hits

Derfor er du oppblst - 8 rsaker

  • 31.01.2017 kl. 11:28

I dag er tema oppblsthet p bloggen - en fryktelig slitsom plage som s utrolig mange sliter med! Frst vil jeg bare gi deg en liten update :)

N er morgenturen gjort, frokosten er i magen og jeg skal lage meg en ny kopp kaffe fr jeg begynner forberede meg til foredrag i kveld. Denne gangen er vi over 1000 stykker pmeldt. Det er for meg helt vilt, og jeg tr nesten ikke kjenne p det en gang!!

Forrige gang ble det ikke opptak, men denne gangen skal jeg prve f tatt opp hele foredraget og sendt det ut til de som var pmeldt. Har du ikke mulighet i kveld klokken tte har du derfor fortsatt mulighet til se foredraget i et begrenset antall dager etterp. Vil du vre med kan du trykke her eller p bilde under for bli med :D

I gr ble planene helt endret fordi vi rett og slett bestemte oss for at familiehunden vr Midi mtte f slippe. Hun har vrt syk en stund n og ftt hele 13 veldig fine r. Utrolig trist likevel, men det er jo det beste for henne. Tusen takk for s mange koselige meldinger, mange hundeelskere p snap, og det er jo de beste menneskene <3 N er Midi i himmelen med Morfar tror jeg <3

Fine Midi <3

Over til dagens tema; tarm (min favoritt!)! Veldig mange av kundene mine, venninnene mine og mennesker jeg mter sliter med oppblst mage. I dag vil jeg gjerne dele noen av rsakene bak nettopp dette problemet.

Du har en eller flere intoleranser

Det er stor forskjell p allergi og intoleranse. Allergi handler om at kroppen fr en reaksjon p et bestemt protein. Denne reaksjonen kommer oftest med en gang og kan vre alt fra et utslett til anafylaktisk sjokk. En intoleranse er mer difus og gir ofte en senere reaksjon. Mekanismene bak intoleranser er ikke fullt kjent, men en type intoleranse er mangel p enzymer som ved laktoseintoleranse. Enzymer kan sees som saksene som klipper opp molekylene i maten vi spiser. De jobber best under ulike PH-verdier og blir derfor ogs pvirket av magesyre. Skalt lekk tarm kan ogs gi intoleranser. Dette er en omstridt tilstand, men det er stadig flere leger som aksepterer at tarmen kan bli permeabel. Visste du at innsiden av tarmen regnes som utenp kroppen? Det er faktisk kun et lag celler som skiller tarmlumen (innsiden av tarmen) fra kroppen vr. Dette cellelaget bestr av tarmcellene som er tett knyttet sammen med skalte tight junctions. Blir mellomrommet mellom cellene endret (for eksempel via zonulin) kan hele molekyler fra mat g ufordyd inn i kroppen og skape autoimmune responser. Det er vanskelig finne et mnster i det en reagerer p og det beste trikset er egentlig en symptombok sammen ved kyndig veiledning.

Du har overvekst av sopp i tarmen

Overvekst av sopp, som for eksempel candida, kan gi unormal produksjon av gass og dermed oppblsthet. Sopp finnes naturlig i tarmen og er helt ufarlig, det er nr det blir for mye av den at vi fr et problem.  En antibiotikakur kan ta knekken p mange viktige bakterier og kan dermed svekke tarmfloraen din. Du kan ende opp med for lite bakterier, mer presist fr du for lite mangfold av bakterier eller for lite av de gode bakteriene i forhold til de drlige. Dette gir god plass til vekst av sopp. Fr en candidaovervekst m en sulte den ut med riktig kosthold der en unngr all form for sukker, alkohol og gjr en periode.

Du har overvekst av bakterier i tarmen

Tynntarmen vr er som regel relativt ren og har langt frre bakterier enn tykktarmen. Noen ganger kan bakterier fra tykktarmen migrere oppover i tynntarmen, og sl seg til ro. Nr disse bakteriene kommer opp i tynntarmen kan de fermentere biter av mat som ikke har rukket bli brutt ned eller tatt opp. Denne tilstanden kalles SIBO (smal intestinal bacterial overgrowth) og gir en rekke ubehagelige symptomer. Dette er en kompleks tilstand helbrede, der en ofte m gjennom en rekke ulike stadier av behandling. Frst m en sulte ut bakteriene, s m en reparere tarmen og tilfre gunstige bakterier.

Du spiser stningsmidler

Stningsmidler, bde kunstige og naturlige, kan ofte skape luftproblemer. Mange av disse er skalte FODMAP?s, det vil si at de lett fermenteres av bakteriene i tarmen vr. Eksempler p ststoffer som gir problemer er sukkeralkoholer som sorbitol, maltitol, zylitol og manitol. Sukrin er ogs et sukkeralkohol (erythritol), men tles av de fleste langt bedre enn de andre sukkeralkoholene. Kunstig stning som aspartam, sakkarin og sukrose kan gi luft i magen og oppblsthet. Noe forskning har ogs vist at kunstig stning endrer tarmfloraen. Endringene frte hos forskspersonene til nedsatt glukosetoleranse, det vil si at de mtte produsere mer insulin for f ned blodsukkeret nr de spiste karbohydrater. Det er en grunn til at vi ikke anbefaler disse stoffene til barn under tre r av fre-var-prinsippet, vi vet faktisk for lite om deres langtidseffekter. Jeg anbefaler unng kunstig stning som vi finner i lettbrus, tyggis, pastiller og lettprodukter.

Du tygger ikke godt nok

Hverken magesekken eller tarmen har tenner, s nr vi kaster i oss maten og glemmer tygge den fr fordyelsen en mye strre jobb enn den er skapt for. Hele fordyelsen pvirkes av dette, da det skjer en rekke signalfringer nedover i tarmsystemet nr vi spiser. Nr vi tygger maten produseres spytt med stoffer som dreper bakterier og enzymer som deler opp karbohydrater. Nr maten kommer ned i magesekker eltes den og tilfres magesyre og enzymer som deler proteiner. Hvilken mat magen fr pvirker signalene som sendes nedover til tarmen, galleblren og bukspytttkjertelen. Det er slitsomt for magen nr den i tillegg til mtte dele opp molekyler m dele hele salatblader, store biter av kjtt osv. Maten blir liggende lenger ufordyd i magesekken og det dannes gass. Sliter du med tygge godt nok kan det ogs hjelpe spise supper og smoothier, men da m du passe p ogs spise disse sakte.

Du har lav magesyre

Stadig flere er plaget av halsbrann og sure oppstt. Dette sees ofte p som en tilstand med for hy produksjon av magesyre, som derved kommer opp i spiserret. Det er faktisk svrt f mennesker som produserer for mye magesyre, og det er ganske kostbart for kroppen produsere. Lav magesyreproduksjon er derimot svrt vanlig. Nr vi ikke produserer nok magesyre fr vi ikke brutt ned maten, og srlig proteiner, tilstrekkelig. Maten blir liggende og gjre i magen og dette skaper gass og trykk. Magesyre endrer PH?en til maten i magesekken. Nr surt innhold kommer over i tynntarmen signaliserer dette at det kommer proteiner og de riktige enzymene produseres. Har ikke maten ftt lav nok PH vil ikke denne signaliseringen skje p riktig mte og problemet forplanter seg nedover i tarmsystemet. Magesyren kan kes ved ta bitterurter eller drikke eplecidereddik/sitronvann fr mltider.

Du spiser mye karbohydrater og sukker

Raske karbohydrater brytes lett ned til sukker i kroppen vr. Vi finner raske karbohydrater i frukt, pasta, ris, poteter og bakverk. Sukker finner vi i godteri, bakverk, kjeks, dressinger, ferdigmat, frokostblandinger og sauser. Selv om brdet er grovt kan du reagere p det hvis tarmen din ikke klarer takle fiberet. Det er lurt ke fiberinntaket over tid, for unng oppblst mage. Du kan bde reagere p hveten i seg selv og glutenet, hvilken som gir deg plager er vanskelig si. Det jeg ser ser at mange har det bedre uten brd og pasta. Det finnes jo s utrolig mye annet godt en kan spise, i tillegg er det lett bake altenativer. Jeg synes selv det var vanskelig skulle se for meg leve uten brd, men n har jeg gjort det i mange r. spise mye sukker mater ugunstige bakterier og sopp i tarmen, og kan dermed bidra til en dysfunksjonell tarmflora. Sliter du med sukkersug kan du ta mitt gratiskurs slik blir du kvitt stsuget.

Du er stresset

Vi fordyer mat under parasympatisk aktivitet, i rest and digest. Det er her fordyelsessekreter flyter bra og enzymaktivitet er p sitt beste. Nr vi stresser er vi under sympatisk aktivitet, skalt fight or flight. Kroppen prioriterer ikke fordyelse nr vi lper fra en lve, s ikke lp og spis samtidig, haha. Det vil si, prv unng spise nr du er stresset. Sett deg ned, ta deg tid og konsentrer deg om maten. Spis gjerne sammen med andre og fokuser p ha det hyggelig ved bordet. Matro er s undervurdert!

Dette med mage-/tarmhelse er som du kanskje skjnner relativt komplisert. Heldigvis er det mange ting du kan gjre for fle deg bedre og ikke minst reparere. Tarmcellene og bakteriene i tarmen kan nemlig endres, s ikke gi opp!

Vil du lre mer om tarm? Meld deg p foredraget! Link finner du ved klikke p bildet under <3

Jeg hper vi "sees" i kveld <3

Jeg slutter aldri vre takknemlig for dette!

  • 30.01.2017 kl. 08:28

Det er s deilig spette opp av sengen tidlig en mandag og fle at jeg har energi! Det kommer jeg alltid til vre takknemlig for <3

I dag gikk jeg nemlig morgentur grytidlig med min kjre. Frisk luft mot ansiktet og inn til en varm kopp kaffe, fornyde hunder og ro i kroppen til starte jobbdagen. I dag skal jeg p en spennende behandling hos osteopaten min, til veterinren med lille Perle og p min aller frste visning. Vi har s smtt begynt titte p leiligheter nemlig og det er s spennende! Jeg har aldri eid mitt eget hjem fr og jeg gleder meg utrolig mye. Tenk at Jon Anders og jeg skal kjpe vrt frste hjem sammen liksom, det er skikkelig STORT!

