hits

Green friday hos soma - 30%

 • 28.04.2017 kl. 06:58

Adlinks

Green friday er vårens svar på black friday, og hva passer vel bedre enn å fylle på med dine supermatfavoritter nå som våren er her?

Jeg er veldig glad i supermat og kjenner godt effekten på egen kropp når jeg bruker dette. Det er selvfølgelig i kombinasjon med et næringsrikt kosthold, men for meg er supermaten som en forsikring. I hektiske perioder (les alltid, hehe) hiver jeg greens i smoothien min og vips har jeg økt næringsinnholdet betraktelig!

Det er veldig viktig for meg at du skjønner at supermat er nettopp mat. Jeg pleier å sammenligne det med en historie om da mamma og jeg var på sopptur. Vi plukket to store kurver med sopp og tørket dem i en dehydrator. Da soppen var knusktørr kvernet vi den i blenderen og resultatet ble to ganske små glass med kantarellkrydder. Dette krydderet var magisk i matlagingen, for en bedre smak til supper og sauser skal du lete lenge etter. Dette var jo en konsentrert smaksbombe, så du trengte ikke så mye.

Hadde du tørket store mengder urter, grønne blader og alger, for så å kverne det hadde du jo sittet igjen med et slags greens pulver, verre er det jo ikke ;)

Supermat er mat med høyt næringsinnhold, og mange av produktene har nyttige egenskaper i matlaging. Lecithin blander fett og væske i smoothie og lager dermed en fløyelsmyk konsistens. Chiafrø sveller slik at du kan lage en nydelig chiagrøt eller bake et saftigere brød. Dessuten får chiafrø fart på treg mage ;)Mine favoritter innen supermat er helt klart chlorella som jeg har brukt i mange år, helt siden jeg fikk den anbefalt for min ME. Det renser skånsomt via tarmkanalen og gir meg mer energi.

Ingredienser til å lage supersjokolade er også en favoritt her hjemme. Kakaomasse, kakaosmør og kakaopulver blir alle brukt til å lage sunn sjokolade og sjokolademousse.

Ellers er purely greens og lecithin gjengangere i smoothiene mine. Du finner alle disse, i tillegg til bipollen, gojibær og masse mer, her!

Har du spørsmål om supermat, legg gjerne igjen en kommentar :)

Beautysmoothie og sprøyter

 • 27.04.2017 kl. 07:55

I dag er den første dagen jeg skal ta sprøyter igjen, så nå er vi i gang. Jeg har ventet og ventet på mensen, den ene gangen du faktisk vil at den skal komme ville den selvfølgelig vente ekstra lenge, hehe. Jeg vet ikke når det blir egguttak og innsett da vi ikke vet hvordan kroppen min reagerer på hormonene enda. Det kan ta mange dager fordi vi skal stimulere sakte for å prøve å unngå overstimulering. Jeg er uansett glad for å være i gang, og for å være ferdig med trisekvens som jeg har stått på de siste månedene. Den gir meg så utrolig mye vann i kroppen før mensen og det er så slitsomt.

Nå gjelder det å gi kroppen mest mulig ro og næring, samt prøve å konsentrere oss om andre ting. Det er nok å gjøre om dagen og det kjenner jeg at hjelper <3

Denne smoothien slang jeg sammen før jeg dro på jobb her om dagen, og den ble bare så god!! Jeg måtte sjappe meg og skrive ned hva jeg hadde slengt oppi med en gang. Det kan se ut som mange ingredienser, men det er mange du kan droppe eller bytte. Jeg har alltid frosne grønnsaker og bær i fryseren så jeg kan lage smoothier i en fei. Sjekk mitt siste tips til mer grønt i smoothien her.

Dette er fast food hjemme hos oss kan du si :)

Beautysmoothie

2 dl cashewmelk (eller annen melk)

1 dl kokosvann (kan byttes med annen melk eller vann)

2 puter frossen spinat

4 biter frossen blomkål og brokkoli

en dl frosne blåbær

6 frosne jordbær

noen biter frossen banan (kan sløyfes)

En scoop vaniljeprotein fra synergy (kan byttes mot 1/2 banan)

2 ss linfrø

Supermat hvis du vil:

en ts purely greens

1 ts lecithin

Jeg toppet min med litt musli og bipollen :)

Denne smoothien har blitt med meg på farten i det siste, helt fantastisk god og holder meg mett lenge <3

Nå skal jeg ned på "kontoret" en tur også skal jeg tilbake på frøyaklinikken for akupunktur og for å planlegge alt rundt prøverørsbehandlingen :)

Genialt smoothie tips

 • 26.04.2017 kl. 07:07

I dag skal jeg avgårde på garderobemannen for å kjøpe skapene til den nye leiligheten, tenk kun 4 dager til vi overtar den!! Fy søren det er dyrt med alt av møbler, oppussing osv altså. Her går det unnå merker jeg, og jeg som egentlig er veldig sparsom får litt hette. Men fint skal det bli, det er sikkert!

Senere skal jeg holde foredrag for Apotek 1 i regi av Johnson&Johnson. Det er så gøy at flere og flere vil lære om tarmhelse og hvor viktig dette er for god helse. Det varmer et ernæringshjerte <3

Noen ganger er virkelig det enkleste det beste - og det har det vært i det siste. Både Jon Anders og jeg er så måtlei og vi har syndet litt med middagene. For meg har det gått mye i smoothie da jeg rett og slett ikke har lyst på så mye annet. Kroppen min er litt rar om dagen rett og slett, kanskje ikke så rart. Jeg synes uansett det er viktig å lytte til kroppen og gi den så mye pleie som mulig, selv når jeg føler at den jobber mot meg.

For å få i meg mer grønt tenkte jeg å teste ut noe nytt. Jeg prøver å bli flinkere til å bruke frosne grønnsaker. De er billige, jeg kaster mindre mat og de er enkle å få tak i. En annen fordel er at frosne grønnsaker som regel er dampet eller forvellet, noe som kan gjøre dem lettere å fordøye selv når du bruker dem rett fra fryseren.

I den anledning har jeg puttet ca 4 buketter blomkål og brokkoli i smoothien min, med stolt hell! Det gir faktisk ingen smak, samtidig som det gir en bedre konsistens. Absolutt noe å teste for deg som vil ha inn mer grønt i kostholdet (hvem vil vel ikke det), eller kanskje du vil snike litt mer grønnsaker i barnas mat?

Denne posen kjøpte jeg på rema!

Ha en deilig dag kjære du <3

Hjemmelagde proteinbarer - uten gluten, melk, sukker og veganske

 • 25.04.2017 kl. 07:14

Adlinks

Jeg er egentlig en skikkelig proteinbar junky og kan lett havne i en ond sirkel der jeg havner i proteinbarfellen. Mange av disse barene har lange ingredienslister og inneholder endel uheldige ingredienser, og endel av dem er mer som godteri enn mat. Bare fordi de for eksempel ikke inneholder hvitt sukker, eller inneholder lite kalorier eller karbohydrater, betyr ikke dette at de er sunne.

