hits

Peanutbutter & jelly smoothie

 • 30.04.2016 kl. 09:00

God morgen <3 Nå har jeg akkurat inntatt min beste grønne smoothie (sjekk snapchat for tips!), men i dag skal jeg dele en annen favoritt.

Dette var min favorittsmoothie i mange måneder i fjor. Jeg har lett for å bli hekta på matretter. Noen ganger er det smoothie, noen ganger salat, noen ganger wok, noen ganger knekkebrød osv… Det er ingen krise å spise det samme til frokost hver dag i perioder. Så lenge jeg får i meg masse sunn mat hver dag er jeg fornøyd!

helene ragnhild smoothieDenne smoothien er noe så fint som en peanutbutter and jelly variant. Dette er klassisk i USA, kombinasjonen av syltetøy og peanøttsmør. Dette synes sikkert de fleste høres rart ut, meg selv inkludert, men i smoothie bare funker det! Du må rett og slett prøve selv for å bli overbevist.

helene ragnhild smoothie

Peanutbutter & jelly smoothie

5 frosne jordbær

2 dl blåbær

2 dl mandelmelk

En scoop vaniljeprotein

2 ss peanøttsmør (jeg bruker den uten sukker fra green choice)

En stor håndfull spinat/grønnkål og noen biter agurk for å få inn mer grønnsaker (kan sløyfes men grønnsaker gjør kroppen glad!)

Supermat: jeg bruker purely greens, lecithin og ricebran

helene ragnhild smoothie helene ragnhild smoothieDe siste dagene har jeg jobbet non stop med kurset mitt som ble lansert denne uken. Helgen er intet unntak så det blir mange mange timer forran dataen også i dag. Jeg skal absolutt ikke klage da jeg har verdens beste jobb i mine øyne.

helene ragnhild smoothie helene ragnhild smoothieHusk at du får 30% rabatt på soma.no med koden helenesoma30 ut helgen.

Jeg håper du får en nydelig lørdag også snakkes vi veldig snart <3

Mitt glødende kosthold

 • 29.04.2016 kl. 09:21

God morgen vakre <3

Nå sitter jeg på espressohouse på St Hanshaugen for å jobbe. De siste ukene har dette blitt mitt faste arbeidssted ettersom jeg synes det er veldig vanskelig å få gjort ting hjemme. Alt annet virker så viktig; klesvask, sortering av te i skapet eller en reportasje på TV. Jeg har hatt veldig mye å gjøre og da passer det dårlig med inneffektive dager.

Grunnen til at det har gått i et er at jeg på mandag lanserte mitt aller første onlinekurs! Jeg satt i gangen til leiligheten i Praha for å ikke vekke jentene, inntullet i en dyne og trykket send. Alle de herlige menneskene som har gjennomført «bli kvitt søtsugkurset» har fått tilbud om å delta og jeg er overlykkelig for å fortelle at kurset ble mer enn fylt opp! Earlybird plassene fløy ut den første dagen og jeg endte med å utvide antall deltakere.

Det er så ufattelig skummelt for meg å gjøre dette! Å dele av seg selv er alltid nervepirrende, tenk om ingen liker det jeg gjør? Tenk om ingen vil være med? Jeg har satset stort og går for drømmen, å kunne leve av å dele min lidenskap for ernæring og helse. Nå føles den drømmen nærmere enn noensinne!

glødende kosthold

Må bare kommentere babyhåret mitt her, hva skjer? Kostholdet mitt har virkelig fått fart på hårveksten min (bare på hodet altså!), ser ut som jeg har det berømte ammehåret!

glødende kostholdKurset mitt «glødende kosthold» er et onlinekurs, det vil si at all undervisning går på nett. Vi har seks ulike moduler med ulike leksjoner, nesten som en mini utdannelse. Jeg går gjennom hvilken mat jeg anbefaler, hvordan jeg legger opp kosthold, hvordan en skal få en fordøyelse som fungerer, de mentale utfordringene knyttet til mat og alle mine tips til å få det hele til å fungere i praksis. Jeg har virkelig lagt hjertet mitt i dette prosjektet og jobbet dag og natt. Begge hundene er flokete og badet mitt trenger en vask for å si det slik! Nå gleder jeg meg til å starte kurset allerede neste uke og jeg er så takknemlig for hver og en som skal være med! Nå skal jeg opprette facebookgruppen og invitere alle deltakere slik at vi kan bli kjent!

Jeg elsker jobben min og jeg er så takknemlig <3

Rabattkode til deg!

 • 28.04.2016 kl. 18:50

My favorites

Annonse

DSC05355Jeg elsker netthandel! Missforstå meg rett, jeg elsker å gå i butikker også, men det er noe med å kunne klikke hjem ting rett fra sofaen. Særlig på søndager er dette en guilty pleasure. Jeg er en ekte tilbudsjeger, og jeg elsker en god deal. På salg finner jeg som regel ikke noe, men hver gang jeg skal handle noe på nett leter jeg etter en god pris eller en rabattkupong. I dag har jeg en rabattkode til en av mine favorittbutikker på nett, nemlig soma.no. Med koden helenesoma30 får du hele 30 % rabatt på alle produkter.

På soma.no finner du både produkter fra soma, supernature (favoritt!), atkins, urtekram og masse mer! Jeg elsker å lese innlegg der andre deler sine favoritter, så her er produktene jeg klikker hjem:

DSC05357

Supernature chlorella

DSC05210Ingen over, ingen ved siden av. Chlorella er og blir min faste følgesvenn og det har den vært i snart 9 år! Like lenge som lille Perle <3 Jeg elsker effekten chlorella har på min kropp og merker det veldig fort om jeg ikke tar den. Nå har jeg faktisk akkurat bestilt og får den i dag, gleder meg!

DSC05212 Det sies at en må finne «sin» alge, og chlorella er helt klart min favoritt. Jeg bruker også afa-alge i smoothie, men chlorella tar jeg fast i vann eller som tabletter. Sistnevnte finner du her.

DSC05211

Krydder fra urtekram

DSC05215Ikke bare smaker disse økologiske krydderne fantastisk, de har suveren kvalitet og er ubestrålt.

DSC05218 Jeg har jo tipset dere om å kjøpe ekte kanel før, men jeg får ikke sagt dette nok! Krydderet vi finner på dagligvare er såkalt kassiakanel. Dette er en egen «art» av kanel og inneholder et stoff som heter kumarin, som er levertoksisk i store doser. Hvis du har sett advarsler mot kanel rundt juletider er det på grunn av kumarin. Jeg velger alltid ekte kanel eller ceylonkanel da den smaker mye bedre og trygt kan inntas hver eneste dag.

DSC05223Ingefær tilsetter jeg i supper og i golden milk. Du smaker at denne er fersk, det er faktisk en helt egen smak! Alle krydderne finnes her.

Cocosa kokosolje

DSC05207Kokosolje kan brukes til alt! Noen eksempler er i håret, som tannrens, i smoothie, til å varme bær, til steking, baking og til og med som glidekrem. Husk bare at den kan løse opp latex og derfor ikke bør brukes sammen med kondom ;) Skal du steke i kokosolje anbefaler jeg denne da den tåler høyere temperatur og har en nøytral smak. Lege Berit Nordstrand anbefaler også kokosolje, så her er jeg i godt selskap! Ekstra virgin kokosolje finner du her og virgin (til steking) finner du her.

DSC05205

Supernature lecithin

DSC05185Vi mennesker får som regel i oss fett gjennom triglyserider, men det finnes flere ulike fettstoffer. Lecithin er et slikt fettstoff, nemlig et fosfolipid. Dette stoffet beskytter blant annet alle cellene dine ved å utgjøre store deler av cellemembranene våre. Dette er et cellelag som omringer hver celle og passer på at riktige stoffer går ut og inn, at signalisering fungerer og at cellen har alt den trenger. Jeg putter alltid lecithin i smoothie og sjokolademousse da det er en naturlig emulgator. Det vil si et stoff som har mulighet til å binde vann og fett. Nettopp på grunn av dette er lecithin topp for ammende, da det kan forhindre at melken klumper seg. Næringsrikt og praktisk, på en og samme tid altså ;) Du finner lecithin her.

DSC05195

Supersnack

DSC05198Disse snacksposene har jeg skrevet om før, men jeg måtte nevne dem her også! Så praktiske å ha med i vesken!

DSC05203

Molkosan


DSC05229 Molkosan er konsentrert myse som bidrar til et surt miljø i tarmen. Å drikke denne gir på en måte et godt miljø i tarmen, der gode tarmbakterier vil trives. Jeg bruker også molkosan til bløtlegging av frø, korn og nøtter. Det bryter ned fytinsyre og stivelse som gjør maten lettere å fordøye og mer næringsrik. Denne finner du her.

DSC05231 Jeg anbefaler kunder som sliter med fordøyelsen å drikke molkosan fruit i litt vann hver morgen. Det smaker veldig godt og er gunstig for magen!

Bitterstern

DSC05235 Bitterurter har blitt brukt i generasjoner for å bedre fordøyelse. Jeg sverger til dette både på ferier og under høytid da en ofte spiser litt annen mat enn en er vant til. Du kan også ta denne når du har vondt i magen ;)

DSC05237 Mormoren til Jon Anders kaller denne bare for «dråper» og gir den til alle som klager på magevondt. Jeg synes det er så morsomt hvordan slike «kjerrigråd» går i arv. Bitterstern finner du her.

DSC05241I dag får jeg gi dere en helt spesiel rabatt som gir hele 30% på alle produkter på soma.no! Rabatten varer til og med søndag 1. mai og for å få må du bare fylle ut helenesoma30 i rabattfeltet. Det er også 50% på amanprana produkter (kan ikke kombineres med min rabatt) så her kan en gjøre et kupp! De har et finmalt kokossukker som er veldig bra til råsjokolade blant annet.

DSC05358Hva er dine «must have» produkter? Jeg vil høre dine tips <3

Pukka teaparty

 • 27.04.2016 kl. 19:02

I dag startet jeg dagen i England, nærmere sagt den britiske ambassaden. Te, frokost og urter stod på planen, midt i blinken for meg med andre ord! Jeg dro sammen med min fine venninne, Trine, som er helt rå på å ta bilder og er verdens skjønneste <3

DSC05307DSC05300Pukka inviterte til event med Tim Westwell, selveste grunnleggeren av Pukka herbs. Det var så spennende å høre på Tim snakke om hvordan pukka ble skapt, hvordan de driver og hva urter kan gjøre for kroppen vår. Mange vestlige medisiner er basert på nettopp stoffer vi finner i naturen. Dessverre er vi alt for opptatt av å isolere enkeltkomponenter og ser ikke verdien av hel mat. Jeg har skrevet om dette før ved å forklare hvordan antioksidanter i isolert form faktisk har vist å gi både økt kreftrisiko og nedsatt fysisk yteevne. Dette skyldes at planter inneholder hundre, til og med tusenvis av aktive komponenter som jobber sammen. Naturen er utrolig smart og det bør vi begynne å respektere.

DSC05304På pukka er de opptatt av nettopp dette med hel mat. Når de skal lage gurkemeieprodukter har de for eksempel brukt en helt spesiel utvinnelsesprosess slik at de ikke bare isolerer curcummin (en av de aktive stoffene i gurkemeie), men også får med de fettløselige plantestoffene. Gurkemeie har vist å gi en rekke helsegevinster, det kan du lese mer om her. Jeg elsker å tilsette gurkemeie i maten og putter det alltid i supper, hjemmelaget wrap, wok og goldenmilk.

DSC05278 DSC05286Vi fikk servert ulike teer, yoghurt, smoothie, egg og kaker tilsatt gurkemeie og matcha. Alt smakte nydelig og menneskene var så søte. Jeg tror jeg kan bli vant til dette altså!

DSC05296 DSC05297Typisk bloggere <3

DSC05290Pukka te er noe jeg har drukket i mange år og jeg har utallige favoritter! Etter i dag fikk jeg virkelig øynene opp for grønn te da denne fra pukka smaker noe helt annet enn de jeg har drukket før. De bruker hele blader og unngår derfor den bitre smaken grønn te lett gir. De balanserer også med urter og smaker som mint, vanilje, gurkemeie og sitron. Jeg har mange ganger irritert meg over å ikke være en av dem som drikker grønn te da det er fantastisk for helsen. Nå skal gi hive innpå fremover!

Hvilken pukkate er din favoritt? Kanskje velger jeg akkurat din favoritt som premie til en heldig vinner her på bloggen <3

Er smoothie bra for fordøyelsen?

