Den moderne jeger

 • 28.02.2017 kl. 10:54

Da jeg kom hjem fra shopping med min venninne på fredag kveld lå det en kjempe koselig overraskelse i postkassen min, nemlig den splitter nye boken til Gry.

Gry er norges fermenteringsdronning og en kraftmamma uten like. Jeg anser Gry som en venninne og en dame med et større hjerte skal du lete lenge etter. Hun gir seg aldri og det har gitt store resultater. Hun er aldri redd for å si det som det er om ernæring, matindustrien eller dyrevelferd. Hun har brakt både fermentering og kraftkoking ut til folket, en oppgave jeg selv brenner stort for.

Jeg har sagt dette på bloggen før jeg, men jeg sier det igjen. Da jeg først begynte å lese bloggen til Gry synes jeg hun var fryktelig streng. Jeg måtte le da jeg leste på bloggen til Melissa at hun hadde samme oppfatning før hun traff Gry. I ettertid har hun forklart at hun følte seg lurt av både matindustrien og det offentlige helsevesenet for de dårlige rådene hun hadde fått. Dette støtter jeg henne fullt og helt i, og som sagt, møter du Gry skjønner du at her er det ikke strenghet som dominerer. Hun er varm og morsom, lett å prate med og nysgjerrig.

Jeg har lært mye om tilberedning av mat fra Gry, men mest av alt har jeg lært at mat ikke er alt. Jeg trenger så mye mer enn bare optimal ernæring for å ha det bra! Hun snakker stadig mer om dette i sine kanaler og jeg anbefaler dere alle å lytte godt.

Den nye boken "Den moderne jeger" gir deg en guide til hvordan du kan navigere deg i den moderne verden for å finne den beste maten. Kraftbein, ville vekster og fermenterte skatter er bare noe av det du vil finne her. Jeg vil også si at den viser deg hvordan du skal finne den berømte balansen, da det ikke finnes noe som heter perfekt innen kosthold. Denne boken er helt unik, og jeg anbefaler alle mat- og ernæringsinteresserte å legge denne til i sin kolleksjon.

Jeg må slenge til at boken er utrolig lekker, med nydelige bilder av Gry, hennes familie og masse deilig mat. Bildene er tatt av Mona Nerøy, en dame med en gave for å få andre til å føle seg vel forran kameraet.

På torsdag skal boken ha lansering i Oslo klokken 18. Sara skal intervjue Gry live for ingefær podcast, det blir smaksprøver og mulighet til å møte mange moderne jegere (blant annet meg). Jeg håper å få se deg der <3

Bli med meg på kostholdskonferansen

 • 27.02.2017 kl. 11:29

Den 11. mars arrangeres den store kostholdskonferansen i Larvik, og jeg gleder meg skikkelig til å ta turen. I fjor holdt jeg selv foredrag der, men i år skal jeg sitte i salen og nyte inspirasjon, påfyll og ny kunnskap. Dette arrangementet passer like bra for deg som er relativt ny i "kostholdsverden" og for deg med svart belte i ernæring. Jeg har faktisk hørt nesten alle foredragsholderne før, men det betyr ikke at jeg ikke får nytt påfyll. Dessuten føler jeg at det å få møte så mange andre som brenner for det samme som meg er verdt turen alene.

Det er jo ikke noe som er morsommere enn å møte likesinnede mennesker og kunne dele erfaringer i en koselig setting som dette. Særlig ser jeg frem til å henge med kostholdsdamene som kommer, samt møte gamle og nye følgere som leser bloggen og har fått hjelp fra meg. Det er så koselig det, og de som kommer bort og takker og sier hei, det betyr virkelig alt!!

Årets foredragsholdere

Mone Eli Sæland - klinisk ernæringsfysiolog

Mone er en utrolig kunnskapsrik dame med bein i nesa, som har skreket om fett i mange år. Hun snakker varmt om smør, kan sitt feldt og er bare helt rå! Mone har selv opplevd helseutfordringer, og de var grunnen til at hun skjønte at rådene hun tidligere hadde lært bort var feil. Er du fortsatt redd for fett må du høre dette foredraget!

Tore Jardar Wirgernes - økobonde

Tore Jardar driver en økologisk bondegård og har spist seg frisk fra diabetes type 2. Jeg har vært på gården der jeg plukket de lekreste kålhodene og spiste de beste sukkerertene jeg noen gang har smakt. Han skal dele sin historie og jeg håper jeg får tatt en prat med ham om økologi!!

Sofie Hexeberg - lege

Sofie en en pioner innen lavkarbomiljøet og har hjulpet tusenvis til bedre helse. Denne lørdagen skal hun snakke om autoimmune sykdommer (som chron's, psoriasis, stoffskifte osv) og hvorvidt kosthold har en påvirkning på disse lidelsene. Hun skal forklare mekanismene bak autoimmune sykdommer og gi råd om hvordan en kan spise seg til bedring.Berit Nordstrand - lege

Berit er en inspirerende dame og en dyktig foredragsholder. Hun har en rågod formidlingsevne og gir veldig mye av seg selv. Jeg har hørt henne før, men denne gangen skal hun snakke om det å ta vare på seg selv og hvordan vi kan bruke mat for å få det bra. Jeg gleder meg veldig til å høre henne igjen, og ikke minst hilse på om jeg tørr, hehe :D

Arrangementet er nesten solgt ut, så vil du være med 11. mars bør du sikre din billett så fort som mulig. Jeg kjører ned og møter noen venninner der, men kommer du må du love å komme og si hei!! Jeg håper virkelig å se mange av dere <3

Billetter finner du her!

Endelig var det vår tur!

 • 26.02.2017 kl. 18:54

God søndagskveld fine du <3

Endelig kan jeg dele den store nyheten, vi har kjøpt oss leilighet!!

Dette har vært en drøm for oss lenge, og særlig for meg. Vi får mer plass, balkong, to soverom, plass stil spisestue, kontor!! Å, som jeg gleder meg!!

Jeg har allerede hoppet inn i interiørinteressen min som har ligget brakk de siste årene. Her skal det males og innredes, også skal vi pusse opp kjøkkenet slik at det blir akkurat slik som vi vil ha det <3

Jeg legger ved noen bilder slik at du kan se! Så masse lys, her blir det fine bloggbilder!!!


Jeg lurer på om babyen vår bare har ventet på å få sitt eget rom? Jeg kjenner en enorm ro rundt det å nå ha plass til at det kommer en liten en dag <3

Kjøkkenet er ikke stygt, men jeg vil pusse opp og få det jeg drømmer om. Jeg har allerede bestemt nesten alt, hehe ;)
Må jo være sjebnen når det bodde en pomeranian der?? Her skal nok familien på fire få det fint, og forhåpentligvis blir vi fem om ikke alt for lenge.

Jeg er så glad!! <3

Kremet is-"kaffe" uten kaffe

 • 24.02.2017 kl. 08:38

Adlinks

God morgen solstråle!

Jeg har allerede vært våken noen timer jeg, for de siste ukene har jeg våknet av meg selv før seks. Skjønner ikke helt hva som skjer, men jeg går i hvert fall rundt og smiler for det er akkurat slik jeg vil ha det! I går snappet jeg en deilig is-"kaffe" helt uten kaffe på kostholdsdamene sin snap, og jeg vil selvfølgelig dele oppskriften med deg her også. Dette er så deilig å lage seg når jeg skal sitte å jobbe her hjemme. Den smaker nesten som kaffe og er skikkelig kremet og digg.

Dandyblend er en slags urtedrikk en kan bruke i stedet for kaffe i både varmt og kaldt vann. Den inneholder blant annet løvetann som virker gunstig på leveren din, og den smaker rikt og fyldig og dermed lignende som kaffe. Jeg er totalt hekta, og det vet jeg mange av dere har blitt også!

Min is-"kaffe"

3 ss dandyblend

2 dl usøtet mandelmelk (eller annen melk) 

2 dl vann

4 isbiter

2 ss kollagen her eller her

(ingredienser er linket til i innlegget)

Hiv alt i en blender og vips har du en nydelig, kremet isdrikk helt uten kaffe, melk, gluten, sukker, soya og gjær (haha).

Dette skal jeg nyte fremover!!

Klem fra meg <3

 

Mat i stressende perioder

 • 23.02.2017 kl. 20:00

De siste dagene har vært crazy! Jeg lover å dele mer når ting er litt mer på plass :)

Så gøy at så mange av dere ville lære mer om magesyre! Har du ikke lastet ned magesyretesten kan du gjøre det her!

