hits

Bildedryss fra min babyshower

 • 20.11.2017 kl. 14:59

Tusen tusen takk igjen til mine herlige venninner som hadde arrangert dette for meg! Særlig til bestevenninne Anne som fikset lokale, leker, fikset logistikken med å få meg dit og snapt satte rumpa på en stol hele ettermiddagen <3

Dere klarte å lure meg trill rundt, hadde virkelig ingen anelse!!

De hadde til og med fikset så Jonna kom med kamera så jeg kunne få tatt litt bilder til dere, snakk om å tenke på alt! Her er et bildedryss fra i går også kan jeg vise litt gaver senere ;)

Se en så herlig bukett med jenter <3 jeg er så takknemlig!!

Annemor <3

Min favorittkake sponset av Oslo raw <3 denne er helt fantastisk god!! er du i Oslo eller trenger kake til fest må dere teste kakene deres <3

Nydelige cupcakes sponset fra Hancock og og nobelcatering, ta takk begge deler! Ingen babyshower uten cupcakes <3

Fineste Line kom helt fra Bodø!! Tusen takk vennen <3

Jeg er så glad jeg har en bit av denne i fryseren, hehe <3

Sunn kake bakt av mamma <3

Bleiekake fra fineste Amanda <3

Så mange fine gaver, lille L og jeg er så heldige!!

Store søster Julie, mamma meg og lillesøster Jenny. De gleder seg til å bli tanter og mormor <3

Fikk knipset noen bilder med noen av jentene på vei ut!

Tusen takk for at dere ville komme og feire med meg! Og tusen takk for alle bidrar med mat og fantastiske gaver til lille L <3

Det er fortsatt ikke helt forståelig at det nå er min tur til å bli mamma, det kommer vel ikke til å gå opp for meg før hun er her. Gleder meg til å vise henne frem til alle de fine tantene hennes <3

Surprise surprise

 • 19.11.2017 kl. 20:17

Jeg som trodde jeg skulle på brunsj med Anne og Maria i dag, plutselig stod jeg i et rom med alle mine fine venninner og familie! I dag hadde jeg vist babyshower, for en herlig overraskelse! Jeg ble skikkelig tatt på sengen og hadde ingen anelse, luringer!!

Jeg er fortsatt i sjokk og det gikk liksom ikke opp for meg før jeg kom hjem. Jeg er virkelig verdens heldigste som har så mange fine venninner som fikser for meg <3

Jeg gleder meg til å vise dere flere bilder i morgen. Nå skal jeg fordøye alt sammen, lage meg litt middag og slappe av med strikketøy i sofaen <3

Gravidklær til besvær? Mine beste tips

 • 17.11.2017 kl. 08:12

Et innlegg mange har ønsket er mine tips til gravidklær! Jeg må bare si tusen takk for det, så koselig at dere synes jeg får det til. Selv føler jeg at dette har vært en utfordring, men jeg skal selvfølgelig dele det jeg har funnet ut på veien. Mest av alt synes jeg det er vanskelig å finne fine ting, så mange av klærne passer i min mening bedre til dame 70 enn game gravid, hehe. Men smaken er som baken er det noe som heter, den er delt. Dette er i hvert fall mine løsninger :)

Jeg spurte også de søte snappfølgerne mine og der fikk jeg masse tips, tusen takk <3

Ser ut som jeg tviholder på magen her haha, uke 12 mener jeg <3

Processed with VSCO with a6 preset

Jeans fra hm og genser herfra

Det blir lettere

De første månedene var faktisk de vanskeligste, og det fikk jeg masse støtte på fra dere. Da var magen ikke stor nok til at det var lett å se at jeg var gravid, selv om jeg følte at den var diger, haha. Jeg kjøpte meg min første gravidbukse i uke 12, og begynte vel å bruke den ikke lenge etter. Nå fikk jeg mage fort, så vanlige bukser ble raskt uaktuelle. Tror dette var uke 14-15.

Generelt synes jeg det har blitt lettere og lettere å kle seg jo lenger jeg har kommet og jo større magen har blitt. Også fordi i hvert fall min mage nå drar alle klærne fremover slik at kjoler osv blir finere. Først følte jeg at det bare så ut som jeg hadde lagt på meg på magen, nå er kjoler veldig flatterende. Ullkjoler fremover er gull, særlig når du ikke får igjen jakken.

Ullkjole jeg har fått låne av mamma, fra close to my heart. Se så liten magen er her da, følte den var så stor!

De første ukene levde jeg i dette skjørtet fra designers remix, jeg bare elsker det! Gleder meg til å bruke det til sommeren siden det da vil passe fint igjen.

Kjøp noen basisklær fra gravidavdelingen

Hvite t-skjorter og jeans fra hm er to ting jeg har kjøpt som har vært gull verdt. Den første jeansen min fra hm brukte jeg så mye at den til slutt fikk hull i skrittet, ups. Tror rett og slett den ikke klarte å bli strukket mer, hehe. Kjøpte likegreit en helt lik på hm.com og den bruker jeg enda.

Zalando har også endel fint til gravide, men her synes jeg ikke alltid prisen står til kvaliteten. Det er akkurat som om prisen er skrudd opp bare fordi det er gravidklær. Jeg har flere ganger bestilt pakker med 5 plagg og sendt tilbake alt eller alt unntatt en ting.

Denne jobbebuksen kjøpte jeg meg også, og det var helt halleluja å endelig kunne gå i joggis igjen! Etter å ha sittet i trang jeans i sofaen flere fredager var det faktisk helt himmelsk, haha. Den får ganske fort "knær" men gjør nytten!

I de typiske gravidklærne har jeg gått for billig, for går så mye med dem at jeg blir lei og tipper jeg ikke kommer til å spare dem til neste graviditet. Vi får se da!

Kjortekjole fra zalando

Kjøp kvalitetsklær som kan brukes også etter fødsel

Jeg har investert i et par nye ulljakker som løfter jeans og t-skjorte antrekkene mine. Disse kan jeg bruke etter fødsel også, og da kunne jeg velge kvalitet med god samvittighet. Mine favoritter er fra acne, dyre, men varer en evighet, har hatt mine i mange år.

Jeg kjøpte også to kjoler fra ganni i uke 26 og uke 27 som jeg har bodd i. De kan også brukes etter fødsel, men kan nok hende jeg blir kraftig lei av dem. Jonna sier han liker meg best i trange jeans og kjoler der kulen synes mest mulig, han er litt søt da. Selv elsker jeg disse kjolene og har gått masse i dem.

Kjole fra ganni (vognen er sponset fra barnas hus)

Ammeklær som kan brukes etter fødsel

Med en gang puppene begynte å vokse måtte jeg kjøpe nye BH'er, og da valgte jeg amme BH med en gang. Den aller beste jeg har kjøpt er t-shirt bra fra boob. Den er polstret og god så du ikke går rundt med synlige brystvorter (ja, det er et problem). BH uten spiler er deilig når brystene er ømme, noe jeg har hatt mye av i perioder. Venninnen min som er naprapat sier at det også er lurt i forhold til støtte.

Rett etter fødsel er nok puppene enda større enn nå, derfor har jeg en som er litt stor, særlig rundt brystet. Denne tror jeg at jeg kan bruke etter fødsel, om ikke kan jeg bruke den når de blir litt mindre igjen. Nye, dyre BH'er kan jeg investere i når jeg en dag er ferdig med å amme tenker jeg.

Jeg har også kjøpt en ammekjole, noen amme t-skjorter og denne genseren. Det er kun sistnevnte jeg har brukt så langt, men alt blir nok brukt etterhvert. Denne har jeg fått mange komplimenter på, tusen takk <3 Kjempe god å gå i, jeg har smal om noen lurer så er størrelsen helt normal.

Processed with VSCO with a6 preset

Bukse hm og genser herfra.

Til slutt må jeg si at støttestrømper og strømpebukser har vært helt gull. Jeg kjøpte noen strømpebukser fra scholl og de har jeg brukt masse. De er ikke til gravide, men fungerer for det og jeg har str M. Støttestrømpene jeg bruker under jeans går opp til kneet, ser ut som sorte strømpebukser og ser fine ut i støvletter, de fikk jeg av en venninne, men er fra apoteket. Jeg bruker dette preventivt og får mye mindre vann i beina da. Det kan også forhindre blodtrykksfall og åreknuter så vidt jeg har skjønt.

Hva er dine beste tips til gravidklær? Jeg håper jeg slipper å handle så mye mer de siste ukene, men om magen fortsetter å vokse så kan det jo hende.

Ellers vil jeg ønske deg en nydelig fredag, nyt og kos deg <3

Likestilling er å få lov til å bestemme selv!

 • 16.11.2017 kl. 07:52

Er det bare jeg som er lei av å få regler tredd over hodet, i likestillingens navn?

Jeg er så for at vi som kvinner (og menn også selvfølgelig) skal få kjenne på hva som er riktig for oss. Det er likestilling for meg.

Jeg har lyst til å være selvstendig, til å kunne være med og bestemme, til å drive min egen bedrift og være en "kick ass kvinne". Samtidig har jeg lyst til å få lov til å krølle det lange, lyse håret mitt, elske shopping og ha vippeekstensions, uten å dømmes for det. Jeg vil bestemme selv, er ikke det vår rett som mennesker?

Nå diskuteres denne pappapermen igjen da, hvor mange uker skal staten bestemme at pappa skal ha. Kan vi ikke få lov til å bestemme det selv?

Leste denne artikkelen og ble litt oppgitt. Kanskje følte ikke forfatteren at hun fikk til amming, eller følte seg tilfreds i mammaboblen. Kan hun ikke heller stå for det da? Og kanskje snakke med mannen om at de skal dele perm likt neste gang? I stedet for å skrike om regler som gjør det vanskelig for min familie?

For oss passer det ikke så godt med pappaperm, fordi pappa er student. Jeg driver mitt eget firma, og skulle gjerne ønske at det var annerledes. Det perfekte hadde jo vært at han også kunne ta perm, så kunne jeg også få jobbet mer etterhvert. Men for oss blir det utfordrende. Ikke er det lett når vi må søke om hans eventuelle perm før min går ut, for på det tidspunktet vet vi ingenting om hans jobbsituasjon.

Det er ikke synd på oss, vi finner en løsning. Men det hadde vært lettere om vi bare fikk legge opp permisjonen så den passet vår hverdag. For sist jeg sjekket var det vår lille familie som skal få et nytt medlem, ikke statens.

Min Jonna kommer til å bli verdens beste pappa. Fordi han kommer til å være tilstede masse i hverdagen. Hvordan vi legger opp dette synes jeg er helt vår sak. Vi er voksne mennesker og jeg mener at vi må kunne ta den praten på kjøkkenet hjemme, ikke miste masse permisjon fordi vår situasjon ikke passer inn i malen.

Hva tenker dere?

Gravidoppdatering uke 30 (29+1)

 • 15.11.2017 kl. 08:20

Gud som tiden flyr! Jeg er i tredje trimester jo!!!

Fødsel, eller i hvert fall termin, er om bare 10 uker. Jeg er så spent på fødsel, men aller mest på å få møte henne, holde henne og bare ta det hele inn.

Det er skikkelig på tide med en ny oppdatering, nå har jo mye endret seg!

Hvor langt er jeg på vei: Jeg er i svangerskapsuke 30, og i dag er jeg 29 uker pluss en dag. Det er 79 dager igjen og over 70% av graviditeten har passert.

Barnet: Lille i magen veier nå over 1,4 kg og er ca 36 cm lang. Hodet hennes er nå ganske normal størrelse i forhold til kroppen, og sist jeg var på ABC kunne hun kjenne at hodet lå ned. Det kan jo enda endre seg, men det jeg i hvert fall vet er at det er blitt trangere inni der. Vi skal på ny ultralyd om to uker for å sjekke morkaken, det blir spennende!

Vektoppgang: Mellom 8-9 kg, begynner å bli tyngre nå!

Cravings: Jeg har fått skikkelig cravings på grønnsaksjuice, mango, dadler, julete og sjokolade. En litt artig mix altså! Særlig dadler bare må jeg ha, og de forsvinner så fort. Jeg tror faktisk ikke jeg kan kjøpe sånne bokser lengre, for de forsvinner på 123.

Symptomer: Jeg har hatt endel smerter i bekkenet og ryggen de siste ukene, men det har faktisk blitt bedre etter både kiropraktorbesøk og behandling hos flinke Mona. Det koster selvfølgelig, men når det hjelper så er det så verdt det for meg.

Halsbrann har jeg også ofte, men det hjelper å holde fordøyelsen i gang. Er det ille bruker jeg gaviscon fra apoteket. Å ligge med hodet hevet hjelper, og å unngå å drikker for mye kaffe. Det er uansett ikke bra for gravide ;)

Hormonene er i full sving, og det skal ikke mye til at jeg blir både rørt, sippete eller irritert. Mest av alt svinger energien voldsomt, en dag er jeg full av energi, en annen er alt seigt som sirup. Da er det bare å hvile masse, for nå vokser hun fort og det tar jo på.

Som jeg skrev i forrige innlegg har jeg hatt masse rare drømmer, og da mener jeg rare! Du kan lese om dem her skulle du være nysgjerrig. Søvnen er ikke så god lengre som den var, men det er jo helt vanlig.

Innkjøp: Det er fortsatt endel ting som ikke er på plass, og plutselig begynner jeg å føle at jeg må skynde meg. Samtidig er det mange som har ytret ønske om å få gi gaver og da har jeg ikke lyst til å shoppe så mye mer før det. Bilstol er vel viktig å få hentet snart, slik at det er på plass. Resten er ingen krise ;)

Tanker om fødsel: Jeg tenker mer og mer på fødselen, hvordan det skal bli og hva jeg kan gjøre for å føle meg mest mulig klar. Jeg holder på å ta kurset "en god fødsel" og synes det er veldig bra så langt. Jeg gleder meg, og gruer meg litt på en og samme tid, men slik er det vel alltid når du skal gjennom noe nytt?

<3

 

Lite liv og en tur på føden

 • 13.11.2017 kl. 11:41

De siste ukene har lillemor sparket så masse, og jeg har kunnet sitte og se hele magen danse og "bølge" på en måte. På fredag ettermiddag kom jeg hjem fra kiropraktoren og det slo meg at jeg ikke hadde kjent så mye til henne. Jeg googlet selvfølgelig litt, men siden jeg kunne kjenne så vidt innimellom bestemte jeg meg for å vente.

Hele lørdag var det samme, veldig lite liv i forhold til det jeg var vant til. Jeg prøvde å spise noe søtt og legge meg på ryggen, men ingen endring. Til slutt ringte jeg ABC og da ba de oss om å komme inn en tur så de kunne undersøke.

Vi fikk høre på hjertet og mens jeg lå der kunne til og med jordmor kjenne spark. Hun sa at det mest sannsynlig er fordi lille vokser og får mindre plass i magen, og da kjennes sparkene annerledes.

Jeg er likevel glad jeg ringte, for det er jo bedre å ringe en gang for mye enn for lite. Som jeg prøver å forklare Jonna så har jeg jo ikke opplevd dette før, og da er det ikke så lett å vite hva som er normalt. Jeg hadde også en sånn ekkel følelse av at tenk om jeg ikke tok den telefonen og det var noe galt?

Jeg er så takknemlig for de fine jordmødrene på ABC, og at jeg allerede har vært der tre ganger. Det er så godt å kjenne stedet jeg skal føde, nå er det jo bare 10 uker til termin, tiden flyr <3

Sunnhet og graviditet

 • 12.11.2017 kl. 20:19

Sen oppdatering fra meg i dag! Jeg har hatt en deilig søndag, jeg håper din har vært fin?

Jeg stod opp klokken åtte og laget meg en stor juice. Jeg har nemlig fått en ny venn på kjøkkenet, min slowjuicer. Den lager så digg juice med mye mindre jeg må kaste. Grønnsaksjuice har blitt min nye bestevenn i graviditeten. Jeg vil nemlig få i meg så mye grønt som mulig, men med en ganske stappa mage er det ikke alltid like lett.

Jeg prøver å finne en balanse når det gjelder kostholdet mitt. Jeg passer på å få i meg masse bra, samtidig er jeg ikke så streng med meg selv. Blir som regel en bit sjokolade hver dag, og jeg har også spist litt sukker her og der i form av smågodt eller lignende. Så lenge jeg ikke føler meg dårlig er det ingen krise!

Etter juice og strikking i sofaen laget jeg mer frokost til meg selv og pannekaker til Jonna. Selv om lille ligger i magen er det jo litt farsdag for ham i dag, så da ble det en liten gave og frokost. Gratulerer til alle flotte pappaer i dag <3

Jeg og pappa gikk faktisk en lang tur i marka i dag, første gang på lenge. Det gikk helt supert med bekkenet så det var deilig. Jeg har ikke sett innsiden av elixia på et par måneder, ikke noe jeg er veldig stolt av, men slik har det blitt. Jeg har hatt masse å gjøre på jobb og vært sliten, da føles det slitsomt å trene. Samtidig vet jeg jo hvor godt det gjør!! Skjerpings!! Jeg trøster meg med at jeg går så mye som mulig og får i meg sunn mat.

Jeg har også gjort unna masse jobb i dag, blant annet forberedt ny uke i kurset og laget oversikt over hvilke tilskudd jeg anbefaler. Det er så gøy å kjøre kurs nå og jeg gleder meg til hver uke vi skal ha sammen!

Nå har jeg akkurat satt en ny surdeig til rundstykker, laget vannkefir og silt av kefiren min. Det høres sikkert strevsomt ut å lage så masse fermentert, men det går faktisk veldig fort. Å lage sunn mat handler først og fremst om planlegging, og å bare gjøre jobben, i hvert fall for meg. Det er ikke noe vits å gå og tenke på alt du må gjøre, det gjør deg bare mer sliten og stressa. Just do it <3

Jeg gleder meg til ny uke, la oss gjøre den sunn og sporty <3

Min datter er ikke tabu

 • 10.11.2017 kl. 09:54

Her om dagen hørte jeg en episode av podcasten ingefær, om det å være ufrivillig barnløs. Det er en av mine favoritter som jeg stort sett hører med en gang en ny episode er tilgjengelig.

Denne gangen satt jeg igjen med litt blanede følelser. Jeg synes det er så bra at dette temaet belyses, og jeg er glad jeg selv tok valget om å være åpen rundt hele prosessen vår. Det er nemlig alt for mange som går med denne opplevelsen inni seg, ikke bare når de står oppi det, men også etterpå. En ting som ble tatt opp var at det å være ufrivillig barnløs er tabu. Dette ble jeg sittende å tenke på etterpå, at vi kaller et tema tabu.

Det gikk opp for meg at jo mer vi kaller dette temaet tabu, en situasjon som stadig flere av oss må gjennom, jo vanskeligere blir det å snakke om.

Da jeg først skrev om p-piller, hormoner og min manglende mensen på bloggen var det klart noen rynket på nesen. Var ikke dette fryktelig privat da?

Joda, det er det! Det er også det å ønske seg barn, og du har full rett om å holde det helt for deg selv. Men for meg var det aldri aktuelt. Jeg trives med å være åpen, med å være hele meg. Det slo meg aldri at mine halvveis fungerende eggstokker skulle være tabu. Var det liksom min skyld da?

Jeg tror vi skal slutte å kalle det tabu jeg. Jeg synes vi skal normalisere dette. Rett og slett fordi dette dessverre har blitt normalt! Jeg treffer stadig på kvinner som har gått gjennom det samme som meg.

Vårt barn er ekstremt ønsket. Hun er ikke et tabu. Hun er skapt av meg og pappaen hennes, med hjelp av dyktige mennesker som skaper mirakler i andres liv. I mine øyne er det fantastisk, vakkert og så langt fra et tabu du kan komme!

Å være prøverørsmamma er noe helt spesielt, noe fint <3

En annen ting jeg tenkte på var hvordan prøverørsprosessen ble beskrevet i denne episoden. Jeg vet godt at vi alle har ulike opplevelser av egguttak, innsett, ulike klinikker osv. Men jeg håper at du som kanskje skal gjennom dette ikke hører denne episoden og blir redd. Selv hadde jeg en fantastisk opplevelse med fertilitetssenteret. Jeg følte meg sett og forstått, jeg ble rett og slett møtt med en stor varme. Det trenger ikke nødvendigvis være slik som beskrevet i denne episoden. Mitt egguttak var for eksempel tilnærmet smertefritt. Jeg fikk god veiledning og medisiner i forkant, og jeg tok avspenning i en halvtime før slik at jeg var helt rolig.

Det er kanskje litt som fødsel, at du ikke kan forberede deg. Men jeg tror at det å gå inn i noe slikt og være redd vil gjøre det verre. Er du engstelig ville jeg snakket med sykepleieren og gynekologen slik at de vet det. Da kan de lettere hjelpe deg, åpenhet er gull ;)

Så mange rare spørsmål...

 • 08.11.2017 kl. 20:28

Som gravid føler jeg at jeg har så mange rare spørsmål, noen som kjenner seg igjen? Mange av dem oppleves også litt flaue. Jeg som egentlig er veldig rolig, kan lett bli engstelig når jeg lurer på om jeg gjør noe galt.