 • 27.04.2016 kl. 08:49

DSC04861 Det er lite jeg liker så godt som min grønne smoothie! Det er friskt, sunt, næringsrikt og lekkert. Når jeg starter dagen med grønt blir alltid dagen bedre, sånn er det bare <3

DSC04869En uvane jeg og mange andre har er å spise for fort. Vi sluker maten, tygger ikke godt nok og vips er frokosten borte. Dette er ikke bra for fordøyelsen vår og det kan faktisk bidra til både oppblåsthet og andre fordøyelsesplager. Det er så viktig å ta seg tid til maten, puste og ikke minst fokusere. Fordøyelsen vår foregår under parasympatisk aktivitet, eller den råkalte «rest and digest». Ro er derfor helt essensielt for en glad mage!

DSC04872Det er viktig å ikke sluke ned smoothien alt for raskt. Magen din får helt sjokk når en stor masse med mat kommer ned, særlig hvis du har mange ingredienser er dette uheldig. Når jeg lager smoothie lager jeg den derfor ekstra tykk og velger ofte å spise den med skje. Uansett passer jeg på å «tygge» litt på smoothien før jeg svelger. Det kan hjelpe å ha topping som supermat, musli og frukt på toppen også.

DSC04873Dette er min favoritt om dagen og består av 1/4 banan, masse spinat, agurk, vaniljeprotein, isbiter, mandelmelk, 1/2 avokado og supermat.

DSC04857 DSC04863Nå skal jeg på bloggevent med pukke for å møte grunnleggeren og smake den nye matcha teen deres! Du skal ikke se bort i fra at det blir en matchalatte her om ikke lenge <3

Bildedryss fra Praha

 • 26.04.2016 kl. 21:42

DSC05089 Jeg er så glad for at vi fikk til denne turen <3 Det er ikke bare å få samlet alle med tanke på barn, jobb og forpliktelser, så jeg er veldig takknemlig for at vi fikk denne turen sammen! Vi koste oss masse og som lovet deler jeg litt bilder fra turen vår.

DSC04928Som 30 års gave dro vi på spa, massage og middag på The Alchymist Hotel. Her tilbrakte vi store deler av lørdagen før vi dro ut og danset. Vi endte opp på et utested med mange etasjer der det ble spilt ulik musikk i hver etasje. Det var egentlig ganske harry med ice-bar, vodka redbull og innpåslitne gutter, men vi hadde det utrolig gøy likevel. Så lenge en er sammen har det ikke så mye å si hvor en drar vet dere ;)

DSC04901Jeg måtte ta bilde av helsekosten rett ved leiligheten, selv om den ikke kan ha gått særlig bra da den aldri var åpen!

DSC04926På lørdag spiste vi også frokost på Opapa. Der hadde de egg i alle former, yoghurt, frukt, salater, kaffe osv. Jeg anbefaler å bestille noe annet enn svart kaffe, da får du nemlig det de kaller americano, men som egentlig er svært utvannet espresso. Ellers var maten fresh og god!

DSC04904 DSC04905 DSC04909 DSC04912 DSC04917Søte kaféer overalt!

DSC04930Vi var innom my rawfood café der vi kjøpte latte på mandel- og cashewmelk (ikke spesielt god, hehe). Her hadde de masse rawfoodkaker og smoothies som så veldig gode ut! Vi var allerede mette da vi dro hit, de åpner nemlig ikke før 11 i helgene. Jeg anbefaler deg å dele en kakebit med en du er glad i her, eller ta en smoothie i en kokosnøtt!

DSC04934 DSC04938 DSC04946 DSC04951 DSC04953 DSC04959 DSC04965Vakkert ved elven <3

DSC04968 DSC04969Fine venninner på vei til klein søndagsbrunch

DSC04988Jeg synes ikke det er vanskelig å spise ute! Alt handler om balanse og om å ta de beste valgene for din kropp der og da!

DSC04996Alle barna spiste burger unntat Helene… Jeg spiste cæsarsalat fordi det ca er det beste jeg vet <3

DSC05004Etter søndagsbrunsj tuslet vi rundt i gamlebyen. Der fant vi en fantastisk hage med kirsebærblomster og påfugler!

DSC05043 DSC05044 DSC05047 DSC05067Utsikt over byen.

13043325_10153921131175020_2399316324321437235_n 13051515_10153921116315020_9966233555414793_n praha 13092117_10153921116240020_1160488512561117870_nDet var utrolig skiftene vær, et sekund strålende sol….

praha…neste full snøstorm…

prahaEllers shoppet vi, tittet rundt, lo veldig mye og nøt hverandres selskap, akkurat slik en skal på jentetur. Nå planlegger vi fjelltur og kanskje skal guttene få være med!

Hjemmelaget vaskemiddel

 • 26.04.2016 kl. 07:31

God morgen fine deg <3

Nå er jeg hjemme fra en kjempe fin tur med mine fine venninner <3 Jeg har kost meg så masse og gleder meg til å vise dere litt bilder! Først skal jeg dele et tips til husvasken din!

DSC04578Mange etterspør naturlige produkter til vask av hus! Det finnes en haug med produkter både på norsk helsekost og på iHerb, men i dag hadde jeg lyst til å dele en du kan lage helt selv!

hjemmelaget vaskemiddelDette er en spray du kan bruke til alle overflater som kjøkken, pult, vask og bord. Den er snill for både deg og miljøet. Tenk litt på alt vi sprayer og hvordan det påvirker deg. Vi puster jo faktisk dette inn. Mange sprayer er laget og reklamerer for at de løser opp biologisk materiale som bakterier, men vi er jo faktisk biologisk materiale. Dessuten prøver jeg å begrense hvor mye rare stoffer jeg får på og i meg. Jeg er som dere vet langt fra fantatsik, men det er ikke så vanskelig å gjøre litt!

hjemmelaget vaskemiddel

Hjemmelaget vaskemiddel

hjemmelaget vaskemiddel Ha i 2 ss natron i en bolle (den jeg har på bilde er kjøpt i USA, men den fra butikken her er helt lik).

hjemmelaget vaskemiddelHell over 2 dl eddik, men vær forsiktig da det vil bruse!

hjemmelaget vaskemiddel Tilsett 3 dl vann og 15 dråper tetreolje.

hjemmelaget vaskemiddel For god lukt tilsetter jeg også 10 dråper sitronolje, men dette kan du droppe eller du kan velge en annen.

hjemmelaget vaskemiddel Hell væsken over på en tom sprayflaske, rist litt og du er klar for å sette i gang vasken!

hjemmelaget vaskemiddelJeg beklager litt lite blogging de siste dagene. Jeg har både lansert kurs og vært på ferie de siste dagene, så det har gått i et kan du si! Jeg hadde også lyst til å prioriterer å være tilstede med mine herlige venninner! Det er så viktig å nyte livet og være litt offline! I dag skal jeg en tur på Frøyaklinikken, jobbe masse, gå en lang tur med hundene, rydde og redigere bilder. Jeg skal også få delt hvordan jeg spiser sunnere på tur <3

Mitt faste reisefølge

 • 24.04.2016 kl. 11:48

Når jeg skal ut og reise er det endel ting jeg alltid har i vesken. Foruten lommebok, pass, mobil osv er en stor salat mitt faste reisefølge.

DSC04891Det finnes ikke noe freshere enn en frisk salat når en er ute og flyr. Det er jo lett å ty til usunne løsninger når matutvalget er så som så og sulten melder seg. Det er også lett å bli både uvel i magen og oppblåst av å være ute og fly. Derfor liker jeg å starte turen med noe lett og sunt.

DSC04895Denne salaten er dessuten min favoritt, nemlig babyleaf, avokado, paprika, mango og valnøtter <3

DSC04898Nå skal vi ut og nyte vårsolen i Praha. Jeg håper du har en fin søndag så lenge <3

Hva spiser jeg når jeg skal kose meg?

 • 23.04.2016 kl. 08:22

Flowers and berries on saturdays

kose meg God morgen søtiser! Nå sitter jeg i Praha og er snart klar for tur på rawfoodkafé etterfulgt av spa! Etterpå blir det treretters, vin og bytur! Balanse vet dere! Vi er på jentetur og vi skal virkelig kose oss! Jeg har skrevet et lite innlegg om mat, kos og tanker rundt dette å unne seg ting i dag. Jeg håper du liker det <3

Hva spiser jeg når jeg skal kose meg?

kose megEt av spørsmålene jeg har fått endel på bloggen er dette med sukker, godteri, snasks og hva jeg koser meg med når jeg skal spise noe godt. Det er så mange som stadig snakker om at vi MÅ unne oss ditt og datt hele tiden. Dette er jeg helt enig i, samtidig synes jeg ikke andre skal fortelle meg hva jeg må unne meg. Det virker som at hvis en ikke sluker en hel plate sjokolade eller spiser is til en har vondt i magen så unner en seg ikke gleder i livet. Det har liksom gått sport i å vise frem at en er et så godt forbilde fordi en presser i seg sukker hver dag. Hvis dette ikke påvirker deg negativt må du gjerne det, men jeg kommer ikke til å spise godteri når jeg egentlig ikke vil det, bare fordi andre mener jeg må unne meg det.

kose megNår det gjelder mat er jeg for å unne meg ting hver dag. Jeg synes all maten jeg spiser er veldig god. Jeg elsker den alt fra den grønne smoothien min, middagene jeg lager med Jon Anders og familien, en stor salat med masse grønnsaker og fetaost, råsjokolademousse og vannmelon. Jeg er rett og slett glad i «rene» smaker og liker dette bedre enn mye av den prosesserte maten vi får på butikken.

kose megJeg koser meg når jeg går på resturant med kjæresten eller jentegjengen. Jeg tar gjerne et glass rosé eller tre! Skal vi ha kjærestekveld blir det ofte taco, hjemmelaget pizza eller kjøtt/fisk med søtpotetmos, en god salat og saus. Vi koser oss masse vi :)

DSC04524Når vi begynner å endre matvaner fra standard norsk kosthold (hva nå enn det er) er det som regel ikke uten grunn. Selv hadde jeg et ønske om å spise «sunt» fra jeg var ganske ung, 14 år. Jeg synes det var spennende med mat og hvordan ulik mat påvirket kroppen ulikt. Så ble jeg syk og jeg endret kostholdet for å reparere kroppen min. Jeg ville føle meg bedre og fant et kosthold som gjorde nettopp det. Dette kostholdet unner jeg meg da jeg unner meg selv å ha det bra! Jeg skjønner jo godt at andre spiser mer usunn mat hvis dette er noe de trives med. Bare la meg spise det jeg føler er bra for meg.

kose megHar jeg lyst på noe «klassisk» godteri så kan jeg spise det, men det er for å være helt ærlig svært sjeldent. Når du begynner å spise mer av de rene råvarene endrer smaksløkene seg. Brokkoli blir ikke lenger bittert og tomat er ikke surt. Jeg synes for eksempel av både vannmelon og jordbær er bedre enn mye godteri. Når jeg kommer inn på butikken og ser grønnsakshyllene bugner av flotte farger er det der jeg vil handle. Frossenpizza er ikke engang i tankene mine. Jeg synes også maten smaker bedre når jeg vet at den er bra for meg. Kanskje er dette feil? Det er bare slik jeg føler det.

kose megDu kan lage så utrolig mye god mat hjemme at jeg fristes lite av alt annet. Jeg tror dette også handler om at jeg ikke teller kalorier eller karbohydrater. I stedet lager jeg mat fra naturens skattekammer og spiser det jeg har lyst på, når jeg har lyst på det.

kose meg Jeg vet ikke om dette svarte på spørsmålene deres? Jeg hører gjerne deres tanker rundt dette temaet, så skriv gjerne til meg i kommentarfeltet! Hvordan forholder du deg til kosemat?

Mine kostholdsråd for PCOS

 • 22.04.2016 kl. 09:12

PCOS står for polycystisk ovariesyndrom, en tilstand som fører til en rekke plager hos kvinner. Etter at jeg begynte å skrive om hormonhelse og fertilitet har jeg fått mange kommentarer og mailer om PCOS. Jeg tenkte derfor jeg skulle skrive en artikkel om denne tilstanden og noen av kostholdsrådene jeg ville gitt. Sliter du med uteblitt menstruasjon, akne, økt hårvekst og har vanskeligheter med å gå ned i vekt kan det være at du lider av dette. Det anslås at så mange som 10% av kvinner i Norge har PCOS, og tilstanden regnes som en av de vanligste årsakene til ufrivillig barnløshet.

PCOS kostholdArtikkelen er publisert på bloggen til klinikken jeg jobber på, sjekk den ut her! Har du spørsmal er det bare å rope ut og ta kontakt med meg :) Del gjerne deres erfaringer i kommentarfeltet, jeg elsker å høre fra dere!

