hits

Nyt julen uten g opp i vekt

  • 18.12.2017 kl. 07:57

Hver jul fr jeg mange sprsml om hvordan du kan takle julens fristelser. For mange er det en fin balanse mellom det kose seg med god mat og det overspise og sitte igjen med drlig samvittighet. Det er ikke s lett komme med rd, men jeg prver meg. Min innstilling er at jeg koser meg i julen, men jeg kjenner p kroppen nr jeg har ftt nok og passer p ikke la det daglige kostholdet mitt kli helt ut. Da slipper jeg mageondt og lite energi, men jeg fr hele juleopplevelsen.

Mine favoritter til sunn julemat finner du her :)

Jeg nsker ikke gi noen drlig samvittighet for nyte julen fullt ut, men heller vise hvordan en kan kose seg i julen med god samvittighet. Mange kjrer et alt for strengt opplegg og ender i stedet opp med overspise. Du lover deg selv at det er siste gangen, men s skjer det igjen og igjen og det blir en ond sirkel.

Julen skal ikke handle om mat. Den skal handle om vre sammen med mennesker du er glad i, takknemlighet og ro. Jeg kunne sikkert skrevet at du derfor skulle legge bort drlig samvittighet helt, kost deg med maten og ferdig med det, og i en perfekt verden hadde det gtt. For de som blir stressa rundt mat og bruker dette mat som mer enn nring blir de rdene litt tynne dessverre. Nr det gjelder vekten kommer den faktisk litt av seg selv nr du slutter med overspising, kjedespising og svart/hvit tankegang.

Hvordan nyte julen med den beste samvittighet

Vi har kommet til desember mned og mange festligheter str forran oss. Julen er en tid fylt med sosialt samvr, og med det kommer ofte et hyt mat- og alkoholinntak. Selvflgelig skal vi kose oss i julen. Likevel er det lurt ikke la alle de gode vanene du har opparbeidet deg falle bort. Her er en liste med noen triks du kan bruke for g inn i det nye ret p best mulig mte!

Start dagen din som du pleier

Her snakker jeg ikke om julaften og 1. Juledag med lang frokost med rester og godis, men alle de andre morgenene. Ikke fall for fristelsen til trekke julematen over hele desember. Den beste starten p morgenen fr du ved drikke varmt vann med ferskpresset sitron s snart du str opp. Dette kickstarter fordyelsen og forbrenningen din. S kan du spise en frokost rik p proteiner og fett. Dette setter deg opp for en god appetittregulering resten av dagen.

Ikke hopp over mltider

Det er lett tenke at en kan spare kalorier til neste mltid ved hoppe over frokost eller lunsj. Dette vil faktisk kun gjre at du spiser mer! Har du trent fr et juleselskap, eller er ekstra sulten, er det lurt f i seg et lite proteinrikt mltid fr du drar. Ellers vil du vre kjempe sulten, noe som bde gjr at du spiser mer, og at du lettere tar valg som er ugunstige.

Ikke tenk svart-hvitt

Ikke press deg ekstra mett med tanker om at du skal spise 100% sunt i morgen. Det er heller ikke lurt nekte seg det en faktisk har lyst p. Hvis du tenker "ikke-sjokolade" hrer hjernen din kun "sjokolade", og det vil vre ekstra vanskelig styre seg. Ofte ender det med at en sprekker og spiser alt for mye. Unn deg heller en bit, spis den sakte og nyt, gjerne med en kopp kaffe til.

Ta med deg en sunn rett

Det er alltid hyggelig bidra med noe til et selskap. Ta med en salat, bakte rotgrnnsaker eller klementiner for eksempel. Da vet du at det er noe sunt du kan spise, og det blir etter min erfaring alltid godt tatt i mot. Du skal selvflgelig ikke bare spise det sunne du har med, men da har du i hvert fall noe du kan fylle tallerkenen din med.

Husk ogs at det er masse sunn mat i julematen. Kjtt, surkl, rosenkl, svisker og fisk str p mange bord ;)

Puss tennene etter at du har spist

Dette kan hjelpe deg avslutte et mltid, s slipper du sitte og smspise nr du egentlig er mett.

Bestem deg p forhnd

Kjenn etter om du faktisk har lyst p de trre kakene p jobben, eller om du tar en for vre hflig eller fordi du kjeder deg. Er du sulten br du spise noe proteinrikt i stedet. Skal du p en bedre middag, nyt det! Men ikke spis bare for spise, eller fordi du tror at andre forventer det. Det er din kropp, og det er du som bestemmer hva som skal i den, husk det! Menneskene rundt deg vil kanskje kommentere dine valg, men dette er mye grunnet deres egen usikkerhet, og har ingenting med deg gjre.

Spis med tilstedevrelse

Ikke kast i deg maten, men nyt hver eneste bit. Smakene, luktene og utseende. Tygg godt og legg ned bestikket mellom bitene. Det viser seg at konsentrere seg om maten vi spiser, gjr at vi faktisk spiser mindre. Nyt julematen skikkelig, med god samvittighet.

Planlegg en hyggelig aktivit, gjerne noe aktivt

Juledagene trenger ikke kun best av TV-titting og spising. Ta med venner og familie ut p skogstur, skitur eller en tur p skytebanen. Mange har ogs behov for litt alenetid i julen, og lar det seg gjre er en treningskt helt alene ogs nydelig. Alle har godt av komme seg ut av huset og f frisk luft. Da smaker middagen ogs ekstra godt etterp.