Når ting går i et er det lett å glemme at sunn mat, trening og avslapning faktisk er essensielle for at vi skal fungere best mulig. Selv om du føler at du ikke har tid til å lage mat eller ta deg en gåtur, skal jeg fortelle deg at det burde du lage tid til. Tar du ordentlig vare på deg selv blir du mer effektiv, du blir mer optimistisk og positiv og du blir mer produktiv. Dermed får du gjort mer på kortere tid og du får mer tid til å ta vare på deg selv. En positiv spiral, ikkesant?

I dag vil jeg dele med deg et par av måltidene jeg lager når tiden er knapp og ting går litt fort i svingene.

Smoothie

Jeg har alltid bær, banan, spinat og isbiter i fryseren, proteinpulver og supermat i skapet og mandelmelk eller kokosmelk slik at jeg raskt kan hive sammen en smoothie. Jeg lager faktisk en smoothie på fem min og tar med meg i vesken i en tett proteinshaker eller termos. Dette går så fort at her er det ingen unnskyldninger! Husk å tilsette omega 3 olje, kokosolje, nøttesmør eller avokado slik at du får i deg fett og holder deg mett!

En av mine favorittoppskrifter finner du her.

Egg

Egg er en fantastisk matvare som er rik på både proteiner og gunstige fettsyrer. Egg inneholder alle næringsstoffene vi trenger med unntak av vitamin C. Du kan koke egg og ha klart i kjøleskapet, steke dem, lage pannekaker, eggmuffins eller ha eggeplommer i smoothie.

Mange mener det tar for lang tid å steke opp egg for eksempel, men her må jeg ta på meg strenge hatten og si at det tar det faktisk ikke. Det er en vanesak å lage skikkelig mat, men det er noe du må skal du ha god helse, føle deg bra og gløde fra innsiden og ut ;)

Suppe

Det tar litt tid å lage suppe fra bunnen av, men lager du en stor porsjon har du supersunn mat som er lett å spise og fordøye tilgjengelig. Du akn både oppbevare suppen i fryseren og i kjøleskapet. Jeg tar gjerne med meg suppe på faeten også, i en termos. Jeg strør over frø og nøtter, nam!!

Se noen av mine favoritter her.

Fiskekaker

Kjøper du fiskekaker uten gluten og laktose, med høy andel fisk (velg gjerne burgere) har du en proteinkilde du kan steke opp raskt og ha en middag på 1 - 2 - 3. Jeg liker veldig godt rema 1000 sine fiskekaker, de er både rimelige, gode og har et godt næringsinnhold. Jeg elsker å steke en haug med beter til, grønnkål og hjemmelaget ketsjup.Hjemmelagede barer

Disse barene er så gode og kjempe enkle å ha i veksen eller på vei til trening. Jeg liker å lage opp og ha en ladning i fryseren. De tiner raskt!

Hjemmebakte knekkebrød og rundstykker

I helgene liker jeg å lage opp knekkebrød og rundstykker jeg kan ha i kjøkkenskapet og i fryseren. Med proteinrikt pålegg og grønnsaker til blir dette et veldig raskt måltid som metter godt. Jeg anbefaler makrell i tomat, kalkunpålegg, egg, leverpostein og ost hvis du tåler det!

Søk på helene ragnhild knekkebrød eller rundstykker så finner du alle mine favoritter!

Chiagrøt

Jeg glemmer chiagrøt, men det er jo så godt og så enkelt! En utfordring med chiagrøt eller pudding som det også kalles, er at det ikke alltid blir så mettende. Jeg liker derfor å ha i nok fiber og væske slik at den faktisk holder meg mett. Generelt synes jeg chiagrøt passer best som et mellommåltid, men du kan også tilsette chiafrø til smoothie når du har det med i vesken også vil smoothien holde seg bedre, som denne!

Hva er dine favoritter i hverdagen når alt går i hundre?

Kan lav magesyre være roten til dine problemer?

 • 22.02.2017 kl. 20:00

Nå har vi kommet til en av de mest spennende ukene i kurset mitt der vi snakker om tarm!! I den anledning har jeg snakket mye om et tema som er nokså kontroversielt, nemlig magesyre. Bruk av syrenøytraliserende midler øker raskt og stadig flere klager over sure oppstøt og halsbrann. Ikke minst klager 90 prosent av menneskene rundt meg om dårlig fordøyelse i ulik grad. Det viser seg likevel at 90% av disse pasientene egentlig har for lav magesyre, ikke for høy!

Magesyre dannes av spesialiserte celler i magesekken. Det skilles ut slik at maten du har spist kan bli brutt ned og fordøyd riktig videre i fordøyelsessystemet ditt. Produksjon av magesyre stimulerer til aktivering av peprin, enzymet som bryter ned proteiner. Når innholdet i magesekken tømmes sakte, men sikkert ut i den første delen av tynntarmen din, tolvfingertarmen, må det være surt nok til å stimulere galleblæren og bukspyttkjertelen din. Disse utskiller da henholdsvis galle og fordøyelsesenzymer som bryter ned maten ytterligere.

Har du ikke tilstrekkelig magesyre vil du altså ikke kunne bryte ned hverken proteiner eller fett tilstrekkelig. Dette kan føre til at du ikke får alle aminosyrene du trenger og mangel på essensielle fettsyrer som omega 3.

Magesyre er også essensielt for produksjon av intrinsik faktor, noe vi trenger for å ta opp B12. Lav magesyre kan være årsaken til at mange opplever mangel på B12, selv med et tilstrekkelig inntak i kosten.

Magesyre tar knekken på bakterier fra maten vi spiser slik at disse ikke gjør skade, så uten nok magesyre vil bakterier, sopp og parasitter kunne gro og blomstre i din fordøyelse. Et eksempel på en slik bakterie er helicobacter pylori, bakterien som står bak rundt 90% av alle magesår.

Symptomer på lav magesyre:

Du føler at maten sitter som en murstein i magen

Du føler at kjøtt er tungt for deg å fordøye

Du blir oppblåst rett etter måltider

Du har halsbrann eller refluks

Du har sure oppstøt

Du har diaré

Du har forstoppelse

Du raper mye

Du kremter mye

Du er hes i stemmen

Det kreves energi for å danne magesyre og de aller færreste vil ha en økt produksjon av dette. Halsbrann kommer i virkeligheten ikke fra for høy magesyre, men fra for lav. Når maten ikke brytes tilstrekkelig ned i magesekken påvirkes hele fordøyelsen. Maten blir liggende og gjære, noe som igjen danner gass og trykk. Dette resulterer i trykk mot lukkemuskelen som kan gi surt innhold i spirerøret og opplevelse av halsbrann.

Magesekken tåler det sure miljøet da kjertler i veggene produserer bicarbonat og slim som beskytter cellene, men dette finnes ikke i spiserøret.

Jeg følte selv at dette var veldig forvirrende i starten, samtidig er det jo helt logisk! Når jeg studerte hvordan fordøyelsen fungerer var det enkelt å forstå at nok magesyre er essensielt. Ikke minst har jeg merket stor forskjell på min egen fordøyelse og sett resultatene hos kunder når produksjonen har blitt økt!

For å hjelpe deg å finne ut om du kan ha for lav magesyre har jeg laget en guide til en test du kan ta hjemme. Slik kan du ta dine første skritt mot optimal fordøyelse, bedre opptak av næringsstoffer og mer energi!

Du kan laste ned magesyretesten ved å klikke her eller på bilde under :)

Kan dette gjelde deg?

Busy bee

 • 21.02.2017 kl. 20:16

God kveld hjerte <3

Jeg hadde tenkt til å legge ut noe helt annet i dag jeg, men jeg kom rett og slett ikke i mål. Det er hektisk om dagen med masse spennende jobb, boligjakt, timer hos gynekologen og tid med venner, Jonna og familien. Jeg har masse energi om dagen og passer på å få inn morgenturen min hver eneste dag. Annen trening har det ikke blitt så mye tid til, men det kommer. Aktiv er jeg uansett, men jeg savner å komme meg på elixia mer.

Innlegget kommer nok i morgen i stedet så da er det bare å glede seg!Vi har vært på visning i dag og jeg krysser fingrene for at det kan bli leilighet veldig snart! Da har jeg i hvert fall nok å styre med frem til spiren sitter, og det trenger jeg. Jeg er så klar for å innrede vårt aller første hjem som bare er vårt!