Sunne fries

 • 21.04.2016 kl. 18:44

Noe av det beste jeg får som tilbehør er hjemmelagede sunne fries! Jeg må innrømme at søtpoteten er favoritten, særlig når jeg lager den i smør med havsalt. Jeg liker å eksperimentere, så denne gangen testet jeg persillerot. Jon Anders spiste med stor iver og skrøt av mine søtpotetfries. Han merket faktisk ikke forskjell! Selv merker jeg at det er to forskjellige ting, men jeg synes absolutt disse er veldig gode. Du kan også lage fries av sellerirot, gulrot og pastinakk.

sunne friesRotgrønnsaker er rike på vitaminer og mineraler, men de er også svært gunstige for tarmen vår. De inneholder prebiotika, fiber som fungerer som mat for de snille tarmbakteriene våre. Dette er grunnen til at en med en tarm i ubalanse kan bli oppblåst av nettopp disse grønnsakene. Sliter du med IBS anbefaler jeg deg å lese dette innlegget, der skriver jeg mer om utfordringene med lav FODMAP kostholdet.

Sunne fries

Men, tilbake til min deilige, enkle middag her om dagen! Dette er en favoritt, både til hverdag og fest. Laks (kjøp gjerne øko om du finner det) stekt i smør, mangosalat og fries. For å lage disse skjærer jeg dem i tynne staver, putter dem i en brødpose, heller oppi en ss olivenolje og et dryss salt, paprikakrydder og litt gurkemeie. Lukk posen slik at den ser ut som en ballong (jeg viste dette på snapchat her om dagen, følg meg gjerne der for mer tips) og rist i vei. Slik fordeler oljen og krydder seg jevnt.

sunne friesFordel fries utover på et stekebrett som på bilde over og stek dem på 180 grader i ca 20 minutter. Ulike ovner steker litt forskjellig så følg med :)

sunne friesSer det ikke godt ut? Salaten lager jeg av mango, babayleaf, paprika, avokado og valnøtter (tom for de to siste da bilde ble tatt).

P.S. Følg meg gjerne på facebook for å se mer av det som engasjerer meg og få med deg når jeg legger ut innlegg <3

Supersnack i vesken min

 • 21.04.2016 kl. 06:29

Supersnack fra Supernature

Annonse

supersnackNår jeg er ute på møter, ærender eller i bilen har jeg alltid med meg sunn snacks i vesken. Det er lett å ty til raske løsninger når det går tid mellom måltidene og matutvalget ikke er å skryte av. Jeg har noen ganger laget min egen blanding av nøtter, gojibær og råsjokolade, men dette må jeg jo blande på forhånd og det kan lett glemmes.

Endelig har jeg funnet noe som fungerer! Da jeg fikk smake på disse snacksposene fra Supernature ble jeg frelst. De smaker helt himmelsk, er 100% økologiske og inneholder kun naturlige ingredienser. I motsetning til flere av de andre ferdige nøttemiksene i butikken har Supersnack et lavt saltinnhold og inneholder sunt plantefett.

supersnackDisse er perfekt å ha i væsken når sulten melder seg, men kan også brukes til å dempe søtsug.

 De smaker søtt og godt, men inneholder sunt fett som holder blodsukkeret stabilt. Du har sikkert sett at jeg elsker å lage rå sjokolademousse og smoothie boller, da passer disse posene perfekt som topping!

supersnack

Sweet choco

Morbær, kokoschips, gojibær trukket i råsjokolade og frysetørket granateple. Du finner den her.

supersnack

Sweet and salty

Morbær, saltede cashewnøtter, kokoschips, rosiner og gojibær trukket i sjokolade. Du finner den her.

supersnack

Fresh and fruity

Gojibær, morbær, kokoschips, cashewnøtter, valnøtter og frysetørket granateple. Du finner den her.

supersnackI helgen skal jeg på jentetur til Praha og da skal jeg pakke noen poser supersnack i bagasjen. Perfekt når jentene blir hangry på shopping og sightseeing, haha!

supersnackHar dere testet supersnack enda?

Vårtegn, tanker og følelser

 • 20.04.2016 kl. 21:35

Bare jeg som får økt energi om våren?

DSC04661 For å være ærlig har jeg følt meg litt nede de siste månedene. Etter studiene hadde jeg så mange planer, ideer og giv. Av mange ulike årsaker ble ikke den tiden helt som jeg hadde tenkt. Det har skjedd mye i familien min som jeg ikke ønsker å skrive om her, i tillegg var det mange ting jeg skjøv til side under studietiden som blusset opp når jeg ble ferdig. Særlig morfars død som jeg ikke hadde noe tid til å prosessere. Når du dytter unna følelser og kjører på kommer det som regel og biter deg i stumpen etterpå, og det var nettopp dette jeg opplevde. Jeg mistet mensen og har hatt veldig svingende energi.

Nå kjenner jeg at ting har snudd og det er så deilig! Livet er dynamisk, du er ikke enten glad eller trist, det er ikke bra eller dårlig. Det eneste som betyr noe er hvordan du takler og ser situajsonen du er i.

DSC04662 Jeg har ønsket meg baby så lenge jeg kan huske, så da vi bestemte oss for å starte å prøve ville jeg jo helst være gravid i går. Selv om vi ikke har prøvd lenge i det hele tatt kjentes det som et nederlag at dette ikke gikk i orden asap. Jeg får skikkelig dårlig samvittighet da jeg vet at så mange prøver så lenge og jeg vil ikke virke klagete. Jeg begynte å synes litt synd på meg selv og det blir bare for dumt. Å innta offerrolle gir meg nemlig ingenting! Det hindrer meg bare.

DSC04668Nå fokuserer jeg på det jeg vil fremover, nemlig å gjøre bloggen best mulig, lage verdens beste onlinekurs og fokusere på ting som gjør meg glad. Litt shoppingterapi skader heller ikke. Disse skoene er virkelig en drøm! Hvite sko om våren føles som en ny start, synes dere ikke?

DSC04669 Jeg vet ikke helt hvor jeg vil med dette innlegget, men det føles liksom got å skrive om det. Jeg setter virkelig pris på dere som skriver til meg også, hver eneste en. Å få en melding fra en leser som bare ønsker meg en god dag, tenk så heldig jeg er <3

DSC04674Ha en nydelig kveld fine du, takk for at du leser <3

Søtpotetsuppe med kokosmelk

 • 19.04.2016 kl. 20:20

Suppeoppskriftene er noen av de mest populære oppskriftene mine! Både på instagram, snap og når jeg møter dere hører jeg at dere har laget suppe og det gjør meg så glad! Å lage hjemmelaget suppe er nemlig både enkelt og veldig sunt. Jeg lager en stor porsjon ca en gang i uken og har dermed alltid suppe tilgjengelig. Dette er ikke bare næringsrikt og mettende, det er også godt og klassifiseres som «comfort food». Det vil si mat som får deg til å føle deg vel i mine øyne.

søtpotetsuppe

Søtpotetsuppe

For å lage en stor porsjon (nok til en hel familie og litt rester) trenger du:

♥ 2 store søtpoteter ♥ en bit sellerirot eller blomkål ♥ 4 gule løk ♥ 2 kinesiske hvitløk eller 2-3 fedd ♥ smør til steking (kokosolje for melkefri) ♥ ca 8 dl kraft eller vann og buljong ♥ Fersk ingefær ♥ en kartong eller boks kokosmelk ♥ krydder ♥

søtpotetsuppe med kokosmelkSkrell søtpotet og sellerirot og del det i terninger. Bruker du blomkål kan du selvfølgelig bare dele den i biter. Kok opp kraft/vann og tilsett grønnsakene når det koker. La dette koke til det blir mørt. Jeg har tatt bilde av mengdene jeg brukte ;)

DSC04690Skrell og hakk løk og hvitløk, for så å steke dette i smør til det er blankt. Ha dette oppi med søtpotet og sellerirot og tilsett skrelt og del fersk ingefær.

ingefærMin suppe ble ganske sterk og jeg brukte mengden på bilde.

søtpotetsuppe med kokosmelkTilsett en hel kartong eller boks kokosmelk og stavmiks suppen glatt.

søtpotetsuppe med kokosmelkSkvis en liten sitron i suppen og stavmiks igjen.

søtpotetsuppe med kokosmelkSmak til med salt og pepper. Jeg hadde også i paprikakrydder, cummin og gurkemeie. Sistnevnte er betennelsesdempende og gir suppen en sterkere gulfarge.

søtpotetsuppe med kokosmelkSuppen er uten gluten og melk, lindrende for slitne tarmer og god for hormonene.

søtpotetsuppe med kokosmelk  Jeg elsker å toppe suppene mine med gresskarkjerner. Jeg vet ikke helt hvordan jeg begynte med dette, men det er utrolig godt. Gresskarkjerner er rike på blant annet sink, et viktig mineral for blant annet hud og mannlig fertilitet. Dagens funfact ;)

P.S. Du kan se meg lage suppen på snapchat frem til i morgen!

søtpotetsuppe med kokosmelkHåper det smaker <3

 Vinneren av konkurransen med synergy er nå trukket og kontaktet. Husk at arnika.no gir 10% rabatt på alle kjøp ved bruk av koden 107347. For å bruke koden må en registrere seg med koden, ikke bruke den ved utsjekk. Du får dermed 10% rabatt på alle fremtidige kjøp :)

Lavkarbo og kalorifattig pasta

 • 18.04.2016 kl. 18:26

En ting mange synes er vanskelig å kutte ned på er pasta. Det skjønner jeg selvfølgelig, det smaker jo kjempe godt og er veldig lettvint. Selv har jeg spist veldig lite pasta de siste årene, både fordi jeg før fikk veldig vondt i magen av det og fordi jeg ikke liker å spise raske karbohydrater. Nå kan jeg nok fint spise litt pasta uten at det er helt krise, men jeg har aldri lyst på det. Jeg har også funnet en fin erstatning som kan gi meg den samme følelsen pasta gir. For det er jo noe med det, disse følelsene vi får fra mat vi er vant til. Å snurre spagetti med masse parmesan på gaffelen er et barndomsminne jeg ikke har lyst til å gi slipp på.

DSC04404For mange år siden smakte jeg squashpasta for første gang, Vi laget det med et håndholdt juliennejern og hadde det oppi kokende vann i 30 sekunder. Så hadde vi over pastasaus og vips hadde vi laget en ny familiefavoritt. Dette går til og med ned på høykant hos pappa!

DSC04405De siste årene har jeg perfeksjonert mine squashnudler med en spiralizer. Jeg fant en maskin på amazon som jeg bare måtte ha! Dette var før tollgrensen ble endret og det ble dyrt å bestille den hjem. Heldigvis har jeg en snill pappa som fikk en kollega til å ta den med hjem til meg fra USA. Hva en må tåle når en har en ernæringsnerd som datter sier jeg bare! Nå får du kjøpt disse maskinene i Norge også, så da er det ingen sak.

DSC04412Når du bruker en spiralizer får du lange nudler av grønnsaker som du kan lage de deiligste pastaretter av. Vips har du fått i deg masse grønnsaker på en veldig smaksrik måte. De aller beste nudlene lager du av søtpotet som du steker i litt smør, himmel!!

DSC04415Her har jeg brukt squash stekt i smør med masse parmesan. Godt, mettende og sunt.

DSC04420 Mange etterspør middagstips og dette er et av mine beste. Forsyn deg gjerne to ganger ;)

DSC04429I dag har jeg vært på min faste mandagstime som jeg får så kick av! Jeg tenkte så lenge at det ikke var bra å gå på gruppetimer. Det var så mange som fortalte meg at en ikke fikk resultater av saltimer og at det omtrent var bortkastet tid. For det første så kommer det jo helt an på timen, instruktøren og innsatsen din! For det andre så er vel det viktigste at du trener noe du synes  er gøy? Jeg elsker den timen og derfor går jeg på den, dermed basta!

Nå skal jeg på bursdagsbesøk til mormoren til Jon Anders <3

P.S. Vinneren av konkurransen trekkes i morgen så skal du være med så heng på!!

Lets do this

 • 18.04.2016 kl. 08:39

God mandag fine <3

glassflaskeglassflaskeI det siste har jeg hatt hangup på å tilsette fersk marokansk mynte i vannet mitt. Det smaker så fresht og godt! Med denne glassflasken smaker også vannet mye bedre enn fra plast. Jeg har kjøpt min på amazon, men jeg vet at de har de i norske nettbutikker også.

