hits

Pepperkakegrøt

 • 30.11.2016 kl. 19:36

Når halsen er sår går det mye i suppe og grøt her hjemme, det er lett å få ned, metter godt og gir mye næring. Siden det er advent og desember om bare en natt vil jeg dele min nyeste grøtoppskrift med deg, pepperkakegrøt!

Alt blir bedre med litt magisk juledryss vet du ;)

Pepperkakegrøt

1,5 dl havregryn (jeg bruker glutenfrie)

2 dl vann

1 dl melk (vanlig, mandel, kokos, havre)

En klype salt

En ts pepperkakekrydder (eventuelt 1/4 ts ingefærpulver, 1/4 ts nellikpulver, 1/2 ts ceylon kanel)

1-2 ss fibersirup gold, kokossukker eller sukrin gold

Et helt egg (kan sløyfes)

1 ss hakkede nøtter

Bland havre, vann og salt i en kjele og la stå på benken i 8 timer. Dette steget kan sløyfes.

Tilsett melk og krydder og kok opp havregrynene. Kok på middels varme til du har ønsket konsistens.

Rør inn søtning før du raskt rører/visper inn egget. Det fordeler seg jevnt i grøten og smakes ikke men øker næringsinnholdet og gir dsefg mye bedre metthetsfølelse.

Ha over i en serveringsskål og topp med hakkede nøtter, mer søtning og eventuelt litt kefir eller gresk yoghurt.Jeg nyter denne til kvelds mens jeg hører på p7 juleklem <3

 

5 grunner til å velge surdeig

 • 29.11.2016 kl. 20:15

Surdeig er i vinden som aldri før og roses opp i skyene for sin smak og for sine helsegevinster. Du har kanskje hørt om surdeig og at det er bra, men du lurer kanskje på hvorfor?

Surdeig er bakt uten gjær

Mange mager liker ikke industriell gjær og reagerer med luft og smerter. Når du baker med surdeig fungerer bakteriene i starteren som gjær og får brødet til å heve seg. Det er fortsatt noen gjærsopper, men ikke slik det er i kjøpebrød. Det tar lenger tid men mens deigen hever kan du dra på jobb, vaske hus og gjøre alt mulig annet.

Surdeig er mer næringsrikt

Bakteriene i surdeigen bryter ned antinæringsstoffene i kornet og gjør mineraler og vitaminer lettere for tarmen å absorbere. Se for deg at kornet har stoffer som binder seg til mineraler slik at kornet kan ta dem med seg ut av kroppen din. Surdeigen bryter disse bindingene slik at du kan ta opp næringen!

Surdeig er lettere å fordøye

Når du baker med surdeig brytes endel av glutenet i kornet ned og brødet blir lettere å fordøye. Vanlig butikkbrød er ofte tilsatt gluten for at hevingen skal gå raskere, så sammenligner du ekte surdeig med dette er det mye å hente her.

Surdeig har et lavere innhold av stivelse

Surdeig bryter ned endel av stivelsen i kornet og omgjør det til organiske syrer. Dermed blir karbohydratinnholdet i surdeig lavere enn i vanlig brød. Smør på godt med smør, proteinrikt pålegg og grønnsaker får du absolutt et blodsukkervennlig måltid.

Surdeig kan tåles av de som vanligvis unngår brød

Har du som meg en mage som ikke liker brød så godt, prøv surdeig!! Min mage tåler faktisk dette relativt godt og så lenge jeg har godt med pålegg på holder jeg meg mett og glad lenge. Anbefales!

Slenger med et punkt seks! Surdeig smaker godt!!<3Det er viktig at du ikke kjøper tulle surdeig som bare er tilsatt surdeig for smak, men velger et brød som er bakt på tradisjonelt vis. Selv kjøper jeg noe surdeig på røtter, godt brød og fra handwerk (brødet fra bildene). Sistnevnte kan du kjøpe flere steder blant annet Sagene, Mathallen og på Bærums verk.

Ellers kan du selvfølgelig bake selv, dette er min oppskrift på pannekaker og dette er min brødoppskrift. Her kan du lese hva du kan bruke en surdeigsstarter til og her kan du lese alt om fermentering.

Har du bakt med surdeig før?
 

Hjemmelaget økologisk kroppsolje - julegave på budsjett

 • 29.11.2016 kl. 08:51

Tusen takk for så mange gode kommentarer på forrige innlegg <3 veien videre kan jeg skrive litt mer om etterhvert. Nå vil jeg dele en av mine favoritt "do it yourself" prosjekter!

Jeg er opptatt av å bruke mest mulig naturlige produkter på huden min. Visste du at huden din absorberer mye av det du smører på den? Det er jo dette som gjør at for eksempel p-plaster eller ibux-gel fungerer. Opptaket er effektivt og stoffer fra kremer, parfyme og sjampo kan derfor raskt overføres til blodbanen. På mange måter hadde det vært bedre å spise produktene, da hadde de i hvert fall blitt renset via leveren før de kom inn i blodet vårt. Jeg er langt fra fanatisk, men akkurat det jeg smører på kroppen (stor overflate) er jeg nøye med.

