Jeg følte kjærlighet gjennom skjermen <3

 • 30.03.2017 kl. 20:35

I dag har vært en sånn hektisk dag der jeg føler at jeg bare flyr hit og dit hele dagen. Jeg våknet til hundevis av mailer som jeg fortsatt sitter og svarer på! Jeg åpnet nemlig påmeldingene til kurset mitt i går! Utrolig gøy å se at vi blir en herlig gjeng som skal ta denne reisen sammen etter påske, selv om jeg synes det er trist å gi slipp på alle de fine menneskene jeg har fulgt de siste månedene! Jeg har jo blitt både kjent og glad i dem <3

I dag var vi også på et spennende møte som jeg skal fortelle mer om i morgen. Det ble nemlig ikke så spennende som jeg hadde håpet, eller hele situasjonen ble bare rar! Også har vi vært i banken for å fikse på lånet vårt til leiligheten, weee!!

Tusen takk til alle som var med på foredrag i går altså!! Jeg følte virkelig at det strålte varme og kjærlighet gjennom skjermen min her hjemme <3 Det var vel også derfor jeg også turte å gå ganske mye dypere i mine egne følelser enn forventet, og det kom visst noen tårer også! Vi er jo alle bare mennesker, så det er fint å dele synes jeg! Takk for at dere tar meg så godt i mot!

Jeg skjønte at mange dessverre gikk glipp av foredraget av mange ulike årsaker og derfor har jeg bestemt meg for å sette opp et nytt foredrag allerede på tirsdag! Har du ikke mulighet til å bli med klokken 20, meld deg på likevel så skal jeg gjøre mitt ytterste for å få sendt ut opptak i ettertid. Her finner du påmeldingen!

Nå må jeg svare på flere mail før jeg tar kvelden <3

Spiser du feil frokost?

 • 29.03.2017 kl. 07:39

Visste du at hvilken mat du starter dagen din med er avgjørende for energien din hele dagen? Den påvirker til og med nattesøvnen din, som igjen påvirker deg neste dag. Så var hjulet i gang!

Vil du lære hvilke matvarer som er gull til frokost? Bli med i kveld da vel :D

Klokken 20 skal jeg ha et live foredrag over nett, helt gratis, der jeg skal lære deg 3 konkrete skritt for mer energi!

Har du ikke sikret deg plass er det fortsatt et par igjen! Du finner påmeldingen her ;)

Ha en fin dag så lenge, klem fra meg <3

Jeg har aldri vært så langt nede

 • 28.03.2017 kl. 11:28

God formiddag vakre deg <3

Jeg var oppe supertidlig i dag for å gå morgentur med Jonna. Jeg var hjemme igjen og plantet forran macen klokken åtte, for en deilig følelse! Jeg jobber med å få ferdig foredraget til i morgen, så spennende! Helt ærlig så kjenner jeg at det kiler skikkelig i magen det hele er veldig personlig for meg. Mat er personlig, helse er personlig og i morgen skal jeg dele endel av min reise de siste månedene.

2016 var et tøft år for meg, jeg har faktisk aldri vært så langt nede før. Heldigvis føles det som at jeg har klart å snu det, og selv om jeg fortsatt har harde dager (det har nemlig alle) går det tusen ganger bedre nå! Jeg har lyst til å lette litt på sløret, selv om det føles skummelt.

Jeg vet jo at dere vil meg vel og da er det jo egentlig ikke så skummelt likevel?

Har du ikke meldt deg på i morgen finner du påmeldingen her :)

Jeg ville bare kommentere disse aspargesbønnene som jeg har hatt totalt dilla på de siste månedene. Jeg kjøper dem i frysedisken til en billig penge og steker dem på ganske høy temperatur i smør og himalayasalt. Da blir de ikke vasne, men rene snacksen i min munn! Jeg får sykt mange snaps med disse grønne bønnene, og jeg har dessuten sett at mange andre bloggere har hoppet på trenden, haha. Ja til mer grønt til folket sier jeg!!

Nå skal jeg gå en tur med fineste mamma i solen, for et deilig vær vi har i Oslo nå <3

Ha en nydelig dag <3

10 ting som gir meg energi

 • 27.03.2017 kl. 06:54

Som tidligere ME-syk kan du si at jeg er over middels gira på alt som gir energi. Da jeg var syk var jeg vel lettere besatt av dette, hehe. Jo eldre jeg har blitt, jo mer innser jeg at energi er helhetlig, og noe jeg i stor grad kan påvirke selv!

Her er min topp ti liste!

1. Å spise riktig (selvfølgelig!). Riktig bensin på bilen får den til å fungere optimalt!

2. Lange gåturer

3. Å skravle med venninner

4. Når Jon Anders får meg til å le så hardt at jeg begynner å gråte

5. Den siste sangen på steptimen

6. Solstråler mot ansiktet på Malmøye

7. Den første kaffekoppen i sofaen om morgenen

8. Riktig og god hvile

9. Når jeg føler at jeg tar gode valg for meg selv

10. Når jeg kjenner mestring

Selv om det er mange "små" ting på denne listen vil jeg si at den øverste skal ha stor betydning for at jeg har kommet så langt som jeg har. Jeg vil så gjerne at flere skal få mer energi, derfor vil jeg lære bort tre konkrete, enkle steg til mer energi på mitt foredrag onsdag!!

Det er nå over 800 påmeldt, sykt! Det er tydeligvis mange som vil ha mer energi, og det skjønner jeg godt! Det nærmer som maks antall, så vær rask hvis du vil henge på.

Hold av din plass her eller ved å trykke på bilde under :)

Straks skal jeg på morgentur med Jonna og hundene. Så skal jeg jobbe med noen helt spesielle bonuser til neste kurs før jeg skal på trening! Det er alt for lenge siden, så nå må jeg skjerpe meg, hehe. Snakkes fine du, stor energiklem fra meg <3

Det har vært et kaos

 • 26.03.2017 kl. 08:26

Helt siden vi kjøpte oss leilighet har jeg gått med en vond følelse i magen. Som jeg har skrevet før går Jonna på politihøyskolen og skal i praksis neste år. Vi søkte skolen om at han skulle få bli i Oslo på bakgrunn av at vi har prøvd å bli gravide i over to, men til vår store overraskelse fikk vi avslag. Dette kom kun få dager etter leilighetsskjøpet vårt. Vi hadde aldri trodd at vi ikke skulle få forståelse for den vanskelige situasjonen vår, men vi falt liksom litt mellom to stoler og plutselig ble det en mulighet at Jonna kunne bli sendt hvor som helst i Norge.

Jeg har ikke engang orket å skrive om dette på bloggen fordi det å endelig kjøpe leilighet var en så stor opptur for oss, og nå føltes alt bare som kaos. Ikke bare aner vi ikke når jeg skal bli gravid, men nå skulle vi ikke engang få flytte inn i det nye hjemmet vårt. Hadde dette vært en utfordring som stod alene, greit nok, men på toppen av alt annet føltes det hele litt som en straff. Jeg la alt av planer, innredning, kjøkkenplaner osv helt bort og prøvde å glemme hele greia.

Vi skrev en skikkelig bra klage og har de siste dagene sittet med hjerte i halsen for å høre resultatet. Jeg har prøvd å tenke på et år i Bodø eller Sørlandet osv som et eventyr, men tanken på å måtte flytte fra alle vennene våre, familie og miljøet vårt uten å ville det føltes tøft. Jeg var dessuten redd fremtidige forsøk ikke kunne bli gjennomført hvis vi måtte flytte, da blir det jo nye ventetider osv.

