hits

Dette betyr dine cravings

 • 31.05.2016 kl. 06:55

De aller fleste fyser på ulike matvarer, og dette er helt normalt. Likevel er mange av oss såpass distansert fra egen kropp om dagen at det kan være lurt å lytte litt til disse signalene. Jeg har stor tro på at en skal høre på kroppen og gi den det den ønsker. Er du veldig sulten en dag bør du spise, er du mett skal du ikke spise, er du veldig sliten bør du hoppe over den tunge timen på Sats osv. Å komme i kontakt med egen kropp gjør det lettere å tilpasse kosthold og livsstil til egne behov. Dette er noe av det fineste jeg lærer bort, men også det vanskeligste jeg lærer bort.

Det er noen klassiske cravings og i dag tenkte jeg fortelle dere hva de kan være tegn på.

Du fyser på salt

fyser på saltEnten trenger du mer salt i kostholdet ditt eller så er du stresset. Lager du all maten din fra bunne av og spiser mye smoothies og salater, og i tillegg ikke salter maten din kan du faktisk få i deg for lite salt. Minst 70% av saltet Nordmenn får i seg kommer fra ferdigmat, så kuttes denne kuttes det betraktelig på saltet. Når vi er under kronstant stress bruker kroppen mer natium og vi kan oppleve sug for å kompensere. Bruk et uraffinert havsalt eller himalayasalt når du lager mat.

Du fyser på fett

fyser på fettDu får rett og slett ikke i deg nok fett, særlig det mettede. Vi har jo alle blitt fortalt at mettet fett er noe vi bør begrense, men dette er faktisk ikke sant og det er lenge siden vi fant ut at det faktisk ikke er evidens for å komme med denne påstanden. Jeg spiser alle typer fett med unntak av prosesserte planteoljer som solsikke, soya og mais, og transfett selvfølgelig. I stedet velger jeg smør, kokos, olivenolje, fisk, kjøtt, helfete meieriprodukter, nøtter, frø og avokado. Fett er din venn og vil ikke gjøre deg feit!

Du fyser på søtt

fyser på søttDet er flere grunner til at du kan fyse på søtt. En tarm i ubalanse med overvekst av ugunstige bakterier og sopp kan være årsaken. Tarmen din kommuniserer med hjernen din via vagusnerven, og kan være med å påvirke tankene du tenker, er ikke det sprøtt? Hvis du blir oppblåst når du spiser karbohydrater kan det hende at du bør unngå sukker helt i en periode, og fokusere på å hele tarmen din.

Suget kan komme av en underliggende mangel på sink eller kobber. Spis mer proteiner fra kjøtt, fisk og sjømat.

Å fyse på søtt kan også være et tegn på at du får i deg for lite karbohydrater og at kroppen din blir stresset av dette. Spis stivelsesrike grønnsaker som flaskegresskar, gulrøtter og søtpotet.

Ta mitt gratis onlinekurs «Slik blir du kvitt søtsuget» og bli kvitt ditt søtsug!

Du fyser på rødt kjøtt

fyser på rødt kjøttDette kan være et tegn på mangel på jern, zink eller aminosyrer. Spiser du rødt kjøtt regelmessig og du likevel fyser på det kan det være at du sliter med å fordøye kjøtt. Spis kraft og ta tilskudd av gelatin for å balansere aminosyreinntaket ditt og samtidig styrke fordøyelsen din.

Du fyser på sjokolade

I dag lager jeg hjemmelaget råsjokolade på snapchat✨det var så mange som ble med på suppelaging i går, så utrolig gøylegg meg til ved navnet heleneragnhild hvis du vil være med✨ #rawchocolate #chocolate #sjokolade @supernature_supermat #helse #nytelse #antioksidanter #blogger #kjærlighet #raw #melkefri #glutenfree #blodsukker #lowcarb #lowsugar #follow

Dette er jo et kjent problem fro mange, det evige sjokoladesuget. Å fyse på sjokolade kan bety en mangel på magnesium eller kobber. Du kan selvfølgelig spise sjokolade for å tilfredsstille suget, så lenge du velger en sunn variant. Jeg liker å lage sjokolademousse av avokado og råsjokolade, eller lage min egen råsjokolade. Den beste måten å få i seg magnesium er faktisk gjennom huden. Jeg sprayer meg med denne sprayen hver kveld og det opprettholder mine nivåer.

Du fyser på surt (sitron, lime eller eddik)

fyser på surtDette er et klassisk tegn på lav magesyre. Mange tror at vi har lett for å få for høy magesyre og at magesyre generelt er noe negativt. I virkeligheten er denne dyrebare syren essensiell for god fordøyelse, for å bryte ned proteiner, drepe bakterier og ta opp B12. Hvis du har for lite magesyre vil maten ikke bli tilsktrekkelig brutt ned i magesekken. Da blir den liggende og gjære, skape gass og kan faktisk gi deg sure oppstøt. Dette vil også bidra til dårligere fordøyelse videre nedover i tarmen vår. For å øke magesyren anbefaler jeg deg å drikke et glass vann (ikke isvann) med to ts eplecidereddik i 10-20 minutter før hvert måltid.

Å suge på lakris kan forresten være tegn på en ubalanse i binyrene dine forårsaket av stress. Få i deg uraffinert havsalt, drikk nok vann og ta avspenning regelmessig!

Hva fyser du på?

Sukkerfri blbris

 • 30.05.2016 kl. 08:58

Annonselenker

God morgen hjerter! Har dere hatt en fin helg?

sukkerfri blåbæris

Jeg er fortsatt skikkelig dårlig med vond hals, tett nese og feber, men jeg holder humøret oppe for det! På lørdag var jeg på lunsj med min bestevenninne og hennes søster. Vi skal få æren av å være hennes forlovere når hun gifter seg allerede i februar! Jeg synes dette er så utrolig stas, det er virkelig noe stort i livet mitt, det å få være en så stor del av denne prosessen. Jeg gleder meg og har allerede begynt planleggingen.

sukkerfri blåbærisEllers har jeg tatt siste pergotime tablett i dag og skal tilbake til gynekologen på fredag. Det blir spennende å se hvordan disse pillene har påvirket kroppen. Jeg har allerede merket endel symptomer, feber er nok ikke den eneste grunnen til at jeg har vært varm for å si det slik. Humøret mitt har også vært ekstremt flatt. Jeg vet ikke om dette er noe flere har opplevd? Noe av det eneste som har fristet på matfronten er den hjemmelagede isen min. For å gjøre den mer næringsrik har jeg tilsatt litt av hvert, og jeg tenkte jeg kunne dele. Røde bær og greens er ingen god kombinasjon synsmessig, derfor ble det sukkerfri blåbæris. Blåbær er svært rike på antioksidanter så det er jo vinn vinn!

sukkerfri blåbæris

Sukkerfri blåbæris

sukkerfri blåbæris1 dl frosne blåbær

1 dl frosne bringebær

4 frosne jordbær

2 økologiske rå eggeplommer

Et par ss kokosmelk (jeg bruker fra kartong)

1 ss lecithin

1 scoop vaniljeprotein (jeg bruker denne)

1 ts greens

sukkerfri blåbærisHa alle ingrediensene i en blender. Du kan også bruke en kjøkkenmaskin (foodprosessor) eller en stavmikser. Blend isen og stopp maskinen for å røre flere ganger til du har en glatt is. Eggeplommene gir isen masse lettopptakelig næring og isen en fluffy konsistens. Du vil ikke smake dem ;)

sukkerfri blåbærisDu kan fint sløyfe lecithin og greens hvis du ikke har dette. Du kan også bytte proteinpulveret med søtning. Da ville jeg brukt stevia eller fibersirup. Tåler du litt sukker er kokosblomstsukker et naturlig alternativ.

sukkerfri blåbærisHa en fin mandag <3

Sunn mat p budsjett - ukens lesersprsml

 • 29.05.2016 kl. 19:57

ukens spørsmålJeg syns det er veldig morsomt å lage god mat og er opptatt av å spise sunt, men det kan være veldig vanskelig når man skal leve på studentbudsjett. For eksempel nøtter, frø og bær er «kjempedyrt». Har du noen tips om hvordan man kan leve sunt og billig?

Noen ganger tenker jeg på hvordan mine leser ser meg, og ikke minst mitt kosthold. Sistnevnte er jo tross alt en stor del av denne bloggen og det er for å lese om nettopp mat at mange klikker seg inn her. Jeg glemmer ofte at dere ikke ser det jeg ikke deler, for når du deler mye, da glemmer du faktisk hva du snappet og hva du la ut forrige torsdag. Det er faktisk umulig for meg å vise alt, og det er heller ikke noe jeg ønsker. Mitt kosthold er ikke nødvendigvis riktig for andre og det er i hvert fall ikke en perfekt mal andre burde følge. Jeg skriver dette fordi jeg tror veldig mange tror at jeg lever av spirulina og økologisk, gressforet, jomfruvelsignet indrefilet. Det er så langt fra sannheten en kommer. Det er ikke mange måneder siden jeg selv var student, og jeg er fortiden i oppstartsfasen av min lille bedrift. Jeg er dessuten veldig glad i en god deal og veldig lite glad i å sløse penger. Jeg handler på salg og jeg elsker å spare penger. Det meste av kostholdet mitt er helt vanlig mat fra vanlig butikk, men jeg har også bygget meg opp et kjøkken med en del spesialprodukter. Det er mye fordi jeg driver blogg og mye grunnet min enorme interesse for ernæring. Jeg skal lage et innlegg om de viktigste spesialproduktene etterhvert. Du trenger uansett ikke å være som meg, eller å ha masse dyre produkter i handlekurven for å kunne spise sunt.

sunn mat på budsjett

Sunn mat på budsjett

sunn mat på budsjett

Kjøp sesongbasert

sunn mat på budsjettNår ting er i sesong er de langt rimeligere enn ellers. Her kan du få mange kupp! Jeg mener også at vi er skapt for å spise i sesong. Tenk bare på deg selv; har du ikke mer lyst på varm, tung mat på vinteren? Jeg fyser på kraftsuppe, sjokolade og kjøtt om vinteren, mens på sommeren vil jeg ha friske salater, smoothie og mer fisk.

Gå på tilbud

sunn mat på budsjettVed å sjekke tilbudsaviser (de finnes også på nett) kan du se hvor de beste tilbudene er denne uken. Ser jeg at det er tilbud på frukt og grønt kjøper jeg det som er på tilbud og lager det. Ofte har butikker ting som gulrøtter, blomkål og brokkoli på tilbud. Dette er fantastiske grønnsaker som kan lages på mange ulike måter. Det er også lurt å se etter tilbud på kjøtt og fisk. Nøtter og frø har jeg flere ganger funnet på tilbud hos dagligvare, også de økologiske!

Fyll opp fryseren

sunn mat på budsjettJeg har også en sånn irriterende liten fryser, men jeg fyller den likevel med ting jeg finner på tilbud. Noen ganger har for eksempel findus tilbud på fisk og da kjøper jeg inn så vi har. Fisk tiner raskt og er en undervurdert proteinkilde, faktisk en av de beste! Stek i smør så smaker det helt fantastisk! I fryseren min har jeg også brød som jeg har skåret opp. Da kaster vi mye mindre brød og sparer mye penger på det. Husk også at frosne grønnsaker er minst like sunne som de ferske, men langt billigere.

Kjøp ekte mat

sunn mat på budsjettNår kjæresten ber meg ta med en pizza hjem irriterer jeg meg alltid grønn over hvor dyrt det er med ferdigmat. Det samme gjelder alt fra toro, ferdigsalater, skyr, ferdige middager, smoothier, barer osv. Ikke minst gjelder det all den übersunne helsekostmaten. Jeg elsker å prøve nye, sunne ting, men det er ikke noe jeg må ha! Det er en deilig luksus i ny og ne. Det er et alternativ når jeg er på farten, men ikke noe jeg må spise i hverdagen hvis jeg ikke har råd. Kjøp kjøtt, fisk, meieriprodukter og et lass av frukt og grønt. Jeg lover deg at det er sunnere å lage maten selv! På matkurs handler jeg som regel for rundt hundrelappen per persjon og det er tre retters!