Denne oljen har jeg sverget til i flere år og jeg tror ikke det finnes et produkt i hele verden som kan erstatte den. Jeg har alltid hatt tørr hud, da jeg var liten var det faktisk så ille at jeg kunne vokne midt på natten fordi det klødde og gjorde vondt. Nå som jeg har en riktig fettsyresammensetning i kostholdet kan jeg fint hoppe over smøring etter dusj en gang i blant, men bruker jeg denne oljen er huden silkemyk. Den har virkelig reddet leggene mine i mange vintre <3

For å lage den trenger du kun to ingredienser; økologisk olivenolje og en eterisk olje. Selv bruker jeg lavendel da den virker beroligende og skal redusere emosjonelt stress. Lavendel kan også lindre både eksem og psoriasis, samt bedre søvnkvaliteten. Andre lukter du kan prøve er sitron, mynte eller tetre (som er særlig bra hvis du har acne).

Du bør også ha en såpedispenser som du kan fylle oljen på. Jeg har kjøpt denne på HM, men de finnes overalt. Fyll dispenseren nesten helt full med olivenolje før du heller ca 40 dråper eteriskolje oppi. Skru på pumpen og du er ferdig!

Oppbevar oljen i dusjen så den alltid er tilgjengelig. I tillegg til å være ekstremt billig sparer denne oljen deg faktisk for tid etter dusjen. Når du er ferdigdusjet skrur du bare av vannet og smører deg inn med olje. Jeg bruker kun to-tre pump på hele kroppen. Så går jeg ut av dusjen og klapper huden tørr, uten å skylle av. Hvis du har tørr hud som meg vil oljen lett trekke inn i huden. Jeg får i hvert fall aldri olje på håndklærne mine.

Denne oljen er den perfekte julegave til noen som har alt. Det er så koselig å få noe hjemmelaget, og er du student er det kjekt med personlige gaver som ikke koster skjorta. Knytt et fint bånd rundt pumpen og heng på et koselig kort <3 

Dobbel glede - dobbel sorg

 • 28.11.2016 kl. 19:17

De siste ukene har jeg båret på en hemmelighet. De fleste rundt oss vet jo veldig godt at vi prøver å bli gravide, og det hadde vært vanskelig å skjule gladnyheten fra alle sammen. Da jeg var på kontroll for tre uker siden begynte plutselig gynekologen å smile, han hadde nemlig sett at det var ikke bare et egg på vei, det var to egg. Muligheten for at vi kunne bli tvillingforeldre ville vi holde for oss selv, for tenk så stas å kunne overraske med en dobbel glede?

I mitt hode hadde jeg dobbel sjanse denne syklusen, og nå som alt klaffet hadde jeg et stort stort håp. Jeg så for meg førjulstiden med en liten spire i magen, og gledet meg til å kunne fortelle alle som har gledet seg. Slik ble det ikke :(

På lørdag fikk jeg mensen og alt håp for denne syklusen var ute. Av en eller annen grunn visste jeg det før. Da jeg fikk negativ test på dag 12 bare visste jeg at det ikke hadde gått. Jeg måtte få lov til å gå i kjelleren, men jeg blir ikke der lenge. Jeg har vært lei meg hele helgen og nå orker jeg ikke mer. I dag fikk jeg akuttime på fertilitetssenteret og vi har planlagt veien videre. Akkurat nå trenger jeg litt tid kjenner jeg. Jeg trenger å bare være Helene.

Jeg er en gladjente! Jeg er en jente som har masse energi, som elsker å trene, lage mat, skrive, være kreativ, gå lange turer med venninner og planlegge hverdagslykke. Jeg må gi meg selv tillatelse til å være glad igjen, selv uten spire i magen.

Det er ingen garantier og det er ingen tidsperspektiver, derfor må jeg få komme opp og få luft. Å være i denne prøvingen er altoppslukende, ødeleggende og vanskelig. Jeg kjenner at jeg gruer meg til jul fordi jeg rett og slett ikke klarer å finne glede i livet hvis jeg ikke kan bli gravid. Som de sa på god morgen Norge i dag, julen er som et forstørrelsesglass, hvis du er trist blir det så mye større.

Nå trenger jeg å kjenne på glede igjen, og ikke minst håpet. Jeg vet heldigvis hvor jeg skal lete, og jeg skal finne det. Planer er lagt og vi skal klare dette, troen kan ingen ta fra oss <3

 

Sukkerfri julekalender

 • 28.11.2016 kl. 08:59

Å lage julekalender til Jon Anders er en av mine favoritttradisjoner i november. Jeg elsker å planlegge, kjøpe inn utstyr og finne ut hvordan den skal lages. Det er ikke til å stikke under en stol at prøving kan sette forholdet på prøve, og selv om vi står veldig støtt, tenker jeg at det er fint å fokusere ektra på godfølelse. Jeg har lyst til å gjøre denne julen så koselig jeg klarer, selv om den bærer preg av alt som skjer, og da vil jeg at han skal ha noe å se frem til hver dag.

I år gikk jeg for en variant laget med papirposer, hyssing og sort tusj <3Kalenderen til Jonna er ikke sukkerfri, langt fra. Likevel tenkte jeg å komme med et fint tips om nettopp en sukkerfri kalender for barn. Da vi var små fikk vi hjemmelaget legokalender av Mamma og Pappa. De kjøpte inn et stort legosett som de pakket opp og fordelte i 25 gaver. Så fikk Julie og jeg en pakke annenhver dag, og til slutt to på julaften. Vi bygget litt på settet hver dag og det synes vi var så stas. Vi satt jo også igjen med en ordentlig gave i stedet for masse tull. Den tradisjonen skal jeg bringe videre når vi får barn vårt <3Lager du julekalender? Hva putter du i din?