Jeg spiser ikke så mye melk om dagen og derfor spiser jeg heller ikke questbarer (innmellom gjør jeg det da) og de fleste raw food barer har omtrent 50% dadler, noe jeg synes gir for mye sukker. Derfor har jeg ofte laget mine egne barer, da kan jeg selv bestemme ingrediensene og bruke et proteinpulver jeg stoler på.

Som mange av dere vet så bruker jeg kun synergy proteinpulver da det er det reneste proteinpulveret på markedet og produseres av et firma jeg stoler 100% på. Før brukte jeg et pulver fra sunwarrior, men etter å ha lært om denne industrien og hva det inneholder bruker jeg det ikke lenger. Proteinpulveret jeg bruker er uten melk, gluten, egg og soya, det er lett å fordøye og smaker veldig godt! Det har også fått en mindre søt smak enn før, da det før var litt for søtt for noen :)

Hvis du registrerer profil hos arnika.no, går inn på min side og registrerer koden 107347 får du 10% på alle kjøp :)

Når det er sagt så liker jeg også proteinpulveret til myrevolution, og vil du bruke et melkeprotein anbefaler jeg dette.

Hjemmelagde proteinbarer

200 gram mandler

100 gram revet kokos

6-8 tørkede fiken (jeg kjøpe disse på coop, husk å unngå de med sukker)

4-5 ss kokosolje

En klype salt

En scoop (ca 2 ss) synergy proteinpulver vanilje

Kjør mandlene i en foodprosessor helt til de er pulverisert. Så tilsetter du alle de andre ingrediensene og kjører til du har en jevn konsistens. Hvis deigen er for smuldrete kan du tilsette en ts vann til ønsket konsistens.

Jeg trykket mine ned i en form og satte den i kjøleskapet. Da de var stive og jeg hadde delt dem opp oppbevarte jeg dem i fryseren :)

Så deilig å kose seg med som et mellommåltid eller ha med i vesken <3

Enkel middag - Linseburger med gulrot og mynte

 • 24.04.2017 kl. 08:17

Hei og hopp i mandagen! Denne dagen kjenner jeg at skal bli god!! For selv om det er ruskevær i Oslo, skal jeg ikke surmule. Nå er det kun 1 uke til vi overtar ny leilighet og jeg har masse å gjøre! Jeg vil få ned rotet her hjemme, så her skal det kastes, gis bort, selges og organiseres. Et ryddig hjem er så viktig for meg, både med tanke på stress og for produktivitet.

Nå har jeg allerede rukket å drikke sitronvann og smoothie, sendt mailer til de fine kursdeltakerne mine og fått unna litt smågreier. Nå blir det mer jobb og rydding mellom slagene. Har dere tips til gode garderobeløsninger forresten? Garderobemannen har salg på onsdag, så tenkte meg innom de, men liker jo også IKEA sine godt, hjelp!

Forrige uke fant jeg noen veldig gode linseburgere på coop som jeg fikk mange spørsmål om. Helst vil jeg lage slike selv, men vet du hva, av og til er det så lov å kjøpe ferdig! Nå har jeg jo også fått inspirasjon til å kjøpe mine egne, bløtlagte varianter. Jeg er jo ikke vegetarianer, men jeg synes linser er veldig godt og så lenge du klarer å fordøye dem så er de supre! Jeg synes også det er fint å bidra til et lavere kjøttforbruk :)

Jeg stekte dem i litt smør og laget squashpasta til. Jeg bruker en liten maskin til å lage det som jeg har kjøpt i usa, men den finnes på endel nettbutikker i Norge også, både dyrere og billige varianter.

Jeg stekte "nudlene" i lit smør og hadde over parmesan, nam!

Denne middagen lagde jeg så fort og den ble kjempe god! Perfekt mat når jeg er alene, og Jonna er på skolen sent. Jeg skal innrømme at jeg måtte ha litt dessert senere, for det ble litt for lite mat for å holde meg mett kjempe lenge, så neste gang skal jeg lage litt mer.

Har du laget linseburger før?

Mandagsklem fra meg <3

Navnfest for lille Walter

 • 23.04.2017 kl. 12:02

I går var jeg så heldig å få tilbringe noen timer sammen med en av mine beste venninner, hennes flotte samboer og deres familie. Lille Walter skulle nemlig feire navnfest og slikt er det jo så stas å få være en del av. Jeg var jo nesten til stede da Walter ble født og tilbake og hilste på da han var under to dager gammel. For meg som virkelig elsker barn og ønsker meg en liten en mer enn noe annet betyr det mye for meg å få være så nærme mine venninner med barn.

Jeg tok masse bilder og vil gjerne dele noen av dem med dere <3
Her var min gave til lille W <3 Bilde jeg tok av ham da han var 1,5 dager gammel <3

Jeg gleder meg bare enda mer til å bli mamma selv, forhåpentligvis er det ikke så lenge til det er min tur til å bli gravid nå <3

Snart skal jeg gå tur i skogen med pappaen min, men først skal jeg drikke te og lese i interiørblader!

God søndagsklem fra meg <3

 

Mine beste råd mot stress

 • 21.04.2017 kl. 07:03

Før trodde jeg det var kult å gå rundt og være stressa. Jeg fortalte alle at jeg hadde sykt mye å gjøre og at jeg ikke hadde nok timer i døgnet. Å være i tidsklemma har liksom blitt så status, for da er du viktig og du får gjort mest mulig sant?

Not!

Nå har jeg lært at det å roe ned faktisk er løsningen for å få gjort mer! Jo mer jeg lærer om hvordan stress påvirker oss, jo flinkere blir jeg til å prioritere stressmestring i min hverdag. Jeg opplever at vi klarer å være stressa uansett hvor lite vi har å gjøre, slik er det i hvert fall for meg. Jeg har endel å drive med, og ikke minst endel emosjonelle påkjenninger om dagen. Likevel har jeg faktisk blirr roligere og mer balansert etter at jeg virkelig bestemte meg for å jobbe med stresset mitt.