Planlegg og skriv handleliste

DSC06003Fristes jeg til en tur på meny etter trening kan det lett bli mye rart som handler i kurven. Jeg må jo unne meg litt godsaker når jeg har vært så flink til å trene? Her blir ofte barer, økologisk ditt og datt, bær, rørosprodukter og nøtter med hjem. Ikke noe galt med noen av disse matvarene, men det kan fort bli dyrt når magen rumler og du bare handler etter hva du har lyst på. Planlegg i steden både ukens måltider (i hvert fall middag) og ukens handleturer. For meg blir det ofte flere turer på butikken fordi jeg trenger ting til oppskrifter til bloggen, men jeg prøver å være flinkere her jeg også!

Let i butikken

DSC06202Hvis du leter litt i butikken kan en ofte finne varer som straks går ut på dato eller har best før dato i dag. På rema har de til og med egne avdelinger for kjøtt som snart går ut. Husk at det er regler som bestemmer datostemplingen, og det aller meste holder et par dager over. Jeg bruker sansene mine for å se om mat har blitt dårlig, ikke en datostempling. Jeg har dessuten venninner som har fått flere kg økologisk kjøtt gratis ved å lete på coop! Finn frem din moderne jeger og sett i gang!

Lag maten (også lunsjen) hjemme

sunn mat på budsjettÅ kjøpe mat ute er sykt dyrt, det er så dyrt at du ikke vil regne på det! Bare se på denne artikkelen, jeg trenger ikke å si mer. Å blende er smoothie selv tar meg seriøst tre minutter. Hva med å slenge middagsrester oppi en boks og ta med det? Suppe er også ypperlig lunsj mat, jeg anbefaler deg å innvestere i en mattermos, så holder du suppen varm.

Bruk hele dyret

sunn mat på budsjettLær deg å koke kraft på bein og du kan nyte helsefremmende kraftsupper. Dette er billig mat som gjør kroppen glad og holder deg mett. Oppi suppen kan du ha de gulrøttene som begynte å se litt slitne ut og den brokkolistilken du ellers ville kastet. Ved å sløse mindre sparer du mye penger.

Lag ting selv

sunn mat på budsjettÅ kjøpe nøttesmør, glutenfrie knekkebrød og smoothier er veldig dyrt i lengden, men du kan spare mye ved å lage selv. I tillegg får du bestemme hva som skal oppi maten helt selv! Det er faktisk ingenting du ikke kan lage hjemme, det er bare å brette opp ermene og begynne å lære seg ting. Alt tar lengre tid i starten, men så raskt du har prøvd ser du hvor lett det er. Hva med hjemmelaget musli eller hjemmelaget nutella?

Har du tips til å handle mat på budsjett? Jeg elsker å høre fra deg <3

Supergrt

 • 29.05.2016 kl. 13:16

Annonse

I anledning supermatens dager er det hele 30% rabatt på all supermat ut helgen på soma.no. Det er siste dagen i dag, så vær raskt ute hvis du vil sikre deg dine favoritter! Her kan du lese innlegget mitt om mine favoritter og hvordan du kan begynne med supermat i din hverdagen.

På torsdag startet jeg dagen min med en time yoga med skjønne Vibeke og grøtfrokost i regi av Supernature. Det finnes jo ikke noe bedre enn å starte dagen med yoga, og for meg som har vært litt i ulage i det siste dagene var dette perfekt. Timen var en ashtanga flow, så relativt tøff, men likevel deilig.

Supergrøt

supergrøtEtter timen var det tid for å fylle på lagrene og frokost stod for tur. Vi fikk være de første i Norge til å smake på Supernatures nyhet, nemlig supergrøt!

supergrøtJeg får hele tiden spørsmål om hva en kan spise når en er ute og reiser, eller har lange dager på skole eller jobb. Dette er faktisk et perfekt alternativ. Denne slenger du bare i vesken også har du havregrøt når sulten melder seg. Jeg kommer i hvert fall til å pakke denne i håndvesken neste gang jeg skal ut og fly. En får jo ikke ha med seg noe med væske i, og da er denne perfekt. Be flyvertinnen fylle koppen med varmt vann også kan du kose deg med varm grøt 30 000 fot over bakken.

supergrøtGrøten er basert på havre og chiafrø som gir en fyldig konsistens og god metthetsfølelse. I tillegg har den selvfølgelig deilig supermat! Alle ingrediensene er økologiske og grøtene er glutenfrie.

supergrøtSelv valgte jeg den grønne som inneholder morbær, kokos og hvetegress, helt fantastisk! Jeg er jo alltid på jakt etter å spise ekstra grønt ;)

supergrøtI tillegg til min grønne favoritt finner du en grøt med kakao og daddel, og en med hirse (jernrikt) goji og tranebær.

supergrøtDenne grøten kan også fint lages kald ved å tilsette vann eller melk. Selv ville jeg hatt i mandelmelk og satt denne i kjøleskapet. Da blir havren lettere å fordøye og mer næringsrik for tarmen din.

supergrøtGrøtene kommer i butikk om noen uker så det er bare å glede seg <3

Gresskarsuppe og rolig helg

 • 27.05.2016 kl. 16:07

God ettermiddag søtinger <3

Tusen takk for så mange søte kommentarer i går, dere er jo så snille! Jeg skal svare på alle i løpet av helgen <3

gresskarsuppeI går hadde jeg besøk av tre nydelige venninner som det var alt for lenge siden jeg hadde sett. Jeg lagde gresskarsuppe med epler og kokosmelk og vi satt i sofaen og skravlet til over ti.

gresskarsuppeDenne suppen er så god og litt annerledes enn de jeg pleier å lage. Jeg har delt den på bloggen før og oppskriften finner du her. Du trenger ikke blender for å lage den, du kan fint bruke stavmikser slik jeg gjorde i går.

gresskarsuppe gresskarsuppeI dag startet jeg dagen med hot mojo på Sats og etter det har jeg egentlig bare jobbet. Jeg gleder meg til en rolig helg med lange morgener og venninneavtaler. Litt jobb skal jeg også få inn, men mest kos!

I morgen skal jeg på lunsj med bestis og henge med en av mine eldste venninner på kvelden. På søndag skal jeg trene med en annen av mine nærmeste. Det er virkelig ikke noe som gjør meg like godt som venninnetid. Husk det, mat er medisin, men å ha det gøy, le og kose seg er veldig bra medisin det også!

gresskarsuppe DSC06228 gresskarsuppeNå skal jeg gå en lang tur med hundene før det blir tacokveld med elskling. Joggebukse, tøfler, taco og tekopp, jatakk!

gresskarsuppeHva skal dere i helgen? <3

Emosjonell berg- og dal-bane

 • 26.05.2016 kl. 18:07

Jeg har jo lovet en oppdatering på hormoner og fertilitet, så here goes. I går var jeg hos gynekologen og fikk da vite at jeg har PCO, det vil si at jeg har endel cyster i eggstokkene mine. Dette er dessverre veldig vanlig for kvinner, særlig etter mange års p-pillebruk. Som jeg har forstått det er disse cystene egg som ikke har blitt ferdig modnet og sluppet slik de skal. Uten eggløsning får vi heller ikke stimulert de riktige hormonene i syklusen vår og en kan få en rekke symptomer. Da jeg var hos gynekolog sist hadde jeg ikke disse cystene og det kan være at p-piller har maskert problemet. P-piller gis faktisk nettopp til dem med PCO for å stimulere en eggløsning.

DSC04437Etter å ha sluttet på p-pillen følte jeg meg helt fantastisk. Kroppen min var rett og slett i balanse og huden, vekten (har alltid vært normal altså, men en kjenner jo godt et par kg opp eller ned) og energien var på topp. Det siste året har jeg opplevd et voldsomt stress med levering av bachelor, å starte for meg selv og endel ting som har skjedd på privaten. Jeg tror dette har bidrat til endringene jeg har merket de siste månedene. Energien har vært dalende og jeg merker at kroppen sliter mer enn vanlig. Den siste måneden har til og med huden min blitt annerledes, og det etter flere år hvor den har vært nesten perfekt.

Jeg skal ærlig innrømme at jeg synes dette er skikkelig kjipt. Jobben min er å lære andre hvordan de skal leve sunnere. Et næringsrikt kosthold, rikelig med bevegelse og kjærlighet til en selv. Jeg har til og med sittet og laget planer til flere nettkunder med PCOS de siste ukene. Særlig etter å ha fått så stor bedring i min egen helse av å legge om kostholdet kjennes det som et nederlag å si at jeg ikke har den beste perioden nå. Likevel mener jeg at det er så viktig å vise at livet ikke er statisk. Det er en reise der en vil ha oppturer og nedturer.

heleneragnhild2Helt siden jeg var liten har jeg slitt enormt med blodsukkeret mitt. Jeg tåler rett og slett ikke sukker og raske karbohydrater, jeg blir sjelven og uvell. Da jeg var liten kunne jeg våkne midt på natten med sjelvende hender og svimmelhet. Mamma og pappa visste jo ikke bedre stakkars og ga meg daim for å få opp blodsukkeret mitt. For snart to år siden var jeg på en samling på skolen der vi gjorde et blodsukkerforsøk. Vi ble delt i to grupper der en gruppe skulle spise havregrøt kokt på melk med masse valnøtter og den andre skulle spise cornflakes med syltetøy, sukker og melk. Vi var alle fastende da vi kom på skolen, og jeg husker at jeg følte meg så uvell.Vi gaflet i oss frokosten (det skulle gå fort for å få målingene nøyaktige) og tok blodsukkeret hvert kvarter. Gruppen som spiste cornflakes fikk naturlig nok en høyere blodsukkerstigning enn oss, men det var bare nesten. Jeg fikk nemlig et blodsukker på over ti, noe som fikk gjennomsnittet i havregrøtgruppen til å stige kraftig. Læreren sa til og med at jeg hadde ødelagt forsøket spøkende, hehe. Jeg har så mange ganger tenkt på denne episoden og hvor rar den var, tåler jeg virkelig karbohydrater så dårlig?

DSC05810Huden har også vært et problem i mange perioder, i tillegg til at jeg har hatt uregelmessig menstruasjon. Nå som jeg også har utvikles disse cystene ser symptombildet mitt ut som polycystisk ovariesyndrom. Jeg tenker at det er mulig at jeg har dette, men at jeg har klart å holde det i sjakk. Det er vanskelig å vite. Uansett er det viktig at jeg er ekstra påpasselig med kosten min fremover. Det beste kostholdet for en med PCOS er et karbohydratredusert kosthold da insulinresistens er en sentral del av symptombildet. Dette betyr egentlig bare at jeg skal fortsette som før, men det gir meg enkstra motivasjon til å holde på vanene mine.

Gynekologen skrev også ut pergotime til meg, og jeg var veldig usikker på om jeg skulle ta de. Dette er en høydose progesteron som skal stimulere til eggløsning. Jeg vil jo helst gjøre alt selv og ha en så holistisk som mulig behandlingsplan. Noen ganger må en også bare innse at en kan trenge litt hjelp, så jeg er villig til å prøve dette og se. Jeg følges tett opp med både blodprøver og ultralyd og det føles bra. Jeg hører gjerne deres erfaringer, det hjelper alltid å høre fra andre som har vært eller som er i samme situasjon. Jeg synes det er vanskelig å snakke om dette, men samtidig har jeg et behov for å være åpen. Jeg har også fått veldig mange tilbakemeldinger på at andre går gjennom det samme, og at de har glede av å lese det jeg skriver. Jeg har fått så mange koselige meldinger på snap og facebook og det hjelper faktisk veldig å ikke føle seg alene <3

Slik bruker du supermat i hverdagen

 • 26.05.2016 kl. 07:55

Adlinks

Jeg er jo supermatfrelst, kanskje ikke så rart etter å ha brukt disse produktene i snart ti år? Jeg er helt sikker på at disse matvarene har gitt meg mye de siste årene, ikke minst har de fått meg gjennom mange tøffe perioder. I anledning supermatens dager har jeg skrevet et innlegg som har blitt spurt om lenge. Mange av dere har gått til innkjøp av supermat, men mangler kanskje både kunnskap og inspirasjon til å bruke de ulike produktene. For meg handler det mye om vaner og ikke minst tilgjengelighet. Da jeg først begynte med supermat kjøpte jeg alt og dumpet i en og samme smoothie. Dette smakte selvfølgelig ikke godt, dessuten reagerte kroppen min ikke så bra. Det kan faktisk bli for mye av det gode, i hvert fall når alt det gode kommer på en gang. Etter mange års utprøving har jeg funnet ut hvilken supermat jeg synes passer i ulik mat. Jeg har funnet mine favorittretter der jeg alltid tilsetter supermaten jeg har tilgjengelig, og i dag skal jeg dele dem med deg!