Ikke ha godteri liggende hjemme

Det er lett at rester fra selskap blir liggende hjemme og friste. En sjokolade kan nrmest rope p deg fra kjleskapet. Send rester med venner nr de drar, eller kast det du faktisk ikke har lyst til spise. Jeg er selvflgelig imot kaste mat undvendig, men jeg vil heller ikke at du skal vre sppelbtte. Ikke spis mat du egentlig ikke har lyst p, og som ikke gir kroppen din nring, kun for at det ikke skal g til spille. Prv heller lage mindre porsjoner neste gang :)

Senk skuldrene

Pust med magen, ta gjerne avspenning eller les en god bok. Det er nok det du trenger, ikke den ekstra pepperkaken. Legg inn pauser i alt som skjer i julen og ta litt tid for deg selv <3

Mine favoritter til sunne julefristelser finner du i julehefte mitt her :)

Mine favorittbloggere - sunn julebakst

  • 12.12.2017 kl. 06:36

Forrige uke delte jeg julehefte mitt med deg, med mine favorittoppskrifter til sunne julefavoritter. Jeg har noen favoritter som jeg lager r etter r, og de er i dette heftet. Du kan laste det ned gratis her <3

Jeg har alltid elsket lage mat og srlig bake. Men jeg er ikke s flink til lage oppskrifter og skrive ned osv, jeg bare kaster ting sammen ogs deler jeg nr det blir bra. I dag vil jeg derfor lfte frem noen av jentene jeg synes rocker p oppskrifter, for her er det masse hente!!

Linda Stuhaug

Jeg har vrt s heldig bli kjent med Linda det siste ret, og hun er virkelig en av de steste jentene du kan finne. Hun er s avslappet, samtidig som hun er rdyktig p kjkkenet. Linda har en hel haug med juleoppskrifter, og siden hun er kokk er disse ogs veldig gode. Med det mener jeg de er lette f til og de blir bra hver gang. Jeg skal definitivt lage flere av hennes oppskrifter frem mot jul. Her finner du hennes juleoppskrifter.

Linda er forresten ogs aktuell med sin frste bok som jeg gleder meg til f etter jul nr vi sees!!

Linn aka "Sprudlende sunn"

Linn har jeg ogs ftt mte et par ganger, s heldige er faktisk vi ernringsdamer! Hun er kjempe st og utrolig kreativ, srlig p stsak fronten. Noen favoritter jeg kan trekke frem er hjemmlaget snickers, julekake og lyse godiskuler. Her er det mange skatter!!

Her finner du juleoppskriftene til Linn.

Mjuuugli

Denne bloggen er skrevet av Anette og den er full av gode sjokoladeoppskrifter. Dessverre blogger ikke denne damen lengre, men arkivet i denne bloggen er virkelig gull verdt! Hun var tidlig ute med r sjokolade og har fristet med mer enn en gang. Anbefaler hvis du elsker sjokolade og vil lage sunne varianter!

Her finner du bloggen til Anette :)

Har du tips om fine kostholdsblogger til meg?? Gjerne noen med sunn mat jeg kan fristes av <3

 

Julehefte fra meg til deg!

  • 07.12.2017 kl. 11:21

Vi er allerede en uke inn i desember og julefristelsene str p rekke og rad! Er det virkelig mulig kose seg hele desember og likevel fle deg bra?

Klart det er!

For meg handler det alltid om balanse. Noen ting m jeg bare ha i ekte versjon, men dette liker jeg best spise i juledagene. Det er ogs det jeg anbefaler mine kunder ;)

Jeg vil ikke spise sukker hele desember, det gjr ikke godt for min kropp i hvert fall, og ikke for lille i magen heller. Derfor elsker jeg at det finnes s mye sunt og godt vi kan kose oss med, mat som faktisk gir deg nring og energi!

Dette er oppskriftene jeg bruker hver jul, og de blir alltid tatt s godt imot. Frist venner og familie med pepperkakecookies eller marsipan, du trenger ikke fortelle at de er bde sukker- og glutenfrie ;)

Her finner du julehefte fra meg til deg, god desember <3

I dag skal jeg p babykino med min venninne Stine og hennes lille Jakob. Vi skal se den nye solsidan filmen, som jeg gleder meg! Jeg har pakket eget godis med i vesken <3

Himmelsk juleglgg uten tilsatt stning

  • 19.12.2016 kl. 18:46

Hei bloggen! N har jeg savnet dere. Det blir roligere de neste dagene, men det vet jeg at dere tler fint. Jeg trenger plass til bare vre meg, senke skuldrene og nyte julen. Det blir lite fri nr en blogger, aldri helt fri! Det trenger jeg n :) Jeg oppdaterer p snapchat s flg meg gjerne der (heleneragnhild) <3

P fredag hadde jeg jentekveld med masse julekos og da serverte jeg en sunn og deilig juleglgg som ble godt tatt imot. Glgg er jo ikke hjernekirurgi, det er en eller annen st drikke med masse deilig krydder. Du kan alts fint prve deg frem med andre smaker og juicer. Eple er ogs veldig godt, men jeg hadde en tranebrjuice jeg skulle bruke opp :)

Helenes sunne glgg

2 dl husholdningssaft uten tilsatt sukker (jeg brukte lerum)

Ca 3 dl tranebrjuice (du kan ogs bruke eple)

8 dl vann

Ferske ingefrskiver (jeg liker masse)

2-3 kanelstenger

10-15 nellikspiker

Stjerneanis (jeg hadde i to)

Hemmeligheten er la det hele st og trekke p lav varme lenge s alle de gode smakene fr utviklet seg. Jeg hadde ingen behov for stning i denne, den var mer enn st nok (til og med Jonna synes det).

Nr den har trukket i minst 30 minutter siler du av krydderet og serverer sammen med hakkede ntter og gojibr.

Nam <3

Nyt julen uten g opp i vekt

  • 18.12.2016 kl. 10:57

Jeg nsker ikke gi noen drlig samvittighet for nyte julen fullt ut, men heller vise hvordan en kan kose seg i julen med god samvittighet. Mange kjrer et alt for strengt opplegg og ender i stedet opp med overspise. Du lover deg selv at det er siste gangen, men s skjer det igjen og igjen og det blir en ond sirkel.