Jeg vil gjerne dele med deg noen av tingene som har hjulpet meg, for kanskje kan de hjelpe deg også? Jeg gjør ikke alt på en gang, men jeg sniker dem inn og krydrer hverdagen med ro og tilstedeværelse <3

1. Gå turer ute i naturen, i solen så ofte du kan!

2. Skriv ned tanker og ting du må huske før du legger deg

3. Sjekk epost 1-2 ganger om dagen

4. Pust 10-20 dype pust hver eneste dag. Når du jobber, sitter på bussen osv.

5. Lær deg å si nei, kjenn etter i magen hva du har lyst til å prioritere

6. Legg deg på gulvet med bena opp etter veggen i 10 minutter, lukk øynene og pust

7. Sett mobilen på flymodus 30-60 minutter om dagen minimum - du trenger ikke være tilgjengelig 24/7

8. Snakk med mennesker som løfter deg

9. Ta et bad med epsomsalt - magnesium virker nemlig svært beroligende

10. Skriv ned 5 ting du er takknemlig for - ekstremt effektivt!

11. Gi deg selv lov til å hvile - til å bare være

12. Vær deg selv <3

Først følte jeg at mange av disse rådene var egoistiske. Skal jeg la folk vente på meg? Skal jeg sette meg selv først? Ja, det skal du!! Setter du ikke deg selv først vil du heller ikke være i stand til å hjelpe andre. Du må sette på din egen oksygenmaske før du kan sette på naboens ;)

Se for deg at du har et glass. Jo mindre du har i glasset, jo mindre har du å gi. Når glasset er fullt renner det automatisk over på andre i livet ditt <3

Ta vare, og god fredagsklem fra meg <3

Vannkefir - brus som styrker tarmen

 • 20.04.2017 kl. 09:53

Denne vet jeg at mange har gledet seg til - ikke minst jeg!! Mitt første møte med vannkefir var for 5 år siden da jeg bodde et år hjemme hos mamma og pappa. Vannkefir ser noe snålt ut, med noen rare kefirkorn og rosiner som stiger opp og ned som et akvarium på kjøkkenbenken. Likevel tror jeg de synes det var helt greit med disse rare greiene mine, helt til jeg omtrent eksploderte et glass med vannkefir på det hvite kjøkkenet deres, hehe.

Når det gjelder fermentering så går jeg i perioder. Jeg har hatt kjøkkenet fullt av glass med boblende matvarer og jeg har hatt perioder der jeg har vært lei av hele greia. Det må være lov synes jeg! Akkurat nå sliter jeg litt med maten, er mye kvalm og har lite matlyst. Det er ikke fordi jeg er gravid dessverre, men på grunn av medisiner jeg går på. Uansett så synes jeg vannkefir har vært rednignen for å få i meg fermenterte godsaker og gunstige bakterier. Mamma elsker det også, så jeg leverer en flaske til henne titt og ofte.

Vannkefir er altså en slags kefir laget på vannkefirkorn og vann. Du kan altså ikke bruke melkekefirkorn til å lage denne drikken dessverre. Heldigvis er det ikke så vanskelig å få tak i vannkefirkorn da de formerer seg relativt raskt og mange er villige til å sende mot frakt. Sjekk ut facebookgruppen fermentering for å få tak i vannkefirkorn.

Vannkefir med smak av bringebær og mynte

1 liter vann

3 ss økologisk sukker

2 ss vannkefirkorn

En liten håndfull økologiske rosiner

En skive økologisk sitron

Bland sukker i kaldt vann i et glass til alt sukkeret er oppløst. Nå kan du ha i sitron, rosiner og kefirkornene.

Dekk til glasset og la det stå på benken i 24-48 timer. Jeg liker best å la det stå såpass lenge for at mest mulig av sukkeret skal spises opp av kefirkornene.

Sil av rosiner, kefirkorn og sitron. Plukk bort rosiner og sitron, og kast disse. Det er viktig at du bruker vann som hverken er for varmt eller for kaldt, før du forsiktig skyller vannkefirkornene. Nå kan du bruke kefirkornene til å lage mer vannkefir.

Bilde: naturligliv.no

Jeg var helt sikker på at jeg hadde tatt et bilde av selv krukken, men det finner jeg ikke igjen. Derfor låner jeg dette bilde til naturligliv og kan i samme slengen anbefale deres nettbutikk på det sterkeste. Der kan du faktisk kjøpe vannkefirkorn, i tillegg til wonderbag, omega cure (mitt favoritt omega 3) og mange andre godsaker! De har også masse bilder og en egen oppskrift på vannkefir som du finner her.

Etterfermentering

For å få en bedre smak liker jeg å etterfermentere vannkefiren min. Jeg heller kefiren over på tette glassflakser og har i bær og mynte. Du kan også bruke mango, ingefær og mer sitron. Skru lokket helt tett og la flasken stå fremme i 24-36 timer. Det er også under annengangsfermenteringen at brusen utvikles.

Nyt et glass vannkefir til maten du spiser, gjerne i et vinglass med en isbit og en skive sitron!

 

Tusen takk og vinner av billette til Soma dagen <3

 • 19.04.2017 kl. 20:48

Jeg er så takknemlig for å ha så mange fine mennesker rundt meg! Jeg måtte gråte litt av alle de fine kommentarene <3

Selv om jeg ikke kjenner deg personlig føler jeg virkelig at du bryr deg, og som så mange skriver heier på meg. For meg var det alltid naturlig å være åpen, det er slik jeg er skapt. Samtidig har jeg kjent på frykten for å bli dømt. For skal ikke jeg være så sunn og perfekt, som til og med mange sier jeg fremstilles som? Hvorfor er jeg ikke da en fertilitetsgudinne som kan bli gravid akkurat når jeg ønsker det.

Du tenker kanskje at ingen ville skrevet det til emg, men tro meg, jeg har fått de kommentarene. "Hvis du kan så mye om ernæring og helse, hvorfor klarer du ikke å bli gravid?". Det gjør faktisk ganske vondt, selv om jeg prøver å tenke at jeg gjør det beste jeg kan.

Hvis jeg er åpen tenker jeg også at det kan hjelpe andre, noe jeg faktisk vet det har gjort. Det har hjulpet meg å lese andres historier, særlig når de har vist hvordan de har følt det hele veien. Det er veldig mye lettere å dele når du er ferdig med noe. Det var for eksempel på så mange måter lettere for meg å snakke om ME da jeg var ferdig med det. Samtidig ville jeg aldri valgt å gjøre det annerledes.Nå har jeg vært på trening for første gang på evigheter!! Så deilig, hver gang jeg får rumpa på elixia føler jeg meg 100 ganger bedre med en gang. Nå er det bare å komme inn i den gode rytmen igjen. Jeg gleder meg sånn til vi skal flytte for da begynner jeg på mitt gamle senter igjen, der er det så fint og jeg elsker å trene der.

Vinneren av konkurransen som skal få komme på Soma dagen 20. mai med meg ble heldige Solveig!! Du har fått mail fra meg :D

Hvis det ikke ble deg så er det fortsatt mulighet til å skaffe billett og komme og henge med meg! Du finner påmeldingen her, håper vi sees!! Hvis du skal er det kjempe koselig om du kommer bort og sier hei!

Svett klem fra meg som må hoppe i dusjen cog lage kvelds. Følg meg gjerne på snapchat hvis du vil se meg lage mer mat, jeg heter heleneragnhild der <3

Babyen vår er på vei

 • 18.04.2017 kl. 07:46

Etter at jeg delte innlegget om vår opplevelse på riksen har sikkert de fleste skjønt hva som er neste steg i vår reise mot babydrømmen. Nå er det 2,5 år siden vi begynte å prøve oss på en liten en. Det har vært en utrolig tøff og vond tid, samtidig som jeg føler at jeg har vokst enormt. Jeg unner ingen å oppleve å være ufrivillig barnløs, men når du sitter i en vanskelig situasjon i livet har du faktisk ikke noe valg. For oss har det aldri vært et valg å gi opp, men heller å se fremover. Vi har tatt kampene når de har kommet, og prøvd å ikke stresse for mye med hvordan ting vil bli (lettere sagt enn gjort).

