hits

Nyt julen uten å gå opp i vekt

 • 18.12.2017 kl. 07:57

Hver jul får jeg mange spørsmål om hvordan du kan takle julens fristelser. For mange er det en fin balanse mellom det å kose seg med god mat og det å overspise og sitte igjen med dårlig samvittighet. Det er ikke så lett å komme med råd, men jeg prøver meg. Min innstilling er at jeg koser meg i julen, men jeg kjenner på kroppen når jeg har fått nok og passer på å ikke la det daglige kostholdet mitt kli helt ut. Da slipper jeg mageondt og lite energi, men jeg får hele juleopplevelsen.

Mine favoritter til sunn julemat finner du her :)

Jeg ønsker ikke å gi noen dårlig samvittighet for å nyte julen fullt ut, men heller vise hvordan en kan kose seg i julen med god samvittighet. Mange kjører et alt for strengt opplegg og ender i stedet opp med overspise. Du lover deg selv at det er siste gangen, men så skjer det igjen og igjen og det blir en ond sirkel.

Julen skal ikke handle om mat. Den skal handle om å være sammen med mennesker du er glad i, takknemlighet og ro. Jeg kunne sikkert skrevet at du derfor skulle legge bort dårlig samvittighet helt, kost deg med maten og ferdig med det, og i en perfekt verden hadde det gått. For de som blir stressa rundt mat og bruker dette mat som mer enn næring blir de rådene litt tynne dessverre. Når det gjelder vekten kommer den faktisk litt av seg selv når du slutter med overspising, kjedespising og svart/hvit tankegang.

Hvordan nyte julen med den beste samvittighet

Vi har kommet til desember måned og mange festligheter står forran oss. Julen er en tid fylt med sosialt samvær, og med det kommer ofte et høyt mat- og alkoholinntak. Selvfølgelig skal vi kose oss i julen. Likevel er det lurt å ikke la alle de gode vanene du har opparbeidet deg falle bort. Her er en liste med noen triks du kan bruke for å gå inn i det nye året på best mulig måte!

Start dagen din som du pleier

Her snakker jeg ikke om julaften og 1. Juledag med lang frokost med rester og godis, men alle de andre morgenene. Ikke fall for fristelsen til å trekke julematen over hele desember. Den beste starten på morgenen får du ved å drikke varmt vann med ferskpresset sitron så snart du står opp. Dette kickstarter fordøyelsen og forbrenningen din. Så kan du spise en frokost rik på proteiner og fett. Dette setter deg opp for en god appetittregulering resten av dagen.

Ikke hopp over måltider

Det er lett å tenke at en kan spare kalorier til neste måltid ved å hoppe over frokost eller lunsj. Dette vil faktisk kun gjøre at du spiser mer! Har du trent før et juleselskap, eller er ekstra sulten, er det lurt å få i seg et lite proteinrikt måltid før du drar. Ellers vil du være kjempe sulten, noe som både gjør at du spiser mer, og at du lettere tar valg som er ugunstige.

Ikke tenk svart-hvitt

Ikke press deg ekstra mett med tanker om at du skal spise 100% sunt i morgen. Det er heller ikke lurt å nekte seg det en faktisk har lyst på. Hvis du tenker "ikke-sjokolade" hører hjernen din kun "sjokolade", og det vil være ekstra vanskelig å styre seg. Ofte ender det med at en sprekker og spiser alt for mye. Unn deg heller en bit, spis den sakte og nyt, gjerne med en kopp kaffe til.

Ta med deg en sunn rett

Det er alltid hyggelig å bidra med noe til et selskap. Ta med en salat, bakte rotgrønnsaker eller klementiner for eksempel. Da vet du at det er noe sunt du kan spise, og det blir etter min erfaring alltid godt tatt i mot. Du skal selvfølgelig ikke bare spise det sunne du har med, men da har du i hvert fall noe du kan fylle tallerkenen din med.

Husk også at det er masse sunn mat i julematen. Kjøtt, surkål, rosenkål, svisker og fisk står på mange bord ;)

Puss tennene etter at du har spist

Dette kan hjelpe deg å avslutte et måltid, så slipper du å sitte og småspise når du egentlig er mett.

Bestem deg på forhånd

Kjenn etter om du faktisk har lyst på de tørre kakene på jobben, eller om du tar en for å være høflig eller fordi du kjeder deg. Er du sulten bør du spise noe proteinrikt i stedet. Skal du på en bedre middag, nyt det! Men ikke spis bare for å spise, eller fordi du tror at andre forventer det. Det er din kropp, og det er du som bestemmer hva som skal i den, husk det! Menneskene rundt deg vil kanskje kommentere dine valg, men dette er mye grunnet deres egen usikkerhet, og har ingenting med deg å gjøre.

Spis med tilstedeværelse

Ikke kast i deg maten, men nyt hver eneste bit. Smakene, luktene og utseende. Tygg godt og legg ned bestikket mellom bitene. Det viser seg at å konsentrere seg om maten vi spiser, gjør at vi faktisk spiser mindre. Nyt julematen skikkelig, med god samvittighet.

Planlegg en hyggelig aktivit, gjerne noe aktivt

Juledagene trenger ikke kun å bestå av TV-titting og spising. Ta med venner og familie ut på skogstur, skitur eller en tur på skøytebanen. Mange har også behov for litt alenetid i julen, og lar det seg gjøre er en treningsøkt helt alene også nydelig. Alle har godt av å komme seg ut av huset og få frisk luft. Da smaker middagen også ekstra godt etterpå.

