Er jeg gravid?

 • 31.05.2017 kl. 07:41

Tusen takk for roen du har gitt meg de siste dagene <3

Jeg er virkelig ikke flink til å holde på hemmeligheter, og fordi jeg har verdens søteste lesere som jeg føler vil meg så utrolig vel føles det helt naturlig å dele et av de største øyeblikkene i livet mitt med dere. Filmen sier vel mer enn 1000 ord <3Jeg skal bli mamma <3

Har egget festet seg?

 • 29.05.2017 kl. 16:25

Tusen følelser i sving - og et gullegg <3


 

<3

En helg i vakuum

 • 28.05.2017 kl. 20:00

De siste dagene har vært fulle av følelser og spenning. I morgen tidlig skal vi til fürst og ta blodprøve, og senere på dagen skal fertilitetssenteret ringe! Tenk det!! Før jeg deler noe om hvordan det har gått vil jeg bruke litt tid til å fordøye nyheten, men i mellomtiden vil jeg dele noen filmer jeg har laget om prosessen. Som sagt vet jeg at mange synes det er spennende å følge med, og ikke minst vet jeg at mange setter pris på å høre mine erfaringer. Det er jo mye en skal gjennom i en ivf-runde, mange følelser og mye informasjon. Ikke finner en all info heller, og det er tusen forskjellige tips og råd der ute.

Tusen takk til alle som sender meg varme tanker og godfølelse - jeg setter så pris på det <3

Jeg lover at jeg snart er tilbake med ernæringsprat og helsemas!

Klem fra Helene <3

Vårt første IVF forsøk

 • 25.05.2017 kl. 09:57

I går var en lang dag med maling i leiligheten, turer til maxbo, kjøp på finn.no og styr med hundene. Da jeg til slutt kom hjem til den nye leiligheten klikket hundene totalt fordi de hadde vært alene. Dere kan tro jeg slet med å få løftet inn to nattbord mens jeg tok hånd om to gale hunder. Det hele endte med at Kokos løp ut av leiligheten og ut gjennom den åpne døren med meg løpende etter. Heldigvis var det en familie som stod litt utenfor som ville hilse så han løp rett til dem og ikke ut i gata!! Ikke bra med sånt stress altså :p

Det ble altså ingen tid til noen oppdatering her i går, jeg var rett og slett alt for sliten og akkurat nå må jeg sette kroppen først. Det jeg har å vise i dag er den nyeste youtubefilmen jeg har laget. Jeg har filmet litt gjennom prosessen, både for min egen del og for alle de som går gjennom det samme. Jeg har sett masse filmer på youtube om IVF, men ingen på norsk så jeg ville lage. Jeg har kviet meg for å legge dem ut, men nå har jeg bestemt meg for å kjøre på. Hvorfor ikke?

Jeg håper du liker den <3

Er du venn med tarmen din?

 • 23.05.2017 kl. 15:47

En leser sendte meg denne søte filmen og jeg måtte dele med dere :) tusen takk for denne oppmuntringen!Jeg måtte le da den ene bakterien døde rundt 2.02 i filmen :(

I tillegg til å spise fermentert mat elsker jeg kraft for å hele tarmer i ubalanse! Har du ikke lastet ned den store kraftguiden min er det på tide, du finner den her, helt gratis!

 

Når skal vi dele ivf-resultatet?

 • 22.05.2017 kl. 18:52

God mandag <3

Som jeg elsker å stå opp tidlig og få ting gjort, finnes det noen bedre start på uken? En treningsøkt hadde kanskje vært enda bedre, men akkurat nå er ikke det aktuelt ;)

Jeg er nå godt i gang med rugingen og for hver dag som går skal jeg innrømme at angsten stiger. I natt drømte jeg både at klinikken ringte og sa at jeg var gravid, og det motsatte. Symptomer har jeg ikke hatt så mye av, litt menssmerter innimellom, litt stikninger og vonde pupper, men det er som forventet ved bruk av progesteronstøtte.

Fantastisk og sååå skummelt å håpe at dette lille frøet har festet seg <3

En ting jeg får mange spørsmål om og tenker endel på selv er når jeg vil dele nyheten, uansett utfall. Jeg tror jo at det var det jeg gjorde feil sist, jeg delte for raskt. Jeg følte at jeg skyldte alle som spurte et svar. Selv om jeg vet at det menes godt oppleves det stressende å få så mange spørsmål, og det kan også føles irriterende at andre mener de har rett til å vite når jeg skal teste eller hva resultatet er.