Stor klem fra meg <3

 

Ovnspannekake med havre og bær - uten sukker og gluten

 • 27.11.2016 kl. 20:17

God søndag og god første søndag i advent! Jeg skjønner meg ikke på kroppen min om dagen, den har begynt å bli syk igjen! Dett er tredje gangen jeg har hatt vond hals og vond kropp på en måned og det er ikke normalt for meg. Jeg pleier å være frisk som en fisk og i god form, så jeg vet ikke om dette er hormonene eller hva jeg. Nå blir det legetime på meg til uken, og frem til det er det sofa, te og næringsrik mat som gjelder.

Etter at jeg fikk plan av Børge har disse pannekakene blitt en favoritt, ikke bare hos meg, men hos mange av dere. Jeg har ikke tall på hvor mange snaps og meldinger jeg har fått med bilder av disse herlighetene. Da jeg fikk beskjed om å spise havregryn til frokost måtte jeg skape en ny pannekakeoppskrift som passet til, og med litt bløtleggingsmagi ble denne lettfordøyelige og veldig mettende frokosten til.

Min bestis Maria hadde testet å lage en variant av denne som ovnspannekake, og da ble jeg også fristet til å prøve. Mamma laget det da vi var små, i langpanne med sukker på. Denne passer like bra til frokost som til kvelds, men særlig siste synes jeg. Legger du havregrynene i bløt på morgenen kan du steke denne som den perfekte kveldskos.

Ovnspannekake med havre og bær

1,5 dl havregryn (du kan bruke glutenfrie)

1 dl melk (vanlig, mandel, havre eller cashew)

1/2 ts surdeig eller surdeigspulver (eventuelt en ts sitronsaft)

2 egg

1 klype salt

1-2 ss fibersirup, sukrin gold, et par dråper stevia eller annen søtning

En dl bær

Bland havregryn, melk og surdeig i en skål laget av glass eller plast og dekk til med et håndkle eller plast. La denne stå i 8-12 timer og godgjøre seg. Da brytes havren ned og blir lettere å fordøye. Du må ikke gjøre dette trinnet, opp til deg ;)

Bland inn resten av ingrediensene og hell i en liten form. Fordel bærene utover formen og press dem litt nedi pannekaken hvis de ikke synker selv.

Stek pannekaken i ovnen på 180 grader i ca 25-30 minutter.Selv spiste jeg denne rett fra formen med en gaffel, nam <3
 

Vippefin til jul

 • 27.11.2016 kl. 11:08

En ting jeg unner meg i hverdagen som gjør så mye er vippene mine. Det er så deilig å slippe maskara om morgenen, særlig før jeg drar på trening. Jeg føler meg skikkelig fresh med vippene mine jeg! Overfladisk? Selvfølgelig! Det er det ingenting galt med spør du meg.

Jeg begynte meg vipper for over et år siden, men etter at jeg fant Helene elsker jeg det enda mer. Det har ikke slitt på mine vipper da jeg er forsiktig med vippene og da falle de av når mine naturlige vipper slipper.

Jon Anders sa faktisk her om dagen at han synes vippene satt på så mye lenger enn før, og at de var mye finere. Når han legger merke til det vet du at det er sant! Her ser dere vippene mine etter ca 1,5 uker.

Jeg har fått masse spørsmål om vippene i det siste så her kommer info:

- Jeg legger vipper hod byHelenestudio på Frogner

- Jeg har 3D vipper, 12 mm med ekstra bøy (ekstra bambieffekt)

- Prisene er 1200 for nytt sett og 700 for påfyll

- Helene er verdens søteste og det er så koselig å komme dit (bekreftet av mine venninner)

Hvis du vil bli vippefin kan du sende Helene en ml på 926 48 370 for å sette opp time. Hun har masse kunder, så det gjelder å være rask hvis du vil ha time før jul! Jeg skal i hvert fall sikre meg bambiblikket til høytiden <3

Behandlingen er sponset

Sukkerfri karamellfudge og nye planer

 • 26.11.2016 kl. 08:51

Adlinks

God morgen <3

I dag skal vi på åpningen av julegaten på Bærums Værk, og jeg gleder meg til å titte i butikker, drikke kaffe og få julestemning med Jon Anders. Som dere sikkert skjønner er det ikke noe nytt, og jeg må nok innse at det blir en ny runde på oss. Akkurat nå orker jeg ikke gå inn i det, kjenne på alle de vonde følelsene. Jeg er sliten av å være lei meg je, av å gråte og være trist.

Jeg håper bare at vi kan prøve igjen før juleferien. Når du trenger hjelp til å få barn utsetter nemlig ferier alt da gynekologen har fri.

Jeg ville uansett dele et tips til deilig karamellfudge som er perfekt å lage som sunnere helgekos. Oppskriften er fra min venninne Linda og er helt nydelig! Hun har utrolig mange gode oppskrifter, så jeg anbefaler deg å søke litt inspirasjon her.Sukkerfri karamellfudge

2 dl usøtet vikingmelk (finnes i bakeavdelingen)

40 gram sukrin gold

15 gram fibersirup gold

10 gram ekte meierismør

1/2 ts vaniljepulver (kan sløyfes)

Himalaya eller maldonsalt hvis du vil ha salte karameller

Du kan lage disse i mikro, men jeg har ikke det her hjemme og derfor bruker jeg kjele. Jeg blandet alle ingrediensene i en liten kjele og ga det et oppkok. La den koke mens du rører innimellom til det blir en tjukk karamell, som skal slippe kantene på kjelen. Her tok det ca 40-45 minutter.