For meg har løsningen vært å ha trygge mennesker jeg kan spørre, god google skepsis og litt sunt vett. Sistnevnte er jo ikke så lett som gravid, med et lite menneske i magen som er helt avhengig av at dine valg er gode. Ofte googler jeg litt, og leser selv først. Jeg passer på at kildene er gode, er forsiktig med forum hvor du ikke vet hvem som har svart og gjerne leser flere artikler for å danne meg et bilde av råd og meninger. Så spør jeg mennesker jeg stoler på som jordmor, osteopaten min Mona, Anette på Frøyaklinikken, kiropraktoren min eller venninner. Kommer selvfølgelig an på hva jeg lurer på!

Det som er dumt er at mange av oss kanskje sitter med spørsmål vi ikke tør å stille, ting vi ikke helt vet om det er greit å spørre om. I kursgruppen min har vi som regel at det ikke er lov å si "dårlig spørsmål men....". Det er fordi det som regel følger helt relevant spørsmål som mange lurer på, det er dessuten ingen dårlige spørsmål!

Noen av mine spørsmål har vært:

- Er det trygt å ta knebøy som gravid?

- Er det greit å ta brasiliansk før fødsel?

- Er klyster negativt for fødselen og bakteriefloraen til babyen?

- Er det nødvendig å ta glukosebelastning hvis du ikke har sukker i urinen?

- Er det normalt at det lekker fra puppene? Er dette et poisitivt tegn i forhold til amming?

- Er vena cava syndrom farlig?

- Kan dadler gi raskere fødsel?

- Er bringebærblad te virkningsfullt?

- Finnes det tiltak for å sette i gang fødsel?

- Kan nbabyen sove i sengen med oss?

- Kan fødselsdepresjon forebygges?

- Kan såre brystvorter forebygges?

- Er det lurt å få besøk på sykehuset?

- Hvordan vet jeg hvor mye klær babyen skal ha på?

- Er det sunt å føde i vann?

Dette er bare de jeg kommer på i farten! Jeg merker også at jeg får mange bekymrede meldinger fra gravide følgere, så jeg tror ikke jeg er alene om å ha mange spørsmål.

Hadde du noen rare spørsmål i graviditeten eller tiden etterpå?

 

Det fineste teppe til lille

 • 07.11.2017 kl. 16:38

Det er virkelig fantastisk å kjenne at den lille jeg har i magen ikke bare allerede er høyt elsket av meg, men så mange mennesker rundt oss. Det er så mange som gleder seg til å treffe henne, det er virkelig godt at et barn aldri kan bli bortskjemt med for mye kjærlighet.

Da jeg ble syk som 18 åring sydde mamma et fantastisk teppe til meg. Jeg har fått mange fine kommentarer fra dere om dette sofateppe, som tilsynelatende tilfeldig passer perfekt til fargen i stuen vår. Kanskje la dette teppe i min underbevissthet da jeg valgte denne fargen?

Her om magen fikk jeg hjem et helt nytt teppe. Det viser seg at mamma har hatt stoff liggende fra det første teppe, som nå har blitt sydd til et lite teppe til Lille L. Jeg har dekket til navnet hennes her, men hele står altså brodert. Teppet er sydd i et børstet stoff, så mykt og godt, og med ullvatt inni. Så her skal hun få ligge å varme seg i sofaen.

Mitt teppe har jeg hatt med meg fra hjem til hjem, på ferie og til og med da jeg var på rehabilitering for ME for noen år siden. Nå skal det lille teppe få følge lille L.

Jeg er heldig som har en så flink mamma, jeg føler meg veldig takknemlig!

For hver dag som går knytter jeg sterkere bånd til henne i magen, jo mer hun sparker, jo tettere forhold får vi. Jeg gleder meg så til å treffe henne <3

 

Lengter etter deg

 • 01.11.2017 kl. 18:34

Så lenge jeg kan huske har jeg gledet meg til å bli mamma, og det kunne aldri falt meg inn at det ikke skulle være lett. Det var en selvfølge for meg å bli gravid, å få egne barn. Da det ikke gikk ble det en stor krise for meg, en sorg og en kamp jeg ikke visste om jeg ville overleve.

Nå som jeg bærer min lille datter tror jeg hele tiden at det skal gå opp for meg. At jeg virkelig skal tro på dette 100%. At jeg skal få oppleve dette. Å kjenne på lukten av hodet hennes, å ha henne liggende inntil meg, min helt egen baby.

Jeg kan nesten føle meg eiersyk. For så lenge har jeg sette andre med deres små, og kjent på at det ikke var min tur. Kanskje er det derfor det er så viktig for meg å få bestemme. Om det er hvilken body eller hvordan rommet skal se ut. Kanskje er det fordi det er en drøm jeg ikke tør tro at jeg skal få oppleve.

For hver uke som går lengter jeg mer og mer etter henne. Å få bli kjent med det lille vesenet som sparker når jeg ligger i sofaen, å se på det lille ansiktet hennes. Halvparten meg og halvparten deg.

Utrolig hvordan jeg allerede kan ha 1000 følelser knyttet til noen jeg aldri har sett. Mammahjerte <3

Kjenner du deg igjen?

Barnevognen vår

 • 29.10.2017 kl. 12:07

Sponset vogn fra barnas hus

Jeg tror aldri at jeg har fått så mange snaps og spørsmål om noe som hvilken vogn vi har valgt til vår lille. Vogn virker å være et tema som engasjerer mange, og det ligger mye tanker og følelser rundt valget av vogn for nybakte mammaer.

Før jeg ble gravid hadde jeg allerede sett meg ut hvilken vogn jeg ønsket meg. Denne har jeg også trillet mye da to nære venninner har den samme. For meg er bugaboo buffalo den perfekte vogn for meg som både bor i by, men også vil ut i marka. den er stabil, god å trille, av svært god kvalitet og lett å ha med seg. Den tar ikke mye plass i bilen, eller i gangen, den er lett å slå sammen og den er lett å ha med på kafé. Jeg vil gjerne kunne smyge meg gjennom butikker og bykjernen.

Designet er også helt perfekt i mine øyne, moderne og minimalistisk.

En annen fordel med bugaboo er at vi kan justere høyden på håndtaket. Det er jo ikke så lett når Jonna er hele 30 cm høyere enn meg.

Denne vognen har vært med i min visjon av å bli mamma, jeg har sett for meg hvordan det skal bli å trille rundt på den. Kall meg gjerne teit, men jeg er veldig visuell og elsker å bruke bilder til å drømme.

Jeg måtte bare bli en bugaboo mamma rett og slett <3

Her er en liten film fra da jeg skulle hente vognen. Tusen takk til barnas hus som har vært med og gjort drømmen min til virkelighet! Jeg er så heldig å få bli deres ambassadør, noe jeg er veldig stolt av. De har fokus på å vise frem ekte mammaer, og hvordan det faktisk er å være småbarnsforeldre.

Nå er jeg jo fortsatt gravid, og da er det lite gulp og slitenhet, men det kommer nok skal du se, hehe ;)

Jeg kommer også til å bære masse, så her blir det en god kombo regner jeg med.

Nå begynner jeg virkelig å lengte etter å treffe henne. Alle de små sparkene som jeg kjenner hver dag, minner meg på alt som snart skal komme. Tenk, bare tre måneder igjen <3

Hvilken vogn har du valgt til din lille skatt??

Bekkenløsning og 30 tips til tredje trimester

 • 26.10.2017 kl. 19:38

Hei hei,

jeg håper du har hatt en fin torsdag?

Nå er akkurat middagen i magen og jeg er stappmett. Nesten en gang i uken må jeg har de deilige fiskekakene fra den lokale fiskebutikken på Lambertseter, så gode. Vi spiser dem sammen med dampet brokkoli og småpoteter med litt smør, så enkelt og perfekt hverdagsmiddag.

Jeg har visst fått den berømmelige bekkenløsningen. I går var jeg hos kiropraktor og fikk streng beskjed om å unngå fremoverlent arbeid. Ja, letter sagt enn gjort? Støvsuge, ta ut av oppvaskmaskinen, stelle med hundene, plukke opp ting, lete i vesken, vi gjør jo alt fremoverbøyd. Har sikkert syndet ca 40 ganger i dag, ups...

Hvis noen har gode tips tar jeg gjerne imot!? Har hørt om å sitte på sånn stor ball så tenkte å låne det av mamma fremover. Ikke bare bare å gå gravid, men jeg nyter likevel hvert sekund. Fy søren for noen helter vi kvinner er, og hva kroppen vår klarer :)

Denne sjokoladen er forresten sååå digg! Helt uten melk og gluten, svindyr, men verdt det. Den er så mektig, så jeg nyter hver bit og det holder med et par ;)

Jeg må bare tipse dere om denne fine artikkelen min venninne Therese har skrevet. Hun er kiropraktor og kan det meste om naturlig livsstil. Denne listen synes jeg var helt gull og jeg fikk masse tips jeg ikke ante om. Artikkelen finner du her.

Tredje trimester nærmer seg med stormskritt, hvor ble tiden av?? Nå gleder jeg meg vilt til jul og går allerede og smugtitter i juleblader og på juleoppskrifter. Noen flere som gleder seg?

Slutt å mas om dette er du snill

 • 18.10.2017 kl. 08:58

Da jeg delte innlegget om babyluen jeg hadde strikket her om dagen fikk jeg flere kommentarer på at det var teit at jeg ikke ville beholde luen selv, som om min lille jente ikke kunne gå i lyseblått. Dette har jeg også merket når jeg har delt bilder fra rommet hennes eller da jeg delte inspirasjon til det samme rommet.

Ser i ettertid at jeg reagerte litt sterkt på noen av kommentarene, noe jeg beklaget og beklager. Som gravid er det lett å føle seg truffet, og det var ikke meningen å gå så hardt ut mot deg som lurte.

MEN, jeg står fullt og helt for min mening om at kjønnsdebatten har gått for langt når jeg ikke kan gi bort en lue uten at enkelte trekker slutninger. Og jeg blir lei av å bli pirket på for absolutt alt!

Selvfølgelig kunne lille L hatt denne luen, men jeg har strikket flere andre og det føltes bare riktig å gi denne bort. Jeg synes det er fint jeg, og det er ikke noe baktanker om at ikke jeg kunne brukt den selv. Men hvorfor skal jeg i det hele tatt måtte forsvare dette valget? Det blir liksom tatt for gitt at det ligger kjønnsdiskriminering bak?

Enda en mulighet for mammapolitiet å ruste opp og skyte...

Nei, her skal det være kjønnsnøytralt, jeg vil ikke putte mitt barn i bås.

Som om det ikke var nok å bekymre seg for som førstegangsfødende og vordende mor, nå skal jeg også være redd for at datteren min vokser opp som er stereotypi av barbie fordi jeg ikke hadde blå lue på henne på vei hjem fra sykehuset.

Jeg lurer på om reaksjonene hadde vært det samme om jeg hadde strikket en rosa lue, og gitt den bort til en liten jentebaby, fordi jeg selv skulle ha gutt?

Jeg har alltid likt rosa, også som voksen kvinne. For meg symboliserer rosa mykhet og varme, kjærlighet, mot, en sterk personlighet og glede. Min søster likte aldri rosa, og det har jo aldri vært noe problem. Hun likte å gå i kjole og lage teater. Jeg kunne godt ha kjole, men bare om den fikk bli skitten på lekeplassen. Vi fikk lov til å være oss, og det ble ikke gjort noe nummer av.

Jeg elsker å styre på kjøkkenet, hadde babydukker som ble pent kledd opp og tatt vare på, og jeg likte å leke prinsesse. Jeg var også glad i å være ute og leke med gutta som bodde vegg i vegg, og jeg løp raskere enn mange av dem.

"Kjønnsdebatten er viktigere enn noen gang, og snart skal du oppdra en liten jente i denne verden. Å ha reflekterte tanker rundt kjønn som mor, burde være obligatorisk" skriver Emma. Sant det, men det har vel ikke noe med den luen å gjøre?

Jeg som ga bort en blå nyfødtlue, kan umulig ha reflektert over kjønn. Det sier seg vel selv?

Bare så det er sagt så bryr jeg meg null om du har kjønnsnøytralt til ditt barn, bare slutt å tre det over meg er du snill. Jeg spurte ikke om din mening på mitt rosa rom.

Jeg ønsker å la datteren min bestemme selv. Jeg har lyst til å gi henne en trygg oppvekst der hun får gode rollemodeller, og læres til at det hun ønsker for seg selv er det riktige. Som sin mor skal hun selv få velge hvilken farge hun liker, hva hun vil leke med, hva hun vil studere og hvem hun vil være sammen med. Hun skal lære at det går fint å tjene mer enn mannen sin, løpe raskere enn gutta i klassen eller være dritgod på skolen. Det er lov å være stolt, det er lov å være lei seg, og det er lov å kjenne på følelser.

Men hun skal heller ikke nektes å leke med dukke eller gå i prinsessekjole, hvis det er det hun selv vil, ikke fordi mammaen hennes "har reflekterte tanker om kjønn".

En liten skatt

 • 16.10.2017 kl. 10:44

Strikking har bare blitt morsommere etter at jeg ble gravid altså! Jeg har strikket flere av disse luene, men det er jo noe i det å strikke til sin egen. Når jeg sitter og strikker nå, og kjenner sparkene i magen, det er herlig det!!

Denne lille luen startet jeg på før jeg ble gravid, og den ble ferdig før vi fikk vite kjønnet. Den ble bare helt perfekt, hvis du strikker vet du hva jeg mener. Som regel er det små ting, ikke feil, men kanskje et parti maskene er litt store for eksempel. Det gjør ingenting, det er jo hjemmestrikket. Men denne ble bare helt perfekt!

Da vi fikk vite at det er en liten prinsesse i magen måtte denne luen få et annet lite hode å varme. Det ble min venninne Stine sin sønn, Jakob. Hjemmelagede gaver er virkelig de beste <3

Jeg husker ikke hvor jeg har oppskriften fra, den er gammel og jeg har bare en skrukkete lapp. Men denne luen finnes det masse varianter av, så gå på garnbutikken og spør så hjelper de deg helt sikkert. Kjempe lett å strikke også!

Jeg lover å vise frem mer strikk etterhvert, jeg må bare få montert alt sammen, haha. Noen som kjenner seg igjen?

Tips meg gjerne om fine oppskrifter eller vis meg hva du strikker, for eksempel på snap (heleneragnhild) :)

Nå skal jeg jobbe noen timer før jeg går en lang tur i godværet, det må utnyttes!!

Ha en herlig mandag fine du <3

Kan du forberede deg til fødsel?

 • 13.10.2017 kl. 06:24

I går var jeg på første kontroll på ABC, hos jordmor Tone, en utrolig fin opplevelse. Det var en helt egen stemning der, rolig og varmt. Ikke minst var det akkurat slik jeg ønsker det, ikke sykehusstemning i det hele tatt. ABC står for alternative birth care, og er en spesiell avdeling på Ullevål universitetssykehus.

Først hadde vi en lang samtale om svangerskapet, hvordan vi ble gravide, mine ønsker for fødsel og masse mer. Vi fikk spørre om alt jeg lurte på på, og bli kjent med Tone. Så fikk vi se rommene, både fødestue og familierom. På ABC får pappaen være hos oss hele tiden, noe som betyr mye for oss. De er også veldig flinke med amming, og jeg har så lyst til å få en god start på det. Du kan lese mer om mine fødselsønsker i dette innlegget ;)

Kort fortalt er det ingen medisiner eller intervensjoner, sen avnavling, badekar, totalt ro rundt stunden når lille kommer ut og hjelp til å få i gang ammingen.

Processed with VSCO with a6 preset

Jeg skal innrømme at det føltes plutselig veldig ekte at jeg skal føde da jeg stod inne på fødestuen. Men med så god støtte er jeg helt sikker på at det skal gå bra!

Tone sa at det virket som om jeg hadde satt meg så godt inn i dette, at jeg nesten hadde gjort det å være gravid til min hobby, haha. Jeg vet at mange sier vi ikke kan forberede oss til fødsel, men det er faktisk ikke helt sant. Jeg tenker at det er viktig å være åpen for at alt kan skje, MEN selvfølgelig kan du bruke teknikker for å være best mulig forberedt. Jeg har mange venninner som har født, og det har vært forskjellig for alle. Men det er ingen som har angret på at de forberedte seg, og alle har vært "fornøyd". Det viktigste er jo at lille kommer ut og er frisk!

Jeg går en utdanning i NLP om dagen, og dette med visualisering og mental trening kommer jeg absolutt til å jobbe med frem til fødsel. Jeg er så takknemlig for at jeg skal få oppleve dette <3

En ting hun sa var at de anbefaler at vi ikke tar imot besøk oppe på avdelingen, at de dagene vi er der bør fokus være på oss som en ny familie, på å få til amming og på hudkontakt med lille. Har dere noen tanker? Jeg har tenkt at jeg er åpen for besøk, men at jeg bare må kjenne etter hvordan jeg føler det akkurat der og da ;)

Inspirasjon til barnerommet

 • 12.10.2017 kl. 06:24

God morgen fine <3

Vi har som smått begynt å planlegge barnerommet til lille, L og jeg tenkte jeg kunne vise noen inspirasjonsbilder siden jeg vet at mange av dere gjør det samme. Når jeg skriver vi mener jeg vel strengt tatt jeg, hehe <3

Lille skal sove inne hos oss i starten, men jeg vil så gjerne få lage et barnerom for det. Hun skal få dele kontoret i førsteomgang, så det blir ikke et helt rom en gang. Så snart sengen er på plass skal jeg begynne å henge opp bilder på veggen, knagger, hyller osv. Det blir så koselig å ha dette prosjektet frem mot fødsel, jeg er typen som ikke klarer å sitte stille, jeg liker å ha noe å pusle med.

Jeg skal også dele noen DIY prosjekter med dere fremover, noen veldig enkle og noen litt mer krevende ;)

Rommet hennes er malt i morgendis, en lys grå. Jeg ser for meg litt mer rosa siden jeg vet at det er viktig at barn er omgitt av farger! Likevel elsker jeg disse duse, naturlige og moderne barnerommene - herlighet så flinke folk er altså!!

Bilder fra pinterest

Hva er deres inspirasjonskilder til barnerommet? Tips meg gjerne om nettbutikker, instagramkontoer osv, da blir jeg så glad!

Nå skal jeg lage frokost til J og lage matpakker til meg selv. Vi drar straks inn til byen for første jordmorkontroll ved ABC og jeg gleder meg masse. Jeg har ikke vært på en kontroll siden august, men det er vel normalt. Jeg har vært på ultralyd, men ikke noen timer ellers. Jeg tok blodtrykket hos osteopaten på tirsdag og det var perfekt, så heldigvis håndterer kroppen min dette godt!

Etterpå drar jeg rett til Lillestrøm for NLP utdanning, utrolig spennende! Jeg gleder meg til å fortelle dere mer om dette, virkelig noe jeg kan anbefale <3

Noen dager klarer jeg ikke alt

 • 11.10.2017 kl. 20:49

Jeg har alltid vært ærlig om en ting, jeg er ingen superwoman! Jeg får ikke til alt <3

De siste dagene har vært så hektiske, det har rett og slett nesten ikke vært tid til å puste. Det kjente jeg i går. Jeg var hos min nydelige osteopat Mona på klinikk for alle på Majorstuen, og hun sa nettopp det. Nå ser jeg at du ikke får puste Helene. Jeg vil så gjerne være den beste blogger, kursleder allerede før kurset har begynt, kjæreste, student (tar NLP utdanning nå i tillegg), venninne, datter og få svart absolutt alle som sender meg meldinger.

Også er det lille da, en liten tulle i magen som trenger veldig at mamma puster!

Så i dag ble det ikke noe flott innlegg fra meg. Det ble bare et raskt lite skriv til deg, om at jeg er et menneske, og ingen superwoman.

Håper det kan hjelpe deg å senke også dine skuldre, for skal vi klare mye, må vi innse at vi ikke kan klare alt <3

I morgen skal jeg jeg på min første kontroll på ABC, som jeg gleder meg!! Jeg er så spent og full av forventning, hehe!

Gleder meg til å dele mer!

Tusen takk for at du følger og for at du er så god, jeg setter så utrolig stor pris på deg <3

 

Takknemlig

 • 10.10.2017 kl. 11:08

Det går bare mer og mer opp for meg her jeg sitter! Når jeg kjenner de små sparkene og magen stadig blir større <3

Jeg skal bli mamma <3

For deg som har fulgt denne bloggen, eller tatt en titt bakover så vet dere kanskje hvor stort dette er. Mitt aller største ønske så lenge jeg kan huske var å få lov til å ha denne rollen en dag. Og plutselig var jeg hun som kanskje ikke skulle få oppleve det. Månedene gikk og ingenting skjedde. Selv med piller, sprøyter og flere timer hos gynekologen enn jeg tørr regne på skjedde det ingenting.

Jeg fikk de skumle tankene, om at dette kanskje aldri ville gå!

Nå er hun altså på vei. En liten jente som bare er vår, halvparten meg, halvparten deg <3

I går var jeg på et kjempe spennende, og morsomt møte som jeg gleder meg til å fortelle mer om. Det jeg kan si er at alt av utstyr til den lille prinsessen nå er på plass. Jeg er så takknemlig, jeg vet ikke hvor jeg skal starte.