Supersjokoladen jeg spiser hver dag

 • 20.02.2017 kl. 19:50

Adlinks

Det er så mange som tror at det å kutte sukker betyr at du må kutte all kos, og ikke minst SJOKOLADE!! Det gjør meg trist, for hva er vel et liv uten sjokolade? Ikke et jeg vil leve i hvert fall!!

Har du ikke blitt overbevist om å kutte sukkeret eller trenger hjelp anbefaler jeg deg virkelig å ta mitt sukkerkurs! Det er helt gratis og du finner kurset ved å klikke her!

Jeg lager opp store mengder sjokolade som jeg har i fryseren. Så går jeg og mumser en bit til kaffen daglig, det må jeg ha <3 Denne sjokoladen er rå, sukkerfri, full av næringsstoffer og kan regnes som en krysning av grønnsak og vitaminpille. Den kan du altså nyte med den beste samvittighet. Da jeg var hos gynekologen sist stakk jeg innom Anette på frøyaklinikken og la noen igjen til henne. Etterpå fikk jeg melding om at dette var så godt så det burde jeg begynne å selge ;)

Før du maser om at det er mange ulike ingredienser, hør nå her. Det er supersjokolade det er snakk om, og da må du ha noen basisvarer. Det er også noen du kan kutte, om du ikke har dem. Du kan til og med kjøpe rå sjokolade, min favoritt finner du her. Det er linker til ingrediensene i oppskriften ;)

Helenes supersjokolade

100 gram kakaomasse

50 gram kakaosmør

30 gram kokossukker eller sukrin gold

4-5 dråper stevia

1,5 ss lecithin

1,5 ss ricebran (kan sløyfes, men bruk da mer søtning og lecitihin)

Noen dryss med havsalt

Jeg har fylt mine sjokolader med hampfrø, gojibær og bipollen, men her kan du bruke akkurat det du vil. Nøtter, frø, tørket frukt (uten tilsatt sukker) eller peanøttsmør.

Hakk kakaomasse og kakaosmør, da går det mye raskere å smelte. Smelt så begge i vannbad. Dette gjør du ved å koke opp en kjele med litt vann i og trekke til side. Så setter du en bolle som tåler varme (jeg bruker en stor tekopp) med kakaomasse og smør i oppi vannbadet og rører innimellom til alt er smeltet.

Tilsett alle de andre ingrediensene (med unntak av fyllet) og rør godt. Smak til at du synes søtningen er bra!

Jeg fyller formene med fyllet jeg ønsker før jeg heller over sjokolade og vips - min egen supersjokolade!!Nytes med verdens beste samvittighet og del gjerne med alle du er glad i, sjokolade er virkelig lykke <3

Slik overlever jeg hormonene

 • 19.02.2017 kl. 20:04

Hei og hopp fine du <3 jeg håper du har hatt en fin helg?

Jeg har vært så trøtt at jeg har sovet flere timer på dagtid og lagt med kjempe tidlig hver dag. Det virker som om kroppen jobber ekstremt hardt for å få ned dette egget altså, og da må jeg jo bare lytte og gi kroppen min ro. I går var jeg på cardio step time på Elixia og det var så tungt. Jeg hadde egentlig ikke lyst til å dra, men Jonna overtalte meg og lokket med godfølelsen jeg ville føle etterpå. Han tok jo ikke feil, den kommer hver gang!

I dag har energien vært på topp igjen, så her svinger det helt klart litt. Vi har vært på visning og jeg har så lyst på denne leiligheten! Krysser alt for både spire og nytt hjem jeg nå, lov å håpe at alt skal ordne seg? <3

Dette innlegget er ikke bare for deg som er prøver, men for alle jenter som er plaget av hormoner i sving hver måned. Det er faktisk veldig mye vi selv kan gjøre for å få det bedre!

Nå er det vel 2,5 år siden jeg sluttet på p-pillen og over to år siden jeg ble prøver. Jeg vil si at jeg tar veldig godt vare på kroppen min. Jeg gir den næringsrik mat, jeg beveger den hver dag, jeg prioriterer søvn, drikker lite alkohol og har aldri rørt røyk eller snus. Jeg er også opptatt av mental trening, yoga og avspenning da en sunn sjel gir et sunt legeme. Siden jeg ble frisk fra ME har jeg derfor følt meg veldig bra. Jeg er den irriterende personen som har masse energi på treningssenteret klokken 6 om morgenen, som har fargerik salat i lunsjen og som synes nøtter og friske bær er deilig lørdagsgodt.

Da jeg begynte med hormontilskudd i mai i fjor merket jeg at det påvirket meg mye. Kroppen var ikke lenger så mye "på lag", den levde nesten sitt eget liv. Energien svingte plutselig, jeg fikk i perioder hormonell acne, trening fristet ikke lenger og jeg kunne holde på vann som et chiafrø! Dette er ganske tøft for en som lever av å være supersunn, det skal jeg ærlig innrømme. Tilslutt trengte jeg en pause fra de hormonelle svingningene, og det tror jeg var viktig.

Da jeg først merket bivirkningene ble jeg veldig umotivert. Jeg som hadde levd så sunt, hvorfor skulle jeg bli plaget av dette? Jeg har jo lest utallige artikler om andre som har lagt om kostholdet og fått tilbake mensen og blitt gravide raskt. Hvorfor var ikke det meg? Som jeg har skrevet før kommer vi ikke så langt med denne offermentaliteten, og etter noen måneder med mindre trening og et mindre bra kosthold fikk jeg nok. Dessuten føltes det nesten flaut å ikke være perfekt helsemessig når en er nettopp helseblogger!

Etter jul kjørte jeg derfor på med et noe strengere regime med mer fett og mindre karbohydrat. Jeg kuttet kraftig ned på melkeprodukter og økte inntaket av grønne grønnsaker, supper, smoothies med masse ekstra næring og avokado. Jeg har spist flere egg hver eneste dag og nesten ikke rørt sukker, korn eller ferdigmat. Jeg har kuttet alt av ferdige barer og redusert inntak av sunnere snop. Jeg har laget opp sunn sjokolade og spiser det hver eneste dag da, så jeg lider ingen nød!

Jeg har begynt å trene mer igjen, og målet mitt er å trene 3 ganger i uken og gå turer hver eneste dag. Før trente jeg 5-6 ganger så for meg er det mye mindre, for andre er det kanskje for mye.

Jeg føler meg mye bedre og mye sterkere denne runden enn i de tidligere. Ikke minst vet jeg at jeg tar de beste valgene, valg jeg er stolt av for vår baby. Den dagen jeg blir gravid skal jeg være sunn og sporty slik jeg alltid har sett for meg, og da vil alt være verdt det!

Når det gjelder bloggen og meg som "sunnhetsprinsesse" så tenker jeg at det å være ekte er veldig viktig for meg. Jeg ønsker å inspirere andre til å være sunnere, og jeg blir i hvert fall ikke inspirert av en perfekt jente som spiser sunt. Det er jo våre utfordringer som former oss og de aller fleste (eller alle) har utfordringer, dermed synes jeg det er viktig å dele.

Mine tips for å overleve hormonene:

♥ Lytt til kroppen og prøv å ikke bli sint på den når den ikke gir deg det den vil ha

♥ Har du en dag der du føler deg tung eller våkner med en kvise, ta ekstra gode valg den dagen, gi ikke opp!

♥ Planlegg å gjøre noe koselig hver eneste dag, gå en tur med en venninne, se en morsom film eller lag middag med kjæresten

♥ Tenk at dette er for en periode, og ikke for alltid

♥ Ikke gi symptomene makt, det er bare medisinene, ikke kroppen din

♥ Fokuser på målet i sikte, men prøv samtidig å nyte tiden du lever nå (ikke lett, men det hjelper)

♥ Spis næringsrik mat som får deg til å føle deg bra

♥ Drikk rikelig med vann og urtete

♥ Lakk negler, smink deg og unn deg en time hod frisøren - du fortjener å føle deg vel

♥ Snakk med noen - du trenger ikke være alene om dette <3Mange av dere har spurt om vippene mine i det siste og de er lagt av superflinke Helene som holder til i helt nye lokaler på Frogner. Hun er utrolig flink, kjempe lett å skravle med og har veldig gode priser! Du kan få informasjon eller booke time ved å sende henne en ml på 92648370 :) Vippene mine er sponset, men jeg har selv funnet Helene gjennom anbefalinger ;)

Spis deg fra forkjølelse og styrk immunforsvaret

 • 17.02.2017 kl. 10:45

Er det bare meg eller går alle og snufser om dagen? Jeg møtte to venninner på kafé i går med sine to små og begge var småsyke. Jeg har kjent at jeg er på nippet av noe de siste dagene selv, men nå som jeg har vært så fin i farta de siste månedene er jeg ikke snar med å sette i gang ekstra tiltak for å holde forkjølelsen unna. Her er mine tips for å unngå sykdom denne våren ;)Fyll på med grønnsaker

Grønnsaker bidrar med vitaminer, mineraler, plantekjemikalier og fiber. Vitaminer og mineraler er viktige for funksjoner i alle kroppens celler. Plantekjemikalier kan sees på som plantenes immunforsvar, men er også gunstig for menneskers helse. Eksempler på slike stoffer er betakaroten i gulrøtter og antocyaniner i blåbær. Begge disse stoffene fungerer som antioksidanter i kroppen vår, og reduserer dermed oksidativ skade og beskytter mot sykdom. Husk å spise grønntfôr sammen med litt fett, da økes opptaket av de gunstige stoffene. Ha for eksempel olivenolje over salaten eller smør på dampede grønnsaker.