Hvis du skal lage salte karameller strør du salt i bunnen av formene du skal bruke før du heller karamellen over. Jeg brukte silikonformer. Frys eller sett karamellene i kjøleskap over natten så de stivner.

<3

Mine blackfriday favoritter - kosttilskudd, mat, treningsklær og kjøkken

 • 25.11.2016 kl. 08:46

Adlinks

Som jeg elsker salget nå! En ting som alltid får meg i godt humør er shopping, og litt retail therepy er så lov akkurat nå. Dessuten er det jo smart å handle julegavene på slag så strekker pengene litt ekstra.

Soma.no

Her kan du virkelig gjøre et kupp i dag og jeg tenkte å vise dere produktene jeg sverger til og selv bruker i hverdagen.

Chlorella

Denne superalgen fikk jeg først anbefalt for 10 (!) år siden da jeg var sengeliggende med ME. Mamma talte opp disse små grønne pillene til meg hver dag og jeg har fortsatt å ta dem da jeg elsker effekten. Chlorella virker midt rensende og støtter kroppens eliminasjonsorganer. Jeg merker at jeg får renere hud, mer energi og føler meg mer "nedpå" når jeg tar den. Er det et produkt innen supermat jeg holder på så er det denne, min favoritt! Jeg kommer til å fortsette med chlorella under graviditeten og når jeg en dag skal amme. Da kan chlorella til og med rense melken.

Lecithin

Lecitihin er et fettstoff kalt fosfolipider som vi finner mye av i hjernen. I tillegg består alle cellemembraner av dette stoffet. Da jeg begynte å bruke lecitihin og spise mer fett fikk jeg merkbart mindre hjernetåke og det er blant annet takket dette produktet at jeg kom meg gjennom studiet med en ME-diagnose. Dette kommer jeg i hvert fall til å fortsette med når jeg blir gravid da det er viktig for utviklingen av barnets hjerne og kan motvirke brystbetennelse. Denne er på knalltilbud nå, jeg kommer til å hamstre.

Gojibær

Disse små, tørkede superbærene er rike på vitamin C og betakaroten. De smaker søtt og lett syrlig, og kan brukes både som snacks, på smoothie, i bakst, over yoghurt, i sjokolade og i granola. De smaker himmelsk i julegranolaen min!

Rått kakaopulver, kakao smør og kakaomass

Skal du lage hjemmelaget sjokolade til jul er det masse penger å spare å å handle inn ingrediensene nå! Her finner du kakaopulver. Den kan også bruker i mousse og smoothie. Kakaosmør og kakaomasse lager sammen den deiligste sjokoladen!!

Rice bran

En av mine favoritter i smoothie! Denne har den aller beste smaken, og jeg har smakt mange ricebran produkter. Den har en mild og nøtteaktig smak og passer derfor bra i både smoothie og sjokolade. Ricebran er rikt på B-vitaminer, sunne fettsyrer og vitamin E. Du finner den her.

Her finner du resten av supernature produktene, masse salg!

Økologisk deo

En av mine hjertesaker er at (særlig) alle kvinner skal smøre seg med mindre kjemikalier. Vi er jo tross alt de som bruker flest produkter! I armhulen er det mange lymfer som betyr at kjemikalier raskt kas tas opp til lymfesystemet. Som mange av dere vet har jeg opplevd kreft i nær familie og jeg er opptatt av å minimere sjansene for at flere skal bli rammet av denne grusomme sykdommen. Derfor passer jeg på at kvinner rundt meg lærer om fordelene ved økologiske deodoranter. Selv om du kanskje tenker at dette er en kjedelig gave, synes jeg faktisk det er en utrolig fin kjærlighetserklæring!

Her finner du min favoritt <3

Ellers finner du fantastiske rabatter fra helios, urtekram og flere merker på soma sin nettside! Jeg ser at ting allerede holder på å bli utsolgt, så vær rask!

Tights.no

Jeg har sikret meg en ny treningstights og håper den kan gi meg motivasjonen jeg trenger for å komme i gang med treningen igjen. Den har nemlig vært fraværende de siste ukene, og selv om det går helt fint å hoppe over trening av og til kjenner jeg at jeg savner gleden treningen gir meg. Denne tightsen sitter som et skudd og jeg har brukt den jeg har helt i filler! Jeg har denne fra før, og nå har jeg kjøpt meg denne.

Hvis du er fan av questbarene har de kjempe gode tilbud på de nå. Jeg har litt delte meninger om disse. På en side synes jeg disse barene er en av produktene på markedet med best innhold rent ernæringsmessig. Nei, de er ikke 100% "naturlig", men de er rike på protein og blodsukkervennlige. De metter mye mer enn mange rawfood barer som jeg ikke alltid er så fan av. Problemet med quest er at de er avhengighetsskapende, og det kan lett bli en vane å spise dem hele tiden i hverdagen. Når de blir en erstatning for ordentlig mat er ikke det så heldig mener jeg.

Som erstatning for sjokolade og som et raskt måltid på farten når du er i knipe synes jeg de er supre. Mine favoritter er cookie dough og cinnamon roll, men jeg tenkte å smake disse med smak av blåbærmuffins.

