hits

Derfor er du oppblåst - 8 årsaker

 • 31.01.2017 kl. 11:28

I dag er tema oppblåsthet på bloggen - en fryktelig slitsom plage som så utrolig mange sliter med! Først vil jeg bare gi deg en liten update :)

Nå er morgenturen gjort, frokosten er i magen og jeg skal lage meg en ny kopp kaffe før jeg begynner å forberede meg til foredrag i kveld. Denne gangen er vi over 1000 stykker påmeldt. Det er for meg helt vilt, og jeg tør nesten ikke kjenne på det en gang!!

Forrige gang ble det ikke opptak, men denne gangen skal jeg prøve å få tatt opp hele foredraget og sendt det ut til de som var påmeldt. Har du ikke mulighet i kveld klokken åtte har du derfor fortsatt mulighet til å se foredraget i et begrenset antall dager etterpå. Vil du være med kan du trykke her eller på bilde under for å bli med :D

I går ble planene helt endret fordi vi rett og slett bestemte oss for at familiehunden vår Midi måtte få slippe. Hun har vært syk en stund nå og fått hele 13 veldig fine år. Utrolig trist likevel, men det er jo det beste for henne. Tusen takk for så mange koselige meldinger, mange hundeelskere på snap, og det er jo de beste menneskene <3 Nå er Midi i himmelen med Morfar tror jeg <3

Fine Midi <3

Over til dagens tema; tarm (min favoritt!)! Veldig mange av kundene mine, venninnene mine og mennesker jeg møter sliter med oppblåst mage. I dag vil jeg gjerne dele noen av årsakene bak nettopp dette problemet.

Du har en eller flere intoleranser

Det er stor forskjell på allergi og intoleranse. Allergi handler om at kroppen får en reaksjon på et bestemt protein. Denne reaksjonen kommer oftest med en gang og kan være alt fra et utslett til anafylaktisk sjokk. En intoleranse er mer difus og gir ofte en senere reaksjon. Mekanismene bak intoleranser er ikke fullt kjent, men en type intoleranse er mangel på enzymer som ved laktoseintoleranse. Enzymer kan sees som saksene som klipper opp molekylene i maten vi spiser. De jobber best under ulike PH-verdier og blir derfor også påvirket av magesyre. Såkalt lekk tarm kan også gi intoleranser. Dette er en omstridt tilstand, men det er stadig flere leger som aksepterer at tarmen kan bli permeabel. Visste du at innsiden av tarmen regnes som utenpå kroppen? Det er faktisk kun et lag celler som skiller tarmlumen (innsiden av tarmen) fra kroppen vår. Dette cellelaget består av tarmcellene som er tett knyttet sammen med såkalte tight junctions. Blir mellomrommet mellom cellene endret (for eksempel via zonulin) kan hele molekyler fra mat gå ufordøyd inn i kroppen og skape autoimmune responser. Det er vanskelig å finne et mønster i det en reagerer på og det beste trikset er egentlig en symptombok sammen ved kyndig veiledning.

Du har overvekst av sopp i tarmen

Overvekst av sopp, som for eksempel candida, kan gi unormal produksjon av gass og dermed oppblåsthet. Sopp finnes naturlig i tarmen og er helt ufarlig, det er når det blir for mye av den at vi får et problem.  En antibiotikakur kan ta knekken på mange viktige bakterier og kan dermed svekke tarmfloraen din. Du kan ende opp med for lite bakterier, mer presist får du for lite mangfold av bakterier eller for lite av de gode bakteriene i forhold til de «dårlige». Dette gir god plass til vekst av sopp. Får en candidaovervekst må en sulte den ut med riktig kosthold der en unngår all form for sukker, alkohol og gjær en periode.

Du har overvekst av bakterier i tarmen

Tynntarmen vår er som regel relativt ren og har langt færre bakterier enn tykktarmen. Noen ganger kan bakterier fra tykktarmen migrere oppover i tynntarmen, og slå seg til ro. Når disse bakteriene kommer opp i tynntarmen kan de fermentere biter av mat som ikke har rukket å bli brutt ned eller tatt opp. Denne tilstanden kalles SIBO (smal intestinal bacterial overgrowth) og gir en rekke ubehagelige symptomer. Dette er en kompleks tilstand å helbrede, der en ofte må gjennom en rekke ulike stadier av behandling. Først må en sulte ut bakteriene, så må en reparere tarmen og tilføre gunstige bakterier.

Du spiser søtningsmidler

Søtningsmidler, både kunstige og naturlige, kan ofte skape luftproblemer. Mange av disse er såkalte FODMAP?s, det vil si at de lett fermenteres av bakteriene i tarmen vår. Eksempler på søtstoffer som gir problemer er sukkeralkoholer som sorbitol, maltitol, zylitol og manitol. Sukrin er også et sukkeralkohol (erythritol), men tåles av de fleste langt bedre enn de andre sukkeralkoholene. Kunstig søtning som aspartam, sakkarin og sukrose kan gi luft i magen og oppblåsthet. Noe forskning har også vist at kunstig søtning endrer tarmfloraen. Endringene førte hos forsøkspersonene til nedsatt glukosetoleranse, det vil si at de måtte produsere mer insulin for å få ned blodsukkeret når de spiste karbohydrater. Det er en grunn til at vi ikke anbefaler disse stoffene til barn under tre år av «føre-var-prinsippet», vi vet faktisk for lite om deres langtidseffekter. Jeg anbefaler å unngå kunstig søtning som vi finner i lettbrus, tyggis, pastiller og lettprodukter.

Du tygger ikke godt nok

Hverken magesekken eller tarmen har tenner, så når vi «kaster» i oss maten og glemmer å tygge den får fordøyelsen en mye større jobb enn den er skapt for. Hele fordøyelsen påvirkes av dette, da det skjer en rekke signalføringer nedover i tarmsystemet når vi spiser. Når vi tygger maten produseres spytt med stoffer som dreper bakterier og enzymer som deler opp karbohydrater. Når maten kommer ned i magesekker eltes den og tilføres magesyre og enzymer som deler proteiner. Hvilken mat magen får påvirker signalene som sendes nedover til tarmen, galleblæren og bukspytttkjertelen. Det er slitsomt for magen når den i tillegg til å måtte dele opp molekyler må dele hele salatblader, store biter av kjøtt osv. Maten blir liggende lenger ufordøyd i magesekken og det dannes gass. Sliter du med å tygge godt nok kan det også hjelpe å spise supper og smoothier, men da må du passe på å også spise disse sakte.

Du har lav magesyre

Stadig flere er plaget av halsbrann og sure oppstøt. Dette sees ofte på som en tilstand med for høy produksjon av magesyre, som derved kommer opp i spiserøret. Det er faktisk svært få mennesker som produserer for mye magesyre, og det er ganske kostbart for kroppen å produsere. Lav magesyreproduksjon er derimot svært vanlig. Når vi ikke produserer nok magesyre får vi ikke brutt ned maten, og særlig proteiner, tilstrekkelig. Maten blir liggende og gjære i magen og dette skaper gass og trykk. Magesyre endrer PH?en til maten i magesekken. Når surt innhold kommer over i tynntarmen signaliserer dette at det kommer proteiner og de riktige enzymene produseres. Har ikke maten fått lav nok PH vil ikke denne signaliseringen skje på riktig måte og problemet forplanter seg nedover i tarmsystemet. Magesyren kan økes ved å ta bitterurter eller drikke eplecidereddik/sitronvann før måltider.

Du spiser mye karbohydrater og sukker

Raske karbohydrater brytes lett ned til sukker i kroppen vår. Vi finner raske karbohydrater i frukt, pasta, ris, poteter og bakverk. Sukker finner vi i godteri, bakverk, kjeks, dressinger, ferdigmat, frokostblandinger og sauser. Selv om brødet er grovt kan du reagere på det hvis tarmen din ikke klarer å takle fiberet. Det er lurt å øke fiberinntaket over tid, for å unngå oppblåst mage. Du kan både reagere på hveten i seg selv og glutenet, hvilken som gir deg plager er vanskelig å si. Det jeg ser ser at mange har det bedre uten brød og pasta. Det finnes jo så utrolig mye annet godt en kan spise, i tillegg er det lett å bake altenativer. Jeg synes selv det var vanskelig å skulle se for meg å leve uten brød, men nå har jeg gjort det i mange år. Å spise mye sukker mater ugunstige bakterier og sopp i tarmen, og kan dermed bidra til en dysfunksjonell tarmflora. Sliter du med sukkersug kan du ta mitt gratiskurs «slik blir du kvitt søtsuget».

Du er stresset

Vi fordøyer mat under parasympatisk aktivitet, i «rest and digest». Det er her fordøyelsessekreter flyter bra og enzymaktivitet er på sitt beste. Når vi stresser er vi under sympatisk aktivitet, såkalt «fight or flight». Kroppen prioriterer ikke fordøyelse når vi løper fra en løve, så ikke løp og spis samtidig, haha. Det vil si, prøv å unngå å spise når du er stresset. Sett deg ned, ta deg tid og konsentrer deg om maten. Spis gjerne sammen med andre og fokuser på å ha det hyggelig ved bordet. Matro er så undervurdert!

Dette med mage-/tarmhelse er som du kanskje skjønner relativt komplisert. Heldigvis er det mange ting du kan gjøre for å føle deg bedre og ikke minst reparere. Tarmcellene og bakteriene i tarmen kan nemlig endres, så ikke gi opp!

Vil du lære mer om tarm? Meld deg på foredraget! Link finner du ved å klikke på bildet under <3

Jeg håper vi "sees" i kveld <3

Jeg slutter aldri å være takknemlig for dette!

 • 30.01.2017 kl. 08:28

Det er så deilig å spette opp av sengen tidlig en mandag og føle at jeg har energi! Det kommer jeg alltid til å være takknemlig for <3

I dag gikk jeg nemlig morgentur grytidlig med min kjære. Frisk luft mot ansiktet og inn til en varm kopp kaffe, fornøyde hunder og ro i kroppen til å starte jobbdagen. I dag skal jeg på en spennende behandling hos osteopaten min, til veterinæren med lille Perle og på min aller første visning. Vi har så smått begynt å titte på leiligheter nemlig og det er sååå spennende! Jeg har aldri eid mitt eget hjem før og jeg gleder meg utrolig mye. Tenk at Jon Anders og jeg skal kjøpe vårt første hjem sammen liksom, det er skikkelig STORT!