Jeg ønsker å dele denne reisen, samtidig må jeg ta vare må meg selv oppi det hele!

Det vi har kommet frem til er at kun Jon Anders og jeg skal vite det først. Så skal vi fortelle familie og nære venner. Fordi alle i vår omgangskrets vet at vi prøver blir det en alt for lang ringerunde om jeg skal kontakte alle, men de nærmeste ønsker jeg ikke at skal få vite det gjennom bloggen, men personlig eller via tlf. Når jeg føler meg klar vil jeg dele på bloggen <3

Hvordan gjorde du det?

Dagene går sakte, det er sikkert! Men i dag har jeg vært hos min coach for å få hjelp til å sortere tanker og finne ut hvordan jeg skal strukturere dagene fremover. Når du går til coach finner du svarene i deg selv, og det er helt sykt hvor bra det fungerer. Når jeg føler meg helt lost kan jeg via hjelp fra Tove finne ut hva jeg kan gjøre for å få det bedre <3

Soho urban eatery

 • 21.05.2017 kl. 19:57

For noen uker siden var jeg på en nydelig kafé helt på toppen av oslo city med min venninne Maria. Hun er nesten like opptatt av sunn mat som meg, og søsteren hennes har begynt å jobbe her. På denne kafén får du både varme supper, salater, kaker, bakst og andre retter, og alt er sunt og innbydende. Vi gikk for brokkolisuppe med surdeigsbrød og raw pistasjkake, nam!

Bildene snakker for seg selv ;)Jeg håper du har hatt en helt super søndag! Vi har malt i leiligheten, gått tur i skogen med hundene også har jeg faktisk sovet litt. Jeg er ganske trøtt for tiden, også har jeg masse følelser inni meg hele tiden, hehe. Dagene går så sakte mot test, men i morgen skal jeg besøke min kjære coach. Jeg kjente at jeg trengte henne nå, for å få hjelp til å takle ventingen.

Så utrolig koselig å treffe mange herlige lesere i går <3 dere er best! Fortsett å send gode tanker, det gjør meg så glad <3

Leiligheten vår - videoblogg

 • 19.05.2017 kl. 09:47

Bli med inn i oppussingskaos i den nye leiligheten vår!

Jeg elsker å se før og etter bilder, rett og slett fordi jeg ikke er så flink til å se for meg hvor annerledes og fint ting kan bli. Jeg ville derfor filme en snutt til deg der du kan se rundt i leiligheten FØR den er ferdig og full av møbler. Ikke minst er det koselig å kunne se tilbake på :)

Nå skal jeg dra og male lille rommet et strøk og jobbe litt mellom slagene, sånn er livet når du kan jobbe overalt med nett! I kveld skal jeg på fest med jentene, så denne helgen blir bra. Rugedagene går saakte, men med mye å gjøre og gode venner hjelper det i hvert fall mye på humøret <3

Ha en nydelig fredag fine du <3

 

 

Sukkerfrie sitron cupcakes

 • 18.05.2017 kl. 15:57

Jeg håper du hadde en fantastisk 17. mai i går? Jeg startet dagen med frokost hos gode venner og der holdt jeg meg helt til ettermiddagen. På kvelden tok jeg en tur på grilling med mamma og pappa. Rolig og veldig koselig. Jon Anders måtte dessverre lese til eksamen som han skulle ha i dag, så det var litt leit.

Jeg følte meg litt midt i mellom der jeg satt i all skålingen. Nå som jeg ruger skal jeg holde meg helt unna alkohol, og uten at det er noe problem i seg selv kjenner jeg at det blir litt rart? Jeg kjenner meg litt mellom fest og barnetog i år rett og slett, men dette er det siste året vårt uten barn har vi bestemt, krysser fingrene <3

Jeg bestemte meg for å bake i siste liten, og da tyr jeg alltid til kakemiks fra funksjonellmat. Både som cupcakes og kake blir den kjempe god. Favoritten er gulrot, men denne gangen ville jeg teste sitron, og den ble kjempe god! Alle ble borte i løpet av kvelden, dessuten er de uten både gluten, sukker og laktose, perfekt for sensitive mager.

Sukkerfri cupcakes med smak av sitron

En pakke kakemiks fra funksjonell mat

4 egg

1/2 dl smør eller olje

1,5 dl vann

Saft og skall fra en økologisk sitron

Bland alle ingrediensene godt i en bolle før du tilsetter kakemiksen. Tilsett litt og litt og rør godt så det ikke klumper seg.

Når du river sitronskallet er det viktig at du kun tar det grønne og ikke det hvite, det smaker nemlig bittert.