Julen skal ikke handle om mat. Den skal handle om vre sammen med mennesker du er glad i, takknemlighet og ro. Jeg kunne sikkert skrevet at du derfor skulle legge bort drlig samvittighet helt, kost deg med maten og ferdig med det, og i en perfekt verden hadde det gtt. For de som blir stressa rundt mat og bruker dette mat som mer enn nring blir de rdene litt tynne dessverre. Nr det gjelder vekten kommer den faktisk litt av seg selv nr du slutter med overspising, kjedespising og svart/hvit tankegang.

Hvordan nyte julen med den beste samvittighet

Vi har kommet til desember mned og mange festligheter str forran oss. Julen er en tid fylt med sosialt samvr, og med det kommer ofte et hyt mat- og alkoholinntak. Selvflgelig skal vi kose oss i julen. Likevel er det lurt ikke la alle de gode vanene du har opparbeidet deg falle bort. Her er en liste med noen triks du kan bruke for g inn i det nye ret p best mulig mte!

Start dagen din som du pleier

Her snakker jeg ikke om julaften og 1. Juledag med lang frokost med rester og godis, men alle de andre morgenene. Ikke fall for fristelsen til trekke julematen over hele desember. Den beste starten p morgenen fr du ved drikke varmt vann med ferskpresset sitron s snart du str opp. Dette kickstarter fordyelsen og forbrenningen din. S kan du spise en frokost rik p proteiner og fett. Dette setter deg opp for en god appetittregulering resten av dagen.

Ikke hopp over mltider

Det er lett tenke at en kan spare kalorier til neste mltid ved hoppe over frokost eller lunsj. Dette vil faktisk kun gjre at du spiser mer! Har du trent fr et juleselskap, eller er ekstra sulten, er det lurt f i seg et lite proteinrikt mltid fr du drar. Ellers vil du vre kjempe sulten, noe som bde gjr at du spiser mer, og at du lettere tar valg som er ugunstige.

Ikke tenk svart-hvitt

Ikke press deg ekstra mett med tanker om at du skal spise 100% sunt i morgen. Det er heller ikke lurt nekte seg det en faktisk har lyst p. Hvis du tenker ?ikke-sjokolade? hrer hjernen din kun ?sjokolade?, og det vil vre ekstra vanskelig styre seg. Ofte ender det med at en sprekker og spiser alt for mye. Unn deg heller en bit, spis den sakte og nyt, gjerne med en kopp kaffe til.

Ta med deg en sunn rett

Det er alltid hyggelig bidra med noe til et selskap. Ta med en salat, bakte rotgrnnsaker eller klementiner for eksempel. Da vet du at det er noe sunt du kan spise, og det blir etter min erfaring alltid godt tatt i mot. Du skal selvflgelig ikke bare spise det sunne du har med, men da har du i hvert fall noe du kan fylle tallerkenen din med.

Puss tennene etter at du har spist

Dette kan hjelpe deg avslutte et mltid, s slipper du sitte og smspise nr du egentlig er mett.

Bestem deg p forhnd

Kjenn etter om du faktisk har lyst p de trre kakene p jobben, eller om du tar en for vre hflig eller fordi du kjeder deg. Er du sulten br du spise noe proteinrikt i stedet. Skal du p en bedre middag, nyt det! Men ikke spis bare for spise, eller fordi du tror at andre forventer det. Det er din kropp, og det er du som bestemmer hva som skal i den, husk det! Menneskene rundt deg vil kanskje kommentere dine valg, men dette er mye grunnet deres egen usikkerhet, og har ingenting med deg gjre.

Spis med tilstedevrelse

Ikke kast i deg maten, men nyt hver eneste bit. Smakene, luktene og utseende. Tygg godt og legg ned bestikket mellom bitene. Det viser seg at konsentrere seg om maten vi spiser, gjr at vi faktisk spiser mindre. Nyt julematen skikkelig, med god samvittighet.

Planlegg en hyggelig aktivit, gjerne noe aktivt

Juledagene trenger ikke kun best av TV-titting og spising. Ta med venner og familie ut p skogstur, skitur eller en tur p skytebanen. Mange har ogs behov for litt alenetid i julen, og lar det seg gjre er en treningskt helt alene ogs nydelig. Alle har godt av komme seg ut av huset og f frisk luft. Da smaker middagen ogs ekstra godt etterp.

Ikke ha godteri liggende hjemme

Det er lett at rester fra selskap blir liggende hjemme og friste. En sjokolade kan nrmest rope p deg fra kjleskapet. Send rester med venner nr de drar, eller kast det du faktisk ikke har lyst til spise. Jeg er selvflgelig imot kaste mat undvendig, men jeg vil heller ikke at du skal vre sppelbtte. Ikke spis mat du egentlig ikke har lyst p, og som ikke gir kroppen din nring, kun for at det ikke skal g til spille. Prv heller lage mindre porsjoner neste gang :)

Senk skuldrene

Pust med magen, ta gjerne avspenning eller les en god bok. Det er nok det du trenger, ikke den ekstra pepperkaken. Legg inn pauser i alt som skjer i julen og ta litt tid for deg selv <3

Jeg hper disse rdene kan gjre julemneden din fri for drlig samvittighet <3

 

Sukkerfrie risboller

  • 16.12.2016 kl. 14:46

Adlinks

Tusen takk til alle som var med p livesending i gr! Det var kjempe koselig og jeg elsker komme i kontakt med dere :) Fikk du det ikke med deg kan du se opptaket her.

I dag har jeg vrt en tur hos Fryaklinikken og ftt behandling fra fineste Anette <3 Jeg fler meg alltid som et nytt menneske etter ha vrt hos henne, og jeg har faktisk begynt like ha rene fulle av nler. Det er s deilig ha noen snakke med i dagene etter egglsning, for selv om jeg ikke har skrevet s mye om det p bloggen i det siste er det klart at prvingen preger meg. Flelsene gr opp og ned hele tiden, og jeg prver bare akseptere det. N vet jeg i hvert fall helt sikkert hvilken dag jeg kan teste og jeg skal prve fokusere p andre ting frem til da.