På fredag fikk Jonna en telefon fra skolen som gjerne ville snakke med ham, og noen timer senere fikk vi gladbeskjeden! Vi får bli i Oslo-område! Etter mange uker med usikkerhet kan vi senke skuldrene, glede oss til å overta leiligheten og konsentrere oss om det vi skal gjennom sammen <3

For en lettelse!!

Jeg har allerede planlagt det meste av kjøkkenet, sett på farger og begynt å titte på møbler. På lørdag shoppet jeg vårt første møbel, så gøy! Jeg håper dere er klar for litt interiørinspo? Tips meg gjerne om fine butikker, vi ønsker oss moderne, nordisk stil. Som jeg gleder meg til å ta bilder i den nye, lyse leiligheten vår!

Det ordner seg visst for snille piker likevel <3

Nå skal jeg skrive ferdig foredraget jeg skal ha på onsdag, spennende!! Jeg gleder meg skikkelig! Har du ikke meldt deg på finner du all informasjon om dette ved å klikke her eller på bilde under. P.S. Foredraget går via nett og er helt gratis ;) 

Fredagslykke

 • 24.03.2017 kl. 09:05

God morgen vakre <3

Jeg startet dagen med en lang dusj og litt jobb før jeg spiste frokost i sofaen. Når vi flytter skal vi endelig få plass til spisebord, det gleder jeg meg til! Det er koselig å sitte i sofaen altså, så jeg skal ikke slutte helt med det uansett ;)

Så gøy at det er så mange som kommer på foredraget mitt neste uke, jippi! Det blir skikkelig gøy, jeg gleder meg! Du kan lese mer og melde deg på her.

På onsdag hadde jeg en skikkelig velværedag! Først fylte jeg på vippene mine hos @byhelenestudio. Helene er så søt og jeg elsker å bli vippefin hos henne. Jeg har 12 mm vipper med ekstra bøy, men hun tilbyr alle typer du skulle ønske deg. Hun har også veldig gode priser synes jeg! Behandlingen min er sponset, men jeg har selv funnet henne og jeg anbefaler henne til alle mine venninner. Ønsker du time hos Helene kan du sende henne en ml på 92648370. Hun holder til i Tostrups gate 25A på frogner.Jeg løp nesten fra vippetimen til min neste luksusmøte hos min faste frisør Karianne. Jeg er så takknemlig for at jeg fant henne for jeg har faktisk hele livet hatt et litt kjipt forhold til frisører. Jeg synes så mange frisører styrer med sin greie og feier litt over hva kunden egentlig vil. Det har vært mange stygge striper og uheldige klipper for å si det sånn. Karianne er råflink, hun får frem akkurat den fargen jeg vil og stripene ser helt naturlige ut med en gang du går ut døren. Dessuten bruker de økologiske produkter hos perfect hair, og et spesielt produkt kalt olaplex som beskytter håret mot striping.

Jeg er ikke på noen måte sponset av Karianne, kun en fornøyd kunde i mange år nå. Jeg kommer aldri til å bytte, og Karianne har lovt meg at hun skal komme og besøke meg på gamlehjemmet slik at hun kan fikse håret mitt, haha! Du kan booke hos henne via perfecthair.no.

Når skal jeg sitte et par timer bak skjermen før jeg skal til frøyaklinikken. Jeg har ikke fått vært der og jeg gleder meg masse til å se min kjære Anette igjen og legge en plan for de neste månedene. Dette blir så spennende!

 

Endelig kan jeg dele!

 • 23.03.2017 kl. 19:24

Herregud, jeg er så spent!

De siste månedene har jeg virkelig drevet en snuoperasjon i mitt eget liv, og jeg er faktisk overrasket over resultatene jeg har fått! Jeg som trodde jeg var så sunn atte. Når livet sparker deg ned må du rett og slett ta til deg litt hard lærdom. Nå har jeg lyst til å dele dette med deg <3

I januar satte jeg opp gratis foredrag for over 2000 mennesker via nett, for en gjeng vi var!! Nå har jeg bestemt meg for å gjenta suksessen.

På dette foredraget skal jeg snakke om hvordan du kan få mer energi ved å ta tre konkrete, enkle steg. Energi er vanskelig å definere og måle, men for meg handler det om overskudd og glede. Å ha energi er ikke det samme som å være hyper, det er ikke krampeaktig. Derfor får en ikke energi som varer av kaffe eller energidrikk, for da kommer bare en kræsj etterpå. Jeg snakker om en jevn energi du kan stole på, en god energi rett og slett!

Du kan sikre din plass på foredraget ved å klikke her eller på bilde under!

Jeg er så takknemlig for å ha denne energien i livet mitt, og etter mange år med ME og et energiregnskap i minus er dette ingen selvfølge!

Som sist er det et begrenset antall plasser på foredraget så pass på å holde av din plass med en gang ;)

Jeg håper vi sees <3

Brun hele året med vita liberata

 • 22.03.2017 kl. 08:33

Inneholder sponset produkt

Jeg har alltid vært glad i en fin brunfarge, og jeg skammer meg litt når jeg innrømmer at jeg tok relativt mye sol før. Jeg kan fortsatt ta sol en gang i blandt, mest for velværen, men jeg vil ikke si at det er spesielt sunt for huden. Jeg har prøvd mange typer selvbruning uten hell. Enten blir fargen skikkelig fake, det blir ujevnt eller det stinker.

I mange år har jeg vært helt avhenging av mitt solpudder fra vita liberata. Jeg bruker dette det skyggelegging av ansiktet, det er lett å jobbe med og har ingen shimmer. En annen ting jeg liker er at det gir en liten selvbruningseffekt slik at jeg aldri blir helt vinterblek i ansiktet. Jeg har med årene blitt helt nazi på solkrem i ansiktet. Jeg bruker faktor 40 hver eneste dag og prøver å ikke få for mye direkte sol akkurat her. Jeg synes det er enkelt å sminke meg litt brunere, derfor er ikke dette noe stress for meg.

Men når det gjelder kroppen er det en helt annen sak. Jeg fikk litt hetta da jeg skulle i bryllup i februar og forstod at kroppen min så ut som jeg hadde levd i hi. For å føle meg freshere hadde jeg ikke lyst til å svi meg i solarium, men jeg ville heller ikke være en oransj ompa lompa. Jeg skulle jo tross alt være forlover!

Jeg sendte derfor en mail til vita liberata og lurte på om de hadde lyst til å la meg teste deres selvbruning. Jeg hadde hørt så mye bra om disse produktene og var allerede forelsket i solpudderet.Nå har jeg brukt dem i et par måneder og jeg er så fornøyd! Disse produktene holder faktisk hva de lover!

♥ Det er lett å påføre - selv for meg som er klønete på dette

♥ Moussen er farget - det er lett å se hvor du har påført

♥ Den tørker raskt - jeg vandrer rundt toppløs i 5 min og det synes uansett Jonna er koselig, haha

♥ Den stinker ikke - ingen klager fra Jonna

♥ Ingen skjolder

♥ Den går gradvis ut - ingen skjolder her heller!

♥ Produktene er rene og irriterer ikke huden min

Anbefaler virkelig disse produktene hvis du har lyst til å freshe deg opp. For meg er det så velvære å få litt farge på skrotten, særlig når vi går mot vår!

Jeg kjøper vita liberata produktene her!

Disse knuser mitt søtsug

 • 21.03.2017 kl. 07:21

Jeg elsker å teste nye produkter! Noen ganger treffer jeg, og noen ganger bommer jeg skikkelig. Det er nettopp det som er med å blogge, da kan du sile ut varer du ikke synes noe om og kun anbefale ting du selv liker. Denne gangen traff jeg blink og dette vil jeg dele med deg!