Dette er også et veldig etterlengtet prosjekt nå som babydrømmen har vært på vent såpass lenge. Jeg har fått en annen ro i kroppen og fokuserer på alt annet som er så fint. Vi er friske, jeg har fantastiske venner og familie og vi er så lykkelige sammen. Kanskje babyrommet må på plass før spiren sitter? Det sies jo at ting skjer når de skal skje sant? Jeg må jo bare tro på det <3

Takk for så mange fine meldinger i det siste! Jeg er så gira på ernæring om dagen, jeg føler virkelig at lidenskapen er på topp, hehe. Jeg leser, hører på podcaster og kan liksom ikke få nok. Så ja, "gamle Helene" er tilbake kan du si. Hyggelig at så mange andre ser det også <3

Takk for at du titter innom, det gjør meg så glad <3

P.S. Husk å meld deg på foredraget i morgen da vel! Det er gratis og over nett, og får du ikke verdt med kan det hende jeg sender ut opptak til alle som var påmeldt! Meld deg på ved å klikke her eller på bilde under: 

Du har ansvaret for din helse!

 • 29.01.2017 kl. 13:51

For meg som har vært syk flere ganger i mitt liv har jeg kjent mye på ansvar. Jeg har tenkt mye over hva dette uttrykket betyr og hvorvidt det er positivt eller negativt. Mange vil si at å ha ansvar for seg selv vil si at en selv er skyld i egen sykdom. At det er min skyld at jeg har blitt syk, og i hvert fall at jeg fortsatt er det. Dette er lite produktivt og gjør vel bare at den som er syk føler seg enda verre.

Selv liker jeg å tenke at jeg selv kan ta ansvar for mitt eget liv. At jeg kan påvirke hvordan livet mitt ser ut og hvordan jeg skal ha det. Da føler jeg faktisk ikke skyld, jeg føler at jeg har styringen. Jeg føler meg rett og slett styrket, det er jeg som sitter i førersetet, det er jeg som bestemmer. Dette synet på ansvar har hjulpet meg ut av offerrollen og opp og frem mange ganger i livet.

Da jeg hadde ME og fikk beskjed om at jeg mest sannsynlig aldri ville bli frisk følte jeg meg ofte som et offer. Jeg synes synd på meg selv fordi jeg hadde blitt rammet av en uhelbredelig sykdom. Jeg som hadde gjort alt riktig, hvorfor var jeg syk? Jeg gravde og gravde, men fant ikke svarene jeg lette etter. Det var først da jeg bestemte meg for å gjøre det jeg kunne for å få det best mulig at ting snudde.

Jeg opplevde mye av den samme følelsen da jeg fikk vite at jeg hadde PCO. Hvorfor meg? Det eneste jeg ønsker meg er en baby, er det så mye å spørre om da? I stedet har jeg eggstokker som ikke fungerer og en kropp som tydeligvis jobber imot meg. Det påvirket flere og flere av valgene jeg tok i livet, og det endte meg en ond spiral. Selvfølgelig er det slitt synd på meg som har det vanskelig, men jeg kommer ingen vei med å sitte og kjenne på det hele tiden. Alle har jo full forståelse for at jeg kanskje helst vil ligge under dynen, men om jeg gjør det kommer jeg jo ingen vei.

Til slutt fikk jeg nok. Dette er jo ikke meg, jeg er ikke en som legger ansvaret for egen lykke over i andres hender. Det handler ikke om å ikke ta imot hjelp, for all del, det er faktisk motsatt. Samtidig er det viktig å fortså at andre kan kun gi deg verktøy, det er opp til deg å bruke dem.

Når du ser livet ditt fra denne synsvinkelen får alt et helt annet lys. Du gjennomfører gode vaner fordi de får deg til å føle deg bra. Du kjenner på min intuisjon hva som er riktig for deg og tar valg etter det, ikke hva en ukjent lege sier eller hva venninnen din gjorde. Du tar ting i egne hender og bruker kunnskapen du har og alt det du stadig lærer til å gå fremover.

Jeg vet at det ikke er lett, derfor faller også jeg tilbake i gamle mønstre innimellom. Samtidig ser jeg de utrolige resultatene som kommer når jeg er i denne gode spiralen. Når du tar styringen får du faktisk til ting du tidligere følte var umulig, og jeg har så lyst til at flere skal få kjenne på denne følelsen!

Vil du lære mer om hvordan jeg snudde livet mitt med hjelp av å endre kostholdet, og hvordan jeg gikk fra å være syk til å leve et friskt liv? Da kan du delta på mitt gratis foredrag pp tirsdag den 31. januar. Hele foredraget går på nett og det koster altså ingenting. Ta gjerne med deg en venninne eller to også <3

Klikk her eller på bilde for å melde deg på!

P.S. I dag er live på facebook klokken 20.00! Lik facebooksiden min for å bli med!

Sukkerfritt gelégodteri - godt for tarmen og uten gluten, FODMAP's og melk

 • 27.01.2017 kl. 11:10

God fredag fine du <3

Jeg har ikke helt landet etter foredraget mitt på onsdag. Kan ikke tro at jeg hadde over 500 stykker som kom og så, utrolig!! Det var veldig skummelt og veldig gøy, særlig siden jeg delte endel personlige ting om min reise fra syk til der jeg er i dag. Jeg starter splitter ny kursrunde snart og halvparten av plassene er allerede tatt. Jeg gleder meg skikkelig til å starte en ny reise sammen med masse fantastiske mennesker! Tarmer skal repareres, energien skal fylles på og vi skal lære masse sammen!

Fikk du det ikke med deg har du ny mulighet på tirsdag neste uke, påmeldingen finner du her eller nederst i dette innlegget.

I går hadde jeg en liten livesending på facebook der jeg viste hvordan du kan lage godteri som styrker tarmcellene dine. Ikke nok med det, de bidrar til å styrke hud, ledd, dempe betennelser, gi deg bedre søvn og mer muskelmasse. Ja takk, jeg tar alt!! Som jeg har skrevet før har jeg en tendens til å glemme at mange nye mennesker finner veien hit hver dag. I tillegg er det mange som er ferske i sin helsereise. Ting jeg har holdt med på i mange år og som har blitt helt naturlig for meg kan være helt nytt for andre. Derfor prøver jeg å være flink til å repetere mer, og ikke anta at dette er ting alle har hørt om.

Jeg skrev akkurat et langt innlegg om kollagen og dens effekter, og jeg har tidligere skrevet et innlegg om forskjellen på gelatin og kollagen som du kan lese her. Når det gjelder helseeffekter er disse identiske, men skal du bruke dem i mat gir de veldig ulik effekt. Selv bruker jeg begge, men til ulike ting. Gelatin bruker jeg for å lage gelé, seigmenn og sukkerfrie marshmallows. Alle tre er favoritter hjemme hos oss, også hos Jon Anders som er rimelig skreptisk til alle sunne påfunn jeg har. Disse er dessuten uten sukker, melk, gluten, FODMAP's og soya, det vil si at så lenge du ikke er veganer kan de aller fleste spise disse.

Disse godteriene har alle jeg har gitt dem til likt bare så det er sagt, men gjør dem gjerne litt søtere når de skal gis til barn. Her er oppskriften på de søte gelégodtene jeg laget på facebook i går!

Sukkerfrie gelegodterier

1,5 dl sitronsaft (ca to sitroner)

2 dl frosne blåbær

6 dråper stevia

4 ss gelatin

Jeg kjøper gelatin her på iherb eller på naturligliv.no. Det er både billigere enn den du får på butikken og de jeg bruker er etisk fremstilt.

1. Press saften av 2-4 sitroner avhengig av størrelsen. Bruk en sil til å fjerne stenene og ha saften i en liten kjele.

2. Tilsett blåbær og varm opp til de er helt tinte og væsken er varm. Trekk så av varmen.

3. Det skal ikke stå og koke, bare bli varmt nok til at gelatinen løses opp.

4. Bruk en stavmikser for å få knust alle blåbærene.

5. Tilsett 4 ss gelatin og rør godt.

6. Tilsett søtning. Jeg brukte 6 dråper stevia, men du kan også bruke en god ss honning, sukrin osv.

7. Rør til all gelatinen er oppløst og smak til med søtning. Husk at søtsmaken blir litt mildere når de har stivnet.

8. Jeg liker å ha geléen over i søte, små former. Har du ikke slike kan du bruke en vanlig form med plastfolie i. Pass på at væsken ikke er for varm! Sett dem i kjøleskapet og popp dem ut når de er helt kalde. De holder opp til en uke i kjøleskap, men jeg lover deg de blir borte før det.

Jeg kjøper mine former på ebay, for eksempel her.

Smaker veldig godt og kan regnes som kosttilskudd ut i fra næringsinnholdet. Her er det både antioksidanter fra blåbær, vitamin C fra sitron og proteiner fra gelatinen!

Har du laget slike før? Fikk du lyst??

Nå skal jeg lage oppskriftshefter til kursdeltakerne mine før det er helg og jentekveld med de fineste venninnene <3

Husk å meld deg på tirsdagens foredrag da dere <3 

Kan du reparere tarmen?

 • 26.01.2017 kl. 19:23

De siste ti årene har mange leger og forskere fått øynene opp for dette lange røret som går gjennom kroppen vår. Selv elsker jeg å snakke og lese om tarmen fordi jeg vet hvor mye en sunn tarm har å si for en sunn kropp. Før trodde vi at dette røret bare var noe en puttet noe i også kom noe ut, og med all den kunnskapen vi har i dag synes jeg det er forundelig og trist at så mange leger fortsatt sier at det ikke har noe å si hva vi putter gjennom tarmen. Selv ved sykdommer som ulcerøs kolitt og chrons sier mange det. Det er uforståelig for meg!

Funfact om tarmen:

- 9-13 meter lang

- Tynntarmens overflate er like stor som en tennisbane hvis den brettes ut

- Vi har 10 ganger så mange bakterier på kroppen som vi har celler, og de fleste bor i tykktarmen din

- Tarmen har sitt eget nervesystem - det enteriske nervesystemet

- Tarmen kommuniserer med hjernen via vagusnerven

- 80 % av kommunikasjonen mellom hjernen og tarmen går fra tarmen og opp til hjernen

- 80% av lykkestoffet serotonin produseres i tarmen

- serotonin omdannes til melatonin som gir deg bedre søvn

- 70-80% av immunforsvaret sitter i tarmen

- en tarm i ubalanse kan føre til vektoppgang

bilde lånt fra dr Axe

Det er klart at en kan reparere tarmen. Ikke bare byttes tarmcellene ut kun etter på dager, bakteriene i tarmen byttes ut. Så mye vi få i gang produksjon av magesyre og enzymer og bygge sterke tarmceller.