Fordel røren i cupcakesformer og stek i ca 2-25 minutter på 175 grader. Følg godt med så de ikke brenner seg.

Glasur med kremost

170 gram (ca en pakke) philidelphia (jeg brukte laktosefri)

50 gram smør

Noen ss sukrin

Vaniljepulver (kan sløyfes)

Miks ingrediensene med en mikser og pynt i vei. Jeg fikk ikke til rosene på disse i år, så da ble det en litt mer naturell pynting, hehe ;)

Bare så det er sagt synes jeg ikke det er noen krise å spise sukker på 17. mai, men jeg liker å ha et bedre alternativ. Det finnes jo så mange fantastiske alternativer så for meg er valget ganske enkelt!

Vil du lære hvilke søtningsstoffer jeg anbefaler og hvilke jeg unngår kan du lese det i den store søtningsguiden min her!


 

Gravid til det motsatte er bevist <3

 • 16.05.2017 kl. 18:05

I går var en stor dag, forhåpentligvis starten på noe nytt og spennende <3

Nå er jeg offisielt i rugeperioden og venter spent på resultatet av vårt ivf-forsøk. Innsett gikk kjempe fint, det var ikke vondt, men veldig emosjonelt. Jeg var faktisk ikke forberedt på dette, men akkurat da vi hadde satt inn egget trillet tårene. Hele prosessen er som en blanding av angst og glede. Tanken på at jeg er gravid nå - til det motsatte er bevist er så fin. Samtidig er jeg livredd for den store skuffelsen som vil komme hvis det ikke fester seg.


De første rundene med sprøyter delte jeg tett, og det føltes så fint. Grunnen til at jeg sluttet var rett og slett ventetiden. Snapper og kommentarer om når jeg skulle teste og om jeg var gravid, da jeg selv gikk og ventet ble for tøft. Også fordi at da skuffelsen kom, gjorde disse kommentarene så utrolig vondt. Enda verre var de som sa "bedre lykke neste gang" ti minutter etter skuffelsen.

Likevel har jeg alltid sagt at hvis jeg føler at det er riktig, vil jeg dele. Nå føles det riktig. Jeg har vokst utrolig mye på disse årene, og står sterkere i meg selv. Dermed tørr jeg også være mer sårbar. Sårbar = mot, husker du?

Jeg tørr å så at jeg blir knust om det ikke går. Jeg kommer til å klare det, men jeg ønsker ingenting mer i hele verden enn at dette skal gå nå. Det er skummelt å si høyt. Å innrømme at jeg ser for meg hvordan det skal føles, å få den telefonen fra klinikken. Å innrede babyrommet i hodet, og velge ut faddere.

Selv om jeg ikke ville ønsket noen å måtte gå gjennom denne prosessen er det en ting som er spesielt med ivf. Du får se babyen din fra sekundet det ligger i livmoren, det var spesielt det! Jonna tok både bilde og film, så vi kunne ha <3Hvis forsøket går veien er denne lille, lysende prikken vår baby, lille L <3

En telefon fra klinikken

 • 14.05.2017 kl. 14:44

Jeg startet lørdagen med et møte som jeg gleder meg til å fortelle dere mer om! Da jeg dro fra møtet så jeg at jeg hadde fått en tlf fra fertilitetssenteret og jeg kjente panikken bre seg i bilen. På fredag morgen ringte de og fortalte at et av våre tre egg hadde blitt ordentlig befruktet, og at det snart skulle settes tilbake. Et gullegg!

Jeg hadde ikke ventet en tlf på lørdag og da tenkte jeg at jeg straks måtte forberede meg på at egget hadde sluttet å utvikle seg. Herregud, som om det går an å forberede seg på skuffelser, lærer jeg aldri? Jeg ringte Jonna og sa at jeg ikke turte å ringte tilbake, men så måtte jeg jo bare gjøre det. Så da satt jeg i bilen og ringte da.

Heldigvis kunne jeg puste lettet ut. De hadde bare glemt å si at jeg ville bli ringt i går for å få vite hvordan det gikk. Gullegget deler seg optimalt, tenk det!!

Jeg er egentlig en veldig rolig person, som klarer å ta ting som de kommer. Akkurat når det gjelder dette kjenner jeg at det ikke gjelder. I går hadde jeg så menssmerter at jeg var sikker på at hele forsøket skulle gå i vasken. At slimhinnen skulle blø ut før jeg i det hele tatt fikk satt inn embryo. Er det noen som har noe erfaringer med dette? Jeg prøvde selvfølgelig å google, men kunne ikke finne en eneste kvinne som hadde opplevd dette, så da fikk jeg slå meg til ro med det.