Teeccino er en koffeinfri tedrikk som smaker mer som kaffe enn te. Litt som dandyblend som jeg har skrevet om før. Forskjellen fra dandyblend er at denne teen både ser ut og lages som te. Det er derfor lett å lage og lett å ha med seg.

Jeg har testet tre av smakene, french roast, nøtter og karamell og hasselnøtt. Den siste har blitt min favoritt, og den drikkes flittig flere ganger om dagen. Jeg tilsetten en dæsj mandelmelk eller cashewmelk, og da får jeg er rik og søtlig drikk som virkelig knuser alt av søtsug.

Et lite tips er at du kan bruke posen to ganger, da den blir ganske sterk. Jeg kjøper mine her.

Jeg holder meg til en kaffe med koffein om dagen (prøver hardt) da et høyt inntak av koffein er vist å redusere sjansene for å bli gravid. Derfor er gode teer og denne drikken midt i blinken for meg. De aller fleste har veldig godt av et lavere koffeininntak, ikke bare vi som prøver å bli gravide ;)

Vil du lære mer om hvordan jeg reduserer søtsug kan du ta mitt gratis søtsugkurs! Da får du en liten film fra meg i postkassen hver dag i 5 dager, med masse tips til hvordan du kan bli sukkerfri. 

Kjøttfri mandag - Linsesuppe

 • 20.03.2017 kl. 07:48

Selv er jeg ikke opptatt av å ha bestemte kjøttfrie dager, så har jeg faktisk det hver eneste uke. Jeg synes det er morsomt å kunne inspirere andre til å spise andre ting enn kjøtt, ikke fordi jeg mener kjøtt er usunt, tvert imot! Jeg synes bare det er så morsomt at mange tenker at en må ha kjøtt hver dag. Selv vil jeg heller spise mindre kjøtt av bedre kvalitet!

Denne suppen er utrolig god, og jeg vet at den allerede er en favoritt hos mange av dere. Siden jeg selv har gjenoppdaget den ville jeg gjerne gi den en en liten reprise på bloggen.

Denne suppen er mettende og fiberrik, perfekt for å holde blodsukkeret stabilt. Her får du både antioksidanter, næringsrik og tarmhelende kraft, kreftbeskjempende plantekjemikalier og folatrike linser.

Helenes spicy linsesuppe

2 gule løk

2 fedd hvitløk

3 gulrøtter

To bokser hakkede tomater

8 dl kraft eller tilsvarende mengde vann og butjong    

1 ss smør til steking

En boks fullfett kokosmelk

2 dl tørre, røde linser

Krydder: gurkemeie, paprika, ingefær, chili, himalayasalt

En ts honning

Sett gjerne kokosmelken i kjøleskapet noen timer før du skal lage suppe, slik at kokoskremen skiller seg fra vannet.

Kok gulrøtter i kraft eller vann med buljong.

Stek løk og hvitløk blankt i smør.

Når løken er blank har du den sammen med gulrøttene og tilsetter tomater og krydder.

La dette småputre til gulrøttene er møre.

Bruk en  stavmikser for å få suppen glatt.

Tilsett tre toppede ss kokoskrem og to dl skylte tørre, linser.

La dette småkoke i ti minutter.

Bruker du ferdigkokte linser trenger de kun å koke i 1 minutt.

Helt tilslutt tilsetter du en ts honning, som virkelig gir en god smak til suppen!

Håper det smaker <3 

Har du ikke kokt kraft før? Da kan du laste ned den store kraftguiden min slik at du kan lære om magisk kraft og bli en kraftkoking du også <3 

Jeg kan ikke sitte inne med dette!

 • 19.03.2017 kl. 11:59

Det er en ting som har plaget meg i det siste, så nå må jeg ta det opp. Jeg elsker å spise sunt. Jeg elsker å lese om hvordan maten vi spiser påvirker kroppen vår, det er tross alt det jeg har studert og gjort til mitt levebrød. Ernæringsfysiologi er nemlig læren om hvordan mat påvirker menneskekroppen.

Jeg har brent for dette emnet siden jeg var svært ung, og jeg har stadig lært mer og gått gradene. Da jeg først ble interessert i ernæring var jeg 14 år. Jeg sluttet å spise skolebrød og valgte i stedet grovt brød, kornblanding og mager yoghurt. Etter mange år kuttet jeg faktisk det meste av brødet også, for jo mer jeg lærte om mat og min egen kropp skjønte jeg at det ikke gagnet meg.

Da jeg ble syk la jeg om kosten, og da jeg fikk tilbakefall lærte jeg om hvordan tarmen påvirker kroppen og spiste for at den skulle få det bedre.

Jeg blir aldri utlært og jeg leser stadig ny forskning, nye bøker og nye artikler. Jeg skjønner at jeg kanskje har tenkt feil, kanskje til og med gitt bort feil informasjon, basert på det jeg trodde var rett. Heldigvis er jeg født skeptisk og forsiktig med det jeg deler altså ;) 

Men jeg blir litt frustrert når jeg deler kunnskap og noen reagerer med å bli sinte. Jeg kjenner meg igjen, men med årene har jeg fått mer selvinnsikt. Når du blir provosert av å lese forskning, ser du ikke at det er du som er litt "reaktiv"? Du reagerer, så det er kanskje ikke kunnskapen som er feil? Den kan absolutt være feil for deg og det er jo helt greit, det er lov å være uenig. Det som ikke er lov er å legge ansvaret for dine følelser over på andre.

Det er ikke alltid så lett å ta imot ny kunnskap. Jeg har også kjent i magen at jeg rett og slett ikke var klar for å høre det. Jeg orker ikke å høre at en vane jeg har kanskje er uheldig for meg. Jeg orker ikke å innføre en ny treningsform, kutte den daglige kaffen min eller spise en grønnsak jeg egentlig ikke liker. Plutselig en dag er du klar og da går det inn, sånn er det i hvert fall for meg.

Jeg er så takknemlig for at det finnes så mye god informasjon. At noen tørr å gå i bresjen og gi ut informasjon vi egentlig ikke vil høre. De siste månedene har jeg virkelig fått tilbake gløden for ernæring og jeg vil bare lære enda mer enn jeg allerede kan!

Vi vet faktisk mer enn noen gang hvordan maten påvirker oss, også er det opp til hver enkelt å finne vår balanse. Selv om alle har godt av å spise sunt er det ikke alle som må kutte ut matvarer eller ta tilskudd. Det er ikke alle som har helseutfordringer. Mange tolererer gluten, og kan kanskje leve bra selv på endel tullemat. Det er ikke min sak.

Jeg vil hjelpe deg som har lyst til å lære! Du som er nysgjerrig og har lyst til å gjøre endringer i ditt liv. Du sitter i førersetet, du kan bestemme over deg og finne din vei. Du må gjøre jobben, men du trenger heldigvis ikke å gjøre det alene <3

Er du helt ny i dette, eller klar for å gå dypere? Her er fem tips!

1. Start med én endring av gangen, det får ballen til å rulle.

2. Innfør noe positivt og fokuser på det, i stedet for å fokusere på det du skal ta bort

3. Skaff allierte! Samboer, venninner eller en gruppe over nett du kan gjøre endringen sammen med!

4. Søk hjelp, det er ingen svakhet!

5. Gjør så godt du kan - du kjenner i magen hva dette er for deg ;)

Jeg har mange gratisressurser her på bloggen som kan hjelpe deg i gang! Kanskje vil du begynne å koke kraft, eller kanskje du vil kutte sukker. Her kan du finne alle mine gratisguider og kurs, laget for å hjelpe nettopp deg <3

Naturlig mat er farlig for ditt barn

 • 17.03.2017 kl. 10:54

Er det en ting jeg blir sliten av så er det når media skal vri og vende, blåse opp og skape debatt om ernæring. Det er nemlig alltid så utrolig tynne argumenter og mye storm for ingenting. Det brukes også mye skremsel for å øke lesertall, gjerne fra begge sider i debatten. Sukker er gift, nei sukker er ufarlig. Fett gir deg hjerte- og karsykdom, nei, karbohydrater gir deg fettlever.

