne bananer, gjerne de med masse små, brune prikker. Da er sukkeret i bananen godt utviklet og de gir den beste smaken.

Ha massen over på et bakepapir og press den ut til en stor firkant. Jeg delte min i 20 barer, men størrelsen velger du selvfølgelig helt selv. De trenger ikke stekes, men oppbevares kaldt.Noen av barene toppet jeg med 86% sjokolade smeltet med en dråpe kokosolje, nam!Disse holder i ca en uke i kjøleskap og et par måneder i fryseren. Legg dem i en boks med mellomlagspapir mellom så kan du enkelt ta med en frossen på skole eller jobb :)

Denne isen kan du spise hver dag!

 • 23.08.2016 kl. 20:00

Nam! Dette er skikkelig godsaker!I tillegg er det så sunt at det kan nytes når som helst! Likevel vil jeg slå et slag for denne herligheten etter trening elelr til kvelds. Karbohydratene i bananen er nemlig perfekt som påfyll til de slitne muskelene dine etter en hard økt.Det er også særlig gunstig å spise karbohydrater på kvelden. Det bidrar til en insulinutskillelse som fjerner aminosyrer (byggeklossene i protein) fra blodet. En av aminosyrene som blir igjen er tryptofan. Denne omgjøres først til lykkehormonet serotonin, før den omgjøres til melatonin. Dette er "sovehormonet" vårt. Ved å spise karbohydrater på kveldstid kan du dermed sove bedre, er ikke ernæring gøy??

Denne isen er lett å lage og inneholder få ingredienser.

Sunn is med smak av snickers

En frossen banan

1-2 ss melk (jeg bruker mandelmelk)

1 ss peanøttsmør

1/2 ts råkakao eller kakaopulver

Et par dryss salt

Topping: kakaonibs, hakket mørk sjokolade og peanøtter

Kjør alle ingrediensene med unntak av toppingen i en blender, foodprosessor eller i en bolle med stavmikser.

bruk så lite væske som mulig, og bruk en skje til å skrape nedi blenderen hvis du må.

Server isen straks med sjokolade og nøtter

Tips: legg serveringsbollen i fryseren en halvtime før du skal spise, da holder isen seg kald lenger ;)Nå har jeg vært på en svett økt på sats og skal kose meg med denne før gåtur med beste Maria <3

Proteinrike sjokoladekuler

 • 14.08.2016 kl. 14:37

Adlinks

God søndag <3


Herlighet så deilig å våkne på en søndag, med klart hode og en følelse av uthvilthet! Jeg var i bursdag i går til skjønneste Chanine, men droppet alkoholden for kvelden. Jeg har bestemt meg for å slutte å drikke fremover, av flere årsaker egentlig. Den viktigste er at alkohol ikke går så godt med medisinene jeg går på. Jeg byttet derfor prosecco og rosé med kombucha med bringebær! Det er bare helt genialt, et lite tips fra meg til deg ;)Disse godiskulene er perfekte som mellommåltider eller som en boost før trening. De er både gluten- og melkefrie for dere som ønsker det, og metter veldig godt. Noen uker har jeg mer behov for sjokolade enn andre, hehe, og da må jeg ha sunne alternativer tilgjengelig. Siden disse ikke er oversøte blir jeg veldig fornøyd av bare en også.Proteinrike sjokoladekuler

To store skjeer sjokoladeprotein (jeg bruker dette) (registrer deg med koden 107347 for 10% rabatt)

En ss kakao (eller bakekakao)

2 ss frø (sesam, solsikke, linfrø, gresskarkjerner)

1 ss chiafrø eller fiberhusk

4 ss revet kokos

6 dråper stevia (eller annen søtning)

2 ss peanøttsmør (eller annet nøttesmør)

et dryss kanel (kan sløyfes)

En klype salt

2-4 ss lunkent vannKjør alle ingrediensene i en foodprosessor eller bruk en stavmikser. Min deig ble ganske klissete, men jeg tok litt vann på hendene og da gikk det veldig fint å trille kulene. Jeg fikk rundt 10 kuler. Hvis du vil kan du rulle kulene i mer kokos. Jeg oppbevarer mine i fryseren, der kan de holde lenge! I kjøleskapet holder de ca en uke.