Det er vel en blanding av hormoner og det at dette betyr så ekstremt mye for oss. Det er helt utrolig å tenke på at det kan være vår baby som ligger og deler seg nå <3

Nå er jeg i leiligheten og styrer litt. Det er så deilig å ha leiligheten, selv om tankene mine selvfølgelig konstant ligger på forsøket. Ha en fin søndag fine du <3

7 grunner til at du ikke går ned i vekt

 • 12.05.2017 kl. 07:48

Veldig mange av de jeg møter ønsker å gå ned i vekt, uten å ha lykkes med det. Selv om vekt har blitt et alt for stort fokus i samfunnet vårt, synes jeg det er viktig å kunne gi gode råd til de som søker etter dem. Det finnes dessverre utrolig mye tulleråd som enten ikke fungerer i lengden, eller som er direkte skadelig! Nå som sommeren er på vei er det helt naturlig å kjenne at en har lyst til å føle seg vel på stranden og i mindre klær, og uten at dette blir noe hovedfokus hos meg her på bloggen vil jeg gjerne belyse temaet litt.

Jeg tenker at det ikke er en løsning å aldri snakke om vekt, fordi vi er opptatt av det uansett. Jeg innrømmer at jeg er opptatt av vekt selv, i den grad at jeg har lyst til å ha en stabil vekt jeg trives med, uten å måtte slanke meg for å holde den. Jeg har selv gått i mange feller på veien, og ved å dele disse håper jeg å hjelpe andre.

7 GRUNNER TIL AT DU IKKE GÅR NED I VEKT

DU SETTER FOR HØYE MÅL

Det tar tid å gå ned i vekt, i hvert fall hvis vektnedgangen skal være varig. Dette kommer av at det tar lang tid å endre vaner. For de aller fleste er det lurt å ikke gå for hardt ut, men gjøre små endringer i hverdagen. Over tid hvis disse endringene gi store resultater! Hvis du forventer å gå ned ti kg på 8 uker er du nesten dømt til å mislykkes, hva skjer da med mestring og motivasjon? Sett et overkommelig mål, og fokuser gjerne på hvordan klærne dine sitter og hvordan du ser ut i stedet for vekten!

DU TRØSTESPISER

De fleste av oss er oppvokst med mat som en stor del av føelseslivet. Vi fikk is da vi skulle kose oss, ekstra digg mat ved høytider og kanskje en sjokolade som trøst? Dette kan prege hvordan vi spiser som voksne. Når vi opplever en vond følelse, kan det kjennes godt å spise. Da får vi tankene over på noe annet. Dette temaet krever et eget innlegg, men hvis du kjenner deg igjen kommer du langt ved å identifisere problemet. Da har du gjort et stort steg mot å endre vanene dine.

DU LETER KONSTANT ETTER DEN RIKTIGE DIETTEN

Her hadde du meg i mange år! Vegansk, paleo, lavkarbo, lavfett, fitnessinspirert diett, faste, you name it! Ingen av dem ga langvarige resultater og alle fikk meg til å føle et savn etter visse matvarer. Nå unngår jeg å definere kostholdet mitt, rett og slett fordi det ikke gir meg noe som helst! Jeg spiser det jeg har lyst på, fordi jeg har lyst på masse sunt mat. Noen ganger spiser jeg usunn mat og det går også fint! Det er mer enn bra nok!

DU HATER KROPPEN DIN

Du kan ikke slanke deg glad eller lykkelig! Stol på meg, jeg vet! Jeg sier ikke at du ikke kan få det bedre med deg selv om du går ned i vekt, men hvis du tror at en slank kropp er nøkkelen til lykke tar du feil. Å akseptere kroppen din er et av de store stegene på vei til bedre helse. Vi har jo bare en kropp, og vi må jobbe med deg og ikke mot den for å komme i mål.

DU SER PÅ MAT SOM FIENDEN

Ved å bytte fokuset fra "hvordan få i meg minst mulig kalorier" til "hvordan gi kroppen min riktig næring" gikk jeg faktisk ned i vekt! Jeg begynte å se på mat som mer enn tall, karbohydrat og fett og mer som byggeklosser kroppen trengte for å blir sterk og frisk. Da ble det ikke så fristende med dobbel null yoghurt, proteinfluff og eggehviteomelett. Hel mat, nærmest mulig naturen ga kroppen min alt den trengte, og den sluttet å hige etter mat.