Dette er ogs et veldig etterlengtet prosjekt n som babydrmmen har vrt p vent spass lenge. Jeg har ftt en annen ro i kroppen og fokuserer p alt annet som er s fint. Vi er friske, jeg har fantastiske venner og familie og vi er s lykkelige sammen. Kanskje babyrommet m p plass fr spiren sitter? Det sies jo at ting skjer nr de skal skje sant? Jeg m jo bare tro p det <3

Takk for s mange fine meldinger i det siste! Jeg er s gira p ernring om dagen, jeg fler virkelig at lidenskapen er p topp, hehe. Jeg leser, hrer p podcaster og kan liksom ikke f nok. S ja, "gamle Helene" er tilbake kan du si. Hyggelig at s mange andre ser det ogs <3

Takk for at du titter innom, det gjr meg s glad <3

P.S. Husk meld deg p foredraget i morgen da vel! Det er gratis og over nett, og fr du ikke verdt med kan det hende jeg sender ut opptak til alle som var pmeldt! Meld deg p ved klikke her eller p bilde under:



 

Du har ansvaret for din helse!

  • 29.01.2017 kl. 13:51

For meg som har vrt syk flere ganger i mitt liv har jeg kjent mye p ansvar. Jeg har tenkt mye over hva dette uttrykket betyr og hvorvidt det er positivt eller negativt. Mange vil si at ha ansvar for seg selv vil si at en selv er skyld i egen sykdom. At det er min skyld at jeg har blitt syk, og i hvert fall at jeg fortsatt er det. Dette er lite produktivt og gjr vel bare at den som er syk fler seg enda verre.

Selv liker jeg tenke at jeg selv kan ta ansvar for mitt eget liv. At jeg kan pvirke hvordan livet mitt ser ut og hvordan jeg skal ha det. Da fler jeg faktisk ikke skyld, jeg fler at jeg har styringen. Jeg fler meg rett og slett styrket, det er jeg som sitter i frersetet, det er jeg som bestemmer. Dette synet p ansvar har hjulpet meg ut av offerrollen og opp og frem mange ganger i livet.

Da jeg hadde ME og fikk beskjed om at jeg mest sannsynlig aldri ville bli frisk flte jeg meg ofte som et offer. Jeg synes synd p meg selv fordi jeg hadde blitt rammet av en uhelbredelig sykdom. Jeg som hadde gjort alt riktig, hvorfor var jeg syk? Jeg gravde og gravde, men fant ikke svarene jeg lette etter. Det var frst da jeg bestemte meg for gjre det jeg kunne for f det best mulig at ting snudde.

Jeg opplevde mye av den samme flelsen da jeg fikk vite at jeg hadde PCO. Hvorfor meg? Det eneste jeg nsker meg er en baby, er det s mye sprre om da? I stedet har jeg eggstokker som ikke fungerer og en kropp som tydeligvis jobber imot meg. Det pvirket flere og flere av valgene jeg tok i livet, og det endte meg en ond spiral. Selvflgelig er det slitt synd p meg som har det vanskelig, men jeg kommer ingen vei med sitte og kjenne p det hele tiden. Alle har jo full forstelse for at jeg kanskje helst vil ligge under dynen, men om jeg gjr det kommer jeg jo ingen vei.

Til slutt fikk jeg nok. Dette er jo ikke meg, jeg er ikke en som legger ansvaret for egen lykke over i andres hender. Det handler ikke om ikke ta imot hjelp, for all del, det er faktisk motsatt. Samtidig er det viktig forts at andre kan kun gi deg verkty, det er opp til deg bruke dem.

Nr du ser livet ditt fra denne synsvinkelen fr alt et helt annet lys. Du gjennomfrer gode vaner fordi de fr deg til fle deg bra. Du kjenner p min intuisjon hva som er riktig for deg og tar valg etter det, ikke hva en ukjent lege sier eller hva venninnen din gjorde. Du tar ting i egne hender og bruker kunnskapen du har og alt det du stadig lrer til g fremover.

Jeg vet at det ikke er lett, derfor faller ogs jeg tilbake i gamle mnstre innimellom. Samtidig ser jeg de utrolige resultatene som kommer nr jeg er i denne gode spiralen. Nr du tar styringen fr du faktisk til ting du tidligere flte var umulig, og jeg har s lyst til at flere skal f kjenne p denne flelsen!

Vil du lre mer om hvordan jeg snudde livet mitt med hjelp av endre kostholdet, og hvordan jeg gikk fra vre syk til leve et friskt liv? Da kan du delta p mitt gratis foredrag pp tirsdag den 31. januar. Hele foredraget gr p nett og det koster alts ingenting. Ta gjerne med deg en venninne eller to ogs <3

Klikk her eller p bilde for melde deg p!

P.S. I dag er live p facebook klokken 20.00! Lik facebooksiden min for bli med!

Sukkerfritt gelgodteri - godt for tarmen og uten gluten, FODMAP's og melk

  • 27.01.2017 kl. 11:10

God fredag fine du <3

Jeg har ikke helt landet etter foredraget mitt p onsdag. Kan ikke tro at jeg hadde over 500 stykker som kom og s, utrolig!! Det var veldig skummelt og veldig gy, srlig siden jeg delte endel personlige ting om min reise fra syk til der jeg er i dag. Jeg starter splitter ny kursrunde snart og halvparten av plassene er allerede tatt. Jeg gleder meg skikkelig til starte en ny reise sammen med masse fantastiske mennesker! Tarmer skal repareres, energien skal fylles p og vi skal lre masse sammen!

Fikk du det ikke med deg har du ny mulighet p tirsdag neste uke, pmeldingen finner du her eller nederst i dette innlegget.

I gr hadde jeg en liten livesending p facebook der jeg viste hvordan du kan lage godteri som styrker tarmcellene dine. Ikke nok med det, de bidrar til styrke hud, ledd, dempe betennelser, gi deg bedre svn og mer muskelmasse. Ja takk, jeg tar alt!! Som jeg har skrevet fr har jeg en tendens til glemme at mange nye mennesker finner veien hit hver dag. I tillegg er det mange som er ferske i sin helsereise. Ting jeg har holdt med p i mange r og som har blitt helt naturlig for meg kan vre helt nytt for andre. Derfor prver jeg vre flink til repetere mer, og ikke anta at dette er ting alle har hrt om.

Jeg skrev akkurat et langt innlegg om kollagen og dens effekter, og jeg har tidligere skrevet et innlegg om forskjellen p gelatin og kollagen som du kan lese her. Nr det gjelder helseeffekter er disse identiske, men skal du bruke dem i mat gir de veldig ulik effekt. Selv bruker jeg begge, men til ulike ting. Gelatin bruker jeg for lage gel, seigmenn og sukkerfrie marshmallows. Alle tre er favoritter hjemme hos oss, ogs hos Jon Anders som er rimelig skreptisk til alle sunne pfunn jeg har. Disse er dessuten uten sukker, melk, gluten, FODMAP's og soya, det vil si at s lenge du ikke er veganer kan de aller fleste spise disse.

Disse godteriene har alle jeg har gitt dem til likt bare s det er sagt, men gjr dem gjerne litt stere nr de skal gis til barn. Her er oppskriften p de ste gelgodtene jeg laget p facebook i gr!

Sukkerfrie gelegodterier

1,5 dl sitronsaft (ca to sitroner)

2 dl frosne blbr

6 drper stevia

4 ss gelatin

Jeg kjper gelatin her p iherb eller p naturligliv.no. Det er bde billigere enn den du fr p butikken og de jeg bruker er etisk fremstilt.

1. Press saften av 2-4 sitroner avhengig av strrelsen. Bruk en sil til fjerne stenene og ha saften i en liten kjele.

2. Tilsett blbr og varm opp til de er helt tinte og vsken er varm. Trekk s av varmen.

3. Det skal ikke st og koke, bare bli varmt nok til at gelatinen lses opp.

4. Bruk en stavmikser for f knust alle blbrene.

5. Tilsett 4 ss gelatin og rr godt.

6. Tilsett stning. Jeg brukte 6 drper stevia, men du kan ogs bruke en god ss honning, sukrin osv.

7. Rr til all gelatinen er opplst og smak til med stning. Husk at stsmaken blir litt mildere nr de har stivnet.

8. Jeg liker ha gelen over i ste, sm former. Har du ikke slike kan du bruke en vanlig form med plastfolie i. Pass p at vsken ikke er for varm! Sett dem i kjleskapet og popp dem ut nr de er helt kalde. De holder opp til en uke i kjleskap, men jeg lover deg de blir borte fr det.

Jeg kjper mine former p ebay, for eksempel her.

Smaker veldig godt og kan regnes som kosttilskudd ut i fra nringsinnholdet. Her er det bde antioksidanter fra blbr, vitamin C fra sitron og proteiner fra gelatinen!

Har du laget slike fr? Fikk du lyst??

N skal jeg lage oppskriftshefter til kursdeltakerne mine fr det er helg og jentekveld med de fineste venninnene <3

Husk meld deg p tirsdagens foredrag da dere <3



 

Kan du reparere tarmen?

  • 26.01.2017 kl. 19:23

De siste ti rene har mange leger og forskere ftt ynene opp for dette lange rret som gr gjennom kroppen vr. Selv elsker jeg snakke og lese om tarmen fordi jeg vet hvor mye en sunn tarm har si for en sunn kropp. Fr trodde vi at dette rret bare var noe en puttet noe i ogs kom noe ut, og med all den kunnskapen vi har i dag synes jeg det er forundelig og trist at s mange leger fortsatt sier at det ikke har noe si hva vi putter gjennom tarmen. Selv ved sykdommer som ulcers kolitt og chrons sier mange det. Det er uforstelig for meg!

Funfact om tarmen:

- 9-13 meter lang

- Tynntarmens overflate er like stor som en tennisbane hvis den brettes ut

- Vi har 10 ganger s mange bakterier p kroppen som vi har celler, og de fleste bor i tykktarmen din

- Tarmen har sitt eget nervesystem - det enteriske nervesystemet

- Tarmen kommuniserer med hjernen via vagusnerven

- 80 % av kommunikasjonen mellom hjernen og tarmen gr fra tarmen og opp til hjernen

- 80% av lykkestoffet serotonin produseres i tarmen

- serotonin omdannes til melatonin som gir deg bedre svn

- 70-80% av immunforsvaret sitter i tarmen

- en tarm i ubalanse kan fre til vektoppgang

bilde lnt fra dr Axe

Det er klart at en kan reparere tarmen. Ikke bare byttes tarmcellene ut kun etter p dager, bakteriene i tarmen byttes ut. S mye vi f i gang produksjon av magesyre og enzymer og bygge sterke tarmceller.