Spis immunstyrkende mat

Hvitløk, gurkemeie, ingefær og sitrus er kanskje matvarer du forbinder med forkjølelse? Det er faktisk noe i de gamle kjerringrådene! Alle disse matvarene inneholder stoffer som kan dempe betennelse, beskjempe bakterier og øke kroppens forsvar. Kok opp vann med fersk ingefær, tilsett sitron og honning, så har du en styrkende immundrikk. Honningen inneholder i tillegg til immunstyrkende stoffer, fiber som styrker tarmen.

Unngå sukker

Bakterier elsker sukker, så er det en ting du skal unngå når du er syk er det dette. Da mener jeg ikke bare boller og brus men også raske karbohydrater fra ris, pasta og korn, og naturlig sukker fra dadler, annen tørket frukt, eksotisk frukt og lønnesirup. Det er faktisk bedre å ikke spise enn å spise masse søtt når vi er syke. Dette gjelder også barn som ofte mister matlysten når de er syke. Barn spiser som regel mindre med hodet og mer med magen, så for dem er det natulig å si nei takk til mat de ikke har lyst på. Mest sannsynlig trenger kroppen en pause når den konsentrerer seg om å rydde opp i basiluskene.

Gode bakterier

Kroppen vår er dekket av bakterier, faktisk har vi ti ganger så mange bakterier på kroppen enn vi har celler. Disse bakteriene er ikke våre fiender, men livsviktige for god helse og en frisk kropp. Ved å tilføre gode bakterier styrkes tarmen vår, der vi faktisk finner så mye som 70% av immunforsvaret vårt. Spis kefir, hjemmelaget surkål og prøv kombucha. Orker du ikke tanken på å spise dette kan du ta et tilskudd av snille bakterier.

Spis nok proteiner

Når vi er «under angrep» er det viktig å ruste opp. Kroppen trenger proteiner for å danne hvite blodceller og andre «krigere» i immunforsvaret. Proteiner finner du i egg, kjøtt, fisk, meieriprodukter og annen sjømat, men også i vegetabilske kilder som bønner, linser og quinoa.

Spis kraft

Kraft er gull for både hud, hår, tarm, ledd og for å dempe betennelser. Ikke minst er kraft fantastisk for immunforsvaret ditt. Suppe er klassisk "sykemat" og det er ikke uten grunn! Har du lyst til å lære alt om kraft og hvordan du kan lage den finner du kraftguiden ved å trykke på bilde under!

Her finner du kraftguiden

Andre tips er å drikke masse varm væske, bruk et ullskjerf eller høy hals (også inne om gjerne om natten), ikke frys på føttene og ta ekstra vare på deg selv. Klem masse på kjæresten, en venninne eller hunden din slik at du produserer lykkehormoner som styrker kroppen <3

Proteinpulver av kraft

 • 16.02.2017 kl. 20:09

Med en gang Signy la ut dette proteinpulveret på kostholdsdamene måtte jeg ha det! Altså, proteinpulver basert på kraft!!?

I går kom det i posten og jeg laget min første smoothie med det i dag, nam! Grunnen til at dette proteinpulveret er helt spesielt er at det er laget basert på aminosyresammensetningen i kraft. Det inneholder derfor både kollagen, glutamin, kondroitin, glukosaminoglukaner og hyaleronsyre. Disse stoffene er betennelsesdempende og styrkende på mange strukturer i kroppen som hud, hår, negler, ledd og tarmcellene.

Det er uten gluten, laktose, melkeprotein, fargestoffer, nøtter, soya, kjøtt, sukker og egg. Det egner seg veldig godt til deg som har en sensitiv mage som ikke tåler "noe". Dette proteinpulveret er faktisk bra for tarmen!

Jeg elsker jo proteinpulveret fra synergy, men når det gjelder protein er det faktisk viktig å variere inntaket. Siden jeg ikke reagerer så bra på melkeproteiner om dagen er jeg så glad jeg fant dette. Nå blir det enda flere smoothier fremover!

Vi trenger absolutt ikke proteinpulver, ikke la noen fortelle deg noe annet ;) Grunnen til at jeg bruker proteinpulver er fordi jeg synes det er utrolig enkelt. Jeg slenger det i en smoothie og plutselig har jeg et helt måltid jeg kan ta med i vesken. Vaniljeprotein får dessuten den veldig grønne smoothien min til å smake søtt, noe jeg elsker. Min daglige smoothie hjelper meg å holde blodsukkeret mitt stabilt og ikke minst sukkersuget mitt i sjakk. Siden jul har jeg ikke hatt noe søtsug faktisk, for en lettelse!

Proteinpulveret blander seg veldig lett ut i smoothien og gir en kremet og god vaniljesmak. Det er ikke like søtt som synergy sitt proteinpulver, så det passer perfekt for deg som synes det er for søtt. Selv elsker jeg den søte smaken da det betyr at jeg kan ha mer grønt og mindre frukt i smoothien.

En annen ting med dette proteinpulveret er at det var ekstremt mettende, jeg klarte faktisk ikke å spise opp smoothien jeg laget i dag!

Fikk du lyst til å teste?? Du kan kjøpe kraftprotein her :)

Bursdag!! - 10 ting jeg har lært i år

 • 15.02.2017 kl. 17:46

Det er så koselig med bursdag! Tusen takk for så mange koselige meldinger og hilsener fra langt <3

Jeg har hatt en utrolig koselig dag så langt! Jeg startet dagen med gave fra Jon Anders, de vakreste øredobbene fra Camilla Pihl som jeg har ønsket meg <3

Så dro jeg på lunsj med Tilly, lille W og Mamma der vi spiste salat, drakk kombucha og spiste raw sjokoladekake. Nå skal jeg fikse meg til middag på Dinner med min kjære! Kos fra ende til annen altså!

I dag er jeg et år eldre, og i år føler jeg virkelig at jeg har blitt klokere. Det har vært et stort år på mange måter, og også et utrolig tøft et. Noe av lærdommen går igjen, fordi jeg tror det er slik i livet, at mange ting må læres igjen og igjen. Kanskje er det også slik at vi møter på utfordringer igjen og igjen, helt til vi lærer det vi skal?

Det er kun du som kan redde deg

Dette året har jeg hatt noen utrolig tøffe perioder. Jeg har slitt med å komme meg ut av sengen, jeg har opplevd mange nederlag og jeg har vært på leten etter noen som kunne redde meg. Igjen måtte jeg innse, akkurat som da jeg hadde ME, at det ikke er noen andre enn meg som kan redde meg. Legen, foreldre, venner, kjæreste osv kan gi deg råd, men de kan ikke dra deg ut av det du sitter fast i hvis du ikke gjør jobben selv. Det er nemlig ingen andre som kan gi deg lykke - den må du skape selv. Ikke minst må du selv komme deg opp av sengen og ta valgene du egentlig vet er gode for deg. Dette kan føles vanskelig, men jeg velger å se det som at jeg selv har makten i eget liv.

Du lærer andre hvordan de skal behandle deg

Vil du at andre skal ta deg seriøst? Da må du selv gjøre det! Vil du at andre skal respektere dine valg? Da må du stå for dem selv. Kjenn etter i magen hva som føles riktig for deg, og vær stolt av hvert eneste valg du tar. Jeg har for eksempel innsett at det ikke er meg å kjøpe masse smågodt i helgene, eller spise masse potetgull i sofaen. Jeg dømmer ingen andre som gjør det, men jeg føler meg dårlig og kjenner at det ikke er riktig for meg. Før ble jeg brydd hvis andre synes jeg var for sunn, nå gjør jeg det jeg vil. Generelt får jeg mye respekt for valgene jeg tar, ikke minst er jeg stolt av dem selv. P.S. jeg spiser en bit sjokolade omtrent hver dag!