DU SOVER FOR LITE ELLER DÅRLIG

Forskning har vist gang på gang at stress og dårlig søvn øker apetitten. Har du merket hvordan du får mer søtsug når du har sovet dårlig eller har en stressende dag på jobb? Blandet med mange kpper kaffe gir ikke dette noen god hormonellbalanse i kroppen. Prioriter god søvn så godt du kan, det er minst like viktig som hva du spiser!

DU LYTTER IKKE TIL KROPPEN

Kroppen din er smart og den sier faktisk ifra hva den trenger. Hvis du har spist en stor helgefrokost har du mest sannsynlig ikke lyst på mer mat bare noen timer senere. Hvis du har trent mye en uke kan kroppen din fortelle deg at den trenger mer mat. Vi jenter trenger ofte litt mer mat rundt mensen.

Hvis du virkelig lytter kan du til og med kjenne på kroppen hva den trenger. Fyser du på iskrem kan det hende du trenger mer fett, fyser du på brødbakst; prøv mer karbohydrater fra søtpotet og banan. Er du egentlig mett, men fysen? Ring en venninne, gå en raskt tur eller lag en kopp te <3

P.S. Husk at det er ikke selve vekten som er poenget! Målebånd og hvordan klærne sitter er et mye bedre mål på kroppssammensetning enn vekt ;)

Gjør egguttak vondt?

 • 11.05.2017 kl. 21:00

Da var mitt aller første og forhåpentligvis siste egguttak unnagjort på fertilitetssenteret. Vi måtte møte klokken 08.00 i dag morres og siden Jon Anders hadde eksamen i dag fikk han bare levert det han skulle før han måtte dra. Jeg synes det gikk fint å være alene, selv om vi selvfølgelig begge skulle ønske at han kunne vært med. Jeg var skikkelig nervøs før inngrepet, kanskje fordi jeg hadde hørt endel om hvor vondt det kunne være, men mest fordi jeg var så redd de ikke skulle få ut et eneste egg.

Først fikk jeg smertestillende og fikk snakke med sykepleier. Så fikk jeg en seng der jeg kunne ligge og slappe av før jeg skulle ta en beroligende medisin. Jeg hadde med meg avspenningsfilene mine på telefonen og følte meg mye bedre etter å ha hørt på den i et kvarter. Da jeg gikk bort til behandlingsrommet hadde jeg til og med fått sove 20 minutter og følte meg døsig rolig.

Processed with VSCO with a6 presetUnder selve inngrepet kunne jeg kjenne bittelitt trykk, men det var virkelig ikke smertefullt i det hele tatt. Jeg er derfor så glad jeg ikke har gått og gruet meg etter skrekkhistoriene, for det hadde jo vært helt unødvendig. Jeg tenkte at gjør det vondt så får det bare gjøre det, det er verdt det!

Etter inngrepet lå jeg og hvilte, før jeg fikk besøk fra labben med nyhetene. Av 4 eggposer fikk vi ut 3 egg, som vi var fornøyd med!! Jeg synes det er litt skummelt å skrive det, akkurat som om jeg da bekrefter min største frykt og sårbarhet. At ingen av eggene skal bli befruktet. Og selv om de blir det, vil de dele seg? Jeg som ikke liker gambling en gang, dette er bare så skummelt!! Hadde jeg hatt mange hadde det kanskje føltes bedre, men så sier de at de ikke ville stimulere så hardt og at eggene mest sannsynlig har bedre kvalitet når det kommer få. Ikke minst blir slimhinnen bedre da!

Allerede i morgen vet vi litt mer heldigvis, også får det jo bare gå som det går. Ingen ting jeg får gjort med det nå, annet enn å krysse fingrene for at kvaliteten er god og at de har det fint der de ligger <3

Hvordan opplevde du ditt egguttak?

Glutenfri falafel på 1-2-3

 • 09.05.2017 kl. 19:00

Det som er sikkert er at det er deilig å ha masse å tenke på om dagen, selv om jeg innrømmer at veien inn på google er kort! Taket på soverommet har fått et strøk i dag, og det kommer til å bli så fint! Malingen i stuen er helt ferdig og hvis du vil se bilde kan du se det på snappen til kostholdsdamene <3

Her om dagen testet jeg ut hjemmelaget falafel fra det glutenfrie verkstedet. Utrolig godt og så enkelt å lage. Porsjonen er enorm, så her har du mat til flere dager, det lover jeg!!

Jeg kjøpte min på rema, men jeg har sett de flere steder. Det eneste du trenger er kokende vann og posen, også kan du bare følge anvisningen på pakken. Dette er mettende og sammenlignet med ferdig falafel er disse uten skadelige vegetabilske oljer, og selvfølgelig gluten!