Vil du lre mer om tarmen, hvordan den pvirker kroppen din og hvordan du kan spise for en sunn tarm? P tirsdag den 31. januar holder jeg et gratis fore3drag over nett (webinar) om akkurat dette. Der deler jeg ogs min reise fra syk og slapp til livet jeg lever i dag. Meld deg p ved trykke her eller p bilde under:



N skal jeg g live p facebook klokken tte og snakke mer om tarm, I love it! <3

Siste sjanse - bli med klokken 20

  • 25.01.2017 kl. 16:57

I dag har jobb jobbet p spreng for f ferdig foredraget jeg skal holde i dag via nett. Jeg kjenner det kiler ganske bra her jeg sitter, n er det nemlig over 800 som har reservert plass i kveld! Jeg har aldri holdt foredrag for s mange, ei heller invitert s mange "inn i stuen min" og vrt s personlig som jeg skal vre i kveld.

Har du ikke meldt deg p har du fortsatt mulighet ved klikke p denne linken eller bilde under :)



Jeg hper vi sees <3

Min sunne handleliste

  • 24.01.2017 kl. 19:14

Hei du <3

N sitter jeg og skriver ferdig foredraget jeg skal ha i morgen kveld og p tirsdag! Hvis du ikke har meldt deg p har du fortsatt mulighet ved klikke her. Foredraget er gratis og gr over nett :D

Etter en heisahelg er jeg s klar for en rolig helg n. Jeg har planlagt harryhandel med Jonna p lrdag og n har jeg allerede skrevet liste. Jeg har tidligere laget et innlegg med hva jeg handler i Sverige som du kan lese her. Jeg elsker handle mat, s jeg koser meg virkelig nr jeg drar. Det jeg synes er gy er g og titte. Jon Anders blir gal av hvor lang tid jeg kan bruke men det g rundt og se bakp mat, finne ting som ikke finnes i Norge og nye matvarer er noe jeg virkelig elsker! I Sverige finner du masse kologisk til s mye bedre priser enn i Norge, s da kjper jeg mye av det. Jeg har et ml om kjpe minst mulig konvensjonelt kjtt fremover, og da er en harrytur genialt. Jeg skjnner at det beste hadde vrt kjpe alt i Norge for sttte Norske bnder, men det er rett og slett ikke mulig for alle.

Favorittbutikken Strmstad mat som ligger i det nye senteret i Strmstad

Her er min sunne harryhandel liste:

kologiske grnnsaker: (eller vanlige om jeg ikke finner)

Beter

Agurk

Spinat (fersk og frossen)

Avokado

Cherrytomater

Paprika

Grnnkl

Rosenkl

Kl

Gulrtter

Brokkoli

Blomkl

Gresskar

Lk

Hvitlk



kologisk kjtt, egg og meieri

Smr

Egg

Kjttdeig

Kalkunplegg

Bacon

Plser med hyt kjttinnhold

Skinke

Hvitost

Mozarella

Halloumi

Laktosefri flte eller kologisk flte

Kremost av geitemelk

Parmesan

Annet

Koljefilet i frysedisken

Frosne kologiske br

Sjokolade hvis jeg finner noe digg

Ntter

Fr til knekkebrd baking

Ekte surkl/fermenterte grnnsaker (kjpes hos Coop inne i Strmstad)

Lnnesirup hvis jeg skal lage ketsjup

Kartonger med tomatpur, krossade tomater og mais (til taco)

kologisk nttesmr eller peanttsmr

Ekte vaniljepulver

Pesto hvis jeg finner en med bra kvalitet

Mandel og cashewmelk uten sukker

Kokosmelk

kologiske produkter til hud og hjem

Renseservietter til kropp

Oppvaskmiddel

Vaskemidler til klr

Coop har billige produkter her fra eget merke englmark :)

Listen kan selvflgelig ogs brukes p vanlig handletur og du M ikke kjpe alt ko :D

Veldig mange tenker sikker - herregud - dette blir dyrt! Jeg bruker faktisk ikke srlig mer penger enn andre fordi det jeg bruker ekstra p kvalitet bruker jeg ikke p sppelmat. Jonna kjper cola som han drikker litt av i helgene, ogs kjper vi litt snacks osv. Jeg handler heller ikke dyre erstatninger for knekkebrd, pasta osv hvis jeg vil spare penger. Det er dette som er dyrt, ogs fordi det metter veldig drlig ift pris. Det meste av helsekost er billigst p nett s det handler jeg lite av i Sverige.

Jeg spiser endel fett slik at jeg bli mett p mindre mat, det er genialt ;)

Hva har jeg glemt, jeg blir glad for tips!! <3

10 matvarer som kan ke sjansen din for bli gravid

  • 23.01.2017 kl. 20:11

Da vi bestemte oss for prve bli gravide gjorde jeg masse research p hormonbalanse, fertilitetsdiett og hvilken mat som ville gjre babyen vr sunnest mulig. Jeg innrmmer at jeg har vrt av og p med kostholdet, rett og slett fordi jeg psykisk ble veldig brutt ned av alle utfordringene vi mtte. N er jeg virkelig tilbake for fullt og jeg elsker det. spise riktig (for meg) fr meg til yte mer i hverdagen enn jeg tidligere kunne drmt om, jeg fler meg s mye bedre og jeg har det tusen ganger bedre. Jeg er ogs overbevis om at kostholdet mitt har hjulpet meg unng de mest plagsomme symptomene ved PCO (jeg har til og med sett reduksjon i dem ved spise riktig i forhold til da jeg ikke prioriterte det). N som vi skal i gang med mer hormoner etterhvert er jeg sikker p at kostholdet er veldig viktig for at kroppen min skal klare pkjenningen.

Dette innlegget er en repost fra den gamle bloggen, med litt oppdateringer ;)

Uansett om du nsker deg barn eller ikke br du som kvinne spise for god fertilitet. Dette gr nemlig hnd i hnd med hormoner i balanse og det er essensielt for en sunn kvinnekropp. Hormonene vre styrer og regulerer mange livsndvendige prosesser i kroppen vr, og er ikke disse i balanse vil vi raskt kjenne symptomene. Heldigvis er det masse deilig mat en kan spise for hjelpe hormonene p veien. Denne maten vil ikke bare bidra til bedre fertilitet, men vil ogs styrke hud, hr og negler. En studie (1) utfrt p Harvard university viste at kvinner som spiste fullfedt meieriprodukter, fiberrik mat, smarte karbohydrater og unngikk transfett hadde bedre fertilitet. Denne studien (2) fant at kvinner som spiste tilstrekkelig protein og fett, og mindre karbohydrat, hadde kt sannsynlighet for bli gravide.

Her er ti matvarer som kan ke din fertilitet:

mat fertilitet

Egg

Egg er en kilde til alle nringsstoffer med unntak av vitamin C. Egg inneholder ogs kolin, en forlper til nevrotransmitteren acetyl-kolin som er viktig i utvikling og funksjon av nervesystemet. Det er en myte at vi ikke skal spise egg p grunn av kolesterolinnholdet. Kolesterol er faktisk forlperen til alle steroidhormonene, blant annet strogen, progesteron og testosteron. Produksjonen av kolesterol i kroppen ker og minker i takt med inntaket vrt, og rdet om begrense inntak av kolesterol er n fjernet fra de amerikanske kostholdsrdene. Velg gjerne kologiske egg nr du handler, det er de eneste eggene som er produsert av hner som fr g ute i solen. Jeg prver f i meg minst et egg om dagen, men gjerne flere!

Brokkoli, kl og rosenkl

Disse grnnsakene er alle i familien korsblomstrede grnnsaker, som alle inneholder et plantekjemikal kalt diindolylmethane. Dette stoffet bidrar i nedbrytelse av strogen og kan dermed ke utskillelse av overfldig strogen i kroppen. Brokoli, kl og blomkl er ogs gode kilder til fiber som bidrar i utskillelse av avfallsstoffer via fordyelseskanalen.

Biff

Biff er en kilde til en rekke B-vitaminer, jern og protein av hy kvalitet. Kvinner med jernmangel har kt rikisko for manglende egglsning og pflgende manglende menstruasjon, noe som gir dem en 60% redusert risiko for bli gravide (3). Det finnes to former for jern i mat, hemjern og ikke-hemjern. Hemjern finner vi i kjtt, fisk, egg, lever og andre animalske kilder. Denne formen for jern absorberes best av kroppen. Ikke-hemjern finner vi i blant annet bladgrnnsaker, havregryn og sesamfr, gresskarfr og bnner. Denne typen jern tas ikke like lett opp, og den kan hemmes av fytater i korn og garvesyre fra kaffe og te. For ke opptaket kan du spise C-vitaminrik mat sammen med kildene til jern som paprika, sitrus og kiwi.

mat fertilitet

Lever

Lever er virkelig supermat og er en kilde til bde vitamin D, vitamin A, sink, selen, folat, B12 og Q10. Orker du ikke tanken p spise dette kan du som meg ta leverkapsler, jeg tar selv kapslene fra reinstyrke. Du kan lese mer om dem her.

Jeg tar ogs metylert folat, den beste folaten, som jeg kjper her. Jenter i fertil alder og gravide i frste trimester anbefales et tilskudd p 400mcg per dag.

Ntter og fr

Ntter og fr er kilder til essensielle fettsyrer, vitaminer og mineraler. Varier gjerne hvilke ntter du spiser, da de inneholder ulike nringsstoffer. For omega 3 vil valntter, chiafr, hampfr og linfr vre gode kilder.

Gresskarkjerner er planterikets beste kilde til sink. Dette mineralet er ndvendig for over 300 prosesser i kvinnekroppen, blant annet celledeling og modning av egget fr befruktning. Denne studien viste at kvinner med sinkmangel hadde kt risiko for tidlige spontanaborter. Sink finner du ogs i sters, lever, grnnebnner, biff, lam, yoghurt og skampi. Parantter er rike p selen, et mineral som fungerer som en antioksidant i kroppen.