Vil du lære mer om tarmen, hvordan den påvirker kroppen din og hvordan du kan spise for en sunn tarm? På tirsdag den 31. januar holder jeg et gratis fore3drag over nett (webinar) om akkurat dette. Der deler jeg også min reise fra syk og slapp til livet jeg lever i dag. Meld deg på ved å trykke her eller på bilde under:Nå skal jeg gå live på facebook klokken åtte og snakke mer om tarm, I love it! <3

Siste sjanse - bli med klokken 20

 • 25.01.2017 kl. 16:57

I dag har jobb jobbet på spreng for å få ferdig foredraget jeg skal holde i dag via nett. Jeg kjenner det kiler ganske bra her jeg sitter, nå er det nemlig over 800 som har reservert plass i kveld! Jeg har aldri holdt foredrag for så mange, ei heller invitert så mange "inn i stuen min" og vært så personlig som jeg skal være i kveld.

Har du ikke meldt deg på har du fortsatt mulighet ved å klikke på denne linken eller bilde under :)Jeg håper vi sees <3

Min sunne handleliste

 • 24.01.2017 kl. 19:14

Hei du <3

Nå sitter jeg og skriver ferdig foredraget jeg skal ha i morgen kveld og på tirsdag! Hvis du ikke har meldt deg på har du fortsatt mulighet ved å klikke her. Foredraget er gratis og går over nett :D

Etter en heisahelg er jeg så klar for en rolig helg nå. Jeg har planlagt harryhandel med Jonna på lørdag og nå har jeg allerede skrevet liste. Jeg har tidligere laget et innlegg med hva jeg handler i Sverige som du kan lese her. Jeg elsker å handle mat, så jeg koser meg virkelig når jeg drar. Det jeg synes er gøy er å gå og titte. Jon Anders blir gal av hvor lang tid jeg kan bruke men det å gå rundt og se bakpå mat, finne ting som ikke finnes i Norge og nye matvarer er noe jeg virkelig elsker! I Sverige finner du masse økologisk til så mye bedre priser enn i Norge, så da kjøper jeg mye av det. Jeg har et mål om å kjøpe minst mulig konvensjonelt kjøtt fremover, og da er en harrytur genialt. Jeg skjønner at det beste hadde vært å kjøpe alt i Norge for å støtte Norske bønder, men det er rett og slett ikke mulig for alle.

Favorittbutikken Strømstad mat som ligger i det nye senteret i Strømstad

Her er min sunne harryhandel liste:

Økologiske grønnsaker: (eller vanlige om jeg ikke finner)

Beter

Agurk

Spinat (fersk og frossen)

Avokado

Cherrytomater

Paprika

Grønnkål

Rosenkål

Kål

Gulrøtter

Brokkoli

Blomkål

Gresskar

Løk

HvitløkØkologisk kjøtt, egg og meieri

Smør

Egg

Kjøttdeig

Kalkunpålegg

Bacon

Pølser med høyt kjøttinnhold

Skinke

Hvitost

Mozarella

Halloumi

Laktosefri fløte eller økologisk fløte

Kremost av geitemelk

Parmesan

Annet

Koljefilet i frysedisken

Frosne økologiske bær

Sjokolade hvis jeg finner noe digg

Nøtter

Frø til knekkebrød baking

Ekte surkål/fermenterte grønnsaker (kjøpes hos Coop inne i Strømstad)

Lønnesirup hvis jeg skal lage ketsjup

Kartonger med tomatpuré, krossade tomater og mais (til taco)

Økologisk nøttesmør eller peanøttsmør

Ekte vaniljepulver

Pesto hvis jeg finner en med bra kvalitet

Mandel og cashewmelk uten sukker

Kokosmelk

Økologiske produkter til hud og hjem

Renseservietter til kropp

Oppvaskmiddel

Vaskemidler til klær

Coop har billige produkter her fra eget merke englämark :)

Listen kan selvfølgelig også brukes på vanlig handletur og du MÅ ikke kjøpe alt øko :D

Veldig mange tenker sikker - herregud - dette blir dyrt! Jeg bruker faktisk ikke særlig mer penger enn andre fordi det jeg bruker ekstra på kvalitet bruker jeg ikke på søppelmat. Jonna kjøper cola som han drikker litt av i helgene, også kjøper vi litt snacks osv. Jeg handler heller ikke dyre erstatninger for knekkebrød, pasta osv hvis jeg vil spare penger. Det er dette som er dyrt, også fordi det metter veldig dårlig ift pris. Det meste av helsekost er billigst på nett så det handler jeg lite av i Sverige.

Jeg spiser endel fett slik at jeg bli mett på mindre mat, det er genialt ;)

Hva har jeg glemt, jeg blir glad for tips!! <3

10 matvarer som kan øke sjansen din for å bli gravid

 • 23.01.2017 kl. 20:11

Da vi bestemte oss for å prøve å bli gravide gjorde jeg masse research på hormonbalanse, fertilitetsdiett og hvilken mat som ville gjøre babyen vår sunnest mulig. Jeg innrømmer at jeg har vært av og på med kostholdet, rett og slett fordi jeg psykisk ble veldig brutt ned av alle utfordringene vi møtte. Nå er jeg virkelig tilbake for fullt og jeg elsker det. Å spise riktig (for meg) får meg til å yte mer i hverdagen enn jeg tidligere kunne drømt om, jeg føler meg så mye bedre og jeg har det tusen ganger bedre. Jeg er også overbevis om at kostholdet mitt har hjulpet meg å unngå de mest plagsomme symptomene ved PCO (jeg har til og med sett reduksjon i dem ved å spise riktig i forhold til da jeg ikke prioriterte det). Nå som vi skal i gang med mer hormoner etterhvert er jeg sikker på at kostholdet er veldig viktig for at kroppen min skal klare påkjenningen.

Dette innlegget er en repost fra den gamle bloggen, med litt oppdateringer ;)

Uansett om du ønsker deg barn eller ikke bør du som kvinne spise for god fertilitet. Dette går nemlig hånd i hånd med hormoner i balanse og det er essensielt for en sunn kvinnekropp. Hormonene våre styrer og regulerer mange livsnødvendige prosesser i kroppen vår, og er ikke disse i balanse vil vi raskt kjenne symptomene. Heldigvis er det masse deilig mat en kan spise for å hjelpe hormonene på veien. Denne maten vil ikke bare bidra til bedre fertilitet, men vil også styrke hud, hår og negler. En studie (1) utført på Harvard university viste at kvinner som spiste fullfedt meieriprodukter, fiberrik mat, smarte karbohydrater og unngikk transfett hadde bedre fertilitet. Denne studien (2) fant at kvinner som spiste tilstrekkelig protein og fett, og mindre karbohydrat, hadde økt sannsynlighet for å bli gravide.

Her er ti matvarer som kan øke din fertilitet:

mat fertilitet

Egg

Egg er en kilde til alle næringsstoffer med unntak av vitamin C. Egg inneholder også kolin, en forløper til nevrotransmitteren acetyl-kolin som er viktig i utvikling og funksjon av nervesystemet. Det er en myte at vi ikke skal spise egg på grunn av kolesterolinnholdet. Kolesterol er faktisk forløperen til alle steroidhormonene, blant annet østrogen, progesteron og testosteron. Produksjonen av kolesterol i kroppen øker og minker i takt med inntaket vårt, og rådet om å begrense inntak av kolesterol er nå fjernet fra de amerikanske kostholdsrådene. Velg gjerne økologiske egg når du handler, det er de eneste eggene som er produsert av høner som får gå ute i solen. Jeg prøver å få i meg minst et egg om dagen, men gjerne flere!

Brokkoli, kål og rosenkål

Disse grønnsakene er alle i familien korsblomstrede grønnsaker, som alle inneholder et plantekjemikal kalt diindolylmethane. Dette stoffet bidrar i nedbrytelse av østrogen og kan dermed øke utskillelse av overflødig østrogen i kroppen. Brokoli, kål og blomkål er også gode kilder til fiber som bidrar i utskillelse av avfallsstoffer via fordøyelseskanalen.

Biff

Biff er en kilde til en rekke B-vitaminer, jern og protein av høy kvalitet. Kvinner med jernmangel har økt rikisko for manglende eggløsning og påfølgende manglende menstruasjon, noe som gir dem en 60% redusert risiko for å bli gravide (3). Det finnes to former for jern i mat, hemjern og ikke-hemjern. Hemjern finner vi i kjøtt, fisk, egg, lever og andre animalske kilder. Denne formen for jern absorberes best av kroppen. Ikke-hemjern finner vi i blant annet bladgrønnsaker, havregryn og sesamfrø, gresskarfrø og bønner. Denne typen jern tas ikke like lett opp, og den kan hemmes av fytater i korn og garvesyre fra kaffe og te. For å øke opptaket kan du spise C-vitaminrik mat sammen med kildene til jern som paprika, sitrus og kiwi.

mat fertilitet

Lever

Lever er virkelig supermat og er en kilde til både vitamin D, vitamin A, sink, selen, folat, B12 og Q10. Orker du ikke tanken på å spise dette kan du som meg ta leverkapsler, jeg tar selv kapslene fra reinstyrke. Du kan lese mer om dem her.

Jeg tar også metylert folat, den beste folaten, som jeg kjøper her. Jenter i fertil alder og gravide i første trimester anbefales et tilskudd på 400mcg per dag.

Nøtter og frø

Nøtter og frø er kilder til essensielle fettsyrer, vitaminer og mineraler. Varier gjerne hvilke nøtter du spiser, da de inneholder ulike næringsstoffer. For omega 3 vil valnøtter, chiafrø, hampfrø og linfrø være gode kilder.

Gresskarkjerner er planterikets beste kilde til sink. Dette mineralet er nødvendig for over 300 prosesser i kvinnekroppen, blant annet celledeling og modning av egget før befruktning. Denne studien viste at kvinner med sinkmangel hadde økt risiko for tidlige spontanaborter. Sink finner du også i østers, lever, grønnebønner, biff, lam, yoghurt og skampi. Paranøtter er rike på selen, et mineral som fungerer som en antioksidant i kroppen.