PS: De neste dagene er det 30% rabatt på supermat på soma.no!

Smoothie

DSC06045Dette er jo favoritten over alle favoritter. Det er så enkelt å lage en god smoothie, du kan ta den med deg på bussen, på jobb eller på skole, eller du kan nyte den på terassen (min favoritt på sommeren). I smoothie tilsetter jeg purely greens eller purely greens max for å få en ekstra boost med grønnsaker. Denne består av et utvalg blader, gresstyper, urter og alger og gir deg masse grønt i en liten skje. For skjønnhet tilsetter jeg ricebran da den er rik på B-vitaminer og vitamin E. Ricebran fra supernature har en nøtteaktig, søt smak som jeg liker veldig godt. For den optimale konsistensen og ekstra fett til hjernen tilsetter jeg lecithin. Dette er en emulgator, det vil si at den blander fett og vann. Dette gjør det mulig å ha en skje kokosolje i smoothien uten at den klumper seg. Jeg har mange smoothier i arkivet og her finner du den på bilde. Her finner dere min resept på god smoothie.

DSC04857

Rå sjokolademousse

DSC07426  En klassiker hos meg er hjemmelaget sjokolademousse med avokado og råkakao. Jeg har delt mange oppskrifter på denne, med mange ulike ingredienser. Supermaten jeg alltid har i er selvfølgelig rått kakaopulver, men også lecithin, ricebran og til og med greens får noen ganger komme oppi. Her er også topping et must!! Her, her og her finner dere mine oppskrifter.

DSC01984Hjemmelaget nicecream

DSC06067Siste skrik i matdillene mine er nicecream, en is laget av veganske ingrediensen. Den klassiske er laget av frosne bananer kjørt i blenderen, men denne gir meg i overkant av blodsukkerstigning og jeg synes den blir litt for søt. Det betyr ikke at det er usunt med banan, men min kropp synes det blir litt mye. Jeg har akkurat delt en oppskrift jeg bare elsker her. Den har jeg laget hver dag siden, noen ganger flere ganger! Her tilsetter jeg lecithin for å få en kremet konsistens.

DSC06088Råsjokolade

DSC03448Kakao er en av mine favoritter uten supermat da kakao inneholder stoffer som stimulerer lykkehormoner og gjør oss gladere. Det er jo en kjent sak at de fleste jenter elsker sjokolade og da er det fantastisk at du kan lage din egen, sunne versjon. Her finner dere oppskrift på snickers uten melk, sukker og gluten, og her finner dere en enkel oppskrift på sjokolade. Jeg elsker gojibær og nøtter i min sjokolade, og salt! Det må jeg bare ha!! I sjokolade liker jeg å bruke ricebran som en del av søtningen, og lecithin for at alle ingrediensene skal blande seg.

DSC03469

Topping

DSC03956Hva hadde alle alternativene over vært uten deilig topping. Dette gir ekstra smak, crunch og næring. Her er favorittene kokoschips, bipollen, kakaonibs, gojibær og supersnack.

supermat

Chlorella er jo min all time favoritt og den tar jeg faktisk i tabletter. Det synes jeg er enklest. Har jeg pulveret hjemme blander jeg det bare i et glass vann og tar som en shot!

Hva er din favorittsupermat??

supermat<3

Flg meg

 • 25.05.2016 kl. 08:21

Hvis du vil fylle med p daglig inspirasjon til nringsrik mat, sunn livsstil og hverdagslykke blir jeg kjempe glad hvis du vil flge meg her:

Snapchat: heleneragnhild

Her deler jeg fremgangsmter, hverdagsglimt og personlige ting

 IMG_0945IMG_0841  IMG_0891

 Instagram: @heleneragnhild

Inspirasjonsbilder og ting som inspirerer meg

 Skjermbilde 2016-08-19 kl. 21.10.53Skjermbilde 2016-08-19 kl. 21.11.07 Skjermbilde 2016-08-19 kl. 21.11.39

Bloglovin

Her kan du flge blogger og f en samleside som viser deg alle nye innlegg fra dine favorittbloggere.

Skjermbilde 2016-08-19 kl. 20.48.39

Youtube

bulletproof kaffe

Her legger jeg ut filmer av oppskrifter, tanker og tips, flere kommer!

friskfraME

Lag deg en fin dag <3

Mine beste tips mot cellulitter

 • 24.05.2016 kl. 20:15

Nå som sommeren nærmer seg vet jeg at det er mange som kvier seg for å gå i shorts og bikini grunnet cellulitter, eller appelsinhud som mange kjenner det som. Den litt knudrete huden bakpå lårene er veldig vanlig og det er noe som de aller fleste opplever i løpet av livet. Jeg har som de fleste andre noe cellulitter, men det har faktisk bedret seg etter at jeg tok i bruk tipsene jeg skal gi deg i dag. Da jeg ble syk og ble sengeliggende fikk jeg cellulitter for første gang. Jeg raste ned i vekt og fikk veldig slapp hud, jeg var innaktiv og sirkulasjonen min var ganske dårlig. Nå er faktisk ting mye bedre og jeg velger å tro at det er fordi jeg har gjort noe riktig. Disse tipsene er absolutt ikke vitenskapelig bevist, men det er ting jeg selv gjør. Ingen av dem er ting jeg har gjort for å fjærne cellulitter alene, men jeg synes at de alle har effekt på nettopp dette (irriterende) problemet.

Jeg må jo bare nevne at ingen burde unngå shorts på grunn av cellulitter, vi må akseptere oss selv og alt det der. Samtidig er det jo lov til å ta noen gode valg for egen kropp og kanskje føle seg litt ekstra snerten i sommer samtidig?

Mine beste tips mot cellulitter

Tung styrke og bevegelse


tips mot cellulitterNår vi trener tung styrke bygger vi muskler og brenner fett. Dette vil faktisk bidra til en strammere kropp og for de aller fleste mindre cellulitter. Det betyr ikke at du på død og liv må pumpe jern, men det betyr at du bør ta i når du trener. Ikke stå med 3 kg på timer på sats og forvent resultater. Å bevege seg mye i hverdagen er en super mate å brenne fett. For meg er dette kombinert med intervalltrening det beste. Når vi brenner fett fra fettcellene vil dette bidra til at slagstoffer som er lagret i fettvevet reduseres, og det kan gi mindre cellulitter.

Tørrbørsting

tips mot cellulitterJeg elsker å tørrbørste og bruker en børste fra bodyshop før hver eneste dusj. Dette setter i gang sirkulasjonen min og kan dermed bidra til at avfallsstoffer lettere slipper fra der de ligger lagret. Det hjelper ikke å tørrbørte i to dager for å se effekt, her m du holde ut over tid. De første gangene blir du rød og det er litt sårt, men det går raskt over. Nå er det en vane jeg har og jeg tenker ikke så mye over det annet enn at jeg synes det er deilig.

Greens

tips mot cellulitterGreens, chlorella og spirulina virker utrensende og kan dermed bidra til mindre slagstoffer i kroppen. Jeg elsker effekten greens har på min kropp og min hud, og jeg merker så godt når jeg ikke har vært så flink til å ta dem (sånn som i det siste). Frem mot sommeren skal jeg pøse på med masse greens og jeg gleder meg til å kjenne energien boble og følelsen av renhet i kroppen. Jeg liker dette greenspulveret, denne spirulinaen og denne chlorellaen (annonselenker).

Velg naturlige produkter

tips mot cellulitterVi kvinner smører oss med flere hundre ulike kjemikalier hver dag og dette tas rett opp av huden din. Dette er ikke skremselspropagange, men tenk bare på hvordan et p-plaster eller ibux-gel virker? Disse kjemikaliene vil påvirke mengden kjemikalier du har i kroppen, og du vet vel hvor disse lagres? I fettvevet selvfølgelig, her vet kroppen at de gjør minst skade.

For meg er det vinn vinn å bruke naturlig produkter på min kropp da både huden, kroppen og lommeboken hopper av glede. Her finner du oppskrift på min favorittolje til huden og under finner du mine beste tips til naturlig hud- og hårpleie.

Kollagen

tips mot cellulitterKollagen og gelatin (kokt kollagen) finner du rikelig av i kraft. Det er faktisk funnet i en studie at inntak av kollagen reduserte cellulitter. Får du ikke i deg kraft ofte kan det være en idé å ta kollagen som tilskudd. Jeg gjør dette selv ved å putte kollagenpulver i smoothies, kaffe, te, hjemmelaget is, iskaffe og sjokolademousse. Du kan også lage geléfigurer ved å bruke gelatin. Da må du ha denne. Har du ikke handlet på iherb før kan du bruke koden NOX480 og få 5$ rabatt på ditt første kjøp.

Selvbruning

Okey, dette vil ikke redusere cellulitter, men det vil redusere hvor synlig de er. Når vi blir brune synes de rett og slett mindre. Det er lite som får meg til å føle meg så fresh som når jeg er brun, men jeg vet jo at det ikke er sunt å sole seg for mye. Da kan selvbruning være tingen, og jeg har selvfølgelig også her funnet meg en favoritt uten skadelige stoffer. Denne serien fra pureskin er basert på sukkerroer og gir en gyllen brunfarge.

Snart skal jeg også dele en skrubb som er spesielt effektiv mot cellulitter, det er bare å følge med :)

Kremet sukkerfri is

 • 23.05.2016 kl. 19:38

Inneholder sponset produkt

Jeg slang sammen sukkerfri is i gr kveld og serverte en bolle til Jon Anders da han kom hjem fra trening. Jeg holdt nesten pusten da han smakte, for jeg var s spent p om dette kunne vre noe for ham ogs. Selv elsket jeg den, men jeg liker alt som inneholder br og kokos. Jeg m jo skryte litt da han faktisk spiste alt og vi kunne kose oss med sunn is sammen! Det er ikke s ofte han har lyst p det sunne jeg lager, ikke fordi det ikke er godt, men fordi det typ ikke smaker cola. S nr noe blir mer enn godkjent hos ham, da vet jeg at jeg m dele det p bloggen!

sukkerfri is

Det har ogs haglet inn snaps med sprsml om oppskriften, og n skal dere ikke mtte vente lenger ;)

sukkerfri is

Sukkerfri is al Helene

20 frosne jordbr

2 dl bringebr

1 ts lecithin (kan slyfes, men gir bedre konsistens)

En scoop vaniljeprotein (jeg bruker dette)*

Kokosmelk til nsket konsistens (jeg brukte aroy-d fra kartong)

sukkerfri is

Kjr alle ingrediensene i en kraftig blender. Begge mine blendere (vitamix og raw fuel fra wilfa) har en slags blande stang som kalles tamper. Den er veldig praktisk nr du skal lage smoothie bowl og is. Du kan ogs bruke en kraftig stavmikser.

Begynn med ca en dl kokosmelk og k mengden mens du blender til du akkurat fr massen til g rundt. Jeg brukte kokosmelk fra kartong, men du kan bruke all type vske. Stopp blenderen for skrape ned kantene hvis det trengs.

sukkerfri is

Server isen umiddelbart! Dette er nok til to gode prosjoner, s halver hvis du lager til n. Jeg toppet med kokos og bipollen. Denne er det bare nyte, min nye favoritt!

Hvis du skal shoppe proteinpulver fr du 10% rabatt ved lage en profil p arnika og legge inn koden 107347 under mine sider ;)

sukkerfri isI dag har jeg jobbet med kurs hele dagen og lagt ut modul 4. Det vil si at vi allerede er i uke 4 ar kurset og det gr som det suser! Jeg gleder meg til tilby flere kurs fremover, for dette synes jeg er s gy! Etter mange timer p stumpen dro jeg p trening fr jeg tok meg en runde p meny. Det er s farlig det, nr en er sulten blir det gjerne alt for tungt drasse hjem i tillegg til alt for dyrt. N har vi akkurat spist middag og koser oss med game of thrones fr det blir tidlig i seng.