Planlegging er nøkkelen til success

For meg er det veldig naturlig å planlegge, alt fra trening til når jeg skal vaske leiligheten. Jo mer jeg får å gjøre, jo mer innser jeg at det er tingene som planlegges som blir gjort. Derfor har jeg blitt en ivrig bruker av min iCal. Der har jeg fargekoordinert hele kalenderen og legger inn alt jeg skal gjøre. Trening, venninnekvelder, turer, mailer, blogging, shopping, jobbeventer, når jeg skal skrive osv. Da blir det gjort!

Kvalitet fremfor kvantitet

Det er så mye bedre å kjøpe en dyr genser som du elsker enn ti du synes er OK. Jeg har blitt skikkelig gjerrig på å handle på HM, Zara, gina osv, fordi jeg rett og slett ser at det ikke lønner seg. Jeg shopper mer fordi det er så billig, men ender opp med å ikke bruke halvparten av det og dessuten er kvaliteten ganske dårlig. Jeg har visse plagg jeg elsker, som ullgensere og jakker av god kvalitet. Jeg kjøper heller en skikkelig dyr en, og bor i den, enn å ha ti jeg ikke bruker. Når det er sagt kjøper jeg fortsatt ting på zara (senest i går), men hverdagsklærne som skal vare og vare kjøper jeg dyrere.

Du må prioritere tid med mennesker du er glad i

Jeg har alltid prioritert skole veldig høyt, og det ga meg gode resultater. Jeg ser jo at det gjelder jobb også, når jeg prioriterer det skjer de mest utrolig ting! Samtidig er det lett å bli bitt av basillen, og alltid velge jobb forran en middag med venninner eller en familiebursdag. Når jeg ser tilbake på livet mitt er det ikke bare jobben jeg vil huske, jeg vil huske alle minnene med de jeg er mest glad i.

Du må koble ut

Før jeg blogget brukte jeg mye tid på sosiale medier, men siden jeg startet firma har jeg hatt en følelse av at jeg alltid må være på. Jeg føler hele tiden at jeg må oppdatere og det ble til slutt et stress for meg. Nå innser jeg at det er her det skjer, i mitt liv! Selvfølgelig ønsker jeg å dele, både kunnskap og personlig, men jeg kan ikke sette det forran selve opplevelsen av livet mitt. Jeg har løst dette ved å koble helt ut og heller være helt på andre tider. Jeg anbefaler deg å sette mobilen på flymodus minst en time om dagen, du trenger faktisk ikke være tilgjengelig hele tiden!

Trening gjør meg glad!

Jeg har hatt gode treningsperioder i det siste året, men jeg kan ikke akkurat si at jeg har tatt treningen til nye høyder. Det jeg har innsett er at bevegelse i hverdagen er gull verdt, ikke bare fordi det holder kroppen min i gang, men fordi det gjør noe med hjernekjemien min. Jeg blir lett og slett glad av å trene, jeg føler meg bedre, jeg har mer energi og jeg ser lysere på livet. Jeg må tvinge meg selv i de tunge periodene, men det fungerer like bra hver gang!

Motivasjon kommer fra mestring

Når jeg føler at jeg får til noe, avler det flere gode vaner og mer godfølelse - som igjen gir meg motivasjon til å fortsette. Det verste jeg hører er at folk sitter og venter på motivasjon, som om det er noe som kommer dalende ned fra himmelen og slår dem i hode en dag. Plutselig har de mest lyst til å gå en skitur og spise smoothie til frokost, og sofaen frister ikke mer. Den som venter på motivasjon vil aldri finne den, du må starte også kommer den fort, det lover jeg!!

Konsekvent jobbing skaper resultater

Uansett om det gjelder trening, jobb, skole eller strikking - det er når du gjør noe konsekvent over tid at du ser resultatene. Det hjelper ikke å trene hver dag i en uke, ei heller å detoxe i 3 dager og forvente mirakler. Alle de små valgene vi tar hver eneste dag er det som påvirker livet ditt. Dette betyr også at du ikke må jobbe deg ihjel for å få resultater, det er mulig å finne balansen.

Vi kan ikke bestemme alt i livet

Ting tar tid - særlig når en går og ønsker seg dem så inderlig! I fjor hadde jeg et mål om å bli gravid, men i ettertid har jeg innsett hvor feil dette målet var for meg. Jeg har nemlig liten kontroll over dette, og da ender jeg opp skuffet og lei meg hele tiden. Da jeg skjønte at jeg måtte tenke annerledes tok jeg tak i aspektene jeg hadde kontroll over. Jeg har fått en bedre psyke, det er ingenting som har gjort meg så sterk som dette. Jeg har satt mitt eget kosthold like høyt som jeg setter mine kunders, noe som har gitt fantastiske resultater. Ikke minst satte jeg meg høye mål for firma mitt og nådde det jeg ikke trodde var mulig!

Å akseptere noe betyr ikke at du liker det - men det gir deg mulighet til å jobbe med og ikke mot livet <3

Jeg er så takknemlig for alt det fine jeg har i livet mitt og jeg gleder meg til å ta fatt på et nytt år. Ikke minst er jeg takknemlig for deg som er her inne og leser, og for at du bruker tiden din her hos meg <3

Et valentines mirakel?

 • 14.02.2017 kl. 19:29

Hei kjære, god klem til deg i solen på selveste valentines day <3

Jeg har alltid elsket valentines da jeg har bursdag 15 februar (i morgen!). Da jeg var liten bodde vi i USA og da pleide jeg å ha valentinesbursdag der alle gikk i rødt eller rosa, vi pyntet cookies med rosa glasur og spiste rosa kake. I USA gir alle barna hverandre kort på valentines day, det er kjempe koselig! Da Jon Anders våknet overrasket han meg med valentinesgave, så søt!! Det var så koselig at han hadde vært og kjøpt noe til meg som han hadde valgt ut helt selv, et nydelig vinrødt skjerf fra acne. Han er så snill <3

I dag har jeg vært og tittet på det lille egget mitt som vokser i den ene eggstokken min. Jeg er på dag 8 og vi skal gi sprøytene noen dager til før vi får eggløsning, men alt ser bra ut. Vi pratet også lenge om dette med prøverør og om jeg eventuelt har lyst til å ta det der, skulle ikke spiren feste seg. Vi har søkt Ullevål, men dr Holst tror jeg lett kan bli overstimulert. De kjenner meg så godt på fertilitetssenteret nå så jeg føler meg virkelig i de beste hender der, vi får se hva vi lander på. Noen erfaringer??

Jeg er redd for å bare bli dårlig, og ikke minst å føle meg så dårlig som jeg gjorde før jul. Da føltes jo alt bare svart ut og jeg var så lei meg hele tiden. Nå vil jeg nyte alt vi har fått til så langt i år, leilighetsjakten og jobben min :)

Den gode nyheten er at eggstokkene mine hadde mange færre egg nå, det så veldig bra ut sa han! Jeg er helt sikker på at kostholdet mitt har hjulpet, jeg har nemlig vært superflink til å spise "rent" i det siste. Masse grønt, riktig fett, blodsukkerstabiliserende og næringsrikt! Dette er jeg selvfølgelig superfornøyd med, og litt stolt av hvordan jeg har klart å snu siden før jul. Da skled nemlig alt ut, fordi jeg var totalt demotivert. Jeg har faktisk fått tilbakemelding fra flere av jentene på kurset mitt at de har hatt bedre hormonprøver og positive beskjeder fra gynekologene deres, utrolig kult!!

Jeg kjenner virkelig at våren hjelper, at solen skinner og plutselig føles det som om jeg har en verden av muligheter. Det er som om jeg har tatt på meg et nytt par briller og er i en helt annen modus enn før. Det er utrolig hvordan innstilling påvirker deg <3

Mine beste smoothietips

 • 13.02.2017 kl. 19:59

AdlinksGod mandag fineste! Jeg er tilbake <3

For en helg det har vært! Her snakker vi kjærlighet, klemmer, taler, tårer, latter og masse glede, en nydelig brud og et eventyrbryllup. Det har gått i et og jeg fikk nesten ikke tid til å ta bilder og i hvert fall ikke til å titte innom her. Å være forlover er ikke noe en gjør hvert år, så dette skulle jeg nyte offline mest mulig.