Fullfete meieriprodukter (hvis du tler dem)

 Denne (4) studien viste en positiv assosiasjon mellom inntak av fullfete meieriprodukter og fertilitet. I tillegg viste den at kvinnene som spiste lavfett varianter av melkeprodukter, som mager yoghurt og skummetmelk, hadde kt risiko for infertilitet. Fett er viktig for produksjon av hormoner, og fullfete meieriprodukter er dessuten en kilde til de fettlselige vitaminene A og D. Velg derfor fete meieriprodukter som ekte smr, helmelk og fullfet yoghurt hvis du nsker bedre fertilitet.

mat for fertilitet

Mrke bladgrnnsaker

Spinat, grnnkl, ruccula og feldsalat er eksempler p blader som er rike p folat og vitamin K. Folat er ndvendig i de frste ukene av svangerskapet, ukene vi gjerne ikke vet om vi er gravide. Dette B-vitaminet er essensielt i celledeling og mangel kan derfor fre til nevralrrsdefekter. Kvinner i fertil alder anbefales ta et tilskudd p 400 mg folat per dag, men dette behovet kan ogs dekkes via et rikelig inntak av grnne bladgrnnsaker, linser, lever og bnner. For ke inntaket av bladgrnnsaker tilsetter jeg dem i smoothie. Spinat og grnnkl gir lite smak og er derfor mine favoritter.

Fet fisk

Fet fisk er kilder til de marine omega 3 fettsyrene som er viktig for dannelsen av hjerne og yne. Disse fettsyrene finnes kun i animalske kilder. nsker du ikke spise fet fisk kan du ta et hykvalitets omega 3 tilskudd som omega cure. Fet fisk bidrar ogs med proteiner av hy kvalitet og vitamin A.

mat for fertilitet

Linser

Linser er rike p folat, protein og fiber. Som nevnt er folat viktig for unng nevralrrsdefekter tildlig i svangerskapet. Proteiner er viktig for celledeling, egghelse og dannelse av vev, og fiber er viktig for rense ut gamle hormoner samt balansere blodsukkeret. Jeg liker koke linser i supper for gjre dem mer mettende og proteinrike, men husk at linser br bltlegges for bryte ned antinringsstoffer.

Br

Br er lavglykemiske og bidrar til et jevnere blodsukker. De er sm antioksidantbomber og smaker fantastisk s her er det bare kose seg. Ha br i smoothies, p yoghurt, som snacks, i salat eller p grt. Br er ogs rike p vitamin C og fiber, hiv innp!

Alts masse deilig mat, nam nam <3 N skal jeg spise middag med min kjre bestende av rret, blomklmos og kologisk pesto <3

Vil du lre mer fra meg? P onsdag og p tirsdag neste uke holder jeg gratis foredrag over nett! Bli med :D

<3

Jeg mtte lyve litt

  • 22.01.2017 kl. 20:06

Hei hei <3

Som dere sikkert skjnner har jeg mttet lyve litt i det siste. Jeg har nemlig ikke vrt hjmme hos mamma og pappa og jobbet i helgen. Klokken 11.30 p fredag overrasket jeg min kjre venninne Anne p jobb for ta henne med p utdrikningslag! Ssteren hennes og jeg er begge forlovere og vi har planlagt denne turen i mange mneder. Etter mange mter, telefoner og meldinger, lukket facebookgruppe med alle jentene og detaljert planlegging er jeg s sykt ofrnyd med hvor utrolig bra denne turen ble!

Anne og jeg bodde p en suite som vi hadde pyntet med masse stsj. Der kune vi ogs ha vors begge dagene s det var koselig. P lrdagsmorgen, etter frokost, tok vi turen til Gteborg escape house som anbefales p det varmeste. Utrolig gy, skummelt og en perfekt aktivitet for komme i stemning og bli bedre kjent. P lrdagen var vi ogs p Hagabadet, et veldig fint spa der vi hadde et eget rom, vin, frukt, morgenkper og kos. Ellers har det blitt mye drikke, fest, god mat og utfordringer til bruden. Ganske snille oppgaver da ;)

Noe av det beste var p vorset p lrdag da jeg spilte av en film jeg hadde laget med brudgommen. Da hun var ute og reiste sist snek jeg meg ned til leiligheten deres og stilte ham sprsml om Anne. Vi spilte det hele inn p film ogs mtte Anne gjette hva han hadde svart fr vi viste svaret. Det var bde ste og drye sprsml, ogs fikk jeg ham til forklare bakhistoriene osv. Det var s gy, fordi hun gjettet nesten alt perfekt, de er s ste <3 Tusen takk til Kai som stilte opp, du er sporty!!

Jon Anders har vrt p utdrikningslaget med brudgommen s vi er begge relativt reduserte. N skal jeg ta meg en lang dusj, lage meg en kopp te og krype opp i sengen. N skal jeg heldigvis ikke drikke p en stund og neste gang skal jeg prve endel triks jeg har lest meg til, og dele de med dere hvis det fungerer. Hangover no more, hehe.

Jeg hper dere har hatt en fin helg ogs gleder jeg meg til vre ernringshelene i morgen. Det er utrolig hvor mye jeg savner mine normale rutinger nr jeg er borte alts, sunn mat forever <3

P.S. S gy at s mange har meldt seg p foredragene mine! Det er jo bare helt rtt! 50% av plassene er allerede tatt s vr rask hvis du vil vre med. Du finner pmelding her.

5 hemmeligheter til kroppen du elsker - gratis foredrag

  • 20.01.2017 kl. 07:50

Hei ste deg!

I gr jobbet p spreng for f ferdig mitt nyeste prosjekt, og n kan jeg endelig dele med deg! Bedre fredagsflelse skal du lete lenge etter <3

Jeg elsker holde foredrag - det er faktisk noe av det morsomste jeg gjr. Jeg fr snakke om det jeg brenner for - hvordan mat kan endre liv. Det hres sikkert dramatisk ut, men jeg har sett s mange endre livene sine ved endre nettopp hva de spiser. Daglig fr jeg mailer, snaps og meldinger fra srlig kvinner som har ftt et helt nytt syn p mat.

Ved snu mange av de tradisjonelle rdene p hodet har jeg ftt det bedre i min egen kropp - det er utrolig verdifullt for meg. Slik har det ikke alltid vrt, og jeg vet at det ikke er slik for veldig mange. Det gjr meg s trist og frustrert at s mange gr rundt forvirret og redde for hva de skal spise. Jeg skjnner deg s godt, det er vanskelig!

Derfor vil jeg ha et stort foredrag! Jeg vil ha deg med live, over nett, og fortelle deg hva som m til - og hva jeg selv har gjort. Dette er rdene jeg kommer tilbake til igjen og igjen - og de virker hver gang.

Jeg har satt opp to tider der du kan bli med, trykk p bildet over eller her for sikre din plass. Der kan du ogs velge hvilken dato du vil vre med. Dette foredraget gr alts rett fra ditt hjem til mitt - men det er kun du som ser meg p din skjerm ;)

Jeg gleder meg til se deg <3

Kefir - hvem, hva, hvorfor?

  • 19.01.2017 kl. 20:16

Jeg fr s mange sprsml om kefir at jeg synes den trengte sitt helt egne innlegg der jeg svarer p de vanligste. Kefir kan kjpes p butikken, den finnes kun i en variant, den kologiske fra Tine. Du kan ogs lage kefir selv, det gjr jeg. Det som er s spesielt med kefir er at bakteriene som brukes for lage kefir er svrt bredspektrede, det vil si at det finnes mange ulike bakteriestammer i ferdig kefir. Dette er veldig bra for tarmen din, for som jeg har sagt s mange ganger s er bakteriene i tarmen ekstremt viktige for hvordan du fler deg.

For at du skal bli en kefirdronning du ogs har jeg samlet de vanligste sprsmlene. Hvordan du lager kefir kan du lese i dette innlegget.



Er kefir fra butikken det samme og like bra som hjemmelaget kefir?

Nei, det er den ikke. Nr du lager kefir hjemme inneholder den langt flere av de gode bakteriene, alts bde flere bakteriestammer og flere av hver bakteriestamme. Den p butikken er ok, men den er ikke s super som hjemmelaget.

Hvor kan jeg f tak i kefirkorn?

Den letteste mten f tak i korn er ved f dem av en annen kefirdronning (eventuelt konge). Dette kan du finne p facebook, for eksempel i gruppen melkesyregjring. Jeg har dessverre ikke mulighet til sende korn eller gi bort korn per dags dato ;)

Bruker jeg de samme kefirkornene til vannkefir og melkekefir?

Nei, det er to ulike korn, alts ulike bakteriekulturer.

Er kefir laktosefritt, kan jeg lage kefir av laktosefri melk?

Nr vi lager kefir spiser bakteriene opp laktosen, melkesukkeret. Denne prosessen skjer jo mer og mer jo lenger kefiren fr st. Helt laktosefri blir den nok ikke, det er i hvert fall ikke noe jeg kan garantere. Jeg vet om mange (inkludert meg selv) som tler kefir langt bedre enn produkter med laktose. Noen sier at kjpekefir inneholder mer laktose enn den du lager hjemme. Da melkesukkeret (laktosen) er maten for bakteriene kan du ikke bruke laktoseredusert eller laktosefri melk.

Kan jeg lage kefir av noe annet enn melk?

Du kan lage kefir av plantemelk, men bruker du kefirkorn er det lurt gi dem vanlig melk innimellom da det er det de egentlig lever av. Fr de kun kokosmelk vil du til slutt sulte (stakkars kefirkorn).

Hvordan skal hjemmelaget kefir smake?

Det smaker nydelig - frisk og syrlig! Den skal ikke smake sur melk, gjret, kumkk eller vondt i det hele tatt. Kefir er "surt" ikke stt, men det skal ikke smake noe annet enn syrlig i min mening.

Hvordan skal jeg spise kefir?

Jeg blander hjemmelaget kefir i smoothie eller blander med cottage cheese, stevia og br. Sistnevnte er en av mine favoritter. Jeg vet om folk som drikker kefir rent, men det er liksom ikke noe ml for meg.

Jeg hper du fikk svar p det su lurte p - hvis ikke kan du stille sprsml i kommentarfeltet :D

Happy kefirlaging <3

Chips uten karbohydrater, med superegenskaper!