Har du ikke ftt mulighet kan du fortsatt ta mitt gratiskurs slik blir du kvitt stsug her.

Nutritional goals - grnnsaker

 • 22.05.2016 kl. 11:38

Jeg føler meg best når jeg spiser sunt, men hva mener jeg egentlig med dette? De fleste vil nok si at jeg spiser veldig sunt hele tiden og at det virker som om jeg aldri skeier ut. Hvor sunt et kosthold er kommer jo helt an på øynene som ser. For de fleste er grovbrød med magerost ansett som sunt, for meg er ikke det riktig mat for min kropp. Ikke fordi denne maten nødvendigvis er usunn, men fordi jeg ikke føler den gir meg noe. Det er hverken spesielt næringsrikt for kroppen eller sansene.

grønnsakerSelv om jeg lager mye sunn mat blir jeg også matlei til tider. Jeg tar raske løsninger og orker ikke alltid å lage middag. Jeg tar det beste valget ut i fra det jeg har tilgjenglig og det jeg har lyst på. For å gjøre det enkelt for meg selv har jeg for eksempel ofte hjemmebakte rundstykker eller brød i fryseren, i tillegg til suppe i kjøleskapet og knekkebrød på benken. Jeg har alltid egg tilgjengelig, frosne bær til smoothie og et sunt proteinpulver. Dermed kan jeg enkelt slenge sammen noe sunt og godt, selv om jeg ikke orker å gjøre mer enn å smøre en skive.

grønnsakerEtter mange år med eksperimentering har jeg funnet ut at jeg trives best med et plantebasert kosthold. For meg vil det si at rundt 70-80% av maten jeg spiser kommer fra grønnsaker, bær, frukt, nøtter, frø, linser og supermat. Resten består av rene stykker fisk, kjøtt og egg, samt noe meieriprodukter. Dette fungerer for meg og min kropp, jeg liker maten og jeg elsker å lage den. For å holde inntaket av særlig grønnsaker høyt har jeg bestemt meg for å ha minst 50% grønnsaker på tallerkenen til hvert måltid. Jeg elsker jo alt som er grønt så det handler mest om å planlegge, samt gidde å lage måltidene.

grønnsaker

Grønnsaker er…

Rike på vitaminer og mineraler

Rike på fiber som gjør oss mette, er godt for tarmen og for utskillelse av avfallsstoffer som hormoner

Innholder mye vann som er gunstig for metthet

Inneholder mye næring i forhold til energi

grønnsakerDet er alltid motiverende med en utfordring og frem mot sommeren har jeg alltid lyst på mye grønt. Jeg craver friske salater, smoothies og wok.

Med mitt nye mål i sikte kunne det ikke passet bedre å starte dagen med denne grønne herligheten til frokost. Her har jeg blendet to stor håndfuller spinat, en halv avokado, en kvart agurk, en kvart frossen banan, 4 isbiter, en scoop vaniljeprotein, greens, lecithin og ricebran med litt vann i blenderen. Jeg helte smoothien i en stor kopp og toppet den med pekannøtter (så digg), kokos og litt bipollen. Når jeg spiser smoothie med skje fungerer fordøyelsen min bedre, prøv det!

grønnsakerHvem er med på å spise mer grønnsaker fremover?

Saturday inspiration

 • 21.05.2016 kl. 11:46

Noen ganger trenger en bare en god dose inspirasjon <3PicMonkey Collage1 PicMonkey Collage3 PicMonkey Collage4 PicMonkey Collage5Bilder fra weheartit.com

Ha en nydelig lørdag søtiser <3

Hvilken kokosmelk skal jeg velge?

 • 20.05.2016 kl. 15:33

Kokosmelk har blitt en populær matvare de siste årene, men hvilken kokosmelk skal en egentlig velge? Vi får nå kjøpt denne melken i både fullfett, lavfett og i kartong. Noen steder er den økologisk og noen steder er den ikke.

Selv kjøper jeg de fleste typer, men jeg prøver å velge varianter med mest mulig kokos og minst mulig tilsetningsstoffer.

Hvilken kokosmelk

hvilken kokosmelkHer om dagen oppdaget jeg denne på bunnpris av alle steder. Den inneholder kun kokos og vann og er derfor et svært godt alternativ i min mening. I tillegg kommer den i kartong, noe jeg velger når jeg har mulighet. Boksmat kan nemlig inneholde hormonforstyrrende stoffer, og selv om jeg ikke er helt petimeter på det tenker jeg at hvorfor ikke velge kartong når en har anledning. Du får også kokosmelk på kartong på endel innvanderbutikker under navnet aroy-d. De finnes til og med i ulike størrelser.

hvilken kokosmelkHvilken kokosmelk jeg anbefaler avhenger av bruken. Skal jeg ha kokosmelk i smoothie velger jeg faktisk ofte lettvarianten. Jeg synes rett og slett at det blir for tungt med den helfete. Jeg anbefaler uansett at du holder deg til et par dl kokosmelk i smoothien og eller bruker vann eller isbiter hvis du vil ha mer væske.

Når jeg lager supper bruker jeg alltid fullfett. Da lar jeg boksen stå i kjøleskapet noen timer og bruker kun den fete delen som legger seg på toppen. «Vannet» som er igjen smaker ofte mer søtt og det ønsker jeg ikke i suppen. Dette setter jeg i en tupparware boks i kjøleskapet og demper i en smoothie eller sjokolademousse senere.

hvilken kokosmelkSå det var dagens lille tips fra meg! Nå har jeg vært på klinikken en tur og er straks klar for helg. Jeg er så veldig stolt av kjæresten min i dag, han har nemlig klart et stort mål han hadde satt seg og jobbet så bra mot! Han blir så sur om jeg avslører hva, men jeg lover å si det etterhvert altså ;) Vi skal i hvert fall feire dette i helgen!!

Ha en nydelig helg fine du, husk å kose deg <3

Hvorfor blir jeg ikke mett?

 • 19.05.2016 kl. 20:10

Har du noen dager der du føler at du bare kan spise og spise, men blir ikke mett? Det kan faktisk være ganske frustrerende å prøve å spise sunt, men samtidig føle at en aldri blir mett. For da blir det også langt lettere å småspise usunne ting eller gå på en «smell». Jeg får faktisk veldig mange spørsmål om nettopp dette, hvor mye vi skal spise. Det er ganske vanskelig fordi som så mye annet så er jo dette veldig individuelt. Hvor mye vi skal spise spise påvirkes av hvor mye vi veier, hvor høye vi er, våre gener, vår forbrenning og mest av alt; hvor mye vi beveger oss. Det vil si, hvor mange kalorier vi skal spise påvirkes av disse tingene. Hvor mye mat du skal spise kommer an på hvilken mat du velger å spise. Spiser du kaloririk mat må du naturligvis spise mindre mengder mat enn om du hadde spist mat med lite kalorier.

Hvorfor blir du ikke mett?Å kun spise mat med lite kalorier er likevel ingen god strategi for å holde seg mett, eller gå ned i vekt hvis det er målet. Vi trenger også maten som naturlig inneholder mer energi, og mange som kun leter etter lavkalori matvarer er nettopp de som sliter med å bli mette. Her er 6 grunner til at du ikke bli mett og hva du kan gjøre for å bli det!

Hvorfor blir du ikke mett?

Hvorfor blir du ikke mett?Du spiser feil mat

Spiser du mye raske karbohydrater vil dette kunne gi deg blodsukkersvingninger. Når blodsukkeret blir lavt er det naturlig for kroppen å gi oss signaler om å spise mat som raskt kan øke blodsukkeret igjen. Derfor får vi ofte lyst på sukker, bakverk, kjeks eller brød. Å spise for å holde blodsukkeret stabilt er en av nøklene til god helse, energi og en stabil vekt.

Du spiser for lite til hovedmåltidene

Prøver du å spare på kaloriene eller rett og slett ikke er særlig sulten til frokost, lunsj og middag ender du lett opp med et økt kaloriinntak mellom måltidene. Særlig kvinner påvirkes av å hoppe over måltider ved at det kan sette igang stressreaksjoner i kroppen. Å spise seg god og mett til både frokost, lunsj og middag er derfor viktig for å holde seg mett gjennom dagen.

Du prøver å slanke deg

Det er helt lov å ønske å gå ned i vekt, men la oss ikke gjøre det på feil måte. Vær så snill å kast dietter som nutrilett og herbalife i søpla og spis ordentlig mat. Nå som vi har det ut av veien er det faktisk viktig at du får i deg nok mat. Når vi sulter kroppen vil kroppen tro at den er i sultkrise. Dette setter igang sulthormoner og du kan få skikkelig ulvehunger. Dette er en av årsakene bak den klassiske slankesmellen. Når du først tar deg en sjokolade eller et kakestykke klarer du ikke å slutte. Kroppen skjønner ikke at du har lyst til å føle deg ekstra vell i bikini, den er kun opptatt av å overleve.

Hvorfor blir du ikke mett?Du har en tarm i ubalanse

Det bor så mange bakterier nede i tarmen din at det er vanskelig å se dem for seg (og kanskje er det likegreit). Disse bakteriene sender mange signaler til hjernen din og påvirker dermed hvordan du tenker og hva du føler. Er disse bakteriene i ubalanse kan du oppleve mer cravings på søt mat, svingende blodsukker og mer sult. Forskning på tarmfloraen vår er enormt spennende og forskere avdekker stadig flere sykdommer og helsetilstander tilknyttet disse rakkerne. Kanskje kan disse bakteriene være grunnen til at vi reagerer så ulikt på mat?

Du er dehydrert

Har du akkurat spist, men fortsatt føler deg sulten kan det faktisk hende du ikke drikker nok vann. Noen ganger blir vi litt forvirret over signalene kroppen sender og kan blande følelsene av tørste og sult. Føler du deg fysen drikk et glass vann og se om du føler deg bedre. Du skal ikke drikke for mye heller, men pass på å få i deg rundt 1,5 liter vann per dag, og mer hvis du trener.

Du har gått for lenge på lavkarbo

Å spise strikt lavkarbo kan faktisk sette sulthormoner ut av spill over tid. Dette gjelder ikke alle, men kjenner du at du konstant er sulten selv om du spiser mye fett kan det hende det er på tide å endre kostholdet litt. Det betyr ikke at du må lesse på med karbohydrater, men spise noen gode kilder til de riktige tidene.

Hvorfor blir du ikke mett?Slik blir du mett

Hvorfor blir du ikke mett?Spis masse grønnsaker

Grønnsaker er rike på fiber, vann, vitaminer og mineraler. De er gunstige for tarmfloraen din og bør inngå i alle kosthold. Jeg spiser helst grønnsaker til alle måltider, da føler jeg meg helt klart best! Her kan du lese mer om hvordan du kan spise mer grønnsaker.

 Spis nok mat til hvert måltid

Spiser du deg mett til frokost er det mindre sannsynlig at du småspiser gjennom dagen. Fokuser på proteiner og fett og ha gjerne grønnsaker også her. Unngå frokostblandinger og søte saker som kun får blodsukkeret ditt til å svinge, og gjør deg trøtt og uopplagt.

Spis riktig fett

Vi trenger fett for å holde oss mette og for å regulere hormonbalansen. Fett senker hastigheten på tømmingen av magesekken vår og får oss dermed til å føle oss mette lenger. Mine favoritter er avokado, kokos, smør, olivenolje, fet fisk, nøtter og frø.

Hvorfor blir du ikke mett?Spis proteiner til hvert måltid

Protein metter mest per gram og koster også kroppen mest å forbrenne. Spis minst et gram protein per gram kroppsvekt og gjerne opp mot to hvis du prøver å gå ned i vekt eller trener mye. Mine favoritter er fisk, egg, kjøtt, meieriprodukter hvis du tåler det, kylling, kalkun og linser.