Funksjonell mat

Disse produktene har jeg brukt helt siden de kom på markedet for mange år siden. De gjør det enkelt å lage sunn og blodusukkervennlig bakst uten sukker. Favorittene mine delte jeg akkurat i dette innlegget, perfekt å fylle lageret før julebaksten.

Getinspired

Her finnes det masse tilbud på sporty klær og selv tenkte jeg å sikre meg årets ullsett. Jeg elsker dette, men jeg har også lyst på denne toppen og denne buksen. Så fine og veldig deilige å gå i, dette blir mitt jobbantrekk i vinter, hehe. Disse tightsene fra run and relax har jeg også bodd i, så deilige!!

Kitchentime

Denne nettbutikken har masse gode tilbud på kjøkkenutstyr, alt fra stekepanne til spiralizer. Jeg ønsker meg veldig en stor suppegryte og en gryte jeg kan lage brød i fra det fantastiske merket le creuset. Jeg elsker de svarte!!

iHerbiHerb er en amerikansk nettbutikk og har derfor selvfølgelig black friday tilbud. Jeg har skrevet et langt innlegg om alle mine favoritter her, og den er like aktuell i dag. Selv bestilte jeg akkurat en ny ladning dandyblend, den går nemlig unna her hos meg. Da Linda var på besøk fikk hun smake og hun ble like dilla, hehe. Great minds think alike?

Bruk koden NOX480 for ekstra rabatt!

Har dere noen gode tilbud dere vil dele med meg? (hvis jeg har noen penger igjen, hehe) Tips meg gjerne!!

Ellers ønsker jeg deg en super fredag og en god start på helgen <3

Saftige rundstykker med kefir

 • 24.11.2016 kl. 20:46

Å, rundstykker er så digg! Det er på en eller annen måte så mye bedre enn brødskiver, det gir en annen følelse. Litt som det å spise fra en bolle, i stedet fra en tallerken, eller å bruke en helt spesiell kaffekopp. Det er vel ikke bare jeg som liker sånt? Kanskje jeg bare er rar.

Disse rundstykkene er uansett veldig gode og enkle!

Saftige rundstykker med kefir

250 gram havregryn (glutenfrie hvis du ønsker)

2 egg

2 del cottage cheese

2 dl kefir

1/8 ts salt

1 ts bakepulver

Bland alle ingrediensene i en bolle og bruk en stavmikser for å få en jevn deig. Kefiren gjør disse ekstra saftige og gode!

Hvis du vil kan du la deigen godgjøre seg i kjøleskapet over natten for så å steke dem til frokost, men da ville jeg rørt inn bakepulveret til slutt. Helt ferske rundstykker til helgen slår aldri feil!

Stekes på 200 grader i ca 20-25 minutter.

Tusen takk for så mange gode ord på forrige innlegg, dere er så gode! Godt jeg har dere også, stakkars Jonna er ør i hodet etter å ha hørt alt om tester, eggløsningsdager og symptomer. Han er støttende, men han får jo ikke gjort noe. Flere som har menn som er sånn? De vil så gjerne løse problemer, mens jeg bare vil snakke.

Stor klem til alle dere fra meg <3

 

Testgalskap

 • 24.11.2016 kl. 09:50

Jeg har alltid likt kontroll, og når ting raser rundt meg fungerer jeg ikke så bra. Denne prøveperioden har satt meg i en situasjon der det jeg ønsker meg aller, aller mest, er helt ute av min kontroll. Det setter virkelig hele følelseslivet mitt på prøve. Jeg kjenner nesten ikke meg selv igjen.

Jeg gikk på smellen å begynne å teste for tidlig. Den blendahvite testen lyste mot meg og hele verden gikk i knas, selv før jeg kunne være sikker. Jeg tror noe av grunnen var at jeg i samme sekund innså at jeg legger all min lykke på en eventuell graviditet. Det er nok naturlig, men også ganske skummelt.

Da jeg var syk ønsket jeg meg bare å bli frisk, mer en noe annet. Da synes jeg det var vanskelig å fokusere på det som var godt her og nå. Jeg har en lei tendens til å sette livet på vent mens jeg venter på det neste kapittelet.

På en side tror jeg på at det skal ordne seg, men på den andre er det jo ingen garantier. Det er ingen enkel løsning på dette, det er bare masse usikkerhet.

Jeg vet jo ikke sikkert når jeg hadde eggløsning. Jeg vet ikke når et eventuelt egg festet seg. Og jeg vet ikke hvor mye hcg kroppen min produserer hvis jeg blir gravid. Siden jeg går på progesteronstøtte som kan utsette mensen, kan jeg ikke vente på mensen. Jeg må fortsette å teste til jeg er helt sikker på å ikke være gravid før jeg slutter på progesteron, da vil jeg få et fall i nivået og mensen kommer.

Det hele er jo så komplisert, blir sprø. Uansett har jeg bestemt meg for å vente noen dager før jeg tar test nå.

Har dere noen erfaringer å dele? Når testet du positivt? Jeg har nemlig hørt at mange ikke tester positivt før langt etter forventet mens.

<3

 

Pepperkakegranola uten sukker og gluten

 • 23.11.2016 kl. 20:39

Adlinks

Ja, nå er det mye pepperkaker her, men det må jo være lov? Første advent er på søndag og jeg er i julemodus. I dag har jeg jobbet med et prosjekt som ikke blir offentlig før september. Det er rart å sitte med noe som er så langt frem, men utrolig spennende da!