Ernæring er et utrolig komplisert tema, rett og slett fordi vi spiser utrolig mye i løpet av en dag, et år og et liv. Noen sitter på rumpa hele dagen, noen røyker, noen har det vondt i sjelen, noen trener, noen puster inn eksos, noen har det døds bra og digger livet. Alt spiller inn på din helse!

For å genere klikk blir ting satt på spissen, det selger. Derfor gidder jeg som regel ikke å kommentere saker om ernæring i media. Jeg tror at de fleste skjønner at ting aldri er så enkle som de blir fremstilt. Husk også at journalister ofte vrir og vender litt på ting du sier for å sette det på spissen, eller setter ting ut av kontekst.

Jeg gjør likevel et unntak i dag, for noen ganger blir jeg så lei at jeg ikke klarer å holde igjen. I går dukket det opp en diskusjon i media rundt kraft med eggeplomme som morsmelkerstatning. Det hele kommer av en artikkel i Aftenposten der Gry Hammer er intervjuet. Helsedirektoratet har så bedt Gry om å slette informasjon om spedbarnsernæring på hennes blogg, enda hun aldri har skrevet det der. Det blåses opp at det i artikkelen skrives at Gry anbefaler at barn kan få en blanding av kraft, eggeplomme og grønnsaker (suppe) etter fire måneder. Det kan nok leses som at hun anbefaler dette i stedet for morsmelk hvis en virkelig prøver hardt.

Som utdannet innen ernæring, og med de offentlige rådene, har jeg god kunnskap om Helsedirektoratets råd for mennesker i alle livets faser. Jeg skrev også min bachelor om nettopp morsmelk, så dette er et tema jeg både brenner for og har satt meg godt inn i.

Maten vi gir våre barn er en betent diskusjon - for hva er verre enn å gi feil mat til ditt eget barn? Å tulle med en hormonell mor er ikke så greit, men samtidig må vi komme med informasjon om hva vi mener er best. Vi kan ikke unngå å snakke om amming fordi noen ikke klarer å amme. Det vil være som å unngå å snakke om solbeskyttelse fordi noen allerede har blitt brent!

La oss ta et skritt tilbake og titte på de norske anbefalingene for ernæring til spedbarn.

♦ Helsedirektoratet har utviklet retningslinjer for spedbarnsernæring, som ble revidert i 2016. Vi holdt fast ved anbefalingen om fullamming til 6 måneder. Videre anbefaler WHO at barn blir ammet til barnet er minimum to år, ved siden av maten de får.

♦ Hvis barnet trenger mer mat før 6 måneders alder, kan en innføre mat fra 4 måneders alder. Det er likevel viktig å huske at nyrene til barnet ikke er ferdig utviklet og det er endel hensyn en skal ta.

♦ Før 4 måneder er det altså morsmelk eller morsmelkerstatning som anbefales - det har aldri Gry sagt noe imot.

♦ Det løftes frem at hjemmelaget barnemat har en lang rekke fordeler. Det er renere, billigere og minst like sunt!

Det er anbefalingene. Så har vi de klare ;)

Jeg har snakket med Gry i dag og jeg vet 100% hva hun står inne for. Det er akkurat det samme som meg, at barn bør fullammes til 6 måneders alder, hvis en kan. Har en ikke nok morsmelk før 4 måneder er det MME som gjelder. Gry ga selv MME til to av sine barn da hun ikke hadde nok melk før 4 måneder. Hun er altså ingen motstander av MME, men en forkjemper for ren og næringsrik mat etter 4 måneder.

Du kan lese hennes egne ord her. Her er hennes svar i Aftenposten.

Jeg får stadig spørsmål om ikke jeg kan skrive om spedbarnsernæring, den første maten og hva jeg kommer til å gi til mine små den dagen de kommer til verden. Som mange skjønner er ikke dette et tema jeg ønsker å skrive om akkurat nå. Den dagen det blir mer aktuelt for meg vil det komme, men nå ber jeg deg respektere at det blir for vondt for meg å rådgi så mange mammaer.

Jeg kan likevel si at jeg kommer til å amme så lenge jeg får det til. Hvis morsmelk ikke er nok vil jeg etter 4 måneder tilby mitt barn den beste, mest næringsrike maten jeg kan få tak i. Det vil ikke si ferdiggrøt strippet for næring, tilført syntetiske vitaminer og jern, skummetmelkepulver og billige vegetabilske oljer. Det står heller ingenting i rådene om at dette er optimalt.

Kraftsuppe med eggeplomme høres plutselig ikke så dumt ut likevel ;)

 

8 tegn på at du har lekk tarm

 • 16.03.2017 kl. 19:53

På tirsdag delte jeg et inlegg om lekk tarm, et spennende syndrom som stadig når frem både i forskningen og blandt folk flest. Hvis du vil lære mer om hva lekk tarm er kan du lese innlegget her, samt se en film der jeg forklarer hva som skjer i tarmen når den blir lekk.

I dag vil jeg fortelle deg om symptomene som kan oppstå ved lekk tarm, for det er ikke få. Tarmen er helt essensiell for god helse, og har vi ikke den i stand blir det fort kluss i kroppen.

8 tegn på at tarmen din er lekk

1. Fordøyelsesbesvær - luft, diaré, forstoppelse eller IBS

2. Allergi

3. PMS, hormonelle ubalanser og PCOS

4. Autoimmune sykdommer som leddgikt og psoriasis

5. Kronisk utmattelse, ME eller fibromyalgi

6. Depresjon, angst eller hjernetåke

7. Akne, rødflammet hud eller eksem

8. Intoleranser

Selv har jeg satt inn støtet for å hele tarmen min mest mulig før jeg blir gravid, ikke bare for meg selv men for barnets helse. Jeg kan eventuelt skrive mer om det en annen dag ;)

Lurer du på om din tarm kan være lekk? Da kan du ta tarmtesten og teste din egen tarm mot dine symptomer.Du finner tarmtesten ved å klikke her eller på bilde under ;)

Hello hair

 • 15.03.2017 kl. 19:43

Adlinks

Nå er det endel måneder siden jeg klippet av de lange lokkene mine! Jeg er fornøyd med den nye sveisen min, men jeg må inrømme at jeg savner det lange håret. Jeg var så utrolig vant til å krølle det, det nye håret har jeg ikke fått helt dreisen på. Ikke minst vet jeg at Jonna savner det, selv om han sier at han også liker det nye.

Det jeg kan love dere er at håret mitt nå er utrolig sunt. Det er nesten ikke en splitt tupp å se, det føles tykkere og sterkere enn noen gang. Håret mitt vokser veldig fort, noe jeg er overbevist om at er grunnet mitt næringsrike kosthold. Særlig kollagen er supert for å få fart på håret ;)

For å ta vare på lokkene bruker jeg hårkur to ganger i uken, og de siste månedene har jeg falt for denne fra hello hair. Den lukter himmelsk, er 100% økologisk og gjør håret silkemykt. Mitt favorittips er å ha den i håret før trening, lage en flette og så trene. Da trekker den ektra godt inn i håret :)

Pureskin.no er forresten en nydelig nettbutikk full av økologisk smink, hudpleie og kroppsprodukter. Her finner du de fremste leverandørene av de reneste produktene, utrolig gøy å se at naturlig hud- og hårpleie har blitt så fresht. Jeg liker å finne hippien i meg og lage egne produkter, samtidig elsker jeg å shoppe velvære til meg selv. Det er veldig deilig å kunne handle fritt, uten å måtte lese ingredienslister.