Spis rotgrønnsaker og søtpotet

Dette er mine favorittkilder til karbohydrat og jeg spiser dem sikkert 4-5 ganger i uken! Jeg liker å spise karbohydrater etter trening og til middag, ikke på dagtid. Dette er bra for søvn, hormoner og energi! Karbohydrat er faktisk viktig for at blant annet leveren vår skal kunne aktivere stoffskiftehormonene våre, og det er ikke farlig å spise dem så lenge du velger de riktige kildene.

Ikke vær for streng

Hvis du prøver å spise 100% riktig og perfekt vil du som oftest ikke holde en sunn livsstil i lengden. Perfeksjonisme er dessuten kjedelig og usexy, ikke vær den jenta! Har du lyst på et knekk sjokolade på en onsdag, spis det, men bare hvis du har lyst. Gi deg selv litt friere tøyler og lov til å spise ting, så blir de plutselig ikke så fristende.

Hvorfor blir du ikke mett?Sliter du med søtsug kan du ta mitt gratiskurs «slik blir du kvitt søtsuget«. Dette er et onlinekurs som går over 5 dager der du får en liten film med meg hver dag. Kurset er som sagt helt gratis og du finner det her.

Glutenfrie fiskepinner

 • 18.05.2016 kl. 21:36

I dag hadde vi glutenfrie fiskepinner til middag, eller lettere sagt hjemmelage fiskekaker. Jeg tror alle oppskriftene her på bloggen er naturlig glutenfrie.

glutenfrie fiskepinnerMamma lærte meg alltid at alle kan briljere på kjøkkenet en gang i blandt, men de ekte kokkene er de som lager hverdagsmaten. Å lage middag hver dag er jeg faktisk fryktelig dårlig til, men jeg prøver å bli flinkere. Det går jo faktisk veldig raskt, det er planleggingen som er nøkkelen.

glutenfrie fiskepinner

Glutenfrie fiskepinner

Etter en tur i svømmehallen (utrolig deilig forresten) slang jeg sammen denne lekre middagen på 1-2-3. Jeg hadde tatt opp kolje fra fryseren, så den var allerede tint og klar. Så skar jeg opp rosenkål og søtpotet og hadde i ovnen. Fisken vendte jeg først i egg vispet med salt og paprikakrydder før jeg dyppet den i sesamfrø. Jeg stekte fiskepinnene i smør mens grønnsakene stod i ovnen.

glutenfrie fiskepinnerVoila! Enkel, men knallgod hverdagsmiddag. Hvit fisk er utrolig sunt, som regel villfanget og billig. Fisk er en fantastisk (og undervurdert) proteinkilde som vi burde spise mye oftene. Jeg steker i smør, panerer eller har litt baconbiter til. Det er populært hos både store og små.

glutenfrie fiskepinnerNaturligvis helt uten gluten, laktose og sukker. Hjemmelaget mat slår ferdigmat ned i støvlene hver eneste gang, både med tanke på pris, smak og helseeffekt. Å lage sin egen mat kommer du bare ikke unna hvis du vil spise sunt ;)

glutenfrie fiskepinnerNå skal jeg straks finne sengen, det blir herlig <3

Hipp hipp hurra

 • 18.05.2016 kl. 08:42

DSC05867Hadde dere en fin dag i går? Vi koste oss masse som alltid og rakk både det ene og det andre. Dagen startet med champagnefrokost hos gode venner på St Hanshaugen før vi tok veien videre til et annet vennepar. Jeg kjente det ble akkurat nok vin på morgenen og var klar for å hente hunder og dra på grilling med familien i Nittedal. Vanligvis tar vi festen videre til Aker Brygge, men i år trengte vi en rolig feiring. Vi kunne jo ikke ønsket oss bedre vær heller, i det hele tatt! Etter mange timer med grilling, dart, strikking (for meg) og kaffe dro vi hjem, ryddet bunad og dress, og kastet oss på sofaen. En deilig dag med andre ord!

DSC05869 DSC05872Perle ser så ruskete ut nå stakkars, men hun skal straks klippes og da orket jeg ikke børte henne så mye. Sløyfe har hun i hvert fall fått!

DSC05873På dager som denne spiser jeg så sjeldent i forhold til det jeg er vant til, men til gjengjeld er det jo så god mat!

DSC05883 DSC05884 DSC05894Verdens kjekkeste <3

DSC05901 DSC05908Bestevenninne Anne <3

DSC05909 DSC05928 DSC05934 DSC05935 DSC05936 DSC05937 DSC05955Elsker disse to!

DSC05960 DSC05961 DSC05965 DSC05967Jon Anders hater å få ting på leppene…

DSC05968 DSC05975I dag stod jeg opp halv seks og luftet hundene så Jon Anders kunne få noen ekstra minutter på morgenen. Det er mye som skjer om dagen og da er det så hyggelig å kunne gjøre noe ekstra for hverandre. Jeg er så glad jeg har denne gutten ved min side, det er helt uerstattelig <3

Nå sitter jeg og jobber for å få unna mail, arbeid, planer til kunder og blogging så jeg kan komme meg på trening. Våren får meg alltid i humør for å trene mer, det er jo helt naturlig egentliglig. Jeg kjenner også at det er veldig godt å fokusere på noe annet enn fertilitet. Jeg prøver å nyte dagene hvor jeg kan gjøre som jeg vil nå, legge opp selv og ikke minst prioritere meg selv. Det varer jo ikke evig!

Gratulerer med dagen

 • 17.05.2016 kl. 07:21

DSC05326Så var vi kommet til den fineste dagen i hele året, som jeg elsker 17 mai! Vi kjører en roligere variant i år, men starter i tradisjon tro med champagnefrokost hos gode venner. Jeg tenkte at i fjor ble min siste 17 mai med champis på en stund, men nå som jeg først kan gjelder det å nyte det!

Jeg har pakket mangosalat med kandiserte valnøtter og vannmelon med fersk mynte. Noe friskt må en jo ha på morgenen, og frukt og grønt er jo så deilig!

DSC05330I år har jeg fått fylt bunadsbeltet mitt og det løfter virkelig bunaden til nye høyder. Egentlig skal en jo være gift for å få gå med belte, men det har ikke jeg tid til å vente på altså. Jeg kombinerer også bunaden med solbriller, litt moderne må en få være på en soldag som denne ;)

DSC05683Etter frokost skal vi kanskje en tur til byen før vi drar på grilling hos familien til Jon Anders. Det er så koselig å kunne ha med hundene, og la dem løpe fritt i solen og kose seg.

DSC05687Jeg håper du får en helt fantastisk dag! Jeg skal i hvert fall spise akkurat det jeg har lyst på, kose meg med venner og familie og kjenne på takknemligheten over å få bo i et land som Norge <3

Nyhet fra supernature

 • 16.05.2016 kl. 18:27

Er du klar for i morgen? Jeg har nettopp vært og svettet ut på min faste mandagstime og skal straks ut og nyte de siste solstrålene. Bunadsskjorten er strøket, sølvet er pusset (jeg bruker varmt vann, salmiakk og zalo, helt genialt!) og hundene er børstet. Perle har allerede fått på seg 17 mai sløyfen sin! Nå kan dagen bare komme <3

DSC05855En av fordelene med å drive blogg er at du får teste ulike produkter når de er helt ferske i butikkhyllene! Disse søte posene er siste slipp fra supernature og inneholder kun tørket frukt og grønt.

DSC05858Vanligvis er jeg ikke så fan av tørket frukt da det ofte inneholder mye sukker og i tillegg er lett å overspise (det er jo veldig godt)! Disse inneholder faktisk 0% tilsatt sukker og er dessuten økologiske.

DSC05859Fruitsnak kommer jeg til å knuse og ha som topping på kaker. Det må du prøve, både fargerikt og utrolig godt! Veggiesnack er perfekt som topping på suppe.

DSC05863Supersnacks er nok fortsatt mine favoritter, men disse er morsomme de også. Har du smakt dem?

Snapchat lately

 • 15.05.2016 kl. 17:40

Jeg har blitt veldig glad i snapchat i det siste og deler bilder hver eneste dag. Her kommer alt fra selfies, hva jeg spiser, bilder av hundene, hva jeg skal trene og tullebilder fra fest. Det er en veldig fin måte å komme i kontakt med alle dere også, siden jeg også kan få se bilder fra deres hverdag. Så ofte jeg kan og husker å gjøre det (skal bli enda flinkere) filmer jeg hvordan jeg lager maten min og viser dere tips og triks til en sunnere hverdag :)

Jeg heter heleneragnhild på snap også hvis du vil følge meg. Her er et lite, tilfeldig utvalg av snapper jeg hadde lagret på telefonen:

IMG_0638Treningsselfie (alltid like flaut å ta, men men)

IMG_0697 IMG_0711Praha med jentene <3

IMG_0732 IMG_0753

Solbrilleprøving

IMG_0756 IMG_0757Mer trening, jeg elsker denne toppen :D

IMG_0763Klinikkarbeid

IMG_0791 IMG_0840Leker med filterne når jeg egentlig skal jobbe…

IMG_0841Jeg tar masse matbilder, men lagrer dem sjeldent!

IMG_0842Fertilitetsprosjektet fortsetter…

IMG_0843Shoppingtips

IMG_0844Peanøttsmør på alt <3

IMG_0851En av mine te favoritter!

IMG_0853Ute på vift

IMG_0862Hos perfect hair på frogner for å bli sommerfin

IMG_0891Klar for konfirmasjon

IMG_0944Endorfinrush etter lørdagstrening på Sats Bislet

IMG_0945Bursdag hos et vennepar

IMG_0946Meg og verdens fineste kjæreste <3

Nå har jeg jobbet i endel timer med kurs og trenger å strekke litt på meg! Treningsfri i dag så det blir en lang tur i solen med Jonna og hundene. I kveld skal vi ha kjærestekveld og lage biff, pastinakk, crispy rosenkål og soppsaus, det blir deilig det! Jeg håper du har en fin pinse!

Ukens sprsml - overspising av sukker og egg i smoothie

 • 14.05.2016 kl. 13:33

Hver uke får jeg masse spørsmål her på bloggen, på mail og på snap. Selv om jeg gjerne skulle svart på alle, strekker rett og slett ikke tiden til. Det blir også veldig mange av de samme spørsmålene, og da må jeg jo svare igjen og igjen. Derfor skal jeg igjen prøve meg på ukens spørsmål. Her vil jeg velge ut et eller flere spørsmål som jeg får og svare på disse :)


DSC04458

Hei ! Inspirerende du ! :) Har kommentert flere ganger, men må bare få si igjen at jeg syntes du er helt utrolig inspirerende, du har åpnet helt nye veier for meg i matveien :) Jeg lurte litt på hva du tenker rundt rå egg i smoothie? Ser det er mange som bruker det, men også et par steder hvor det frarådes. Har du gjort deg noen tanker?

Hei søta! Tusen takk for det <3 Selvfølgelig har jeg det! Det er helt supert å slenge et egg i smoothien din, men gjør du dette ofte bør du faktisk ikke spise hviten. Rå eggehvite inneholder et stoff som kan hemme opptak av b-vitaminet biotin, og det vil vi jo ikke. Dessuten er det mange som reagerer på rå eggehvite. Rå egg i smoothie gir ikke smak, men en deilig fluffy konsistens :)

DSC02706Dette spørsmålet fikk jeg av en jente som først har gått mye ned i vekt, for så å gå noe opp igjen. Jeg synes det var et veldig viktig tema og spurte om jeg kunne dele det med dere.

Jeg er konstant overopptatt av mat og tenker på mat stort sett hele tiden. Jeg har nå skjønt at jeg har en spiseforstyrrelse, og at jeg må ut av den. 
Tror jeg er avhengi av sukker, og har nå prøvd i en uke uten noe som helst søtt og det har gått fint og jeg er veldig stolt over at jeg har klart det. Helt til idag. Tenkte idag at jeg kan jo unne meg en liten sjokolade en gang i uka. Jeg kjøpte den, og det endte med at jeg ikke klarte å stoppe og ville bare ha mer sukker. Så da ble det overspising av søte ting på meg idag igjen. Og nå er jeg helt i kjelleren atter en gang:( Jeg har lest bloggen din i noen år, og heier på kostholdet ditt!!;) Tror du jeg burde kutte ut alt av sukker for å komme meg ut av denne onde sirkelen?