Vi var for late til å steke boller, men lagde i stedet en slags burger, hehe. Det ble servert med halloumisalat <3
 

Hvordan går det med eggene?

 • 08.05.2017 kl. 21:05

Dette spørsmålet har jeg fått mange ganger i dag, og selv om det kan høres utrolig rart ut har det jo blitt helt naturlig for meg. En prøverørsprosess er utrolig spennende med både oppturer og nedturer, og det er aldri garantier. Jeg har vært helt sjelven i hele dag fordi jeg var så spent på veien videre.

På fredag hadde kun to av eggene mine blitt større. Da måtte vi bare vente på ny kontroll i dag for å se hvordan resten av eggene hadde utviklet seg, for hadde det ikke kommet flere hadde vi ikke gjort en ivf. Da hadde jeg fått eggløsningssprøyte også hadde vi gjort resten av jobben hjemme. Heldigvis viste det seg at flere egg hadde vokst seg til i dag, nok til at vi i hvertfall ikke kan prøve hjemme. Selv om det ikke er kjempe mange trenger en faktisk kun et, derfor velger vi å kjøre på! Det er jo som sagt ingen garantier, og noen av dere har skrevet til meg at dere fikk ut mange egg, men at ingen eller få ble befruktet. Vi håper på gullegget og satser på god kvalitet.

Jeg kommer nok ikke til å dele akkurat når vi skal ta ut og sette inn eggene enda, og hva det blir til, jeg må bare kjenne etter og se hvordan jeg føler meg. I dag er vi i hvert fall ved godt mot og vi følger magefølelsen på at dette blir bra!

Kanskje kommer det en liten valentinesbaby i 2018 <3

Oppussing og sta eggstokker

 • 07.05.2017 kl. 20:38

Hei fine du <3

Jeg håper du har fått kost deg denne solfylte (i hvertfall i hovedstaden) helgen? I dag har jeg vært i leiligheten fra morgen til kveld, men nå er straks stuen ferdig! Det har gått overraskende fort, men fy søren så mye ekstra det blir. Det er plutselig skrammer som skal sparkles og hull i veggen du ikke hadde regnet med. Men så blir det så fint at det raskt er glemt. Vi fikk også handlet inn alt av hvitevarer i går, for plutselig stod vi utenfor elkjøp som hadde 30% på alt. Snakk om å ha flaks?

Fargen er litt mørkere i virkeligheten, så fornøyd! Energiveggene kaller jeg disse! Jeg maler i pappas gamle russedress og skjorte :)

Jeg er så takknemlig for all hjelpen jeg har fått i leiligheten fra mamma og pappa, skal si de står på!

De siste dagene har jeg vært så opptatt med å male og styre at jeg ikke har kjent så godt etter på kroppen og hormonene, og det har vært godt. Timen min på fertilitetssenteret på fredag gikk nemlig ikke helt som forventet. Det var ikke så mange egg som hadde blitt store nok, og blir det ikke nok får vi ikke tatt ivf denne runden :( Jeg skal tilbake i morgen og da vet vi mer, jeg skulle ikke helt gi opp håpet sa de. Om vi ikke får gjennomført nå blir jeg selvfølgelig kjempe skuffet, men jeg begynner jo å bli vant til dette da, at kroppen ikke helt er med. De er redde for overstimulering og derfor har de stimulert forsiktig, det er vanskelig å vite hvordan eggstokkene reagerer.

Blir det ikke ivf må vi gjøre resten av jobben hjemme, og jeg kan jo også bli gravid på dette. Det er minst to gode egg som kommer, så hvem vet? Mye kan jo også skje på to 3 dager. Kryss fingrene for meg og send meg god eggkarma <3

Allerede laget smoothie i leiligheten noen ganger! Kokos har funnet seg til rette og stiller opp som modell <3

Nå skal jeg lage kvelds til Jon Anders som har eksamen i morgen. Stakkars må sitte inne og lese hele tiden nå, men jeg er superstolt av ham og alt vi får til sammen. Jeg vet at vi også skal bli foreldre en dag, og at alt skal ordne seg <3

 

 