Nå har vi altså kommet til et nytt steg, nemlig en prøverørsbehandling. Etter to ruder med piller og tre runder med sprøyter og likevel ingen graviditet er det naturlige valget nå å gå videre til en ny behandling. På en måte er det spennende og gledesfullt, på en annen er det vanskelig og veldig skummelt.

Siden etter jul har jeg lagt fokuset et helt annet sted enn baby. Jeg har jobbet hardt og strukturert og jobbet med å finne meg selv. Jeg kunne ikke lenger leve slik jeg gjorde, jeg klarte ikke å gå videre rett og slett. Nå kjenner jeg at jeg er livredd for å gå inn i håpet igjen.

Jeg er redd for den store skuffelsen jeg kan få - hvis jeg innrømmer ovenfor meg selv og andre at jeg så inderlig ønsker å bli gravid. Jeg er så redd for å være inni det igjen, berg og dalbanen med håp, spenning og venting.

For hva hvis det ikke fungerer, hva hvis prøverør - som kan føles litt som siste mulighet - ikke fungerer? Hva da?

De siste månedene har jeg jobbet med coach for å virkelig forankre mine verdier. Jeg føler at jeg har vokst enormt som menneske og tør virkelig å stå for det jeg mener er riktig for meg. Det første valget vi tok var at vi fortsetter på fertilitetssenteret og setter riksen på vent. Jeg er helt sikker på at det er en god behandling, men for meg som har vært syk store deler av livet føles det bare helt feil å gå til en behandling der jeg ikke blir sett som et individ. Hadde jeg ikke klart å si ifra hadde jeg faktisk fått feil behandling, og derfor føler jeg ikke at jeg kan stole på riksen. Jeg er åpen for forsøk der i fremtiden, og jeg håper virkelig ingen blir lei seg av at vi velger privat. Kanskje hadde du en helt annen opplevelse.

Jeg har gått til dr Holst i et år og han kjenner meg og syklusen min godt. Han vil legge opp et opplegg som passer spesifikt for meg. Hvilke medisiner og doser jeg har reagert best på, tett oppfølging og ikke minst støtte. Etter såpass lang prøving synes jeg også det er litt leit å måtte vente helt til august så jeg er glad vi skal i gang om kun få uker. Jeg kommer også til å fortsette med akupunktur hos Frøyaklinikken gjennom hele behandlingen - da akupunktur faktisk er vist å kunne øke sjansene for et vellykket forsøk.

En av verdiene jeg har jobbet med er mot. Jeg ønsket å være modig - og vise frem hvem jeg egentlig er. For meg er det å være modig å være sårbar, og tørre å stå frem med mine følelser. Ikke bare etterpå, men der og da, når jeg kjenner på dem.

Derfor ønsker jeg å dele og manifistere. Jeg skal bli gravid nå - jeg føler at vår baby er på vei til oss <3

Jeg kommer ikke til å dele spesifikke datoer da det blir for stressende for Jon Anders og meg. Vi må få ha det litt for oss selv - også når vi finner ut resultatet. Det er viktig for oss å få være de eneste som vet en liten stund - for dette er jo vårt.

Men du skal vite at du er med i prosessen min - du som har heiet hele veien og sendt oss så mye kjærlighet. Selv om jeg ikke alltid orker å snakke om det er jeg så takknemlig, tusen takk <3

Ready for the week

 • 17.04.2017 kl. 09:22

Hei og hopp! Jeg håper du har hatt en fin påskeferie?

Vi har vært til fjells og hatt veldig rolige dager. Jeg fikk meg en lang skitur, vi har spist sjokolade og marsipan, kost oss med lange frokoster, vin, rykte går og påskelam. Det har vært skikkelig deilig å bare være av og slappe av, ikke oppdatere og ikke fokusere på ernæring eller trening.

Samtidig er jeg så klar for å komme tilbake til hverdagen med gode rutiner. Jeg kjenner raskt at det er det jeg trives best med, så i dag er det sunn mat på planen og trening. I morgen begynner en ny runde med kurs og det gleder jeg meg masse til! Ikke minst er det nå kun to små uker til vi overtar den nye leiligheten og vi skal begynne å male og flytte.

Vi skal også noe veldig spennende i ukene som kommer som jeg skal fortelle mer om etterhvert, sikkert mange av dere som klarer å gjette?

Selv om det er mandag i dag har jeg søndagsfølelse, så jeg tenkte jeg kunne komme med noen tips til hvordan jeg forbereder en ny uke. De neste ukene blir nemlig hektiske og da lønner det seg å planlegge og være beredt!

"Søndager" er til for å nytes, men spiller du kortene dine riktig kan du gjøre deg klar for en knallstart på den nye uken. Her er mine tips til en perfekt start på en ny uke.

Ta igjen tapt søvn

Jeg er veldig glad i å stå opp tidlig og har alltid vært et A-menneske. Likevel prioriterer jeg et par ekstra timer på øyet på søndager. Søvn er veldig viktig for kroppen, og har du mulighet bør du prøve deg på runt åtte timer hver natt.

Planlegg neste uke

Skole, jobb, blogging, trening og mat. Jo mer du planlegger i dag, jo lettere blir det å gjennomføre i morgen. Dette er et av de tipsene jeg gir, men synes er vanskelig å følge selv. Derfor lover jeg at jeg så snart dette innlegget ligger ute skal jeg sette meg ned og planlegge litt selv.

Skriv handleliste og ryd i kjøleskapet

Skriv ned alt du trenger til dine planlagte middager. Denne uken skal jeg prøve meg på søtpotetsuppe (deler selvfølgelig oppskriften), noe hverdagsgodis, en sunn frappe og middagsomelett.

Jeg handler alltid masse grønnsaker, både de jeg liker å snackse på og de jeg liker å ha til middag. Mine favoritter er tomater, brokkoli og blomkål, grønnkål, spinat, paprika, agurk og selleri.

Manikyr og egenpleie

Hva med å starte uken med et sett nylakkede negler og nykuret hår? Jeg lakker neglene mine selv minst en gang i uken, jeg er helt avhengig av velstelte hender. Det værste jeg vet er neglelakk som er halvvei skrapt av. Har du det travelt anbefaler jeg en lyserosa neglelakk, da synes ikke et par hakk så godt. Min favoritt er ballet slipper fra essie.

For hårkur sover jeg med kokosolje i hestehalen og vasker håret dagen etter. Håret blir silkemykt og lettstelt.

Rydd hjemme

Ta en runde med moppen, sveip kluten over flater og rydd bort oppvasken. Veldig kjedelig, men så verdt det når mandagen kommer! Å våkne til en ryddig leilighet, ikke minst kjøkken er så viktig for mitt humør og kreativitet.