I kveld skal jeg ha besk av de fineste jentene jeg kjenner. Vi skal drikke sunn glgg, spise masse julegodt, skravle og hre p julemusikk. Jeg gleder meg masse og har sttt p kjkkenet i flere timer allerede. Dessverre ble ikke snickerskaken vellykket, men snn gr det noen ganger. Det som ble vellykket var disse risbollene, de m dere prve!

Sukkerfrie risboller

125 gram kokosolje

100 gram 86% sjokolade

1 dl stning (jeg brukte 50/50 sukrin gold og sukrinmelis, men du kan ogs bruke kokossukker)

1 egg

1,5 ss espresso eller sterk kaffe

En klype salt (jeg bruker himalayasalt)

50 gram puffet ris

Smelt kokosolje og den mrke sjokoladen p lav varme.

Visp sukker og egg til eggedosis fr du tilsetter en klype salt og rrer godt.

Tilsett kokosolje- og sjokoladeblandingen og egget, og rr alt sammen.

Tilslutt rrer du inn den puffede risen til alle riskornene er dekket av sjokolade.

Bruk en skje til fylle muffinsformer med risen og sett kaldt til de stivner.

Disse faller i smak hos bde store og sm, supergode!

Ha en fin fredag <3

Hvordan finne den bermte balansen i julen? Gratistrening!

  • 15.12.2016 kl. 08:21

Jeg stikker bare innom for minne dere om at jeg gr live p facebook i kveld klokken tte. Vi skal diskutere hvorvidt en kan leve sunt i julen uten drlig samvittighet og om det er mulig finne en balanse. Jeg hper virkelig jeg fr se akkurat deg, og gjerne at du stiller sprsml og er med i diskusjonen. Jeg logger inn fra min stue og du fra din, er det ikke fantastisk? Du kan se meg, men jeg kan ikke se deg alts ;)

Det eneste du m gjre for vre med er g inn p min facebookside rett fr klokken tte ogs dukker jeg opp der. Lik gjerne siden s er det lettere for deg f det med deg.

Jeg gleder meg til se deg og gi deg mine tips og triks :)

Kan vi leve sunt i julen OG kose oss??

  • 12.12.2016 kl. 07:30

Jeg har lyst til sette opp en facebook live om et tema jeg ser mange sliter med. Julen er en tid der mat str i fokus, og dette kan bli belastende for mange. velge en annerledes livsstil blir ikke alltid tatt s godt imot, og mange kvier seg for reaksjonene fra venner og familie. Dette kan g p sukker, kjtt, alkohol, brd osv. Dessuten er det mange som tar det for langt, er for stenge med seg selv og ender opp med konstant drlig samvittighet.

Dette har jeg lyst til snakke om! Ikke for gi deg en fasit for hva du skal fle og gjre, men for dele erfaringer og tips og f i gang en samtale runt et vanskelig tema! Jeg har holdt p med dette i mange r og har derfor lang erfaring med feire jul uten sukker, gluten, melk osv. Jeg er et levende eksempel p at det gr an finne en balanse!

Torsdag klokken 20.00 logger jeg p live p facebook og jeg hper se nettopp deg! Lik gjerne facebooksiden min her s du fr det med deg!

Nyt mandagen s lenge, s sees vi snart <3

Nringsrike og sukkerfrie kransekakestenger med to ingredienser

  • 11.12.2016 kl. 20:29

Jeg elsker stsaker, men jeg elsker ikke svingende blodsukker, stsug og alle de andre negative konsekvensene sukker har p kroppen min. Jeg sluttet med sukker for ti r siden og jeg har ikke sett meg tilbake. Selvflgelig kan jeg spise "vanlig" sukker en gang i mellom, men jeg trives best med sukkerfritt og kjenner at kroppen min har det best med det.

Det beste med bake sunne og sukkerfrie godsaker i julen er at du kan kose deg med dem hele desember med den beste samvittigheten. En bit kransekake kan fint fungere som et lite mellommltid, fordi den tilfrer gunstige fettsyrer og holder blodsukkeret stabilt. Det er jo fantastisk! Selv liker jeg fokusere p all den gode maten jeg nsker  gi kroppen min, og jeg ser det ikke som straff. Det har hjulpet meg enormt i hvert fall!

Disse slang jeg sammen p 123 i gr. Jeg brukte mandler som jeg hadde bltlagt og trket, de var faktisk fermentert. For gjre nttene mer nringsrike legger du dem i vann sammen med en ss surdeigsstarter, molkosan, vita biosa eller eplecidereddik og la dem st i 12-24 timer. Skyll godt av nttene og la dem trke i ovnen p 50 grader i ca 24 timer. Nr vi behandler nttene slik brytes antinringsstoffer ned og nttene blir lettere fordye og mer nringsrike.

Du kan fint bruke ubehandlede ntter eller ferdig kvernede mandler.

Kransekakestenger

3 dl mandler

1 dl fibersirup clear

Hvis du vil ha de stere kan du tilsette en ss surkin gold eller kokossukker.

Kjr frst mandlene i en foodprosessor til de er finmalte. S tilsetter du fibersirup og kjrer til du fr en fast masse.

Jeg formet sm stenger som jeg stekte p 180 grader i 6-7 minutter. Hvis du steker dem for lenge blir de ikke mye i midten, men de er gode uansett. Da de var kalde pyntet jeg dem med mrk sjokolade og sukrinmelis blandet med litt vann.





Husk at du kan melde deg p konkurransen min og vinne en bakepakke fra funksjonellmat her!

N er det ikke lenge til jule dere, hva er ditt favoritt julegodt?

<3

Adlinks

Vinn bakepakke fra funksjonell mat (avsluttet)

  • 11.12.2016 kl. 12:47

Endelig er det tid for konkurranse igjen! Det er jo jul og da m jeg fikse noen gaver til de fine leserne mine <3

e

I samarbeid med funksjonellmat har jeg satt sammen en deilig bakepakke til dere!