  • 18.01.2017 kl. 08:31

Takket vre mine rawfood dager har jeg lrt lage endel godsaker som jeg tyr til nr jeg har lyst p noe godt. Derfor savner jeg sjelden "vanlig" godis eller potetgull, det er jo s utrolig mye digg jeg kan lage. Jeg spiser s mye godt i lpet av en dag, men jeg gjr det fordi jeg vil. Det er veldig stor forskjell p dette og min tidligere flelse av at jeg bare m ha noe, typ jeg tmmer kjleskapet og spiser ting bare for spise sug.

Vil du lre mer om stsug kan du sjekke ut gratistreningen min her.

Grnnklchips eller kalechips er en klassiker blandt helsenerder som meg, og jeg glemmer at ikke alle har ftt teste denne godsaken. Jeg har en tendens til tenke at denne bloggen kun m inneholder de aller nyeste trendene, men det er jo feil. Jeg lrer noe nytt hele tiden, men samtidig finnes det s mye jeg lrte for s lenge siden som andre ikke har ftt med seg. I er alle i ulike deler av vr unike helsereise, og uansett om vi kan utrolig mye kan vi bli inspirert av andre. Jeg synes det er gy ta opp igjen ting jeg gjorde fr som jeg nesten hadde glemt.

Grnnklchips er en slik ting, og n som jeg hadde en diger pose grnnkl p hell i kjleskapet ville jeg lage nettopp det. Grnnkl inneholder masse kreftbekjempende plantekjemikalier, fiber og nringsstoffer. I min mening fr du den aller beste chipsen ved bruke nringsgjr. Dette er en type gjr som ikke ligner p annen gjr, du trenger ikke vre redd for bli oppblst eller f mageproblemer av den. Nringsgjr har en "ostete" (i mangel p et bedre ord) smak s den er perfekt for deg som ikke spiser ost. Jeg kjper nringsgjr p iherb her, men det finnes nok p noen helsekoster ogs.

Grnnklchips al Helene

En stor pakke grnnkl

3-4 ss olivenolje

6 ss nringsgjr

Salt (jeg bruker himalayasalt)

Vask og trk grnnklen godt hvis den ikke allerede er vasket og riv "bladene" fra stilkene. Jeg kaster disse da de ikke blir noe gode i chips, men lager du juice kan du eventuelt juice dem.

Riv bladene i passe strrelser og ha dem i en bolle. Ha over olje, nringsgjr og salt. Har du ikke nringsgjr kan du bruke andre krydder som paprika, chili eller andre ting du liker.

Masser inn krydderet fr du fordeler grnnklen p et par stekebrett. Pass p at bitene ikke ligger opp hverandre, da blir de ikke spr.

Stek chipsen i ovnen p 150 grader i 10-15 minutter. Flg godt med s de ikke svir seg, og husk at alle ovner er ulike.

Kos deg!! <3

P.S. dette er bare en brkdel av alle chipsene jeg fikk alts, men de blir borte p 123. Mange av grnnklchipsene jeg har kjpt har ikke smakt godt, hjemmelaget er best!

 

Alt du lurer p om kollagen

  • 17.01.2017 kl. 10:53

Hei sta <3

N sitter jeg med en tekopp og skriver til deg etter en lang morgentur med dalende puddersn. Selvflgelig var det deilig ligge under dynen i morres, men nr du frst har kledd p deg, ftt i deg en kaffekopp og er p tur er det virkelig s mye bedre. Jeg var hjemme igjen fra en times tur allerede kvart p tte!

Jeg gjr ikke dette hver dag, men de dagene jeg gjr det er alltid de beste dagene!

Hver eneste dag fr jeg sprsml om kollagen p mail, snap og her p bloggen. Det skjnner jeg godt, for dette proteinet har en lang rekke, dokumenterte helsefordeler. Kollagen er proteinet vi har mest av i kroppen og det bygger opp vev som hud, ledd, bein og brusk. Kollagen demper betennelser, kan motvirke aldringstegn og cellulitter, reparerer tarmcellene og reduserer smerter i ledd.

Kraft og kollagen har mange av de samme helsefordelene fordi kraft nettopp er en kilde til kollagen. Selv ville jeg aldri vrt uten min kjre kraft, men noen er rett og slett ikke interessert og det skjnner jeg. Hvis du vil lre koke kraft kan du klikke her.

Da kan et kollagentilskudd vre et alternativ. Kollagen er hydrolysert slik at det lett blander seg i bade kald og varm vske. Det har ingen smak og er derfor enkelt f i seg. Du kan blande det i smoothie, te, kaffe (perfekt i bulletproof) og til og med rre det inn i varm mat.

Selv drikker jeg kraft i form av supper et par ganger i uken, men jeg elsker f i meg kollagen i tillegg. Jeg tar et par skjeer i min morgenkaffe og jeg elsker effektene. Jeg har ogs ftt tilbakemelding fra en rekke lesere, kunder og andre som jobber innen helse at de opplever glattere hud, kt hrvekst p hode og bedre fordyelse, akkurat som meg. Kollagen virker betenneslesdempende og inneholder skalte glukosaminoglukaner som demper smerter i ledd. Hvis du flger meg p snapchat (heleneragnhild) har du sikkert sett at neglene i det siste. Jeg pleier klippe de korte fordi jeg synes det er s fresht, men jeg hadde lyst til prve la mine vokse ut. De har blitt s lange at jeg mtte file dem ned og de er kjempe sterke og fliser ikke. Dette er bde lekkert (lov vre litt berte) og et tegn p at kroppen min responderer bra p maten den fr.

Kollagen og gelatin har de samme helsefordelene, men de har ikke de samme effektene i matlaging og de har derfor ulike bruksomrder. Det har jeg skrevet mer om i denne artikkelen.

I det siste har jeg testet en ny type kollagen som kan kjpes her i Norge. Jeg vet at mange har nsket nettopp dette nemlig. Dette kollagenet er hydrolysert og patentert og det har en utrolig hy kvalitet. Av alle typer jeg har testet har denne virkelig ingen smak (noe jeg vet flere har reagert p med andre kollagentyper)  og lser seg opp veldig lett. Kollagenet er utviklet av min tidligere coach Brge Fagerli som er hyt respektert innen treningsbransjen. Du finner kollagenet her.

Jeg hper du fr en super tirsdag!

P.S. venter du p svar p mail fra meg? Det kommer, jeg lover!! De siste dagene har jeg svart p rundt 500 mail s jeg ber om litt tlmodighet. Det er bare meg og macen, men jeg svarer deg s raskt jeg kan! Stor klem fra meg <3

Ernring er min lidenskap - tusen takk <3

  • 16.01.2017 kl. 20:57

De siste ukene har jeg ftt s utrolig mange koselige meldinger fra dere, og jeg m bare f takke! Jeg elsker virkelig faget mitt, s nr jeg fr s fine tilbakemeldinger og s mange takker meg for det de har lrt blir jeg s glad og selv takknemlig.

Jeg sitter utrolig mye alene og jobber, og selv om jeg elsker jobben min er det klart at jeg noen ganger savner kollegaer skravle med og dele dagen med. Ingen jobber er perfekte, snn er det. Derfor setter jeg uendelig pris p alle de fine tilbakemeldingene jeg fr fra dere p jobben jeg gjr slik at jeg ikke fler at jeg bare kaster ting ut i luften. Kunnskapen jeg deler pvirker s mange mennesker, det vet jeg fordi jeg hrer det fra dem hele tiden.

Har du ikke testet noen av mine gratisprodukter har jeg linket til alle under. Liker du dem setter jeg utrolig stor pris p om du vil bruke et minutt og dele ditt favorittprodukt med dine facebookvenner. Eventuelt kan du dele dette innlegget. Slik kan vi lre enda flere om sunne vaner og bidra til bedre liv. Det hres sikkert cheezy ut, men det er faktisk akkurat det vi gjr <3

Den store stningsguiden - oversikt over alle stningsmidlene, hvilke jeg anbefaler og hvilke du br holde deg unna

Den stor kraftguiden - lr lage nringsrik kraft som kan reparere tarmen, styrke hud, ledd og negler og dempe betennelse

Bli kvitt stsugkurset - for deg som vil lre mine triks til bli kvitt stsug. Jeg brukt disse selv etter jul og det var som forduftet etter bare et par dager :D

I dag var frste gang p lenge at jeg virkelig flte meg som meg selv der jeg stod p steppen p Elixia. Det var s deilig, etter s mange mneder med lite trening og lite overskudd. Jeg fikk nesten trer i ynene, haha!

Denne uken skal jeg trene mandag, onsdag og lrdag slik jeg har gjort de siste ukene. Ellers gr jeg morgentur de fleste dager, i dag gikk vi hjemmefra syv og det var en perfekt frisk start p dagen min <3

Ned i vekt, mindre betennelse og reparert tarm?

  • 15.01.2017 kl. 20:25

Jeg vet om en matvare som er sunn, billig, miljvennlig og med flere helsefordeler enn de fleste kosttilskudd. Jeg snakker ikke om grnnkl, blbr eller egg, men selvflgelig om nringsrik, helende kraft!

Jeg begynte med regelmessig kraftkoking for over 5 r siden og jeg har ikke angret et sekund. Jeg oppfordrer alle jeg mter til gjre det sammen, men for de aller fleste fles det hele ganske overveldende. Dette er mye fordi vi rett og slett ikke er vant til hndtere bein, ledd og brusk fra dyr. Dette er ikke din skyld, jeg vet akkurat hvordan du har det. N digger jeg lage kraft fordi jeg kan utnytte nringsstoffene fra ressurser som ellers gr i spla. Disse nringsstoffene er gull for din helse, hud, ledd og tarm, alle vinner!

Jeg fr utrolig mange sprsml om kraft, hvilke bein en br bruke, hvor lenge en br trekke kraften og hvorfor kraft i det hele tatt er sunt. Siden stningsguiden var en enorm success bestemte jeg meg for lage en egen kraftguide ogs!

Hvis du vil lre lage kraft og alle fordelene du kan f kan du laste ned guiden her eller ved trykke p bilde under :D

Lik gjerne facebooksiden min er for gratistreninger, oppskrifter og flere tips til god helse <3

Veien til lykke? Happy go lucky

  • 13.01.2017 kl. 12:34

Det gleder meg at det stadig blir mer innenfor snakke om psykisk helse i Norge. Jeg har sett hele den nye serien til Ida Fladen og jeg ble veldig entusiastisk. Ikke bare fordi Ida virker som et nydelig vesen og er utrolig flink til by p seg selv, men fordi jeg fler serien fr frem s mange gode poenger. "Happy go lucky" viser at det nytter gjre noe for bli bedre, og det er jeg s glad for!