Fullfete meieriprodukter (hvis du tåler dem)

 Denne (4) studien viste en positiv assosiasjon mellom inntak av fullfete meieriprodukter og fertilitet. I tillegg viste den at kvinnene som spiste lavfett varianter av melkeprodukter, som mager yoghurt og skummetmelk, hadde økt risiko for infertilitet. Fett er viktig for produksjon av hormoner, og fullfete meieriprodukter er dessuten en kilde til de fettløselige vitaminene A og D. Velg derfor fete meieriprodukter som ekte smør, helmelk og fullfet yoghurt hvis du ønsker bedre fertilitet.

mat for fertilitet

Mørke bladgrønnsaker

Spinat, grønnkål, ruccula og feldsalat er eksempler på blader som er rike på folat og vitamin K. Folat er nødvendig i de første ukene av svangerskapet, ukene vi gjerne ikke vet om vi er gravide. Dette B-vitaminet er essensielt i celledeling og mangel kan derfor føre til nevralrørsdefekter. Kvinner i fertil alder anbefales å ta et tilskudd på 400 mg folat per dag, men dette behovet kan også dekkes via et rikelig inntak av grønne bladgrønnsaker, linser, lever og bønner. For å øke inntaket av bladgrønnsaker tilsetter jeg dem i smoothie. Spinat og grønnkål gir lite smak og er derfor mine favoritter.

Fet fisk

Fet fisk er kilder til de marine omega 3 fettsyrene som er viktig for dannelsen av hjerne og øyne. Disse fettsyrene finnes kun i animalske kilder. Ønsker du ikke å spise fet fisk kan du ta et høykvalitets omega 3 tilskudd som omega cure. Fet fisk bidrar også med proteiner av høy kvalitet og vitamin A.

mat for fertilitet

Linser

Linser er rike på folat, protein og fiber. Som nevnt er folat viktig for å unngå nevralrørsdefekter tildlig i svangerskapet. Proteiner er viktig for celledeling, egghelse og dannelse av vev, og fiber er viktig for å rense ut gamle hormoner samt balansere blodsukkeret. Jeg liker å koke linser i supper for å gjøre dem mer mettende og proteinrike, men husk at linser bør bløtlegges for å bryte ned antinæringsstoffer.

Bær

Bær er lavglykemiske og bidrar til et jevnere blodsukker. De er små antioksidantbomber og smaker fantastisk så her er det bare å kose seg. Ha bær i smoothies, på yoghurt, som snacks, i salat eller på grøt. Bær er også rike på vitamin C og fiber, hiv innpå!

Altså masse deilig mat, nam nam <3 Nå skal jeg spise middag med min kjære bestående av ørret, blomkålmos og økologisk pesto <3

Vil du lære mer fra meg? På onsdag og på tirsdag neste uke holder jeg gratis foredrag over nett! Bli med :D

<3

Jeg måtte lyve litt

 • 22.01.2017 kl. 20:06

Hei hei <3

Som dere sikkert skjønner har jeg måttet lyve litt i det siste. Jeg har nemlig ikke vært hjmme hos mamma og pappa og jobbet i helgen. Klokken 11.30 på fredag overrasket jeg min kjære venninne Anne på jobb for å ta henne med på utdrikningslag! Søsteren hennes og jeg er begge forlovere og vi har planlagt denne turen i mange måneder. Etter mange møter, telefoner og meldinger, lukket facebookgruppe med alle jentene og detaljert planlegging er jeg så sykt ofrnøyd med hvor utrolig bra denne turen ble!

Anne og jeg bodde på en suite som vi hadde pyntet med masse stæsj. Der kune vi også ha vors begge dagene så det var koselig. På lørdagsmorgen, etter frokost, tok vi turen til Gøteborg escape house som anbefales på det varmeste. Utrolig gøy, skummelt og en perfekt aktivitet for å komme i stemning og bli bedre kjent. På lørdagen var vi også på Hagabadet, et veldig fint spa der vi hadde et eget rom, vin, frukt, morgenkåper og kos. Ellers har det blitt mye drikke, fest, god mat og utfordringer til bruden. Ganske snille oppgaver da ;)

Noe av det beste var på vorset på lørdag da jeg spilte av en film jeg hadde laget med brudgommen. Da hun var ute og reiste sist snek jeg meg ned til leiligheten deres og stilte ham spørsmål om Anne. Vi spilte det hele inn på film også måtte Anne gjette hva han hadde svart før vi viste svaret. Det var både søte og drøye spørsmål, også fikk jeg ham til å forklare bakhistoriene osv. Det var så gøy, fordi hun gjettet nesten alt perfekt, de er så søte <3 Tusen takk til Kai som stilte opp, du er sporty!!

Jon Anders har vært på utdrikningslaget med brudgommen så vi er begge relativt reduserte. Nå skal jeg ta meg en lang dusj, lage meg en kopp te og krype opp i sengen. Nå skal jeg heldigvis ikke drikke på en stund og neste gang skal jeg prøve endel triks jeg har lest meg til, og dele de med dere hvis det fungerer. Hangover no more, hehe.

Jeg håper dere har hatt en fin helg også gleder jeg meg til å være ernæringshelene i morgen. Det er utrolig hvor mye jeg savner mine normale rutinger når jeg er borte altså, sunn mat forever <3

P.S. Såååå gøy at så mange har meldt seg på foredragene mine! Det er jo bare helt rått! 50% av plassene er allerede tatt så vær rask hvis du vil være med. Du finner påmelding her.

5 hemmeligheter til kroppen du elsker - gratis foredrag

 • 20.01.2017 kl. 07:50

Hei søte deg!

I går jobbet på spreng for å få ferdig mitt nyeste prosjekt, og nå kan jeg endelig dele med deg! Bedre fredagsfølelse skal du lete lenge etter <3

Jeg elsker å holde foredrag - det er faktisk noe av det morsomste jeg gjør. Jeg får snakke om det jeg brenner for - hvordan mat kan endre liv. Det høres sikkert dramatisk ut, men jeg har sett så mange endre livene sine ved å endre nettopp hva de spiser. Daglig får jeg mailer, snaps og meldinger fra særlig kvinner som har fått et helt nytt syn på mat.

Ved å snu mange av de tradisjonelle rådene på hodet har jeg fått det bedre i min egen kropp - det er utrolig verdifullt for meg. Slik har det ikke alltid vært, og jeg vet at det ikke er slik for veldig mange. Det gjør meg så trist og frustrert at så mange går rundt forvirret og redde for hva de skal spise. Jeg skjønner deg så godt, det er vanskelig!

Derfor vil jeg ha et stort foredrag! Jeg vil ha deg med live, over nett, og fortelle deg hva som må til - og hva jeg selv har gjort. Dette er rådene jeg kommer tilbake til igjen og igjen - og de virker hver gang.

Jeg har satt opp to tider der du kan bli med, trykk på bildet over eller her for å sikre din plass. Der kan du også velge hvilken dato du vil være med. Dette foredraget går altså rett fra ditt hjem til mitt - men det er kun du som ser meg på din skjerm ;)

Jeg gleder meg til å se deg <3

Kefir - hvem, hva, hvorfor?

 • 19.01.2017 kl. 20:16

Jeg får så mange spørsmål om kefir at jeg synes den trengte sitt helt egne innlegg der jeg svarer på de vanligste. Kefir kan kjøpes på butikken, den finnes kun i en variant, den økologiske fra Tine. Du kan også lage kefir selv, det gjør jeg. Det som er så spesielt med kefir er at bakteriene som brukes for å lage kefir er svært bredspektrede, det vil si at det finnes mange ulike bakteriestammer i ferdig kefir. Dette er veldig bra for tarmen din, for som jeg har sagt så mange ganger så er bakteriene i tarmen ekstremt viktige for hvordan du føler deg.

For at du skal bli en kefirdronning du også har jeg samlet de vanligste spørsmålene. Hvordan du lager kefir kan du lese i dette innlegget.Er kefir fra butikken det samme og like bra som hjemmelaget kefir?

Nei, det er den ikke. Når du lager kefir hjemme inneholder den langt flere av de gode bakteriene, altså både flere bakteriestammer og flere av hver bakteriestamme. Den på butikken er ok, men den er ikke så super som hjemmelaget.

Hvor kan jeg få tak i kefirkorn?

Den letteste måten å få tak i korn er ved å få dem av en annen kefirdronning (eventuelt konge). Dette kan du finne på facebook, for eksempel i gruppen melkesyregjæring. Jeg har dessverre ikke mulighet til å sende korn eller gi bort korn per dags dato ;)

Bruker jeg de samme kefirkornene til vannkefir og melkekefir?

Nei, det er to ulike korn, altså ulike bakteriekulturer.

Er kefir laktosefritt, kan jeg lage kefir av laktosefri melk?

Når vi lager kefir spiser bakteriene opp laktosen, melkesukkeret. Denne prosessen skjer jo mer og mer jo lenger kefiren får stå. Helt laktosefri blir den nok ikke, det er i hvert fall ikke noe jeg kan garantere. Jeg vet om mange (inkludert meg selv) som tåler kefir langt bedre enn produkter med laktose. Noen sier at kjøpekefir inneholder mer laktose enn den du lager hjemme. Da melkesukkeret (laktosen) er maten for bakteriene kan du ikke bruke laktoseredusert eller laktosefri melk.

Kan jeg lage kefir av noe annet enn melk?

Du kan lage kefir av plantemelk, men bruker du kefirkorn er det lurt å gi dem vanlig melk innimellom da det er det de egentlig lever av. Får de kun kokosmelk vil du til slutt sulte (stakkars kefirkorn).

Hvordan skal hjemmelaget kefir smake?

Det smaker nydelig - frisk og syrlig! Den skal ikke smake sur melk, gjæret, kumøkk eller vondt i det hele tatt. Kefir er "surt" ikke søtt, men det skal ikke smake noe annet enn syrlig i min mening.

Hvordan skal jeg spise kefir?

Jeg blander hjemmelaget kefir i smoothie eller blander med cottage cheese, stevia og bær. Sistnevnte er en av mine favoritter. Jeg vet om folk som drikker kefir rent, men det er liksom ikke noe mål for meg.

Jeg håper du fikk svar på det su lurte på - hvis ikke kan du stille spørsmål i kommentarfeltet :D

Happy kefirlaging <3

Chips uten karbohydrater, med superegenskaper!