Før møtet tittet jeg rundt på barnas hus og der støtte jeg på en dame som så på samme barnevogn som meg. Vi kom jo raskt i prat, hun hadde termin en måned etter meg og vi venter begge jenter. Men så sa hun det, hun var blitt gravid på det 9. prøverørsforsøket...det 9.!!

For en inspirasjon sier jeg bare, en solskinnshistorie! Hvis du leser dette og du ikke var så heldig som oss, at det har klaffet for deg og dere, gi aldri opp <3

Leandervuggen jeg kjøpte på finn for noen måneder siden er endelig på plass i stuen. Under ligger lille Kokos og aner fred og ingen fare. Aner ikke hvorfor han ser så sint ut i ansiktet sitt stakkars, haha <3

Jeg vasket forresten trekket i maskinen og tok det på igjen, etter litt googling fikk jeg det både av og på ;)

Jeg gleder meg sååå til februar nå, og absolutt alt som kommer før også! Akkurat nå er det veldig godt å ha henne inni meg, trygt og varmt <3

Den gravide og ammende sin bestevenn

 • 08.10.2017 kl. 15:59

Inneholder sponset produkt

Ikke lenge etter at jeg ble gravid begynte jeg å sove dårligere. Det ble plutselig ingen stilling som fungerte og jeg fikk et akutt behov for å ha noe mellom knærne. Jeg fikk også en liten kul ganske raskt, og fant ut at jeg måtte løse soveproblemene først som sist.

Jeg får jo så mange gode tips av dere, og et som gikk igjen var gravid- og ammeputen bbhugme. Jeg ringte kiropraktorparet jeg jobbet med før, Kim og Therese, og de hadde samme anbefaling. Når de anbefaler neo vet jeg at det er bra!

bbhug med er utviklet av 3 norske kiropraktorer som ville hjelpe gravide til lettere svangerskap og ikke minst støtte dem gjennom amming. Hele 9 av 10 gravide har smerter i rygg og bekken, og mange opplever at disse plagene fortsetter etter svangerskapet.

Puten er så myk og god, og jeg elsker å sove med den. Jonna er herved byttet ut, haha <3

Her kan du se mine erfaringer med puten:

Putens trekk er sertifisert OEKO-TEX, silikonringene som er låsningsmekanismen er BPA frie og putens innhold er sertifisert for bruk til baby. Jeg har hørt at mange babyer elsker å bite på ringene <3

Du kan bruke puten:

 • Som støtte i sengen når du ligger
 • Som støtte i sofaen når du ligger eller sitter
 • Som babynest
 • Som underlag til babyen når du ammer, dette gir deg mindre belastning på nakke og skuldre
 • Som støtte under og etter fødsel

Jeg er så glad jeg gikk for akkurat denne puten og liker særlig godt at den følger meg hele graviditeten og i årene etter!

Her kan du kjøpe puten!

Har du en bbhugme? Del gjerne dine erfaringer med meg og de andre jentene her <3

Se hun sparker!!

 • 28.09.2017 kl. 13:43

Når jeg har så fulle dager som det har vært i det siste kunne jeg nesten glemt at jeg er gravid. Heldigvis har jeg fått verdens koseligste påminnelse i flere uker - lille har begynt å sparke <3

Første gang jeg kjente det var i uke 20. Jeg satt på en kafé i Lillestrøm før jeg skulle på skolen og plutselig kjente jeg et lite dunk nederst i magen. Så forsiktig, men samtidig helt tydelig! Jeg måtte sende Jonna ml med en gang <3

Siden det har det blitt oftere og oftere, og nå er det hver dag. Det kjennes også bedre og bedre. Det er ingen andre som har fått kjenne enda, men det er fordi jeg har vært alene når det har vært så kraftig. Jeg håper Jonna får mulighet i helgen når han kommer hjem.

Siden han er bortreist filmet jeg denne snutten på fredag, helt vilt!!

Hun sparker som oftest når jeg ligger på sofaen, men også når jeg blir stressa. Da jeg holdt foredrag på tirsdag skjedde jo selvfølgelig det som ikke skulle skje. Med 1400 mennesker på live gikk hele get nettet ned her, det var jo den eneste tingen jeg ikke kunne kontrollere. Heldigvis klarte jeg å komme meg på igjen, ved å dele nettet fra telefonen. Da sparket lille som crazy da jeg satte meg ned, hehe. Fikk du ikke med deg foredraget, har du en ny mulighet på onsdag, meld deg på her!

Det er på tide med en oppdatering <3

Hvor langt er jeg på vei: Jeg er i 23 svangerskapsuke, og 22+2 i dag.

Kjønn: Lille jenta vår i magen <3 Heldigvis bekreftet på OUL!

Vektoppgang: 5-6 kg opp, varierer litt ;)

Babyen er så stor som: Maiskolbe, haha, elsker disse fruktgreiene altså! I følge appen veier hun nå rundt en halv kg, herregud <3

Neste ultralyd: Ekstra ultralyd den 4. desember, for å sjekke at morkaken har trukket seg tilbake. Krysser fingrene!

Symptomer: Her om dagen våknet jeg opp med flekker på pysjen, så jeg har tydeligvis begynt å lekke melk! Haha, sorry med mye info!! Litt halsbrann, men ellers har formen vært bra!

Cravings: Frukt, må ha det hver dag! Kiwi, mango og pærer! Iskaffe med havremelk og kefirskål med bær og brunost <3 passer på å få i meg egg hver dag, grønnsaker, prøver å spise nok supper og kraft.

Aversjoner: Ikke så lyst kjøtt, men ellers lite :)

Trening: Forrige uke var jeg så flink, men denne har vært så hektisk så jeg har ikke rukket noen ting bortsett fra gravidyoga på tirsdag :)

Innkjøp: Jeg har klart å roe meg litt, hehe. Noen flere ting har kommet på plass som jeg gleder meg til å vise dere de neste ukene <3

Når begynte du å kjenne spark?? <3

Vårt guttenavn <3

 • 21.09.2017 kl. 08:59

Som mange av dere husket (luringer) har jeg jo nevnt guttenavnet vårt før. Nå som jeg har delt, og det har blitt bekreftet at det ligger en liten tulle i magen, kan jeg jo bekrefte at mange av dere hadde rett. Hadde vi ventet gutt skulle han hett Ludvig etter verdens fineste morfar Ludde <3

Min morfar var en helt spesiell person for meg og for mange andre. Han gikk dessverre bort for et par år siden, noe vi alle tok veldig tungt. Han var gammel og sovnet stille inn, men han er fortsatt dypt savnet. Når du mister noen du er glad i har det ikke så mye å si om de var unge eller gamle. Jeg har ikke slettet nummeret hans fra telefonen min og kan fortsatt tenke at jeg må ringe ham. Han hadde jo synes at dette var utrolig stas, og jeg er så lei meg for at han ikke skal få oppleve å bli oldefar.

Selv om jeg ikke helt vet om jeg tror på himmelen, tror jeg på en måte at han fortsatt finnes et sted. Kanskje følger han med. Han er helt sikkert sammen med Midi, familiehunden han var så glad i, som gikk bort i april.

Navnet Ludvig vil sikkert bli brukt hvis en av mine søstre får gutter, eller om vi er så heldige å få en gutt en dag <3

Da han døde skrev jeg dette innlegget, og nå måtte jeg hente det frem igjen.

Kjære Morfar Ludvig

"På tirsdag sovnet du stille. Jeg var på vei til sykehuset da det skjedde, men Mamma og Pappa var med deg. Jeg tror det var riktig sånn. Jeg har vært der så mye, fått så mye tid med deg og det er jeg så glad for. Jon Anders og jeg fikk sitte en stund med deg alene etterpå, og selv og det var veldig tøft, var det også veldig fint. Du så så fredelig ut der du lå. Vi snakket om alt som var fint med deg, Jon Anders har alltid vært flink til det, og det var så fint for meg. Jeg skjønner ikke helt at du er borte. Alt gikk så fort, og jeg blir aldri forberedt. Jeg klarer ikke ta det helt inn over meg at du ikke er mer, og at vi ikke skal sees...

Du var en helt spesielt person Morfar. Alltid i godt humør, glad i mennesker og i livet generelt. Du var så viktig for meg. Det er så mange som har sendt meg meldinger om hvor flott du var, enten de hadde møtt deg eller hørt om deg fra meg. På dine eldre dager ble du stadig frekkere, og mer tørrvittig. Du har flere ganger fortalt meg hemmeligheter om de yngre dager, historier om deg og vennene dine. Ikke si det til mamma sa du og lo. Du fortalte meg alltid hvor pen jeg var, for så å følge det opp med å si at jeg lignet på deg. Jeg kan ikke tro jeg aldri skal snakke med deg igjen. Aldri hente en kopp kaffe til deg, eller sette en av hundene i fanget ditt.

Noe av det fineste med deg var forholdet ditt til Jon Anders. Som du sa var dere to kamerater, og hadde et helt spesielt bånd. Han kalte deg Ludde, du kalte ham langemann og ringte til slutt ham oftere enn meg. Det var helt greit for meg, dere hadde sånn glede av hverandre. Dere delte gleden for sport og pratet om dette konstant. Du fulgte Nittedal på nett og ringte alltid dagen etter kamp for å høre hvordan alt hadde forløpt seg. Hvem hadde «scora» og hvem skaffet straffe. Også ville du høre om bikkjene. Perle og Kokos, som du kalte klin da du mente det burde være fornavnet hans. De hadde en spesiel stjerne hos deg.

Jeg skulle så ønske jeg kunne ringe deg en gang til. Høre stemmen din og fortelle deg om hyggelig ting som har skjedd. Jeg klarer ikke se for meg julen uten deg. Hvem skal spille piano og banne over hvor ustemt det gamle pianoet vårt er? Jeg har hatt en drøm om et bilde av deg og ditt første oldebarn, men det fikk jeg ikke. Jeg ville at du skulle love å leve så lenge, men du sa at jeg da måtte skynde meg litt. Det rakk jeg ikke. Heldigvis fikk jeg forsikret deg om du ville være med uansett. Det er mange år siden vi bestemte at en fremtidig sønn skulle få dele ditt navn. Som du sa til meg på sykehuset for kun få dager siden; «jeg vil aldri glemme det du har gjort for meg». Du vil aldri bli glemt Morfar.

<3

Selv om det er trist å miste en du er glad i, synes jeg det er fint å tenke tilbake på alt det fine. Minnene varer evig vet du <3

Første kjøp til rommet hennes

 • 20.09.2017 kl. 06:51

Sponset produkt

Siden vi har et kombinert kontor og barnerom blir det en liten stund før barnerommet er ferdig. Nå har vi to kontorpulter, men noen måneder før hun kommer skal vi hive ut den ene. Lille skal jo ligge på rommet vårt, men jeg har så lyst til å innrede barnerom og ha mest mulig klart. Når hun kommer vil jeg bruke energien på henne, ikke å henge opp hyller osv. Eller lettere sagt mase om at Jonna skal gjøre det, jeg er nemlig ikke så handy selv. Jeg klarer å skru opp en ikea hylle, men å borre i veggen osv lar jeg han gjøre.

En ting jeg likevel ville få på plass så fort som mulig var et sted jeg kunne henge opp noen av de fine klærne hennes. Kjoler og de fineste plaggene har nå fått plass på verdens fineste klesstativ. Jeg har lett rundt i alle butikker for å finne det rette, og endelig fant jeg det fra Alice and fox. Jeg ville ha et stativ som var veldig enkelt og moderne, og dette er i mine øyne helt perfekt!

Å omringe meg med babyklær, små sko og bamser minner meg på at hun snart skal komme. Selv om det er noen måneder til termin raser jo tiden forbi. Når jeg sitter og jobber på kontoret minner tingene hennes meg om hvorfor jeg gjør det, altså jobber så mye. Det tar meg til visjonen min, den jeg har skapt meg, som driver meg til å ta gode valg for meg selv om min familie hver dag.

Det er langt fra alle dager jeg får gjort alt jeg har på lista, det er faktisk de fleste, men jeg gjør det jeg kan og det er nok.

Å bli mamma handler ikke om å være perfekt, men å gjøre så godt du kan nemlig <3

Klesstativet finner du her, faktisk på salg!

Denne lille kjolen strikket min farmor til meg da jeg var baby, og nå skal lille få arve den. Å, som jeg gleder meg til å treffe henne og bli kjent med det lille mirakelet vårt <3

Når begynte du å innrede barnerommet?

10 ting du ikke skal si til gravide

 • 18.09.2017 kl. 10:27

Nå er jeg i uke 21 og begynner virkelig å se gravid ut. Jeg fikk mage tidlig, og den føles skikkelig stor. Kanskje er det fordi jeg ikke er så høy, eller fordi jeg hadde veldig flat mage før jeg ble gravid. Kanskje er det fordi jeg delte graviditeten med en gang, allerede i uke 6, og dermed har gått og fremhevet magen min lenge. 

Forrige uke møtte jeg en venninne som var to uker før termin, og da jeg så ned på kulen min da synes jeg jo den var knøtt! Rart det der :D

Som gravid opplever jeg meg selv litt som fritt vilt. Det er så koselig å være gravid, ikke misforstå, jeg elsker det! Det er likevel litt rart å få kommentarer fra alle rundt meg, også fremmede på hvordan jeg ser ut, kroppen min eller få intime detaljer om deres egne opplevelser som gravide. Er du gravid vet du kanskje hva jeg mener?

Jeg har lest noen helt syke ting gravide har hørt, men dette er de jeg føler har gått igjen mest. Mange av disse kommentarene har jeg selv fått, oh yes!

Oj, så stor/liten kul du har! (eventuelt bare; så stor du er)

Ingen kvinner like å få kommentarer på deres størrelse, heller ikke gravide. Jeg har til og med hørt; "sikker på at du ikke har termin før"? og "så stor mage du har allerede". Jeg vet at det sikkert ikke er vondt ment, men det er ikke noe hyggelig. Venninner som hadde liten kul synes det var vanskelig å få kommentarer på det.

Si i stedet: Så flott du ser ut!

La meg ta på magen din!

Det er faktisk langt fra alle som synes det er greit å bli tatt på magen. Særlig helt i starten av svangerskapet synes jeg selv dette var ubehagelig, særlig når folk bare tok helt uten å spørre. For noen kan det være ubehagelig, og andre har rett og slett ikke lyst. Nå synes jeg det bare er koselig når venner og familie gjør det, men ikke fremmede.

Si i stedet: Å, så fin mage, får jeg kjenne?

Håper det går bra da!

Dette hørte jeg særlig mye før jeg nådde 12 uker, sikkert fordi dette sees som en slags magisk grense av mange. Det kan også komme senere. Det er rett og slett helt unødvendig å minne en gravid på at en kan miste barnet i magen, det er jo uansett ingenting hun får gjort med det. Å gå og gruble på slikt er ikke noe hyggelig, så la være å ta opp det ;)

Si i stedet: Så koselig at du har blitt gravid

Jeg jobbet hele mitt svangerskap

Ja, du er flink du! Skal vi ikke slutte med de sammenligningene med en gang, vi er ulike jenter. Noen får mange plager og noen har ingen. Vi har også svært ulike utgangspunkt fra før. Flott at du jobbet, gled deg gjerne over det. Også hvis du trente hele veien, spiste supersunt eller gikk masse fjellturer. Bare ikke gni det inn hos andre.

Si i stedet: For meg var det best å jobbe eller jeg var så heldig å kunne jobbe hele graviditeten

Jeg spjæret fra A til Å

Dette og andre uheldige fødselsopplevelser kan du holde for deg selv, ingen har lyst til å høre om hvordan du lå og trykket i 20 timer. Det er litt som å skremme en som skal kjøre opp eller ta eksamen, unødvendig!

Si i stedet: Ingen fødsler er like, og vi kommer oss alle gjennom det! Dere kan jo heller snakke om det etter fødsel ;)

Er det tvillinger?

Dette er bare frekt...

Si i stedet: Så fin du er som gravid!

Nyt det nå, for når babyen kommer....

Enten det gjelder søvn, en kaffekopp i sofaen eller å kunne trene, må du virkelig poengtere at en får det mer travelt med en liten en i hus? Mange gravide sover ganske dårlig (dette har jeg selv erfart), og jeg tror du nyter en sjelden kaffekopp mye mer etter at du har fått barn. Og ps, du er ingen dårlig mor om du prioriterer å ta deg en treningsøkt ;)

Si i stedet: Gled deg til å møte barnet ditt, det er fantastisk å være mamma!

Å være gravid er ikke en sykdom

Ja, dette er helt sant, men er det virkelig vits å poengtere. En som sitter der med full bekkenløsning og ikke klarer annet enn å vagle fra sofa til do trenger neppe en påminnelse. Når du ligger over doskålen på den 10. uken er det også ganske irriterende.

Si i stedet: Hvordan føler du deg?

Jeg ser at det er en gutt/jente du har i magen

Å, du er synsk?

Si i stedet: Vet dere kjønnet?

Da jeg var gravid... bla bla bla...

Selvfølgelig er det koselig å snakke med andre om deres opplevelse, men ikke HELE tiden. Denne tiden handler tross alt om meg, og vi er alle så ulike så det er ingen vits å presse dine følelser eller opplevelser over på andre. Se i hvert fall an situasjonen, kanskje du merker at den gravide blir litt utilpass, og da er det greit å backe off.

Si i stedet: Hvordan synes du det er å gå gravid?

Hvilken kommentar irriterer du deg over? Del gjerne med meg og leserne i kommentarfeltet, så kan vi le av det sammen <3

 

Gravidoppdatering på babyverden

 • 13.09.2017 kl. 21:55

Supersen update fra meg i dag, jeg har rett og slett hatt nok med å prøve å ta igjen jobb fra mandag og tirsdag. I dag stod jeg opp med Jonna, men det tok meg seriøst 5 timer å komme gjennom frokost og dusj. Minner meg om årene jeg var syk, og det skaper mange tanker i meg. Jeg er så evig takknemlig for å ha en frisk kropp, som jeg kan stole på. Samtidig blir jeg lei meg av å tenke på alle de som fortsatt er syke og ikke får levd det livet de ønsker <3

I dag fikk jeg en koselig mail fra en jente som har hatt stor bedring gjennom kurset mitt, og det betyr så mye for meg! Hver eneste person jeg får lov til å hjelpe har en spesiell plass i mitt hjerte, rett og slett. Klisje, men sant!

Ville bare stikke innom og tipse dere om babyverden nå har skrevet en ny sak om meg, med oppdateringer fra graviditeten. Det er så koselig å se det slik, men bilder og mine tekster <3

Du finner artikkelen her :)

Nå skal jeg krype opp i sengen og se litt på serie før det er natta. I morgen kommer en superdigg smoothieoppskrift, har totalt dilla!!

Stor klem fra meg <3

Ekstra ultralyd i uke 32

 • 11.09.2017 kl. 16:58

I dag er jeg faktisk akkurat halvveis i graviditeten, woho! Hvor går tiden? Den raser faktisk forbi! Husker som om det var i går da jeg stod på badet i den nye leiligheten og holdt en positiv test i en skjelvende hånd. Jeg må fortsatt klype meg i armen for å tro at dette er virkelig, og jeg føler meg så heldig. Tenk at vårt ene gullegg satt <3

I dag var jeg på ultralyd sammen med mamma. Vi prøver å holde fraværet til Jonna nede før babyen kommer, og siden vi var på en veldig fin ultralyd sammen i uke 14 tenkte vi at det var koselig om mamma fikk være med denne gangen. Heldigvis var det fortsatt en jente, hehe. Jeg hadde fått sjokk hvis det plutselig var en gutt som skulle komme i februar. Jordmor spurte hvor jeg hadde vært og da jeg sa dr Lundring sa hun at daså, for han gjør aldri feil, hehe. Jeg var overrasket over hvor lang tid hun tok med meg, viste meg alle organene, overleppen, bevegelsene og hele pakken. Siden lille er så mye større nå så vi veldig mye, selv om apparatet til Lundring er ganske magisk.

Hun estimerte faktisk termin til 1. februar, men jeg fikk beholde terminen 2. februar likevel ;)

Noen bilder fra forrige uke siden jeg føler meg litt slapp i dag og rett og slett ikke orker å ta bilder. Dere kan jo heller få se et av lille <3

Det viste seg at morkaken min ligger litt nærme fødselskanalen, 1,2 cm for å være eksakt. Når den er under 2 cm får du automatisk en ekstra ultralyd i uke 32, men jordmor sa jeg ikke skulle stresse. Har du opplevd dette? Nå hun sa det ble jeg nemlig litt redd for at dette betyr at jeg kan risikere å miste ABC. Det går selvfølgelig greit, men jeg har virkelig ikke lyst til å ta keisersnitt. Håper morkaken trekker seg litt lenger fra åpningen slik at det ikke blir noe problem. Jeg har ikke blødd en dråpe i svangerskapet, så det har i hvert fall ikke vært noe problem så langt. Som sagt, hører gjerne fra deg hvis du har noen som helst erfaring med dette <3

P.S. husk min Facebook live i morgen klokken 20, da skal jeg snakke om utmattelse!! <3

Dette gjør jeg for å unngå strekkmerker

 • 10.09.2017 kl. 16:16

Adlinks

Når du blir gravid endrer kroppen seg fort, noe som er både fint og litt vanskelig. Noen ting er veldig koselig å se, andre ikke fullt så heldig. En ting mange ønsker å slippe er strekkmerker. Dette er merker som kan oppstå når huden strekkes for fort, og det er vanlig å få under graviditeten. Mange kan også oppleve strekkmerker hvis de vokste fort som unge, eller ved stor muskelvekst.