Slapp av

Lad opp til en ny uke full av oppgaver, trening, utfordringer og morro. Min favoritt er serier i sofaen med en stor kopp te, samt hundene og kjæresten. Lytt til kroppen din og ta vare på deg selv, du er herlig <3

Jeg trekker påskekonkurransen ila de neste dagene, det er fortsatt gode sjanser for å vinne!

En oppfordring til deg <3

 • 13.04.2017 kl. 09:34

Jeg har så mye energi om dagen og det er så utrolig deilig, jeg kunne virkelig ikke vært mer takknemlig! Likevel kjenner jeg at hodet mitt trenger noen dager helt fri, og da mener jeg helt. Nå er vi på fjellet og skal nyte påskedagene sammen. Jeg skal ikke sitte på mac eller mobil, men være tilstede, strikke og lese bok.

Vi tar inn utrolig mye informasjon hver dag. Det er snap, insta, instastory, nettaviser, tv, reklamer, blogger osv...Jeg kjenner i hvert fall at det kan bli mye i perioder. Jeg er helt sikker på at det ikke er bra å være på hele tiden, derfor har jeg jobbet masse med å være helt av. Jeg svarer ikke alltid på snap, og i hvert fall ikke hvis jeg er i bursdag til venninnen min eller ligger på sofaen med Jonna. Da må jeg være tilstede!

Jeg oppfordrer virkelig deg til å ta fri disse dagene. Vær tilstede med dem du er glad i. Ikke sitt og se på bilder på insta av andre som fester eller har en familielykke som du tror at du ikke har. Det er så lett å sammenligne dine gråværsdager med andres glansbilder.

Vær takknemlig og vær deg! Ta fri og kos deg <3

Jeg ønsker deg en nydelig påske med marsipan, lam, kortspill, krim og kos! Sender deg en stor påskeklem <3

Gladnyhet og påskekonkurranse

 • 12.04.2017 kl. 09:00

God morgen hjerte <3

Nå er jeg snart ferdigpakket og klar til å stikke til fjells. Jeg skal jobbe noen timer og ta en kaffe med et par venninner før vi drar, så jeg krysser fingrene for at køen ikke er helt crazy. Noe av det beste jeg vet er å kjøre biltur med Jonna, så uansett skal vi kose oss. I går vasket jeg hele bilen innvendig også, handywoman må jeg si!!

Jeg har en gladnyhet til deg før jeg drar også. Den 20. mai skal Soma ha et event i Oslo der du kan høre foredrag, shoppe og få smaksprøver på masse sunn og deilig mat. Jeg var der i fjor og følte at jeg nesten rullet hjem, hehe. Jeg elsker slike eventer da jeg alltid får utrolig mye inspirasjon. For uansett hvor mye jeg elsker å spise sunt trenger virkelig alle inspirasjon, og ikke minst å treffe likesinnede.

I år skal jeg få æren av å være konferansier på eventet, så utrolig gøy! Jeg måtte selvfølgelig også fikse et par billetter til de fineste leserne mine, så da kjører vi en påskekonkurranse på dem. Vil du være med meg den 20. mai kan du legge igjen en kommentar om hva ditt favorittsnop er i påsken. Vinneren får to billetter og kan ta med seg en venn :)

Tips! Det er 30% påskesalg på en rekke produkter på soma nå!

Jeg trekker vinneren når jeg kommer hjem fra fjellet <3

Ha en nydelig påskedag kjære, nå skal jeg ta et knekk sjokkis til kaffen før jeg stikker ut <3

 

Lettfordøyelige rundstykker til påskefrokost

 • 10.04.2017 kl. 09:09

Jeg synes det er flott at innlegget i går skapte så mye engasjement! Jeg har lest alle kommentarene deres og jeg er enig i nesten alt. En ting som er viktig å huske er at jeg selv har hatt perioder der jeg har slitt med mat, så jeg forstår at det er vanskelig og at du da er sårbar. Jeg har også vært mye syk på andre måter og da har jeg også vært sårbar. Det jeg likevel har innsett er at det ikke er andre skyld at jeg for eksempel blir lei meg når andre blir gravide.

Jeg sluttet å lese bloggen til pilotfrue fordi for meg ble det så reality program om noe som for meg var veldig sårbart. Det virket som et slags res for å bli gravid, og det ble bare helt feil for meg. Ikke en gang har jeg vurdert å legge igjen en kommentar på bloggen hennes og gi henne skylden for dette. Så selv om denne personen er i en sårbar situasjon ville jeg trekke dette frem som et eksempel fordi jeg vet at mange andre går rundt og tenker det samme. Vi er utrolig flinke til å skylde på andre, i stedet for å ta ansvar.

Jeg kommer aldri til å gjøre meg selv dårligere - for at andre skal føle seg bra. Det bestemte jeg meg for lenge siden.

Jeg kommer ikke til å spise grandiosa (synes ikke det er godt en gang) for at andre skal "kunne spise det". Fordi det jeg vet er at det ikke har noe å si hva jeg gjør. Det finnes nok av bloggere som ikke. bryr seg om hva de spiser så hvis det var problemet kunne en bare fulgt dem. Før en innser at du selv må endre tankene dine vil det ikke hjelpe hva alle andre gjør. Og ja, dette høres brutalt ut, men det er altså slik det er. Som jeg skrev i forrige innlegg har det hjulpet meg helt enormt å endre min tankegang, og jeg ønsker ingenting annet for andre som har det tøft!

Over til noe annet, lettfordøyelige rundstykker laget på 1-2-3!

Jeg har vært fan av brødmiksene til funksjonell mat siden de kom på markedet. Særlig den originale synes jeg er genial, og det siste året har jeg også bløtlagt brøddeigen slik at den blir lettere å fordøye. Med en slant eplecidereddik, vannkefir eller surdeigsstarter i brytes fytinsyre og lektiner ned slik at frø og nøtter blir mer næringsrike og lettere å fordøye.

For å lage disse rundstykkene trenger du altså en pakke brødmiks fra funksjonell mat, vann og en halv ss eplecidereddik, vannkefir, myse eller surdeigstarter.

Jeg bruker 1/2 dl vann ekstra, altså 3,5 til hele pakken. Rør sammen ingediensene i en bolle og dekk den til. La den stå fremme på benken i ca 8 timer.

Så lager jeg rundstykker (gjerne litt flate) og steker på 180 grader i 35 minutter.Disse blir saftige og holder deg mett lenge, perfekt til påskefrokost <3

Jeg må drikke cola - så du slipper dårlig samvittighet

 • 09.04.2017 kl. 10:14

Hei kjære <3

Jeg håper du har en fin søndag å langt? Selv har jeg fått krysset av endel på to do listen og det er alltid deilig. Når jeg jobber intenst er det andre ting som hoper seg opp, alt fra klesvask til hårklipp på hunden, jeg er sikkert ikke den eneste? Jeg hater virkelig å støvsuge, men følelsen etterpå, den tar jeg gjerne!!