En update fra venterommet

 • 05.05.2017 kl. 09:24

Nå sitter jeg på fertilitetssenteret og oppdatterer dere! Surrehue har nemlig klart å komme en time for tidlig! Det er en av bivirkningene ved å ta hormoner faktisk, jeg blir så utrolig surrete og glemsom. I går glemte jeg kjøkkentegningene som jeg skulle vise Jonna i leiligheten, for ikke å snakke om det nye kameraet mitt som jeg skulle filme med. Er det mulig? Godt jeg skal tilbake i kveld for å sparkle mer, for Jonna må jo få se de nye tegningene han også.Følg meg gjerne på snapchat under navnet heleneragnhild hvis du vil se glimt fra hverdagen min :D

Jeg gleder meg til å vise dere, det kommer til å bli så fint!! Jeg har virkelig hatt interiørinteressen min bakerst i skapet de siste årene, jeg hadde nemlig ikke lyst til å endre så mye i den gamle leiligheten. Vi leide jo den av mamma og pappa, men nå som vi eier er det så gøy å gjøre det til sitt eget.

Jeg gleder meg til et helt nytt kjøkken med masse oppbevaring og lys, der skal jeg filme og ta masse bilder av all den deilige maten jeg skal lage der <3

Jeg ville bare komme med en liten update her jeg sitter og venter på å sjekke eggene. Spent på hvordan de utvikler seg og når vi får egguttak. Jonna har to eksamener neste uke, så jeg håper bare egguttaket ikke faller på akkurat de dagene. Vi jo gjerne ha ham med!

Jeg håper du får en fantastisk helg og får nytt godværet!! Klem fra hønemor :D

 

Derfor velger vi privat prøverør

 • 04.05.2017 kl. 19:49

Jeg fikk et spørsmål her på bloggen i går som jeg så gjerne vil svare på. Det er nemlig noe jeg har tenkt mye på selv de siste årene, og hatt delte meninger om.

Spørsmålet var hvorfor vi velger å gå privat på fertilitetssenteret i stedet for å følge løpet i det offentlige. Det er flere grunner til det og selvfølgelig litt innviklet, men jeg vil gjerne forklare.

Det har tatt lang tid for oss å bli klare til å ta prøverør. Det tok til og med en stund før vi aksepterte at vi måtte søke det. Jeg hadde jo veldig stor tro på at hormonkurene skulle fungere og Jon Anders er en evig optimist som alltid tenker at det ordner seg. Det er jo en av grunnene til at jeg elsker ham så mye, vi drar hverandre alltid opp ;)

Jeg har følt meg veldig trygg på fertilitetssenteret og det var først da jeg tok opp prøverør at dr Holst ga meg mer informasjon om dette. Vi kom også på et eget informasjonsmøte der han fortalte meg hvordan han ville lagt opp vår behandling og hvilke utfordringer jeg hadde, blant annet overstimulering. Han kjenner meg godt og har fulgt meg og eggstokkene mine opp i over et år nå.

Da jeg kom på riksen og opplevde det jeg opplevde føltes det bare ikke riktig å ta vårt først forsøk der. Dette er jo ikke mitt første møte med helsevesenet, og det er ikke første gangen møtet er noe uheldig. Jeg har vært utrolig mye syk og jeg orker ikke å bli satt på unødvendige kurer som ikke er tilpasset meg. Hormoner påvirker kroppen masse, men jeg vil prøve å ha det best mulig ved siden av.

Hormoner koster altså :/

Når det er sagt er vi ikke fremmed for å ta en runde på riksen skulle det være nødvendig, vi tar det som det kommer.

Det er klart det koster, det gjør det absolutt! Men samtidig så er det så verdt det for oss, det er viktigere enn å dra på en dyr ferie eller kjøpe en dyr veske. Det er jo både snakk om vårt barn, men også min kropp og hvordan jeg har det i disse månedene. Jeg har gått på hormonkurer i over et år nå, det er lenge!

Jeg håper dere ikke tenker at jeg ikke forstår at ikke alle kan ta prøverør privat, for det skjønner jeg kjempe godt! Det er et individuelt valg og jeg tror alle må kjenne på det selv <3

Tok du prøverør offentlig eller privat, jeg blir kjempe takknemlig for erfaringer <3

Stor klem fra meg!

En spennende tid <3

 • 03.05.2017 kl. 20:39

Nå er det så mye spennende som skjer om dagen at jeg ikke helt vet hvor jeg skal gjøre av meg. Det er kurs, jobbprosjekter og bloggen som jeg trives så godt med. Også har vi tatt over leilighet og skal i gang med maling og oppussing. Dette er jo kjempe gøy, men allerede føler jeg meg overveldet over alle valg og alle utgiftene. Det er jo så mye som skal bestemmes, planløsning på kjøkkenet blant annet.