Her er jeg sammen med verdens vakreste <3

Da vi kjørte inn til Oslo i går ble vi møtt med det nydeligste været, strålende sol! Jeg er i skikkelig vårstemning og da er det alltid en ting som skjer. Når gradstokken kryper oppover får jeg lyst på smoothie. Her snakker vi fristende farger og lekre smoothiebowls i lange baner. Smoothie kan være veldig sunt, men det er også mulig å tilsette feil ting og ende opp med sukkerbomber. En smoothie bestående av frukt og juice er ingen slager, den får blodsukkeret til å stige til himmels og gir deg lite næringsstoffer.

Slik bygger jeg opp min supersmoothie:Riktig base

Basen i min smoothie er alltid grønnsaker og bær. Noen ganger bruker jeg 1/3 banan for å få banansmak, men jeg liker faktisk best å bruke bær. De inneholder minst sukker og mest næring. Av grønnsaker er det de som smaker minst som er favorittene; spinat (gjerne frossen), grønnkål, squash, agurk og spirer liker jeg. Du kan også bruke blomkål og gulrot for eksempel.

Riktig væske

Jeg bruker som regel 50/50 med usøtet mandelmelk og vann. Du trenger ikke bruke masse melk i smoothie for å få den gode, runde smaken. Du kan også bruke en dl kokosmelk eller tilsette avokado for en mer kremet konsistens.

Fett

For at en smoothie skal mette er det viktig å tilsette fett. Fett er fantastisk for fordøyelsen, huden, hormoner og for jevnt blodsukker. I smoothie bruker jeg enten en halv avokado, nøttesmør, omega cure, nøtter, frø, MCT-olje eller en kombinasjon av disse. Du kan også bruke kokosolje, kokosmelk eller linfrøolje.

Proteiner

Den enkleste måten å øke proteinmengden i en smoothie er med proteinpulver. Selv sverger jeg til proteinpulveret fra synergy da det ikke inneholder melkeprotein. Jeg unngår ikke all melk, men jeg begrenser inntaket og da synes jeg dette er perfekt. Dessuten blir jeg aldri oppblåst av synergy slik jeg lett blir av andre proteinpulveret. For å få 10% på synergy protein kan du lage en profil hos arnika.no, gå inn på min side og registrere deg med koden 107347. Da får du 10% på alle fremtidige kjøp.

Bruker du myseprotein anbefaler jeg dette fra myrevolution. Det er veldig godt og har en høy kvalitet.

Ved å tilsette en rå eggeplomme øker du innholdet av både protein og fett. Ikke minst inneholder eggeplommen masse næringsstoffer kroppen trenger! Unngå å bruke rå hvite, den inneholder et stoff som heter avidin som binder b-vitaminet biotin. Eggehvitene jeg får til overs putter jeg i eggerøren.

Supermat

Jeg har brukt supermat i mange år og er fortsatt like dilla. I smoothie har jeg alltid lecithin, et fettstoff som er svært gunstig for hjernen, nervesystemet og cellemembranene våre. Jeg tilsetter også alltid greens for å øke grønnsaksinntaket mitt, grønt er skjønt!!Hva er din favorittsmoothie??

Grønn og skjønn

 • 10.02.2017 kl. 11:20

Adlinks

I dag reiser Jonna og jeg til Kleivstua for å gifte bort en av mine beste venninner. Nå tror jeg alt er i boks og jeg kjenner at det kiler skikkelig i magen!! Kjolen jeg har kjøpt er fra whitestory og er bare helt nydelig. Den er morsom fordi den kan knytes på masse forskjellige vis og dermed kan den brukes flere ganger. Jeg gleder meg til å vise dere. Helgen skal jeg nyte til det fulle, dette er en "once in a lifetime" <3

I det siste har jeg fått så dilla på den grønne smoothien min igjen. Den er så sykt kremet og god, kan nesten ikke tro at den er så sunn som den er! Jeg må ha minst en smoothie om dagen, craver skikkelig på det! Jeg passer på å tilsette masse næring som rå eggeplomme for at det skal næringsrikt, i tillegg til supermaten jeg sverger til ;)

Helenes grønne smoothie

1/3 frossen banan

to håndfuller grønne blader (jeg bruker spinat, grønnkål eller en blanding av disse) eller 4 puter frossen spinat

1/2 avokado

3 isbiter

2 dl mandelmelk (eller annen melk)

En scoop vaniljeproteinpulver (på tilbud!!)

Et (eller ti som jeg liker) dryss kanel

En ts lecithin eller en rå eggeplomme

En ts greens

Denne er ekstra god om den toppes med bipollen, nam nam <3

Ha en nydelig helg <3

Babyoppdateringen jeg vet mange har ventet på

 • 09.02.2017 kl. 19:58

Jeg har jo lovet en oppdatering på babydrømmen i en liten evighet - og jeg vet at veldig mange har spurt om og ønsket dette. Det er flere grunner til at jeg ikke har skrevet om dette i det siste, men jeg begynner å føle meg klar for å lette litt på lokket.

Da det ikke ble spire i november ble jeg fryktelig lei meg. Da vi fikk beskjed om at ikke bare et, men to egg var på vei ble jeg plutselig fylt med et stort håp som bredde seg fra magen helt ut i fingre og tær. Plutselig satt jeg igjen på babyshop og tittet på babyvogn, drømte om hvordan jeg skulle fortelle Jonna og hvordan jeg skulle dele med alle at vi endelig ventet et lite mirakel (eller to!).

Så ble det ingenting, og jeg ble knust. Ikke bare den dagen, men i ukesvis. Jeg mistet meg selv helt og følte at ingenting annet betydde noe. Virkelig, jeg klarte såvidt å komme meg opp av sengen. Jeg tryglet fertilitetssenteret om å starte rett på nye sprøyter og de fikk meg inn på hastetime så jeg skulle få komme i gang før jul. Hvis ikke hadde to måneder gått og det hadde vært helt krise.

Igjen et nytt håp, planlegging av hvordan vi skulle dele nyheten. Vi feiret julen sammen i Hamar, men startet dagen hos min familie i Oslo. Der skulle vi avsløre det for alle ved frokostbordet, før vi satte kursen mot familien til Jonna. I bilen på vei opp tenkte vi at vi skulle ringe venner på høytaler og fortelle. Så skulle vi overraske hele hans familie under gaveåpningen. Tenk for en fantastisk julegave!

Det høres sikkert crazy ut, men slike tanker blir så detaljerte i mitt hode at jeg nesten føler at de har skjedd. Kanskje ikke så rart når vi vet at hjernen ikke alltid klarer å skille på drøm og virkelighet.

Innleggene jeg har skrevet om disse vonde følelsene, og de vonde tidene har jeg ikke klart å lese igjen. Jeg har heller ikke sett filmene fra gravid - uke for uke. Det jeg vet er at det var en stor desperasjon og sorg i dem, maktesløshet. Jeg hadde det ikke bra, og jeg vet ærligtalt ikke om det var bra for meg å dele så mye. Jeg ble til slutt helt hudløs. Hver gang jeg fikk en kommentar, snap eller mail fra noen som ville trøste, hjelpe eller spørre gikk det så inn på meg. Jeg var konstant i en boble og jeg var "Helene som ikke blir gravid". Jeg skjønte også på mange av kommentarene, særlig fra andre som hadde vært i mine sko, at de så at jeg ikke hadde det bra. De så tegnene og mange rådet meg til og med til å trekke meg tilbake, gi meg selv plass, men jeg var ikke klar for å høre.

Jeg må bare understreke at jeg vet at absolutt alle som har tatt kontakt med meg har gjort det for å hjelpe og støtte meg. Aldri føl at det var feil. Det går helt og holdent på meg at det ble for mye, og jeg håper dere heller ikke nå er redd for å snakke med meg om dette. Poenget er at jeg trengte å få hele situasjonen på avstand for å klare å få et annet perspektiv. Det er nok en grunn til at de færreste deler vonde tider mens de pågår, som regel får en jo vite det i etterkant, at ting har vært tøft. Det kan faktisk bli for mye, det ble i hvert fall det for meg.

Jeg kommer til å bli gravid en dag, kanskje snart, kanskje om en stund. Ellers har jeg et liv jeg elsker, en jobb jeg er nyforelsket i og en kjæreste jeg aldri vil leve uten. Vi har så mye godt forran oss, men vi skal også få nyte hverandre og livet vårt. Jeg vil skape et liv jeg elsker som en baby kan komme inn i, ikke skape en baby slik at jeg kan elske livet mitt.