 • 18.01.2017 kl. 08:31

Takket være mine rawfood dager har jeg lært å lage endel godsaker som jeg tyr til når jeg har lyst på noe godt. Derfor savner jeg sjelden "vanlig" godis eller potetgull, det er jo så utrolig mye digg jeg kan lage. Jeg spiser så mye godt i løpet av en dag, men jeg gjør det fordi jeg vil. Det er veldig stor forskjell på dette og min tidligere følelse av at jeg bare må ha noe, typ jeg tømmer kjøleskapet og spiser ting bare for å spise sug.

Vil du lære mer om søtsug kan du sjekke ut gratistreningen min her.

Grønnkålchips eller kalechips er en klassiker blandt helsenerder som meg, og jeg glemmer at ikke alle har fått teste denne godsaken. Jeg har en tendens til å tenke at denne bloggen kun må inneholder de aller nyeste trendene, men det er jo feil. Jeg lærer noe nytt hele tiden, men samtidig finnes det så mye jeg lærte for så lenge siden som andre ikke har fått med seg. I er alle i ulike deler av vår unike helsereise, og uansett om vi kan utrolig mye kan vi bli inspirert av andre. Jeg synes det er gøy å ta opp igjen ting jeg gjorde før som jeg nesten hadde glemt.

Grønnkålchips er en slik ting, og nå som jeg hadde en diger pose grønnkål på hell i kjøleskapet ville jeg lage nettopp det. Grønnkål inneholder masse kreftbekjempende plantekjemikalier, fiber og næringsstoffer. I min mening får du den aller beste chipsen ved å bruke næringsgjær. Dette er en type gjær som ikke ligner på annen gjær, du trenger ikke være redd for å bli oppblåst eller få mageproblemer av den. Næringsgjær har en "ostete" (i mangel på et bedre ord) smak så den er perfekt for deg som ikke spiser ost. Jeg kjøper næringsgjær på iherb her, men det finnes nok på noen helsekoster også.

Grønnkålchips alá Helene

En stor pakke grønnkål

3-4 ss olivenolje

6 ss næringsgjær

Salt (jeg bruker himalayasalt)

Vask og tørk grønnkålen godt hvis den ikke allerede er vasket og riv "bladene" fra stilkene. Jeg kaster disse da de ikke blir noe gode i chips, men lager du juice kan du eventuelt juice dem.

Riv bladene i passe størrelser og ha dem i en bolle. Ha over olje, næringsgjær og salt. Har du ikke næringsgjær kan du bruke andre krydder som paprika, chili eller andre ting du liker.

Masser inn krydderet før du fordeler grønnkålen på et par stekebrett. Pass på at bitene ikke ligger oppå hverandre, da blir de ikke sprø.

Stek chipsen i ovnen på 150 grader i 10-15 minutter. Følg godt med så de ikke svir seg, og husk at alle ovner er ulike.

Kos deg!! <3

P.S. dette er bare en brøkdel av alle chipsene jeg fikk altså, men de blir borte på 123. Mange av grønnkålchipsene jeg har kjøpt har ikke smakt godt, hjemmelaget er best!

 

Alt du lurer på om kollagen

 • 17.01.2017 kl. 10:53

Hei søta <3

Nå sitter jeg med en tekopp og skriver til deg etter en lang morgentur med dalende puddersnø. Selvfølgelig var det deilig å ligge under dynen i morres, men når du først har kledd på deg, fått i deg en kaffekopp og er på tur er det virkelig så mye bedre. Jeg var hjemme igjen fra en times tur allerede kvart på åtte!

Jeg gjør ikke dette hver dag, men de dagene jeg gjør det er alltid de beste dagene!

Hver eneste dag får jeg spørsmål om kollagen på mail, snap og her på bloggen. Det skjønner jeg godt, for dette proteinet har en lang rekke, dokumenterte helsefordeler. Kollagen er proteinet vi har mest av i kroppen og det bygger opp vev som hud, ledd, bein og brusk. Kollagen demper betennelser, kan motvirke aldringstegn og cellulitter, reparerer tarmcellene og reduserer smerter i ledd.

Kraft og kollagen har mange av de samme helsefordelene fordi kraft nettopp er en kilde til kollagen. Selv ville jeg aldri vært uten min kjære kraft, men noen er rett og slett ikke interessert og det skjønner jeg. Hvis du vil lære å koke kraft kan du klikke her.

Da kan et kollagentilskudd være et alternativ. Kollagen er hydrolysert slik at det lett blander seg i bade kald og varm væske. Det har ingen smak og er derfor enkelt å få i seg. Du kan blande det i smoothie, te, kaffe (perfekt i bulletproof) og til og med røre det inn i varm mat.

Selv drikker jeg kraft i form av supper et par ganger i uken, men jeg elsker å få i meg kollagen i tillegg. Jeg tar et par skjeer i min morgenkaffe og jeg elsker effektene. Jeg har også fått tilbakemelding fra en rekke lesere, kunder og andre som jobber innen helse at de opplever glattere hud, økt hårvekst på hode og bedre fordøyelse, akkurat som meg. Kollagen virker betenneslesdempende og inneholder såkalte glukosaminoglukaner som demper smerter i ledd. Hvis du følger meg på snapchat (heleneragnhild) har du sikkert sett at neglene i det siste. Jeg pleier å klippe de korte fordi jeg synes det er så fresht, men jeg hadde lyst til å prøve å la mine vokse ut. De har blitt så lange at jeg måtte file dem ned og de er kjempe sterke og fliser ikke. Dette er både lekkert (lov å være litt berte) og et tegn på at kroppen min responderer bra på maten den får.

Kollagen og gelatin har de samme helsefordelene, men de har ikke de samme effektene i matlaging og de har derfor ulike bruksområder. Det har jeg skrevet mer om i denne artikkelen.

I det siste har jeg testet en ny type kollagen som kan kjøpes her i Norge. Jeg vet at mange har ønsket nettopp dette nemlig. Dette kollagenet er hydrolysert og patentert og det har en utrolig høy kvalitet. Av alle typer jeg har testet har denne virkelig ingen smak (noe jeg vet flere har reagert på med andre kollagentyper)  og løser seg opp veldig lett. Kollagenet er utviklet av min tidligere coach Børge Fagerli som er høyt respektert innen treningsbransjen. Du finner kollagenet her.

Jeg håper du får en super tirsdag!

P.S. venter du på svar på mail fra meg? Det kommer, jeg lover!! De siste dagene har jeg svart på rundt 500 mail så jeg ber om litt tålmodighet. Det er bare meg og macen, men jeg svarer deg så raskt jeg kan! Stor klem fra meg <3

Ernæring er min lidenskap - tusen takk <3

 • 16.01.2017 kl. 20:57

De siste ukene har jeg fått så utrolig mange koselige meldinger fra dere, og jeg må bare få takke! Jeg elsker virkelig faget mitt, så når jeg får så fine tilbakemeldinger og så mange takker meg for det de har lært blir jeg så glad og selv takknemlig.

Jeg sitter utrolig mye alene og jobber, og selv om jeg elsker jobben min er det klart at jeg noen ganger savner kollegaer å skravle med og dele dagen med. Ingen jobber er perfekte, sånn er det. Derfor setter jeg uendelig pris på alle de fine tilbakemeldingene jeg får fra dere på jobben jeg gjør slik at jeg ikke føler at jeg bare kaster ting ut i luften. Kunnskapen jeg deler påvirker så mange mennesker, det vet jeg fordi jeg hører det fra dem hele tiden.

Har du ikke testet noen av mine gratisprodukter har jeg linket til alle under. Liker du dem setter jeg utrolig stor pris på om du vil bruke et minutt og dele ditt favorittprodukt med dine facebookvenner. Eventuelt kan du dele dette innlegget. Slik kan vi lære enda flere om sunne vaner og bidra til å bedre liv. Det høres sikkert cheezy ut, men det er faktisk akkurat det vi gjør <3

Den store søtningsguiden - oversikt over alle søtningsmidlene, hvilke jeg anbefaler og hvilke du bør holde deg unna

Den stor kraftguiden - lær å lage næringsrik kraft som kan reparere tarmen, styrke hud, ledd og negler og dempe betennelse

Bli kvitt søtsugkurset - for deg som vil lære mine triks til å bli kvitt søtsug. Jeg brukt disse selv etter jul og det var som forduftet etter bare et par dager :D

I dag var første gang på lenge at jeg virkelig følte meg som meg selv der jeg stod på steppen på Elixia. Det var så deilig, etter så mange måneder med lite trening og lite overskudd. Jeg fikk nesten tårer i øynene, haha!

Denne uken skal jeg trene mandag, onsdag og lørdag slik jeg har gjort de siste ukene. Ellers går jeg morgentur de fleste dager, i dag gikk vi hjemmefra syv og det var en perfekt frisk start på dagen min <3

Ned i vekt, mindre betennelse og reparert tarm?

 • 15.01.2017 kl. 20:25

Jeg vet om en matvare som er sunn, billig, miljøvennlig og med flere helsefordeler enn de fleste kosttilskudd. Jeg snakker ikke om grønnkål, blåbær eller egg, men selvfølgelig om næringsrik, helende kraft!

Jeg begynte med regelmessig kraftkoking for over 5 år siden og jeg har ikke angret et sekund. Jeg oppfordrer alle jeg møter til å gjøre det sammen, men for de aller fleste føles det hele ganske overveldende. Dette er mye fordi vi rett og slett ikke er vant til å håndtere bein, ledd og brusk fra dyr. Dette er ikke din skyld, jeg vet akkurat hvordan du har det. Nå digger jeg å lage kraft fordi jeg kan utnytte næringsstoffene fra ressurser som ellers går i søpla. Disse næringsstoffene er gull for din helse, hud, ledd og tarm, alle vinner!

Jeg får utrolig mange spørsmål om kraft, hvilke bein en bør bruke, hvor lenge en bør trekke kraften og hvorfor kraft i det hele tatt er sunt. Siden søtningsguiden var en enorm success bestemte jeg meg for å lage en egen kraftguide også!

Hvis du vil lære å lage kraft og alle fordelene du kan få kan du laste ned guiden her eller ved å trykke på bilde under :D

Lik gjerne facebooksiden min er for gratistreninger, oppskrifter og flere tips til god helse <3

Veien til lykke? Happy go lucky

 • 13.01.2017 kl. 12:34

Det gleder meg at det stadig blir mer innenfor å snakke om psykisk helse i Norge. Jeg har sett hele den nye serien til Ida Fladen og jeg ble veldig entusiastisk. Ikke bare fordi Ida virker som et nydelig vesen og er utrolig flink til å by på seg selv, men fordi jeg føler serien får frem så mange gode poenger. "Happy go lucky" viser at det nytter å gjøre noe for å bli bedre, og det er jeg så glad for!