Jeg har også fikset julekalenderen til Jon Anders, det har han nemlig fått i alle årene vi har vært sammen. Jeg tror faktisk jeg koser meg enda mer med selve prosessen enn han gjør med kalenderen, hehe, det er jo så koselig å lage. Jeg trenger koselige prosjekter om dagen, så her blir det juleverksted fremover.

I dag kommer i hvert fall oppskriften på julegranolaen med smak av pepperkake jeg laget for et par dager siden. Jeg fikk masse spørsmål om når den kom på snap, så jeg gleder meg til å se når dere lager!Pepperkakegranola

2 poser kokosmasse (400 gram tilsammen)

3 dl ferdig malte mandler eller kvernede mandler

3 dl hakkede nøtter (jeg brukte walnøtter og hassel, men pekannøtter er veldig digg i denne)

ca 5 ss smør eller kokosolje

Ca 1 dl fibersirup eller lønnesirup

0,5 dl sukrin gold eller kokossukker

1 ss kanel

1/2 ss ingefærkrydder

1/2 ss nellik

Gojibær (tilsettes etter steking)

Bland alle de tørre ingrediensene i en dyp langpanne. Jeg klinte så ca en halv dl fibersirup over granolaen og laget et fint sikksakk mønster slik at det fordelte seg relativt jevnt. Så rørte jeg litt og gjentok prosessen med en halv dl til.

Så klattet jeg ca 5 ss smør jevnt utover granolaen.

Stek granolaen på 170 grader i ti minutter før du tar den ut og rører slik at smøret og fibersirupen fordeles jevnt.

Stek så i ti minutter til og rør igjen.

Min ble stekt i tilsammen 40 minutter, men det kan variere mellom ulike ovner. Følg godt med slik at den blir gyllen, men ikke svidd. Jeg svidde hele her om dagen og det er så kjedelig! Når granolaen er fergig stekt kan du blande inn ønsket mengde gojibær eller rosiner hvis du vil.

Granolaen holder seg lenge, jeg har min stående fremme i en kakeboks. Strø noen ss av denne over cottage cheese og kefirskålen min, himmelsk!

Jeg lover deg at hele leiligheten eller huset ditt vil lukte nydelig nå, nå kan julen bare komme <3

Akkurat nå orker jeg ikke snakke så mye om hva som skjer, jeg orker ikke å ta det inn over meg helt enda kjenner jeg. Takk for forståelsen <3
 

Favorittsalat med mettende ost

 • 23.11.2016 kl. 09:06

Siden du har lovet meg å tygge godt skal du få oppskriften på en nydelig salat jeg laget i går. Stjernen i denne salaten er grillosten halloumi. Dette er rett og slett en ost som kan grilles eller stekes, i tillegg til å mette og smake veldig godt. Jeg har kjøpt halloumi på meny, coop og på tur til Sverige. Det finnes også på noen helsekoster.Jeg brukte salatingredienser jeg hadde liggende (favoritter) så salaten bestod av:

Babyleafsalat

Spisspaprika/rød paprika

Mango

Avokado

og

Agurk

Skjær halloumi i tynne skiver og stek i litt smør. Strø over litt salt og stek på begge sider.

Dander skivene over salaten og hell over en god balsamikoeddik. Jeg elsker klassikeren fra Olivers&Co, den er rett og slett i en klasse for seg selv.

Nå skal jeg på et hemmelig møte før jeg skal hjem til mamma for å jobbe. Vi skal også kose oss litt, det må til i dag kjenner jeg. Det er jo ikke helt sikkert, men jeg er ikke så håpefull for denne måneden lenger. Jeg kan fortelle mer senere.

Ha en nydelig onsdag fine du <3

Skal du spise salat MÅ du huske på dette

 • 22.11.2016 kl. 20:18

Mange av kundene mine sliter med fordøyelsen og har enten vondt i magen, luft, hard mage, løs mage eller oppblåsthet. Fordøyelsen vår er komplisert og det er mange ting som kan gi utslag i ulike plager, blant annet lav magesyre, ubalanser i bakteriefloraen eller stress rundt måltider. Det siste er noe mange ikke tenker over, selv om det er det første om burde tas tak i. Selv om det høres enkelt ut er det stress som er vanskeligst å endre, det er liksom så mye enklere å bare ta noen piller enn å jobbe med seg selv. Sånn er det for alle, også meg!En ting som går igjen hos kunder er at de har salatbar på jobb, og det blir ofte fast lunsj. Salat er både sunt og godt hvis du setter det sammen riktig, men har du tenkt over at salat faktisk kan være tungt å fordøye? Grunnen til dette er at vi tygger for dårlig.

Når kundene mine sliter med stress og ikke klarer å finne matro fjerner jeg ofte salatene fra kostholdet deres. Hvis de ikke klarer å tygge, får de heller ikke spise salat. Det høres sikkert strengt ut, men det er faktisk veldig effektivt.

Varmebehandlede grønnsaker er lettere å fordøye da noe av fiberet i grønnsakene brytes ned under oppvarming.

Gode alternativer for deg som ikke klarer å tygge godt nok og kjenner at måltider på farten tuller med magen din er smoothier og supper. Her er allerede tyggingen gjort for deg. En god plan mens du jobber med matro!!

Dagens tips fra meg ;)

 

Vil du bli inspirert til et sunt kosthold?