Nå skal vi gå en lang søndagstur før tacokveld <3

Fysen på sjokolade

 • 09.04.2016 kl. 18:14

Inneholder sponset produkt

Rundt menstruasjon er det veldig vanlig at jenter blir fysne på sjokolade, og jeg er intet unntak. Likevel ønsker jeg å tilføre kroppen min masse næring og unngå tomme kalorier. Heldigvis er det så mange måter en kan både temme sjokoladesuget og samtidig spise noe næringsrikt. Rå sjokolademousse er en favoritt hos meg. Denne har jeg laget år på år i utallige varisjoner og jeg blir aldri lei. I dag skal jeg lære deg å lage denne retten steg for steg, samt hvilke alternative ingredienser du kan bruke. Jeg lagde forresten denne sjokolademoussen på matkurset jeg hadde på torsdag og det falt i veldig god jord hos deltagerne. En av dem sa til og med at det var hennes nye favorittrett, det er et kompliment det!!

DSC03961Rå sjokolademousse kan tilpasses ulike kostholdsmønstre. Paleo, vegansk, glutenfri, melkefri, eggfri, sukkerfri osv.

DSC03956Grunnoppskriften er som følger:

En liten, moden avokado ♥ 2-3 dl væske ♥ To ss sjokolade protein eller 2 ss søtning ♥ To ss råkakao/bakekakao ♥ En dæsj salt ♥

Base

Basen i sjokolademoussen er avokado. Dette gir den kremede, fyldige smaken, men jeg lover deg at du ikke kan smake selve avokadosmaken. Noe av det beste med rawfood er alle måtene en kan bruke grønnsaker som en aldri hadde funnet på! Det første du gjør er altså å tilsette en moden avokado til din blender, foodprosessor eller en bolle med en stavmikser.

Væsken

Her kan du bruke hva du enn vil! Kokosmelk, mandelmelk, havremelk osv. Du kan til og med bruke vann hvis du ønsker, men da ville jeg smakt til med litt mer søtning.

DSC03953Søtning

I det siste har jeg brukt proteinpulver i sjokoladesmak fra synergi (Du får 10% rabatt på alt på arnika hvis du registrerer deg med koden 107347). Denne er søtet med stevia og gir en veldig god moussse. Ellers har jeg brukt dadler, banan, honning, fibersirup, sukrin gold eller stevia. Ofte en kombinasjon også. Tipset mitt er å tilsette et par ss søtning og blende alle ingrediensene før du smaker og tar mer til du er fornøyd. Det er veldig forskjellig hvor søtt vi liker det nemlig ;) Skal du ha banan som søtning anbefaler jeg en banan per avokado.

Sjokoladen

Råkakao er helt klart min favoritt her og jeg sverger til produktet fra supernature. Råkakao er rikt på magnesium og fytokjemikalier. Sistnevte kan regnes som plantenes immunforsvar og omfatter blant annet antioksidanter. Da råkakao ikke er varmet over 42 grader er alle næringsstoffene inntakte så bruker du denne får du mest mulig helsefordeler av sjokoladen. Har du ikke råkako kan du bruke bakekakao, men det gir i min mening ikke like god smak. Liker du å lage sjokolade hjemme anbefaler jeg råsjokolade på det varmeste! Visste du for eksempel at det ser ut til at de som spiser litt sjokolade både er friskere og gladere enn andre?

DSC03961Salt

Husk et par dryss med godt havsalt. Det fremmer sjokoladesmaken og gir noe ekstra!

Topping

Her er det kun fantasien som setter grenser! Du kan bruke friske bær, frukt, nøtter, kokos eller supermat. Min favoritt er supersnacks posene fra supernature som inneholder blandinger av tørkede bær, nøtter, kokos og supermat. Bipollen, gojibær og råkakao er også en sikker vinner.

DSC03957

Her, her og her finner du varianter av oppskriften!

Håper det smaker <3

Helene Ragnhild

Velkommen! Jeg heter Helene Ragnhild og har en stor lidenskap for naturlig mat og sunn livsstil, og en bachelorgrad i ernæringsfysiologi. I denne bloggen vil du finne inspirasjon til å leve sunnere, lytte til din egen kropp og finne hverdagslykke. Jeg håper jeg kan inspirere nettopp deg<3 Etter flere år som prøver er jeg endelig gravid! Følg gjerne min reise mot å bli mamma februar 2018 <3 Kontakt: helene.ragnhild@gmail.com

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no