En sang jeg har hørt mye på - en av mine favoritter

I dag begynner jeg på sprøyter igjen, etter to måneder med pause og veldig mange tanker frem og tilbake. Jeg vet ikke om jeg er klar. Hormontilskudd er ikke bare bare. Denne gangen skal jeg ikke fokusere på dem. Jeg skal ta en sprøyte slik jeg pusser tennene, og ikke tenke noe mer over det. Jeg fikk dette rådet av en venninne og jeg kjente med en gang at det var godt. Vi har også søkt prøverør, så er vi i gang med den prosessen om vi trenger det og ønsker det. Får vi lyst tar vi kanskje et privat forsøk også, men akkurat nå har vi ingen hast.

Tilslutt vil jeg si at jeg er glad jeg har delt, og fortsetter å dele min reise. Å være ufrivillig barnløs skal ikke være skambelagt, la oss ikke gjøre dette vanskeligere for oss selv enn det allerede er. Tusen takk for alle gode tanker jeg får fra dere (for de kjenner jeg, utrolig nok!!) og for alle gode ord. Og for at dere er med meg, og oss i denne reisen <3

Dette er jeg supernøye på!

 • 07.02.2017 kl. 20:12

Adlinks

Har du noen gang tenkt på at jo mer du lærer om helse og kroppen, jo flere ting blir viktige for deg? Hvis det begynner med en interesse for yoga følger ofte en interesse for kosthold etter. Begynner du å fokusere på hvordan du sover, blir du kanskje etterhvert opptatt av hvordan du har det mentalt. Alt henger jo sammen, så dette er helt naturlig. Det er også veldig viktig, for vi er ikke én ting. Jeg kan ikke si det nok, vi er en helhet, en hel kropp med en sjel som trenger næring. Det høres nok new age ut, men slik er det altså!

En ting jeg selv har blitt opptatt av er produktene jeg smører på huden, og særlig produktene jeg smører hver dag på tynne hudområder. Når du smører deg med kremer, parfyme osv så tas mye av stoffene i disse opp i kroppen via huden. Det er derfor ibux gel og nikotinplaster fungerer! I mange tilfeller hadde det vært bedre om du hadde spist produktet, da hadde i hvert fall leveren kunnet rense bort endel av stoffene før de nådde blodet ditt, æsj.. Ikke bra for leveren selvfølgelig, så ikke gjør dette, haha!

Er det en ting jeg ikke skulker med er det deodoranten jeg bruker. I armhulen vår er det sart, tynn hud som absorberer godt. Rett innenfor armhulen er det tett i tett med lymfer og disse tar også opp stoffene vi smører her. Dette er faktisk en av mine hjertesaker med både to søstre, mamma og venninner som jeg gjerne vil ha så sunne som mulig. Derfor er det mange som får deo av meg, hehe!Av alle naturlige jeg har prøvd er dette virkelig favoritten. Jeg kjøpte akkurat en ny til meg selv og mamma. Den er veldig god, holder meg luktfri hele dagen og er ekstremt ren. Før brukte jeg den som kommer i krukke, men det blir så grisete synes jeg. Denne er like ren, men den er mye mer praktisk! Jeg elsker lavendel og bruker denne :)

Frokosten jeg sverger til nå

 • 06.02.2017 kl. 19:50

De siste ukene har jeg prøvd å spise mest mulig rent og gått skikkelig inn for at kostholdet mitt skal være optimalt. Jeg har jobber ekstremt mye og hatt endel stress og da vet jeg at det er ting jeg må ha på plass for å fungere. En av dem er selvfølgelig maten. Når jeg spiser bra føler jeg meg så mye bedre, det er virkelig alfa omega for kroppen. Jeg har mer energi, magen min fungerer og jeg er i så mye bedre humør. I tillegg blir jeg mer effektiv på jobben, alt føles bare så mye lettere på en måte.

Denne frokosten ser kanskje både rar og tidskrevende ut, men jeg kan love deg at den er langt fra noen av delene. Her har jeg laget eggerøre av to hele egg, et par hviter jeg hadde liggende (fordi de måtte brukes opp og jeg ikke vil ha dem i smoothie), en ss vann og salt. Så har jeg stekt litt grønnsaker i smør og himalayasalt, det smaker faktisk himmelsk!! Tilslutt har jeg fermentert surkål full av gunstige bakterier. Snakk om mat kroppen blir glad av!

Mat trenger ikke være så komplisert. Det enkle er faktisk ofte det beste. Dette kunne også vært rester fra dagen før :D

Jeg har vært på seminar i hele dag og det skal jeg også på tirsdag og onsdag. Derfor er det ikke så mye tid til blogging, men jeg stikker innom og sier hei altså. Det må jeg ellers savner jeg dere <3 Følg meg gjerne på snap og insta, der oppdaterer jeg også hver dag :) Jeg heter heleneragnhild begge steder!

Hva er din favorittfrokost om dagen?? Jeg vil høre :D

 

Næringsrik gulrotsuppe tarmen din elsker

 • 05.02.2017 kl. 19:14

Hei og hopp søndag, her skal en ikke ligge på latsiden. Jeg satt hjemme og jobbet i går og plutselig får jeg melding av min venninne som lurer på hvor jeg er. Det viste seg at jeg hadde bommet totalt på dagene og egentlig skulle vært i navnfest. Jeg hoppet i dusjen og var klar i bunad på 30 min også kjørte vi ut til festen. Jeg var så flau, men heldigvis var vi savnet slik at vi fikk melding og fikk det med oss. Lille Noah var så nydelig og blid der han gikk fra arm til arm, lille solstrålen. Jeg gleder meg sånn til det er oss en dag.

Jeg ble sittende oppe og jobbe til klokken et i natt og i dag var jeg oppe med solen og fortsatte. Sånn er det i blant altså. Vi har også vært en runde på visning og sett på 5 leiligheter, så spennende!! Nå skal vi få finansieringen i orden også skal vi se om det ikke blir leilighet på oss <3

Den kommende uken er super busy og derfor skal jeg lage en diger porsjon suppe som jeg kan ta med meg rundt. Snakk om lettfordøyelig, næringsrik fastfood. Noe bedre skal du lete lenge etter!

Helenes gulrotsuppe

Ca 1 liter ekte kraft (eventuelt vann og buljong)

500 gram gulrøtter (gjerne øko)

1/4 blomkål, en halv søtpotet eller en bit pastinakk

4 gule løk (reduser eventuelt hvis du reagerer på løk)

1 kinesisk hvitløk eller 2 båter hvitløk

Krydder: karri, salt, ingefær, gurkemeie

4 store ss kokoskrem (den fete delen av kokosmelken)

1. Kutt opp gulrøtter og blomkål (eventuelt andre grønnsaker)

2. Kok opp kraften og tilsett grønnsakene

3. Skrell løken og del i terniner

4. Hakk hvitløk og stek denne sammen med løken til den er blank. Jeg steker i smør.

5. Når løken er blank tilsetter du dette til kraften og lar det koke på lav varme med resten av grønnsakene.

6. Tilsett ønsket krydder og la alt småputre til alle grønnsakene er møte.

7. Bruk en stavmikser til du får en glatt suppe.

8. Tilsett kokoskrem og stavmiks litt til.

9. Nå kan du eventuelt smake til med mer krydder.

10. Topp suppen med akkurat det du ønsker. Selv elsker jeg gresskarkjerner, chorizo, parmesan, nøtter, bacon eller andre pølsebiter (av høy kvalitet). Her haddejeg pesto, men det er nok ikke favoritten :)

Nå skal jeg ha min første live i den nye kursgjengen, jeg er så klar for å komme i gang! Først skal vi spise øko biff, det ble nemlig ikke noe av på fredag, hehe.

Har du ikke kastet deg på krafttoget kan du laste ned den store kraftguiden her - helt gratis!

Nyt søndagen <3

Friday smoothie, I love you <3

 • 03.02.2017 kl. 10:32

Adlinks

Etter en lang uke med masse spennende jobb er jeg så klar for en skikkelig frikveld! Da mener jeg at jeg skal legge bort telefon, mail, blogg og kun fokusere på kjæreste og mine to små. Jeg prøver å jobbe med meg selv og bli flinkere til å være til stede. Jeg elsker jobben min, det å bestemme over min egen tid og være min egen sjef. For at jeg skal kunne gjøre denne jobben best mulig er det så viktig å også være helt "av" innimellom. Om du kjenner at du også hele tiden trekkes til mobilen skjønner du sikker hva jeg mener?