 • 22.11.2016 kl. 09:53

I dag hopper jeg bort fra min egen snap (savner dere allerede) og har snappen til kostholdsdamene! I dag skal jeg dele kostholdstips, hva jeg spiser og glimt fra min hverdag, altså masse gøy for deg som ønsker en sunn livsstil.

Det som er så gøy med en slik snap er at du får innblikk i manges kosthold og tips og du kan se hvor individuelle vi er og kanskje få en forståelse for at kosthold ikke er svart/hvitt. Det er mange ting som påvirker hva vi burde spise, hvor mye vi skal spise og når vi skal spise hva.Så gøy at mange digger marshmallowsene mine! Tagg meg gjerne hvis dere deler så kan jeg se, da blir jeg så glad!!

Følg meg gjerne i dag, også blir jeg selvfølgelig også glad hvis du vil følge min snap også, heleneragnhild heter jeg der <3

Ha en god tirsdag søtiser <3

Lavkarbo pepperkakecookies - uten sukker og gluten

 • 21.11.2016 kl. 15:14

Adlinks

Sen oppdatering herfra i dag <3 Jeg kjørte Jon Anders på skolen da jeg tror han begynner å bli syk. Jeg jobber med mammarollen og pakket havreflarn og vannflaske i sekken hans, haha. Stakkars Jonna, men alle trenger å bli dullet litt med når de er syke!

I dag har jeg kokkelert masse på mamma og pappas kjøkken, og et av resultatene er disse seige cookiesene.

Jeg er veldig glad i pepperkaker, men magen min er ikke så glad i hverken hvetemel eller sukker. I flere år har jeg bakt sunnere pepperkaker, men jeg synes aldri de blir som originalen. Derfor tenkte jeg å begynne juletiden med noen pepperkakecookies som ikke prøver å være pepperkaker, men bare er seg selv! Disse er seige og uimotståelige, virkelig gode altså!! Jeg har allerede spist tre stykker, ups. De ser mest ut som havreflarn på bildene, men i virkeligheten er de seige, med perfekt pepperkakesmak.

Jeg håper dere prøver dere på disse og gir meg tilbakemelding <3

Pepperkakecookies

4 dl kvernede mandler (jeg bruker ferdig fra funksjonell mat)

1 dl fibersirup clear

3 ss sukrin gold

60 gram smeltet smør (eller kokosolje og en dæsj salt for melkefri)

1 ts kanel

3/4 ts nellik

3/4 ts ingefær

1 ts bakepulver

1/2 ts natron

Bland alle ingrediensene i en bolle og rør godt. Smak gjerne til med krydder og søtning etter dine smaksløker.

Trill kuler og press dem ut til runde cookies på en bakeplate. Mine rant litt ut i ovnen, så pass på at de har god nok plass (mer enn jeg ga mine).

Stek cookiesene i mellom 8-10 minutter på 190 grader. Pass godt på da disse kan fort bli for godt stekt.

De skal være lett gyldne på toppen, da er de ferdig.

Nytes med noen du er glad i, eller helt alene selvfølgelig <3

P.S. Nå er det straks black friday og det betyr salg på masse nettbutikker. Jeg skal i hvert fall handle endel julegaver på salg, det er jo helt genialt! Ellers vil jeg tipse dere om at det er 30% på en rekke av mine favorittprodukter fra funksjonellmat.

KakemixDenne er helt genial hvis du vil lage kaker som er snille mot blodsukkeret med et godt resultat hver gang. Jeg bruker også denne til å lage cupcakes! Jeg får alltid mye skryt for gulrotkake laget på denne, oppskriften finner du her. Kakemiksen finner du her.

LavkarbobrødSelv spiser jeg ikke mye brød, men jeg vil gjerne ha brød i fryseren så jeg kan spise det når jeg har lyst på. Dette brødet er veldig enkelt å få til, smaker kjempe godt, er saftig og snilt mot blodsukkeret. Det har vært populært hos både "vanlige brødspisere" og hos kunder. Du finner brødet her.

Fibersirup

Dette er en sirup som er laget av en spesiell type fiber. Dette regnes faktisk som probiotika, det vil si mat for tarmbakteriene våre. Noen med IBS kan reagere på fibersirup, men selv synes jeg det fungerer veldig bra som søtning. Det er samme type søtning som brukes for å lage den seige konsistensen på questbarer. Clear er ca 60% så søt som sukker og gir seig konsistens til barer og cookies, mens gold er like søt som sukker og passer bra til all bakst samt som sirup på for eksempel pannekaker.

Sukrin goldJeg liker sukrin gold så mye bedre enn sukring og bruker stort sett kun denne når jeg bruker sukrin. Jeg liker for eksempel å bruke denne i musli og cookies, eller strø litt over pannekaker. Mange opplever den isende smaken av sukrin som plagsom og det skjønner jeg godt. For å unngå denne anbefaler jeg å blande flere søtningsmidler, i stedet for å kun bruke en type ;)

Alt er på 30% rabatt, perfekt nå før jul! Jeg kommer med flere tips utover uken, salg er jo bare genialt og tenk så kult at vi har fått salg i Norge FØR jul!