DSC04508 glassflaskeI dag har jeg masse på planen, både møter, jobb, trening og sosialt. Hvis du vil se hva jeg holder på med kan du følge med på snap og instagram, jeg heter heleneragnhild begge steder :)

glassflaskeMynten kjøper jeg på min lokale frukt- og grønthandel. Jeg elsker den på Sagene i Oslo!

glassflaskeHa en fin mandag så lenge <3

Bli klar for mandag

 • 17.04.2016 kl. 19:49

Ready for monday

Søndager er til for å nytes, men spiller du kortene dine riktig kan du gjøre deg klar for en knallstart på mandag. Her er mine tips til en perfekt start på en ny uke.

Ta igjen tapt søvn

Jeg er veldig glad i å stå opp tidlig og har alltid vært et A-menneske. Likevel prioriterer jeg et par ekstra timer på øyet på søndager. Søvn er veldig viktig for kroppen, og har du mulighet bør du prøve deg på runt åtte timer hver natt.

Planlegg neste uke

Skole, jobb, blogging, trening og mat. Jo mer du planlegger i dag, jo lettere blir det å gjennomføre i morgen. Dette er et av de tipsene jeg gir, men synes er vanskelig å følge selv. Derfor lover jeg at jeg så snart dette innlegget ligger ute skal jeg sette meg ned og planlegge litt selv.

Skriv handleliste og ryd i kjøleskapet

Skriv ned alt du trenger til dine planlagte middager. Denne uken skal jeg prøve meg på søtpotetsuppe (deler selvfølgelig oppskriften), noe hverdagsgodis, en sunn frappe og middagsomelett.

Jeg handler alltid masse grønnsaker, både de jeg liker å snackse på og de jeg liker å ha til middag. Mine favoritter er tomater, brokkoli og blomkål, grønnkål, spinat, paprika, agurk og selleri.

Manikyr og egenpleie

Hva med å starte uken med et sett nylakkede negler og nykuret hår? Jeg lakker neglene mine selv minst en gang i uken, jeg er helt avhengig av velstelte hender. Det værste jeg vet er neglelakk som er halvvei skrapt av. Har du det travelt anbefaler jeg en lyserosa neglelakk, da synes ikke et par hakk så godt. Min favoritt er ballet slipper fra essie.

For hårkur sover jeg med kokosolje i hestehalen og vasker håret dagen etter. Håret blir silkemykt og lettstelt.

Rydd hjemme

Ta en runde med moppen, sveip kluten over flater og rydd bort oppvasken. Veldig kjedelig, men så verdt det når mandagen kommer! Å våkne til en ryddig leilighet, ikke minst kjøkken er så viktig for mitt humør og kreativitet.

Slapp av

Lad opp til en ny uke full av oppgaver, trening, utfordringer og morro. Min favoritt er serier i sofaen med en stor kopp te, samt hundene og kjæresten. Lytt til kroppen din og ta vare på deg selv, du er herlig <3

Slik gjør du knekkebrød lettere å fordøye

 • 17.04.2016 kl. 12:13

Hjemmebakte knekkebrød

knekkebrødEn ting jeg alltid har på kjøkkenet mitt er hjemmebakte knekkebrød i skapet eller hjemmebakte rundstykker i fryseren. Da kan jeg raskt lage meg noe sunt og godt til frokost, lunsj eller kvelds. Det er perfekt å ha med på matpakken eller på besøk hvis du ikke tåler eller vil spise vanlig brød. De siste årene har jeg brukt noen ekstra triks for å få knekkebrødene mer næringsrike og lettere å fordøye. Dette er ikke vanskelig, men krever litt mer planlegging.

DSC04296

Helenes knekkebrød

120 gram hasselnøtter

50 gram valnøtter

2 dl linfrø

2 dl sesamfrø

2 dl solsikkekjerner

1 dl gresskarfrø

2 ss fiberhusk

1 ts salt

1 ss molkosan eller vitabiosa

6 dl vann

knekkebrødMål opp nøttene og kvern dem i en foodprosessor, blender eller med en stavmikser.

DSC04305 DSC04307Bland i resten av de tørre ingrediensene og rør godt.

DSC04311 hjemmebakte knekkebrødFiberhusk eller psylliumfrø binder væske og gjør deigen lettere å jobbe med. Det gjør også knekkebrødene mindre smuldrete og er lurt å tilsette til glutenfri bakst.

hjemmebakte knekkebrød DSC04324 DSC04325Tilsett en ss molkosan etter at du har tilsatt vannet. Dette er melkesyre og vil bidra til å bryte ned fytinsyre i nøttene og frøene. Frø ønsker å spre seg og gjør dette på ulike måter. Noen frø fester seg i pelsen til dyr, noen spres via luft og noen spres ved at dyr spiser dem og legger dem igjen et annet sted. Nå har det jo blitt slik at vi legger igjen disse frøene i do i stedet for i naturen. Sånn sett har vi snytt naturen for denne prosessen.

For at frøene skal vokse best mulig ønsker de å ta med seg mest mulig næring ut av kroppen vår. Fytinsyre i frø, korn og nøtter binder derfor mineraler til seg slik at det kan fraktes videre. Ved å bløtlegge i surt miljø brytes fytinsyre ned og vi kan både ta opp mer næring fra frøene, men også ta opp mer næring fra maten vi spiser til. Mange, inkludert meg selv, opplever også at de blir lettere å fordøye.

hjemmebakte knekkebrødLa blandingen stå i 8-10 timer før du baker ut. Jeg har lært dette trikset av mamma, å ta en dusjhette over boller som står og hever. Jeg husker at pappa alltid hadde med dusjhetter hjem fra jobbturer da jeg var liten. Husk å fjerne dusjhetten når du sover på hotell flere netter, så får du kanskje flere. Jeg bruker dem flere ganger, det er bare å vaske dem forsiktig.

DSC04331Del deigen i to og ha en del over på et bakepapir. Bruk et annet pakepapir til å presse deigen ut til en jevn tykkelse. Stek knekkebrødene på 160 grader. Jeg steker først i 15 min, før jeg ruter de opp med en kniv. Så steker jeg videre i 15-20 minutter. Blir de ikke helt tørre før de blir gyldne tørker jeg dem på 100 grader med døren til ovnen på gløtt.

hjemmebakte knekkebrød DSC04468Disse smaker helt fantastisk med ost og agurk, men egentlig med alt pålegg altså! Oppbevar dem på glass eller i en kakeboks så holder de seg sprø. De varer lenge, men får raskt ben å gå på her hjemme.

hjemmebakte knekkebrød hjemmebakte knekkebrødI går begynte jeg på et nytt strikkeprosjekt som jeg gleder meg til å vise frem. Å strikke er faktisk et supertips i forhold til dette med småspising. Jeg blir i hvert fall mindre fysen når jeg har noe mellom hendene. Ha en deilig søndag så lenge så snakkes vi senere <3

Lørdagstrening

 • 16.04.2016 kl. 11:22

I dag vaknet jeg med masse energi og motivasjon. Jeg har ikke vært så motivert for trening de siste månedene, men i takt med solen kjenner jeg at motivasjonen kommer frem. Det er helt naturlig at det går litt i rykk og napp, og jeg har absolutt beveget meg altså. Jeg elsker å gå tur og går gjerne en lang, rask tur i frisk luft hver dag. Jeg går til møter, går tur med kjæresten, går en kveldstur alene (med hundene) og går tur med familien noen søndager. I tillegg har jeg og en venninne en ca ukentlig date der vi går rundt 8 km i stedet for å ha jentekveld. Når jeg blir mamma skal jeg trille for å si det sånn, haha. Nå kjenner jeg likevel at motivasjonen til å trene tyngre er tilbake, så det skal jeg få til minst tre ganger i uken fremover!

treningJeg elsker å trene i helgene. Da har en mye bedre tid og jeg føler meg ekstremt flink. Etter trening skal jeg gå innom blomsterbutikken og unne meg ferske blomster. Så blir det vel en tur innom butikken og kjøpe jordbær eller noe annet digg. Høres sikkert kjempe kjedelig ut, men jeg er så sykt glad i bær. Jeg vet jo at det er mye sprøytemidler på bær som selges i butikken, men jeg skylder deg og nyter for det jeg. Jeg er rett og slett for glad i det til å få dårlig samvittighet av den grunn. Jeg unngår det der jeg kan og da blir totaleksponeringen mindre. Så får jordbær være jordbær <3

trening trening treningDenne helgen skal jeg jobbe masse og ellers kose meg med familie. I går var vi i Hamar for å besøke familien til Jon Anders og den nye valpen deres. Det er vel lite som gir så godfølelse som å leke med en liten valp? Vi koste, klippet klør, lekte, spiste taco og så på Idol. Perfekt fredag i mine øyne. I dag skal jeg hjem til mamma og pappa for rolig middag. Søsteren min er hjemme fra Trondheim så det er koselig å se henne også er det deilig med en hvit helg kjenner jeg. Før tenkte jeg at jeg måtte «finne på noe» hver helg, men nå synes jeg det er kjempe deilig å være hjemme. Godt å bli eldre og bare kunne gjøre det en har lyst til!

trening helene ragnhild helene ragnhildTidlige morgener i leiligheten består som regel av meg, Kokos og kaffekoppen. Perle er syvsoveren i familien og drar seg sammen med Jonna. Kokos vil alltid ut med en gang jeg våkner, så ha mat og så leke litt. Vi bestemte oss for å kastrere ham og jeg er veldig spent på resultatet. Han markerer mye inne hos andre og har blitt litt gneldrete mot hannhunder. Ikke minst er han veldig stresset når han er på Malmøya. Veterinæren mente det ville være verdt et forsøk og gir det effekt er det faktisk best for både ham og oss.

helene ragnhild pomeranianSå utrolig morsomt med alle spørsmålene deres på forrige innlegg forresten! Jeg måtte smile fra øre til øre da jeg leste, for dere har virkelig gode spørsmål! Har du ikke deltatt i konkurransen kan du gjøre det her. Jeg kommer til å svare på endel av dem fremover som egne innlegg, i tillegg til å svare på noen av dem i kommentarfeltet. Noen av spørsmålene blir veldig omfattende og er vanskelig å svare på uten å jobbe en til en eller gjennom større kurs. Jeg vil jo også spare noe til de som skal gå kurset mitt som lanseres i morgen!! Jeg er så utrolig spent og gleder meg veldig til å dele alt jeg har jobbet med i det siste. Dette kurset vil være over nett slik at en kan delta uansett hvor en bor, og jeg skal lære bort alle mine tips og triks til et glødende kosthold. Det er veldig mye som ikke har blitt skrevet på bloggen som kommer til å være i kurset, så det blir superspennende!!

pomeranian pomeranianJeg håper dere får en fantastisk lørdag søte dere <3

Mitt favorittprotein

 • 15.04.2016 kl. 10:16

Konkurranse i samarbeid med Third wave nutrition

Jeg har i mange år lett etter det perfekte proteinpulver. Det som lett blander seg ut, gir den beste smaken og løfter alle smoothies jeg lager. Samtidig vil jeg at proteinet skal være så rent som mulig, ha minst mulig sukker og ikke inneholder kunstig søtning. Jg har kjøpt mange varianter både fra proteinfabrikken, iherb og i butikk, men aldri vært helt fornøyd. Enten smaker de som kritt, virker «sandete» eller gir meg oppblåst mage på grunn av all søtningen.

Det finnes mnage former for proteinpulver. De vanligste er proteiner fra melk (whey og kasein), soya, erter, egg, ris, hamp og biff. Det er faktisk en stor jungel av ulike proteiner, som det er lett å gå seg bort i. Proteinpulver er absolutt ikke noe alle må spise, men jeg elsker å tilsette det i smoothies, grøt, bakst og til og med sjokolade. Jeg synes proteinpulver er en enkel og billig måte å få i seg protein, men kvaliteten på pulveret er svært viktig!

Da jeg hørte om synergy ble jeg straks nysgjerrig. Som ernæringsnerd og blogger elsker jeg å teste nye ting, særlig ting jeg er på leting etter. Jeg tittet på hjemsiden til firmaet som produserte produktet og bestemte meg for å sende dem en mail med litt spørsmål.

proteinpulver Etter en times tid fikk jeg svar fra en entusiastisk mann som heter Søren Wolff. Han lurte om om jeg ikke ville skype med ham!? Jeg ble litt satt ut for jeg er ikke så vant til å prate med fremmede på telefonen, men jeg måtte jo bare tørre dette. Søren viste seg å være ikke bare utrolig hyggelig, men også kunnskapsrik og lidenskapelig opptatt av mat. Vi ble sittende å skravle i over en time om vitamix blenderene våre, smoothie, råvarer og helsekostindustrien.