Jeg kjenner allerede at huden strekkes både på bryst og mage, så her tenker jeg at jeg i hvert fall kan prøve å unngå strekkmerker ved å ta noen grep. Om jeg får dem er det jo ingen krise, skulle vel bare mangle om jeg får noen men av å lage og føde et barn. Samtidig er det jo ikke akkurat noe jeg ønsker meg.

Processed with VSCO with a6 preset

Det er viktig å huske at strekkmerker er genetisk, det er ikke nødvendigvis slik at de som er flinke til å smøre eller spise bra ikke vil få noen. Samtidig tror jeg at du kan hjelpe huden ved å bruke noen små tips, og de skader i hvert fall ikke!

Hva gjør jeg?

Kollagen

Kollagen er proteinet huden vår inneholder mest av. I tillegg til proteinet elastin er det kollagen som bygger opp huden, brusk, ledd og sener. Med en liten en i magen synes jeg det er supert å ta kollagen uansett, men jeg har en tanke om at det kan fungere mot strekkmerker også, i hvert fall preventivt. De som tar kollagen sverger til dens effekter på huden, noe jeg merker godt selv. Jeg har også mange kunder som har blitt kvitt leddsmerter og betennelser ved å ta kollagen og innføre andre kostholdsendringer.

En annen god grunn til å ta kollagen er for å støtte ledd og sener som skal tåle ekstra vekt i svangerskapet, i tillegg til alle grunnene for deg som ikke er gravid! Jeg tar 2 ss kollagen hver dag, det er supert for hele kroppen! Bare les her :D

Jeg har kollagen i kaffe, te, smoothie eller i kefirskålen min om morgenen <3 Jeg bruker dette norske merket (best smak) eller dette merket. Du kan også kjøpe kollagen laget på fisk her.

Smøre magen

Etter hver dusj bruker jeg min hjemmelagede kroppsolje, også på magen. I tillegg smører jeg meg med bio oil hver kveld. Dette er den mest solgte arr- og strekkmerkeoljen i Norge, den trekker lett inn og jeg liker den veldig godt. Det er et fint rituale å smøre magen og det skader i hvert fall ikke. Jeg kjøper bio oil billig på iherb her :)

Jeg hører gjerne fra deg, fikk du mye strekkmerker? Gjorde du noe for å unngå dem eller ikke?

Sunn og magevennlig chicken curry - uten gluten, sukker og melk

 • 08.09.2017 kl. 06:54

Jeg har så lyst til å bli flinkere til å lage middag! Jeg har alltid vært et frokostmenneske uten like. Smoothie, surdeig med egg, kefirskål, nam nam nam. Middag derimot, jeg blir litt tiltaksløs. Vi har jo alle noe vi kan jobbe med, og særlig nå som jeg skal bli mamma har jeg lyst til å få gode rutiner på familiemiddag.

Her om dagen hadde jeg lyst til å lage noe digg thaimat. Jeg gikk innom kiwi etter skolen og begynte å fylle kurven min. Kylling, grønnsaker, kokosmelk osv, enkelt og greit. Så kom jeg til sausene og begynte å lese; sukker, stivelse, billige oljer, nei nei..dette hadde jeg ikke lyst på. Jeg bestemte meg for å prøve å mekke noe selv, og om jeg skal si det selv ble det veldig godt! Retten er kremet og litt spicey, men uten gluten, sukker og melk.

Middagen ble godt likt av Jonna, selv om han ville hatt den hakket sterkere. Jeg har litt halsbrann og er ikke så tøff på chili, så ta gjerne mer enn det står om du liker det hot ;)

Helenes chicken curry

400 gram strimlet kylling

Smør til steking (olje for helt melkefri)

Salt

Ingefærkrydder

En kinesisk hvitløk, hakket i småbiter

2-3 ts red curry paste

1-2 ts kokossukker eller honning

1-2 ss tomatpure

2 dl kokosmelk

Grønnsaker: vi brukte brokkoli, grønnkålmiks, vannkastanjer, spisspaprika

ris som tilbehør, eventuelt blomkålris eller så kan det droppes

Sett på risen før du gjør noe annet, ellers er det lett å glemme.

Jeg brukte to panner og begynte med kyllingen i den ene. Stekte den i smør før jeg tilsatte 1 dl kokosmelk, salt, ingefærkrydder, hvitløk, kokossukker, halvparten av currypastaen og halvparten av tomatpuréen. Jeg begynte også å steke brokkoli i den andre pannen, da den tar litt mer tid.

Ha i resten av grønnsakene dine, med unntak av paprika, og hell over resten av kokosmelken. Ha over litt salt, ingefær og resten av currypastaen og tomatpuréen. Her kan du gjerne ha mer hvitløk om du vil. Når grønnsakene begynner å bli ferdig blander du inn kyllingen og har over paprika. Rør godt og la alt godgjøre seg et par minutter.

Voila, nå er det bare å kose seg og høste ros for maten. Dette skal jeg definitivt be gjester på, nam <3

Skal jeg ha mammaperm?

 • 06.09.2017 kl. 07:39

Jeg har fått så mange spørsmål om hvordan jeg løser mammaperm med eget firma, og ikke minst om jeg kommer til å slutte å blogge når jeg blir mamma. Jeg tenkte derfor å skrive et innlegg om mine tanker, og i samme slengen kunne spørre deg hvordan du løste det. Jeg føler at dette med permisjon er en jungel! 100% eller 80%? Fedrekvote? Student? Gradert perm? Barnehageplass? Hjelp!!

Jeg driver mitt eget AS, der jeg selv er 100% ansatt. Det har jeg vært i snart et år, og det er mange grunner til at jeg tok det valget. Den viktigste for meg var trygghet. Jeg vil ha en fast lønn, ikke leve måned til måned og lure på hvordan ting blir. Selvfølgelig blir det litt sånn uansett, fordi jeg selv er ansvarlig for at det finnes dekning på konto slik at jeg i det hele tatt kan betale lønn. Det er aldri 100% sikkert, men jeg beregner lønnen ut i fra at jeg kan betale den i lang tid fremover. Som fast ansatt har jeg alle rettigheter på lik linje som andre skulle jeg bli syk. Verden er i endring, fast jobb er ikke det det var, og det er i dag få som er garantert jobb om to år. Jeg ville aldri byttet jobben min med noen annen, jeg elsker den rett og slett, på både godt og vondt.

Når lille kommer må jeg ta full permisjon 3 uker før termin og 6 uker etter, disse ukene er forbeholdt mor og kan ikke tas gradert. Etter dette vil jeg ha gradert permisjon, det vil si at jeg vil jobbe noe, og være hjemme noe. Det blir mest sannsynlig en høyere andel hjemme, for eksempel 80%, de første månedene. Jobben min er veldig fleksibel, men jeg aner ikke hva jeg går til med lille, så jeg må nesten bare ta det som det kommer. Kanskje kan jeg få litt avlastning noen timer i uken, i tillegg til at Jonna selvfølgelig kan ha henne.

I permisjonstiden vil jeg ikke holde kurs eller veiledninger. Det siste kurset før mammaperm vil jeg ha i oktober og november, med påmelding i september. Jeg synes det er så fint å være hjemme, samtidig kommer jeg nok til å savne å få jobbe med så utrolig mange herlige kvinner. Jeg ønsker å hjelpe så mange som mulig og jeg ser behovet, så det er litt vemodig å være borte så lenge. Samtidig er jeg sikker på at tiden min skal brukes mest på å være mamma, en tid med lille jeg aldri får tilbake! Jeg gleder meg skikkelig til det siste kurset, da skal jeg gi alt! Mer info om dette kommer fremover og ved å melde deg på en gratisressurs her er du sikret å få info når påmeldingen åpner.

Jobben jeg kommer til å gjøre under permisjon blir først og fremst å blogge, samt å planlegge, og jobbe med prosjekter som lanseres til våren eller senere. Det er mange spennende ting som kommer i fremtiden, men når lille kommer vil selvfølgelig hun stå i fokus og være det aller viktigste <3

Jeg har fått tips om å spørre NAV foreldrepenger på facebook, så det gjorde jeg en gang og fikk raskt svar :)

Hvordan fordeler dere permisjonen, og er det noen som har hatt gradert permisjon? Noen som har brukt såkalt tidskonto? Jeg hører kjempe gjerne fra deg om dine erfaringer, for her er jeg litt lost føler jeg <3

Innkjøp til lille helt fra USA

 • 04.09.2017 kl. 08:48

Da mamma fortalte meg at hun skulle en tur til USA i august og spurte om jeg ville ha noe derfra begynte jeg straks å se på youtube om jeg kunne finne nyttige ting til lille. Jeg fant raskt noen produkter som gikk igjen og igjen hos youtubere, og en av de var denne vippestolen. Jeg vokste selv opp i USA med merket fisher price og mamma har alltid skrytt av kvaliteten deres. Derfor visste jeg at denne stolen ville være en god investering. Jeg var så heldig å få den på supersalg til 240 kroner, så selv om jeg måtte betale det samme for frakten var den et superkupp!

Stakkars mamma måtte låne seg en større en koffert for å få den med hjem, den var nemlig både tyngre og større enn vi hadde lest. Tusen takk til verdens snilleste mamma som fikset så vi fikk denne! Nå står den her i stuen vår og minner oss hver dag på lille som skal komme <3

Perle har flere ganger prøvd å hoppe opp i stolen til stor underholdning for meg. Hun blir nemlig livredd hver gang fordi stolen selvfølgelig gynger opp og ned. Stakkars Perle <3

Skjønner at det er litt kjipt med et slikt innkjøp fra USA, for da er det jo ikke så lett for dere å skaffe. Men så er det jo gøy for oss å kunne ha noe ikke så mange andre har, særlig siden denne er veldig amerikansk. Lover at de neste som kommer kan kjøper her ;)

Stolen spiller musikk og vibrerer, så jeg håper denne kan falle i smak hos lille <3

Har du hatt glede av vippestol? Tips gjerne om din favoritt slik at vi får høre om norske favoritter!

 

Forrige uke hadde vi besøk av en fantastisk hundetrener her hjemme, og vi fikk masse tips til hvordan vi kan forberede hundene til lille kommer. Disse tenkte jeg å dele med dere i et eget innlegg ;) Veldig spent på hvordan det blir med de tre sammen <3

Jeg ble kastet ut!

 • 01.09.2017 kl. 08:29

Som blogger når jeg ut til et ganske stort publikum, og da synes jeg det er viktig å ta opp ting, selv om det noen ganger koster litt. Jeg har for eksempel fått kontakt med flere som har blitt helt friske etter at jeg delte min reise, og jeg har fått utallige meldinger fra jenter som har satt pris på min åpenhet rundt det å være ufrivillig barnløs. Jeg slår et slag for åpenhet og ærlighet, jeg ønsker ikke å lage en fasade for dere.

Dessverre koster ærlighet. Dessverre har folk en tendens til å bli krenket for det aller minste. Jeg får ofte høre at jeg ikke burde dele ting som er så personlig, kontroversielt eller sårt, men skal vi bare ikke snakke om det nå? Mitt innlegg om røyking ble visst for krenkende for enkelte...

I går fikk jeg en ganske uhyggelig melding om at jeg var blitt permanent utestengt av en termingruppe på facebook. Det var fordi de mente at jeg hadde "hengt ut" en som hadde skrevet om røyking under graviditeten. Jeg skrev tilbake at jeg synes det var drøyt siden jeg selvfølgelig ikke hadde nevnt hverken navnet til en bestemt person, eller gruppen det omhandlet. Dessuten var det helt generelt ment, da dette er noe jeg har sett flere steder og ikke minst hørt om fra mange venninner. Innlegget mitt klassifiseres absolutt ikke som netthets eller uthenging, men det var altså dommen.

Jeg synes det er trist at det skal være slik. Jeg synes selvfølgelig at vi skal oppfordre til å dele i en slik gruppe, også at en røyker. Men da skulle jeg gjerne sett at personer som gjør dette søker råd og tips, og ikke å få tillatelse fra andre. Det var kun en kommentar som jeg så på innlegget i denne gruppen som faktisk sa ifra at hun burde prøve å slutte. Det finnes så enormt med ressurser nå også, og som jeg selv skrev finnes det ingen unnskyldning. Gruppen har også satt inntaksstopp, noe jeg synes er dårlig gjort.

Jeg skrev tydelig til admin at jeg ikke ønsket å delta i en gruppe som aksepterte at gravide forgiftet sine barn. Senere fikk jeg dette bilde der admin skriver at jeg angrep henne, og jeg føler vel at det er jeg som strengt tatt blir uthengt inne i gruppen nå. Det ble visst en stor diskusjon der inne fordi mange synes det var drøyt. Jeg ble straks invitert til flere andre grupper, og flere av dere sendte meg også meldinger om at dere hadde meldt dere ut i protest <3

Jeg synes dette er skikkelig barnslig oppførsel av admin, løgn og sutring gidder jeg ikke. Å si ifra er ikke det samme som å angripe, kjenner jeg blir provosert av at det går an. Gruppen blir en klagestorm og handler om mye annet enn poenget, å kunne stå sammen i en slik opplevelse.

Jeg har derfor bestemt meg for å lage en egen gravidgruppe. Her skal vi ha et positivt fokus og ikke minst inspirere hverandre. Det er selvfølgelig lov å dele utfordringer, men klaging har vi nok av i verden synes jeg! Denne gruppen kan du bli med på uansett om du er i uke 5, eller uke 40, eller allerede har fått bebis, velkommen skal du være <3

Gruppen finner du her!

Nå skal jeg avgårde på møte i byen før jeg skal jobbe med kurset mitt! Så koselig at så mange av dere vil være med denne runden, dette blir kjempe bra!

Lag deg en nydelig fredag <3

Gravidoppdatering uke 19 (18+2)

 • 31.08.2017 kl. 08:34

Hvor blir ukene av? Tiden flyr og jeg rakk ingen oppdatering i uke 18. Jeg er i full gang med planlegging av mitt siste nettkurs før mammaperm, hvor målet mitt er å få hjulpet flest mulig til en friskere kropp før jeg blir "borte" fra den delen av jobben min en stund. Derfor er det veldig fulle dager om dagen, og jeg prøver å balansere alt. Det er ikke så mye nytt som har skjedd, og nå som formen er så god kjenner jeg mye på at jeg må huske på at jeg faktisk er gravid. Det går liksom aldri helt opp for meg, at nå er tiden min, nå er det her det jeg har gledet meg sånn til. Jeg må bare fortsette å klype meg i armen og minne meg på hvor lykkelig dette gjør meg <3

Hvor langt er jeg på vei: Jeg er i 19 svangerskapsuke, og 18+2 i dag.

Kjønn: Lille jenta vår i magen <3 Ordinær ultralyd på Ullevål er ikke før 11. september, men siden jeg har hørt at dr. Lundring aldri tar feil er jeg ganske trygg på kjønnet.

Vektoppgang: 4,3 kg opp! Jeg er generelt lite fan av vekt, den svinger endel med treningsmengde, om du har vært på do, hvor mye vann du holder på osv, men greit å følge med.

Babyen er så stor som: Noen sier mango, noen sier søtpotet! Over 20 cm nå <3

Spark: Jeg har ikke kjent noe enda, hver gang jeg prøver å kjenne etter kjenner jeg kun min egen puls, hehe. Det kommer nok plutselig når jeg ikke aner vil jeg tro!

Neste ultralyd: Uke 20, så fortsatt en liten stund til. Jeg gleder meg til vi får se lille igjen <3

Navn: Mer og mer sikker på at vår lille blir lille L <3

Symptomer: Litt smerter i ligamentene rundt livmor og halsbrann, men ellers er formen helt super om dagen!

Cravings: Frukt, må ha det hver dag! Kiwi, mango og pærer! Iskaffe med havremelk og kefirskål med bær <3

Aversjoner: Ikke så lyst på sjokolade, varm kaffe eller kjøtt. Heller ikke så gira på nøtter, noe jeg egentlig elsker.

Trening: Denne uken har jeg allerede trent to ganger, danceaerobic begge gangene. Føler meg nesten helt som før faktisk, utrolig gøy å kunne hoppe og sprette og bli skikkelig svett. Det blir en økt på lørdag også, og kanskje en gåtur på søndag!

Humør: Glad, energisk, men selvfølgelig emosjonell innimellom. Humøret svinger mer enn før, hehe ;)

Innkjøp: Nå er faktisk de fleste store innkjøp bestemt, og et par er allerede her i leiligheten. Jeg gleder meg masse til å vise dere hva vi har valgt. Jeg var helt satt på det aller mest, mest av alt vognen. Den ble bestemt for lenge siden, og jeg kan ikke vente til trilletur med lille i den <3

Da må jeg komme meg i fillene og få på sminke før jeg skal inn til byen en tur. I dag skal jeg støpe skinne til tennene mine, og jeg er skikkelig spent på om dette kan hjelpe på smertene i kjeven min. Holder dere oppdatert, siden det var ganske mange av dere som slet med det samme ;) Senere kommer en hundetrener hit, og det blir spennende det!!

Ha en nydelig dag dere, og husk å lag deg en fin dag <3

Det er INGEN unnskyldning for dette...

 • 30.08.2017 kl. 08:21

Når du er gravid har du et lite liv i magen som er helt avhengig av deg. Selv om det kan føles surrealistisk er du faktisk mamma helt fra første stund. Barnet ditt har bare deg, og det er din oppgave å ta vare på han eller henne. Når jeg tar valg i hverdagen nå er jeg i en unntakstilstand, jeg er ikke alene i min kropp. Jeg setter alltid barnet mitt foran meg selv, helt naturlig. Kanskje har jeg lyst på en ekstra kaffekopp eller jeg ikke vil legge meg tidlig, men så husker jeg på at nå må kroppen få det beste, for da får lille jenta mi det beste. Jeg er langt fra perfekt, det er ingen, men noen ting gjør jeg bare ikke <3

Jeg hører stadig om gravide som presser grenser, fordi "det ikke er så farlig". Det kan jo umulig være det? Unnskyldninger som "mammaen min gjorde det, og det gikk bra med meg" hører jeg hele tiden. Forskjellen er at vi vet så mye bedre nå! Forskningen gjør stadig fremrykk, og på visse områder er det svært lett å se skadevirkninger. Som jeg tenker inni meg når jeg hører at barn vokste fint opp før; "på 60-tallet var det lov å slå barn i Norge og mange barn kjørte bil uten belte"! Heldigvis går verden videre.

Etter at jeg ble gravid har jeg blitt med i flere termingrupper på facebook. Dette er lukkede grupper der gravide kvinner kan diskutere, dele erfaringer, tipse om inkjøp og dele glede og frustrasjon rundt det å være gravid. Jeg må si at gruppene er ganske underholdende, men her om dagen så jeg noe som gjorde at jeg så rødt. En jente skrev at hun fortsatt røyket, for hun hadde ikke klart å slutte. Flere hev seg på og skrev at de var i samme situasjon. De følte seg overveldet og skrev at det ble for mye å slutte nå, og mange skrev at de måtte være snille mot seg selv. Det var til og med flere som skrev at stresset ved å slutte er mer skadelig enn selve røyken, det er rett og slett bullshit!

Jeg kjenner at det knyter seg i magen. Det er faktisk ikke slik at du skal sette deg selv først, eller være snill mot deg selv når du hver dag forgifter barnet ditt. Da er det på tide å våkne opp, og ta deg sammen. Vi vet så alt for godt at røyking er skadelig for lille i magen, blant annet er det slik at krybbedød nesten utelukkende skjer der mor har røyket. Er det virkelig verdt det??

Kanskje opplever jeg dette så sterkt fordi jeg selv måtte kjempe så hardt for å bli gravid, for å få æren av å bære frem vår datter. Kanskje er det fordi jeg fortsatt daglig får mailer, meldinger og snaps fra andre som desperat ønsker å bli gravide. Da er det vanskelig å se andre ta sin lille for gitt, å sette deres uvaner foran helsen til deres eget barn.

Jeg vet at du som røyker allerede opplever skyldfølelse og skam, men kanskje er det en grunn til det? I dag har vi så mange ressurser som tilbyr hjelpe til røykeslutt, særlig i graviditeten. Det er rett og slett INGEN unnskyldning som er god nok når vi vet hvor skadelig dette er.