Ikke ha godteri liggende hjemme

Det er lett at rester fra selskap blir liggende hjemme og friste. En sjokolade kan nærmest rope på deg fra kjøleskapet. Send rester med venner når de drar, eller kast det du faktisk ikke har lyst til å spise. Jeg er selvfølgelig imot å kaste mat unødvendig, men jeg vil heller ikke at du skal være søppelbøtte. Ikke spis mat du egentlig ikke har lyst på, og som ikke gir kroppen din næring, kun for at det ikke skal gå til spille. Prøv heller å lage mindre porsjoner neste gang :)

Senk skuldrene

Pust med magen, ta gjerne avspenning eller les en god bok. Det er nok det du trenger, ikke den ekstra pepperkaken. Legg inn pauser i alt som skjer i julen og ta litt tid for deg selv <3

Mine favoritter til sunne julefristelser finner du i julehefte mitt her :)

Mine favorittbloggere - sunn julebakst

 • 12.12.2017 kl. 06:36

Forrige uke delte jeg julehefte mitt med deg, med mine favorittoppskrifter til sunne julefavoritter. Jeg har noen favoritter som jeg lager år etter år, og de er i dette heftet. Du kan laste det ned gratis her <3

Jeg har alltid elsket å lage mat og særlig å bake. Men jeg er ikke så flink til lage oppskrifter og skrive ned osv, jeg bare kaster ting sammen også deler jeg når det blir bra. I dag vil jeg derfor løfte frem noen av jentene jeg synes rocker på oppskrifter, for her er det masse å hente!!

Linda Stuhaug

Jeg har vært så heldig å bli kjent med Linda det siste året, og hun er virkelig en av de søteste jentene du kan finne. Hun er så avslappet, samtidig som hun er rådyktig på kjøkkenet. Linda har en hel haug med juleoppskrifter, og siden hun er kokk er disse også veldig gode. Med det mener jeg de er lette å få til og de blir bra hver gang. Jeg skal definitivt lage flere av hennes oppskrifter frem mot jul. Her finner du hennes juleoppskrifter.

Linda er forresten også aktuell med sin første bok som jeg gleder meg til å få etter jul når vi sees!!

Linn aka "Sprudlende sunn"

Linn har jeg også fått møte et par ganger, så heldige er faktisk vi ernæringsdamer! Hun er kjempe søt og utrolig kreativ, særlig på søtsak fronten. Noen favoritter jeg kan trekke frem er hjemmlaget snickers, julekake og lyse godiskuler. Her er det mange skatter!!

Her finner du juleoppskriftene til Linn.

Mjuuugli

Denne bloggen er skrevet av Anette og den er full av gode sjokoladeoppskrifter. Dessverre blogger ikke denne damen lengre, men arkivet i denne bloggen er virkelig gull verdt! Hun var tidlig ute med rå sjokolade og har fristet med mer enn en gang. Anbefaler hvis du elsker sjokolade og vil lage sunne varianter!

Her finner du bloggen til Anette :)

Har du tips om fine kostholdsblogger til meg?? Gjerne noen med sunn mat jeg kan fristes av <3

 

Julehefte fra meg til deg!

 • 07.12.2017 kl. 11:21

Vi er allerede en uke inn i desember og julefristelsene står på rekke og rad! Er det virkelig mulig å kose seg hele desember og likevel føle deg bra?

Klart det er!

For meg handler det alltid om balanse. Noen ting må jeg bare ha i ekte versjon, men dette liker jeg best å spise i juledagene. Det er også det jeg anbefaler mine kunder ;)

Jeg vil ikke spise sukker hele desember, det gjør ikke godt for min kropp i hvert fall, og ikke for lille i magen heller. Derfor elsker jeg at det finnes så mye sunt og godt vi kan kose oss med, mat som faktisk gir deg næring og energi!

Dette er oppskriftene jeg bruker hver jul, og de blir alltid tatt så godt imot. Frist venner og familie med pepperkakecookies eller marsipan, du trenger ikke fortelle at de er både sukker- og glutenfrie ;)

Her finner du julehefte fra meg til deg, god desember <3

I dag skal jeg på babykino med min venninne Stine og hennes lille Jakob. Vi skal se den nye solsidan filmen, som jeg gleder meg! Jeg har pakket eget godis med i vesken <3

Himmelsk julegløgg uten tilsatt søtning

 • 19.12.2016 kl. 18:46

Hei bloggen! Nå har jeg savnet dere. Det blir roligere de neste dagene, men det vet jeg at dere tåler fint. Jeg trenger plass til å bare være meg, senke skuldrene og nyte julen. Det blir lite fri når en blogger, aldri helt fri! Det trenger jeg nå :) Jeg oppdaterer på snapchat så følg meg gjerne der (heleneragnhild) <3

På fredag hadde jeg jentekveld med masse julekos og da serverte jeg en sunn og deilig julegløgg som ble godt tatt imot. Gløgg er jo ikke hjernekirurgi, det er en eller annen søt drikke med masse deilig krydder. Du kan altså fint prøve deg frem med andre smaker og juicer. Eple er også veldig godt, men jeg hadde en tranebærjuice jeg skulle bruke opp :)

Helenes sunne gløgg

2 dl husholdningssaft uten tilsatt sukker (jeg brukte lerum)

Ca 3 dl tranebærjuice (du kan også bruke eple)

8 dl vann

Ferske ingefærskiver (jeg liker masse)

2-3 kanelstenger

10-15 nellikspiker

Stjerneanis (jeg hadde i to)

Hemmeligheten er å la det hele stå og trekke på lav varme lenge så alle de gode smakene får utviklet seg. Jeg hadde ingen behov for søtning i denne, den var mer enn søt nok (til og med Jonna synes det).

Når den har trukket i minst 30 minutter siler du av krydderet og serverer sammen med hakkede nøtter og gojibær.

Nam <3

Nyt julen uten å gå opp i vekt

 • 18.12.2016 kl. 10:57

Jeg ønsker ikke å gi noen dårlig samvittighet for å nyte julen fullt ut, men heller vise hvordan en kan kose seg i julen med god samvittighet. Mange kjører et alt for strengt opplegg og ender i stedet opp med overspise. Du lover deg selv at det er siste gangen, men så skjer det igjen og igjen og det blir en ond sirkel.