DSC01833Gjennom denne samtalen fikk jeg meg også en saftig lærepenge! Søren fortalte nemlig hvordan han hadde testet en rekke proteinpulvere og funnet utrolig mye grums. Det er veldig lite kontroller av helsekost, langt mindre enn for vanlig mat. Noen måneder før jeg snakket med Søren fikk jeg tilsendt et proteinpulver fra en annen produsent. Dette var et firma jeg hadde hørt mye bra om og dermed stolte på. Jeg hadde jo ingen grunn til å ikke gjøre det…

Søren fortalte hvordan dette pulveret faktisk var et av de som hadde kommet dårligst ut i deres labtester. For å gjøre en lang historie kort inneholdt det store mengder tungmetaller. Han kjente selv noen som jobbet i dette firmaet og tok en telefon for å fortelle om hva han hadde funnet. Han ble forsikret om at de ville tilbaketrekke produktet, så ille var faktisk nivåene av tungmetaller.

Dagen etter fikk Søren telefoner fra en rekke kontakter på ulike treningssentere. De lurte om om han kjente til dette proteinpulvere, som de akkurat hadde fått tilbud om å ta inn til god pris. Firmet tilbaketrakk altså ikke produktet, de valgte heller å prøve å selge det ut for å unngå å tape penger.

Da han fortalte det kjente jeg at jeg fikk en stor klump i magen. Jeg har kun brukt dette proteinpulveret en gang og siden har det ligget og støvet i skapet. Jeg synes hverken konsistens eller smak var god og delte det derfor ikke på bloggen. Jeg hadde tatt bilder og all ting, men jeg ville ikke dele noe jeg selv ikke var fornøyd med. På dette tidspunktet hadde jeg allerede begynt å tenke på å gjøre kroppen min klar for en graviditet, og er det en ting en da skal unngå så er det jo tungmetaller.

Jeg kjente jeg ble sint og frustrert over at noen hadde sendt meg noe som ikke var bra for meg å spise. Værre var det at jeg nesten anbefalte dette produktet til dere! Da hadde jeg måttet gå ut og si unnskyld! Heldigvis var det noe i meg som gjorde at jeg ikke delte det. Det er veldig viktig at jeg kan gå god for ting jeg anbefaler her. Jeg får masse tilbud om å reklamere for rare kosttilskudd, men det er svært lite jeg takker ja til å prøve. Særlig er det piller der jeg vil anslå at effekten er lik null.

proteinpulver Jeg er veldig glad for at jeg nå har funnet noe jeg kan stole 100% på! Produsentene av synergi brenner virkelig for det de gjør, og jeg føler meg helt trygg på anbefale det videre.

Serien deres består av en blanding av ris-, hamp- og erteprotein, og kommer i smakene naturell, vanilje og sjokolade. Dette gir god konsistens, men er også viktig for å unngå intolleranser. Spiser du mye av en ting over lang tid, kan det være negativt for immunsystemet. Derfor er jeg tilhenger av et blandingsprotein. Jeg blir ikke oppblåst av dette proteiner, men har du IBS kan faktisk risproteinet fra samme produsent være det beste valget for deg. Synergy er også helt uten dyreprodukter, og selv om jeg spiser dette selv synes jeg det er fint å velge et protein som er uten. Planteproteiner har mange gode helseegenskaper, så her er det ikke enten eller som gjelder!

proteinpulver Vanilje er helt klart min favoritt. Den er søtet med stevia og er derfor veldig søt. Grunnen til at jeg liker dette er at smaken blir helt perfekt i grønne smoothies. Jeg vil ikke ha så mye sukker i min smoothie og da er dette proteinpulveret perfekt. Med dette kan jeg trylle frem smoothie som smaker som eplekake, bananbrød og gulrotkake, helt uten sukkeret. Jeg kan ha store mengder grønnsaker, en kvart banan og dette pulveret, og få en søt og deilig smoothie.

Synes jeg smaken blir for søt i en oppskrift blander jeg rett og slett med naturell eller bruker mindre mengder. Søtsmaken vår er forskjellig, så her gjelder det å smake seg til.

proteinpulverJeg bruker vaniljeprotein i smoothie, grøt, bakst og rawfood som mousse, kaker eller energikuler. Det er egentlig ingen grenser for hva du kan finne på!

proteinpulver Sjokoladeproteinet er fast inventar i min sjokolademousse. Tilsetter du protein blir retten mer mettende og et fullverdig måltid. I det siste har jeg kun brukt dette pulveret som søtning i min mousse og den er bedre enn noen gang!

proteinpulver sunt I dag er jeg så heldig at jeg skal få dele ut hele tre 400 grams poser synergi, en i hver smak! For å vinne må du svare på et spørsmål i dette innlegget, så trekker jeg en heldig vinner!

Konkurransen er avsluttet :)

«Hvis du kunne spørre meg om en ting om ernæring, hva ville det vært?»

proteinpulver sunt

Som trøstepremie gir jeg 10% rabatt på arnika.no hvis du registrerer deg med koden 107347. Dette gjelder også alle fremtidige kjøp :)

Pannekaker uten melk og gluten

 • 13.04.2016 kl. 17:30

Pannekaker uten melk og gluten, det er ikke feil hverdagsmat!

pannekaker uten melk og glutenDisse pannekakene er en av mine favoritter! De inneholder kun to ingredienser, er enkle å lage og holder meg mett lenge. Den originale oppskriften inneholder egg og kremost, men jeg ville gjerne teste å lage en melkefri variant. Derfor prøvde jeg å tilsette en ss kokosmelk per egg i stedet for kremost og resultatet ble veldig bra!

Egg er supermat som inneholder alle de essensielle næringsstoffene med unntak av vitamin C. Mange studier har vist at de som spiser egg til frokost lettere går ned eller holder vekten i forhold til de som spiser for eksempel brød. Kokosmelk er rikt på mellomlange fettsyrer som lett tas opp av leveren der de forbrennes til energi. Disse fettsyrene kan dermed være med å øke forbrenningen!

pannekaker uten melk og glutenJeg blander egg og kokosmelk i blenderen (du kan også bruke stavmikser) og steker pannekakene i smør. Vil du ikke bruke melkeprodukter kan du steke i kokosolje. Når det gjelder mengder bruker jeg to til tre egg avhengig av sult og størrelse på eggene.

pannekaker uten melk og glutenDu kan toppe disse med akkurat hva du vil, her har jeg brukt fibersirup gold og bær.

pannekaker uten melk og glutenDu kan også bruke disse som wraps med ost, skinke og grønnsaker. Da ville jeg hatt en dæsj salt i røren før steking.

pannekaker uten melk og gluten

I dag har jeg sittet alt for mange timer bak macen, men slik blir det innimellom. Skal se om jeg ikke får kommet meg litt ut i frisk luft og ikke minst trent på stuegulvet her hjemme før jeg fortsetter. Jeg har faktisk sittet i treningstøyet i hele dag, og det blir jo for dumt å skifte ut av det uten å svette litt? Det er ikke så mye som skal til, bare litt bevegelse gjør så godt for både kropp og sinn!

Jeg håper dere har hatt en fin dag <3

Vær snill mot deg selv

 • 12.04.2016 kl. 18:34

Hver dag får jeg mailer fra jenter som leser bloggen min. De spør ofte hva de bør spise for å oppnå spesifikke resultater, men også mange skriver at de har skadet kroppen sin av å gå på strenge dietter og treningsregimer. Da jeg var yngre higet jeg etter en tynnest mulig kropp og trente mange mange timer hver uke. Jeg spiste alt for lite og dette gikk ut over kroppen min både fysisk og psykisk. Jeg hadde alltid dårlig samvittighet og var aldri fornøyd.

Det finnes ingen quick fix for å komme ut av et slikt mønster. Min erfaring er at det er vanskelig å fikse. Det er noe en må jobbe med kontinuerlig, det å være glad i sin kropp. Jeg har fortsatt mange dager der jeg ikke liker kroppen min. Likevel gjør jeg tiltak for å bli mer glad i den. Jeg tenker på hva kroppen min kan klare, hva den gjør for meg og hvor avhengig jeg er av den!

heleneragnhild2

Det er også viktig å huske at du faktisk ikke er kroppen din! Du er du og du har en kropp!

Ville bare stikke innom og takk alle dere som sender meg hilsener og deler deres historier med meg!

Det er mulig å leve godt og være glad. Beveg kroppen din og spis god og sunn mat. Vær med venner og lev livet ditt! I dag skal jeg ikke trene på studio, i stedet skal jeg ut og gå enda en tur i det fine været. En av mine beste venninner og jeg har nemlig en ukentlig avtale der vi går lang tur langs Akerselven. Vi får skravlet og ledd like mye i frisk luft som i sofaen, også sover jeg så mye bedre etterpå! Prøv det :)

Bør du spise frokost?

 • 12.04.2016 kl. 09:51

En av de store diskusjonene innen ernæring er hvorvidt vi bør spise frokost. De lærde strides og jeg får mange spørsmål om faste, hvor mange måltider en bør spise og hva den sunneste frokosten består av.

frokost suntDet er en helt naturlig forklaring på hvorfor det er så mange ulike meninger, og det er at vi er forskjellige! Vi reagerer ulikt på stress, vi reagerer ulikt på mat, vi sover ulikt og vi har ulike gener. Derfor finnes det ingen «one size fits all». Jeg skjønner at mange leter etter den perfekte oppskrift, og mange reklamerer også med å ha funnet denne. Selv mener jeg at jeg vet en hel del om ernæring og kan hjelpe mennesker. Samtidig har jeg ikke en rask løsning som passer alle, du må selv være villig til å prøve og feile litt for å finne ut hva som passer for deg.

Når det gjelder faste er det likevel en ting jeg kan si. Da jeg hørte på Børge Fagerli på Ingefær podcast i går måtte jeg nikke der jeg ruslet ute i solen. Han snakket nemlig om dette med periodisk faste og kvinner, og hans opplevelse stemmer på en prikk med både egne erfaringer og erfaringer fra klinisk arbeid. Det ser ut til at kvinner reagerer dårligere på stresset kroppen utsettes for ved faste og kan komme i ubalanser. Vi er rett og slett ikke like skuddsikre som menn. Dette er ikke rart da vi har et langt mer komplisert hormonelt bilde. Dette vil ikke si at periodisk faste ikke kan fungere for deg, i hvert fall ikke i det korte løp, men etterhvert vil de positive effektene kunne oppveies av de negative. Jeg hører gjerne dine erfaringer hvor du har testet?

frokost suntJeg anbefaler spesielt kvinner å alltid spise frokost. Den bør bestå av spesielt proteiner og fett, og heller være lav på karbohydrater. Disse anbefaler jeg å innta etter trening eller på kveldstid. Da får en utnyttet effektene karbohydrater har på kroppen. Å spise karbohydrater på kveldstid kan påvirke produksjon av melatonin og gjøre oss trøtte ;)

frokostDette er en av mine favorittfrokoster og den er både utrolig god og veldig lett å lage. Den er naturlig glutenfri og inneholder proteiner, fett, nok karbohydrat fra bør og fiber. Dette holder blodsukkeret stabilt og virker derfor positivt inn på stresshormonene våre.

For å lage den varmer du frosne bær med en ts kokosolje i en panne/kjele. I en liten bolle blander jeg en dl kefir med et par dl cottage cheese. Ha bærene over og topp med kanel, en dråpe stevia, eventuelt litt vanilje og nøtter, frø eller hjemmelaget musli. Ved siden av spiste jeg noen skjeer med hjemmelaget surkål for å gi magen en dose gunstige bakterier.

frokostNå som syklusen min har blitt mer regelmessig (forhåpentligvis) skal jeg prøve meg på seed cycling igjen. Dette går ut på å spise to ss en to typer frø hver dag ut i fra hvor du er i syklusen. Fra første dag menstruasjon og frem til eggløsning spiser du en ss linfrø og en ss gresskarfrø. Fra eggløsning til menstruasjon spiser du en ss sesamfrø og en ss solsikkekjerner. Kvern frø til 3 dager i strekk og sett i en liten krukke så er det lett å tilsette til cottage cheese, smoothie osv. Næringsstoffene i frøene skal støtte opp produksjon av østrogen og progesteron som er viktige for de ulike fasene.

frokost frokostI dag skal jeg dra og møte min fine venninne til lunsj før jeg skal hjem til mamma og pappa og jobbe med kurset mitt. Det er ikke lenge til det lanseres nå og jeg gleder meg så veldig til å komme igang. Jeg har så mye jeg vil lære bort og vil så gjerne hjelpe andre til en bedre hverdag. Kostholdet vårt har så mye å si for hvordan vi har det, men i min mening er hvordan vi legger opp et sunt kosthold uhyre viktig. Å følge en streng og kjip diett er rett og slett ikke liv laga, du må elske maten du spiser!