Bilde lånt fra babyverden.no

Vi vet i dag at røyking under graviditeten øker risiko for:

Spontanabort

Vekstretardasjon hos barnet

Placenta previa og placentaløsning

For tidlig vannavgang (PROM) og for tidlig fødsel

Lav fødselsvekt hos barnet

Infertilitet

Krybbedød

Gjentatte luftveisinfeksjoner og astma hos barnet

Baby i magen tar opp dobbelt så mye kullos som den som røyker

Nikotin får blodårene til morkaken til å trekke seg sammen slik at fosteret får mindre oksygen

Vi kan se på ultralyd at fosteret blir urolig og "fortvilt" når mor røyker en sigarett

 

Bare så det er sagt er ikke snus noe bedre

 

Snusing øker risiko for:

For tidlig fødsel

Dødfødsel

Lavere fødselsvekt (som igjen gir komplikasjoner)

Leppe-gane-spalte

Pustestans i nyfødtperioden (apné)

:(

Generelt synes jeg røyking er en uting. Jeg mener at alle må få gjøre som de vil, men problemet med røyk er at det påvirker andre rundt deg. Når jeg står i et busskur og noen tenner røyken, sender jeg gjerne et stygt blikk før jeg trasker ut i regnet. Forskjellen er at jeg kan gå bort, det kan ikke barnet ditt.

Tenk deg godt om, ta deg sammen, og stump røyken!

 Bilde: ukjent

Hva mener du? Er dette greit??

Derfor valgte vi å ta prøverør privat

 • 22.08.2017 kl. 07:49

Et spørsmål jeg har fått mange ganger er hvorfor vi valgte å ta prøverør privat. Dette er jo et litt vanskelig tema å snakke om, nettopp fordi mange ikke føler at de har mulighet til å ta et slikt valg. Det var slik det føltes for meg også, men etterhvert ble det klart for oss at dette var noe vi ønsket å prioritere.

Jeg har tidligere skrevet om min opplevelse på Riksen her hvis du vil lese. Kort fortalt kom vi til en lege som hadde null peiling på min situasjon, han var rett og slett totalt uforberedt. Det er for så vidt greit nok, men det jeg ikke synes er greit er det å møte et ungt par i en så vanskelig situasjon og være helt blottet for empati og forståelse. Det koster faktisk ikke hverken mer tid eller penger å møte pasienter med respekt. Vi måtte til og med betale dobbel egenandel for den tullete timen, en hver, enda han ikke trengte å snakke med Jonna som han sa...

Dette er vel essensen i dette innlegget, og grunnen til at vi gikk for et annet tilbud enn det offentlige. Ikke bare har de private klinikkene mulighet til å skreddersy behandlingen til deg og din kropp, de har det nyeste og beste teknologiske utstyret på markedet. Dette er det mange som mener at ikke stemmer, men det er rett og slett slik det er.

Jeg som har vært så mye syk orket ikke å bli satt på et standard opplegg med de medisinene som staten oppfordres til å bruke. Jeg ville ikke gjennom en lang og unødvendig hormonell belastning. Jeg ville heller ikke ha belastningen med å ikke vite når jeg kunne få tilbudt behandling, eller når jeg kunne bli innkalt til timer. På riksen fikk jeg beskjed om at jeg kunne tidligst begynne behandling i august, og kunne også bli senere. Dette var en stor grunn til at jeg ville fortsette hos dr Holst som allerede hadde fulgt meg i et år. Han var helt sikker på hvilket opplegg han ville kjøre på meg, samtidig som han ville følge meg nøye opp og hele tiden tilpasse medisiner og tidspunkter ut i fra hvordan min kropp responderte. Denne personlige oppfølgingen var gull for meg.

Jeg skriver ikke dette for å rakke ned på det offentlige tilbudet, eller de som jobber der. Tenk så heldige vi er som i det hele tatt har et slikt tilbud. Samtidig synes jeg det er trist å høre at jeg er langt fra alene om å oppleve det jeg gjorde. En arrogant lege er ingen god lege. Jeg er også glad det finnes private tilbud, og jeg synes faktisk det skulle vært slik at vi som valgte privat kunne få refusjon for deler av kostnaden. Husk at for hvert par som velger privat åpnes en plass i det offentlige. Min plass i august/september kan nå et annet par få, kanskje kan de oppnå sin drøm litt før!

Jeg er utrolig fornøyd med fertilitetssenteret og kunne ikke anbefalt dem nok. De tok imot meg med smil hver eneste gang, og jeg er så takknemlig for all forståelsen og oppfølgingen jeg fikk. Ikke minst den medisinske kompetansen som ble vist gjennom hele behandlingen <3

Gravidoppdatering uke 17 (16+4)

 • 21.08.2017 kl. 07:50

Da er straks uke 17 over og det er på tide med en ny oppdatering <3

Hvor langt er jeg på vei: Jeg er i 17 svangerskapsuke, men 16+6 i dag. Det vil si at jeg er 17 fullgåtte uker, og i uke 18 i morgen!

Kjønn: It's a girl!! <3 Gleder meg masse til å få hilse på den lille jenta vår <3 Fikk du ikke med deg hvordan jeg delte kjønnet kan du se her!

Vektoppgang: 3,5 kg opp! Husk at vekten svinger, noen ganger veier jeg mindre og mer, og veier meg ikke hver dag.

Babyen er så stor som: En løk - vanskelig å se for seg en løkbaby, haha. Magen vokser så sykt fort!!

Neste ultralyd: Uke 20, så fortsatt en liten stund til. Jeg gleder meg til vi får se lille igjen <3

Navn: Etter ultralyden var jeg ganske usikker, og det er vi enda. Likevel kaller jeg lille stort sett for lille L, altså navnet på L, når jeg tenker på henne. Men tror som sagt vi må se henne før vi bestemmer oss.

Symptomer: Ikke så mye nytt fra forrige uke, litt ligamentsmerter i livmor. Det kommer av at livmoren vokser og at senene som holder denne på plass strekkes. Kvalmen er nesten som forduftet og kommer kun hvis jeg går alt for langt mellom måltidene.

En annen ting jeg merker er at jeg kan bli helt på gråten av veldig små ting, litt frustrerende. Topp å være i kontakt med følelsene sine, og jeg er så stor fan av å få ut tårene, det hjelper! Samtidig er det litt slitsomt at alt kan vippe meg av pinnen, og særlig sånn hvis noen kritiserer meg litt eller lignende (mest Jonna). Blir liksom lei meg av ingenting, håpløst!

Cravings: Fiskekaker! Haha, er blitt godt kjent med eieren av den lokale fiskebutikken. Han sier det er en glede å kunne selge meg fiskekaker flere ganger i uken, men jeg blir nesten flau når jeg kommer tilbake på tredje dager for å kjøpe mer. Ellers har jeg mest lyst på salt mat, søtt frister ikke.

Aversjoner: Klarer ikke noen form for søtning, blir litt kvalm av tanken. Egg med salami derimot, nam nam. Klarer ikke barista iskaffe som jeg drakk litt av da jeg var kvalm. Hadde lyst på den, men så smakte den ikke riktig da heller. Nå frister den ikke i det hele tatt. Like greit da den jeg lager selv er så mye sunnere! Ellers begynner jeg sakte men sikkert å føle meg som meg selv igjen og nyter Helenemat!

Trening: Det går litt opp og ned, men jeg er i hvert fall i langt mer bevegelse enn før. Denne uken ble det en økt med cardio/styrke på elixia, en yogatime og en lang tur i marka. Ellers har jeg gått ca 10000 skritt de fleste dager. Yoga er så deilig, men med magen merker jeg at det ikke er helt optimalt med vanlige timer. Jeg gleder meg til å begynne på gravidyoga hos flinkeste belly and baby, de er de søteste og jeg elsker timene deres! Eget innlegg om dette kommer snart <3

Humør: Takknemlighet står høyt <3 Vi har alle stadig utfordringer, men i bunnen ligger hele tiden dette. At jeg skal få oppleve å bli mamma. At jeg skal få gå gravid, ha den "rollen". Bli en del av "mammaklubben". Det var en tid den tanken var veldig fjern. Nå er det her plutselig og jeg minner meg selv hver eneste dag på at nå er det, nå må jeg nyte det <3

Innkjøp: Etter at vi var på ultralyd dro vi rett på shopping, plutselig lyste liksom alt rosa mot meg og jeg kunne ikke skjønne at jeg synes alt til gutter var søtere, hehe. Jeg kan vise dere litt mer etterhvert, et større innkjøp helt fra USA er også gjort, gleder meg til å vise dere den!

Kan fortsatt ikke tro at om bare 5 måneder skal det ligge et lite nurk i denne rosa dressen som var en gave fra min venninne. En liten jente som er bare vår! Halvparten meg og halvparten den fineste mannen jeg kjenner <3

Spør gjerne i kommentarfeltet om det er andre ting du vil at jeg skal ta med i oppdateringen, da blir jeg kjempe glad!

God mandagsklem fra Helene <3

Vi venter en liten....kjønnet på lille

 • 17.08.2017 kl. 07:11

Endelig får jeg dele hva som befinner seg i magen! Dette har jeg gledet meg til helt siden vi var på ultralyd og fikk vite kjønnet på lille <3

Svaret får du i filmen, samt hva vi følte da vi fikk vite det <3

Er skikkelig nervøs når jeg poster dette, haha, tror det er fordi dette er så stort!! Lille, gleder meg til å møte deg <3

Gutt eller jente? Si det med sukkerfrie cupcakes!

 • 16.08.2017 kl. 11:37

Jeg har vært oppe siden seks i dag for å lage et helt spesielt innlegg til dere! I mange år har jeg elsket en idé om hvordan du kan avsløre kjønnet på den lille i magen. Det er skikkelig over the top og litt too much, men hallo, det må jo være lov! I dag har min lillesøster Jenny bursdag, og hun er født i USA. Vi bodde der da vi var små, og derfor har vi med oss endel tradisjoner derfra. Jeg bakte altså cupcakes lenge før det kom Norge, så jeg tenkte; hvorfor ikke bake såkalte "gender reveal cupcakes"??

Jeg har brukt oppskriften til søte Live bak bloggen "lets cupcake". De er supermektige, av en eller annen grunn mer mektige enn de med sukker synes jeg. Siden jeg er meg kjørte jeg sukkerfri variant, men du kan selvfølgelig lage tradisjonelle også.

Bak vaniljecupcakes, eller sjokolade for den saks skyld, og avkjøl dem helt. Ta en skarp kniv og skjær forsiktig ut en sirkel i midten av cupcaken og vipp ut litt av midten. Skjær av selve lokket, og ta vare på det.

Se bilder for mer forklaring <3

Lag smørglasur etter oppskrift og del i to eller tre deler. Du trenger ikke gjøre som meg, jeg laget både blå og rosa. Du kan jo bare lage den fargen som representerer det kjønnet du har i magen, eventuelt noen andres mage, hehe.

Hold av litt mer enn halvparten av glasuren til topping, den trenger du ikke tilsette farge, det gjorde i hvert fall ikke jeg.

Den minste eller eventuelt de to minste delene farger du i rosa eller blått, eventuelt litt i hver.

Fyll hullet i cupcakene med farget glasur og plasser "lokket" over.

Nå kan du pynte dem med den kremfargede glasuren slik som vanlig!

Når du skjærer over kakene ser du fargen inni. Slik kan du overraske venner og familie med hvilket kjønn dere venter! Ganske kult??

I USA vet jeg at mange ber legen skrive en lapp med kjønnet, også leverer de det rett til en baker. Så Kan du bli like overrasket. Jeg ville ikke byttet opplevelsen av å få vite kjønnet på vår lille med noe, det var så spesielt og jeg er så glad det bare var oss to <3

Hvordan fortalte dere venner og familie, og hvordan fant dere ut selv?? I morgen deler jeg hva vi venter, for nå klarer jeg ikke vente lenger <3

Hva tror du vi skal ha??

Gravidoppdatering uke 16 (15+6)

 • 14.08.2017 kl. 16:48

Som tiden flyr altså!! Nå er jeg allerede i uke 16 og det er på høy tid å komme med en ny gravidoppdatering. Jeg er jo allerede i uke 16, nå synes jeg på en måte at ting kan roe seg litt, hehe. Da jeg først ble gravid gledet jeg meg til uke 8 der vi skulle på ultralyd, til uke 12 siden det er den "magiske" grensen og til ultralyd i uke 14. Men nå er det bare så koselig å være gravid at jeg ikke vil at det skal gå så fort!

Hvor langt er jeg på vei: Jeg er i 16. svangerskapsuke, men 15+6 i dag. Det vil si at jeg er 16 fullgåtte uker, og i uke 17 i morgen!

Kjønn: Vi vet, men velger å holde på dette litt til <3

Vektoppgang: 2,6 kg opp! Jonna kaller meg tjukken, haha, bare vent og se tenker jeg! Han vet ikke hva som venter ham, hehe.

Babyen er så stor som: En avokado - tenk det!

Kontroll: Jeg var hos verdens nydeligste jordmor i dag på helsestasjonen. Hun var så søt, nesten synd jeg ikke skal følges opp der, men på ABC frem til fødsel. Vi hadde så masse å skravle om, ernæring, amming, naturlig fødsel, min helse, jobb osv. Også fikk jeg høre hjertelyden til lille igjen!! Først måtte jeg gå og tisse fordi jeg hadde for full blære, hehe. Men etter det fant hun den med en gang, like magisk hver gang.

Symptomer: Det virker som om kvalmen endelig har gitt seg, i hvert fall det verste. Jeg har ikke tatt medisiner på noen dager nå og det har gått bra, så jeg krysser fingrene for at det fortsetter sånn. Sååå deilig!! Jeg er bare så takknemlig for å orke ordentlig mat igjen! Det er helt klart best for meg og for lille i magen.

Puppene er mindre ømme enn før, men fortsatt litt. Jeg har kjøpt meg amme BH'er slik at jeg kan bruke dem også etter fødsel, og ingen av dem har spiler. Min venninne som er naprapat anbefalte også dette. Jeg putter noen innlegg i slik at det ikke skal se ut som jeg fryser hele tiden, haha ;)

Jeg har opplevd litt halsbrann til tider, men ikke så ille som da jeg kastet mye opp. Jeg synes at eplecidereddik i vann hjelper godt på det. For å holde magen i gang drikker jeg vann med noen ss chiafrø i.

Cravings: Nå som kvalmen er bedre er det mye mer mat jeg kan spise!

 Fiskepinner, brunost, rundstykker, iskaffe med havremelk og . En annen ting jeg har lyst på er kikertlefser, det må jeg lage snart!! Litt pussig at jeg har lyst på akkurat torsk og brunost, to svært gode kilder til jod. Jod er et næringsstoff som er viktig for gravide, men som mange mangler. Kanskje det er kroppen som sier ifra? Jeg har for såvidt tatt tilskudd, så tror ikke jeg mangler, men likevel.

Aversjoner: Jeg har nesten ikke lyst på noe fet mat, ikke nøtter, ikke avokado, ikke noe særlig sjokolade...varm kaffe frister heller ikke. Nå har jeg likevel drukket en kopp i ny og ne, og det smaker liksom greit, men ikke som før. Da var jo kaffe livet, haha. Heldigvis frister iskaffe så jeg drikker det nesten hver dag.

Humør: Jeg er glad og lykkelig! Og jeg føler meg endelig som meg selv igjen, hallo pågangsmot og jobbiver, og ikke minst; treningslyst <3 Jeg er så klar for en ny høst med masse spennende!!

Innkjøp: Herregud, alt for mye! Jeg gikk litt crazy etter at vi fikk vite kjønnet på lille, men nå skal jeg ta en pause på klær. Vet jo at vi kommer til å få endel gaver også, så jeg har fått litt pes fra venninner og familie som sier jeg ikke skal kjøpe alt, hehe. Jeg lar meg selv likevel kose meg til det fulle med dette, for det er noe jeg har gledet meg til så lenge jeg kan huske. Det synes jeg vi skal unne oss jenter <3

Nå planlegges også endel større kjøp, gleder meg til å vise dere!

Det var det for denne gang, nå skal vi stikke i bursdagsselskap. Å, som jeg koser meg med å være gravid! Som så mange skriver til meg; nyt! Og det skal jeg LOVE av jeg gjør nå. Takk forresten for så utrolig mange fine kommentarer på forrige innlegg om fødsel, dere er helt utrolige!! Stor klem <3

Fødeplass og ønsker til min fødsel

 • 13.08.2017 kl. 19:27

Jeg har i mange år hatt en drøm om å føde et helt spesielt sted og for noen uker siden fikk jeg endelig bekreftelsen min på plass. Jeg søkte Ullevål svært tidlig i graviditeten, men plassen jeg ventet på var ved ABC-klinikken. Bekreftelsen fikk jeg endelig for et par uker siden: Jeg skal føde på ABC-klinikken!!

ABC står for alternative birth center. Dette er et sted for deg som ønsker en "naturlig fødsel" uten smertestillende interaksjoner. Kvinnekroppen er skapt for å føde barn, og i utgangspunktet skal det være helt unødvendig med smertelindring og medikamenter.

Bilde lånt fra @fitwithemina

På ABC har de også en vanlig dobbeltseng, badekar, mykere belysning og større rom. Jeg har i hvert fall hørt at oppfølgingen både før og i etterkant er helt fantastisk. Disse jordmødrene er ekstra opptatt av amming, en ting jeg gjerne vil ha hjelp til. Jordmødrene har også bedre tid til hver enkelt fødekvinne fordi det er færre av oss. Dette gjelder både før, under og etter fødsel.

På ABC blir du fulgt opp av en jordmor fra uke 24 ca, og ofte prøver de å få til at du skal få den samme jordmoren under fødsel. Du får også hilse på alle som jobber der, slik at det uansett er et kjent fjes som tar imot barnet ditt.

Jeg må bare presisere at det ikke er slik at jeg ønsker å føde på ABC fordi jeg føler at jeg har noe å bevise, eller at jeg jeg tenker at jeg da er bedre enn noen andre. Jeg har bare alltid ønsket det helt siden jeg hørte om dem. Jeg har noen venninner som har født der, og mange som har født på vanlig fødeavdeling. Jeg fikk en kommentar fra en bekjent at ABC var for de som hadde "behov" for å føde uten bedøvelse, og derfor jeg nevner det. Jeg synes det er så synd at vi kvinner må være slik mot hverandre. Ingen fødsel er bedre enn andre! Noen er for eksempel redd for å føde, og da skjønner jeg kjempe godt at de har andre ønsker enn meg. Det er mange fordeler med naturlig fødsel for både mor og barn, men det er likevel ikke slik at det blir riktig for alle.

For å få lov til å føde på ABC må du og barnet være friske. Du kan heller ikke vente tvillinger, ha opplevd tidligere keisersnitt eller være overvektig. Røykere, snusere eller kvinner over 41 år år får heller ikke lov. Du må sende en søknad med informasjon om deg og hvorfor du ønsker å føde der. Du trenger ikke skrive så mye der, men jeg tror det er fordi de ønsker at du skal ha satt deg litt inn i hvorfor du selv ønsker det.

Slik ser det ut på ABC-klinikken, bilde lånt fra cissemosse.com

En fødsel kan ikke planlegges, og jeg har ikke veldig mange forventninger. Jeg har likevel noen ønsker ut i fra ting jeg har lest, både forskning og bøker, hørt på podcaster og hørt fra venninner.

Mine ønsker for fødselen

♥ Jeg ønsker å føde uten epidural og annen medisinsk smertestillende. På ABC brukes varmt vann, akupunktur og massasje for å lindre smerte. Medikamentell smertelindring kan ha en negativ effekt på amming og på hvor fort mamma kommer seg etter fødsel.

♥ Jeg ønsker å kunne bruke badekar under fødselen. ABC har landets beste kompetanse på vannfødsler, men om jeg føder i vann tar vi helt som det kommer.

♥ Jeg ønsker å få lille rett opp på brystet etter fødsel, for så å få litt ro rundt oss tre før det skal veies og måles. Jeg vil at lille selv skal få finne brystet, noe som har vist seg å kunne øke sjansene for god amming.

♥ Jeg ønsker å vente med å klippe navlestrengen til den har pulsert ferdig. Dette for at lille skal få mest mulig næring fra morkaken før båndet mellom oss kuttes. Dette er vist å være gunstig for både mor og barn. Før trodde en at å kutte navlestrengen så fort som mulig var best for å unngå anemi hos mor, men det stemmer ikke. Dessuten reduseres risiko for lave jernlagre og anemi hos barnet, og bedre helse hos premature. Her og her kan du lese mer om fordelingen av blod mellom mor og foster.

♥ Jeg ønsker å kunne sove sammen med Jon Anders og babyen det første døgnet, noe ABC legger til rette for.

♥ Jeg ønsker å bli møtt med forståelse og av en som kan mer enn meg når det gjelder naturlig fødsel. Slik slipper jeg å være den sære som ønsker ditt og datt, dette har de hørt før.

Bilde: pinterest

Kanskje skjer det noe under fødsel slik at ingen av disse tingene er mulig, og da ble det slik. Du kan som sagt ikke bestemme helt selv hvordan fødsel skal være. Det jeg er mest opptatt av å forberede meg på, er at jeg kommer til å måtte slippe opp kontrollen og stole på at jordmødrene kan dette. Jeg er ikke så flink til å ta imot hjelp, men i denne situasjonen er det kjempe viktig å jobbe med kroppen, slippe opp og bare gå for det som føles riktig.