Hårkur fra hellohair er særlig god for kjemisk behandlet og tørt hår, dermed passer det perfekt for meg med striper. Den finnes i flere lukter her, men jeg anbefaler virkelig denne på det varmeste. Deilig tropisk lukt som tar med med rett til sommer og sol, det kan jeg like! <3
 

Hva er lekk tarm og hvordan er din tarmhelse?

 • 14.03.2017 kl. 20:30

Første gang jeg hørte om lekk tarm tenkte jeg; "herregud, min tarm er ikke lekk"! Det hadde jo vært sykt ekkelt om det skulle lekke fra rumpa!!

Dette var maaaange år siden, og jeg fant jo raskt ut av det! Jeg lærte at lekk tarm ikke har noe med endetarmen å gjøre, men faktisk betyr noe helt annet, hehe. Lekk tarm, eller semi-permeabel tarmmembran som det heter på fagspråket, kommer av en forandring i tarmcellene dine i tynntarmen.

I tynntarmen har vi faktisk kun et lag med celler, det vil si at det kun er et lag som beskytter kroppen din fra innholdet i tarmen. Hulrommet i tarmen, lumen, regnes faktisk som utenpå kroppen, og dette cellelaget er dermed endel av vårt immunforsvar.

Cellene i tynntarmen skal sitte tett i tett, via såkalte tight junctions. Ulike faktorer kan påvirke tarmcellene slik at cellene ikke sitter like tett, og da kan ulike molekyler "lekke" inn i blodbanen. Dette kan være ufordøyde molekyler fra mat, toksiner eller mikrober. Når disse stoffene kommer over i blodbanen kan de lage masse krøll, blant annet bidra til utviklingen av autoimmune sykdommer, tarmsykdommer, malabsorpsjon av næringsstoffer, depresjon og hudlidelser.

En av faktorene som kan lede til lekk tarm er et stoff kalt zonulin. Zonulin trigges av gluten, og bidrar til økt permeabilitet i tarmen.

Her kan du se en film der jeg prater mer om lekk tarm :D

Vi lærer stadig mer om tarmen, hvor komplisert den er og hvor stor påvirkning den har på vår helse. Jeg sier ikke at lekk tarm er årsaken bak alle sykdommer i dag, men det kan absolutt være en årsak i mange uforklarlige sykdommer, og den raske økningen i autoimmune sykdommer i dagens samfunn.

Har du diffuse plager som ingen finner ut av ville jeg anbefalt deg å ta stilling til hvorvidt lekk tarm kan være årsaken til dine problemer. Å hele tarmen vil da kunne gi deg minst en stor forbedring, om ikke gjøre deg frisk!

Da jeg selv satte tarmhelsen først oppnådde jeg store forbedringer i egen helse, og det var en stor del av "kaken" da jeg selv ble helt frisk!

For å hjelpe deg har jeg utviklet en tarmtest slik at du finne ut om din tarm er lekk - først da kan du ta skrittet mot å hele tarmen din og få bedre helse <3

Du finner tarmtesten her helt gratis eller ved å klikke på bildet over!

Verdens enkleste pannekaker

 • 13.03.2017 kl. 11:21

God formiddag vakre du <3

Jeg vet at jeg har holdt kortene tett til brystet de siste ukene, men det er fordi det er ganske mye i sving her hjemme som jeg rett og slett ikke har kontroll over. Det er rett og slett noen avgkjørelser som skal tas av blant annet skolen til Jon Anders og legene mine før vi vet noe sikkert om fremtiden. Dette oppleves ekstremt stressende for meg, og det er noe jeg må jobbe meg gjennom selv før jeg deler.

Jeg forbereder kroppen min til det jeg skal gjennom og har satt meg selv på en skikkelig protokoll, haha. Mat, stressmestring og tilskudd oh yeah! Dette gjør jeg både for å ha det best mulig oppi alle behandlinger og for å optimalisere sjansene våre for å lykkes.

En ting som er sikkert er at jeg snart skal åpne for påmelding av den siste runden av kurset mitt før sommeren, så følg med hvis du vil være med. Vi er i den 6. uken av kurset jeg holder nå, og det har aldri gått så bra. Jeg er så takknemlig for å få følge opp alle deltakerne, denne kursgjengen har vært helt unik! I løpet av april blir det mulighet for å være med på neste runde som begynner rett etter påske, can´t wait!

Jeg er et vanemenneske uten like, og i det siste har eggerøre eller kokte egg med stekte aspargesbønner vært en stor favoritt. På en måte tenker jeg at det er kjedelig at jeg spiser så mye av det samme, men jeg synes faktisk det er viktig å vise frem at jeg ikke disker opp NYE superretter hver eneste dag. De aller fleste av oss er vanemennesker og så lenge du varierer inntaket ditt over tid er det ingen fare å spise særlig mye av enkelte matvarer i perioder.

En av mine absolutte hverdagsfavoritter er mine enkle pannekaker - med kun to ingredienser. Disse kan brukes som både søte pannekaker og wraps, de er lavkarbo, de er kornfrie og de kan gjøres melkefrie.

Helenes favorittpannekaker

2-3 økologiske egg

1-2 ss naturell kremost, snefrisk eller kokoskrem

Jeg bruker snefrisk fordi det lages av geitemelk. I geite- og sauemelk er det litt andre proteiner og derfor fordøyes noen ganger disse lettere. Prøv deg frem! Kokoskrem er den tykke delen av kokosmelk som har stått i kjøleskapet.

Jeg hiver ingrediensene i en blender, men du kan også bruke en stavmikser eller blande med en miksmaster. Det er viktig at alt blir godt blandet, så det er litt slitsomt å røre sammen for hånd.

Stek tynne pannekaker i smør eller kokosolje og nyt med deilig topping som bær, penøttsmør eller annet nøttesmør, kokoskrem, cottage cheese eller noe annet godt :)

Lurer du på hva jeg søter med kan du laste ned den store søtningsguiden her ;)

Nå skal jeg jobbe videre med mitt neste foredrag om tarmen - mitt favorittema!

Ha en nydelig mandag <3

Slik fikk jeg bedre fordøyelse

 • 12.03.2017 kl. 10:39

I går var jeg på kostholdskonferansen med flere av de herlige kostholdsdamene, som vi koste oss! Det er så koselig å ha blitt kjent med så mange andre kostholdsinspirerte superdamer, jeg føler meg virkelig så takknemlig for å kunne kalle disse jentene for mine venninner <3

En av tingene vi er glødende opptatt av er fordøyelse - og det er nettopp det vi skal snakke om i dag!

At andre skal få oppleve en fungerende fordøyelse er en hjertesak for meg, derfor vil jeg gjerne dele noe av det som har hjulpet meg. Jeg vil fortsette å spre god informasjon og fjerne myter, det er nemlig mange som ikke ikke forstår hvordan fordøyelsen fungerer og dermed ikke får god hjelp.

Har du ikke lest dette innlegg om magesyre må du gjøre det med en eneste gang, hehe! Etter at jeg tok tak i dette igjen  har jeg virkelig kjent bedring i min egen fordøyelse, etter en periode hvor plagene snek seg på. Det er mange ting som påvirker fordøyelsesprosessen og stress er en av dem. Det er nok stresset som fikk min tarm i en liten ubalanse igjen, men nå er vi på god vei, hehe.