Spiser du frokost?

Spørsmålsrunde Frøyaklinikken

 • 11.04.2016 kl. 20:02

I dag har jeg vært hos legen for å ta prøver og få henvisning til gynekolog. Så dro jeg til Frøyaklinikken for å intervjue Anette. Det er alltid så hyggelig å være der og tiden flyr når vi sitter og skravler om hormoner, kosthold og prevensjon. Dette er jo et tema som berører nesten alle kvinner, men som det ikke er lett å finne svar på. P-piller er liksom den enkleste løsningen for mange, men det betyr ikke at det er den riktige. Det blir ofte et plaster på et problem, for eksempel kviser. Når en slutter vil problemet som regel komme tilbake, det er i hvert fall min erfaring. Vi har uansett prøvd å besvare dere så godt som mulig!

Hei!

Jeg et spørsmål angående p-piller og bytting av ulike typer som plager meg hver eneste dag, og det hadde betydd mye å få et svar på det.

Jeg har kjæreste/samboer og vi har holdt sammen i 6 år.

Hva tenker legene på Frøyaklinikken om det å bytte p-piller opptil flere ganger (altså ikke lengre perioder uten bruk av p-pille, men kun endret merke/type på riktig måte)?

Jeg har gått på p-pille siden jeg var 17 år, og startet med Loette, men så byttet jeg til Diane (pga. uren hud, og gikk på denne kun i 1 år), for så å prøve p-ring (noe som ikke funket – ble veldig ubehagelig etter en periode), deretter ny p-pille; Yasminelle, og til slutt fikk jeg tilbake mye av den urene huden, slik at jeg valgte å starte på Diane igjen høsten 2015. Med andre ord har jeg byttet 4 ganger.

Spørsmålet mitt er: hva gjør jeg nå til sommeren? Mange sier at Diane kan man bare gå på i 1 år da de er «sterke» og brukes kun pga. uren hud.

Bør jeg slutte helt på p-pillen? Eventuelt hvilke andre muligheter har jeg? Hva tenker Frøyaklinikken om disse apparatene som brukes for å måle temperatur hver morgen som prevensjonsmiddel?

Håper på svar til tross for så detaljert spørsmål ;-*

Diane er en medisin som brukes mot kviser, men som også fungerer som p-pille. Om du bør slutte kan vi ikke gi svar på, men vi kan si litt om hvilke andre tiltak du kan gjøre for huden din. Kostholdet er veldig viktig for huden og hvorvidt vi har kviser. Du bør minimere inntak av sukker og raske karbohydrater, og redusere inntak av melk hvis du drikker det. Det er spesielt melk og ikke alle melkeprodukter. Ta tilskudd av probiotika og spis fermentert mat. Det er viktig for tarmfloraen som henger sammen med hudens utseende. Pass på å få i deg grønnsaker til alle måltider. Spis fet fisk og ta gjerne også tilskudd av en god kvalitets omega 3.

Når det gjelder p-pillen er nok ikke damene på Frøyaklinikken riktige å spørre da de ser ettervirkningene av disse pillene hos våre kunder. Vi ser at hadde en uregelmessig menstruasjon før en begynte vil en også kunne slite med dette etter at en slutter. Generelt sier vi at spiral eller hormonspiral er bedre prevensjon, da dette virker mer lokalt enn p-piller.

Det er svært viktig at unge jenter lærer egen syklus. Skal en bruke apparater som natural cycles, pearly osv bør dette kombineres med å kjenne hvordan utfloden påvirkes av syklus, samt andre tegn på hvor en er i syklusen (dette skal jeg skrive et eget innlegg om). Kondom er den aller beste form for prevensjon da den både beskytter mot graviditet og kjønnssykdommer.

Hei!

Synes du er utrolig flink og tøff som tar opp dette, det er så relevant for oss jenter.
Jeg lurer også veldig på dette med p-piller. Jeg begynte nemlig på p-piller rett etter at jeg startet å få menstruasjon, i en alder av 16 år. Først fikk jeg en pille som jeg tror var lite østrogen i, fordi jeg blødde helt til jeg byttet til Microgynon. Det er en pille som alltid har fungert fint på meg. I en alder av 20 år sluttet jeg på p-piller fordi jeg ikke følte jeg hadde behov for å gå på det. Da fikk jeg veldig uren hud og uregelmessig mens. Jeg bestemte meg derfor for å begynne på Microgynon igjen, etter 3/4 år uten p-piller.
Jeg er nå 21, singel og ønsker derfor ikke barn. Huden min er mye finere, og p-pillene fungerer godt for meg. Bør jeg gå på Microgynon helt til jeg ønsker å bli gravid, eller bør jeg slutte?

Håper virkelig på svar! Klem

Om du bør slutte er igjen vanskelig å svare på, da enhver kvinne må ta dette valget selv. Det Anette kan si er at ser at kvinner ofte blir gravide rett etter at de slutter. Da danner kroppen endel hormoner og det kan komme en slags «boost». Det er likevel lurt å jobbe med å stabilisere hormoner før en blir gravid. P-piller kan tappe kroppen for viktige næringsstoffer som B6, magnesium og sink.

Les gjerne over for mer info om prevensjonsvalg.

tarmflora-probiotika-640x462Hei! veldig tøft av deg å dele dette :)
Jeg har vært å tatt hårmineralanalyse, som viste høyt innhold av kalsium og veldig høye kobberverdier. Dette har selvfølgelig påvirket mange av de andre mineralene i kroppen min, som gir stor hormonell-ubalanse. Har ikke hatt mensen på godt over 1 år, og ble anbefalt av legen min å begynne på p-piller for å «sparke» den igang…
Lurer derfor på om det er noe de på Frøyaklinikken vil anbefale, eller er det andre måter å få hormonene i balanse igjen, og forhåpentligvis få tilbake mensen på «naturlig måte» :)
Håper på svar!

På Frøyaklinikken har de ikke sett at p-piller kan gi tilbake riktig menstruasjon. Det kan produsere en mens, men ikke gi en regelmessig menstruasjon. Kvinnehormoner er svært kompliserte og det er ofte kommunikasjonen mellom hjernen vår og eggstokkene som har gått litt i hi (særlig etter bruk av p-piller). For å få i gang kommunikasjonen mellom hypofyse og eggstokker bruker de akupunktur, homeopati og soneterapi.

Anette anbefaler deg å ta tilskudd av sink da eggløsning ikke kan skje uten dette viktige mineralet. D-vitamin er også viktig for eggløsning og de anbefaler nivåer på 100 nmol/l eller høyere. Andre tilskudd som anbefales er magnesium og b6 (kjøp pyridoksin på apoteket). Betakaroten er viktig for modning av det gule legemet og får gjennom gulrøtter og granateple for eksempel.

Jeg har et barn på 1 år som jeg fortsatt ammer. Jeg har ikke fått tilbake menstruasjonen etter fødsel og ønsker å bli gravid, men jeg ønsker ikke å slutte å amme før barnet mitt vil. Så jeg lurer på om du har noen tips til meg? Hvordan kan jeg få menstruasjonen tilbake uten å slutte å amme (som var det eneste rådet fastlegens hadde).

Det er helt vanlig at menstruasjonen ikke kommer tilbake før du slutter å amme. Dette ser vi som et sunnhetstegn og det er dessverre ikke noe å gjøre med. Det er fantastisk for barnet ditt at du ammer, så det må du bare fortsette med så lenge du føler det er riktig for deg og barnet ditt.

Hei. Ser det flere steder er anbefalt å bytte til fete meieriprodukter i forbindelse med fertilitet. Jeg spiser mye meieriprodukter i dag; Mager cottage cheese, mager kesam, lett ost, skummet melk osv. Dvs bare magre meieriprodukter. Er så redd jeg skal gå opp i vekt ved å bytte til fete produkter. Bruker riktignok meierismør når jeg bruker smør, men bruker ikke det hver dag. Bør jeg gå over til et low carb kosthold hvis jeg skal begynne med fete meieriprodukter? Eller må jeg bare spise mindre mengde?Spiser ikke ris, pasta og minimalt med potet i dag. Så nylig en film fra USA hvor de hadde gode resultater på barnløshet og low carb kosthold med fet mat, så det er kanskje veien å gå? På forhånd tusen takk for svar.

Særlig kvinner med PCO/PCOS har glede av et lavkarbokosthold med grønnsaker til alle måltider. Når det gjelder bruk av fete meieriprodukter har dette vist seg å være gunstig i forhold til fertilitet. En studieHarvard viste at kvinner som brukte helfete produkter hadde lettere for å bli gravide enn de som drakk skummet melk. De som spiste en eller flere porsjoner fullfete meieriprodukter hadde 25% redusert sannsynlighet for fertilitetsproblemer knyttet til eggløsningsforstyrrelser. Hormoner er laget av kolesterol så det er viktig å få i seg fett når en ønsker hormonbalanse. Melk er et litt spesielt produkt da det inneholder både fett og sukker. Jeg (Helene) anbefaler at en hovedsaklig spiser cottage cheese, ost, smør, kesam, kefir og ellers bruker melkeprodukter i matlaging.

gravid-smertestillende-640x426Hei! Så spennende å lese om fertilitet på bloggen din! Jeg har også hatt problemer med å få tilbake mensen etter å ha sluttet på p-piller. Flere steder står det at dette kan komme av østrogendominans, men etter å ha tatt blodprøver vet jeg at jeg har litt for lave nivåer av østrogen. Jeg lurer derfor på om det er noe man kan spise eller gjøre for å øke nivåene av østrogen? Etter hva jeg har skjønt virker det som mange unngår soyaprodukter blant annet for å hindre for høyt østrogen eller ubalanse i hormonene, men dette er egentlig ikke noe jeg ønsker å ha i kosten min. Spiser fra før av et rent kosthold med mye grønnsaker, minimalt med korn og godt med proteiner og fett. Føler meg ellers sunn og frisk med dette kostholdet.
Takk for en fin blogg med gode tanker og oppskrifter!

Skal du spise soya anbefaler Anette i hvert fall at du kun velger økologiske varianter. Ellers bør du få i deg nok fett slik at hormonene dine kan dannes. Fete meieriprodukter, egg og kokosolje er gode kilder. Tilskudd av bidronninggele fra første dag menstruasjon og frem til eggløsning kan også være gunstig for deg. Det er viktig at du også fokuserer på å få opp progesteron, da disse fungerer best i balanse. Ta tilskudd av nattlysolje i folikkelfasen, det vil si fra første dag av menstruasjon og frem til eggløsning.

Hei!
Så flott at du skriver om dette! Regner med at det er mange jenter som lurer på nettopp dette.
Jeg har gått på p-piller selv siden jeg var 16. Gikk først på Microgynon i mange år. For omtrent 1,5 år siden (er 24 år nå) begynte jeg på Diane pga uren hud, men jeg vet at man ikke skal gå på dette mer enn 1 år. Jeg ønsker nå å begynne på noe uten mye hormoner eller noe mer naturlig prevensjon, men synes det er så vanskelig å vite hva som er sikkert. Kan de anbefale noe?

Se over for mer info om hvilke prevensjonmetoder de anbefaler. Ønsker du å bruke en fertilitetsmonitor er det viktig å huske at de tre første månedene som regel er usikre og da bør du bruke kondom i tillegg.

Hva er det som skjer i kroppen når hormonene er i ubalanse, og menstruasjonen uteblir? Det kan kanskje være ulike grunner/tilstander som gir uteblitt menstruasjon?
Hva anbefaler Frøyaklinikken at man kan gjøre for å få tilbake menstruasjonen/få normal syklus og hormonene i balanse igjen, foruten riktig kosthold og jobbe med stressmestring?
Hvilke (kost)tilskudd anbefaler de? Hvilke tester bør tas hos legen? Andre lure tips, eller ting som er verdt å vite? :)

Ble mange spm dette, men det skulle jo være en spørrerunde, så.. ;) Det er så mye en lurer på, og mye en ikke har oversikt over eller forståelse av, når det kommer til dette.

shutterstock_329115086Det er mange ulike grunner til at menstruasjonen uteblir. Det kan være PCO/PCOS, endometriose, manglende kommunikasjon mellom hypofysen og eggstokkene, andre sykdommer eller stress.

Får en ikke tilbake menstruasjon anbefaler vi å gå til behandling. På Frøyaklinikken brukes akupunktur, homeopati og soneterapi, i kombinsjon med kostveiledning.

Kosttilskuddene som går igjen er: zink, b-kompleks, folat, d-vitamin, omega 3 og magnesium

Klassiske tester: uten menstruasjon er det vanskelig å tolke svar, men får en mens er det lurt å ha klart rekvisisjon hos lege. Da kan du gå og ta prøvene.