Ferdig malte mandler sparer deg for masse stress med sklding, trking og maling. Siden mandlene er skldet er ogs endel av antinringsstoffene allerede fjernet, s jeg bruker disse selv om de ikke er bltlagt.

Jeg har ogs valgt ut mine favoritter innen stning fra funksjonell mat; sukrin gold, fibersirup gold og clear. Disse har ingen eller lav pvirkning p blodsukkeret og kan brukes i bakst, som stning p grt, pepperkaker osv og i konfekt. Fibersirup gir en seig konsistens slik at du kan lage seige cookies og barer, nam!

Jeg har brukt disse ingrediensene i de populre pepperkakecookies <3

For vinne m du svare p et sprsml; hva er din strste utfordring i jakten p en sunn livsstil?

Skriv en kommentar til meg her p bloggen og husk legge igjen epostadresse (kun jeg som ser det).

N skal jeg jobbe med nye projekter i 2017, yay! Ha en deilig sndag <3

Vrt julehjem

  • 10.12.2016 kl. 09:50

I dag vknet jeg fire (!!) og fikk ikke sove igjen. Jeg ble s lei av ligge og kave i sengen at jeg tilslutt ga opp og stod opp for jobbe. N har jeg julegodt i ovnen, er p min andre kaffekopp og har ftt gjort unna en del, deilig!

Plutselig er vi langt ut i desember og julen nrmer seg med stormskritt, men i r har jeg ikke hentet frem s mye pynt. Jeg har hatt en voldsomt ryddebehov i det siste og kastet, gitt bort og solgt (sjekk finnannonsene mine her) masse. Det er s deilig f litt luft her hjemme, s det har ikke fristet fylle hele leiligheten med nisser og engler. Jeg har utrolig lyst til pusse opp og kjpe masse nye mbler, men vi vil vente til vi kjper noe selv. Da skal jeg ha en langt mer minimalistisk stil, jeg gleder meg!

Dette lille treet kjpte vi i fjor etter mye mas fra meg. Jonna synes ikke det var s fint, men jeg klarte overtale ham og da det stod klart pyntet her hjemme var han solgt. Det gir meg utrolig mye julestemning, samtidig som det ikke blir too much. Nr vi fr strre plass etterhvert skal jeg ha dette i gangen eller p kjkkenet, og ha et ordentlig tre i stuen.

Julestjernen er kjpt p annen etasje p Lambertseter senter, en helt nydelig butikk.

Lille hjerte <3





P torsdag hadde vi igjen besk fra freska (sponset), s n skinner gulvene i takt med treet. Det er helt himmelsk med vaskehjelp og jeg er s glad jeg bestemte meg for jobbe med dem. N skal vi i juleselskap hos gode venner, sukkerfritt julegodt er selvflgelig med ;)

Ha en deilig lrdag skjnne <3
 

Vegansk pepperkakesmoothie - to oppskrifter

  • 08.12.2016 kl. 20:11

Hva ville desembermned vrt uten en julesmoothie sier jeg! N som jeg har delt:

Pepperkakekrydder

Pepperkakegrt

Pepperkakegranola

R pepperkakekuler

Pepperkakecookies 

trodde du kanskje at jeg var lei? Aldri!!

Jeg delte en variant av denne i fjor ogs, men i r ville jeg dele en annen. Forandring fryder <3

Pepperkakesmoothie uten melk, gluten og sukker

En frossen banan

En dl kokosmelk

2-3 isbiter

1/2 dl glutenfrie havregryn (gjerne bltlagte)

1 ss fibersirup eller kokossirup, eller noen drper stevia

1/2 ts kanel

1/4 ts ingefr

1/4 ts nellik

Et dryss vaniljepulver (kan slyfes)

vann til passe konsistens (ca 1 dl)

Blend og nyt!



Oppskriften fra i fjor finner du her:

Vil du forresten se mitt svar til nettrollene? Og hva jeg spiste til lunsj? Legg meg til p snap da vel, heleneragnhild heter jeg der <3

R pepperkaker uten sukker, gluten og melk

  • 06.12.2016 kl. 20:10

Adlinks

Denne m jeg dele p bloggen hvert r for den er s utrolig god og veldig enkel lage. Den er ogs fri for "alt" med unntak av mandler. Tler du ikke det kan du bruke solsikkefr.

Jeg synes jeg har blitt s mye flinkere til ta bilder og egentlig vil jeg ta nye bilder av disse kulene. Dessverre har jeg ikke rukket lage dem enda, s jeg driter i perfeksjonismen og hiver ut et bilde fra i fjor. Det viktigste er vel at dere fr laget disse fr jul?

R pepperkaker

Ca 20 kuler

♥ 5 store dadler

♥ 2 dl naturelle cashewntter (kan byttes med mandler)

♥ 1 dl finmalte mandler (kjp ferdig eller lag selv)

♥ 1 ss cocosa sukker (for ekstra god og st smak)

♥ 1 ss cocosa (kan slyfes)

♥ 1 ts kanel

♥ 1/2 ts ingefr

♥ 1/2 ts malt nellik

♥ 1/2 ts kardemumme

Du kan fint lage disse med kun dadler og nttene hvis du ikke rekker innom helsekost. Jeg liker mikse kilder til stt, da synes jeg resultatet blir best. Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjr, vips har du pepperkakekuledeig.