Julen skal ikke handle om mat. Den skal handle om å være sammen med mennesker du er glad i, takknemlighet og ro. Jeg kunne sikkert skrevet at du derfor skulle legge bort dårlig samvittighet helt, kost deg med maten og ferdig med det, og i en perfekt verden hadde det gått. For de som blir stressa rundt mat og bruker dette mat som mer enn næring blir de rådene litt tynne dessverre. Når det gjelder vekten kommer den faktisk litt av seg selv når du slutter med overspising, kjedespising og svart/hvit tankegang.

Hvordan nyte julen med den beste samvittighet

Vi har kommet til desember måned og mange festligheter står forran oss. Julen er en tid fylt med sosialt samvær, og med det kommer ofte et høyt mat- og alkoholinntak. Selvfølgelig skal vi kose oss i julen. Likevel er det lurt å ikke la alle de gode vanene du har opparbeidet deg falle bort. Her er en liste med noen triks du kan bruke for å gå inn i det nye året på best mulig måte!

Start dagen din som du pleier

Her snakker jeg ikke om julaften og 1. Juledag med lang frokost med rester og godis, men alle de andre morgenene. Ikke fall for fristelsen til å trekke julematen over hele desember. Den beste starten på morgenen får du ved å drikke varmt vann med ferskpresset sitron så snart du står opp. Dette kickstarter fordøyelsen og forbrenningen din. Så kan du spise en frokost rik på proteiner og fett. Dette setter deg opp for en god appetittregulering resten av dagen.

Ikke hopp over måltider

Det er lett å tenke at en kan spare kalorier til neste måltid ved å hoppe over frokost eller lunsj. Dette vil faktisk kun gjøre at du spiser mer! Har du trent før et juleselskap, eller er ekstra sulten, er det lurt å få i seg et lite proteinrikt måltid før du drar. Ellers vil du være kjempe sulten, noe som både gjør at du spiser mer, og at du lettere tar valg som er ugunstige.

Ikke tenk svart-hvitt

Ikke press deg ekstra mett med tanker om at du skal spise 100% sunt i morgen. Det er heller ikke lurt å nekte seg det en faktisk har lyst på. Hvis du tenker ?ikke-sjokolade? hører hjernen din kun ?sjokolade?, og det vil være ekstra vanskelig å styre seg. Ofte ender det med at en sprekker og spiser alt for mye. Unn deg heller en bit, spis den sakte og nyt, gjerne med en kopp kaffe til.

Ta med deg en sunn rett

Det er alltid hyggelig å bidra med noe til et selskap. Ta med en salat, bakte rotgrønnsaker eller klementiner for eksempel. Da vet du at det er noe sunt du kan spise, og det blir etter min erfaring alltid godt tatt i mot. Du skal selvfølgelig ikke bare spise det sunne du har med, men da har du i hvert fall noe du kan fylle tallerkenen din med.

Puss tennene etter at du har spist

Dette kan hjelpe deg å avslutte et måltid, så slipper du å sitte og småspise når du egentlig er mett.

Bestem deg på forhånd

Kjenn etter om du faktisk har lyst på de tørre kakene på jobben, eller om du tar en for å være høflig eller fordi du kjeder deg. Er du sulten bør du spise noe proteinrikt i stedet. Skal du på en bedre middag, nyt det! Men ikke spis bare for å spise, eller fordi du tror at andre forventer det. Det er din kropp, og det er du som bestemmer hva som skal i den, husk det! Menneskene rundt deg vil kanskje kommentere dine valg, men dette er mye grunnet deres egen usikkerhet, og har ingenting med deg å gjøre.

Spis med tilstedeværelse

Ikke kast i deg maten, men nyt hver eneste bit. Smakene, luktene og utseende. Tygg godt og legg ned bestikket mellom bitene. Det viser seg at å konsentrere seg om maten vi spiser, gjør at vi faktisk spiser mindre. Nyt julematen skikkelig, med god samvittighet.

Planlegg en hyggelig aktivit, gjerne noe aktivt

Juledagene trenger ikke kun å bestå av TV-titting og spising. Ta med venner og familie ut på skogstur, skitur eller en tur på skøytebanen. Mange har også behov for litt alenetid i julen, og lar det seg gjøre er en treningsøkt helt alene også nydelig. Alle har godt av å komme seg ut av huset og få frisk luft. Da smaker middagen også ekstra godt etterpå.

Ikke ha godteri liggende hjemme

Det er lett at rester fra selskap blir liggende hjemme og friste. En sjokolade kan nærmest rope på deg fra kjøleskapet. Send rester med venner når de drar, eller kast det du faktisk ikke har lyst til å spise. Jeg er selvfølgelig imot å kaste mat unødvendig, men jeg vil heller ikke at du skal være søppelbøtte. Ikke spis mat du egentlig ikke har lyst på, og som ikke gir kroppen din næring, kun for at det ikke skal gå til spille. Prøv heller å lage mindre porsjoner neste gang :)

Senk skuldrene

Pust med magen, ta gjerne avspenning eller les en god bok. Det er nok det du trenger, ikke den ekstra pepperkaken. Legg inn pauser i alt som skjer i julen og ta litt tid for deg selv <3

Jeg håper disse rådene kan gjøre julemåneden din fri for dårlig samvittighet <3

 

Sukkerfrie risboller

 • 16.12.2016 kl. 14:46

Adlinks

Tusen takk til alle som var med på livesending i går! Det var kjempe koselig og jeg elsker å komme i kontakt med dere :) Fikk du det ikke med deg kan du se opptaket her.

I dag har jeg vært en tur hos Frøyaklinikken og fått behandling fra fineste Anette <3 Jeg føler meg alltid som et nytt menneske etter å ha vært hos henne, og jeg har faktisk begynt å like å ha ørene fulle av nåler. Det er så deilig å ha noen å snakke med i dagene etter eggløsning, for selv om jeg ikke har skrevet så mye om det på bloggen i det siste er det klart at prøvingen preger meg. Følelsene går opp og ned hele tiden, og jeg prøver å bare akseptere det. Nå vet jeg i hvert fall helt sikkert hvilken dag jeg kan teste og jeg skal prøve å fokusere på andre ting frem til da.