Kjære deg <3 Dette er noe veldig mange kan kjenne seg igjen i, og du er absolutt ikke alene! Jeg mener det er to ting som gjør at vi lett kan havne i dette tankemønsteret. Det ene er tanken om at vi enten er «på» eller «av». Enten så spiser vi sunt, eller så spiser vi usunt. Dette tankemønsteret gjelder gjerne for perioder. Vi setter opp strenge og rigide regimer som vi skal følge med diett og trening. Kommer vi i gang får vi gjerne en slags rus av å klare dette, og føler oss ofte veldig bra. Så går vi på en «smell» og klarer ikke følge opplegget. Da er det lett å falle av og vi sitter igjen med dårlig samvittighet og føles oss ofte mislykket.

Det andre tankemønsteret kaller jeg for svart/hvit-tankegang. Dette handler om at vi tenker alt eller ingen ting. Har vi først begynt å spise noe usunt, så er det lett å tenke at da er hele dagen ødelagt. Da kan vi likesågodt ta flere kakestykker, for dagen er jo ødelagt. Så kan vi heller ha en helt «ren» dag i morgen. Dette høres ekstremt ut for noen, og kanskje gjelder det ikke deg, men disse tankene er utrolig vanlige!

For å komme ut av dette er det viktig å forstå at selv om noe mat er langt sunnere enn annen mat, og endel mat er direkte usunn (i hvert fall  min mening), skjønner ikke kroppen om du spiser perfekt eller ikke. Vi må få i oss nok kalorier og vi må få i oss nok næringsstoffer. For å finne denne balansen synes jeg det er lettest å spise masse grønnsaker, mye fisk, mye egg, noe kjøtt, noe meieriprodukter, bær, frukt, nøtter, frø og belgfrukter. Altså det vi kan kalle «naturlig mat». Jeg fokuserer på at jeg skal få i meg mye næring til hvert måltid, både i form av proteiner, fett og noe karbohydrater. Ved å spise balanserte måltider og fokusere på all den deilige sunne maten jeg vil gi kroppen min, blir det ikke så mye plass til godteri, raske karbohydrater og sjokolade.

DSC04518Jeg trives best med å spise veldig sunt, men hvis jeg spiser noe som ikke passer inn i det vanlige kostholdet prøver jeg å ikke stresser med det. Nettopp fordi alt handler om balanse. Skulle jeg vært perfekt hele tiden ville jeg bare falt av. Ingen er perfekte, og perfeksjon er dessuten kjedelig!

Dette er jo den beste måten å tenke på og noe jeg jobber med! Det er her jeg innrømmer at jeg ikke er perfekt og at jeg noen ganger stresser med å a spist usunt. Men jeg jobber med meg selv og det kan du også gjøre.

Når det gjelder sukker og overspising vil jeg likevel komme med et råd. Føler du at du ikke kan spise sukker uten å overspise, ikke gjør det. Bestem deg for noe annet du kan gjøre for å unne deg noe. Det er ingen tvang til å spise sjokolade på lørdager, særlig ikke hvis dette får oss til å føle ubehag. Kjøp deg en blomsterbukett, en kurv jordbær eller ta en kaffe med en venninne. Søk også hjelp til å få et bedre forhold til mat, det er du verdt <3

Mine beste studietips

 • 11.05.2016 kl. 19:57

Siden jeg vet at mange av mine søte lesere er studenter tenkte jeg at en repost av denne bloggposten kunne være fin nå :) Som skrevet under er disse prinsippene like bra for deg som sitter med andre arbiedsoppgaver som skal gjennomføres. Jeg skal i hvert fall gjenopplive noen av disse vanene i mitt liv :D

Mine beste studietips

DSC05622Nå som jeg er ferdig med bachelor i ernæringsfysiologi har jeg blitt spurt om å skrive en artikkel med mine beste studietips for Bjørknes Høyskole. Jeg vil gjerne dele dette på bloggen også, da jeg vet at mange av leserne mine er studenter :) Tusen takk for så mange gode ord rundt resultatene mine, dere er topp!

Interessen min for ernæring begynte da jeg var svært ung, og da jeg gikk i 9. klasse bestemte jeg meg for å bli ernæringsfysiolog. Jeg har alltid vært skoleflink og hatt gode karakterer, så det å komme inn var ingen sak. Da jeg ble syk som 17 åring ble ikke skoleplanene helt som jeg hadde tenkt. Etter en haug med feilbeskjeder endte jeg opp med å bruke 7 år på å ta videregående, inkludert et år på BI. Da jeg var ferdig ville ikke NAV at jeg skulle studere videre, de støtter i utgangspunktet ikke utdanning hvis en er under 26. Jeg ga meg ikke, og fikk etter mange runder gjennom at det var dette jeg skulle. Jeg begynte på bachelor med blanke ark, men med en skrantende helse og min søsters nydiagnostiserte kreft ble det for mye. Heldigvis kunne jeg studere over nett og det ble redningen for meg. Nå sitter jeg her med et vitnemål med kun A’er, og prøver å forstå hvordan jeg har klart det. Jeg har jobbet, jeg har prioritert og jeg har vært flink, samtidig er jeg ingen lesehest. Jeg har ikke sittet 8 timer per dag og jeg har ikke lest mye dagen før eksamen. Da jeg var syk gikk ikke det, ble det to timer var jeg veldig heldig, og dagen før dagen måtte jeg hvile.

Som nettstudent har jeg hatt stor frihet til å legge opp dagene selv. Jon Anders har jobbet skift og det har vært koselig å kunne ta fri på dagtid noen dager med ham, trene klokken 11 når ingen andre er på senteret og ta helt fri når det har passet meg. Jeg har lest fra sengen i flere måneder da formen var dårlig og jeg har lest på radiumhospitalet da Jenny lå der. Jeg har fått studiene til å passe inn i min hverdag, og det kan du også.

Selv om det er mange fordeler med nettstudier byr det også på utfordringer. Studietiden sies ofte å være den beste tiden i ditt liv. En har stor frihet og en møter mange nye venner som en tilbringer utallige timer med, i forelesning, på lesesal og på vorspiel. Min studietid har ikke vært helt slik. Jeg begynte på bachelor som stedlig student, men etter konstatert tilbakefall av ME måtte jeg endre kurs og bli nettstudent. Hadde jeg kunnet velge hadde jeg studert ved en skole, da jeg er sosial og tror at en får mer ut av å være fysisk til stede når en skal lære. Jeg er veldig heldig som har mange gode venner fra før, men jeg skal ikke lyve, jeg har vært mye alene med bøkene de siste årene. Studievenner er gull og det er lettere å komme gjennom når dere er flere. Jeg er en person som liker å gjøre det beste ut av situasjonen jeg er i, og jeg velger derfor å se på det positive ved å være nettstudent. For det å kunne studere over nett er faktisk helt topp. Det gir både syke som meg, småbarnsforeldre, mennesker i full jobb og toppidrettsutøvere mulighet til å ta en utdannelse uansett hvor de befinner seg, og i det tempoet de ønsker. Har du nett har du skolen med deg!

Overgangen til studielivet er tøft for mange, da du ikke blir fulgt opp på samme måte og får fullt ansvar for egen læring. Skal du lykkes som nettstudent kreves det mer av deg. Du må være mer strukturert og ha større disiplin, og det er faktisk ikke for alle. Når det er sagt er det mye en kan lære, og du kan også studere over nett, så lenge du har de riktige verktøyene og den riktige motivasjonen. Studietipsene mine passer for alle, uansett om du studerer på skole eller fra sofaen. Det er også disse prinsippene jeg tar med meg videre i arbeidslivet :)studietipsBestem deg

Hvorfor skal du ta denne utdannelsen? Hva ønsker du å bruke den til? Det er viktig å ha svar på disse spørsmålene før du starter. Sett deg også godt inn i hva utdannelsen går ut på. Les om de ulike fagene for å forstå hva du skal lære. Mange satt i førsteklasse i kjemitimen og klaget, de hadde jo kommet for å lære om mat. Lite visste de at vi ikke skulle ha matkunnskapet hele det første året. Når du er forberedt er det så mye lettere å finne motivasjon til å komme gjennom fagene du synes er mindre morsomme. Når du vet hvorfor du valgte akkurat dette studiet kan du tenke på det når motivasjonen er på bunn. Husk hvorfor du startet!

Gjør litt hver dag

Vi overestimerer hvor mye vi kan gjøre på en dag og underestimerer hva vi kan få til på et år. Å gjøre litt hver dag blir faktisk veldig mye i lengden. Jeg leser stort sett hver eneste dag, selv om det  blir mer noen dager enn andre. Det koster faktisk ikke så mye å ta en time lørdag morgen, også kan du gå på kafé med god samvittighet etterpå. Tar du et par timer på søndag er det letter å begynne en ny uke på mandag. Jeg tar meg også helt fri innimellom, men jevnt over har jeg lest litt hver dag. Det viser seg at det blir lettere å huske og forstå ting når vi lærer litt og litt. Hjernen klarer rett og slett ikke å få med seg alt på en gang. Derfor fungerer skippertak dårlig. Når jeg ikke er motivert for en dag med lesing sier jeg til meg selv; «bare les litt». Jeg setter meg ned og jobber i ti minutter. Ofte blir jeg sittende mye lenger. Leser du en time om dagen blir det mye i lengden! Det er selvfølgelig forskjeller på hvor mye en må lese, noen trenger mer tid enn andre og det er helt greit. Finn ut hvor mye du må gjøre for å forstå stoffet og sett av tid hver dag.

Unngå skippertak

Denne henger litt sammen med punktet over, men fortjener et eget avsnitt. Stoffet du jobber med kontinuerlig vil alltid sitte bedre enn det du nipugget i går. Å sitte dagen før eksamen med en liter kaffe og alle bøkene forran deg er ikke lurt. Jeg setter meg mål om å være gjennom alt pensum en måned før eksamen. Det er ikke alltid jeg rekker dette, men jeg har uansett noen uker der jeg repeterer. Dagen før eksamen leser jeg kanskje et par timer, men jeg slapper av på kvelden. Jeg legger meg tidlig og sover godt vel viten om at jeg er klar for morgendagen. Dette er også det som er best for hjernen min. Vi klarer jo ikke å tenke klart når vi er stresset og slitne. På eksamen er en uthvilt kropp mye viktigere enn en ekstra time med pugging.studietips

Ikke utsett, begynn i dag

Les på det vanskelige pensumet til du har forstått det og begynn på de store oppgavene med en gang du får dem. Ikke utsett, det finnes ingen bedre annledning. Når du har mestret og levert i tide, kjenn på den godfølelsen. Når vi får en innlevering på skolen begynner jeg i god tid. Ofte lager jeg forside og skriver alle overskriftene i en artikkel for eksempel. Da har jeg begynt. Ikke la store prosjekter ligge og vokse i hodet ditt. Kom igang, og husk; litt hver dag!

Organiser og lag delmål

Mange blir overveldet av å begynne med nye fag. Det er masse pensum og du fatter ikke hvordan du skal komme gjennom det. På slutten av semesteret har du jo plutselig vært gjennom mye, og forhåpentligvis rundet pensum og kan det meste. For å klare det har du måttet jobbe systematisk og sette deg delmål. Her hjelper skolen deg ofte. Selv om innleveringer kan virke slitsomme, tvinger de oss til å gå i dybden og jobbe med pensum. Jeg har lært mye av innleveringer, selv om jeg kun har valgt å levere de obligatoriske. Innleveringer gir deg en mulighet til å ligge godt an i pensum så jeg anbefaler deg å følge tidsfristene som blir satt opp. Se dem gjerne som en mulighet til å lære, i stedet for en byrde.