I fjor gikk jeg gjennom en personlig krise. Etter mange mneder med prving og ingen positiv graviditetstestble det tydelig for meg at jeg mtte akseptere at heller ikke dette skulle g slik jeg hadde tenkt. Det er jo slik det som regel er i livet, at ting ikke blir som vi tror. Jeg som hadde forberedt meg s godt til bli gravid og bli mamma, stod plutselig veldig alene. Jeg var ikke gamle Helene som trente, levde for ernring og drakk vin i helgene, men jeg var heller ikke gravid Helene. Hvem var jeg?

Dette ble som den veldig store drpen som fikk det emosjonelle stressbegeret mitt til renne over. Det ble et langt r med oppturer og nedturer.  Plutselig flte jeg at ingenting var vits, jeg ble uinteressert, tiltaksls og lei. Hadde jeg gtt til legen og inrmmet de mrke tankene i hodet mitt hadde nok ikke veien til en diagnose vrt s lang. Jeg fikk masse gode rd, men jeg ville ikke hre. Jeg var ikke klar rett og slett. Jeg husker jeg satt i bilen og tenkte at hvis jeg dr i en ulykke n s har det ikke s mye si, jeg fr ikke det jeg nsker meg i livet uansett. Dette er flt og skummelt skrive, men det var faktisk s ille.

Fr jul kjente jeg at det var nok. Jeg hadde et liv uten baby, et liv jeg ikke likte. Sakte men sikkert skjnte jeg at dette ikke kunne fortsette, jeg kunne ikke la det fremtidige barnet mitt bre hele min lykke. Hele livet mitt kan ikke st p hvorvidt jeg blir gravid eller ikke. Jeg var og er i en kjip situasjon nr det gjelder fertilitet, det m jeg akseptere. Jeg kan syte og klage om det og f all sympatien i verden, men dette vil ikke hjelper meg. Det vil ikke gi meg en baby og jeg vil ikke bli noe gladere. Dessuten gr tiden, tid jeg aldri vil f tilbake.

Jeg s livet mitt utenifra og s at det var s mange ting jeg kastet bort ved isolere meg, slutte bry meg om kroppen min og gi opp. Jeg var livredd for gi slipp p kontrollen, jeg flte at hvis jeg sluttet prve s hardt bli gravid s ga jeg opp. Om jeg ikke jobber hardt for bli gravid vil jeg vel aldri bli det? Dette er jo bare tull, det er rett og slett ikke slik det fungerer. Jeg bestemte meg for gjre en endring. Jeg begynte ta vare p meg selv igjen. Jeg satte meg selv frst. Jeg satte rammer for jobbhverdagen, jeg planla kose meg med venner, jeg booket hudpleie, jeg satte opp en treningsplan og jeg kuttet sukker. Hvis du vil vite hvordan jeg gjorde sistnevnte kan du lese mer her.

De siste ukene har jeg kjent p en helt annen energi, den gamle Helene er p vei tilbake. Det har ikke vrt lett og flere dager har jeg villet gi opp. Jeg har hatt s lyst til droppe trening eller dra hjem fra senteret, jeg har ikke hatt lyst til g morgentur, jeg har ikke hatt lyst til lage matpakke og jeg har ikke hatt lyst til ta tilskudd, men hver eneste dag har det blitt lettere. Stsuget er borte, morgentrttheten er bedre, humret er hundre ganger bedre og jeg kjenner plutselig p glede igjen. Jeg fr fortsatt stikk i hjertet nr en ny gravidkunngjring kommer p facebook, men jeg gpr ikke i kjelleren lenger. Fr grt jeg hver dag, og n kjenner jeg p glede og overskudd hver dag. Ikke hele tiden, men hver dag!

Det er akkurat dette serien til Ida viser, at du selv m gjre tiltak for f det bedre. Selvflgelig skal vi akseptere at vi har det tft i perioder. Du skal ikke skyve flelser ned og late som ingenting. Samtidig kan du ikke legge deg ned og gi opp, eller ligge p sofaen og spise. Da blir ikke livet ditt bedre i det hele tatt. F hjelp, vr rlig, snakk med noen og prv se ting i perspektiv.

Du m gjre jobben, men du trenger heldigvis ikke gjre det alene <3

Oljen som brenner fett, gir overskudd og bedrer hukommelsen

  • 12.01.2017 kl. 09:58

Adlinks

De siste ukene har jeg brukt en helt spesiell olje i hverdagen. Jeg har snappet den noen ganger om ftt veldig mange sprsml om jeg ikke kunne fortelle mer. Derfor tenkte jeg at jeg skulle lage et helt innlegg om denne vidunderoljen som jeg liker s godt.

Oljen jeg snakker om heter MCT olje, som str for "medium chain triglyseride" og betyr mellomlang fettsyre. Disse fettsyrene er kortere enn de fleste andre fettsyrer og har derfor helt spesielle egenskaper og virkninger i kroppen. MCT har mellom 6-12 karbonatomer sammenlignet med omega-3-fettsyrer som har 13-22 karbonatomer.

Selv merker jeg helt klart kt energi, mer varme i kroppen og en klarere hjerne nr jeg bruker denne oljen. Huden min elsker den ogs! Jeg tilsetter den til bulletproof kaffe eller te og til smoothies, men du kan ogs bruke den i dressinger og til lage hjemmelaget majones. Du kan til og med bake med den hvis du vil.

Jeg har aldri fungert bra p mye sukker og karbohydrater, kroppen min elsker faktisk brenne fett. Dette er meget spennende sett i lys av den nye ME-forskningen som har kommet ut, med en hypotese om at ME kan vre forrsaket av en feil i nettopp glukose (sukker) forbrenningen. Hvis jeg har denne feilen ville den forklart hvorfan et kosthold rikt p fett kunne f meg til fungere veldig mye bedre. Utrolig spennende rett og slett, jeg gleder meg til det kommer mer forskning p dette!

Her kan du lre lage min bulletproof kaffe eller te:

Jeg bruker en stor kopp kaffe eller varmt vann og to ss dandyblend (kjpes her). Dandyblend er en glutenfri tedrikk uten koffein, laget med blandt annet lvetannrot. Den smaker rikt som kaffe, og passer perfekt om du nsker drikke mindre eller unng kaffe. Jeg tilsetter ogs collagen (fordi det gir fantastiske fordeler) som jeg kjprer her eller her.

Hvorfor er MCT annerledes?

Nr vi spiser fett brytes fettsyrene ned i fordyelsen ved hjelp av galle og enzymer fr det tas opp i tarmen. Her settes de sammen igjen fr de frigis til blodbanen. I motsetning til proteiner og karbohydrater kan ikke disse fettsyrene fraktes med portvenen til leveren, men blir i stedet sendt via lymfesystemet til blodstrmmen. Korte- og mellomlange fettsyrer slipper denne ruten, de er nemlig s vannlselige at de kan transporteres direkte til leveren via portvenen.

MCT oppfrer seg derfor annerledes i kroppen enn annet fett, og det er det som gjr at den fr spesielle egenskaper. Det er vanskelig for kroppen lagre disse fettsyrene, i stedet blir de raskt brent til energi. Jeg pleier kalle den for kokosolje p speed fordi kokosolje ogs inneholder MCT, men langt fra like mye. Med en ren MCT olje fr du alts en mye strre effekt.

MCT har ingen smak og ingen pvirkning p blodsukkeret. Denne oljen passer bde for deg som spiser lite karbohydrarter og for deg som spiser mer fordi kroppen som sagt heller vil bruke den som energi enn lagre den. MCT kan til og med ke ketonlegemer, noe som kan vre veldig gunstig for forbrenningen.

MCT-olje kan:

- Redusere magefett ved ke forbrenningen

- Hindre vektkning

- Gi deg kt energi og overskudd

- Bedre tarmfloraen

- Dempe betennelse - for eksempel ved kviser

- Redusere "hjernetke" og gi deg bedre hukommelse

- Holde deg mett lenger

- Redusere risiko for metabolsk syndrom

Jeg bruker MCT-olje fra soma og denne har jeg brukt i flere r. Den har et hyt innhold av C8 og C10 som er de mest potente MCT-oljene, og ingen fyllolje slik endel andre MCT-oljer har. Du finner vidunderoljen her eller p helsekost.

Lavkarbo loff - 3 ingredienser

  • 11.01.2017 kl. 08:40

Dette er en skikkelig lavkarbo klassiker og kalles mye forskjellig, blant annet oopsies og cloud bread. De minner meg mest om loff, bde i utseende og smak, s da kaller jeg de det. Jeg synes de er veldig gode med kalkun, ost og agurk, det er enkelt ta med seg og veldig raskt lage.

Disse "polarbrdene" kan du egentlig bruke til hva som helst av plegg, eller som hamburger- eller plsebrd. Du trenger kun tre ingredienser for lage dem, det er enkelt og det gr fort. Bedre blir det vel ikke? Jeg brukte snfrisk som er laget av geitemelk, men du kan ogs bruke kremost. Neste gang jeg lager det skal jeg teste kokoskrem for en melkefri variant.



Lavkarbo loff - oopsies

3 egg

3 ss kremost (jeg brukte snfrisk)

1/2 ts bakepulver

Del eggene i to boller, hvitene i den ene og plommene i den andre. Visp hvitene med en elektrisk visp (eller hndvisp hvis du har tlmodighet) til det blir helt stivt. La denne bollen st mens du visper eggeplommen, snfrisk og bakepulveret sammen. Nr det er godt blandet heller du det over i den stive eggehviten og rrer det forsiktig inn. Pass p at all luften du pisket inn ikke rres ut. Nr det er blandet kan du fordele rren som sm "rundinger" p et bakeark. Stek p 180 grader i ca 20 minutter. Jeg fikk 8 stykker tror jeg, og stekte den p to brett. Hvis du vil kan du drysse litt revet ost eller sesamfr over.

Med en gang de er avkjlt la jeg dem i en pose, da holder de seg myke. De avkjles p ca 5 min, og lar du de ligge ute for lenge blir de harde. De holder ca 3 dager i kjleskapet, men blir nok borte fort. Jeg ville ikke frosset dem ;)


Har du testet disse fr??