I kveld skal jeg ha besøk av de fineste jentene jeg kjenner. Vi skal drikke sunn gløgg, spise masse julegodt, skravle og høre på julemusikk. Jeg gleder meg masse og har stått på kjøkkenet i flere timer allerede. Dessverre ble ikke snickerskaken vellykket, men sånn går det noen ganger. Det som ble vellykket var disse risbollene, de må dere prøve!

Sukkerfrie risboller

125 gram kokosolje

100 gram 86% sjokolade

1 dl søtning (jeg brukte 50/50 sukrin gold og sukrinmelis, men du kan også bruke kokossukker)

1 egg

1,5 ss espresso eller sterk kaffe

En klype salt (jeg bruker himalayasalt)

50 gram puffet ris

Smelt kokosolje og den mørke sjokoladen på lav varme.

Visp sukker og egg til eggedosis før du tilsetter en klype salt og rører godt.

Tilsett kokosolje- og sjokoladeblandingen og egget, og rør alt sammen.

Tilslutt rører du inn den puffede risen til alle riskornene er dekket av sjokolade.

Bruk en skje til å fylle muffinsformer med risen og sett kaldt til de stivner.

Disse faller i smak hos både store og små, supergode!

Ha en fin fredag <3

Hvordan finne den berømte balansen i julen? Gratistrening!

 • 15.12.2016 kl. 08:21

Jeg stikker bare innom for å minne dere om at jeg går live på facebook i kveld klokken åtte. Vi skal diskutere hvorvidt en kan leve sunt i julen uten dårlig samvittighet og om det er mulig å finne en balanse. Jeg håper virkelig jeg får se akkurat deg, og gjerne at du stiller spørsmål og er med i diskusjonen. Jeg logger inn fra min stue og du fra din, er det ikke fantastisk? Du kan se meg, men jeg kan ikke se deg altså ;)

Det eneste du må gjøre for å være med er å gå inn på min facebookside rett før klokken åtte også dukker jeg opp der. Lik gjerne siden så er det lettere for deg å få det med deg.

Jeg gleder meg til å se deg og gi deg mine tips og triks :)

Kan vi leve sunt i julen OG kose oss??

 • 12.12.2016 kl. 07:30

Jeg har lyst til å sette opp en facebook live om et tema jeg ser mange sliter med. Julen er en tid der mat står i fokus, og dette kan bli belastende for mange. Å velge en annerledes livsstil blir ikke alltid tatt så godt imot, og mange kvier seg for reaksjonene fra venner og familie. Dette kan gå på sukker, kjøtt, alkohol, brød osv. Dessuten er det mange som tar det for langt, er for stenge med seg selv og ender opp med konstant dårlig samvittighet.

Dette har jeg lyst til å snakke om! Ikke for å gi deg en fasit for hva du skal føle og gjøre, men for å dele erfaringer og tips og få i gang en samtale runt et vanskelig tema! Jeg har holdt på med dette i mange år og har derfor lang erfaring med å feire jul uten sukker, gluten, melk osv. Jeg er et levende eksempel på at det går an å finne en balanse!

Torsdag klokken 20.00 logger jeg på live på facebook og jeg håper å se nettopp deg! Lik gjerne facebooksiden min her så du får det med deg!

Nyt mandagen så lenge, så sees vi snart <3

Næringsrike og sukkerfrie kransekakestenger med to ingredienser

 • 11.12.2016 kl. 20:29

Jeg elsker søtsaker, men jeg elsker ikke svingende blodsukker, søtsug og alle de andre negative konsekvensene sukker har på kroppen min. Jeg sluttet med sukker for ti år siden og jeg har ikke sett meg tilbake. Selvfølgelig kan jeg spise "vanlig" sukker en gang i mellom, men jeg trives best med sukkerfritt og kjenner at kroppen min har det best med det.

Det beste med å bake sunne og sukkerfrie godsaker i julen er at du kan kose deg med dem hele desember med den beste samvittigheten. En bit kransekake kan fint fungere som et lite mellommåltid, fordi den tilfører gunstige fettsyrer og holder blodsukkeret stabilt. Det er jo fantastisk! Selv liker jeg å fokusere på all den gode maten jeg ønsker å gi kroppen min, og jeg ser det ikke som straff. Det har hjulpet meg enormt i hvert fall!

Disse slang jeg sammen på 123 i går. Jeg brukte mandler som jeg hadde bløtlagt og tørket, de var faktisk fermentert. For å gjøre nøttene mer næringsrike legger du dem i vann sammen med en ss surdeigsstarter, molkosan, vita biosa eller eplecidereddik og la dem stå i 12-24 timer. Skyll godt av nøttene og la dem tørke i ovnen på 50 grader i ca 24 timer. Når vi behandler nøttene slik brytes antinæringsstoffer ned og nøttene blir lettere å fordøye og mer næringsrike.

Du kan fint bruke ubehandlede nøtter eller ferdig kvernede mandler.

Kransekakestenger

3 dl mandler

1 dl fibersirup clear

Hvis du vil ha de søtere kan du tilsette en ss surkin gold eller kokossukker.

Kjør først mandlene i en foodprosessor til de er finmalte. Så tilsetter du fibersirup og kjører til du får en fast masse.

Jeg formet små stenger som jeg stekte på 180 grader i 6-7 minutter. Hvis du steker dem for lenge blir de ikke mye i midten, men de er gode uansett. Da de var kalde pyntet jeg dem med mørk sjokolade og sukrinmelis blandet med litt vann.

Husk at du kan melde deg på konkurransen min og vinne en bakepakke fra funksjonellmat her!

Nå er det ikke lenge til jule dere, hva er ditt favoritt julegodt?

<3

Adlinks

Vinn bakepakke fra funksjonell mat (avsluttet)

 • 11.12.2016 kl. 12:47

Endelig er det tid for konkurranse igjen! Det er jo jul og da må jeg fikse noen gaver til de fine leserne mine <3

e

I samarbeid med funksjonellmat har jeg satt sammen en deilig bakepakke til dere!