I fjor gikk jeg gjennom en personlig krise. Etter mange måneder med prøving og ingen positiv graviditetstestble det tydelig for meg at jeg måtte akseptere at heller ikke dette skulle gå slik jeg hadde tenkt. Det er jo slik det som regel er i livet, at ting ikke blir som vi tror. Jeg som hadde forberedt meg så godt til å bli gravid og bli mamma, stod plutselig veldig alene. Jeg var ikke gamle Helene som trente, levde for ernæring og drakk vin i helgene, men jeg var heller ikke gravid Helene. Hvem var jeg?

Dette ble som den veldig store dråpen som fikk det emosjonelle stressbegeret mitt til å renne over. Det ble et langt år med oppturer og nedturer.  Plutselig følte jeg at ingenting var vits, jeg ble uinteressert, tiltaksløs og lei. Hadde jeg gått til legen og inrømmet de mørke tankene i hodet mitt hadde nok ikke veien til en diagnose vært så lang. Jeg fikk masse gode råd, men jeg ville ikke høre. Jeg var ikke klar rett og slett. Jeg husker jeg satt i bilen og tenkte at hvis jeg dør i en ulykke nå så har det ikke så mye å si, jeg får ikke det jeg ønsker meg i livet uansett. Dette er fælt og skummelt å skrive, men det var faktisk så ille.

Før jul kjente jeg at det var nok. Jeg hadde et liv uten baby, et liv jeg ikke likte. Sakte men sikkert skjønte jeg at dette ikke kunne fortsette, jeg kunne ikke la det fremtidige barnet mitt bære hele min lykke. Hele livet mitt kan ikke stå på hvorvidt jeg blir gravid eller ikke. Jeg var og er i en kjip situasjon når det gjelder fertilitet, det må jeg akseptere. Jeg kan syte og klage om det og få all sympatien i verden, men dette vil ikke hjelper meg. Det vil ikke gi meg en baby og jeg vil ikke bli noe gladere. Dessuten går tiden, tid jeg aldri vil få tilbake.

Jeg så livet mitt utenifra og så at det var så mange ting jeg kastet bort ved å isolere meg, slutte å bry meg om kroppen min og gi opp. Jeg var livredd for å gi slipp på kontrollen, jeg følte at hvis jeg sluttet å prøve så hardt å bli gravid så ga jeg opp. Om jeg ikke jobber hardt for å bli gravid vil jeg vel aldri bli det? Dette er jo bare tull, det er rett og slett ikke slik det fungerer. Jeg bestemte meg for å gjøre en endring. Jeg begynte å ta vare på meg selv igjen. Jeg satte meg selv først. Jeg satte rammer for jobbhverdagen, jeg planla å kose meg med venner, jeg booket hudpleie, jeg satte opp en treningsplan og jeg kuttet sukker. Hvis du vil vite hvordan jeg gjorde sistnevnte kan du lese mer her.

De siste ukene har jeg kjent på en helt annen energi, den gamle Helene er på vei tilbake. Det har ikke vært lett og flere dager har jeg villet gi opp. Jeg har hatt så lyst til å droppe trening eller dra hjem fra senteret, jeg har ikke hatt lyst til å gå morgentur, jeg har ikke hatt lyst til å lage matpakke og jeg har ikke hatt lyst til å ta tilskudd, men hver eneste dag har det blitt lettere. Søtsuget er borte, morgentrøttheten er bedre, humøret er hundre ganger bedre og jeg kjenner plutselig på glede igjen. Jeg får fortsatt stikk i hjertet når en ny gravidkunngjøring kommer på facebook, men jeg gpr ikke i kjelleren lenger. Før gråt jeg hver dag, og nå kjenner jeg på glede og overskudd hver dag. Ikke hele tiden, men hver dag!

Det er akkurat dette serien til Ida viser, at du selv må gjøre tiltak for å få det bedre. Selvfølgelig skal vi akseptere at vi har det tøft i perioder. Du skal ikke skyve følelser ned og late som ingenting. Samtidig kan du ikke legge deg ned og gi opp, eller ligge på sofaen og spise. Da blir ikke livet ditt bedre i det hele tatt. Få hjelp, vær ærlig, snakk med noen og prøv å se ting i perspektiv.

Du må gjøre jobben, men du trenger heldigvis ikke gjøre det alene <3

Oljen som brenner fett, gir overskudd og bedrer hukommelsen

 • 12.01.2017 kl. 09:58

Adlinks

De siste ukene har jeg brukt en helt spesiell olje i hverdagen. Jeg har snappet den noen ganger om fått veldig mange spørsmål om jeg ikke kunne fortelle mer. Derfor tenkte jeg at jeg skulle lage et helt innlegg om denne vidunderoljen som jeg liker så godt.

Oljen jeg snakker om heter MCT olje, som står for "medium chain triglyseride" og betyr mellomlang fettsyre. Disse fettsyrene er kortere enn de fleste andre fettsyrer og har derfor helt spesielle egenskaper og virkninger i kroppen. MCT har mellom 6-12 karbonatomer sammenlignet med omega-3-fettsyrer som har 13-22 karbonatomer.

Selv merker jeg helt klart økt energi, mer varme i kroppen og en klarere hjerne når jeg bruker denne oljen. Huden min elsker den også! Jeg tilsetter den til bulletproof kaffe eller te og til smoothies, men du kan også bruke den i dressinger og til å lage hjemmelaget majones. Du kan til og med bake med den hvis du vil.

Jeg har aldri fungert bra på mye sukker og karbohydrater, kroppen min elsker faktisk å brenne fett. Dette er meget spennende sett i lys av den nye ME-forskningen som har kommet ut, med en hypotese om at ME kan være forårsaket av en feil i nettopp glukose (sukker) forbrenningen. Hvis jeg har denne feilen ville den forklart hvorfan et kosthold rikt på fett kunne få meg til å fungere veldig mye bedre. Utrolig spennende rett og slett, jeg gleder meg til det kommer mer forskning på dette!

Her kan du lære å lage min bulletproof kaffe eller te:

Jeg bruker en stor kopp kaffe eller varmt vann og to ss dandyblend (kjøpes her). Dandyblend er en glutenfri tedrikk uten koffein, laget med blandt annet løvetannrot. Den smaker rikt som kaffe, og passer perfekt om du ønsker å drikke mindre eller unngå kaffe. Jeg tilsetter også collagen (fordi det gir fantastiske fordeler) som jeg kjøprer her eller her.

Hvorfor er MCT annerledes?

Når vi spiser fett brytes fettsyrene ned i fordøyelsen ved hjelp av galle og enzymer før det tas opp i tarmen. Her settes de sammen igjen før de frigis til blodbanen. I motsetning til proteiner og karbohydrater kan ikke disse fettsyrene fraktes med portvenen til leveren, men blir i stedet sendt via lymfesystemet til blodstrømmen. Korte- og mellomlange fettsyrer slipper denne ruten, de er nemlig så vannløselige at de kan transporteres direkte til leveren via portvenen.

MCT oppfører seg derfor annerledes i kroppen enn annet fett, og det er det som gjør at den får spesielle egenskaper. Det er vanskelig for kroppen å lagre disse fettsyrene, i stedet blir de raskt brent til energi. Jeg pleier å kalle den for kokosolje på speed fordi kokosolje også inneholder MCT, men langt fra like mye. Med en ren MCT olje får du altså en mye større effekt.

MCT har ingen smak og ingen påvirkning på blodsukkeret. Denne oljen passer både for deg som spiser lite karbohydrarter og for deg som spiser mer fordi kroppen som sagt heller vil bruke den som energi enn å lagre den. MCT kan til og med øke ketonlegemer, noe som kan være veldig gunstig for forbrenningen.

MCT-olje kan:

- Redusere magefett ved å øke forbrenningen

- Hindre vektøkning

- Gi deg økt energi og overskudd

- Bedre tarmfloraen

- Dempe betennelse - for eksempel ved kviser

- Redusere "hjernetåke" og gi deg bedre hukommelse

- Holde deg mett lenger

- Redusere risiko for metabolsk syndrom

Jeg bruker MCT-olje fra soma og denne har jeg brukt i flere år. Den har et høyt innhold av C8 og C10 som er de mest potente MCT-oljene, og ingen fyllolje slik endel andre MCT-oljer har. Du finner vidunderoljen her eller på helsekost.

Lavkarbo loff - 3 ingredienser

 • 11.01.2017 kl. 08:40

Dette er en skikkelig lavkarbo klassiker og kalles mye forskjellig, blant annet oopsies og cloud bread. De minner meg mest om loff, både i utseende og smak, så da kaller jeg de det. Jeg synes de er veldig gode med kalkun, ost og agurk, det er enkelt å ta med seg og veldig raskt å lage.

Disse "polarbrødene" kan du egentlig bruke til hva som helst av pålegg, eller som hamburger- eller pølsebrød. Du trenger kun tre ingredienser for å lage dem, det er enkelt og det går fort. Bedre blir det vel ikke? Jeg brukte snøfrisk som er laget av geitemelk, men du kan også bruke kremost. Neste gang jeg lager det skal jeg teste kokoskrem for en melkefri variant.Lavkarbo loff - oopsies

3 egg

3 ss kremost (jeg brukte snøfrisk)

1/2 ts bakepulver

Del eggene i to boller, hvitene i den ene og plommene i den andre. Visp hvitene med en elektrisk visp (eller håndvisp hvis du har tålmodighet) til det blir helt stivt. La denne bollen stå mens du visper eggeplommen, snøfrisk og bakepulveret sammen. Når det er godt blandet heller du det over i den stive eggehviten og rører det forsiktig inn. Pass på at all luften du pisket inn ikke røres ut. Når det er blandet kan du fordele røren som små "rundinger" på et bakeark. Stek på 180 grader i ca 20 minutter. Jeg fikk 8 stykker tror jeg, og stekte den på to brett. Hvis du vil kan du drysse litt revet ost eller sesamfrø over.

Med en gang de er avkjølt la jeg dem i en pose, da holder de seg myke. De avkjøles på ca 5 min, og lar du de ligge ute for lenge blir de harde. De holder ca 3 dager i kjøleskapet, men blir nok borte fort. Jeg ville ikke frosset dem ;)


Har du testet disse før??