Da jeg våknet i dag hadde jeg fått en mail fra en følger som jeg ble litt betenkt over. Mailen handlet om at hun følte at hun aldri kunne kose seg med "vanlig" sjokolade eller pizza fordi hun ikke så meg gjøre det. Ikke minst hadde hun lært alt for mye om hvor skadelig slik mat var fra meg, at vi blir syke av sukker osv. Det er sjelden jeg deler noe jeg får tilsendt her på bloggen, men denne gangen føler jeg at det er viktig å ta opp.

Hei Helene. 
Jeg har vært fast følger av deg siden du var med i "shape up jenta" og har lært så mye og latt meg inspirere av deg. 
Men - det er en ting jeg vil si, en ting jeg føler jeg ikke lenger kan sitte inne med, for jeg er nok helt sikkert ikke alene. 
Før jeg sier noe vil jeg si at jeg på ingen måte prøver å såre deg, for du er flink, kunnskapsrik og inspirerende. Men som du selv sier i et blogginnlegg " dette med kropp og mat er områder hvor grensen mellom positiv og negativ innvirkning er hårfin."
Og det er den. 
Jeg har ikke alltid tatt like godt vare på helsa mi, men det siste året har jeg vært flink, skikkelig flink og det er lov å si. Jeg koker kraft, lager gelatin godis, kraftsupper, og lever så godt som sukkerfritt i min hverdag. 
Jeg synes du formidler utrolig mye god kunnskap - men for meg, og sikkert mange andre, fremmer du ofte at du er "perfekt" og rett og slett ser ned på at noen kanskje spiser godis, drikker cola og spiser frossenpizza. 
Jeg er heller ikke noe glad i noen av disse tingene, men de skader ikke en sjelden gang i blandt, og det vet jo jeg at du også vet. Men noen ganger ytrer du deg på måter som for mange kan bli rett og slett vond. Som et lite stikk i magen. Husk at du vet ikke hvem alle som følger deg er. For mange er nok som meg. Litt svak, har dårlig selvbilde og  lav selvtillit.
Jeg er glad i godteri, spesielt lakris, og jeg elsker Daim is og Pepsi Max. Men hver gang jeg tenker at jeg fortjener å kose meg med disse tingene, når jeg er 90% sunn i min hverdag - hører jeg din stemme i hodet mitt om hvor forferdelig sukker er for mennesket. Jeg klarer ikke lenger kose meg med de tingene jeg liker best av snop, for jeg har ikke alltid lyst på gelatin godis og raw sjokolade og kombucha. 
Jeg tenker hele tiden på hva du ville sagt om deg, jeg føler ikke jeg kan spise en sjokolade med god samvittighet, men mindre jeg hadde sett at du hadde gjort det. 
Husk at ikke alle MÅ være sukkerfrie fordi du er det. Man blir ikke stygg, oppblåst, trøtt og sliten av å spise godis en kveld i ny og ne, det er det viktig å presisere. 
Og ja - jeg har blitt syk, det vet jeg du kommer til å tenke. Men jeg får hjelp, av psykologer og en fantastisk samboer. 
Men jeg vil bare du skal vite hvordan du ytrer deg på bloggen og på Snapchat. 
For jeg er garantert ikke alene!! Og som du sier, vi må si i fra, tenk på alle de jentene som tenker det samme som meg. 
For min egen del så lenge jeg går i behandling, vil jeg vurdere hvor vidt jeg burde følge deg, og selvfølgelig andre kostholdsbloggere og snappere. 
Uansett vil jeg si TUSEN TAKK for all god kunnskap du har gitt bort. Stå på videre og lykke til med alt livet skulle bringe i tiden fremover :)
 

Jeg synes det er veldig trist at noen havner i en slik dårlig spiral, og jeg har vært ærlig på at jeg har vært der selv. Samtidig synes jeg det er trist at denne personen selv ikke vil ta noe ansvar her.

Når det gjelder det å være nedlatende mot de som drikker cola osv tror jeg hun sikter til snapchaten mine av Jon Anders sin mat, og jeg beklager hvis noen har blitt såret av det. For meg er jo det bare en morsom greie, og som jeg har skrevet her så mange ganger lar jeg ham spise akkurat hva han vil. Jeg elsker Jonna og jeg vil at han skal leve lenge og føle seg bra, derfor vil jeg gjerne at han skal få i seg bra mat. Jeg har aldri sagt at han ikke får spise noe, men jeg har oppfordret ham til å få i seg næringsrik mat hver dag, også kan annet eventuelt komme i tillegg. Når jeg ikke kommer med pekefingeren har han faktisk helt selv blitt mer og mer interessert i å gi kroppen riktig drivstoff, men han spiser fortsatt sukker og det klarer han jeg veldig bra på.

Uansett, når jeg får en slik mail kunne jeg sikkert blitt lei meg eller irritert. Det jeg i stedet føler er at jeg kan lære noe av det. Jeg har nemlig lært at hvordan jeg føler meg ikke har noe med noen andre å gjøre. Det er jeg som styrer mine emosjoner. Jenta som sendte meg mailen legger hennes dårlige samvittighet på meg, jeg har skylden for at hun ikke kan nyte sjokolade. Denne skylden er jeg rett og slett ikke villig til å ta.

Det er så mange som fremmer et dårlig budskap i dagens samfunn. Usunn mat er en ting, men hva med kroppsfokus, usunn slanking, festing og ekstreme forbruk av penger. Jeg vil til og med trekke frem hat, sjalusi, terrorisme og rasisme. Jeg velger å følge mennesker som gir meg god følelse, for det er faktisk mitt valg.

Selv trives jeg best uten sukker - igjen mitt valg. Jeg har aldri sagt at ingen skal noen gang spise sukker, og jeg er ærlig på at jeg selv spiser mat jeg vi kalle mindre sunn. Det går jo så fint fordi jeg får den næringen jeg trenger og så lenge det ikke er så ofte føler jeg meg ikke dårlig. Samtidig elsker jeg å drikke kombucha på fest og ha med sunnere kake. Ikke alltid, men jeg liker det jeg. Og det liker de rundt meg også - fordi de aksepterer at det er meg og ikke dem.

Jeg kunne sikkert forsvart meg med at jeg har vært syk og derfor trenger min kropp ekstra hensyn eller med at jeg føler meg best når jeg spiser sunt og at det er derfor jeg gjør det, men egentlig er det jo ikke poenget. Fordi vi er forskjellige og akkurat hva jeg gjør relaterer ikke nødvendigvis til deg.

Så kjære leser - som tror at jeg aldri spiser sjokolade - hva så? Jeg er jo ikke deg. Jeg er ikke i ditt hode så lenge du ikke lar meg være det. La meg i så fall si til deg at du må spise akkurat det du vil, for vi er alle unike. Men hver så snill ikke legg på meg at jeg må spise noe - for at du skal føle deg bra. Og ikke gi meg ansvar for dine følelser - da mister du jo kontrollen selv.