Ferdig malte mandler sparer deg for masse stress med skålding, tørking og maling. Siden mandlene er skåldet er også endel av antinæringsstoffene allerede fjernet, så jeg bruker disse selv om de ikke er bløtlagt.

Jeg har også valgt ut mine favoritter innen søtning fra funksjonell mat; sukrin gold, fibersirup gold og clear. Disse har ingen eller lav påvirkning på blodsukkeret og kan brukes i bakst, som søtning på grøt, pepperkaker osv og i konfekt. Fibersirup gir en seig konsistens slik at du kan lage seige cookies og barer, nam!

Jeg har brukt disse ingrediensene i de populære pepperkakecookies <3

For å vinne må du svare på et spørsmål; hva er din største utfordring i jakten på en sunn livsstil?

Skriv en kommentar til meg her på bloggen og husk å legge igjen epostadresse (kun jeg som ser det).

Nå skal jeg jobbe med nye projekter i 2017, yay! Ha en deilig søndag <3

Vårt julehjem

 • 10.12.2016 kl. 09:50

I dag våknet jeg fire (!!) og fikk ikke sove igjen. Jeg ble så lei av å ligge og kave i sengen at jeg tilslutt ga opp og stod opp for å jobbe. Nå har jeg julegodt i ovnen, er på min andre kaffekopp og har fått gjort unna en del, deilig!

Plutselig er vi langt ut i desember og julen nærmer seg med stormskritt, men i år har jeg ikke hentet frem så mye pynt. Jeg har hatt en voldsomt ryddebehov i det siste og kastet, gitt bort og solgt (sjekk finnannonsene mine her) masse. Det er så deilig å få litt luft her hjemme, så det har ikke fristet å fylle hele leiligheten med nisser og engler. Jeg har utrolig lyst til å pusse opp og kjøpe masse nye møbler, men vi vil vente til vi kjøper noe selv. Da skal jeg ha en langt mer minimalistisk stil, jeg gleder meg!

Dette lille treet kjøpte vi i fjor etter mye mas fra meg. Jonna synes ikke det var så fint, men jeg klarte å overtale ham og da det stod klart pyntet her hjemme var han solgt. Det gir meg utrolig mye julestemning, samtidig som det ikke blir too much. Når vi får større plass etterhvert skal jeg ha dette i gangen eller på kjøkkenet, og ha et ordentlig tre i stuen.

Julestjernen er kjøpt på annen etasje på Lambertseter senter, en helt nydelig butikk.

Lille hjerte <3

På torsdag hadde vi igjen besøk fra freska (sponset), så nå skinner gulvene i takt med treet. Det er helt himmelsk med vaskehjelp og jeg er så glad jeg bestemte meg for å jobbe med dem. Nå skal vi i juleselskap hos gode venner, sukkerfritt julegodt er selvfølgelig med ;)

Ha en deilig lørdag skjønne <3
 

Vegansk pepperkakesmoothie - to oppskrifter

 • 08.12.2016 kl. 20:11

Hva ville desembermåned vært uten en julesmoothie sier jeg! Nå som jeg har delt:

Pepperkakekrydder

Pepperkakegrøt

Pepperkakegranola

Rå pepperkakekuler

Pepperkakecookies 

trodde du kanskje at jeg var lei? Aldri!!

Jeg delte en variant av denne i fjor også, men i år ville jeg dele en annen. Forandring fryder <3

Pepperkakesmoothie uten melk, gluten og sukker

En frossen banan

En dl kokosmelk

2-3 isbiter

1/2 dl glutenfrie havregryn (gjerne bløtlagte)

1 ss fibersirup eller kokossirup, eller noen dråper stevia

1/2 ts kanel

1/4 ts ingefær

1/4 ts nellik

Et dryss vaniljepulver (kan sløyfes)

vann til passe konsistens (ca 1 dl)

Blend og nyt!Oppskriften fra i fjor finner du her:

Vil du forresten se mitt svar til nettrollene? Og hva jeg spiste til lunsj? Legg meg til på snap da vel, heleneragnhild heter jeg der <3

Rå pepperkaker uten sukker, gluten og melk

 • 06.12.2016 kl. 20:10

Adlinks

Denne må jeg dele på bloggen hvert år for den er så utrolig god og veldig enkel å lage. Den er også fri for "alt" med unntak av mandler. Tåler du ikke det kan du bruke solsikkefrø.

Jeg synes jeg har blitt så mye flinkere til å ta bilder og egentlig vil jeg ta nye bilder av disse kulene. Dessverre har jeg ikke rukket å lage dem enda, så jeg driter i perfeksjonismen og hiver ut et bilde fra i fjor. Det viktigste er vel at dere får laget disse før jul?

Rå pepperkaker

Ca 20 kuler

♥ 5 store dadler

♥ 2 dl naturelle cashewnøtter (kan byttes med mandler)

♥ 1 dl finmalte mandler (kjøp ferdig eller lag selv)

♥ 1 ss cocosa sukker (for ekstra god og søt smak)

♥ 1 ss cocosa (kan sløyfes)

♥ 1 ts kanel

♥ 1/2 ts ingefær

♥ 1/2 ts malt nellik

♥ 1/2 ts kardemumme

Du kan fint lage disse med kun dadler og nøttene hvis du ikke rekker innom helsekost. Jeg liker å mikse kilder til søtt, da synes jeg resultatet blir best. Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør, vips har du pepperkakekuledeig.