Jeg skriver "naturlig" fordi du helt klart kan ha en naturlig fødsel på en vanlig fødeavdeling. Jeg vil si at en naturlig fødsel er en fødsel der du føder via fødselskanalen, uten bruk av smertestillende. Det er heldigvis slik at vi i Norge har god akutthjelp skulle det skje noe. Dette redder mange liv, og er noe jeg aldri ville verdt foruten. Det er likevel litt tullete med de som sier "min baby ville dødd hvis jeg fødte på ABC". Du får nemlig ikke lov til å føde der hvis det er noen risiko, og skjer det noe slik at det er fare for mor eller barn ruller de deg rett inn på vanlig avdeling.

Jeg blir kjempe glad for tips og vil gjerne høre fra dere! Hvordan opplevde du å føde, var det i det hele tatt slik du hadde forestilt deg? Hvor fødte du? Jeg blir takknemlig for å få høre din historie <3

Klem fra meg <3

Du skader babyen din!!

 • 08.08.2017 kl. 18:20

Når en er gravid virker det som om du kan dø av alt, eller at alt er skadelig for babyen din. Her hjemme tuller vi litt med dette, selv om vi selvfølgelig følger de fleste rådene som er gitt. En ting som er morsomt er at det er ganske ulike råd i ulike land. I Frankrike anbefales gravide å unngå all kaffe, mens i Spania er det trygt å spise spekemat. Det dette forteller oss er at du mest sannsynlig ikke vil skade fosteret ditt om du skulle komme til å tråkke litt feil.

Jeg er selvfølgelig utrolig takknemlig for å bo i et land der vi har fine råd til gravide, for ikke å snakke om en fantastisk svangerskapsoppfølging. Samitidig må jeg le av all hysterien som er ute å går. Jeg som har studert ernæring har faktisk lest den artikkelen som ligger på matportalen. Ikke bare det, jeg har lest hele den nasjonale veiledningen for gravide, skrevet oppgaver og tatt eksamen. Og kunnskap er makt, for det gjør at jeg faktisk har lest forskningen, ikke bare artikkelen. Da slipper jeg å være hysterisk. Det er deilig det! Jeg sier ikke at du ikke skal følge de generelle rådene, men la oss nå slappe litt av.

Noen av tingene jeg har fått høre de siste månedene er at jeg for guds skyld ikke må sole meg, det kunne visst føre til kokt baby. Lurer på hvordan det går med alle de stakkars bebisene som blir født i Afrika... Jeg måtte heller ikke finne på å kjøre uten å bruke belte for gravide, selv om trygg trafikk mener dette er nærmere svidel som skor seg på kjøpevillige, redde gravide. Det er jo nettopp det, at en blir redd. Da jeg akkurat hadde blitt gravid fikk jeg et lite støt i leiligheten. Det var ikke ille, men jeg ble selvfølgelig livredd. Jonna lo så godt av meg der jeg stod og gråt og sa "jeg er jo gravid", som om han ikke visste det. Også måtte jeg google om noe hadde skjedd andre gravide som hadde fått støt. Det var visst mange som hadde fått heftige støt og det hadde gått helt fint. Og da måtte jeg jo bare slå meg til ro med det.

Jeg orker faktisk ikke å leve i frykt i 40 uker jeg! Det er nemlig langt mer sannsynlig at jeg blir påkjørt av en buss enn at jeg selv klarer å skade barnet mitt. Som foreldre vil vi jo alltid måtte leve med en enorm bekymring, og det må vi på en måte akseptere. Et barn er jo helt uerstattelig, og det er allerede mitt barn for meg.

Her om dagen fikk jeg kommentar om at jeg ikke måtte legge ut at jeg spiste salami.

Beate Folgerø, kvalitetssjef i Nortura sier dette om spekemat og salami:   

"Vi varmebehandler ikke våre spekpølser. Vi mener likevel at det ikke er en riskiko for gravide å spise spekepølser. Det er to aktuelle organismer som kan være skadelige for gravide i kjøtt: bakterien Listeria monocytogenes og parasitten Toxoplasma gondii. Listeria er ikke i stand til å vokse i spekepølse, blant annet pga lav pH og nokså høyt saltinnhold Det bekreftes av svar gitt fra EUs matmyndigheter. Toxoplasma er i henhold til gjeldende kunnskap heller ikke i stand til å være levedyktig i spekespølser, av to grunner: kjøttråstoffet som brukes er fryst før produksjon, og spekeprosessen gjør forholdene ulevelig for parasitten."

Salamien jeg spiste hadde til og med både ligget i fryseren, og blitt varmebehandlet. Men savner du på skiva, så synes jeg du skal spise det med god samvittighet. Da jeg gikk på skolen var det også mange av lærerne som var kliniske ernæringsfysiologer som spiste salami. Nettopp fordi det faktisk er et unntak til regelen. Gilde er selvfølgelig nødt til å helgardere seg, og skriver derfor at det bør unngås. Mitt råd er å spise kun når pakken er nyåpnet, det vil si dagen den åpnes og neste dag. Etter det får Jonna resten av kjøttpålegget. Velg også store produsenter akkurat i dette tilfellet. Ellers er god hygiene et av de viktigste rådene når det gjelder mat og gravide, men i min mening dessverre et av rådene som får minst oppmerksomhet. Ikke minst er det alt for lite fokus på hva vi burde få i oss!

Salami er ikke noe en MÅ ha, så føler du ikke for å spise det, kan du fint la være. La bare meg kose meg litt med litt når jeg har lyst da, for det er faktisk helt trygt!

På ultralyd fikk vi se...

 • 07.08.2017 kl. 12:37

Forrige onsdag tok Jon Anders og jeg turen til dr. Lundring på spesialistsenteret for kvinner på Jessheim. Jeg ble tipset av min venninne Julie om å dra til ham på tidlig ultralyd, da hun selv både fikk vita kjønn og se så mye av babyen allerede i uke 12/13. Hun sa det var helt magisk, så da ringte jeg tidlig og fikk en time straks de åpnet etter sommerferien. Vi var så spente, særlig jeg, hehe. Selvfølgelig var det viktigste å få se at lille var frisk, men vi hadde også et veldig håp om å få vite kjønnet.

Etter en liten prat om hvordan jeg var blitt gravid og min helse fikk jeg ligge på en benk og med magen fremme begynte undersøkelsen. Da vi var på fertilitetssenteret i uke 8 fikk vi se en bitte liten beby, men det så mest ut som en bamsemums. Da hadde jeg en innvendig ultralyd, men denne gangen var det altså en tradisjonell en med gele på magen.

Jon Anders fikk nærmere sjokk da vi fikk se en baby som lå og kavet og sprellet inni magen. Lille beveget armer og føtter, rullet rundt og så ut til å sutte på tommelen sin. Han sa han hadde forventet at babyen lå helt stille, men det var altså ikke synet som møtte oss. Vi fikk se hjertekamre, hjerne, ryggmarg, kraniet og nakkefold. Vi kunne også se at lille hadde vann i magesekken, noe som betyr at babyen drikker, og urin i blæren, noe som betyr at i hvert fall en nyre fungerer. Lille drakk fostervann som bare det, helt utrolig å kunne se! Også fikk vi selvfølgelig høre hjertelyden. Lille er heldigvis tilsynelatende helt frisk, med ti fingre, fire hjertekamre og alt annet som skal være på plass.

Det føles stort og litt sårt å dele de første bildene, men samtidig så ufattelig fint <3

Her er vårt lille gull <3

Når vi hadde sett en god stund fikk vi endelig, etter en god del trykking på magen, vite at han visste kjønnet med 95% sikkerhet. Da han sa det var det så stort og flott og jeg måtte bare le. Jonna strålte som en sol, haha.

Det føles enda mer ordentlig nå, og ikke minst får jeg et helt annet forhold til lille i magen. Vi måtte straks ut og kjøpe inn litt mer babyklær, drikke smoothie fra smoothieXchange (cravings på acai energy) og bare kose oss.

Vi hadde egentlig bestemt oss for å vente med å avsløre kjønnet noen dager, siden vi har delt så mye. Vi delte at jeg var gravid straks jeg fant det ut og fikk fortalt Jonna, så vi tenkte at kun vi skulle vite det en stund. Det klarte vi virkelig ikke, vi måtte ta telefonene allerede i bilen på vei hjem fra dr Lundring.

En annen ting som var litt rart var at vi brått ble skikkelig usikre på navnet. Det har jo vært lille L i noen år nå, men vi har ved et kjønn snakket om noen få andre navn også. Jeg sa til Jonna at jeg følte at lille kanskje passet til et av navnene vi elsker, og han sa han hadde tenkt akkurat det samme. Utrolig rart! Jeg tror rett og slett at jeg må vente og se til lille er her før vi bestemmer oss. Nå skifter jeg hele tiden inni hodet, noen andre som har hatt det slik? Det kommer uansett alltid til å være en liten L <3

Jeg anbefaler virkelig dr Lundring hvis du har lyst til å dra på tidlig ultralyd. Det var absolutt ikke sponset (siden mange alltid spør om slikt), men kun en anbefaling fra meg. I flere forum har han blitt kalt guds gave til gravide, og det var ikke så langt i fra altså. Særlig fordi det nå ble så virkelig for Jonna at det er en baby inni der, og at han skal bli pappa. På grunn av jobb er det ikke sikkert han får vært med når vi skal på ordinær ultralyd, derfor er jeg ekstra glad vi gjorde dette.

PS. Nesten umulig å skrive dette innlegget uten å dele kjønnet, må holde tungen rett i munnen om dagen, haha. Gleder meg til å dele <3

Våre babynavn

 • 02.08.2017 kl. 09:16

En av de største valgene i livet til et par som venter barn eller for nybakte foreldre er navnet deres barn skal bære. Det er ganske stort og utrolig fint å tenke på. Det ligger et lite menneske i magen min som vi skal få gi et navn.

Som jeg har skrevet før har Jonna og jeg valgt ut navnene til våre barn for mange år siden. Vi har begge alltid gledet oss til å bli foreldre, og det var noe vi snakket om veldig tidlig. Selv etter så lang tid har navnene føltes riktig. Jeg er selvfølgelig åpen for at vi kan komme til å ombestemme oss, særlig når babyen er født og vi får se han eller henne. Kanskje føler vi at navnet ikke passer, rett og slett. Vi har delt det med venner og endel familie for lenge siden, men jeg er ikke sikker på når jeg kommer til å dele her på bloggen. Vi har jo lyst til å ha noe bare vi vet også, etter å ha delt så mye. Dessuten er det jo greit å vente til vi er 100% sikre. Vi har noen flere på listen også, men tror ikke disse vil bli brukt.

Jeg orker heller ikke å få så mange reaksjoner på navnene våre, det føler jeg at jeg har nok av allerede, hehe. Dette er jo vårt valg og det er tross alt noe vi har følt på veldig lenge. Hvem andre som har de samme navnene eller hva andre måtte mene er liksom ikke så viktig.

Til jul i fjor ga jeg mamma et kjede med bokstaven L på. Mammaen min heter Lena, men kjedet hadde en dobbel betydning. Mange av dere har jo fått med dere at vi kaller babyen for lille L, fordi begge navnene vi elsker starter på L. Jeg har det samme smykket i armbånd, noe som har vært en fin påminnelse om den lille som skal komme. En slik visualisering gjorde det i hvert fall lettere for meg å holde troen på at forsøket skulle gå bra <3

I dag skal vi på ultralyd, og får vi vite kjønnet blir jo navnvalget enda mer virkelig! Etter timen skal vi ut og spise lunsj og bare kose oss, kanskje shoppe litt til lille L <3

Ha en fin onsdag fine du <3

Baby boho blanket og babyverden

 • 01.08.2017 kl. 18:08

Da jeg spurte dere om tips til fine babypledd var det så mange av dere som sendte meg både bilder og oppskrifter! *Verdens beste lesere* <3 Jeg må si at jeg falt helt for baby boho blanket fra ministrikk.no. Jeg ringte mamma og tror dere ikke hun hadde garnet jeg trengte hjemme? Teppe strikket jeg på tre dager, inkludert den siste dagen jeg kun satte på frynsene.

Teppe kan strikkes i både easy fra sandnes garn eller hexa fra du store alpakka. Jeg gikk for det siste, da dette ble mye mykere og mer eksklusivt. Jeg er helt forelsket i teppe og vurdere virkelig å firedoble oppskriften og lage et i voksen versjon. Som jeg gleder meg til å bruke dette teppe til lille L.

Mange har spurt om teppe er vanskelig å strikke og det synes jeg ikke. Jeg anser meg selv som nybegynner, og synes oppskriften var veldig lett å følge. De forteller deg hver eneste pinne hva du skal strikke.

I oppskriften står det at du skal klippe 15 cm til frynser, men jeg synes de ble for korte. I stedet klippet jeg 25 cm og det synes jeg ble perfekt <3

I morgen skal vi på ultralyd igjen, som jeg gleder meg! Ikke minst håper jeg sååå vi kan se kjønnet. Det blir så koselig å se lille L igjen sammen med Jonna <3

P.S. Nå kan du lese en oppdatering om meg på babyverden.no her :)

Første innkjøp til lille L

 • 30.07.2017 kl. 13:39

Jeg har fått så mange spørsmål om jeg ikke kunne dele tingene jeg har shoppet til vår lille, og det kan jeg selvfølgelig. Det er så mye at jeg tenkte det var gøy med en innkjøpsvideo, eller en såkalt "baby haul".

Siden vi ikke vet kjønnet enda er alt kjønnsnøytalt, men så skal det sies at jeg elsker duse farger, og det passer perfekt å kombinere disse klærne med pasteller eller bruke dem slik de er. Som jeg sier i videoen er det ikke lov å dømme, hehe. Jeg håper dere synes det er like stas som meg med babyting!

Nå skal jeg en tur til byen for å se venninner før jeg skal hjem til mamma og bake <3

10 ting jeg gleder meg til i graviditeten

 • 27.07.2017 kl. 13:18

Jeg elsker slike lister og hadde lyst til å lese noen slike selv. Dessverre var de fleste negative. Morsomt det, men i dag har jeg behov for å tenke positivt! Derfor ville jeg skrive en liste over ting jeg gleder meg til i graviditeten :D

1. Å se lille på ultralyd igjen

Nå er det under en uke til vi skal på ultralyd hos dr Lundring på Jessheim, etter anbefaling fra flere venninner. Han har visst utrolig avansert utstyr og jeg håper så inderlig at vi kan få vite kjønnet. Neste ultralyd er da på sykehuset jeg skal føde på i september. Da kan dessverre ikke Jonna være med, så jeg er glad vi har booket en privat også.

2. Å få vite kjønnet

Vi har hele tiden hatt lyst til å vite kjønnet, og jeg skjønner ikke de som klarer å vente, i hvert fall ikke med første. Jeg tror det blir helt annerledes når vi vet, det blir enda mer virkelig at det er et lite menneske inni der. Da kan jeg også begynne å planlegge flere innkjøp!

3. Å få en større kul på magen

Jeg er så heldig at jeg allerede har fått en liten babybump, noe jeg selv synes er så stas! Jeg gleder meg til den blir enda mer synlig slik at alle ser at jeg er gravid. Da jeg var innom helsekosten her om dagen fikk jeg en goodiebag av jenta bak kassen med gravid- og babyting. Jeg tenkte at hun kunne se at jeg var gravid, haha, men så sa hun at hun leste bloggen. Det var jo veldig koselig det også da <3

4. Å kjenne de første sparkene

Det er så mange av dere som har skrevet at dette er noe jeg bør glede meg til, og gjett om jeg gjør! Det er rart og magisk at det er et lite menneske i magen min. Å få kjenne de første sparkene blir nok surrealistisk og utrolig kult! Når kjente du liv??

5. Når Jon Anders får kjenne de første sparkene

Jeg gleder meg sånn til å rope på Jonna så han kan kjenne babyen hans sparke i magen, for en utrolig opplevelse. Å gå gravid gjør liksom at parforholdet blir styrket og vi ser på hverandre på en litt annen måte. Så koselig <3

6. Babyshower

Flere venninner har allerede før jeg ble gravid røpet at de gleder seg til å arrangere babyshower. Selv har jeg arrangert og verdt med og arrangert flere og det er kjempe stas hver gang. Bleiekake, cupcakes og søte gaver, hele greia er kos! Skjønner ikke de som synes babyshower er så teit, men så er jo jeg oppvokst i USA og liker slikt, hehe.

7. Jul med kul

De siste årene har jeg hver eneste jul tenkt at dette blir min siste jul uten å være gravid eller ha barn. For andre som opplever å være ufrivillig barnløse tror jeg dette kan høres kjent ut. Julen blir til slutt litt trist, for jeg tenkte mye på at jeg selv ville ha barn jeg kunne lage jul for. I år kommer jeg til å være høygravid og sikkert ha en diger kul på magen, så stas!

8. Å få oppleve en fødsel

I motsetning til det jeg hører mange andre si gleder jeg meg faktisk til fødselen. Jeg har ganske få forventninger, noen ønsker, men alt i alt er jeg åpen. Jeg har fått fødeplass akkurat der jeg ønsket og det skal jeg dele mer av snart. Jeg kan også skrive litt om hvilke ønsker jeg har til fødselen hvis dere ønsker.

9. Å møte den lille babyen vår

Får nesten frysninger og kan bli litt på gråten av å tenke eller å snakke om det. Det er vanskelig å forestille seg at om et halvt år kan jeg sitte med babyen vår i armene. Dette som vi har lengtet etter så lenge og gledet oss til. Tenk å kle på de bittesmå klærne vi har kjøpt og bli kjent med vår lille. Halvparten deg og halvparten meg <3

10. Å introdusere babyen for familie og venner

Jeg håper jeg er i god form etter fødsel slik at de nærmeste kan komme og besøke når baby er helt ny. Jeg har selv besøkt to nære venninner og det er et kjempe koselig minne for oss begge i ettertid. Det er noe helt spesielt med å bli invitert inn i babyboblen og få hilse på den nye verdensborgeren. Jeg gleder meg så til å vise frem vår lille skatt <3

Hva gledet du deg til mest i graviditeten? Hvis du er gravid nå, hva gleder du deg mest til?? <3

Gravidoppdatering uke 14 (13+1)

 • 26.07.2017 kl. 08:42

Som tiden flyr, mellom kvalmen og sommerferie er jeg plutselig i uke 14 og andre trimester. Krysser fingrene for at kvalmen snart skal slippe helt, slik at jeg kan trene og kose meg igjen. Jeg har i hvert fall endel dager der jeg klarer å få ned en smoothie tilsatt litt grønnsaker og nå klarer jeg også å holde på vitaminer som regel, yay! Jeg vil jo så gjerne gi god næring til lille i magen. Jeg har en liten mistanke om at progesteronstøtten jeg har fått grunnet prøverør kan ha gitt ekstra kvalme. Medisinen (cyclogest) har jo tross alt kvalme som en av bivirkningene. Nå er jeg helt ferdig med den og jeg håper det vil gjøre susen, lov å drømme!

Termin: På ultralyd ble termin satt til 2. februar <3

Uke: Jeg er i uke 14(!), i dag er jeg 13+1 og i andre trimester. Utrolig hvor fort det går, jeg har masse jeg vil få gjort! Babyen er nester ferdig utviklet og nå skal lille L bare vokse seg stor og sterk i magen min.

Neste ultralyd: Vi skal på ultralyd den 2. august og da får vi mest sannsynlig se kjønnet!

Symptomer: kvalmen har fått følge av halsbrann de siste ukene. Det ble naturlignok verre de dagene jeg kastet mye opp, så jeg kjøpte galieve på apotek. De smakte helt forferdelig synes jeg, så det har jeg brukt lite. Redningen har faktisk vært å drikke vann med litt eplecidereddik gjennom dagen. Det er bra mot kvalmen også, og nå synes jeg det smaker friskt og godt. Har du halsbrann er det lurt å styre unna sterkt krydret mat og kaffe, men det har jeg mistet helt lysten på uansett.

Babybump: Jeg har fått en fin liten kul nederst på magen, magisk! Utrolig rart siden jeg alltid har hatt ganske flat mage, nå står den ut og jeg går og tar på den hele tiden. Det sies at babyen kan kjenne når du tar på magen, så koselig <3

Trening: På de beste dagene har jeg kommet meg på elixia og det har vært så deilig! For meg er trening mestring og godfølelse først og fremst, i tillegg ønsker jeg selvfølgelig å styrke kroppen for den ekstra vekten den skal bære og forberede meg på fødsel.

Kjønnet til lille: Vi vet fortsatt ikke kjønnet og jeg lurer også på om vi kommer til å holde det for oss selv en stund. Vi får se hvor lenge jeg holder ut, hehe. Vi har jo delt så utrolig mye helt fra starten, og vi snakket om at det hadde vært koselig om bare vi to visste noe også. Det blir jo nesten en slags forventning om at vi må dele alt, fordi vi har vært så åpne.