På dag 2 og 3 etter første dag menstruasjon bør du teste FSH, LH og østradiol

Når som helst i syklusen kan en teste prolaktin, TSH, T3 og T4, antiTPO, SHBG (henger sammen med PCO), D-vitamin, jern og B12.

Progesteron bør måles en uke etter eggløsning (da er den på topp). Denne prøven kan da fortelle om du har hatt eggløsning.

Vil du dele hvilke typiske symptomer du har på progesteronmangel? Det er utrolig spennende, men også så komplisert med homoner da :) Forresten, jeg syntes podcastepisoden du var med på på ingefær var så utrolig bra! Lærer masse av deg :)

Mangel på progesteron gir ofte de samme symptomene som PMS. Ømme bryster, vannretensjon, oppblåsthet, små mensmurringer, uren hud og humørsvingninger.

Noen har det fra eggløsning til mensen og noen kun få dager før.

Hvilket prevasjonsmiddel anbefaler de? :)

Se over! Det aller beste for kroppen er å lære sin egen syklus og bruke kondom på usikre dager. Har en plager med hormonprevensjon bør en slutte

Så spennende. Jeg kunne tenkt meg å visst hva er den vanligeste grunnen til at kvinner oppsøker de? Og hva er deres «generelle» løsninger på disse utfordringene. Og gjerne, hva anbefaler de som prevansjon til jenter på 18 år som gjerne ikke ønsker barn før 25 år? Selv har jeg som deg brukt p-pillen i nesten 10 (!!) år, og selv om jeg ikke hadde født som 20 åring visste jeg at jeg ikke var ferdig med masteroppgaven før fem år etterpå. Derfor har jeg i etterkant tenkt at det ville nok kanskje vært en bedre løsning for meg å satt inn en spiral med en gang. Men legen skrev jo ut p-piller da, så… :)

Den vanligste grunnen er at de sliter med å få barn eller har plager i svangerskapet.

De aller fleste av kvinnene har diagnose som PCO/PCOS, endometriose, infeksjoner (for eksempel urinveisinfeksjon eller soppinfeksjon), tarmlidelser, eggløsningsforstyrrelser, uteblitt mens, uregelmessig mens, nedsatt sædkvalitet.

Se over for mer infor om prevensjon :)

Hei!
Kanskje ikke helt relevant og litt personlig, men fikk du en mer problematisk mensturasjonssyklus når du var syk med ME?

Jeg er snart på fjerde året med ME og sliter mye med hormonubalanse (shocker! :D hehe) i form av hetetoker og svingninger i kulde/varme regulasjonen i kroppen. Men en ekstremt slitsom forandring er at jeg har fått helt ekstreme menssmerter. Smertene begynner gjerne en uke før jeg skal få mensen, i tillegg til hetetokter. Jeg sluttet på p-piller ikke så lenge før jeg ble syk med ME og da hadde jeg gått på det siden jeg var 16år (nå 25). Det eneste svaret jeg får fra helsepersonell er, begynn på p-piller! Og når jeg sier at jeg ikke ønsker det ja da sitter jeg der. Har du noen kunnskap om dette? dette er plager jeg ikke har hatt verken før eller på p-piller. Er det MEn? eller er smerter et tegn på noe annet? Dette er vel mer et spørmål til intervjuet ditt. anbefaler de også p-piller som eneste utvei?

Ps: Jeg synes forresten det er helt fantastisk at du har blitt frisk fra denne dritt sykdommen!! :D Hurra! Skjønner ikke at noen kan si noe annet. Likte også veldig godt faren din sitt innlegg om hvordan du/dere ble møtt i helsevesenet kontra din søster. Spot on.

De har hatt noen ME-pasienter men ikke mange. Da vi ikke vet hva ME er er det vanskelig å si hvorfor kvinner med ME kan være plaget med hormonubalanser. Mange opplever i hvert fall svingninger i formen ut i fra hormonsyklus. Når en blir bedre fra ME blir som regel også disse plagene bedre.

Hvis det ikke er for sent har jeg et spørsmål til :) Jeg går på p-piler, men under den pillefrie uken kan jeg våkne opp helt svett – oh det kan skje flere ganger. Vett de hva det skyldes? Leste engang at det var lave østrogen verdier – er dette noe jeg kan spise/ ta tilskudd for å øke eventuelt? :)

Dette kan være forårsaket av et fall i progesteron. Tilskudd av wild yam fra helsekost ( tas i de to ukene før pillefri-uke) og sink, B6, magnesium hele måneden.

Mine spørsmål:
– Kan bruk av LDN spille en rolle ift å ikke kunne bli gravid. Anbefales LDN under graviditet?
– Sliter personer med ME med å bli gravide, vet dere isåfall hvorfor?
– Hvorfor anbefales akupunktur, hva gjør dette med kroppen?
– Hvilken rolle burde lege/gynekolog ha ift ufrivillig barnløshet?

shutterstock_92770369Vi kan generelt for lite om naltrexon da denne medisinen er lite forsket på. Noen fertilitetsklinikker i utlandet bruker det, men dette har de ikke sett i Norge.

Det vi vet er at en trenger energi for å bli gravid, noe ME pasienter mangler. Stress er også en stor del av ME og en stresset kropp vil ofte slite med å bli gravid. Det må føles trygt for kroppen å bli gravid rett og slett. Ønsker du å bli gravid er det lurt å prøve når du er i en god fase.

Akupunktur øker blodsirkulasjon og kan bedre kommunikasjonen mellom hypofyse og eggstokker blant annet. Studier viser at det kan gi mer stabil syklus, lette menssmerter og være et godt supplement under IVF behandling.

På Frøyaklnikken samarbeider de med gynekologer blant annet på Fertilitertssenteret. Ved uteblitt menstruasjon bør du ta kontakt med fastlege og få henvisning til gynekolog.

Mitt spm: har dere noen erfaring med hvordan nattlysolje kan hjelpe mot PMS-plager (humørsvingninger og smerter)? Vil dere ambefale det, eller har dere evt. noen andre kostholdsknep?
Jente 24

Frøyaklinikken tror ikke at nattlysolje kan bedre PMS. Spesielt de med endometriose bør ikke ta det. Vår erfaring er at folk blir dårligere av å ta dette tilskuddet når de har plager med PMS.

Har en lavt østrogen kan en ta nattlysolje fra første dag menstruasjon til eggløsning.

Jeg har et spørsmål til damene på Frøyaklinikken som jeg selv aldri har fått skikkelig svar på av fastlegen min (eller noen andre for den saks skyld). Jeg begynte som deg på p-piller da jeg var 16 år, og sluttet nylig (er nå 22 år). Før jeg begynte på pillen hadde jeg regelmessig mensen, og kan heller aldri huske og ha hatt særlige kraftige mensensmerter. Disse begynte derimot noen år etter at jeg startet på pillen. Jeg begynte etterhvert å lese en del om endometriose, og var sikker på at det var dette jeg hadde. Etter masse masing og seks(!!!) legebesøk fikk jeg endelig henvisning til spesialist, men hun konkluderte med at det ikke var noen grunn til videre etterforskning for alt var i orden «der nede». Jeg har mange ganger prøvd å spørre legen om p-piller i noen tilfeller kan være årsak til større mensensmerter hos noen, men fikk bare til svar at det nesten alltid var omvendt og fikk ikke særlig medhold når jeg foreslo at kanskje å slutte på pillen kunne hjelpe meg. Etter mye om og men tok jeg beslutningen med å slutte, og har nå hatt to menstruasjoner etter jeg sluttet med betraktelig mindre smerter enn før, det kan nesten ikke sammenlignes en gang. Det jeg lurer på er om damene på Frøyaklinikken har opplevd at dette har vært tilfellet hos noen før? Jeg mener å ha lest noen plasser (på mindbodygreen blant annet) at for noen kan den økte mengden østrogen som mange ofte opplever ved bruk av p-piller i noen tilfeller forårsake større mensensmerter. Dette ble muligens litt langt, men har lest flere plasser på nett at mange har opplevd det samme og ble derfor bare veldig nysgjerrig :-)

Sender deg gode tanker, og masse lykke til videre med prøvingen! Klem fra meg <3

Dette har de opplevd før ja, det er veldig vanlig. Østrogenet i p-piller kan nemlig øke menstruasjonssmerter. Mindre menssmerter er positivt, så det typer på at det var riktig for deg å slutte.

Hei! hvordan gå frem for å bli gravid med type 2 PCOS? går ikke på p-piller.

Vi er usikre på hva du mener med type 2, men det beste er å spise lavkarbo med masse grønnsaker til hvert måltid. Sjekk nivået av D-vitamin, vi anbefaler at det er over 100 nmol/l.

Tilskudd av inositol, flere gynekologer bruker dette nå og det fungerer veldig bra ved PCOS.

Vi ser at de med PCOS også kan slite med amming pga dårlig melkeproduksjon. Det er greit å vite slik at en kan få god veiledning når den tid kommer.

Akupunktur og homeopati er gode supplementer til kostholdet da det kan stimulere eggstokkene, hypofysen og livmoren.

Det var alle spørsmål, i hvert fall de som ikke var like :D Håper dere likte svarene og var noe uklart er det bare å spørre mer <3

iHerb tips og hjemmespa

 • 10.04.2016 kl. 13:41

Hei hjerter <3

I går var vi i 3 årslag med en herlig gjeng mennesker, for en kveld! God mat, egen bartender, leker, dans og masse latter. Jeg er så glad for å ha så mange fine venner i livet mitt, det er viktig å være takknemlig for!

DSC04060 DSC04070Siden det er søndag, ukens egenpleie dag, tenkte jeg å komme med noen tips til produkter jeg liker til en veldig hyggelig pris. Mange har etterspurt flere iHerb tips og det skal dere få! Jeg vet at det er mange av mine lesere som er studenter, men selv liker jeg å spare penger uansett livsfase. Jeg sparer gledelig inn penger her og der, da kan en plutselig unne seg noe ekstra. Jeg vil faktisk gå så langt som å si at jeg får et kick av å spare penger, haha!

iHerb tipsSom dere vet er jeg over gjennomsnittlig opptatt av hva jeg smører på kroppen min, og det gjelder også produkter jeg bruker på hodebunnen min. Sjampo skal helst være både økologisk og uten ditt og datt. Samtidig må ting fungere. Jeg har langt hår som trenger riktig pleie, så her holder det ikke med kun vann og natron for å si det slik. Orker heller ikke den «no-poo» greia der en ikke vasker håret til det vasker seg selv, hehe.

iHerb tipsDenne sjampoen synes jeg vasker håret veldig godt uten å tørke ut håret. Den lukter kjempe godt og skummer godt. Balsamen er også veldig god. Den tynger ikke håret og kan brukes hver dag uten at håret virker fett. Du finner sjampoen her og balsamen her. De koster faktisk kun ca 70 kroner per flaske, ganske utrolig spør du meg!

Jeg liker å bytte på de ulike produktene jeg bruker, det synes jeg gir best resultat på håret mitt over tid. Mange sjampoer inneholder stoffer som gjør at håret ser bra ut etter vask. Skal jeg noe spesielt hender det derfor at jeg akkurat den dagen bruker en helt «vanlig» sjampo. Det er ingen grunn til å være fanatisk, poenget er at vi bruker veldig mange produkter på kroppen over tid. Om vi kan passe på at det vi bruker i hverdagen ikke belaster kroppen er det ikke stress å låne sjampo på besøk eller bruke parfyme før du skal på fest i blant! Det er min tilnærming i hvert fall.

iHerb tipsDenne masken kan jeg ikke tro at jeg ikke har delt før. Det er rett og slett verdens beste leiremaske. Jeg har brukt den i over fire år og den er helt fantastisk. Jeg liker å blande den med eplecidereddik, da blir den ekstra virkningsfull. Har du sart hud anbefales det å blande med vann. Bentonite leire er faktisk så «rent» at det kan spises! Det brukes som detox på mange detoxreiser i Bali osv. Du finner denne leiren her.

Eplecidereddiken er utsolgt fra iHerb, men du kan bare kjøpe på butikken!

iHerb tipsBland en halv ts leire med en ts eddik og bland. Smør blandingen på ren hud og la virke til masken har stivnet helt.

DSC04090Når du smører på masken vil den etterhvert stivne og du vil kjenne at huden pulserer. Etter at du tar den av er huden ofte veldig rød, men det går fort over. Denne virker bra på alle hudtyper, men den kan trekke ut urenheter. Jeg ville derfor ikke brukt den dagen før en stor fest om du har litt grums i huden som kan komme ut, hehe.