S gy at s utrolig mange av dere har skaffet dere stningsguiden, responsen har vrt helt super!! Om du ikke har den enda kan du laste den ned helt gratis ved trykke p bilde under:



Stor klem fra meg <3

Nyt deg slank og sukkerfri

  • 10.01.2017 kl. 08:09

vre sukkerfri betyr ikke at du ikke kan kose deg med god mat. Faktisk er det slik at etter f dager uten sukker begynner maten du ellers spiser smake bedre. Smakslkene dine tilpasses maten du spiser og derfor kan du merke at ting du fr syntes smakte lite n smaker mer. Plutselig trenger du kun en halv banan i smoothien eller noen drper stevia i kefiren for at den skal vre st nok. Ikke minst begynner du tilpasse deg andre smaker som syrlig og bittert. Selv om vi er voksne er det s viktig smake p maten og tilvenne oss ny mat.

Kroppen din trenger skikkelig mat, snn er det. S fyll tallerkenen med egg, grnnsaker, kjtt, fisk, meieriprodukter, fr og ntter. I tillegg til dette kan du finne ting du kan kose deg med, uten at det gir deg mer stsug, svingende blodsukker og uren hud. Hres det bra ut?

Mange vil sikkert si at absolutt all stning m kuttes ut for at en skal vre "sukkerfri", men det er ingen livvstil for meg i hvert fall. Livet er ikke sort hvitt, og jeg har lyst til kose meg p veien til topp helse, energi og overskudd. Jeg mener ogs at det er fullt mulig! Hvis du vil lre hvilke stningsstoffer jeg anbefaler og hvilke jeg synes du br styre unna kan du laste ned den store stningsguiden - helt gratis <3

Mer er mine ste favoritter:

Hjemmelaget r sjokolademousse

Denne oppskriften inneholder masse deilig nring, den smaker fantastisk og den holder deg mett. Jeg lager ofte opp en porsjon av denne og har i kjleskapet slik at jeg kan ta meg en porsjon nr jeg har lyst p noe godt, men sunt. Du finner min beste oppskrift her :D

Questbarer

Jeg har litt snn elsk hat forhold til questbarene da jeg liker dem veldig godt, men ikke nsker spise for mange av dem i hverdagen. Innholdet er det beste av alle barer jeg har funnet da jeg nsker unng frukt- og nttebarer. Jeg bruker disse som kos til kaffen eller som et p farten mltid i knipe. Mine favoritter er cookie dough og blueberry pie, men det er s mange gode.

Kremet sukkerfri is



Har du en god blender, en foodprosessor eller en stavmikser kan du lage deg en sunn is p 123. Jeg blander br, proteinpulver og litt kokosmelk eller flte for f en is som blir kremet og god, men samtidig ikke fr blodsukkeret mitt til svinge. Selv om is er veldig sommer er det godt hele ret, srlig etter trening er dette skikkelig digg! Her finner du en av mine favoritter :)

Hjemmelaget nttesmr eller kokossmr

Nttesmr smaker himmelsk, inneholder mye sunt fett og fungerer knall mot stsug. Selv elsker jeg lage mitt eget, da kan jeg vre kreativ og tilsette de smakene jeg selv har lyst p. Mine favoritter er mandelsmr, mandelsmr med valntter, hasselnttsmr og kokossmr. Sistnevnte er ganske annerledes enn de frste, men m bare prves. Du kan spise nttesmr som snacks p en skje, men du kan ogs tilsette det i smoothie, cottage cheese eller sjokolademousse, eventulet i grt. Skikkelig nam!

Hva er din ste favoritt?

Lr mer om stsug i mitt gratiskurs "slik blir du kvitt stsug" her eller i min store stningsguide!

Lag deg en nydelig tirsdag <3 Jeg skal jobbe p "kontoret" og mte beste Tilly med baby <3

 

Redd verden med meg (litt) og vinn 10 000kr

  • 09.01.2017 kl. 10:24

I samarbeid med Grnt Punkt Norge

God morgen kjre du!

I vr s jeg serien Live redder verden. Litt. og det fikk meg til tenke over mitt eget forbruk. Jeg har aldri vrt spesielt engasjert i milj. Jeg sier ikke at jeg ikke bryr meg, men det er ikke min hjertesak. Jeg har absolutt et forhold til hvordan min livsstil pvirker miljet, men jeg er ikke veldig motivert til gjre drastiske tiltak for at mitt forbruk skal vre null. I stedet prver jeg gjre sm ting, hver dag. For det er nettopp det, sm ting utgjr faktisk en forskjell. Nr vi er s mange som skal dele p ressusene er det faktisk langt viktigere at alle gjr litt, enn at enkelte gjr alt.

Her er noen av tingene jeg gjr for redde verden. litt...

♥ Sortere papp, glass og farlig avfall. Jeg prver bli flinkere p plast og mat ogs, men her synder vi innimellom.

♥ G i stedet for kjre eller ta bussen. Jeg elsker g og har jeg tid og mulighet gr jeg til nesten alle mter, trening, til venninner og til og med til vors. Dette er bra for helsen min ogs, vinn vinn.

♥ Kjpe mindre kjtt og heller velge lokale bnder som bryr seg og dyrene og miljet

♥ Handle mer kologisk

♥ Handle mindre klr, sko, vesker - jeg kjper meg heller en kvalitetsgenser enn fem billige





gjre noe bra gjr ogs at du fler deg bedre. N kan du til og med vinne penger p spare miljet! Jeg husker s godt da vi var sm og stappet kartonger nedi hverandre fr vi skrev p navn og nummer. Vi vant aldri, men jeg synes alltid det var gy. I r relanseres returkartonglotteriet med helt nye regler. Fra n av kan du skrive navn og nummer p hver eneste kartong du kjper. Lever kartongene sammen med annen papp og papis og du er automatisk med i trekningen om 10 000 kroner. Hvis du fortsatt vil stappe flere kortonger i hverandre kan du stappe 6 melkekartonger oppi en syvende, da kan du ville hele 100 000. Du kan lese alle reglene her.

Jeg har samlet opp alle kartongene vre de siste ukene og i gr skrev jeg navn og nummer p alle. Perfekt sndagsaktivitet her jeg stod sminkefri p kjkkenet.

Jeg hper du har lyst til vre med redde verden med meg, i hvert fall litt <3


 

Vil du lre mer om kosthold, trening og helse - helt gratis?

  • 08.01.2017 kl. 19:39

Er det en ting jeg har lrt av - og da snakker jeg enorme mengder kunnskap - s er det gjennom podcast. Nr jeg trenger inspirasjon, motivasjon, en boost, ja da tar jeg meg en tur med podcast p ret. Da fr jeg ny kunnskap, pfyll, inspirasjon, stressmestring og hverdagsmosjon! Jeg har tidligere delt innlegg med mine favoritter her og det er mange av disse jeg fortsatt hrer p. Ikke minst gr jeg tilbake i arkivene og hrer p gamle episoder igjen. Dette er en helt fantastisk ressurs!

Ut p tur selfie p snapchat :D

I fjor var jeg selv gjest p ingefr podcast der jeg snakket om nringsrik mat, tankesett, magefett og litt om ME. Jeg har siden blitt godt kjent med Sara bde via podcasten og privat da vi har masse til felles. Jeg skjnner at mange nsker seg norske podcaster og her er virkelig ingefr en favoritt.

Jeg har ftt s mange gode tilbakemeldinger p episoden, og i dag kan jeg dele at jeg var s heldig f komme tilbake. I dag ble rets frste episode utgitt og her gir Funkygine og jeg vre beste tips til n dine ml i det nye ret. Jeg gleder meg til hre hva du synes! Du kan hre episoden ved laste ned podcast appen p din mobil eller via itunes, begge er helt gratis.

Andre norske podcaster jeg liker er foreldrerdet (ja, jeg liker vre forberedt), Tusvik og Tnne (favoritt) bra damer og Pia og psyken.

Jeg vil ogs tipse dere om flge facebooksiden min for se meg live hele tre ganger i uken fremover! Her vil jeg dele masse tips, svare p sprsml og kanskje til og med lage litt mat. Jeg elsker komme i kontakt med deg og jeg synes facebook live er en helt super mte gjre det p. Jeg hper vi sees klokken 20 i kveld <3

Jeg vil nyte hverdagen min

  • 06.01.2017 kl. 09:59

I samarbeid med Freska.no

Flelsen av vkne opp i ren leilighet <3

For en deilig uke det har vrt! Jeg har ftt gjennomfrt s mange av mlene jeg hadde satt meg.

♥ Jeg har trent to ganger (skal en tredje i morgen ogs!) og gtt tre lange turer

♥ Jeg har spist masse god mat og flt meg mett og full av energi (stsuget er forduftet)

♥ Jeg har fullfrt jobbml jeg har satt meg (s deilig flelse)

♥ Jeg har vrt tidlig oppe og gjennomfrt morgenrutinene mine

♥ Jeg har gjort kveldsrutinene mine hver kveld <3

Fr hadde jeg en tendens til bite over alt for mye, sette opp syke ml uten realistiske delml og hele tiden vre i jobbmodus. Hver dag var bare mlet prve komme gjennom den evige to do listen og jeg glemte delegere og planlegge kos.

Den siste mneden har jeg tatt noen valg som har fltes s riktig. De har vrt skumle, store avgjrelser, men jeg har turt kjenne etter i magen hva som er riktig for MEG. Resultatet er mer mestring, mer tid til det jeg vil og mer fritid. I stedet for konstant vre p jobb har jeg rutiner som gjr at jeg ogs kan ha fri, jippi!

Som skrevet fr elsker jeg stelle hjemme, bake, rydde og organisere, men jeg elsker ikke vaske. Jon Anders er heller ikke en som svinger seg med vaskebtten, s helt siden vi ble sammen har vi snakket om at vi en dag skal ha vaskehjelp. Jeg vil ha ting i orden og da falt valget lett p freska. Jeg har en fast vaskehjelp som kommer til meg to ganger i mneden. Fr jul forsov vi oss og vknet av at hun ringte p, og til og med en halvklegg og meget stressa meg taklet hun med strlende ro, hehe. Hun elsker ogs hundene, noe som er viktig for meg da de som regel m vre alene med henne nr hun vasker.

Flelsen av komme hjem til et rent hjem er en av de beste flelsene jeg vet om, snakk om hverdagsglede. Det er tross alt flest hverdager, og jeg vil nyte dem.