Processed with VSCO with a6 preset

Og størst av alt; vi er midt i en prøverørsbehandling og er forhåpentligvis gravide før sommeren <3

Så langt går det bra og det ser ut til at vi har fått til stimuleringen, jeg får vite mer på fredag.

Hvis noen har gode tips til hvordan du kan få hodet over vannet tar jeg imot! Jeg har forresten funnet en avspenning som går spesifikt på ivf, med lydfiler for hver dag i prosessen. Jeg kjøpte den her og har hørt på et par av filene allerede. De er på engelsk, men kjempe fine! Fant også en rabattkode 2017NIAW som ga 25%.

Jeg må også tipse om avspenningen til Jorunn som du finner her. De har jeg brukt masse masse de siste månedene, og de er på norsk. Veldig behagelige, jeg liker særlig godt den om stress og umøtte behov.

Må igjen si tusen takk for all kjærligheten dere sender! Ikke bare sipper jeg av alle reklamer og koselige youtubeklipp, nå må jeg tørke tårer på grunn av alle de gode ordene dere skriver <3

Min økologiske sminkepung

 • 02.05.2017 kl. 09:32

AdlinksEn ting jeg ofte får høre fra dere er at jeg har så fin glød i huden - tusen takk!! Men jeg skal inrømme at jeg jukser litt jeg også, for glød det kan du nemlig få på boks. Særlig i disse dager trenger jeg litt ekstra glød i livet <3

En av mine favoritter og reddende engler i sminkepungen er denne lille krukken med glød fra rms beauty. Jeg bruker den som highlighter på skinnben, amourbuen, under øyenbrynene og på neseryggen. Det både løfter ansiktet og gir gløden som så mange av oss er ute etter.

Jeg liker også veldig godt at den ikke har glitter og ikke blir for mye, slik at jeg kan bruke den på dagtid også. Du finner denne lille skatten her.

En annen favoritt, særlig nå som våren er her er fine farger på leppene. Skal du velge en ting i sminkepungen til å være økologisk ville jeg valgt leppestift. Ikke bare er huden på leppene tynn, men du ender faktisk opp med å spise en del av leppestiften. Treat har utrolig mange fine farger og de sitter kjempe fint på leppene. Jeg har fått meg en liten samling med mine favoritter, er de ikke lekre?

Disse godbitene finner du her.

Er du opptatt av hva du smører på kroppen din?

<3

Hormoner og humør

 • 01.05.2017 kl. 18:17

De siste dagene har jeg vært så utslitt. Disse hormonene tar virkelig knekken på meg, ikke bare føler jeg meg sliten, men jeg blir også veldig emosjonell. Jeg får tårer i øynene av hver eneste triste reklame og til og med the kardashians fikk meg til å gråte. Dette er femte runde med sprøyter og selv om jeg er veldig spent og dette egentlig er en god ting, klarer jeg ikke annet enn å kjenne litt på det å være lei. Men gi meg noen dager så er nok gamle Helene tilbake. Tusen takk for alle de søte kommentarene fra dere <3

Jeg kunne sikkert skrevet at en tidlig morgentur, deilig dusj, nylakkede negler og dette lekre måltidet gjorde at jeg spratt rett tilbake. Det hjelper, men jeg er også opptatt av å akseptere at jeg ikke kan kontrollere helt hvordan kroppen reagerer på alle hormonene. Jeg hadde ikke overlevd uten de gode vanene, men jeg vil også være ærlig og vise hvor tøft det faktisk er å gå gjennom en slik behandling.

I morgen er i hvert fall første kontroll så det blir spennende å se hva som rører seg. Jeg føler meg i de beste hender og er sikker på at vår baby kommer når den skal <3Blandingen over er forresten kefir, cottage cheese, varme bær og musli. Jeg elsker virkelig dette og kunne levd på det, men det kan jeg jo ikke. Det går mest i suppe og smoothie om dagen da matlysten ikke er den beste. Eller bakte jeg bokhvetebrødet her om dagen, og det synes jeg har vært godt.

Jeg håper du har hatt en fin 1. mai helg <3

Helene Ragnhild

Velkommen! Jeg heter Helene Ragnhild og har en stor lidenskap for naturlig mat og sunn livsstil, og en bachelorgrad i ernæringsfysiologi. I denne bloggen vil du finne inspirasjon til å leve sunnere, lytte til din egen kropp og finne hverdagslykke. Jeg håper jeg kan inspirere nettopp deg<3 Etter flere år som prøver er jeg endelig gravid! Følg gjerne min reise mot å bli mamma februar 2018 <3 Kontakt: helene.ragnhild@gmail.com

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no