Varier kildene dine

Når det er vanskelig å få teken på noe synes jeg det hjelper å lese det fra ulike kilder. Jeg har brukt bøker, nettportalen til skolen og artikler vi har fått, men også youtubefilmer og artikler skrevet på nett. Å se ting fra ulike vinkler gir deg bedre oversikt over fagene, i tillegg blir du mindre lei. Husk bare at du ikke kan stole blindt på alt du leser på internett ;)studietips

Vær praktisk

Vi lærer lite hvis vi bare sitter med nesen i en bok, vi må også bruke kunnskapen i praksis. Gjør alle oppgaver skolen lager og ikke minst prøveeksamen. Det er ofte spørsmål fra forelesning eller prøveeksamen går igjen på selve eksamen, og da vet du jo allerede svaret. I tillegg hjelper oppgaver hjernen din å selv fordøye pensum, og du ender med en bedre forståelse enn om du kun hadde lest.

Ha et morgenrituale

Uansett om du er stedlig student eller jobber på nett er det lurt å ha et morgenrituale. Hver morgen gjør jeg det samme når jeg står opp. Blant annet skriver jeg ned tre ting jeg er takknemlig for og tre mål jeg har for dagen. Det høres cheesy ut, men det fungerer fordi det gir deg en positiv og fokusert start. Ikke sett flere enn tre mål og la målene være så konkrete som mulig. Det kan for eksempel være at du skal skrive resultatdelen av en oppgave eller at du skal jobbe deg gjennom x antall sider. Ikke gjør noe annet før du har gjort de tre målene for dagen. En god morgenrutine er faktisk en av tingene som går igjen hos suksessrike mennesker og jeg lover at det vil gi deg resultater.

Spis næringsrikt

Med min grad kan jeg jo ikke la være å nevne dette. Uten mat og drikke duger helten ikke, og for meg har gode rutiner rundt mat vært alfa og omega. Start dagen med nok protein og fett som gir deg jevn energi til lange dager. Pakk en god matpakke, gjerne to, som du kan glede deg til. Fargerike salater, suppe på termos, smoothie, hjemmebakt brød med proteinrikt pålegg og nøtter er mine favoritter på farten. Matpakke trenger ikke være kjedelig, og kan både spare deg for unødvendig pengebruk og gi deg bedre helse.studietips

Fysisk aktivitet

Å sitte på rumpen hele dagen er ikke godt for hverken hjernekapasiteten din eller kroppen forøvrig. Opp og stå ut og gå, hver dag! Sitter du på lesesal, ta trappene opp og ned når du skal kjøpe kaffe. I min venninnegjeng har vi byttet jentekveld med jentetur. Da slår du tre fluer i en smekk, du får frisk luft, aktivitet og skravling i et. Slik rekker du til og med å være sosial i eksamenstiden. Å få svettet ordentlig ut hjelper når en er frustrert og skolelei, og fysisk aktivitet har faktisk vist seg å være stressdempende for hjernen.

Kos deg

Gjør lesing til noe hyggelig! Ha det ryddig rundt deg og husk pauser. Sitter du mye hjemme kan du henge opp fine bilder, tenne lys og lese med en kopp te. Fokuser på hvor koselig det er å sitte på lesesalen, ikke på at du skulle ønsker du hadde fri. Med et positivt fokus blir det mye lettere å komme gjennom pensum, og gjennom skal du uansett, så du kan like så godt gjøre det beste ut av det!studietips

Jeg håper noen av disse tipsene kan hjelpe deg enten du sitter og leser til eksamen før jul, eller du skal begynne studiene i det nye året. Husk at det skal være gøy å studere også, og jo flinkere du er til å strukturere hverdagen din, jo mer fri får du! Resultatene du får i løpet av studietiden kan åpne dører for deg, men tenk også hvor viktig det er å faktisk lære. Det er kunnskapen du akkumulerer i løpet av disse årene som skal gjøre deg til en ressurs i arbeidslivet. Happy lesing :D

Koffeinfri iskaffe

 • 10.05.2016 kl. 16:48

Herlighet for et vær! Det er jo katastrofe å sitte inne forran macen på en slik dag, men slik er nå voksenlivet. Etter mange år som nettstudent har jeg fått pleiet brunfargen hver eneste vår. Jeg har ligget ute i kun trusa med notater, smoothie og koffeinfri iskaffe, det var livet! Jeg kan ikke si at jeg savner puggingen, men resten kunne jeg tenkt meg på en dag som denne. Heldigvis har jeg bestemt at det skal bli tidenes sommer i år!! Her snakker vi soling, grilling, badehuset, sene kvelder med venner og nattbading <3

I dag får jeg kose meg med iskaffen…

koffeinfri iskaffe  På grunn av denne hormonbalansen jeg driver å maser om prøver jeg å redusere kaffedrikkingen. Jeg drikker fortsatt et par kopper per dag, men velger da koffeinfri. I tillegg har jeg min kjære dandyblend som er en god erstatter for alle som ikke skal ha kaffe. Dette er et pulver som er laget av blant annet løvetann. Det har en rik, kremet smak som jeg elsker. Ut i fra hvor mange snaps jeg har fått av dere virker det som om dere digger den dere også. Det er som sagt perfekt om du ikke skal ha for mye kaffe, enten du bare er obs på det, er gravid eller ammer.

Dandyblend finner du her og med koden NOX480 får du 5-10$ i rabatt på ditt første kjøp på iherb.

koffeinfri iskaffeJeg har allerede delt oppskriften min på bulletproof med dandyblend, og i dag deler jeg en iskaffevariant.

koffeinfri iskaffe

Koffeinfri iskaffe

2 dl mandelmelk

2-3 ss dandyblend

6 isbiter

2 ss kollagen (kan sløyfes, men er supersunt og gjør iskaffen mer fyldig)

en ss fløte hvis du liker sånt

Ha alt i blenderen og blend i vei. Du kan tilsette et par dråper stevia hvis du liker den søt :)

koffeinfri iskaffeNam nam <3

Derfor spiser jeg ikke havregrt til frokost

 • 09.05.2016 kl. 20:45

Hei og hopp alle sammen! Beklager sen oppdatering fra meg i dag. Jeg ligger litt etter skjema, men sånn er det bare av og til. Jeg regner med at mange av dere tilgir meg, kanskje er dere fortsatt ute og nyter varmen?

omelettI dag tenkte jeg å nevne hvorfor jeg ikke spiser havregrøt til frokost, eller rettere sagt hvorfor jeg spiser egg, cottage cheese eller en blodsukkervennlig smoothie i stedet. Når vi våkner om morgenen har vi fastet gjennom natten og kroppen er i fettforbrenningsmodus. Dette innebærer også at et hormon som heter kortisol er høyt. Dette er vår naturlige biorytme og slik vi ønsker at det skal være. Når vi spiser karbohydrater øker dette blodsukkeret som igjen stimulerer til insulinutskillelse. Dette hemmer videre fettforbrenning og får musklene våre til å brenne sukker i stedet for fett.

omelettDette er ikke farlig, men du kan maksimere forbrenningen din ved å fortsette forbrenninen av fett utover dagen. Det vil også støtte opp de riktige kortisolnivåene, som er viktig for energi og stress. Dette gjør du ved å innta et måltid med protein og fett om morgenen.

omelettMine favoritter er som sagt egg i alle varianter, omelett, på knekkebrød eller som pannekaker. Noen ganger spiser jeg også cottage cheese med kefir, bær og kokosolje, eller smoothie :) Når jeg spiser slik får jeg mer energi, blir mindre oppblåst og sover bedre!

omelettHva spiser du til frokost?

Gratistrening og nedlastninger til deg

 • 08.05.2016 kl. 13:03

Bli sukkerfri

Ta mitt 5 dagers minikurs helt gratis og bli kvitt ditt sukkersug! Jeg lrer deg bli en sukkerdetektiv, om matvarene som demper stsug og hvordan du kan finne din balanse. Du fr en liten film fra meg i din innboks hver dag i 5 dager, og du kan se filmene sp mange ganger du vil!

Kom i gang i dag ved klikke p bilde under!

Den store stningsguiden

Lurer du p hvilke stningsstoffer du kan nyte, og hvilke du br holde deg unna? I denne guiden viser jeg deg mine anbefalinger, slik at du kan ta de beste valgene for din kropp. Du trenger faktisk ikke unng alt stt, selv om du kutter sukkeret.

Du finner den store stningsguiden ved klikke p bilde under :)

Den store kraftguiden

Kraft er styrkende for hud, hr, negler, tarmceller og ledd. Det virker betennelsesdempende, gir fantastisk smak og lindrer tarmer  som sliter. I denne guiden lrer du alt du trenger for nyte nringsrik, styrkende kraft du ogs!

Du finner den store kraftguiden ved klikke p bilde under!

Magesyretesten

En rekke fordyelsesproblemer som oppblst mage, halsbrann, sure oppstt, tung fordyelse og raping kommer faktisk av for lite magesyre, ikke for lite. Vi trenger magesyre for bryte ned maten og for at signaliseringen i fordyelsen skal fungere optimalt. Ta magesyretesten i dag og finn ut om dette gjelder deg!

Du finner testen ved trykke p bildet under :)

Tarmtesten

Har du hrt om lekk tarm? Hvis ikke er det p tide finne ut om din tarm kan vre lekk! Dette kan nemlig bidra til en lang rekke helseplager. Du kan lese mer om lekk tarm her og her kan du laste ned tarmtesten! Du kan ogs trykke p bilde over for komme rett til testen.

Klemmer fra Helene :D

Lrdagstips

 • 07.05.2016 kl. 07:47

Siden jeg akkurat skrev om peanøttsmør og et tips til hvordan du kunne bruke det, tenkte jeg at jeg kunne komme med enda et. Jeg har flere ganger puttet en skje nøttesmør i grøten min. Måten det smelter inn er ganske nærme magisk, rett og slett en ny vri på det klassiske smørøyet. De siste dagene har jeg også dumpet en skje oppi min hverdagsfavoritt, en blaning av cottage cheese og kefir med bær, stevia, kokosolje og frø/nøtter. Det fungerer akkurat like godt som i grøt, nam!

DSC05493Jeg stod opp før solen i dag for å jobbe, så veldig hverdagsstemning kan du si. Samtidig tenker jeg at dette er i en periode. Å, som jeg gledet meg til å begynne å jobbe da jeg studerte. Da skal jeg ha helt fri tenkte jeg. Så startet jeg for meg selv og endte opp med å jobbe mer enn før, og til enda rarere tider! Heldigvis er det for å følge drømmen, men jeg tror alle grûndere kjenner på dette innimellom.

DSC05488Etter at jeg er ferdig med dagens arbeid skal jeg få trent (jeg skal!), før turen går hjem til malmøya for middag og kos. Bunaden skal gjøres klar til konfirmasjon i morgen, om jeg gleder meg! Jeg elsker å ha på bunad <3

DSC05484Jeg håper du nyter lørdagen din søteste! Tusen takk for at dere er så gode om dagen, sender så mange søte snaps og kommentarer! Ikke alltid jeg får svart på alle snaps, også fordi jeg ikke kan være tilgjenglig 24/7, men jeg leser alle <3

Ikke spr

 • 06.05.2016 kl. 08:08

DSC05633Jeg har alltid vært glad i barn. Da jeg var liten selv ble jeg overlykkelig om jeg fikk sitte med en baby på fanget, leke med de små eller trille vogn. Da jeg fikk lillesøster som 5 åring ville jeg både legge, skifte bleie og fortalte alle som ville høre på at dette var min baby. Jeg smiler og snakker med babyer på kafé, jeg kjenner til alle vognmerkene og jeg kan stikke et babyplagg.

I alle år har jeg tenkt at jeg skal være en ung mor. Den første i jentegjengen og den første i søskenflokken. Lenge før nyforelsketperioden var over hadde vi snakket om at vi ønsket oss dette. Til og med navnene hadde vi klare.

DSC05566Jeg har aldri vært desperat etter å bli gravid, men jeg har gledet meg. Da studiene gikk mot slutten sluttet jeg på p-pillen. Jeg tenkte at jeg skulle balansere hormonene mine og da ville jeg bli gravid med en gang vi prøvde. Det viste jeg å ta litt lenger tid enn det, jeg balanserer nemlig enda jeg.

Jeg er fortsatt ikke desperat. Jeg tenker at det kommer til å skje den dagen kroppen min er klar. Jeg håper selvfølgelig den dagen er før heller enn sent, men jeg stresser ikke. Frem til da prøver jeg så godt jeg an å være snill mot kroppen, gi den det den trenger og jobbe mot balanse.