Navn: Det holder jeg også på en stund til. Vi har to navn vi ønsker, men også et par navn i backup. Plutselig passer ikke de navnene vi har valgt, så jeg vil vente en stund. Dessuten angrer jeg litt på at jeg delte navnene med familie så lenge, for da må du liksom sitte og høre på alle meninger, hehe. Det er jo faktisk kun vårt valg, så det er et lite tips fra meg ;)

Cravings: Det går mye i mammas speltrundstykker som hun baker til meg, helst ristet og med et tynt lag smør. Ellers har jeg spist grøt og litt smoothie. Jeg fikk cravings på pasta med parmesan, men nå blir jeg kvalm av tanken. Kanskje like så greit da det er langt fra sunt for kroppen kjenner jeg. Rop ut hvis dere vil ha oppskrift på rundstykkene!Jeg kan fortsatt ikke tro at vår lille baby vokser i magen min, en stor drøm som går i oppfyllelse. Jeg er så takknemlig, særlig fordi jeg vet så alt for godt hvordan det er å være på andre siden. For meg hjalp det lite å tenke på at det å være ufrivillig barnløs gikk over og at det ordner seg for de aller fleste, men det er jo sant. Sender deg som prøver og leser dette en ekstra stor klem, tenker fortsatt mye på deg, det skal du vite <3

12 magiske uker - gravidoppdatering på film

 • 23.07.2017 kl. 19:09

For noen dager siden filmet jeg en liten update til dere. Jeg hadde noen dager som var så fine med trening og det hele, men plutselig snudde det og jeg har visst fått et lite "tilbakefall". Vurderer nå om jeg skal starte på medisiner igjen, selv om jeg egentlig ikke har så lyst. I går var vi en tur på badehuset og plutselig måtte jeg løpe og finne noe jeg kunne spy i. Heldigvis rakk jeg å ta tak i en bøtte og tømme innholdet før jeg spydde utover hele gulvet, haha. Må jo bare le, for det hele blir litt komisk. Står i bikinien og spyr liksom!Jeg har vært så mye syk i livet at jeg tror jeg har funnet endel mestringsstrategier for hvordan jeg kan klare å i hvert fall få gjort litt tross dårlig form. Dessuten føler jeg meg bare verre når jeg kun ligger inne i sengen. Når jeg har orket har jeg strikket, så nå er det ikke lenge til jeg er ferdig med det første babyteppe. Tusen takk for så mange fine tips om tepper, dere er så gode!!

Her kan du høre mer om hvordan det har vært så langt i graviditeten, hvilke følelser jeg har rundt kvalmen og medisinene, se kulen på magen og hvilke bøker jeg har begynt å lese.

Beklager litt rart lys i filmen, særlig i starten. Jeg har ikke blitt helt kjent med den nye linsen min ;)

Svangerskapsboken fikk jeg som sagt i filmen sponset og den kan kjøpes her ;)

Babyull til lille L

 • 21.07.2017 kl. 18:52

Jeg har strikket endel babyklær de siste årene, de fleste har blitt gitt bort som gaver til små, men noen har også blitt lagret. Det er selvfølgelig kjempe koselig å strikke til andres kommende babyer, men jeg må innrømme at det er noe helt annet nå som det er vår lille skatt som skal bruke dem.

Jeg har begynt på ny hentedress, det viste seg nemlig at den jeg hadde strikket for endel år siden var i offwhite. Da jeg begynte å lage buksen var den nesten helt hvit, så da tror jeg at jeg strikker en ny jakke i samme farge. Den offwhite jakken kan uansett brukes til vår vinterbaby. Jakken er så lett å strikke, jeg har laget hele tre stykker! Oppskriften har jeg kjøpt her, og garnet jeg strikker i nå finner du her.

Hvis noen har oppskrift på et strikket teppe som er enkelt (ikke for mye mønster, og litt moderne) blir jeg kjempe glad! Det er mitt neste prosjekt.

Klarer fortsatt ikke å tro at det skal ligge et lite mirakel i disse små klærne <3

Nå skal vi ut og spise med et vennepar og bare nyte livet, akkurat nå er det så utrolig fint!!

God fredag fine du <3

Babybump

 • 18.07.2017 kl. 09:18

De siste dagene har jeg faktisk fått en liten kul på magen, så koselig og samtidig så rart! Jeg har lagt ut noen bilder på snapchat de dagene jeg har vært og trent og der kan du tydelig se den. I går kom Jon Anders hjem fra trening da jeg lå på sofaen og han så den med en gang.

Når vi får mage er veldig individuelt, men jeg er så takknemlig for at alle sender meg snaps og sier hvor koselig det er. Når jeg legger noe ut er jeg noen ganger redd for reaksjoner, jeg har jo sett mange ganger hvordan blogger får gjennomgå. Enten så er magen for stor eller så er den for liten, men det er viktig å huske at vi bærer forskjellig. Hos noen vil nok magen poppe endel uker før enn hos andre.

Når så du først magen??
Følg meg gjerne på snap for å se flere bilder av mage, babystrikk, leiligheten og selvfølgelig mat. Heleneragnhild heter jeg der, akkurat som på instagram ;)

Photoshoot

 • 13.07.2017 kl. 17:19

I dag har jeg vært "på" hele dagen, og det har faktisk vært deilig! Det tar noen timer på morgenen, men hvis jeg kommer meg opp og ut hjelper det skikkelig! Ikke alle dager er slik, men i dag var jeg heldig. Ikke minst får jeg mulighet til å være sammen med en av mine beste venninner Julie, skikkelig energiboost <3

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Jeg gleder meg til å fortelle mer om hva vi har gjort i dag, men det er dessverre hemmelig enn så lenge. Bare å glede seg, for dette blir skikkelig bra!! Blant annet denne lekre saken, nam!

Nå skal jeg feire mammas bursdag, jeg skal prøve å få filmet neste gravidoppdatering så fort som mulig <3

Takk for masse supre tips om innkjøp i dette innlegget forresten, det var helt supert!

Føler meg nesten som meg selv igjen

 • 09.07.2017 kl. 20:38

Kjære deg, er du ikke søt <3 Takk for så mange koselige meldinger!! Jeg er virkelig heldig, jeg får ikke sagt det nok!

De siste dagene har vært ren himmelt! Jeg har følt meg bedre og bedre, sikkert fordi medisinen har fungert, og det har igjen hjulpet meg å spise og få vært ute. Å ligge rett ut med kvalme og oppkast gjør selvfølgelig at formen blir verre og verre, ikke at jeg hadde noe valg. Nå føler jeg at kroppen er i en positiv spiral!

I går våknet jeg og etter et par timer ville jeg gjøre noe koselig. Jeg sendte en melding til min venninne Julie og hun tok med seg lille Noah og kom en tur på besøk. Vi orket til og med en tur på senteret for litt babyshopping, så kos! Husk å følg med på snap og instagram for flere bilder av hjemmet vårt og hva jeg har kjøpt (heleneragnhild) ;)

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Det er så mange som sier ditt og datt om å kjøpe babyting, at en ikke må handle inn før den og den uken osv. Jeg koser meg så med dette, og kommer til å gjøre akkurat det jeg føler for. Det er så mye fint på salg nå, og de tingene vil jo ikke være tilgjengelig om noen måneder. Jeg har også ett meg ut endel ting som jeg ønsker meg, og da er det jo ingen grunn til å vente. Tre ting jeg gjerne vil ha tips om er hvilke nettbutikker dere liker til baby, hva du måtte ha av ting som gravid og hvilke størrelser som lønner seg å kjøpe til gravide?

Dere er jo så søte, så jeg blir kjempe glad for tips <3

Ekstrem svangerskapskvalme

 • 06.07.2017 kl. 20:11

Ville gi et lite pip fra meg!

Dere som følger meg på snap og insta vet at jeg har slitt med forferdelig kvalme de siste dagene. Jeg har kastet opp hele dagen og slitt med å få i meg mat, og jeg har rett og slett ikke klart å være på pc. Det eneste jeg har orket er å ligge rett ut på soverommet med lyset av. I går fikk jeg en akuttime hos legen og utskrevet postafen. Jeg hater jo egentlig å ta piller, men sånn som det har vært nå kan jeg rett og slett ikke ha det. Jeg fikk også en 100% sykemelding, selv om det ikke betyr så mye når du driver for deg selv.

Tusen takk for alle tips og råd! Selv har jeg prøvd det aller meste, føler vel egentlig at jeg har prøvd alt, men nå er det ingenting som hjelper. Det var ganske lett å se forskjell på dere som hadde opplevd ekstrem kvalme og ikke, for ingefærvann kan bare legge seg når du føler at du skal kaste opp din egen magesekk, haha.

Processed with VSCO with a6 preset

I dag fikk vi tømt resten i den gamle leiligheten i hvert fall, og nå ligger jeg rett ut og ser på Dicte på sumo. Uansett hvor dårlig formen blir er det en stor trøst at det er en god grunn til det! Jeg er også glad jeg hadde et godt lager med næringsstoffer før jeg ble gravid, for nå er det kun loff med bittelitt smør jeg klarer å holde nede. Bare tanken på mat får magen til å vri seg! Sykt kreds til dere som har opplevd ekstrem svangerskapskvalme da dere allerede hadde små, det kan ikke være lett <3

Jeg er kommet i uke 11 og jeg krysser fingrene for at dette roer seg ila de neste ukene. Jeg har så utrolig mye å gjøre, leiligheten er et eneste stort rot og jeg ligger etter med regnskapet. Det hjelper i hvert fall å ligge å titte på de små babyklærne som skal brukes fra februar. Uansett hvor kvalm jeg er vet jeg at det er mange som ville dødd for å være i mine sko, og så lenge lille har det bra skal jeg nok overleve <3

Når smerten er verdt det

 • 02.07.2017 kl. 08:42

Jeg er utrolig heldig med leserne mine <3 Jeg har fått lov til å være ærlig med dere i den mørkeste tiden i livet mitt. Jeg er ikke en person som klarer å være falsk. Jeg kan ikke smile og snakke om sukkerfri mat og late som om at er greit, når jeg selv har det utrolig vondt. I min fertilitetsreise har det vært mange tunge stunder, og jeg hadde måttet legge ned bloggen hvis jeg skulle latt som alt var perfekt. I stedet har jeg valgt å dele, og måten jeg har blitt tatt imot på har vært så fin <3

Jeg kan ikke få takket hver og en av dere som har lagt igjen spor hos meg. Dere som skrev at dere kjente på min fortvilelse, dere som sa at dere så på meg som et forbilde og dere som gråt av glede sammen med meg da vi endelig lykkes. Det betyr mer for meg enn dere aner!

Her om dagen fikk jeg en kommentar som traff meg skikkelig, såpass mye at jeg ikke visste hva jeg skulle svare. Jeg skriver mine tanker, og det er vanskelig å begripe hvor mye de ordene kan påvirke. Dette var bare så fint at jeg måtte dele den med alle. Tenk at noe så fint, kan komme av alt jeg har opplevd?

Hanne:

"Selvom jeg ikke har noen plan om å få barn i den nærmeste fremtid blir jeg likevel utrolig inspirert av det du har oppnådd! Wow, Helene, du er virkelig en fighter og et riktig godt forbilde for mange. Du har drømmer som alle andre, du jobber utrolig hardt og lykkes! Har ikke ord. Jeg må bare si at jeg er utrolig stolt over deg, selvom vi aldri har møtt hverandre, og at på grunn av det du har vært igjennom har jeg bestemt meg for å bli jordmor. Jeg gråt da du skrev du var gravid, av lykke selvfølgelig. Etter å ha sett alle videoene og lest alle innleggene dine om hele denne prosessen var det som at et tomrom ble fylt hos meg. Jeg har fulgt deg så lenge, og var veldig spent på hvordan dette skulle gå. Du virker så herlig og jordnær, ung men vis og forståelsesfull, så jeg ville så veldig gjerne at du skulle bli gravid! Den gleden jeg følt da du delte den fantastiske nyheten har jeg lyst til å oppleve igjen og igjen. Jeg har lenge undret over hva jeg skulle bli, men nå er det som et lys har gått opp for meg. Tusen takk, Helene, og lykke til videre <3"

Tusen takk for denne kommentaren Hanne! Jeg er sikker på at du vil bli en fantastisk jordmor, og tenk så heldig jentene som får komme til deg! Tenk at jeg har fått være en liten del av din reise, det betyr mer enn du aner for meg <3

Tusen takk til Hanne og til alle dere andre som legger igjen små deler av dere selv her hos meg <3

Som dere ser er det flyttekaos hos meg nå, vi flytter i dag!! I natt var siste natten i den gamle leiligheten, og vi er virkelig over i et nytt kapittel. Wish me luck <3

Graviditetsoppdatering uke 8, 9 og 10

 • 29.06.2017 kl. 17:04

Herregud som tiden flyr, jeg kan nesten ikke tro at jeg allerede har kommet til uke ti! Det er så koselig at mange av dere ønsker dere graviditetsoppdatering hver uke, og jeg lover at det skal komme tettere nå. De siste ukene har jo vært ganske like, derfor tar jeg dem samlet. Plutselig føler jeg at det skjer så mye med baby! Jeg gleder meg til å få mage så jeg kan vise den også <3

Jeg har kjøpt meg denne boken som jeg kan fylle ut i. Et kjempekoselig minne å ha både for meg og for lille en dag.

Hvor langt på vei: 10 uker, 9+2 dager i dag, nå er lille L ca 25 mm langt!

Symptomer: Kvalmen har egentlig blitt verre og verre de siste ukene, men det er både normalt og overkommelig. Jeg må spise med en gang jeg står opp, og da mener jeg med en gang. I tillegg tar jeg tilskudd av B6 tre ganger om dagen og drikker ingefærrot trukket i vann. Det er veldig mye mat som ikke frister og jeg kan brekke meg av noens vonde ånde eller sterk krydderlukt.

Ultralyd: Vi var som jeg skrev på første ultralyd forrige uke, en helt spesiell opplevelse. De færreste er på ultralyd så tidlig, og siden alt så perfekt ut ble vi forsikret om at dette kommer til å gå så bra. Jeg har hatt en god følelse hele veien, men etter dette føles det mer virkelig enn noen gang!

Neste ultralyd er 2. august <3

Cravings: Plutselig måtte jeg ha havreknekkebrød med ost og kalkun, og har kun spist det hver dag. Så vil jeg plutselig ha tomater. Jeg kan også ha lyst på noe, ta en smak også ombestemme meg. Stakkars Jonna :P

Søvn: Jeg sover godt, men drømmer masse rare drømmer. Ikke minst våkner jeg hver morgen halv fire og som regel må jeg stå opp og spise noe før jeg kan sove noen timer igjen.

Humør: Det er vel ingen hemmelighet at gravide har mange humørsvingninger, trneger jeg si mer?

Innkjøp: Jeg har allerede shoppet endel småting til lille og jeg tenkte å vise dem i et eget innlegg, kanskje en film? Jeg tror ikke jeg kommer til å shoppe noe mer nå før om en stund, men lover ikke noe ;)

Så koselig at dere liker disse oppdateringene, skriv gjerne forslag til ting dere synes jeg bør ha med!

Lille L er 8 uker <3

 • 23.06.2017 kl. 11:08

I går hadde vi en helt magisk opplevelse på vår "andre" ultralyd. Vi var jo faktisk så heldige og fikk se lilleL da vi hadde innsett, en lysende prikk godt plassert i livmoren min. Hele denne reisen har allerede vært så spesiell og magisk for oss, å kunne følge prosessen så tett. Jeg har flere ganger følt at det var for godt til å være sant! Da vi fløy hjem fra Frankrike ble jeg så dårlig på flyet. Da jeg sa at jeg var gravid og fikk så god service følte jeg meg nesten teit, skjønner dere?

Processed with VSCO with a6 preset

Det var i hvert fall en spent Helene (og en rolig Jonna, hehe) som tok turen tilbake på fertilitetssenteret i går. Det var så koselig å se alle igjen og møte dr Holst, han er så morsom. Han kunne nesten ikke tro at jeg allerede er 8 uker på vei, og i uke 9, tiden flyr! Jeg hoppet opp i stolen og vi ble møtt av det mest utrolige synet!

Lille L er nå 8 uker gammel og i følge Holst helt perfekt <3 Han sa vi skulle være ekstremt uheldige for at dette ikke skulle gå bra og at vi kan vente en liten baby i overgangen mellom januar/februar <3

Babyen har allerede et bitte lite ansikt, armer og ben, hender og føtter, og det lille hjertet banker sterkt! Jeg er så lettet og glad, og endelig begynner jeg å virkelig føle meg gravid. All smerte har vært verdt det til slutt. Tenk at jeg har dette lille mirakelet i magen <3

 

Jeg er redd for å være lykkelig

 • 21.06.2017 kl. 20:44

Jeg kan nesten ikke tro at jeg allerede er godt ut i uke 8 og at vi i morgen skal på vår første ultralyd! Når du blir gravid via prøverør får du tilbud om tidlig ultralyd, så i morgen skal vi tilbake til dr Holst på fertilitetssenteret og titte på lille L. Jeg har kjent endel sommerfugler i magen, rett og slett fordi jeg fortsatt ikke klarer å tro på at jeg er gravid. Etter en så lang prøveperiode og et helt år hos Holst blir det utrolig surrealistisk å komme dit som gravid.

Lille L - to uker gammel <3

Jeg har hele tiden hatt en god følelse og følt at alt skal gå bra, samtidig er jeg redd for lykken. Redd for å tørre å slippe den løs, i tilfelle den skulle bli revet vekk igjen. Jeg vil ikke inn i mørket igjen, jeg begynner endelig å føle meg som meg selv. Anette på frøyaklinikken spurte meg faktisk om akkurat det, om jeg turte å kjenne på hvor glad jeg var.

De siste ukene har jeg ledd så hardt, smilt og kjent på følelsen av å våkne glad. Det har fått meg til å forstå at dette ikke har vært en stor del av det siste året. Jeg tror ikke jeg har turt å ta inn over meg hvor deprimert jeg har vært. Hvor mye jeg har isolert meg, stengt inne følelsene og trykket dem ned. Når lykken nå kommer vet jeg ikke om jeg tørr å tro på det. Er det bare jeg som føler det slik? At det hele er for godt til å være sant?

Jeg gleder meg uansett til i morgen, og prøver så godt jeg kan å nyte <3

Hormonell?

 • 20.06.2017 kl. 19:11

Takk for et fantastisk engasjement på gårdsdagens innlegg (kan leses her)! Helt tydelig at mange ble provosert over dette forslaget, og jeg må bare få takke dere for støtten! Jeg må også presisere at jeg ikke er imot at vi skal beskytte barn fra å bli født inn i et liv med omsorgssvikt. Det jeg reagerer på er at det skal være en screening av par som trenger assistert befruktning. Jeg skriver bevisst ikke "ønsker" assister befruktning, for det er faktisk ikke slik det fungerer. Det virker også som om noen mener at siden skattepenger går til dette må vi tåle hva som helst. Da vil jeg trekke frem hvor mye rart skattepengene går til, og at det blir helt feil å skulle pålegge disse pasientene flere hinder kun fordi noen benytter seg av det offentlige tilbudet. Det er tross alt mange selvpåførte sykdommer som koster skattebetalerne langt mer, og at vi i Norge oppfordres til å få barn.

Som ufrivillig barnløs blir en faktisk diskriminert på mange måter, og dette blir bare enda en stein vi må bære. Selv om jeg nå er gravid er jeg preget av mine opplevelser, og jeg kjenner veldig på alle de som fortsatt er barnløse. Det må være lov å si ifra hva jeg mener om dette. Når det er sagt så mener jeg ikke å være frekk i kommentarfeltet hvis neon opplevde det slik, jeg blir bare veldig engasjert og er ganske emosjonell om dagen. Hormonell sa du? Bare å bli vant til tror jeg ;)

Setter så pris på deg som leser bloggen min, må bare få si det enda en gang <3

Klem fra hormonell Helene :)

Jeg kjenner at blodet mitt koker

 • 19.06.2017 kl. 08:07

I dag dukket en artikkel opp i newsfeeden min som ga meg en klump i magen. Jeg blir både sint, provosert og lei meg. På fredag la helse og omsorgsminister Bent Høie frem en stortingsmelding som blant annet fremmer flere forslag innen assistert befruktning. Et av forslagene er at par som søker assistert befruktning skal pålegges å legge frem en barneomsorgsattest (her kan du lese bakgrunnen for forslaget). Sikkert ikke en stor deal tenker du, de fleste blir vel funnet skikket til å bli foreldre? Det er ikke poenget!

Etter å ha opplevd å være ufrivillig barnløs og nå sitte med et prøverørsbarn i magen merker jeg at dette forslaget får blodet mitt til å koke! Ingen som ikke har opplevd denne situasjonen kan forstå hvor ufattelig vondt det er å ikke bli gravide. Å ikke få til det mest naturlige, å kunne lage et barn sammen. Usikkerheten, redselen, de enorme utgiftene, anstrengelsen på forholdet og alle tårene. Selv har jeg brukt over 70 000 kroner på å bli gravid, over 100 sprøyter, uendelige piller og flere år av livet mitt. Hva gjør du vel ikke for å få ditt største ønske oppfylt?

Nå mener Høie at leger skal bestemme hvem som skal få prøve å få barn? Leke Gud som Jonna kalte det.

Hva om min tidligere sykehistorie hadde spilt inn? Hva med faktumet om at Jon Anders er student? Hva er egentlig kriteriene for å kunne bli foreldre. 90% av norske par blir gravide innen et år. Må de legge frem en søknad? Nei! Hvis du har fungerende sæd og eggstokker spiller det ingen rolle om du har et rusproblem, ukontrollert sinne eller tjener under fattigdomsgrensen. Du kan få barn.