Hvis du lurer på om din magesyre kan være i ulage anbefaler jeg deg å ta magesyretesten min! Den er enkel og gir deg raskt svar på hvorvidt lav magesyre er årsak til dine problemer. Etter et par dager får du også tips til hva du kan gjøre for å korrigere magesyren din, og få en bedre fordøyelse.

Hva venter du på?

Jeg blir kjempe glad hvis du vil dele dette innlegget ditt videre til dine venner og familie - slik at jeg kan hjelpe flere til god fordøyelse :)

P.S. I dag er den siste dagen du kan bruke rabattkoden min på soma! Koden HELENEELSKERSOMA gir deg hele 15% rabatt på alt på soma.no :)

 

10 grunner til å spise sjokolade

 • 10.03.2017 kl. 12:17

Tusen takk for så mange gode meldinger etter gårdsdagens innlegg. Det er jo mange som er veldig private rundt prøving og derfor får jeg så mange koselige meldinger og mailer etter slike innlegg, noe jeg setter kjempe pris på. For meg er det godt å få skrive, å få uttrykke disse følelsene som er så vonde, men samtidig fine <3

En ting som gjør meg i bedre humør er skikkelig god sjokolade! Da snakker jeg ikke om melkesjokolade full av skummetmelkpulver, sukker og ugunstig fett.

Jeg har blitt en sjokoladesnobb og vil virkelig ha det aller beste, og en stor favoritt er ombar. Dette er en rå sjokolade som er både gluten og melkefri, og søtet med kokossukker. Jeg elsker denne sjokoladen, så mye at jeg nesten ikke kan ha den i hus!

Vil du lære mer om hvilke søtstoffer jeg anbefaler, og ikke minst de jeg ikke anbefaler akn du laste ned søtningsguiden min her :D

Det er så mange grunner til å spise sjokolade, og er du ikke overbevist enda kan du lese alle mine ti grunner under!10 grunner til å spise sjokolade

Sjokolade inneholder magnesium

Sjokolade er en deilig kilde til antioksidanter

Mennesker som spiser sjokolade er generelt gladere og lever lengre

Sjokoalde bedrer blodtrykket

Sjokolade er gunstig for fettsyrene i blodet

Sjokolade virker hjertebeskyttende

Sjokolade stimulerer lykkehormoner

Sjokolade gjør deg smartere

Sjokolade beskytter huden

Sjokolade smaker godt!!

Hvis du vil shoppe ombar kan du bruke rabattkoden HELENEELSKERSOMA og få 15%! Det gjelder selvfølgelig ikke bare ombar sjokolade, men alle produktene på soma.no.

Du kan lese mer om mine favoritter i dette innlegget ;)

Jeg blir en bedre mamma

 • 09.03.2017 kl. 20:32

Helt siden jeg var liten har jeg gledet meg til å bli mamma. Jeg har sett så frem til å bli gravid, den spennende ventetiden og planlegging av alt som kommer. Fødselen, barseltiden, amming, smokker og babyvogn. Dåp, trilletur, familieselskap og masse nærhet og kos.Nå har vi prøvd å bli gravide i snart 2,5 år og vi har fortsatt ikke lykkes. Denne reisen har virkelig satt et trøkk i meg, gitt meg arr jeg ikke vet om vil falme med tiden. Jeg har opplevd følelser jeg ikke visste jeg hadde, og hele livet mitt har blitt satt på prøve igjen og igjen. Hver gang jeg ikke tror at jeg ikke klarer mer, har jeg klart å fortsette. Via denne reisen har jeg lært mer om meg selv enn noen gang før, jeg har blitt sterkere og jeg har aldri før følt meg så sikker i meg selv og min egen magefølelse som nå.

Mellom sprøytene, skuffelsene, de vonde følelsene når andre blir gravide og frustrasjonen har vi også funnet håp, en styrke i oss som par og en godhet fra menneskene rundt oss. Ikke minst har jeg fått kontakt med hundevis av kvinner i samme situasjon som meg. Dette har vært helt spesielt fordi det faktisk kun er dere som virkelig skjønner akkurat hvordan jeg har det.

Jeg er helt sikker på at denne opplevelsen vil gjøre meg til en bedre mamma, den dagen vårt barn kommer til verden. Jeg sier ikke at jeg aldri kommer til å klage, jeg er et menneske, men takknemligheten skal jeg aldri glemme. Når jeg er sliten under graviditeten vil jeg huske på hvor heldig jeg er som er gravid. Når føttene hovner opp og føler meg tung vil jeg takke kroppen min for at den gjør denne store jobben. Jeg skal ikke klage til andre, jeg skal huske. Når jeg ikke har sovet på flere nettet vil jeg nok kjefte på Jonna, men så vil jeg huske på disse følelsene. Følelsene av en enorm takknemlighet <3

P.S. Jeg vil bare pressisere at jeg ikke mener at jeg vil bli en bedre mamma enn noen andre, bare bedre enn jeg selv ville blitt om jeg ikke var blitt formet av mine opplevelser ;)

Sukkerfrie kjeks med sjokolade

 • 08.03.2017 kl. 07:32

Adlinks

En god ting kan jo ikke deles for ofte! Derfor deler jeg i dag en populær oppskrift fra arkivet mitt ;)

Selv om du lever sukkerfritt trenger du ikke leve uten søte smaker. Disse kjeksene eller cookiesene som jeg kaller dem er veldig populære i venninnegjengen og hos familie.

HELENES SUNNE COOKIES

4 dl finmalte mandler

1 dl fibersirup clear*

2 ss sukrin gold eller kokossukker

60 gram smeltet smør

1 ts bakepulver

Hakket 86% sjokolade (ca 1/3 plate)

Rør sammen alle ingrediensene i en bolle (tilsett sjokoladen til slutt). Ta ønsket mengde deig i hendene og form til små cookies. De flyter ikke veldig ut, så det er greit å presse dem litt ut. Du kan godt trille kuler, men jeg synes ikke det er så viktig ;)

Stek cookies på 180 grader i ca 8 minutter, og følg godt med så de ikke blir for mørke.

*har du ikke fibersirup kan du bruke mer sukrin eller kokossukker, men da må du redusere mengden med 1/3 ca. Det er fibersirup som gir den seige konsistensen. Det er nok ikke noe problem å bytte med fibersirup gold.

Følg meg gjerne på facebook for tips, oppskrifter og livesendinger fremover <3

Mine favoritter hos soma og rabatt til deg!

 • 07.03.2017 kl. 20:35

I samarbeid med soma.no

Jeg elsker å shoppe på nett! Hva er bedre enn å ligge på sofaen, intullet i et deilig pledd med en tekopp og klikke ting hjem? En av mine favorittbutikker er soma.no. Her har de masse supermat, krydder, økologisk mat og kroppsprodukter uten skumle tilsetninger.

Jeg spurte soma om jeg ikke kunne få en rabatt til mine herlige lesere og det fikk jeg! I dag deler jeg noen av mine favoritter og bruker du koden HELENEELSKERSOMA får du hele 15% rabatt på hele butikken! Koden varer ut søndag 12. mars.

Her er et utvalg av mine favoritter, bruk søkefeltet på soma så finner du alle sammen :D

Sjokolade fra ombar

Disse sjokoladene er farlig gode!! Siden jeg fikk disse i posten i går har jeg spist to små plater og to små pakker med buttons. Det gjør jo ingenting fordi de er såpass sunne. Særlig rundt mensen bør kvinner spise høykvalitets sjokolade, hehe ;)

Ombar er rå sjokolade, det vil si at den ikke er varmet over 42 grader. Den er søtet med kokossukker, uten melk og tilsatt gunstige bakterier. Elsker disse!