Trill deigen til kuler eller press den utover litt bakepapir og press ut små former. Jeg oppbevarer min i fryseren, men den forsvinner på 1,2,3. Når jeg drar hjem til mamma tar jeg med alt godteriet jeg har laget og legger det i fryseren der, ellers blir det jo spist opp før jul <3

P.S. Hvis du vil gjøre disse lettere å fordøye kan du bløtlegge/fermentere nøttene på forhånd og tørke dem. Da brytes antinæringsstoffer ned og de blir bedre for magen din <3 Les mer om dette her: http://heleneragnhild.no/slik-lager-du-aktiverte-notter/

Verdens beste bounty

 • 04.12.2016 kl. 09:04

I samarbeid med soma.no

Hver eneste desember må jeg lage bounty. Denne oppskriften er så enkel, men så ufattelig god! Noe av det beste er at det er pappas favoritt og han elsker den selv om den ikke inneholder vanlig sukker. Jeg lager masse godsaker og det er rett og slett ikke forsvarlig for meg å spise alt selv. Disse pleier jeg å sette i kjøleskapet hjemme også spiser pappa de når han har hjemmekontor. Jeg elsker å bake til familie og venner, det gir meg skikkelig godfølelse!

I denne oppskriften har jeg brukt kokossukker som har en karamellaktig, rik smak, helt perfekt til jul! Kokosolje gir denne kokosmassen en fast konsistens, selv i romtemperatur!

Jeg håper dere liker dem like mye som pappa <3

Himmelsk bounty

En boks fullfett kokosmelk

2 ss kokossukker

2 ss extra virgin kokosolje

En dæsj vaniljepulver (kan sløyfes)

200 gram kokosmasse

200 gram mørk sjokolade

Husk at du også kan finne kokosmasse og kokosmelk på butikken ;)

La boksen med kokosmelk stå i kjøleskapet over natten slik at kokosfettet legger seg på toppen. Bruk en skje til å ta ut fettet på toppen og ha det over i en kjele. Vannet som blir igjen kan du sette i kjøleskapet og ha en i en smoothie senere.

Smelt den fete delen av kokosmelken sammen med kokosoljen og kokossukkeret på lav varme og rør godt. Når alt er smeltet sammen kan du tilsette vanilje (hvis du vil) og kokosmassen. Rør godt og trekk kjelen av varmen.

Ha massen i passende former, jeg bruker brødformer av silikon. Sett formene kaldt til massen har stivnet, du kan eventuelt bruke fryseren så går det raskere.

Smelt sjokoladen i vannbad. Dette gjør du ved å ta en stor kjele som du fyller med litt vann. La vannet koke opp og trekk kjelen av vannet. Knekk sjokoladeplaten i en stor tekopp eller en bolle som tåler varme og la bollen ligge oppi kjelen. Pass på at det ikke kommer vann i sjokoladen, da vil den "svette" når den har stivnet.

Når bountyen har stivnet kan du dele den i biter og dyppe hver bit i sjokoladen. Jeg pyntet med et gojibær på noen av bitene.Disse smelter i munnen og er bare himmelske, anbefales på det varmeste <3

Julestemning og rocky road

 • 03.12.2016 kl. 11:18

På tirsdag karet jeg meg på juleevent for å fylle på med inspirasjon fra søteste Trine Berge. Vi lagde masse sunt julegodis med supermat, drakk gløgg og spiste oss stappmette på sjokolade. Det var så koselig å se alle jentene i soma/supernature og treffe Linda, Kristine, Martine, Hanna og Maria igjen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bilde lånt fra mariamarisol

Søte jenter <3

Bildene over er tatt av fotograf Kristian DaleRocky road

Jeg tenkte jeg skulle dele en av de enkleste oppskriftene med dere! For å lage denne trenger du kun mørk sjokolade, og ønsket fyll. Det kan være akkurat det du liker, her er noen forslag:

 • Gojibær
 • Hakkede nøtter
 • Tørket frukt
 • Marshmallows
 • Marsipanbiter
 • Hampfrø
 • Et par klyper kanel
 • Et par klyper havsalt

Hvis du vil lage rå sjokolade finner du min oppskrift her. Vil du bruke ferdig mørk sjokolade kan du bruke denne eller annen sjokolade med minst 70% kakao.

Trines rå sjokolade

 • 3 dl kakaomasse
 • 2,5 dl kakaosmør
 • 0,6 dl flytende kokossirup
 • 2 ss lecithin
 • 1/2 ts vaniljepulver
 • 1/4 ts himalayasalt
 • 0,5 dl kokosfløte (den tykke delen av kokosmelk som har stått i kjøleskapet) gir lysere sjokolade

Hakk kakaosmør og masse og ha det i en bolle. Smelt det i vannbad, men pass på at det ikke blir for varmt. Når alt er smeltet tilsetter du resten av ingrediensene. La sjokoladen avkjøles i 5-10 minutter før du bruker den. Har du sjokolade til overs kan du fint fryse den og smelte den forsiktig neste gang du trenger den.

For å lage rocky road fyller du litt rå sjokolade nederst i små eller store muffinsformer. Fyll så med ønsket fyll før du heller over mer rå sjokolade. Sett bitene kaldt før du nyter dem. Disse er perfekte som julegave til noen du er glad i <3

Pepperkakegrøt

 • 30.11.2016 kl. 19:36

Når halsen er sår går det mye i suppe og grøt her hjemme, det er lett å få ned, metter godt og gir mye næring. Siden det er advent og desember om bare en natt vil jeg dele min nyeste grøtoppskrift med deg, pepperkakegrøt!

Alt blir bedre med litt magisk juledryss vet du ;)

Pepperkakegrøt

1,5 dl havregryn (jeg bruker glutenfrie)

2 dl vann

1 dl melk (vanlig, mandel, kokos, havre)

En klype salt

En ts pepperkakekrydder (eventuelt 1/4 ts ingefærpulver, 1/4 ts nellikpulver, 1/2 ts ceylon kanel)

1-2 ss fibersirup gold, kokossukker eller sukrin gold

Et helt egg (kan sløyfes)

1 ss hakkede nøtter

Bland havre, vann og salt i en kjele og la stå på benken i 8 timer. Dette steget kan sløyfes.

Tilsett melk og krydder og kok opp havregrynene. Kok på middels varme til du har ønsket konsistens.

Rør inn søtning før du raskt rører/visper inn egget. Det fordeler seg jevnt i grøten og smakes ikke men øker næringsinnholdet og gir dsefg mye bedre metthetsfølelse.