Det høres brutalt ut synes jeg, at vi selv må ta ansvar for våre reaksjoner og følelser - men når du skjønner dette har det i hvert fall for meg ført til en enorm lettelse og følelse av frihet. Jeg sitter i førersetet og kan bestemme hvordan min dag skal være. Jeg kan bestemme, er ikke det fantastisk? Jeg sier ikke at det er lett, men det er mulig <3

Med flere tusen følgere kan jeg faktisk ikke ta på meg ansvaret for hva hver og en av dem føler - det har jeg ingen kontroll over. Det jeg kan gjøre er å fremme gode verdier og være ærlig, noe jeg prøver å gjøre hver eneste dag. Jeg har fått minst 20 mailer fra jenter som har kommet seg ut av spiseforstyrrelser fordi de har fulgt meg, og det er det jeg tar med meg videre. Også skal jeg være enda flinkere til å vise begge sider, det kan vi alle bli <3

Levende kokos yoghurt

 • 07.04.2017 kl. 07:23

Adlinks

I går stengte jeg påmeldingen til kurset mitt, og det skal faktisk bli deilig! For det betyr at vi snart skal i gang med en ny kursgjeng og det er bare en magisk tid. Blandet med vår og ny leilighet kan ikke denne våren bli annet enn fantastisk!

Jeg vet at så mange av dere har ventet på kokosyoghurt oppskriften!

Jeg delte faktisk akkurat denne oppskriften på den gamle bloggen for flere år siden, men de siste ukene har den blitt superpoppis igjen. Jeg har redusert inntaket av melkeprodukter de siste månedene og dermed har det vært perfekt å rote frem denne oppskriften. Den er utrolig enkel å få til, metter veldig godt og er full av gode bakterier.

Levende kokosyoghurt

2 bokser med kokosmelk (for eksempel fullfett fra coop eller rema 1000)

3 kapsler probiotika (hvilken som helst kapsel du kan åpne)

Sett kokosmelken i kjøleskapet slik at den skiller seg.

Ta så den fete delen av melken i en bolle. Resten kan du bruke i smoothie :)

Åpne probiotika kapslene eller ha pulveret direkte i melken.

Bruk en stavmikser til å blande melken og probiotikaen godt sammen og ha det over på et stort glass.

La yoghurten stå fremme, gjerne tullet inn i et håndkle eller teppe, eller et lunt sted i ca 24 timer.

Når yoghurten er ferdig setter du den i kjøleskapet.Jeg serverer et par store ss kokosyoghurt med bær, musli og noen gojibær. En ting jeg elsker å ha i er en ts molkosan fruit. Dette er melkesyre og gir kokosyoghurten mer "yoghurtsmak". Denne blandingen er skikkelig god og metter som sagt veldig bra.

Dette er genialt å ha med seg på farten, så godt og lages på 1-2-3. Jeg bruker et gammelt syltetøyglass og har i frosne bær. Da fungerer de som et kjøleelement ;)

Nå skal jeg på kaffedate, ha en nydelig fredag vakre <3

 

WOW

 • 05.04.2017 kl. 12:49

Tusen tusen takk for så mange gode tilbakemeldinger på innlegget i går <3

Ikke ofte jeg sitter med hjertebank når jeg publiserer, men her følte jeg faktisk at jeg risikerte noe da jeg postet. Akkurat som om jeg var redd for å få dårligere behandling hvis jeg sa ifra. Og tenk om noen leste dette?

Den følelsen av å ikke tørre å si ifra, når du sitter i møte med noen som skal bestemme hva din kropp skal gå gjennom. Hvorfor i all verden skal vi føle det sånn??

Så tusen takk for at så mange delte innlegget, og for at dere legger igjen gode ord <3

Jeg skal dele mer om prosessen videre når jeg er klar for det, jeg vet at mange er nysgjerrige, men jeg må ta ting i mitt tempo ;)

Jeg hadde en wow dag i går! Jeg har hengt med min fantastiske gründergjeng i Oslo de siste dagene, og jeg føler at jeg vokser så mye. Før jul hadde jeg lyst til å flytte under dynen og legge ned hele bloggen. Nå har jeg fått til mer enn jeg kunne drømme om, og jeg føler meg bedre hver eneste dag <3

Også foredraget i går <3 herregud, dere er jo så gode! Kan med hånden på hjerte si at jeg aldri hadde kunnet åpne meg på den måten hvis jeg ikke fikk så mye kjærlighet fra dere!

I dag har jeg fått så mange fine ml og mailer fra venner og lesere, og det er utrolig koselig og det betyr så mye for meg <3

Fikk du ikke med deg foredraget kan du se det her ;)

I dag skal jeg skrive, jobbe med guider, fermentere (yay) og gå en lang tur med bestevenninnen min <3

De dagene jeg har åpent for påmelding for kurset mitt er alltid superhektiske, så det skal bli godt med en liten pause. Vi er allerede en supergjeng som skal gjennom kurset etter påske, gleder meg!!

Ha en nydelig dag, og husk at du er fantastisk :-* 

 

Jeg fornærmet legen

 • 04.04.2017 kl. 07:52

Først vil jeg bare si at jeg synes vi er utrolig heldige som får bo i Norge der vi har et helseapparat som kaster seg rundt når vi blir syke. Moderne medisin er fantastisk på så mange måter og det er så mange gode mennesker som jobber i det offentlige helsetilbudet i Norge. Jeg har møtt mange engler i hvitt innenfor sykehusets vegger. Både da jeg selv var syk, da min søster hadde kreft og når jeg mistet Morfar møtte vi varme, omsorg og kjærlighet. Det er nettopp derfor jeg fikk så vondt og ble så sint av denne hendelsen.

Denne uken var jeg og Jonna på et møte på kvinneavdelingen på Rikshospitalet. Vårt første møte med det offentlige tilbudet til par som er ufrivillig barnløse.

Jeg prøvde hardt å være likegyldig til dette møtet. Siden jeg har vært så åpen om prøvingen har jeg nemlig fått mange gode støttespillere i prosessen. Jenter som går eller har gått gjennom det samme som meg. Jeg visste at dette møtet ikke var noe jeg skulle ha de store forhåpningene til. Jeg følte meg forberedt, samtidig som jeg hadde en spenning og et håp i kroppen.

Legen møtte oss på venteværelse og fulgte oss inn. Jeg kom selvfølgelig godt forberedt med prøvesvar i hånden, skal en få hjelp til å bli gravid må en nemlig være fri for en rekke sykdommer og riktig vaksinert. Jeg ga ham våre blodprøvesvar og han så spørrende på meg, men la dem oppå en haug med papirer som la strødd på pulten hans.

Han spurte om vi hadde kommet dit fordi vi hadde et barneønske, og vi sa ja. Han spurte hvor lenge vi hadde prøvd, og jeg forklarte. Jeg fortalte om alle medisinene jeg hadde tatt og hva vi hadde prøvd. Doser, regimer og resultat. Egg og ingen slimhinne, pause, ingen egg, ny pause, egg, men ingen baby x 3.

Han snakket lavt, kavet med papirene og diskuterte med seg selv. Informerte om at vi kunne komme tilbake etter sommeren, men det ble kanskje senere. Kunne ikke love noe, men at jeg da skulle få beskjed om når jeg skulle begynne på nesespay.