Så gøy at så utrolig mange av dere har skaffet dere søtningsguiden, responsen har vært helt super!! Om du ikke har den enda kan du laste den ned helt gratis ved å trykke på bilde under:Stor klem fra meg <3

Nyt deg slank og sukkerfri

 • 10.01.2017 kl. 08:09

Å være sukkerfri betyr ikke at du ikke kan kose deg med god mat. Faktisk er det slik at etter få dager uten sukker begynner maten du ellers spiser å smake bedre. Smaksløkene dine tilpasses maten du spiser og derfor kan du merke at ting du før syntes smakte lite nå smaker mer. Plutselig trenger du kun en halv banan i smoothien eller noen dråper stevia i kefiren for at den skal være søt nok. Ikke minst begynner du å tilpasse deg andre smaker som syrlig og bittert. Selv om vi er voksne er det så viktig å smake på maten og tilvenne oss ny mat.

Kroppen din trenger skikkelig mat, sånn er det. Så fyll tallerkenen med egg, grønnsaker, kjøtt, fisk, meieriprodukter, frø og nøtter. I tillegg til dette kan du finne ting du kan kose deg med, uten at det gir deg mer søtsug, svingende blodsukker og uren hud. Høres det bra ut?

Mange vil sikkert si at absolutt all søtning må kuttes ut for at en skal være "sukkerfri", men det er ingen livvstil for meg i hvert fall. Livet er ikke sort hvitt, og jeg har lyst til å kose meg på veien til topp helse, energi og overskudd. Jeg mener også at det er fullt mulig! Hvis du vil lære hvilke søtningsstoffer jeg anbefaler og hvilke jeg synes du bør styre unna kan du laste ned den store søtningsguiden - helt gratis <3

Mer er mine søte favoritter:

Hjemmelaget rå sjokolademousse

Denne oppskriften inneholder masse deilig næring, den smaker fantastisk og den holder deg mett. Jeg lager ofte opp en porsjon av denne og har i kjøleskapet slik at jeg kan ta meg en porsjon når jeg har lyst på noe godt, men sunt. Du finner min beste oppskrift her :D

Questbarer

Jeg har litt sånn elsk hat forhold til questbarene da jeg liker dem veldig godt, men ikke ønsker å spise for mange av dem i hverdagen. Innholdet er det beste av alle barer jeg har funnet da jeg ønsker å unngå frukt- og nøttebarer. Jeg bruker disse som kos til kaffen eller som et på farten måltid i knipe. Mine favoritter er cookie dough og blueberry pie, men det er så mange gode.

Kremet sukkerfri isHar du en god blender, en foodprosessor eller en stavmikser kan du lage deg en sunn is på 123. Jeg blander bær, proteinpulver og litt kokosmelk eller fløte for å få en is som blir kremet og god, men samtidig ikke får blodsukkeret mitt til å svinge. Selv om is er veldig sommer er det godt hele året, særlig etter trening er dette skikkelig digg! Her finner du en av mine favoritter :)

Hjemmelaget nøttesmør eller kokossmør

Nøttesmør smaker himmelsk, inneholder mye sunt fett og fungerer knall mot søtsug. Selv elsker jeg å lage mitt eget, da kan jeg være kreativ og tilsette de smakene jeg selv har lyst på. Mine favoritter er mandelsmør, mandelsmør med valnøtter, hasselnøttsmør og kokossmør. Sistnevnte er ganske annerledes enn de første, men må bare prøves. Du kan spise nøttesmør som snacks på en skje, men du kan også tilsette det i smoothie, cottage cheese eller sjokolademousse, eventulet i grøt. Skikkelig nam!

Hva er din søte favoritt?

Lær mer om søtsug i mitt gratiskurs "slik blir du kvitt søtsug" her eller i min store søtningsguide!

Lag deg en nydelig tirsdag <3 Jeg skal jobbe på "kontoret" og møte beste Tilly med baby <3

 

Redd verden med meg (litt) og vinn 10 000kr

 • 09.01.2017 kl. 10:24

I samarbeid med Grønt Punkt Norge

God morgen kjære du!

I vår så jeg serien Live redder verden. Litt. og det fikk meg til å tenke over mitt eget forbruk. Jeg har aldri vært spesielt engasjert i miljø. Jeg sier ikke at jeg ikke bryr meg, men det er ikke min hjertesak. Jeg har absolutt et forhold til hvordan min livsstil påvirker miljøet, men jeg er ikke veldig motivert til å gjøre drastiske tiltak for at mitt forbruk skal være null. I stedet prøver jeg å gjøre små ting, hver dag. For det er nettopp det, små ting utgjør faktisk en forskjell. Når vi er så mange som skal dele på ressusene er det faktisk langt viktigere at alle gjør litt, enn at enkelte gjør alt.

Her er noen av tingene jeg gjør for å redde verden. litt...

♥ Sortere papp, glass og farlig avfall. Jeg prøver å bli flinkere på plast og mat også, men her synder vi innimellom.

♥ Gå i stedet for å kjøre eller ta bussen. Jeg elsker å gå og har jeg tid og mulighet går jeg til nesten alle møter, trening, til venninner og til og med til vors. Dette er bra for helsen min også, vinn vinn.

♥ Kjøpe mindre kjøtt og heller velge lokale bønder som bryr seg og dyrene og miljøet

♥ Handle mer økologisk

♥ Handle mindre klær, sko, vesker - jeg kjøper meg heller en kvalitetsgenser enn fem billige

Å gjøre noe bra gjør også at du føler deg bedre. Nå kan du til og med vinne penger på å spare miljøet! Jeg husker så godt da vi var små og stappet kartonger nedi hverandre før vi skrev på navn og nummer. Vi vant aldri, men jeg synes alltid det var gøy. I år relanseres returkartonglotteriet med helt nye regler. Fra nå av kan du skrive navn og nummer på hver eneste kartong du kjøper. Lever kartongene sammen med annen papp og papis og du er automatisk med i trekningen om 10 000 kroner. Hvis du fortsatt vil stappe flere kortonger i hverandre kan du stappe 6 melkekartonger oppi en syvende, da kan du ville hele 100 000. Du kan lese alle reglene her.

Jeg har samlet opp alle kartongene våre de siste ukene og i går skrev jeg navn og nummer på alle. Perfekt søndagsaktivitet her jeg stod sminkefri på kjøkkenet.

Jeg håper du har lyst til å være med å redde verden med meg, i hvert fall litt <3


 

Vil du lære mer om kosthold, trening og helse - helt gratis?

 • 08.01.2017 kl. 19:39

Er det en ting jeg har lært av - og da snakker jeg enorme mengder kunnskap - så er det gjennom podcast. Når jeg trenger inspirasjon, motivasjon, en boost, ja da tar jeg meg en tur med podcast på øret. Da får jeg ny kunnskap, påfyll, inspirasjon, stressmestring og hverdagsmosjon! Jeg har tidligere delt innlegg med mine favoritter her og det er mange av disse jeg fortsatt hører på. Ikke minst går jeg tilbake i arkivene og hører på gamle episoder igjen. Dette er en helt fantastisk ressurs!

Ut på tur selfie på snapchat :D

I fjor var jeg selv gjest på ingefær podcast der jeg snakket om næringsrik mat, tankesett, magefett og litt om ME. Jeg har siden blitt godt kjent med Sara både via podcasten og privat da vi har masse til felles. Jeg skjønner at mange ønsker seg norske podcaster og her er virkelig ingefær en favoritt.

Jeg har fått så mange gode tilbakemeldinger på episoden, og i dag kan jeg dele at jeg var så heldig å få komme tilbake. I dag ble årets første episode utgitt og her gir Funkygine og jeg våre beste tips til å nå dine mål i det nye året. Jeg gleder meg til å høre hva du synes! Du kan høre episoden ved å laste ned podcast appen på din mobil eller via itunes, begge er helt gratis.

Andre norske podcaster jeg liker er foreldrerådet (ja, jeg liker å være forberedt), Tusvik og Tønne (favoritt) bra damer og Pia og psyken.

Jeg vil også tipse dere om å følge facebooksiden min for å se meg live hele tre ganger i uken fremover! Her vil jeg dele masse tips, svare på spørsmål og kanskje til og med lage litt mat. Jeg elsker å komme i kontakt med deg og jeg synes facebook live er en helt super måte å gjøre det på. Jeg håper vi sees klokken 20 i kveld <3

Jeg vil nyte hverdagen min

 • 06.01.2017 kl. 09:59

I samarbeid med Freska.no

Følelsen av å våkne opp i ren leilighet <3

For en deilig uke det har vært! Jeg har fått gjennomført så mange av målene jeg hadde satt meg.

♥ Jeg har trent to ganger (skal en tredje i morgen også!) og gått tre lange turer

♥ Jeg har spist masse god mat og følt meg mett og full av energi (søtsuget er forduftet)

♥ Jeg har fullført jobbmål jeg har satt meg (så deilig følelse)

♥ Jeg har vært tidlig oppe og gjennomført morgenrutinene mine

♥ Jeg har gjort kveldsrutinene mine hver kveld <3

Før hadde jeg en tendens til å bite over alt for mye, sette opp syke mål uten realistiske delmål og hele tiden være i jobbmodus. Hver dag var bare målet å prøve å komme gjennom den evige to do listen og jeg glemte å delegere og planlegge kos.

Den siste måneden har jeg tatt noen valg som har føltes så riktig. De har vært skumle, store avgjørelser, men jeg har turt å kjenne etter i magen hva som er riktig for MEG. Resultatet er mer mestring, mer tid til det jeg vil og mer fritid. I stedet for å konstant være på jobb har jeg rutiner som gjør at jeg også kan ha fri, jippi!

Som skrevet før elsker jeg å stelle hjemme, bake, rydde og organisere, men jeg elsker ikke å vaske. Jon Anders er heller ikke en som svinger seg med vaskebøtten, så helt siden vi ble sammen har vi snakket om at vi en dag skal ha vaskehjelp. Jeg vil ha ting i orden og da falt valget lett på freska. Jeg har en fast vaskehjelp som kommer til meg to ganger i måneden. Før jul forsov vi oss og våknet av at hun ringte på, og til og med en halvklegg og meget stressa meg taklet hun med strålende ro, hehe. Hun elsker også hundene, noe som er viktig for meg da de som regel må være alene med henne når hun vasker.

Følelsen av å komme hjem til et rent hjem er en av de beste følelsene jeg vet om, snakk om hverdagsglede. Det er tross alt flest hverdager, og jeg vil nyte dem.