DSC04103Ser så streng ut fordi masken strammer, haha. Skyll av med lunkent vann og bruk gjerne en klut til å forsiktig fjerne masken. Smør deg så meg en god krem eller olje. Jeg skal dele mer om hvilke hudpleieprodukter jeg bruker da jeg har begynt med et helt nytt regime som jeg virkelig elsker! Her snakker vi glød og null urenheter siden jeg begynte!!

DSC04105Nå skal jeg gå en lang tur med Jon Anders, hundene og et vennepar. Husk at dere kan stille spørsmål til damene på Frøyaklinikken under det siste innlegget mitt om fertilitet! Ha en fin søndag så lenge <3

Fysen på sjokolade

 • 09.04.2016 kl. 18:14

Inneholder sponset produkt

Rundt menstruasjon er det veldig vanlig at jenter blir fysne på sjokolade, og jeg er intet unntak. Likevel ønsker jeg å tilføre kroppen min masse næring og unngå tomme kalorier. Heldigvis er det så mange måter en kan både temme sjokoladesuget og samtidig spise noe næringsrikt. Rå sjokolademousse er en favoritt hos meg. Denne har jeg laget år på år i utallige varisjoner og jeg blir aldri lei. I dag skal jeg lære deg å lage denne retten steg for steg, samt hvilke alternative ingredienser du kan bruke. Jeg lagde forresten denne sjokolademoussen på matkurset jeg hadde på torsdag og det falt i veldig god jord hos deltagerne. En av dem sa til og med at det var hennes nye favorittrett, det er et kompliment det!!

DSC03961Rå sjokolademousse kan tilpasses ulike kostholdsmønstre. Paleo, vegansk, glutenfri, melkefri, eggfri, sukkerfri osv.

DSC03956Grunnoppskriften er som følger:

En liten, moden avokado ♥ 2-3 dl væske ♥ To ss sjokolade protein eller 2 ss søtning ♥ To ss råkakao/bakekakao ♥ En dæsj salt ♥

Base

Basen i sjokolademoussen er avokado. Dette gir den kremede, fyldige smaken, men jeg lover deg at du ikke kan smake selve avokadosmaken. Noe av det beste med rawfood er alle måtene en kan bruke grønnsaker som en aldri hadde funnet på! Det første du gjør er altså å tilsette en moden avokado til din blender, foodprosessor eller en bolle med en stavmikser.

Væsken

Her kan du bruke hva du enn vil! Kokosmelk, mandelmelk, havremelk osv. Du kan til og med bruke vann hvis du ønsker, men da ville jeg smakt til med litt mer søtning.

DSC03953Søtning

I det siste har jeg brukt proteinpulver i sjokoladesmak fra synergi (Du får 10% rabatt på alt på arnika hvis du registrerer deg med koden 107347). Denne er søtet med stevia og gir en veldig god moussse. Ellers har jeg brukt dadler, banan, honning, fibersirup, sukrin gold eller stevia. Ofte en kombinasjon også. Tipset mitt er å tilsette et par ss søtning og blende alle ingrediensene før du smaker og tar mer til du er fornøyd. Det er veldig forskjellig hvor søtt vi liker det nemlig ;) Skal du ha banan som søtning anbefaler jeg en banan per avokado.

Sjokoladen

Råkakao er helt klart min favoritt her og jeg sverger til produktet fra supernature. Råkakao er rikt på magnesium og fytokjemikalier. Sistnevte kan regnes som plantenes immunforsvar og omfatter blant annet antioksidanter. Da råkakao ikke er varmet over 42 grader er alle næringsstoffene inntakte så bruker du denne får du mest mulig helsefordeler av sjokoladen. Har du ikke råkako kan du bruke bakekakao, men det gir i min mening ikke like god smak. Liker du å lage sjokolade hjemme anbefaler jeg råsjokolade på det varmeste! Visste du for eksempel at det ser ut til at de som spiser litt sjokolade både er friskere og gladere enn andre?

DSC03961Salt

Husk et par dryss med godt havsalt. Det fremmer sjokoladesmaken og gir noe ekstra!

Topping

Her er det kun fantasien som setter grenser! Du kan bruke friske bær, frukt, nøtter, kokos eller supermat. Min favoritt er supersnacks posene fra supernature som inneholder blandinger av tørkede bær, nøtter, kokos og supermat. Bipollen, gojibær og råkakao er også en sikker vinner.

DSC03957

Her, her og her finner du varianter av oppskriften!

Håper det smaker <3

Å bli gravid

 • 08.04.2016 kl. 11:21

Som mange allerede vet har jeg hatt litt utfordringer med mine hormoner de siste månedene. Jeg sluttet på p-pillen og det har tatt tid for syklusen min å balansere seg. Jeg spiser masse næringsrik mat, men har også opplevd mye stress som har påvirket meg negativt. For å få hjelp til å balansere hormonene og jobbe mot å bli gravid tok jeg derfor kontakt med Frøyaklinikken i Oslo. Der jobber de holistisk, det vil si at de ser på hele kroppen og jobber for å få deg i balanse. Her behandles ikke bare symptomer, men en prøver å avdekke de underliggende årsakene til plagene. Denne måneden fikk jeg eggløsning for første gang på lenge. Jeg hadde håpet å bli gravid, men sånn ble det ikke denne gang. Alle som prøver å bli gravide vet hvordan det er å gå og håpe for så å kjenne skuffelsen. Jeg får stadig høre at jeg bare må tenke på noe annet, også skjer det når det skjer. Jeg vet jo at dette stemmer, samtidig er det ikke så lett. Jeg har flere venninner som har eller som går gjennom det samme, som jeg finner støtte i. Jeg har også fått veldig mye støtte fra lesere og det setter jeg så stor pris på. Dere er så søte som sender meg oppmuntrende snaps om at jeg ikke er alene, tusen takk <3

å bli gravidJeg synes det er viktig å dele da jeg ikke finner så mye info om dette selv og ønsker å vise andre at de ikke er de eneste som sliter. Selv om du er frisk og sunn kan en slite med en syklus i ulage. Etter mange år med sykdom har jeg mange ganger følt at jeg ikke kan gjøre det jeg vil. Ikke studere det jeg egentlig ville, ikke reise, ikke jobbe og generelt ikke være der jeg ønsker i livet. Jeg har alltid ønsket å bli mamma mer enn noe annet, og jeg ønsker å være ung når jeg får barn. Når vi da bestemte oss for å begynne å prøve og jeg føler det ikke går med en gang, får jeg igjen den samme følelsen. Jeg kjenner jeg får tårer i øynene mens jeg skriver dette fordi det kjennes så tungt. Ja, jeg er utålmodig, men det er ikke så lett.

Dette er et ganske vanskelig tema å skrive om da det er veldig personlig. Det handler heller ikke bare om meg, men om min kjæreste også. Jeg har delt personlige ting før, men dette er jeg jo midt oppi og da blir det noe annet. Takk for at dere tar hensyn og forstår at dette er tøft <3

Anette og Helen på Frøyaklinikken har vært så snille og tilbydd å svare på deres sine spørsmål angående prevensjon, hormoner, fertilitet og graviditet. Mange har allerede stilt spørsmål og disse vil jeg ta med. Du trenger altså ikke spørre igjen om du allerede har gjort det. Dette med prevensjon er et spesielt vanskelig tema, da mange er usikre på om de ønsker å gå på p-pillen, hva slags bivirkninger det kan ha osv. De skal prøve å svare så godt vi kan på alle spørsmål som kommer. Ingen er for dumme eller utenfor tema! Du kan gjerne være anonym, det er ikke noe problem. Skriv gjerne alder da det er greit å vite ;)

Fyr løs med spørsmål og god helg <3

Siste sjanse! Gratis nettkurs "slik blir du kvitt ditt søtsug"

 • 07.04.2016 kl. 21:35

Jeg slet i mange år med et stort søtsug og slet med å finne ut hvorfor . I dag vet jeg at det er mange ting som kan føre til søtsug, ikke bare å spise sukker. Jeg har sjelden fysen på søtt nå, og når jeg vil ha noe godt har jeg alltid gode, smakfulle alternativer jeg kan ty til. Sukker er ikke  bra for helsen, det bidrar både til uren hud, humørsvingninger og oppblåst mage. Jeg ønsker å lære deg mer om ditt søtsug, hvorfor du får det, og ikke minst, tipsene som kan hjelpe deg å slå det ned i støvlene!

sotsugNå er siste sjanse for å bli med på mitt gratis nettkurs «slik blir du kvitt søtsuget». Det stenger snart for påmeldinger, så vil du være med så heng på!

Trykk på linken under for å melde deg på! (helt gratis, uforpliktende og enkelt)

GRATISKURS ? Slik blir du kvitt søtsuget

Enkel fordøyelsesdrikk

 • 07.04.2016 kl. 09:01

Når fordøyelsen trenger en boost er det så deilig at en enkelt kan lage noe helt naturlig og sunt hjemme! Her kommer en oppskrift med kun 3 ingredienser som kan hjelpe deg å få fortgang på magen hvis den er litt i ulage. Denne kan både få i gang og roe ned!

DSC03798Eplecidereddik smaker surt men virker faktisk basisk i kroppen. Det vil også stimulere til økt produksjon av magesyre som er helt essensielt for en god fordøyelse. Mange tror at de har for mye magesyre, men det er faktisk som oftest helt omvendt. Når vi har for lite vil maten sitte lenger i magesekken og gjære. Dette skaper gass som presser luft og syre opp i spiserøret. Det er dette som gir halsbrann og følelse av å være «stinn», utrolig ubehagelig!!

Chiafrø kan holde opp til ti ganger sin egen vekt i vann. De sveller dermed opp i vann og kan være med å motvirke forstoppelse.

DSC03804I denne drikken blander jeg en ss chiafrø, en ss eplecidereddik og 1-2 dråper stevia (siste kan sløyfes). Så fyller jeg bare glasset med vann og rører godt. Du kan gjerne lage den i en shaker. La det stå i 5-10 minutter og rør gjerne litt underveis.

DSC03824Drikk denne på tom mage, gjerne på morgenen.

DSC03801

Nå må jeg løpe på klinikken for veiledninger! I kveld skal jeg gjøre noe jeg har gledet meg til, nemlig holde foredrag for noen herlige damer i Johnson&Johnson. Vi skal først snakke om tarmhelse før vi skal lage magevennlig middag, det blir stas! Ha en fin dag så lenge <3

Sunn hverdagssnacks - Grønnkålchips

 • 06.04.2016 kl. 20:58

Se fremgangsmåten på snapchat: heleneragnhildDSC03892Er det en ting jeg er opptatt av at vi skal spise mer av så er det grønnsaker! I alle fasonger, farger og sesonger! Det er ikke mange år siden grønnkålen ble poppis i Norge. Før det måtte jeg lete land og strand etter disse vidunderbladene. Grønnkål er rikt på mange vitaminer og mineraler, rikt på fiber og på kreftbeskjempende stoffer.

DSC03893Det morsomste med denne er at du kan trylle den om til smaksfulle chips. Det eneste du trenger er en pakke grønnkål, olivenolje og krydder. Selv brukte jeg næringsgjær, en slags gjær som ikke har noe med den tradisjonelle gjæren vi vanligvis bruker i Norge å gjøre. Den gir en «ostete» (i mangel av et bedre ord) smak som passer veldig godt på chips, i salater, wok og sauser. Jeg kjøper min på iHerb her, men du finner det nok på noen helsekoster også.

DSC03910Først fjærner du stilken fra grønnkålen ved å rive av «bladene». Riv dem så i passe store biter og legg dem i en stor bolle. Tilsett 3-4 ss olivenolje, salt og 6 ss næringsgjær. Har du ikke sistnevnte kan du krydre med hva du vil som hvitløk, chili, lime, ingefær osv.

DSC03900Bland godt og «masser» grønnkålen med hendene. Så kan du ha alle bladene på to stekebrett med bakepapir. Stek dem på 150 grader i ca 13-15 minutter. Følg godt med da de lett kan svi seg.

DSC03914Disse er overraskende gode, sprø, perfekt hverdagssnacks som du kan nyte med hverdens beste samvittighet. Hvem visste grønnsaker kunne smake så godt?

Helene Ragnhild

Velkommen! Jeg heter Helene Ragnhild og har en stor lidenskap for naturlig mat og sunn livsstil, og en bachelorgrad i ernæringsfysiologi. I denne bloggen vil du finne inspirasjon til å leve sunnere, lytte til din egen kropp og finne hverdagslykke. Jeg håper jeg kan inspirere nettopp deg<3 Etter flere år som prøver er jeg endelig gravid! Følg gjerne min reise mot å bli mamma februar 2018 <3 Kontakt: helene.ragnhild@gmail.com

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no