Trill deigen til kuler eller press den utover litt bakepapir og press ut sm former. Jeg oppbevarer min i fryseren, men den forsvinner p 1,2,3. Nr jeg drar hjem til mamma tar jeg med alt godteriet jeg har laget og legger det i fryseren der, ellers blir det jo spist opp fr jul <3

P.S. Hvis du vil gjre disse lettere fordye kan du bltlegge/fermentere nttene p forhnd og trke dem. Da brytes antinringsstoffer ned og de blir bedre for magen din <3 Les mer om dette her: http://heleneragnhild.no/slik-lager-du-aktiverte-notter/

Verdens beste bounty

  • 04.12.2016 kl. 09:04

I samarbeid med soma.no

Hver eneste desember m jeg lage bounty. Denne oppskriften er s enkel, men s ufattelig god! Noe av det beste er at det er pappas favoritt og han elsker den selv om den ikke inneholder vanlig sukker. Jeg lager masse godsaker og det er rett og slett ikke forsvarlig for meg spise alt selv. Disse pleier jeg sette i kjleskapet hjemme ogs spiser pappa de nr han har hjemmekontor. Jeg elsker bake til familie og venner, det gir meg skikkelig godflelse!

I denne oppskriften har jeg brukt kokossukker som har en karamellaktig, rik smak, helt perfekt til jul! Kokosolje gir denne kokosmassen en fast konsistens, selv i romtemperatur!

Jeg hper dere liker dem like mye som pappa <3

Himmelsk bounty

En boks fullfett kokosmelk

2 ss kokossukker

2 ss extra virgin kokosolje

En dsj vaniljepulver (kan slyfes)

200 gram kokosmasse

200 gram mrk sjokolade

Husk at du ogs kan finne kokosmasse og kokosmelk p butikken ;)

La boksen med kokosmelk st i kjleskapet over natten slik at kokosfettet legger seg p toppen. Bruk en skje til ta ut fettet p toppen og ha det over i en kjele. Vannet som blir igjen kan du sette i kjleskapet og ha en i en smoothie senere.

Smelt den fete delen av kokosmelken sammen med kokosoljen og kokossukkeret p lav varme og rr godt. Nr alt er smeltet sammen kan du tilsette vanilje (hvis du vil) og kokosmassen. Rr godt og trekk kjelen av varmen.

Ha massen i passende former, jeg bruker brdformer av silikon. Sett formene kaldt til massen har stivnet, du kan eventuelt bruke fryseren s gr det raskere.

Smelt sjokoladen i vannbad. Dette gjr du ved ta en stor kjele som du fyller med litt vann. La vannet koke opp og trekk kjelen av vannet. Knekk sjokoladeplaten i en stor tekopp eller en bolle som tler varme og la bollen ligge oppi kjelen. Pass p at det ikke kommer vann i sjokoladen, da vil den "svette" nr den har stivnet.

Nr bountyen har stivnet kan du dele den i biter og dyppe hver bit i sjokoladen. Jeg pyntet med et gojibr p noen av bitene.



Disse smelter i munnen og er bare himmelske, anbefales p det varmeste <3

Julestemning og rocky road

  • 03.12.2016 kl. 11:18

P tirsdag karet jeg meg p juleevent for fylle p med inspirasjon fra steste Trine Berge. Vi lagde masse sunt julegodis med supermat, drakk glgg og spiste oss stappmette p sjokolade. Det var s koselig se alle jentene i soma/supernature og treffe Linda, Kristine, Martine, Hanna og Maria igjen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bilde lnt fra mariamarisol









Ste jenter <3

Bildene over er tatt av fotograf Kristian Dale



Rocky road

Jeg tenkte jeg skulle dele en av de enkleste oppskriftene med dere! For lage denne trenger du kun mrk sjokolade, og nsket fyll. Det kan vre akkurat det du liker, her er noen forslag:

  • Gojibr
  • Hakkede ntter
  • Trket frukt
  • Marshmallows
  • Marsipanbiter
  • Hampfr
  • Et par klyper kanel
  • Et par klyper havsalt

Hvis du vil lage r sjokolade finner du min oppskrift her. Vil du bruke ferdig mrk sjokolade kan du bruke denne eller annen sjokolade med minst 70% kakao.

Trines r sjokolade

  • 3 dl kakaomasse
  • 2,5 dl kakaosmr
  • 0,6 dl flytende kokossirup
  • 2 ss lecithin
  • 1/2 ts vaniljepulver
  • 1/4 ts himalayasalt
  • 0,5 dl kokosflte (den tykke delen av kokosmelk som har sttt i kjleskapet) gir lysere sjokolade

Hakk kakaosmr og masse og ha det i en bolle. Smelt det i vannbad, men pass p at det ikke blir for varmt. Nr alt er smeltet tilsetter du resten av ingrediensene. La sjokoladen avkjles i 5-10 minutter fr du bruker den. Har du sjokolade til overs kan du fint fryse den og smelte den forsiktig neste gang du trenger den.

For lage rocky road fyller du litt r sjokolade nederst i sm eller store muffinsformer. Fyll s med nsket fyll fr du heller over mer r sjokolade. Sett bitene kaldt fr du nyter dem. Disse er perfekte som julegave til noen du er glad i <3

Pepperkakegrt

  • 30.11.2016 kl. 19:36

Nr halsen er sr gr det mye i suppe og grt her hjemme, det er lett f ned, metter godt og gir mye nring. Siden det er advent og desember om bare en natt vil jeg dele min nyeste grtoppskrift med deg, pepperkakegrt!

Alt blir bedre med litt magisk juledryss vet du ;)

Pepperkakegrt

1,5 dl havregryn (jeg bruker glutenfrie)

2 dl vann

1 dl melk (vanlig, mandel, kokos, havre)

En klype salt

En ts pepperkakekrydder (eventuelt 1/4 ts ingefrpulver, 1/4 ts nellikpulver, 1/2 ts ceylon kanel)

1-2 ss fibersirup gold, kokossukker eller sukrin gold

Et helt egg (kan slyfes)

1 ss hakkede ntter

Bland havre, vann og salt i en kjele og la st p benken i 8 timer. Dette steget kan slyfes.

Tilsett melk og krydder og kok opp havregrynene. Kok p middels varme til du har nsket konsistens.

Rr inn stning fr du raskt rrer/visper inn egget. Det fordeler seg jevnt i grten og smakes ikke men ker nringsinnholdet og gir dsefg mye bedre metthetsflelse.