DSC05543Denne opplevelsen har gjort noe med meg. Da jeg valgte å skrive om det på bloggen tenkte jeg ikke så mye over det. Responsen jeg fikk har vist meg noe annet. Dette er et veldig privat tema som få snakker om, særlig åpent. Det er en hel verden av kvinner der ute som opplever det samme. En verden av folikkelfaser, eggløsningstester og venting. Noen kvinner som skriver til meg har prøvd i flere år. Mange har opplevd spontanaborter.

DSC05564Før tenkte jeg ikke på dette. Jeg tenkte ikke på disse kvinnene. Hvor alene de føler seg, og hvor håpløst det kan føles. Å se andre bli gravide uten at de en gang ønsket det. En venninne av meg sa her om dagen at hun aldri la merke til barnevogner og store mager før hun selv ble gravid, selv ser jeg dem hver dag.

Å få spørsmålet; «når skal dere da?». «Det er bare å sette i gang». Før synes jeg dette bare var stas, nå kjennes jeg det helt ned i magen. Du vet faktisk ikke om kvinnen du spør har prøvd i et år. Kanskje har hun hatt en spontanabort. Kanskje kan hun ikke bli gravid.

Noe å tenke over neste gang du spør…

Enkel middag - glutenfri wrap

 • 05.05.2016 kl. 20:20

Jeg har skrevet om Bfree glutenfri wrap på bloggen før, men nå har de kommet med en ny variant. Denne innholder både quinoa og chia og smaker i min mening bedre enn den første de lagde.

Jeg ble først glutenfri i 2007 og da var det ikke mange alternativer på butikken. Det er utrolig hvor mye ting har endret seg. Nå synes jeg det er veldig lett å unngå.

glutenfri wrapIngredienslisten på denne er ganske bra, og langt bedre enn det meste du finner i glutenfriavdelingen. Jeg har laget wraps selv mange ganger av både kikertmel og egg, men disse er også et fint alternativ. De er nok smaksmessig det nærmeste du kommer de vanlige tortillalefsene, men langt sunnere. Derfor er disse et fint alternativ også for dem som ikke er glutenfrie.

glutenfri wrapJeg har sett disse wrapsene på meny, men kjøpte de faktisk på røtter på St. Hanshaugen. Der kostet de  100 kroner, mens de på meny kostet 66. Prisen på meny er høy nok spør du meg, skjerpings røtter! Jeg fikk også tips av en søt leser at de finner i Sverige.

Glutenfri wrap

glutenfri wrapHer har jeg fylt wrapsen med laksefilet, babyleafblanding og mango. På de nederste bildene hadde jeg også paprika.

glutenfri wrapDe er selvfølgelig også perfekt til taco, kylling, eller hva som helst annet du har lyst på. Her er det kun fantasien som setter grenser. Jeg er faktisk veldig enkel i matveien og liker få, rene smaker fremfor sauser osv. Jeg kunne likevel tenke meg litt rømme hadde vært deilig her, rødløk for deg som liker det og avkado selvfølgelig. Spirer elsker jeg i wraps, det gir crunch!

glutenfri wrapHusk å varme wrapsen, da smaker den helt klart best!

glutenfri wrapI går var jeg hos en venninne og drakk litt vin, så koselig! Selv om det var en relativt rolig kveld og vi ikke dro ut våknet jeg i dag og følte meg helt elendig. De kan rett og slett ikke ha vært alkoholen alene, kanskje det kom fordi jeg har jobbet veldig mye i det siste. Det har gått i et og jeg har sovet alt for lite.

glutenfri wrapHeldigvis føler jeg meg mye bedre og jeg er klar for en ny, full dag i morgen <3

En av mine favorittsnacks

 • 04.05.2016 kl. 19:07

Peanøttsmør

peanøttsmørEn av mine favorittsnacks er denne noe uvanlige kombinasjonen. Du kjøper rett og slett et peanøttsmør uten andre ingredienser enn peanøtter og eventuelt salt, en pakke selleristenger og vips, snacks i en fei!

peanøttsmør peanøttsmørDette er noe jeg spiste da jeg var liten og bodde i USA. Det kalles ofte ants on a log, og skal da ha rosiner festet i peanøttsmøret. Da ser det jo ut som maur på en pinne!

peanøttsmørPeanøttsmør inneholder både sunt fett, proteiner, fiber og kalium. Det er den ultimate treningsmaten og jeg elsker det! 2 ss inneholder 7 gram protein og 2 gram fiber, ikke værst som en liten snack eller boost i smoothien. Noen snakker om at peanøtt ikke er en nøtt, men en belgfrukt, og at vi derfor ikke skal spise den. Jeg tenker at det går helt fint, hold deg til et par ss et par dager i uken så går det fint. Vi burde ikke spise noe i overdrevne mengder, variasjon er tingen!

peanøttsmør og selleriEn annen ting som er veldig godt er mørk sjokolade med peanøttsmør, gjerne med en kopp kaffe til. Da koser jeg meg da!

peanøttsmør og selleriDette er min favoritt og jeg finner den som regel både på rema, copp, meny, kiwi osv. Jeg elsker den crunchy versjonen, men det finnes også en som er helt smooth.

peanøttsmør og selleriHar du ikke testet peanøttsmør i smoothie må du gjøre det! Jeg har fått masse snaps fra dere i det siste med bilder av denne smoothien. Det virker som om mange av dere har like dilla på den som meg, den er jo så digg!

peanøttsmør og selleriNå skal jeg på vinkveld med noen fine venninner (må jo drikke vin mens jeg fortsatt kan). Deilig å kunne være litt spontan, kjøpe med en flaske rosé og ha kvalitetstid med de nærmeste. Jeg lover å svare på kommentarer i morgen!

Nyt godværet og fridagen i morgen søtiser <3

Juice eller smoothie?

 • 03.05.2016 kl. 17:16

Et spørsmål jeg får veldig mye er om vi bør drikke juice eller smoothie. Dette er et veldig fint spørsmål, og som de aller fleste spørsmål jeg får er svaret; det kommer an på! Jeg har skrevet litt om begge alternativene også kan du velge hvilken som passer best til deg, og ikke minst til hvilken tid.

Juice eller smoothie?

juice eller smoothie

Smoothie

juice eller smoothieNår vi lager smoothie putter vi ulike ingredienser i en blender og kjører alt til en fin masse.

juice eller smoothie

Fordeler:

Det går raskt å slenge sammen

Du beholder fiberet og får dermed fordelene av dette

Det er mindre oppvask

Du kan tilsette fett, protein, supermat osv

Smoothie er mer mettende

Mindre avfall

juice eller smoothie

Ulemper:

Hvis du putter alt for mange ingredienser i smoothien kan den bli hard for magen din å fordøye. Det er også viktig at du ikke sluker den for fort. Når all maten kommer ned i magen i full fart får magesekken sjokk og nedbrytningen av næringsstoffene kan bli forstyrret. Pass derfor på at du drikker smoothie sakte, eventuelt lager den tykkere og spiser den med skje. Du bør også unngå å blande for mange ingredienser for eksempel tre typer frukt, proteinpulver fra myse, masse frø og masse forskjellige grønnsaker i en og samme smoothie.

De som sliter med fordøyelsen kan slite med å fordøye smoothie selv om det er blendet.

Juice

juice eller smoothieNår vi juicer putter vi frukt og grønt i en juicepresse som fjerner fiberet slik at vi sitter igjen med juicen.

juice eller smoothie

Fordeler

Næringsstoffene blir raskt tatt opp

Endel av fiberet (det uløselige) er fjernet noe som gjør juice lett fordøyelig

Å drikke juice gir fordøyelsen en pause

Du kan få i deg store mengder grønnsaker

Du kan få i deg næringsstoffene fra grønnsakene du vanligvis ikke tåler

juice eller smoothie

Ulemper

Det dannes mer avfall (du kan eventuelt bruke dette i brød, kjeks og knekkebrød, men da må du fjerne kjernehus og skall før du juicer)

Det tar lengre tid og gir mer oppvask

Metter dårligere

Koster som regel mer å lage

Gir rask blodsukkerstigning hvis den lages feil

juice eller smoothie

Både smoothie og juice inngår i mitt kosthold, men jeg må si at smoothie er favoritten. Smoothie kan jeg bruke som et helt måltid, mens jeg bruker juice som en oppkvikker, gjerne før trening. Jeg elsker likevel å lage grønnsaksjuicer da de gir meg masse energi. Jeg lager dem da med minst 70% grønt og resten frukt. Juice kan være terapautisk ved fordøyelsesplager og en dag med juice kan gi fordøyelsen en hvil og økt velvære.

Min favorittjuice

juice eller smoothieEn agurk

En sitron (fjærn skallet hvis ikke økologisk)

En håndfull mynte (gjerne marokkansk) eller en bit ingefær

Noen stilker stangselleri

En neve spinat eller grønnkål

1/2 – 1 grønt eple

juice eller smoothieNår vil jeg gjerne høre, hva er din favoritt? Smoothie eller juice?

Tilskuddet for lengre hr

 • 01.05.2016 kl. 20:25

Tilskuddet for lengre hår Tilskuddet for lengre hårJeg får utrolig mange spørsmål om dette med tilskudd for hud og lengre hår. Vi jenter er jo opptatt av håret vårt, jeg er i hvert fall det. Da jeg var syk vokste ikke håret mitt og jeg mistet masse hår, sørlig forran i ansiktet (hallo viker). Nå vokser det og jeg har lengre hår enn aldri før!

Tilskuddet for lengre hår   Det sies at hår, hud og negler er det siste som får næring fra maten vi spiser. Dette er rett og slett fordi dette er strukturer som ikke er livsviktige for oss. Hvis de indre organene våre trenger vitaminer er det ikke så farlig om håret lider litt.

Tilskuddet for lengre hårSelv har jeg som sagt merket stor forbedring på både hud, hår og negler ved å spise et næringsrikt kosthold. Mitt kosthold er rikt på proteiner og kvalitetsfett, og inneholder mengder av grønnsaker, bær og noe frukt. I tillegg spiser jeg supermat som chlorella, lever, kollagen og ricebran.

Tilskuddet for lengre hårI det siste har jeg testet et produkt som jeg kom over på nett. Dette er en komponent som kan regenerere kollagenet ditt og dermed bidra til vakrere hud, hår og negler. Dette må jo være uslåelig i kombinasjon med kollagen som jeg allerede tar.

Tilskuddet for lengre hårJeg leste reviews på iHerb og alle skryter uhemmet av dette, så jeg måtte prøve. Du putter noen dråper i vann to ganger om dagen, drikker og skyller ned med vann etterpå. Det smaker ikke så mye, klarer ikke helt beskrive smaken. Ikke vondt, men heller ikke godt. Jeg synes ikke at det er vanskelig å ta i hvert fall :)

Tilskuddet for lengre hårDu finner biosil her og kollagenet jeg bruker her. Har du ikke handlet på iherb før kan du bruke koden NOX480 og få 5-10% på ditt første kjøp.

Tilskuddet for lengre hårHusk at du ikke kan bruke kollagen til å lage gelé, da må du ha gelatin! Kollagen løser seg opp i all væske og kan tilsettes kaffe, te, vann eller smoothies.

Tilskuddet for lengre hårJeg håper du har hatt en god søndag og 1. mai. Jeg har jobbet i hele dag, men slik er det når en jobber for seg selv. Jeg har spilt inn videoleksjoner for kurset mitt, det er virkelig helt utrolig hva en kan gjøre over nett. Nå skal jeg ta på meg sko, jakke og komme meg ut en tur med hundene. Med meg tar jeg Gry og Sara, perfekt avkobling etter en lang dag!

Helene Ragnhild

Velkommen! Jeg heter Helene Ragnhild og har en stor lidenskap for naturlig mat og sunn livsstil, og en bachelorgrad i ernringsfysiologi. I denne bloggen vil du finne inspirasjon til leve sunnere, lytte til din egen kropp og finne hverdagslykke. Jeg hper jeg kan inspirere nettopp deg<3 Etter flere r som prver er jeg endelig gravid! Flg gjerne min reise mot bli mamma februar 2018 <3 Kontakt: helene.ragnhild@gmail.com

Sk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no