Kokosolje

Kokosolje er en av Norges mest solgte helsekostprodukt, og det med god grunn. Kokosolje kan tilsettes smoothie, grøt, barer, sjokolade, brukes som stekeolje, smøres på kroppen, brukes som hårkur og så mye mer! Den er både allsidig og supersunn. Jeg vet at mange eksperter krangler om hvorvidt kokosolje er sunt, og jeg orker ikke å ta den diskusjonen en gang ting selv. Jeg stoler på anbefalingene om at kokosolje er en veldig bra olje å få i seg.

Chlorella

Jeg ble først anbefalt chlorella da jeg fikk ME for mange år siden. Dette er en mikroalge som er kjent for sine avgiftende egenskaper, og kan dermed bidra til økt energi, bedre hud, bedre fordøyelse og en "klarere hjerne". Chlorella avgifter gjennom tarmen og oppleves dermed som regel mildere enn for eksempel spirulina. Hvis du tar chlorella før du blir gravid kan du fortsette med dette ut i graviditeten og mens du ammer.

Chlorella inneholder også probiotika og fungerer dermed som mat for de gode tarmbakteriene våre. Selv merker jeg stor forskjell når jeg tar chlorella og jeg kommer aldri til å gi helt slipp på denne ;)

Lecithin

En annen supermat favoritt jeg har sverget til i mange år! Jeg tilsetter lecithin til smoothies og rå sjokolade for å få en kremet og jevn konsistens, det er så godt. Lecithin er en god kilde til kolin. Dette er et lite kjent vitamin som er viktig for hjernehelsen. Kolin er særlig viktig når du er gravid, så denne kommer jeg til å fortsette med når spiren sitter. Lecithin blander vann og fett og dermed kan lecithin virke preventivt mot brystbetennelse.

Gojibær

Gojibær er ikke noe du må spise for god helse, men det er utrolig godt og veldig sunt! Jeg elsker den litt seige konsistensen jeg får når jeg strør gojibær over råsjokoldemousse eller smoothie, nam! Gojibær er perfekte snacks for barn også, de inneholder mye mindre sukker enn rosiner, men langt mer næring ;)

Sitronjuice

Hadde jeg hatt en krone for hver gang noen har spurt meg om de kan bruke sitronsaft fra den gule pakken på butikken hadde jeg kunnet shoppe enda mer!!

Hvis du synes det er stress å presse sitron hver dag kan du til nød bruke denne i perioder!! Det er det beste jeg har funnet som alternativ til ferskpresset ;)

Andre favoritter er:

- Økologiske linser

- Eplecidereddik

- Gingershot

- Probiotika fra udo's choice

- Ricebran

- Purely greens

- Rått kakaopulver, kakao smør og kakaomasse

- MCT-olje (hallo fettforbrenning!!)

- Såper og kroppspleie fra urtekram

-Molkosan fruit


Soma har akkurat fått et stort antall nye, glutenfrie produkter! Du finner dem på forsiden her.

Husk koden HELENEELSKERSOMA for 15% rabatt!

Hva er dine favoritter fra soma?

Fra kronisk sykdom til gründer-suksess

 • 06.03.2017 kl. 20:06

Hei på deg mandag!

I dag startet jeg dagen slik jeg pleier - med en stor og god frokost! Etter endel eposter og en oppdatering til mine fine kursdeltakere tok jeg turen til elixia for 45 minutters trening. Jeg føler endelig at jeg er en god sirkel med treningen min, og det at solen titter frem stadig tidligere og lengre hjelper også. Det blir litt lettere å både planlegge og gjennomføre økter. Som min egen sjef har jeg den store fordelen at jeg kan ta meg en økt på dagtid når det frister mest, særlig etter en effektiv helg som denne. Jeg satt i møte på lørdag, og jeg jobbet nesten hele gårsdagen, da er en roligere mandagsmorgen på sin plass.Jeg får mange spørsmål om hvordan jeg bestemte meg for å starte for meg selv, hvordan jeg fikk det til og om jeg anbefaler det til andre. Jeg skjønner at mange lurer på dette, derfor vil jeg gjerne tipse deg om den nyeste episoden av podcasten Gründerkanalen. Jeg ble nemlig intervjuet av fine Gry, som også er min business coach, om nettopp dette temaet. Episoden kan du høre i itunes eller på appen podcast, eller du kan se den på youtube under!

Det koster utrolig mye å starte for seg selv. Det er mye jobb, utfordrende, skummelt og til tider ensomt. Det er også gøy, spennende, lærerikt og magisk!! Det jeg setter mest pris på i min jobb er at jeg kan bestemme helt selv hva jeg skal stå for. Jeg slipper å selge morsmelkerstatning eller gi mine kunder råd jeg ikke ville fulgt selv. Jeg kan være kompromissløs ovenfor mine følgere og kunder. Jeg elsker å møte og få hjelpe så mange herlige mennesker, for meg er det helt uerstattelig!

Jeg håper du liker episoden <3

Næringsrik softis

 • 05.03.2017 kl. 21:08

Adlinks

Selv om jeg stadig snakker om ulempene med sukker og hvordan jeg anbefaler deg å unngå det er jeg faktisk veldig glad i søte smaker selv. Det er ikke slik at et liv uten sukker er et liv uten sødme, ikke når det finnes så mange gode alternativer du trygt kan bruke. Jeg har laget en komplett søtningsguide til deg der du lærer hvilke søtstoffer du kan spise og hvilke jeg anbefaler deg å unngå. Den store søtningsguiden kan du laste ned ved å klikke her eller på bilde under.

Click here to subscribe

En av mine søte diller er is laget i blenderen med bær, søtning eller proteinpulver og eggeplommer. Du kan egentlig tilsette nesten akkurat hva du vil, og få gode resulteter nesten hver gang! Dette er min favoritt for tiden:

Helenes næringsrike softis

2 eggeplommer (helst økologiske)

3 dl frosne bær (jeg bruker en blanding av bringebær, solbær, jordbær og kirsebær avhengig av hva jeg har i fryseren)

1 ts lecithin (kan sløyfes)

1 scoop synergy vaniljeprotein (se rabatt lenger ned) eller dette proteinpulveret*

2 ss - 1 dl kokosmelk, usøtet mandelmelk eller annen melk

Få 10% på alle kjøp på arnika.no! Lag den en profil, gå til min side og registrer deg med koden 107347. Da får du 10% rabatt på alle fremtidige kjøp!

Kjør alle ingrediensene i en blender, en bolle med stavmikser eller i en foodprosessor.

Hvis maskinen du bruker ikke er så sterk kan det hende du må stoppe og røre litt og eventuelt ha i mer væske.

*Har du ikke vaniljeprotein kan du tilsette søtning som sukrin, stevia eller fibersirup. Les gjerne i søtningsguiden hvilke søtningsstoffer jeg anbefaler.

Jeg topper isen min med musli, salte nøtter som her, gojibær, kakaonibs eller noe annet godt! Her er det kun du som bestemmer ;)

Nyt <3

 

Verdens enkleste allergivennlige godiskuler

 • 03.03.2017 kl. 13:13

Adlinks

I går var jeg på lanseringen av nye boken til Gry Hammer, Den moderne jeger. Det var så koselig å treffe så mange likesinnede kostholdsnerder, det gir meg virkelig et motivasjonsboost og et løft. Jeg var til og med så heldig og vant den nye boken til Gry, dermend fikk jeg to og kan gi en til verdens fineste mamma <3

Etter lanseringen dro jeg og noen av kraftvenninnene mine til en air b'n'b leilighet og drakk jun-te, spiste kraftmat og skravlet til utpå kvelden. Jeg er så takknemlig for å få være med i en slik gruppe med superdamer som jeg føler meg så trygg på. De forstår virkelig min lidenskap for ernæring, fermentering og en til tider alternativ livsstil. Det beste er at det er en enorm takhøyde for at vi er forskjellige, og ingen blir dømt for deres valg.