La oss legge noen ekstra kg på ryggen til de som allerede bærer så tungt. La oss kjenne på prosessen med å skulle bli godkjent som skikket for å bli foreldre. Som om de lange køene for hjelp i det offentlige ikke var nok? Som om de mislykkede forsøkene ikke var nok? Nei, Høie, jeg prøver å overse dine idiotiske forslag om mettet fett, og forstå din redsel for å godkjenne eggdonasjon. Selv om jeg virkelig ikke ser forskjell på eggcelle og spermcelle i det argumentet.

Det er nok vanskelig for deg å sette deg inn i en slik situasjon, å ha en kropp som ikke kan gi deg det du ønsker aller mest. Det som alle andre tar for gitt. Det er nok vanskelig for deg å høre alle som sliter i stillhet. Du kjenner ikke deres lengsel, deres skam og smerte. Skjerp deg!

Gravidoppdatering uke 7 (6+6)

 • 14.06.2017 kl. 18:21

Nå ligger jeg og skriver til dere fra en villa i Antibes! Jeg fløy ned hit i går og dagen ble rett og slett litt for hektisk til å få oppdatert dere. Jeg er her på jobbtur for å legge strategier for de neste månedene. Med bloggen, kurs, ja alt jeg elsker å holde på med! Jeg kjenner allerede at det er hjerlig å få litt fri fra oppussingskaoset hjemme. Ikke bare er det mye å gjøre, men det er så vanskelig å være kreativ i matveien uten kjøkken og varmt vann. Ting begynner å skje, og jeg gleder meg så utrolig til å vise dere kjøkkenet, og lage mat til bloggen der!

Vi er en helt fantastisk gjeng her nede med kvinnelige grûndere som har blitt gode venninner. Jeg er så takknemlig for å ha funnet disse jentene som lærer meg så mye og som jeg trives så godt med!

Nå er jeg straks i uke 8 av graviditeten, men først kommer oppdatering fra uke 7. Jeg har alltid likt å lese slike gravidinnlegg selv, men de begynner jo som regel endel senere enn mine. Jeg synes det er litt stas å kunne dokumentere fra så tidlig i svangerskapet. Tenk at vi har et bilde da egget vårt ble satt inn!

Det er fortsatt mange som lurer på hvorfor jeg har valgt å dele graviditeten min så tidlig, og det kan du lese om her.

Hvor langt på vei: 6+6 og straks på vei inn i uke 8 <3

Livmoren er nå på størrelse med en appelsin og baby L er like stor som en bønne!

Symptomer: Jeg har allerede gått opp flere bh størrelser, hjelp! Puppene er skikkelig ømme og det gjør vondt å bare komme såvidt borti dem. Ellers har kvalmen slått inn for fullt og jeg har måttet spise konstant for å holde den i sjakk. Det har heldigvis vært litt bedre noen dager enn andre slik at jeg har fått gjort litt.

Jeg har også fått økt luktesans. Bare å gå forbi en mann med litt svettelukt på en varm sommerdag kan få magen min til å vrenge seg, og hundenes ånde er døden, haha. Du blir virkelig litt av en primadonna når du blir gravid!

Cravings: Mest av alt har jeg hatt aversjoner mot ting denne uken, men det føles som om det begynner å lette. I dag spiste jeg nydelig capresesalat og grønnsaker frister igjen. Det har sikkert noe å gjøre med den herlige varmen her nede <3

Søvn: Jeg har sovet mye bedre denne uken, og fått en større ro. Dette er jeg glad for da søvn er kjempe viktig nå som jeg trenger mest mulig restitusjon for både meg selv og lille.

Humør: Litt lettpåvirkelig, men som forventet. De dagene jeg er mye kvalm merker jeg at det er tøft å smile, men så minner jeg meg selv på at det er et godt tegn. Jeg er i hvert fall kjempe glad for at matlysten på "Helenemat" er på vei tilbake.

Innkjøp: Jeg vet at mange sier at du ikke skal kjøpe noe til baby før det har gått så så lang tid, men jeg kjøpte faktisk noen småting før jeg ble gravid! Dette var fordi det ble viktig for meg å visualisere at jeg skulle bli gravid snart og at det var en liten baby på vei til oss. Etter så mange år med prøving klarte jeg ikke se det for meg lenger, og det tror jeg ikke er bra. Et av kjøpene var disse små sokkene fra newbie, så skjønne <3

Ultralyd: Om bare litt over en uke <3

Det kan hende det blir færre oppdateringer her nede, jeg trenger rett og slett litt pusterom. Men følg gjerne med på instagram og snap (@heleneragnhild), der legger jeg ut <3

Klemmer fra en litt solbrent Helene <3

Anti-kvalme kjeks

 • 12.06.2017 kl. 10:52

Jeg tenkte med en gang jeg ble kvalm at jeg måtte bake noe sunnere som kunne hjelpe mot kvalmen. Min inspirasjon ble min fine venninne Linda sin oppskrift på havrekjeks. Jeg endret litt på ingrediensene for å få dem mer kvalmestillende. Ingefær er nemlig et kjent hjelpemiddel mot kvalme ;)

Jeg skal innrømme at mine ikke ble like fine, jeg bakte dem nemlig ikke ut. Jeg smørte deigen utover og da ble ikke kjeksene så vakre. Det viktigste var jo at de fungerte! Disse skal jeg absolutt bake igjen :)

Anti-kvalme kjeks

3 dl havregryn

1 dl melk (jeg brukte mandelmelk)

2 ss sukrin gold

1 ss mel (jeg brukte sesammel, men hva som helst kan brukes)

1 ts bakepulver

40 gram smør

1/4 ts salt

1/4 ts ingefær

Bland alle ingrediensene og trill til kuler. Hvis deigen er for klissete kan du ha i mer mel. Trykk kjeksene flate (da får du rundinger, ikke firkanter slik jeg laget) og stek på 180 grader i 15 minutter eller til kjeksene er gyldne.

Nå skal jeg endelig få fylt på vippene mine før jeg reiser i morgen <3

Kvalme og dagens outfit

 • 11.06.2017 kl. 10:42

God morgen kjære venner <3

Endelig kommer en update! Jeg har vært så kvalm de siste dagene at jeg ikke helt har visst hvor jeg skal gjøre av meg. Heldigvis tar jeg det som et veldig godt tegn på at det skjer mye i kroppen. Og det begynner virkelig å gå opp for meg at jeg er gravid! Jeg skal dele alle mine triks med dere veldig snart, men før det vil jeg gjerne teste enda flere av deres tips! Hva gjorde du da kvalmen var på topp? Hva hjalp?

Processed with VSCO with a6 preset

Vi er virkelig godt i gang i leiligheten nå, i morres malte jeg første strøk på kjøkkenet etter endel krangling med veggen. Her måtte det både mures og helsparkles for slett vegg, det skulle jeg ha! Og vi vil gjerne gjøre mest selv, det går jo så fint. Jeg synes faktisk det er skikkelig gøy å ha gjort det meste selv, ikke minst lærer jeg så mye. Jeg har sikkert vært på maxbo ti ganger den siste måneden og er snart på hei med malingsgutta der.

Kjøkkenet hentet vi på torsdag kveld og de siste dagene har vi skrudd og skrudd. Det er masse jobb, men fy søren så fint det blir til slutt! Jeg gleder meg så utrolig til å kunne vise dere og ikke minst til å kunne lage filmer og ta bilder på det nye kjøkkenet vårt.Nå må jeg spise noe mer før jeg maler videre, ha en nydelig søndag fine du <3

10 matvarer for deg som prøver å bli eller er gravid

 • 08.06.2017 kl. 17:32

Nå som det blir mye gravidsnakk på bloggen vet jeg at også mange som ønsker seg å bli gravide følger med. Derfor vil jeg poste dette innlegget fordi dette er mat som er super for både gravide og for de som ikke har kommet så langt enda. En fertilitetsdiett er egentlig bare et kosthold med masse næringsrik mat. Det er faktisk veldig likt et kosthold jeg anbefaler til en som har en kropp i ubalanse eller som er syk. Vi ønsker å gi kroppen det aller beste slik at hormonene kan synge og næringslagrene kan fylles, ikkesant?

Her er 10 matvarer som er supre for både den som prøver og den som er gravidEgg

Egg er en kilde til alle næringsstoffer med unntak av vitamin C. Egg inneholder også kolin, en forløper til nevrotransmitteren acetyl-kolin som er viktig i utvikling og funksjon av nervesystemet. Det er en myte at vi ikke skal spise egg på grunn av kolesterolinnholdet. Kolesterol er faktisk forløperen til alle steroidhormonene, blant annet østrogen, progesteron og testosteron. Produksjonen av kolesterol i kroppen øker og minker i takt med inntaket vårt, og rådet om å begrense inntak av kolesterol er nå fjernet fra de amerikanske kostholdsrådene. Velg gjerne økologiske egg når du handler, det er de eneste eggene som er produsert av høner som får gå ute i solen.

Brokkoli, kål og rosenkål (og aspargesbønner)

Disse grønnsakene er alle i familien korsblomstrede grønnsaker, som alle inneholder et plantekjemikal kalt diindolylmethane. Dette stoffet bidrar i nedbrytelse av østrogen og kan dermed øke utskillelse av overflødig østrogen i kroppen. Brokoli, kål og blomkål er også gode kilder til fiber som bidrar i utskillelse av avfallsstoffer via fordøyelseskanalen.

Biff

Biff er en kilde til en rekke B-vitaminer, jern og protein av høy kvalitet. Kvinner med jernmangel har økt rikisko for manglende eggløsning og påfølgende manglende menstruasjon, noe som gir dem en 60% redusert risiko for å bli gravide (3). Det finnes to former for jern i mat, hemjern og ikke-hemjern. Hemjern finner vi i kjøtt, fisk, egg, lever og andre animalske kilder. Denne formen for jern absorberes best av kroppen. Ikke-hemjern finner vi i blant annet bladgrønnsaker, havregryn og sesamfrø, gresskarfrø og bønner. Denne typen jern tas ikke like lett opp, og den kan hemmes av fytater i korn og garvesyre fra kaffe og te. For å øke opptaket kan du spise C-vitaminrik mat sammen med kildene til jern som paprika, sitrus og kiwi. Husk at når du blir gravid må alt kjøtt være gjennomstekt ;)

Lever

Lever er virkelig supermat og er en kilde til både vitamin D, vitamin A, sink, selen, folat, B12 og Q10. Orker du ikke tanken på å spise dette kan du som meg ta leverkapsler, det kjøper jeg her (adlink).

Nøtter og frø

Nøtter og frø er kilder til essensielle fettsyrer, vitaminer og mineraler. Varier gjerne hvilke nøtter du spiser, da de inneholder ulike næringsstoffer. For omega 3 vil valnøtter, chiafrø, hampfrø og linfrø være gode kilder.

Gresskarkjerner er planterikets beste kilde til sink. Dette mineralet er nødvendig for over 300 prosesser i kvinnekroppen, blant annet celledeling og modning av egget før befruktning. Denne studien viste at kvinner med sinkmangel hadde økt risiko for tidlige spontanaborter. Sink finner du også i østers, lever, grønnebønner, biff, lam, yoghurt og skampi. Paranøtter er rike på selen, et mineral som fungerer som en antioksidant i kroppen.

Fullfete meieriprodukter

Denne (4) studien viste en positiv assosiasjon mellom inntak av fullfete meieriprodukter og fertilitet. I tillegg viste den at kvinnene som spiste lavfett varianter av melkeprodukter, som mager yoghurt og skummetmelk, hadde økt risiko for infertilitet. Fett er viktig for produksjon av hormoner, og fullfete meieriprodukter er dessuten en kilde til de fettløselige vitaminene A og D. Velg derfor fete meieriprodukter som ekte smør, helmelk og fullfet yoghurt hvis du ønsker bedre fertilitet.

Mørke bladgrønnsaker

Spinat, grønnkål, ruccula og feldsalat er eksempler på blader som er rike på folat og vitamin K. Folat er nødvendig i de første ukene av svangerskapet, ukene vi gjerne ikke vet om vi er gravide. Dette B-vitaminet er essensielt i celledeling og mangel kan derfor føre til nevralrørsdefekter. Kvinner i fertil alder anbefales å ta et tilskudd på 400 mg folat per dag, men dette behovet kan også dekkes via et rikelig inntak av grønne bladgrønnsaker, linser, lever og bønner. For å øke inntaket av bladgrønnsaker tilsetter jeg dem i smoothie. Spinat og grønnkål gir lite smak og er derfor mine favoritter.Fet fisk

Fet fisk er kilder til de marine omega 3 fettsyrene som er viktig for dannelsen av hjerne og øyne. Disse fettsyrene finnes kun i animalske kilder. Ønsker du ikke å spise fet fisk kan du ta et høykvalitets omega 3 tilskudd som omega cure. Fet fisk bidrar også med proteiner av høy kvalitet og vitamin A.

Linser

Linser er rike på folat, protein og fiber. Som nevnt er folat viktig for å unngå nevralrørsdefekter tildlig i svangerskapet. Proteiner er viktig for celledeling, egghelse og dannelse av vev, og fiber er viktig for å rense ut gamle hormoner samt balansere blodsukkeret. Jeg liker å koke linser i supper for å gjøre dem mer mettende og proteinrike.

Bær

Bær er lavglykemiske og bidrar til et jevnere blodsukker. De er små antioksidantbomber og smaker fantastisk så her er det bare å kose seg. Ha bær i smoothies, på yoghurt, som snacks, i salat eller på grøt. Bær er også rike på vitamin C og fiber, hiv innpå!

Nå er det bare å hive innpå!! For deg som er tidlig gravid, kvalmetips kommer når jeg har fått testet ut litt forskjellig, hehe. Ha en god torsdagskveld <3

 

Min reise i babyverden

 • 07.06.2017 kl. 13:59

I går ble jeg intervjuet av en kjempe hyggelig jente i babyverden. Det var planlagt før jeg ble gravid, men det ble jo mye koseligere nå som det klaffet for oss. Jeg synes intervjuet ble så fint, og vil selvfølgelig gjerne dele med deg.

Du finner det her :)

Siden noen av dere har spurt om jeg kan skrive et innlegg om hele prøveperioden i et innlegg skal jeg få gjort det etterhvert. Det står også litt om hele prosessen i intervjuet.

Nå må jeg en tur i leiligheten og hente klær. Jeg har nemlig flyttet alle klærne mine til den nye leiligheten, men siden vi mistet varmtvannet har vi sover i byen. Det hadde jeg jo helt glemt så yogaklærne jeg trenger til i kveld ligger der. Hjernen min er så tussete om dagen, når kan du begynne å skylle på gravidhjerne??

Min første gravidoppdatering uke 6 (5+4)

 • 05.06.2017 kl. 15:15

Endelig er det min tur til å være med i gravidklubben <3 Dette er så etterlengtet at jeg ikke har ord! Dette har jeg gledet meg til så lenge jeg kan huske <3


Hvor langt på vei: Jeg er i uke 6, 5 uker og 4 dager på vei! Embryoet er tre uker gammelt og det lille hjertet har begynt å slå!

Hvor mange dager igjen av svangerskapet: 244 dager

Første ultralyd: 22. juni på fertilitetssenteret. Alle som tar IVF får tilbud om ultralyd ca 5 uker etter befruktning. Da kan vi allerede høre lille hjertet slå <3

Symptomer: Veldig ømme og store pupper, litt murringer i magen innimellom og litt oppblåst i magen. Må også tisse hele tiden og blir fort sulten. Endel av dette kommer nok av progesteronstøtten jeg får helt frem til uke 11. Da tar morkaken over produksjonen av progersteron.

Cravings: Jeg har ikke så mange cravings enda, unntatt de vanlige. Jeg er jo et dillemenneske uten like og akkuratnå har jeg skikkelig dilla på surdeigsbrød fra røtter med smør og eggerøre sammen med fermenterte gulrøtter med ingefær til frokost. Spesifikk sa du? Jeg prøver å få inn mye næringsrik mat så lenge jeg kan,  forhåpentligvis slipper jeg jo kvalme, men mange får aversjoner mot enkelte matvarer og da er det greit å få inn ting nå som jeg orker :)

Søvn: De første nettene etter positiv test sov jeg kjempe dårlig, men det har heldigvis gitt seg. Nå er jeg tilbake til de gode søvnrutinene mine som jeg er så avhengig av.

Humør: Lykkelig!! Bittelitt overveldet av hele situajonen og at vi er mellom to hjem der jeg ikke finner noen av tingene mine og alt er totalt kaos med oppussing. Det er heldigvis ikke så lenge igjen til ting begynner å falle mer på plass! Jeg er først og fremst så utrolig takknemlig for at jeg har et mirakel i magen og at vi pusser opp vårt første hjem som bare er vårt <3

P.S. blir ikke bare gravidprat på bloggen altså, men akkurat nå må jeg få lov til å nyte dette til det fulle! Dessuten blir det dårlig med matlaging uten kjøkken og varmtvann :p I morgen deler jeg noen av de siste dillene mine på godisfronten :D

Å miste en baby

 • 04.06.2017 kl. 07:14

Tusen tusen takk igjen for alle deres nydelige kommentarer <3 Det betyr så utrolig mye for meg, og det er helt spesielt å dele denne store gleden med så mange herlige mennesker. Jeg er utrolig heldig, og får nesten kun positive kommentarer her på bloggen. Det er en av grunnene til at jeg følte meg så trygg på å dele denne store nyheten så fort. Jeg føler virkelig at leserne mine vil meg vel <3

Likevel har jeg lyst til å ta opp et tema som jeg har fått noen kommentarer om, og det er spontanabort. Et stort og skummelt ord, som tydeligvis gjør at jeg hverken burde slippe gleden løs eller dele det største som har skjedd meg. Det er en gammel trend at en holder et svangerskap tett mot brystet helt til uke 12. Da er sjansen for spontanabort nemlig sunket. Dette betyr ikke at du er helt trygg, noen mister også senere enn dette. Jeg skjønner selvfølgelig de som plutselig blir gravide og derfor vil holde det hemmelig fordi ingen visste at de prøvde. De fleste har også en jobb å tenke på, ikke like kult å fortelle sjefen at du er gravid med en gang.

Etter å ha prøvd i over 2,5 år for å bli gravid har jeg selvfølgelig tenkt mye på dette temaet. Jeg har vært åpen om min reise hele veien, og delte nesten på dagen når vi tok ut egg og når gullegget vårt ble satt inn. Det hadde derfor blitt ganske rart å gå og holde en graviditet hemmelig. ALLE i livet mitt vet at jeg har prøvd å bli gravid! De fleste klarte sikkert å regne ut når jeg kunne ta test, selv om jeg nesten ikke fikk noen spørsmål om dette. Takk igjen for at dere respekterte mitt ønske om å slippe mas i ventedagene, nok et eksempel på at dere er best <3

Når flere tusen mennesker følger med på om du blir gravid kan du ikke gå rundt og lyve i 8 uker, det er bare ikke meg. Jeg klarer ikke å ta opp snapchat og late som jeg er glad hvis jeg ikke er det. Jeg må bare være meg jeg.

Jeg tror det som plager meg mest er kommentarene om at jeg ikke burde være så glad, fordi så mange mister. Hvis jeg skulle være så uheldig at vi mistet babyen, ville jeg blitt knust, men jeg hadde ikke angret på at jeg var glad. En slik sorg kan du ikke forberede deg på. Jeg har lengtet etter å bli gravid så lenge, så følelsene i dette innlegget er ekte, hvorfor holde lokk på dem?

Den dagen barnet vårt blir født har jeg ikke lyst til å føle at jeg holdt igjen gleden i 9 måneder fordi jeg var redd for å miste. Jeg kan jo ikke gjøre noe med det uansett, så jeg må bare nyte og stole på at kroppen min klarer dette. Vi fikk satt inn en kjempe fin morula (nesten blastocyst) som delte seg optimalt. Forholdene i livmor var optimale, jeg er ung og jeg behandler kroppen min veldig bra. Mer kan jeg ikke gjøre!

Det er det siste poenget, jeg kan ikke styre dette. Regelen om å holde en graviditet hemmelig får meg til å føle at det å miste et barn er skammelig. Noe en bør holde hemmelig. Dette gjør meg så trist. Det eneste som er værre enn å gå og ikke bli gravid, må være å endelig bli det for så å miste barnet.

Skulle dette skje meg vil jeg trenge støtte og forståelse fra de rundt meg. Straks du ser to streker har du planlagt alt, og det å miste må være utrolig vondt, uansett hvor langt du har kommet. Det er noe vi burde snakke mer om, ikke skamme oss over.

Så jeg kommer til å være glad jeg - og nyte det å kunne kalle meg gravid! Mer kan jeg ikke gjøre <3

Helene Ragnhild

Velkommen! Jeg heter Helene Ragnhild og har en stor lidenskap for naturlig mat og sunn livsstil, og en bachelorgrad i ernæringsfysiologi. I denne bloggen vil du finne inspirasjon til å leve sunnere, lytte til din egen kropp og finne hverdagslykke. Jeg håper jeg kan inspirere nettopp deg<3 Etter flere år som prøver er jeg endelig gravid! Følg gjerne min reise mot å bli mamma februar 2018 <3 Kontakt: helene.ragnhild@gmail.com

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no