Ha over i en serveringsskl og topp med hakkede ntter, mer stning og eventuelt litt kefir eller gresk yoghurt.



Jeg nyter denne til kvelds mens jeg hrer p p7 juleklem <3

 

Sukkerfri julekalender

  • 28.11.2016 kl. 08:59

lage julekalender til Jon Anders er en av mine favoritttradisjoner i november. Jeg elsker planlegge, kjpe inn utstyr og finne ut hvordan den skal lages. Det er ikke til stikke under en stol at prving kan sette forholdet p prve, og selv om vi str veldig sttt, tenker jeg at det er fint fokusere ektra p godflelse. Jeg har lyst til gjre denne julen s koselig jeg klarer, selv om den brer preg av alt som skjer, og da vil jeg at han skal ha noe se frem til hver dag.

I r gikk jeg for en variant laget med papirposer, hyssing og sort tusj <3







Kalenderen til Jonna er ikke sukkerfri, langt fra. Likevel tenkte jeg komme med et fint tips om nettopp en sukkerfri kalender for barn. Da vi var sm fikk vi hjemmelaget legokalender av Mamma og Pappa. De kjpte inn et stort legosett som de pakket opp og fordelte i 25 gaver. S fikk Julie og jeg en pakke annenhver dag, og til slutt to p julaften. Vi bygget litt p settet hver dag og det synes vi var s stas. Vi satt jo ogs igjen med en ordentlig gave i stedet for masse tull. Den tradisjonen skal jeg bringe videre nr vi fr barn vrt <3



Lager du julekalender? Hva putter du i din?

Stor klem fra meg <3

 

Pepperkakegranola uten sukker og gluten

  • 23.11.2016 kl. 20:39

Adlinks

Ja, n er det mye pepperkaker her, men det m jo vre lov? Frste advent er p sndag og jeg er i julemodus. I dag har jeg jobbet med et prosjekt som ikke blir offentlig fr september. Det er rart sitte med noe som er s langt frem, men utrolig spennende da!

Jeg har ogs fikset julekalenderen til Jon Anders, det har han nemlig ftt i alle rene vi har vrt sammen. Jeg tror faktisk jeg koser meg enda mer med selve prosessen enn han gjr med kalenderen, hehe, det er jo s koselig lage. Jeg trenger koselige prosjekter om dagen, s her blir det juleverksted fremover.

I dag kommer i hvert fall oppskriften p julegranolaen med smak av pepperkake jeg laget for et par dager siden. Jeg fikk masse sprsml om nr den kom p snap, s jeg gleder meg til se nr dere lager!



Pepperkakegranola

2 poser kokosmasse (400 gram tilsammen)

3 dl ferdig malte mandler eller kvernede mandler

3 dl hakkede ntter (jeg brukte walntter og hassel, men pekanntter er veldig digg i denne)

ca 5 ss smr eller kokosolje

Ca 1 dl fibersirup eller lnnesirup

0,5 dl sukrin gold eller kokossukker

1 ss kanel

1/2 ss ingefrkrydder

1/2 ss nellik

Gojibr (tilsettes etter steking)

Bland alle de trre ingrediensene i en dyp langpanne. Jeg klinte s ca en halv dl fibersirup over granolaen og laget et fint sikksakk mnster slik at det fordelte seg relativt jevnt. S rrte jeg litt og gjentok prosessen med en halv dl til.

S klattet jeg ca 5 ss smr jevnt utover granolaen.

Stek granolaen p 170 grader i ti minutter fr du tar den ut og rrer slik at smret og fibersirupen fordeles jevnt.

Stek s i ti minutter til og rr igjen.

Min ble stekt i tilsammen 40 minutter, men det kan variere mellom ulike ovner. Flg godt med slik at den blir gyllen, men ikke svidd. Jeg svidde hele her om dagen og det er s kjedelig! Nr granolaen er fergig stekt kan du blande inn nsket mengde gojibr eller rosiner hvis du vil.

Granolaen holder seg lenge, jeg har min stende fremme i en kakeboks. Str noen ss av denne over cottage cheese og kefirsklen min, himmelsk!

Jeg lover deg at hele leiligheten eller huset ditt vil lukte nydelig n, n kan julen bare komme <3





Akkurat n orker jeg ikke snakke s mye om hva som skjer, jeg orker ikke ta det inn over meg helt enda kjenner jeg. Takk for forstelsen <3
 

Lavkarbo pepperkakecookies - uten sukker og gluten

  • 21.11.2016 kl. 15:14

Adlinks

Sen oppdatering herfra i dag <3 Jeg kjrte Jon Anders p skolen da jeg tror han begynner bli syk. Jeg jobber med mammarollen og pakket havreflarn og vannflaske i sekken hans, haha. Stakkars Jonna, men alle trenger bli dullet litt med nr de er syke!

I dag har jeg kokkelert masse p mamma og pappas kjkken, og et av resultatene er disse seige cookiesene.

Jeg er veldig glad i pepperkaker, men magen min er ikke s glad i hverken hvetemel eller sukker. I flere r har jeg bakt sunnere pepperkaker, men jeg synes aldri de blir som originalen. Derfor tenkte jeg begynne juletiden med noen pepperkakecookies som ikke prver vre pepperkaker, men bare er seg selv! Disse er seige og uimotstelige, virkelig gode alts!! Jeg har allerede spist tre stykker, ups. De ser mest ut som havreflarn p bildene, men i virkeligheten er de seige, med perfekt pepperkakesmak.

Jeg hper dere prver dere p disse og gir meg tilbakemelding <3

Pepperkakecookies

4 dl kvernede mandler (jeg bruker ferdig fra funksjonell mat)

1 dl fibersirup clear

3 ss sukrin gold

60 gram smeltet smr (eller kokosolje og en dsj salt for melkefri)

1 ts kanel

3/4 ts nellik

3/4 ts ingefr

1 ts bakepulver

1/2 ts natron

Bland alle ingrediensene i en bolle og rr godt. Smak gjerne til med krydder og stning etter dine smakslker.