Min venninne Kristine som driver Hippokrates mat og helse følger for tiden et AIP-kosthold, en diett med en rekke restriksjoner. Dette kostholdet er relativt ekstremt, men for henne har det vært nødvendig da hun reagerer på såpass mye mat. Jeg hadde lyst til å lage noe godt hun kunne spise, og siden de fleste søtstoffer, nøtter, frø, melk, gluten, banan osv osv ikke går ble disse enkle energikulene til.

Disse er søtet med dadler, en tørket frukt som smaker karamellaktig og veldig søtt og godt. Jeg anbefaler generelt å være forsiktig med dadler, da de inneholder mye sukker, men siden dette er en av de få søtningsstoffene Kristine tåler valgte jeg dem. Dadler lager også en fin konsistens i godiskuler, men husk at disse er energirike og bør sees på som godis! Er du på lang fjelltur kan likevel disse være perfekte å ha med i sekken, da de nettopp gir raskt og god energi ;)

Hvis du vil lære mer om hvilke søtstoffer jeg anbefaler og hvilke du bør holde deg unna kan du laste ned den store søtningsguiden her!

Helenes enkle godiskuler

12 små eller 8 store dadler

2 dl kokosmasse

1 stor ss kokosolje

En klype salt

Kanel (jeg bruker ceylon)

Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør til du får en glatt masse. Husk å fjerne daddelsteinene så du ikke ødelegger maskinen din!! Du kan sikkert bruke stavmikser også, men foodprosessor er enklest. Når hele massen er jevn og blir en stor "ball" i maskinen er deigen ferdig.

Jeg pakket sammen deigen i gladplast og la den i kjøleskapet i 10 min for å gjøre den lettere å trille, men du må ikke gjøre det.

Trill ut kuler og oppbevar i kjøleskapet eller i fryseren.

Nam <3

I kveld skal jeg henge med en av venninnegjengene mine fra BI! Tapas og kos! Blir ingen vin på meg da jeg er i rugedagene men jeg skal ikke klage, jeg føler meg jo så mye freshere når jeg bytter vin med kombucha uansett ;)

Ha en fin helg fine du, tusen takk for at du stikker innom hos meg! Klem fra Helene <3

 

Er det dyrt å spise sunt?

 • 02.03.2017 kl. 08:29

En ting jeg stadig hører fra lesere og mennesker rundt meg er at det er dyrt å spise sunt. Jeg kunne faktisk ikke vært mer uening! Jeg bor med en som inkluderer endel usunne matvarer i kostholdet sitt. Vi spiser det samme til middag når vi spiser sammen, men han har færre restriksjoner i sitt kosthold enn sitt og velger også noen ganger å spise ferdigmat, godteri og potetgull. I hvert fall oftere enn meg ;)

Når jeg handler og tar med noe av dette til ham ser jeg jo hvor raskt det får regningen i kassa til å stige! Så fort noe er bearbeidet er det dyrere, og det gjelder ikke bare usunn mat. Kjøper du ferdig oppdelte grønnsaker må du som regel betale en tredobling av prisen, rett og slett fordi noen andre har gjort jobben for deg.

Poenget mitt er at det faktisk ikke koster så mye å spise sunt, så lenge du er villig til å gjøre jobben selv. Når det er sagt kan du selvfølgelig unne deg å kjøpe ting ferdig, men skal du ha ferdig og sunt er det som regel dyrt. Ferske råvarer koster mer, de har kortere holdbarhet og lages ofte opp i mindre porsjoner. Mange produsenter lager også noe av maten for hånd, noe som selvfølgelig gjør prisen dyrere.

Skal du ha gode basisvarer er dette faktisk langt fra dyrt. Det jeg ser at mange henger seg opp i er spesialknekkebrød, supermat og alternative ingredienser. Dette er ikke ting du må ha, men for meg gjør de det å spise sunt morsommere og mer praktisk. Å lage sin egen supersjokolade er gøy, men det er ingen krise om du ikke får gjort det. Det er dessuten helt opp til deg!Nordmenn bruker en lavere prosentandel av lønn på mat enn før, og i forhold til mennesker i andre land. I 1960 brukte vi nesten 40% av inntekten vår på mat, mens i 1980 hadde vi halvert dette. Nå bruker vi ca 12%. Kanskje også noe å tenke på neste gang du bare må ha enda en genser fra hm? Det er ditt valg om du vil ha den, men ikke kom og klag til meg at mat er dyrt når du kjøper en genser som du egentlig ikke trengte.

Så la oss slutte å klage slik på denne dyre maten som gjør kroppen vår så ufattelig godt? Fokuser heller på all maten som er både billig og sunn, og les mine tips for å spare penger på mat her :)

Kraft er også billig og ekstremt næringrik mat! Last ned min store kraftguide her og bli en kraftkoker du også :D

Trykk på bilde under for å komme direkte til nedlastningen!

Last ned her

10 ting jeg gleder meg til denne våren

 • 01.03.2017 kl. 08:03

Dagene mellom eggløsning og test er lange, og blir av en eller annen grunn bare vondere jo nærmere jeg kommer testdag. På en måte vil jeg håpe, men etter så mange skuffelser er det så skummelt. På den andre siden vil jeg på en måte ha skuffelsen overstått, slik at jeg kan plukke meg selv opp og legge nye planer. Jeg kommer ikke til å dele når jeg skal teste eller hva resultatet blir med en gang, rett og slett fordi jeg må beskytte meg selv. Du trenger nok ikke vente så lenge altså, men litt tid må jeg ha ;)

Jeg vet at det vil ordne seg til slutt, men det er vondt mens det står på <3

Uansett hva som skjer fremover skal jeg prøve å nyte dagene så godt jeg kan. Jeg har masse å glede meg til og det er fokuset! Livet er her og nå og jeg nekter å miste år på å gå og vente på å bli gravid, jeg vil leve nå!

10 ting jeg gleder meg til denne våren

1. Tørre gater i Oslo - denne våren skal jeg nyte nyte sentrumslivet til det fulle før vi flytter til roligere omgivelser

2. Den første kaffekoppen på uteservering med fine venninner

3. Det første designmøte for vårt nye kjøkken

4. Ta over leiligheten vår - og ta fatt på oppussing og innredning

5. Få min egen balkong der jeg kan dyrke grønnsaker og ha mitt eget fikentre

6. Lansering av siste kurs før sommeren - følg med for flere detaljer!!

7. Å diskutere fargepaletter med mormoren til Jon Anders som er helt rå på farger og interiør

8. Påskeferie på Sjusjøen med min fine svigerfamilie

9. Første bad på Malmøya

10. Forhåpentligvis en positiv graviditetstest og all gleden det medføler <3

Hva gleder du deg til denne våren? Del gjerne med meg <3

Nå har jeg oppdatert "gatis" kategorien her på bloggen, ta en titt! Du finner den øverst og her!

Alle bilder er fra weheartit.com

Helene Ragnhild

Velkommen! Jeg heter Helene Ragnhild og har en stor lidenskap for naturlig mat og sunn livsstil, og en bachelorgrad i ernæringsfysiologi. I denne bloggen vil du finne inspirasjon til å leve sunnere, lytte til din egen kropp og finne hverdagslykke. Jeg håper jeg kan inspirere nettopp deg<3 Kontakt: helene.ragnhild@gmail.com

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no