I helgen skal jeg trene, slappe av, gjøre siste forberedelser til bryllup neste helg og i navnfest til fineste Noah <3 Før den tid skal splitter ny kursportal opp til alle mine deltakere, innlegg skal skrives, mailer skal svares på og mat skal lages :)

Frokosten min i dag var min klassiske smoothie. Jeg har jo ikke delt så mange smoothier i det siste, så jeg tenkte at det passet seg i dag. En ting jeg elsker med smoothie er at det går utrolig fort å lage, det er lite oppvask og det er lett å ta med seg.


♥ Jeg bruker frosne bær og frossen spinat som base. For å lage den ekstra digg er nå kirsebær og solbær favorittene, men jordbær, blåbær og bringebær brukes flittig det også.

♥ Så tilsetter jeg et par dl mandel- eller cashewmelk. Om jeg trenger mer væske bruker jeg vann.

♥ Jeg tilsetter alltid kanel fordi jeg elsker det! Kanel er dessuten supert for både huden, blodsukkeret og gir en søt smak. Husk å bruke ceylonkanel da vanlig butikkanel inneholder kumarin som er levertoksisk.

♥ Som søtning og proteinpulver bruker jeg proteinpulver fra synergy. Dette er et proteinpulver som er lett fordøyelig, vegansk, melkefritt, glutenfritt og søtet med stevia. Det er veldig søtt, men for meg er det perfekt fordi jeg ikke bruker så mye frukt i smoothien min. Du kan også blande pulveret 50/50 med naturell smak, eller bruke mindre. Jeg kjøper synergy på arnika.no. Hvis du lager deg en konto, går inn på min side og registrerer koden 107347 får du 10% på alle kjøp hos dem!

♥ Som fettkilde har jeg MCT-olje, kokosolje, peanøttsmør, chiafrø, rå eggeplomme (favoritt) eller andre nøtter (gjerne bløtlagt). Altså ikke alt på en gang, men kanskje en eller to kilder til fett.

♥ Tilslutt tilsetter jeg ekstra næring fra den kjære supermaten min. Favoritten er greens som jeg kjøper her og lecithin som jeg kjøper her.

Lag deg en nydelig fredag og helg vakre <3

Kostholdet jeg sverger til for å gløde fra innsiden og ut!

 • 02.02.2017 kl. 12:56

I dag ender påmeldingen til mitt kurs glødende kosthold og jeg er så klar for å sette i gang med en ny runde. Dette kurset har jeg lagt så mye energi i, og jeg er så stolt av hvor godt kurset har blitt tatt imot! Det er faktisk ikke så lett å hjelpe mennesker å endre livsstil. Det krever mye å legge om vaner, kontinuerlig jobb over tid. Å få følge så mange mennesker over en så lang tidsperiode gir meg virkelig muligheten til å få til store endringer og resultatene er helt enorme.

Her snakker jeg om fordøyelsen som går fra katastrofe til å fungere, kg som smelter av og stor økning i livsglede og energi. Jeg er så glad i livsstilen min, og det er nettopp det jeg vil lære deg - å elsker DIN sunne livsstil!

Vil du lære mer om kurset kan du lese her :) som jeg skrev stenges påmeldingen i kveld (klokken 24) og har du noen spørsmål kan du sende meg en mail på helene.ragnhild@gmail.com.

Å jobbe med kurs er noe jeg virkelig elsker fordi jeg ser hvor mye kundene mine får ut av det. Jeg har avvist mange hver uke som har ønsket å jobbe med meg en-til-en da jeg har ønsket å legge energien min i kurset. Slik får jeg lært bort min kunnskap på en effektiv måte og jeg får mulighet til å gi så mye mer, samtidig slipper kunden å bruke titalls tusen på dyre klinikktimer.

Da hele kurset går via nett har jeg fått mulighet til å jobbe med kunder over hele Norge. Alle har berørt mitt liv og jeg er så takknemlig for dem alle sammen <3

Nå gleder jeg meg som en unge til å starte på mandag med en stor gjeng herlige mennesker som er klare til å hoppe i sin nye livsstil <3

Slik gjør du nøtter og frø lettere å fordøye

 • 01.02.2017 kl. 21:13

I går holdt jeg det siste av mine to gratis foredrag, for et kick! Det er ganske sykt å sitte med flere hunde seere, rett fra egen stue skal jeg si deg! De som var påmeldt mitt foredraget tilsendt i morres, men har du ikke sett det og har likevel lyst kan du se det frem til klokken 24.00 her.

I dag var jeg på frokost med alpro også har jeg jobbet masse med kurset som starter den 6. februar og tatt nye fine kursdeltakere imot. Det blir så utrolig gøy å kjøre en ny runde med kurs, jeg kjenner virkelig at dette er det jeg vil jobbe med!

Jeg elsker nøtter og frø! De er rike på gunstig fett, protein og mineraler, de er perfekte til å ha i vesken og de smaker så godt. Liker du dem ikke er denne posten dessverre ikke for deg, men føler du at nøtter er tunge å fordøye må du spisse ørene. Mange opplever nemlig at nøttene blir letter på tarmene om du bløtlegger dem. Når vi bløtlegger nøtter (eller frø og korn) blir fytinsyre, som er en næringshemmer, brutt ned. Fytinsyre kan binde mineraler og dermed ta dem med ut av kroppen. Det er jo dumt da vi gjerne vil ha alle mineralene vi spiser for oss selv! Mange hevder også at det finnes enzymhemmere i nøtter og frø, samt et stoff som heter tanniner. Det jeg er sikker på er at nøttene blir veldig gode når du bløtlegger og tørker dem, de blir renere (!) og jeg opplever at de blir lettere å fordøye. Når det er sagt spiser jeg nøtter som ikke er bløtlagt også, for eksempel når jeg kjøper dem på farten. Jeg lager opp store porsjoner «aktiverte» nøtter og oppbevare hjemme slik at jeg har dem tilgjengelig. Dette kalles ofte aktiverte nøtter eller frø da det gjør dem både mer næringsrike og lettere å fordøye.

Jeg tenkte å vise deg steg for steg hvordan du kan bløtlegge og tørke nøtter ved å vise hvordan jeg gjør det med mandler.

Det første jeg gjør er å la mandlene ligge i bløt sammen med nok vann og en ss salt. Saltet skal bidra til nedbrytning av fytinsyre. Du kan også bruke molkosan, eddik, sitronsaft, vitabiosa eller surdeigsstarter.

Disse mandlene har ligget i ca 12 timer, og du kan faktisk se hvor brunt vannet ble. Æsj! Dette er helt vanlige mandler jeg kjøpte i løsvekt på ICA, og det samme skjer med de fra pose.

Bruk en sil og skyll godt av alle mandlene.

Tørk dem godt med matpapir.

Spre dem ut på et bakepapir på en plate, du kan faktisk fint droppe papiret :)

Så setter du dem i ovnen på 50 grader i 12-24 timer. På noen ovner kan du bare sette på lyset, da blir det ca 40-50 grader. Du kan selvfølgelig også bruke en dehydrator skulle du ha det.

Hvis du vil kan du også tilsette salt, krydder eller lage dem søte med litt søtning og kanel. Jeg valgte å lage mine helt naturelle denne gangen.

Det er ulike bløtningstider for ulike nøtter, frø og belgfrukter. Jeg synes denne oversikten er fin:

Når jeg baker brød eller knekkebrød pleier jeg å la deigen stå og bløtlegge i 8-12 timer før jeg steker. Du trenger ikke å helle av vannet, det er nemlig ikke slik at antinæringsstoffene ligger igjen i vannet. Her er det snakk om kjemiske bindinger som brytes inne i maten ;)

Jeg er som snakk ikke helt nazi på dette med bløtlegging, men jeg prøver å være flink til å gjøre det fordi jeg merker forskjellen på fordøyelsen. Veldig mange har spurt meg hvordan jeg gjør det og derfor ville jeg vise deg.

Har du prøvd å bløtlegge før?

 

Helene Ragnhild

Velkommen! Jeg heter Helene Ragnhild og har en stor lidenskap for naturlig mat og sunn livsstil, og en bachelorgrad i ernæringsfysiologi. I denne bloggen vil du finne inspirasjon til å leve sunnere, lytte til din egen kropp og finne hverdagslykke. Jeg håper jeg kan inspirere nettopp deg<3 Etter flere år som prøver er jeg endelig gravid! Følg gjerne min reise mot å bli mamma februar 2018 <3 Kontakt: helene.ragnhild@gmail.com

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no