Ha over i en serveringsskål og topp med hakkede nøtter, mer søtning og eventuelt litt kefir eller gresk yoghurt.Jeg nyter denne til kvelds mens jeg hører på p7 juleklem <3

 

Sukkerfri julekalender

 • 28.11.2016 kl. 08:59

Å lage julekalender til Jon Anders er en av mine favoritttradisjoner i november. Jeg elsker å planlegge, kjøpe inn utstyr og finne ut hvordan den skal lages. Det er ikke til å stikke under en stol at prøving kan sette forholdet på prøve, og selv om vi står veldig støtt, tenker jeg at det er fint å fokusere ektra på godfølelse. Jeg har lyst til å gjøre denne julen så koselig jeg klarer, selv om den bærer preg av alt som skjer, og da vil jeg at han skal ha noe å se frem til hver dag.

I år gikk jeg for en variant laget med papirposer, hyssing og sort tusj <3Kalenderen til Jonna er ikke sukkerfri, langt fra. Likevel tenkte jeg å komme med et fint tips om nettopp en sukkerfri kalender for barn. Da vi var små fikk vi hjemmelaget legokalender av Mamma og Pappa. De kjøpte inn et stort legosett som de pakket opp og fordelte i 25 gaver. Så fikk Julie og jeg en pakke annenhver dag, og til slutt to på julaften. Vi bygget litt på settet hver dag og det synes vi var så stas. Vi satt jo også igjen med en ordentlig gave i stedet for masse tull. Den tradisjonen skal jeg bringe videre når vi får barn vårt <3Lager du julekalender? Hva putter du i din?

Stor klem fra meg <3

 

Pepperkakegranola uten sukker og gluten

 • 23.11.2016 kl. 20:39

Adlinks

Ja, nå er det mye pepperkaker her, men det må jo være lov? Første advent er på søndag og jeg er i julemodus. I dag har jeg jobbet med et prosjekt som ikke blir offentlig før september. Det er rart å sitte med noe som er så langt frem, men utrolig spennende da!

Jeg har også fikset julekalenderen til Jon Anders, det har han nemlig fått i alle årene vi har vært sammen. Jeg tror faktisk jeg koser meg enda mer med selve prosessen enn han gjør med kalenderen, hehe, det er jo så koselig å lage. Jeg trenger koselige prosjekter om dagen, så her blir det juleverksted fremover.

I dag kommer i hvert fall oppskriften på julegranolaen med smak av pepperkake jeg laget for et par dager siden. Jeg fikk masse spørsmål om når den kom på snap, så jeg gleder meg til å se når dere lager!Pepperkakegranola

2 poser kokosmasse (400 gram tilsammen)

3 dl ferdig malte mandler eller kvernede mandler

3 dl hakkede nøtter (jeg brukte walnøtter og hassel, men pekannøtter er veldig digg i denne)

ca 5 ss smør eller kokosolje

Ca 1 dl fibersirup eller lønnesirup

0,5 dl sukrin gold eller kokossukker

1 ss kanel

1/2 ss ingefærkrydder

1/2 ss nellik

Gojibær (tilsettes etter steking)

Bland alle de tørre ingrediensene i en dyp langpanne. Jeg klinte så ca en halv dl fibersirup over granolaen og laget et fint sikksakk mønster slik at det fordelte seg relativt jevnt. Så rørte jeg litt og gjentok prosessen med en halv dl til.

Så klattet jeg ca 5 ss smør jevnt utover granolaen.

Stek granolaen på 170 grader i ti minutter før du tar den ut og rører slik at smøret og fibersirupen fordeles jevnt.

Stek så i ti minutter til og rør igjen.

Min ble stekt i tilsammen 40 minutter, men det kan variere mellom ulike ovner. Følg godt med slik at den blir gyllen, men ikke svidd. Jeg svidde hele her om dagen og det er så kjedelig! Når granolaen er fergig stekt kan du blande inn ønsket mengde gojibær eller rosiner hvis du vil.

Granolaen holder seg lenge, jeg har min stående fremme i en kakeboks. Strø noen ss av denne over cottage cheese og kefirskålen min, himmelsk!

Jeg lover deg at hele leiligheten eller huset ditt vil lukte nydelig nå, nå kan julen bare komme <3

Akkurat nå orker jeg ikke snakke så mye om hva som skjer, jeg orker ikke å ta det inn over meg helt enda kjenner jeg. Takk for forståelsen <3
 

Lavkarbo pepperkakecookies - uten sukker og gluten

 • 21.11.2016 kl. 15:14

Adlinks

Sen oppdatering herfra i dag <3 Jeg kjørte Jon Anders på skolen da jeg tror han begynner å bli syk. Jeg jobber med mammarollen og pakket havreflarn og vannflaske i sekken hans, haha. Stakkars Jonna, men alle trenger å bli dullet litt med når de er syke!

I dag har jeg kokkelert masse på mamma og pappas kjøkken, og et av resultatene er disse seige cookiesene.

Jeg er veldig glad i pepperkaker, men magen min er ikke så glad i hverken hvetemel eller sukker. I flere år har jeg bakt sunnere pepperkaker, men jeg synes aldri de blir som originalen. Derfor tenkte jeg å begynne juletiden med noen pepperkakecookies som ikke prøver å være pepperkaker, men bare er seg selv! Disse er seige og uimotståelige, virkelig gode altså!! Jeg har allerede spist tre stykker, ups. De ser mest ut som havreflarn på bildene, men i virkeligheten er de seige, med perfekt pepperkakesmak.

Jeg håper dere prøver dere på disse og gir meg tilbakemelding <3

Pepperkakecookies

4 dl kvernede mandler (jeg bruker ferdig fra funksjonell mat)

1 dl fibersirup clear

3 ss sukrin gold

60 gram smeltet smør (eller kokosolje og en dæsj salt for melkefri)

1 ts kanel

3/4 ts nellik

3/4 ts ingefær

1 ts bakepulver

1/2 ts natron

Bland alle ingrediensene i en bolle og rør godt. Smak gjerne til med krydder og søtning etter dine smaksløker.