Dr. Holst ved Fertilitetssenteret har sterkt anbefalt meg å ikke gå på nesespray da han mener jeg har stor risiko for å bli overstimulert. Han sier at han vil bruke kort regime og hoppe over nedreguleringsfasen. Nesespayen brukes nemlig for å nullstille hormonene og setter kvinnen i overgangsalderen.

Jeg tenkte hardt. Legen som satt forran meg hadde tatt et helt annet valg enn Holst. Skulle jeg si ifra?

Plutselig følte jeg tyngden av hundre kvinner. Jeg så alle jentene jeg har snakket med. De er meg - vi har så mange av de samme følelsene. Hvor mange har ikke sittet her og ikke turt å spørre. Hvor mange har ikke fått sin drøm knust i den stolen jeg sitter i nå?

Jeg valgte å lytte til magefølelsen... "Gynekologen min sier jeg ikke burde nedreguleres, at jeg kan bli overstimulert" sa jeg forsiktig.

Legen satte øynene i meg. Så skjøv han seg litt bort fra bordet, la armene i kors og satte øynene i meg. "Skal vi høre på gynekologen din da?" spurte han surt, tydelig provosert. "Hvorfor har du da kommet hit?".

Jeg visste ikke om jeg skulle le eller gråte. Her satt jeg, i en ekstremt sårbar situasjon. Jeg skjente hånden til Jonna klemme min, strøk huden min fort.

"Jeg har snart gått til ham et år, han kjenner meg og kroppen min" stotret jeg frem.

Jeg forklarte forsiktig at jeg hadde studert ernæring og anatomi. At jeg har satt jeg inn i dette og lekt prøvekanin med kroppen min i et år. Hormoner, sprøyter og piller. Jeg skjønte ikke hvorfor jeg skulle gjennom unødvendige hormonbehandlinger og i tillegg risikere å bli overstimulert. Ikke bare må du da avbryte forsøket, det er direkte farlig. Jeg sa at jeg stolte på at han kunne jobben sin, men at han tydelig ikke kjente min sak. Skal ikke min mening og rådene fra Holst i hvert fall vurderes. Er ikke hva jeg vil relevant?

Jeg skjønner ikke leger som reagerer når pasienten er informert eller har kunnskap om egen situasjon. Følte han seg truet?

Legen forran meg hadde ikke en gang fått med seg at jeg hadde PCOS, han hadde ikke lest hvilke medisiner jeg hadde tatt. Han ønsket jeg jeg skulle komme inn til ham og underkaste meg hans autoritet. Bare fordi han er lege, fordi han er spesialist?

Han spurte om han kunne ta en undersøkelse, og da kunne han konstatere at joda, jeg hadde polycystiske ovarier.

Plutselig var han enig at jeg skulle ha kort protokoll. Ikke bare det, jeg måtte komme inn på tidlig kontroll, akkurat slik Holst hadde anbefalt. Han sa til og med at han var imponert over hvor mye jeg kunne.

Alt i alt endte derfor møte greit, det var ingen dårlig stemning. Likevel hadde jeg en stor klump i halsen.

Hva om jeg ikke hadde turt å si ifra?

Jeg kan mye om kroppen, jeg har etterhvert blitt veldig trygg på meg selv, og jeg tør å si ifra, men det var nesten så jeg lot være. Hva med alle de andre jentene? Fulle av håp om at dette er dagen de skal få hjelp, bli hørt i en umenneskelig vanskelig situasjon. Du kommer til et slikt møte og tenker at "nå er vi i gang, dette blir spennende elskling, nå skal vi få kjenne gleden av å bli gravide".

Jeg er sikker på at det offentlige i Norge er flinke på teknologien og det medisinske. Jeg er også helt sikker på at det er mange gode mennesker som jobber her. Men det er for meg uforståelig at det er akseptert å møte et ungt par på den måten som vi ble møtt. Blottet for empati og forståelse. Langt fra de fleste har råd til å gå privat for å få hjelp, og det burde heller ikke være nødvendig. Det er greit at det er ventetid, at det ikke serveres kaffe eller at de kjenner deg igjen i resepsjonen.

Men å bli møtt som et menneske, det mener jeg vi må kunne forvente.

bilde pinterest

Hele denne opplevelsen måtte jeg rett og slett fordøye noen dager før jeg klarte å blogge om det. Følelsene mine var litt over alt. Jeg har en tildens til å gå i det rasjonelle når jeg blir redd og lei meg, ikke inn i følelser. De kommer alltid etterpå. Det er ikke første gangen jeg har blitt avvist av en lege. Hadde jeg hørt på legene da hadde jeg nok fortsatt hatt ME, IBS og aldri kommet dit jeg er i dag.

For meg var dette en bekreftelse. Vi må alle ta ansvar for egen helse. Det er ingen som kommer og redder deg, du må selv ta stegene og du må selv si ifra. Du kan få masse hjelp, hvis du spør, men du må ta valget! Det er for meg ganske skremmende, og det er ikke lett. Men jeg vil så gjerne at du skal høre dette. Jeg tror nemlig at du har vært i denne situasjonen. Du har kanskje ikke følt deg sett, ikke respektert, ikke trodd?

I morgen skal jeg ha et foredrag over nett der jeg skal lære deg tre steg du kan ta for å forbedre din helse, slik at du kan få energi og glede i din hverdag. Jeg synes dette er så viktig, og jeg har selv trengt å høre dette igjen og igjen for å forstå. Jeg skulle ønske jeg hadde vært åpen for denne kunnskapen før!

Du kan melde deg på her :)

Klem fra meg til deg <3

Fra ME til energi!

 • 03.04.2017 kl. 07:07

God mandagsmorgen kjære deg <3

De siste dagene har det gått i et fra morgen til kveld! Jeg har utrolig mye jobb om dagen og det er bare positivt og gøy!! Dessverre har det blitt så hektisk at jeg rett og slett ikke har rukket å oppdatere bloggen, noe jeg er veldig lei meg for. Bloggen er jo en stor del av hverdagen min og jeg elsker å kunne skrive og dele her. I dag hadde jeg en viktig tanker og den vil jeg gjerne dele med deg. Derfor har jeg laget en kort video til deg :)

 

Her kan du sikre din plass på tirsdagens foredrag!

Tips: På tirsdag skal jeg få til et opptak slik at jeg kan sende ut til alle som var påmeldt. Derfor er det viktig at du melder deg på hvis du vil få med deg foredraget, da har du nemlig mulighet selv om du er opptatt på tirsdag ;)

 

Helene Ragnhild

Velkommen! Jeg heter Helene Ragnhild og har en stor lidenskap for naturlig mat og sunn livsstil, og en bachelorgrad i ernæringsfysiologi. I denne bloggen vil du finne inspirasjon til å leve sunnere, lytte til din egen kropp og finne hverdagslykke. Jeg håper jeg kan inspirere nettopp deg<3 Etter flere år som prøver er jeg endelig gravid! Følg gjerne min reise mot å bli mamma februar 2018 <3 Kontakt: helene.ragnhild@gmail.com

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no