Du bestemmer selv hvor ofte du nsker vask og du kan gi en tilbakemelding hver gang. Er du ikke fornyd er det derfor enkelt si ifra, da kommer de tilbake og vasker til du er fornyd. En annen fordel er at vaskehjelpen er forsikret slik at du ikke trenger vre redd for at noe skal bli delagt eller lignende.









Jeg er s heldig f dele en rabatt til dere. Ved bestilling av n enkelt vask kan du f 15% rabatt med kode HL15, og ved bestilling av abonnent fr du 30% rabatt med koden HL30. Du kan lese mer og bestille her.

N skal jeg pakke meg ut av den freshe leiligheten, ta p meg et skjrt (ref. instagram) og mte regnskapsfreren min. Ha en nydelig fredag i kullen kjre du <3

Den store stningsguiden

  • 05.01.2017 kl. 20:30

Endelig kan jeg avslre det jeg har jobbet med de siste dagene!

Helt siden jeg begynte blogge og snakket varmt om bli sukkerfri har jeg ftt en drss med sprsml om stningsmidler. Hvilke som er sunne, hvilke som er trygge og hvilke som rett og slett kan vre skadelig for helsen din.

Det er ingen tvil om hvor godt det gjr kroppen kvitte seg med sukkeret! For meg betyr det stabilt humr, s mye mindre humrsvingninger (Jonna takker meg, haha), hud som er s fin at jeg kan g uten sminke og en mage som er flat! Jatakk, jeg elsker det!!

Etter mange r som sukkerfri har jeg lest mengder med forskning p stning og dannet meg en mening om de aller fleste. Det er s lett bli forvirret i jungelen av ststoffer, s for hjelpe deg har jeg laget en stor guide.

Du trenger ikke kutte alt stt for bli sukkerfri, men du har lurt i vre selektiv p hvilken stning du velger. Ikke alle vil f deg i ml, noen vil rett og slett stikke skjepper i hjulene p din vei til flatere mage, lavere vekt og en gladere kropp.

Jeg vil gjerne hjelpe deg nyte deg sukkerfri - akkurat slik jeg gjr :D

Her kan du laste ned den store STNINGSGUIDEN min <3

Klem fra meg!
 

 

Nyt deg slank og sukkerfri med denne desserten

  • 04.01.2017 kl. 12:18

Adlinks

Denne oppskriften har jeg delt fr, men den er s god og jeg lager den hele tiden s da synes jeg den fortjener en ny post. Takk gud for mine rawfood dager som lrte meg lage lekre desserter og godsaker med sunne ingredienser. Hovedingrediensen i denne er avokado, en frukt som er rik p enumettet fett, fiber, vitaminer og mineraler. Avokado er kjent for stabilisere hormoner, mette godt og rocke blodsukkeret ditt.

Sjokolade demper betennelser, aktiverer feelgood nevrotransmittere og bidrar med viktig magnesium som s mange av oss fr for lite av.

Ellers er oppskriften vegansk, og passer fint for deg som spiser lite karbohydrater eller har blodsukkerproblemer. Vil du ha den litt stere kan du tilsette 1-2 ss fibersirup, noen drper stevia eller et par ss sukrin gold. Jeg liker kalle denne mousse, men mange vil nok si at den ligner mer p pudding. Jeg har alltid hatet sjokoladepudding og fler derfor at det blir feil, haha.

Sjokolademousse

2-4 porsjoner

2 modne avokado

1,5 scoop sjokoladeprotein (jeg bruker dette og med kode 107347 fr du 10% rabatt)

3 ss kakaopulver

1 ss peanttsmr

4 dl mandelmelk, eventuelt halvparten vann og kokosmelk

En stor klype salt

Stning hvis du vil (stevia, fibersirup, sukrin gold)

Jeg liker tilsette lecitihin for nring til hjernen og en deilig konsistens, men det kan slyfes.

Kjr alle ingrediensene i en blender til du fr en jevn mousse. Nytes med hjemmelaget musli, en skje peanttsmr, supermat eller hakkede ntter. Kos deg <3

Jeg tror jeg skal ta med en pause s jeg kan g og lage meg en porsjon n jeg <3

Dette redder meg fra stsug i hverdagen, brenner fett og inneholder kun en ingrediens

  • 03.01.2017 kl. 09:34

En av rsakene til stsug er rett og slett sult. Nr du ikke spiser nok gjennom dagen, og ikke holder blodsukkeret ditt stabilt opplever du mer stsug p kvelden. Nettopp denne smmumsingen p kvelden er et av de store hinderne for g ned i vekt.

Jeg har ingen tro p dietter der en skal g rundt med rumlende mage. Viljestyrken vr er bare s sterk, og den er faktisk ikke sterk nok til holde vre instinkter borte. Vi er ikke skapt for g rundt sultne, det strider mot vr overlevelse.

Et av triksene mine er spise nok fett fra kilder som smr, kokos, ntter, fr, avokado, fet fisk, kjtt og andre meieriprodukter. Jeg oppdaget kokossmr for noen r siden og jeg har laget det jevnlig siden. Det m ikke blandes med kokosolje, det er nemlig presset kokos der kun fettet er med. Kokossmr er rett og slett kokosmasse kjrt til et silkemykt smr. Det smaker himmelsk og overraskende stt.

Nr det fr avkjlt seg blir det som regel ganske hardt og da kan du spise en skje rett fra boksen, omtrent som en bit fudge - nam!

Det eneste du trenger for lage kokossmr er en pose kokosmasse og en foodprosessor eller sterk blender. Kjr kokosmassen i blenderen til det ser ut som p bildene.

Vil du ha flere tips til stsug? Jeg lrer deg alle tipsene mine her! I dag skal jeg ogs ha facebook live klokken 20 der jeg oppdatterer deg p hvordan det gr p min 6. sukkerfri dag og hvilke snacks jeg nyter :)

I dag har jeg kostholdsdamene snappen s flg meg gjerne der for kostholdstips og glimt fra min hverdag!

Ha en nydelig dag - klem fra meg <3

Mettende, lavkarbo mandelgrt

  • 02.01.2017 kl. 20:09

Adlinks

N har jeg vrt p trening og har endelig tid til si hei til deg! Det er s mye gy som skjer p jobb om dagen, men det fles som om jeg ikke har nok timer i dgnet. Det er vel slik det er vre grnder, heldigvis jobber jeg med noe jeg elsker og fler meg veldig bra om dagen. En god kombinasjon!!

Den beste starten p dagen fr du med en mettende frokost som stabiliserer blodsukkeret og fr hormonene dine i sjakk. Selv er jeg alltid vrt et frokostmenneske og jeg er helt avhengig av en solid frokost. Dessuten synes jeg frokost er et beste mltidet for dagen, uten tvil!

Inspirasjon til denne oppskriften har jeg funnet i boken lavkarbo- frokost og lunsj av Hexeberg og Storaker, kjempe fin bok!

Denne grten er ganske mektig s den holder deg god og mett i mange timer. Den kan enkelt lages melkefri ogs, hvis du bytter flten med vanlig kokosmelk og smr med kokosolje.

Mandelgrt

20 gram smr

25 gram mandelmel

10 gram fiberfin

1 dl laktosefri flte eller kokosmelk

1 dl vann

1/2 ts johannesbrdkjernemel

Noen drper stevia eller en ss sukrin gold

Smelt smret i en gryte og rr inn mandelmel og fiberfin nr det er smeltet. Tilsett flte eller kokosmelk til det er glatt. Ikke bli bekymret hvis det er klumper, de kan du fjerne etterp. Ha vann og johanneskjernemel i et lite glass eller plastboks og rist godt. Hell blandingen forsiktig inn i grten mens du rrer. Tilslutt tilsetter du nsket stning og stavmikser eventuelle klumper.



Jeg toppet min grt med sukrin da jeg ikke tilsatte stning underveis, men i ettertid liker jeg best tilsette stningen til selve grten og toppe grten med hakkede mandler.

Jeg anbefaler deg virkelig teste denne alts, den holder deg mett s lenge!

Hvis du nsker flere tips til bli kvitt stsuget kan du lre alle mine triks her <3

Hvordan skal jeg finne kostholdet for meg?

  • 01.01.2017 kl. 11:55

Det er den frste dagen i 2017 og du har sikkert satt deg noen ml for ret som kommer. Mange nsker komme i form, g ned i vekt, spise sunnere osv, og du blir bombadert med informasjon om hvordan du skal komme deg dit. Noen sier du skal hoppe p 30 dagers challenge, mens andre sier det er det dummeste du kan finne p. Noen mener at du skal kutte sukker helt, andre mener du skal spise mer frukt. Hvem skal du hre p?



Jeg har mtt tusenvis av mennesker gjennom bloggen, veiledninger, foredrag og kurs og via dem har jeg lrt noe veldig viktig. En individuell tilnrming til det meste er viktig. Vi er ulike mennesker, vi trenger som regel ikke det samme. Det er ogs mange veier til rom! Det er ikke bare jeg som sier dette, forskning har ogs vist at det faktisk er en diett du klarer flge som er den beste dietten for deg.

N snakker jeg ikke om "kebab og cola dietten", men om lavkarbo, hy protein, paleo, vegansk, tradisjonskost osv. Et sett av matvarer som gir deg gode smaker, inspirasjon og deg en glad kropp, det er det kostholdet du kommer til klare flge.

Men hvordan skal du finne det? Hvor streng skal du vre? Challenge eller ikke??

Klokken 15 i dag gr jeg live p facebook og deler tankene mine om nettopp dette! Lik facebooksiden min her s kan du f det med deg. Det eneste du m gjre er g inn p facebook klokken 15 ogs dukker jeg opp!

Jeg hper vi sees, og du; godt nytt r <3

 

Helene Ragnhild

Velkommen! Jeg heter Helene Ragnhild og har en stor lidenskap for naturlig mat og sunn livsstil, og en bachelorgrad i ernringsfysiologi. I denne bloggen vil du finne inspirasjon til leve sunnere, lytte til din egen kropp og finne hverdagslykke. Jeg hper jeg kan inspirere nettopp deg<3 Etter flere r som prver er jeg endelig gravid! Flg gjerne min reise mot bli mamma februar 2018 <3 Kontakt: helene.ragnhild@gmail.com

Sk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no