Du bestemmer selv hvor ofte du ønsker vask og du kan gi en tilbakemelding hver gang. Er du ikke fornøyd er det derfor enkelt å si ifra, da kommer de tilbake og vasker til du er fornøyd. En annen fordel er at vaskehjelpen er forsikret slik at du ikke trenger å være redd for at noe skal bli ødelagt eller lignende.

Jeg er så heldig å få dele en rabatt til dere. Ved bestilling av èn enkelt vask kan du få 15% rabatt med kode HL15, og ved bestilling av abonnent får du 30% rabatt med koden HL30. Du kan lese mer og bestille her.

Nå skal jeg pakke meg ut av den freshe leiligheten, ta på meg et skjørt (ref. instagram) og møte regnskapsføreren min. Ha en nydelig fredag i kullen kjære du <3

Den store søtningsguiden

 • 05.01.2017 kl. 20:30

Endelig kan jeg avsløre det jeg har jobbet med de siste dagene!

Helt siden jeg begynte å blogge og snakket varmt om å bli sukkerfri har jeg fått en drøss med spørsmål om søtningsmidler. Hvilke som er sunne, hvilke som er trygge og hvilke som rett og slett kan være skadelig for helsen din.

Det er ingen tvil om hvor godt det gjør kroppen å kvitte seg med sukkeret! For meg betyr det stabilt humør, så mye mindre humørsvingninger (Jonna takker meg, haha), hud som er så fin at jeg kan gå uten sminke og en mage som er flat! Jatakk, jeg elsker det!!

Etter mange år som sukkerfri har jeg lest mengder med forskning på søtning og dannet meg en mening om de aller fleste. Det er så lett å bli forvirret i jungelen av søtstoffer, så for å hjelpe deg har jeg laget en stor guide.

Du trenger ikke kutte alt søtt for å bli sukkerfri, men du har lurt i å være selektiv på hvilken søtning du velger. Ikke alle vil få deg i mål, noen vil rett og slett stikke skjepper i hjulene på din vei til flatere mage, lavere vekt og en gladere kropp.

Jeg vil gjerne hjelpe deg å nyte deg sukkerfri - akkurat slik jeg gjør :D

Her kan du laste ned den store SØTNINGSGUIDEN min <3

Klem fra meg!
 

 

Nyt deg slank og sukkerfri med denne desserten

 • 04.01.2017 kl. 12:18

Adlinks

Denne oppskriften har jeg delt før, men den er så god og jeg lager den hele tiden så da synes jeg den fortjener en ny post. Takk gud for mine rawfood dager som lærte meg å lage lekre desserter og godsaker med sunne ingredienser. Hovedingrediensen i denne er avokado, en frukt som er rik på enumettet fett, fiber, vitaminer og mineraler. Avokado er kjent for å stabilisere hormoner, mette godt og rocke blodsukkeret ditt.

Sjokolade demper betennelser, aktiverer feelgood nevrotransmittere og bidrar med viktig magnesium som så mange av oss får for lite av.

Ellers er oppskriften vegansk, og passer fint for deg som spiser lite karbohydrater eller har blodsukkerproblemer. Vil du ha den litt søtere kan du tilsette 1-2 ss fibersirup, noen dråper stevia eller et par ss sukrin gold. Jeg liker å kalle denne mousse, men mange vil nok si at den ligner mer på pudding. Jeg har alltid hatet sjokoladepudding og føler derfor at det blir feil, haha.

Sjokolademousse

2-4 porsjoner

2 modne avokado

1,5 scoop sjokoladeprotein (jeg bruker dette og med kode 107347 får du 10% rabatt)

3 ss kakaopulver

1 ss peanøttsmør

4 dl mandelmelk, eventuelt halvparten vann og kokosmelk

En stor klype salt

Søtning hvis du vil (stevia, fibersirup, sukrin gold)

Jeg liker å tilsette lecitihin for næring til hjernen og en deilig konsistens, men det kan sløyfes.

Kjør alle ingrediensene i en blender til du får en jevn mousse. Nytes med hjemmelaget musli, en skje peanøttsmør, supermat eller hakkede nøtter. Kos deg <3

Jeg tror jeg skal ta med en pause så jeg kan gå og lage meg en porsjon nå jeg <3

Dette redder meg fra søtsug i hverdagen, brenner fett og inneholder kun en ingrediens

 • 03.01.2017 kl. 09:34

En av årsakene til søtsug er rett og slett sult. Når du ikke spiser nok gjennom dagen, og ikke holder blodsukkeret ditt stabilt opplever du mer søtsug på kvelden. Nettopp denne småmumsingen på kvelden er et av de store hinderne for å gå ned i vekt.

Jeg har ingen tro på dietter der en skal gå rundt med rumlende mage. Viljestyrken vår er bare så sterk, og den er faktisk ikke sterk nok til å holde våre instinkter borte. Vi er ikke skapt for å gå rundt sultne, det strider mot vår overlevelse.

Et av triksene mine er å spise nok fett fra kilder som smør, kokos, nøtter, frø, avokado, fet fisk, kjøtt og andre meieriprodukter. Jeg oppdaget kokossmør for noen år siden og jeg har laget det jevnlig siden. Det må ikke blandes med kokosolje, det er nemlig presset kokos der kun fettet er med. Kokossmør er rett og slett kokosmasse kjørt til et silkemykt smør. Det smaker himmelsk og overraskende søtt.

Når det får avkjølt seg blir det som regel ganske hardt og da kan du spise en skje rett fra boksen, omtrent som en bit fudge - nam!

Det eneste du trenger for å lage kokossmør er en pose kokosmasse og en foodprosessor eller sterk blender. Kjør kokosmassen i blenderen til det ser ut som på bildene.

Vil du ha flere tips til søtsug? Jeg lærer deg alle tipsene mine her! I dag skal jeg også ha facebook live klokken 20 der jeg oppdatterer deg på hvordan det går på min 6. sukkerfri dag og hvilke snacks jeg nyter :)

I dag har jeg kostholdsdamene snappen så følg meg gjerne der for kostholdstips og glimt fra min hverdag!

Ha en nydelig dag - klem fra meg <3

Mettende, lavkarbo mandelgrøt

 • 02.01.2017 kl. 20:09

Adlinks

Nå har jeg vært på trening og har endelig tid til å si hei til deg! Det er så mye gøy som skjer på jobb om dagen, men det føles som om jeg ikke har nok timer i døgnet. Det er vel slik det er å være gründer, heldigvis jobber jeg med noe jeg elsker og føler meg veldig bra om dagen. En god kombinasjon!!

Den beste starten på dagen får du med en mettende frokost som stabiliserer blodsukkeret og får hormonene dine i sjakk. Selv er jeg alltid vært et frokostmenneske og jeg er helt avhengig av en solid frokost. Dessuten synes jeg frokost er et beste måltidet for dagen, uten tvil!

Inspirasjon til denne oppskriften har jeg funnet i boken lavkarbo- frokost og lunsj av Hexeberg og Storaker, kjempe fin bok!

Denne grøten er ganske mektig så den holder deg god og mett i mange timer. Den kan enkelt lages melkefri også, hvis du bytter fløten med vanlig kokosmelk og smør med kokosolje.

Mandelgrøt

20 gram smør

25 gram mandelmel

10 gram fiberfin

1 dl laktosefri fløte eller kokosmelk

1 dl vann

1/2 ts johannesbrødkjernemel

Noen dråper stevia eller en ss sukrin gold

Smelt smøret i en gryte og rør inn mandelmel og fiberfin når det er smeltet. Tilsett fløte eller kokosmelk til det er glatt. Ikke bli bekymret hvis det er klumper, de kan du fjerne etterpå. Ha vann og johanneskjernemel i et lite glass eller plastboks og rist godt. Hell blandingen forsiktig inn i grøten mens du rører. Tilslutt tilsetter du ønsket søtning og stavmikser eventuelle klumper.Jeg toppet min grøt med sukrin da jeg ikke tilsatte søtning underveis, men i ettertid liker jeg best å tilsette søtningen til selve grøten og toppe grøten med hakkede mandler.

Jeg anbefaler deg virkelig å teste denne altså, den holder deg mett så lenge!

Hvis du ønsker flere tips til å bli kvitt søtsuget kan du lære alle mine triks her <3

Hvordan skal jeg finne kostholdet for meg?

 • 01.01.2017 kl. 11:55

Det er den første dagen i 2017 og du har sikkert satt deg noen mål for året som kommer. Mange ønsker å komme i form, gå ned i vekt, spise sunnere osv, og du blir bombadert med informasjon om hvordan du skal komme deg dit. Noen sier du skal hoppe på 30 dagers challenge, mens andre sier det er det dummeste du kan finne på. Noen mener at du skal kutte sukker helt, andre mener du skal spise mer frukt. Hvem skal du høre på?Jeg har møtt tusenvis av mennesker gjennom bloggen, veiledninger, foredrag og kurs og via dem har jeg lært noe veldig viktig. En individuell tilnærming til det meste er viktig. Vi er ulike mennesker, vi trenger som regel ikke det samme. Det er også mange veier til rom! Det er ikke bare jeg som sier dette, forskning har også vist at det faktisk er en diett du klarer å følge som er den beste dietten for deg.

Nå snakker jeg ikke om "kebab og cola dietten", men om lavkarbo, høy protein, paleo, vegansk, tradisjonskost osv. Et sett av matvarer som gir deg gode smaker, inspirasjon og deg en glad kropp, det er det kostholdet du kommer til å klare å følge.

Men hvordan skal du finne det? Hvor streng skal du være? Challenge eller ikke??

Klokken 15 i dag går jeg live på facebook og deler tankene mine om nettopp dette! Lik facebooksiden min her så kan du få det med deg. Det eneste du må gjøre er å gå inn på facebook klokken 15 også dukker jeg opp!

Jeg håper vi sees, og du; godt nytt år <3

 

Helene Ragnhild

Velkommen! Jeg heter Helene Ragnhild og har en stor lidenskap for naturlig mat og sunn livsstil, og en bachelorgrad i ernæringsfysiologi. I denne bloggen vil du finne inspirasjon til å leve sunnere, lytte til din egen kropp og finne hverdagslykke. Jeg håper jeg kan inspirere nettopp deg<3 Etter flere år som prøver er jeg endelig gravid! Følg gjerne min reise mot å bli mamma februar 2018 <3 Kontakt: helene.ragnhild@gmail.com

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no