Trill kuler og press dem ut til runde cookies p en bakeplate. Mine rant litt ut i ovnen, s pass p at de har god nok plass (mer enn jeg ga mine).

Stek cookiesene i mellom 8-10 minutter p 190 grader. Pass godt p da disse kan fort bli for godt stekt.

De skal vre lett gyldne p toppen, da er de ferdig.





Nytes med noen du er glad i, eller helt alene selvflgelig <3

P.S. N er det straks black friday og det betyr salg p masse nettbutikker. Jeg skal i hvert fall handle endel julegaver p salg, det er jo helt genialt! Ellers vil jeg tipse dere om at det er 30% p en rekke av mine favorittprodukter fra funksjonellmat.

Kakemix



Denne er helt genial hvis du vil lage kaker som er snille mot blodsukkeret med et godt resultat hver gang. Jeg bruker ogs denne til lage cupcakes! Jeg fr alltid mye skryt for gulrotkake laget p denne, oppskriften finner du her. Kakemiksen finner du her.

Lavkarbobrd



Selv spiser jeg ikke mye brd, men jeg vil gjerne ha brd i fryseren s jeg kan spise det nr jeg har lyst p. Dette brdet er veldig enkelt f til, smaker kjempe godt, er saftig og snilt mot blodsukkeret. Det har vrt populrt hos bde "vanlige brdspisere" og hos kunder. Du finner brdet her.

Fibersirup

Dette er en sirup som er laget av en spesiell type fiber. Dette regnes faktisk som probiotika, det vil si mat for tarmbakteriene vre. Noen med IBS kan reagere p fibersirup, men selv synes jeg det fungerer veldig bra som stning. Det er samme type stning som brukes for lage den seige konsistensen p questbarer. Clear er ca 60% s st som sukker og gir seig konsistens til barer og cookies, mens gold er like st som sukker og passer bra til all bakst samt som sirup p for eksempel pannekaker.

Sukrin gold



Jeg liker sukrin gold s mye bedre enn sukring og bruker stort sett kun denne nr jeg bruker sukrin. Jeg liker for eksempel bruke denne i musli og cookies, eller str litt over pannekaker. Mange opplever den isende smaken av sukrin som plagsom og det skjnner jeg godt. For unng denne anbefaler jeg blande flere stningsmidler, i stedet for kun bruke en type ;)

Alt er p 30% rabatt, perfekt n fr jul! Jeg kommer med flere tips utover uken, salg er jo bare genialt og tenk s kult at vi har ftt salg i Norge FR jul!


Tusen takk for alle gode meldinger dere, disse dagene alts... har skikkelig drlig flelse av en eller annen grunn og klarer ikke helt f opp humret. P en mte vil jeg bare vite, og f oversttt skuffelsen. Jeg som pleier vre s optimistisk fler meg plutselig helt flat. Jeg vet mer om noen dager heldigvis <3

 

Er kanel giftig? - hjemmelaget pepperkakekrydder

  • 11.11.2016 kl. 10:11

Adlinks

Selv om det er en liten stund til jul har jeg begynt kjenne julestemningen komme snikende. Da jeg var student hrte jeg alltid p julemusikk da jeg leste til eksamen, s det jobbe til julemusikk har blitt en koselig greie for meg. N hres det sikkert ut som jeg er verdens vrste nerd, men jeg synes faktisk at eksamenstiden var fin p mange mter. Du kan i hvert fall gjre den s mye bedre ved gjre det koselig rundt deg og ikke minst ha den rette innstillingen.

N som jeg forbereder juleoppskrifter til dere har snikstartet p julen og jeg koser meg s! Jeg tenker ogs at hvis jeg deler litt tidlig har dere god tid til teste ut oppskrifter. Denne oppskriften er jo bare en liten start p alt det gode du kan lage til jul!

Selv bruker jeg helst kologiske, ubestrlte krydder. De gir bedre smak og du fr alle de gode helseegenskapene til krydderne med p kjpet. Hvert r popper det opp overskrifter om hvor giftig og farlig kanel er. Dette er fordi kanelen som kjpes p dagligvare er av typen kassiakanel. Denne inneholder et stoff som heter kumarin, og dette er faktisk levertoksisk. Velger du kassiakanel m du holde deg til under en halv ts per dag for unng leverskader, og terskelen er lavere for barn.

Ceylon kanel er en annen type kanel som omtrent ikke inneholder kumarin. Denne kan du trygt spise hver dag og den er ogs trygg for barn. Smaken er stere og rundere, s her er det vinn vinn! Hvis du er like glad i kanel som meg burde du absolutt g for denne ;)

Hjemmelaget pepperkakekrydder

1 ss ceylonkanel

1/2 ss nellik*

1/2 ss ingefr

1 ts ekte vaniljepulver

Bland alt krydderet sammen og oppbevar i en tett boks. Du kan gjerne doble oppskriften ogs. Jeg har basert min oppskrift p pepperkakedeigen til mamma. Det er alts slik jeg synes pepperkaker skal smake, men dine preferanser kan vre noe litt annet ;)

*du kan kjpe kologisk nellik p iherb, men jeg er ikke s nye p at den skal vre ko da jeg ikke bruker det s mye i hverdagen.

Mens vi snakker om kanel, disse knekkebrdene har jeg akkurat bestilt meg! De ser jo helt himmelske ut!!

God helg fine <3

Helene Ragnhild

Velkommen! Jeg heter Helene Ragnhild og har en stor lidenskap for naturlig mat og sunn livsstil, og en bachelorgrad i ernringsfysiologi. I denne bloggen vil du finne inspirasjon til leve sunnere, lytte til din egen kropp og finne hverdagslykke. Jeg hper jeg kan inspirere nettopp deg<3 Etter flere r som prver er jeg endelig gravid! Flg gjerne min reise mot bli mamma februar 2018 <3 Kontakt: helene.ragnhild@gmail.com

Sk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no