Trill kuler og press dem ut til runde cookies på en bakeplate. Mine rant litt ut i ovnen, så pass på at de har god nok plass (mer enn jeg ga mine).

Stek cookiesene i mellom 8-10 minutter på 190 grader. Pass godt på da disse kan fort bli for godt stekt.

De skal være lett gyldne på toppen, da er de ferdig.

Nytes med noen du er glad i, eller helt alene selvfølgelig <3

P.S. Nå er det straks black friday og det betyr salg på masse nettbutikker. Jeg skal i hvert fall handle endel julegaver på salg, det er jo helt genialt! Ellers vil jeg tipse dere om at det er 30% på en rekke av mine favorittprodukter fra funksjonellmat.

KakemixDenne er helt genial hvis du vil lage kaker som er snille mot blodsukkeret med et godt resultat hver gang. Jeg bruker også denne til å lage cupcakes! Jeg får alltid mye skryt for gulrotkake laget på denne, oppskriften finner du her. Kakemiksen finner du her.

LavkarbobrødSelv spiser jeg ikke mye brød, men jeg vil gjerne ha brød i fryseren så jeg kan spise det når jeg har lyst på. Dette brødet er veldig enkelt å få til, smaker kjempe godt, er saftig og snilt mot blodsukkeret. Det har vært populært hos både "vanlige brødspisere" og hos kunder. Du finner brødet her.

Fibersirup

Dette er en sirup som er laget av en spesiell type fiber. Dette regnes faktisk som probiotika, det vil si mat for tarmbakteriene våre. Noen med IBS kan reagere på fibersirup, men selv synes jeg det fungerer veldig bra som søtning. Det er samme type søtning som brukes for å lage den seige konsistensen på questbarer. Clear er ca 60% så søt som sukker og gir seig konsistens til barer og cookies, mens gold er like søt som sukker og passer bra til all bakst samt som sirup på for eksempel pannekaker.

Sukrin goldJeg liker sukrin gold så mye bedre enn sukring og bruker stort sett kun denne når jeg bruker sukrin. Jeg liker for eksempel å bruke denne i musli og cookies, eller strø litt over pannekaker. Mange opplever den isende smaken av sukrin som plagsom og det skjønner jeg godt. For å unngå denne anbefaler jeg å blande flere søtningsmidler, i stedet for å kun bruke en type ;)

Alt er på 30% rabatt, perfekt nå før jul! Jeg kommer med flere tips utover uken, salg er jo bare genialt og tenk så kult at vi har fått salg i Norge FØR jul!


Tusen takk for alle gode meldinger dere, disse dagene altså... har skikkelig dårlig følelse av en eller annen grunn og klarer ikke helt få opp humøret. På en måte vil jeg bare vite, og få overstått skuffelsen. Jeg som pleier å være så optimistisk føler meg plutselig helt flat. Jeg vet mer om noen dager heldigvis <3

 

Er kanel giftig? - hjemmelaget pepperkakekrydder

 • 11.11.2016 kl. 10:11

Adlinks

Selv om det er en liten stund til jul har jeg begynt å kjenne julestemningen komme snikende. Da jeg var student hørte jeg alltid på julemusikk da jeg leste til eksamen, så det å jobbe til julemusikk har blitt en koselig greie for meg. Nå høres det sikkert ut som jeg er verdens værste nerd, men jeg synes faktisk at eksamenstiden var fin på mange måter. Du kan i hvert fall gjøre den så mye bedre ved å gjøre det koselig rundt deg og ikke minst ha den rette innstillingen.

Nå som jeg forbereder juleoppskrifter til dere har snikstartet på julen og jeg koser meg så! Jeg tenker også at hvis jeg deler litt tidlig har dere god tid til å teste ut oppskrifter. Denne oppskriften er jo bare en liten start på alt det gode du kan lage til jul!

Selv bruker jeg helst økologiske, ubestrålte krydder. De gir bedre smak og du får alle de gode helseegenskapene til krydderne med på kjøpet. Hvert år popper det opp overskrifter om hvor giftig og farlig kanel er. Dette er fordi kanelen som kjøpes på dagligvare er av typen kassiakanel. Denne inneholder et stoff som heter kumarin, og dette er faktisk levertoksisk. Velger du kassiakanel må du holde deg til under en halv ts per dag for å unngå leverskader, og terskelen er lavere for barn.

Ceylon kanel er en annen type kanel som omtrent ikke inneholder kumarin. Denne kan du trygt spise hver dag og den er også trygg for barn. Smaken er søtere og rundere, så her er det vinn vinn! Hvis du er like glad i kanel som meg burde du absolutt gå for denne ;)

Hjemmelaget pepperkakekrydder

1 ss ceylonkanel

1/2 ss nellik*

1/2 ss ingefær

1 ts ekte vaniljepulver

Bland alt krydderet sammen og oppbevar i en tett boks. Du kan gjerne doble oppskriften også. Jeg har basert min oppskrift på pepperkakedeigen til mamma. Det er altså slik jeg synes pepperkaker skal smake, men dine preferanser kan være noe litt annet ;)

*du kan kjøpe økologisk nellik på iherb, men jeg er ikke så nøye på at den skal være øko da jeg ikke bruker det så mye i hverdagen.

Mens vi snakker om kanel, disse knekkebrødene har jeg akkurat bestilt meg! De ser jo helt himmelske ut!!

God helg fine <3

Helene Ragnhild

Velkommen! Jeg heter Helene Ragnhild og har en stor lidenskap for naturlig mat og sunn livsstil, og en bachelorgrad i ernæringsfysiologi. I denne bloggen vil du finne inspirasjon til å leve sunnere, lytte til din egen kropp og finne hverdagslykke. Jeg håper jeg kan inspirere nettopp deg<3 Etter flere år som prøver er jeg endelig gravid! Følg gjerne min reise mot å bli mamma februar 2018 <3 Kontakt: helene.ragnhild@gmail.com

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no