Tusen takk for alle gode meldinger dere, disse dagene altså... har skikkelig dårlig følelse av en eller annen grunn og klarer ikke helt få opp humøret. På en måte vil jeg bare vite, og få overstått skuffelsen. Jeg som pleier å være så optimistisk føler meg plutselig helt flat. Jeg vet mer om noen dager heldigvis <3

 

Jeg holder pusten

 • 20.11.2016 kl. 20:10

 Jeg føler at jeg lever i et vakuum om dagen. Jeg har masse jeg skal få gjort, men hjernen min fungerer ikke helt. Hver gang jeg slipper opp fyker tankene over på det store spørsmålet, hvorvidt jeg er gravid. Jeg prøver å ignorere "symptomer" fordi de kan være grunnet hormoner jeg har tatt eller de rett og slett kan være oppdiktet i mitt eget hode.

At jeg må tisse hele tiden kan likesågodt være fordi jeg har drukket mer, og oppblåsthet kan skyldes noe jeg har spist.

Jo nærmere jeg kommer å vite, jo mer redd blir jeg.

Vi er jo alle så forskjellige, så "alt" er normalt. Det er normalt å teste negativt tidlig, men det betyr ikke at det føles noe bedre. Akkurat nå vil jeg nesten ikke vite, for tenk om det ikke går? Det er ingen måte å beskytte seg mot den enorme skuffelsen. Alt lå til rette denne syklusen, så hvis det ikke går nå skjønner jeg ingenting.

Jeg vet ikke hva jeg vil med dette innlegget, jeg må bare skrive. Hvis jeg er litt fraværende er det bare fordi jeg holder pusten den neste uken <3

Sukkerfrie marshmallows med jordbær

 • 20.11.2016 kl. 14:02

Adlinks

God søndag <3

Prosjekt rassere leiligheten for så å organisere alt er fortsatt under arbeid, men jeg ser nå lys i tunnelen. Jeg har egentlig ikke tid til å jobbe med dette nå, men når jeg får en sånn ryddemani over meg må jeg bare. Jeg pleier faktisk å gjøre dette et par ganger i året, selv om Jon Anders ikke skjønner hvorfor jeg alltid skal velge de periodene jeg er mest stressa. Jeg vet jo hvordan et organisert hjem gir meg ro i sjelen, men det er jo klart at det er værre for ham å forstå. Jeg trodde han skulle myrde meg på IKEA i går for å si det sånn...

Midt i ryddingen i går måtte jeg lage noe godt til lørdagskosen. Jeg kombinerte disse med melkesjokolade, en god balanse med andre ord!

Sukkerfrie marshmallows med jordbær

1 dl kaldt vann

3 ss gelatin

Ca to dl frosne jordbær (det skal bli en dl jordbærpuré)

40 gram fibersirup gold eller 60 gram fibersirup clear 

2-3 ss sukrin gold

(du kan også bruke honning, kokossukker eller lønnesirup som søtning)

Bland vann og gelatin i kjøkkenmaskin eller en bolle du kan bruke en elektrisk mikser i. La dette stå mens du lager resten.

Varm jordbær i en liten kjele og stavmiks det til en glatt puré. Du kan også bruke en blender hvis det er lettere for deg. Tilsett søtningen og bland til det er smeltet og begynt å småkoke.

Mens kjøkkenmaskinen går på lav hastighet heller du forsiktig jordbærblandingen i gelatinen.

Øk farten etterhvert som massen blir stivere så det ikke spruter. Kjør miksen i ca ti minutter, de siste to hadde jeg på maks hastighet.

Stopp maskinen og bruk raskt en slikkepott til å fordele marshmallows i former. Jeg bruker silikonbrødformer, men du kan også bruke en annen form med plastfolie i.

La mashmallows stå i ca en halvtime til en time før den er stiv og klar for å spises.

Nam <3

Nå skal jeg rydde litt mer gitt! Ha en nydelig søndag så lenge søtiser <3

Som om jeg er gravid

 • 19.11.2016 kl. 14:40

I dag sov jeg til 11(!), og jeg lå lenge i sengen i bare trusa og kosegenseren. For mange er sikkert dette helt vanlig, men for meg er det ikke det. Før hadde jeg fått helt hetta fordi jeg hadde mistet så mye av dagen, men nå har jeg skjønt at jeg trenger slike morgener jeg også. Vi har spist frokost i sengen, sett på serie og bare kost oss alle fire (to- og firebeinte).


Det har vært en langt uke, fordi jeg har vært syk, jeg har hatt masse jobb, men mest fordi jeg har gått og ventet på å få ta test. Jeg venter fortsatt, og jeg kan egentlig ikke tenke på det en gang uten å få hetta. Jeg prøver å holde meg busy, men jeg vet ikke hvordan jeg skal holde ut.

I går var jeg på kino med jentene og etterpå gikk vi ut for å ta et glass. Det endte med at ingen drakk, men selv om det faktisk fristet med et glass lever jeg jo som om jeg er gravid. Det var så koselig å se dem igjen, og vi ble sittende å skravle så lenge at jeg ikke var i seng før klokken et.Stakkars Jonna, han har lovet meg å bli med på IKEA i dag. Jeg dro nemlig ut alt fra skapet i forigårs og trenger ny innredning for å få orden på alt. Typisk meg å rydde når jeg føler meg stressa! Det blir i hvert fall fint her etterhvert, også skal jeg få solgt masse av klærne jeg har som jeg aldri bruker. Det hjelper litt på ventingen også.

Dere som har vært gjennom dette, noen tips til hva jeg kan gjøre for å få tiden til å gå?

Lørdagssmil fra meg <3

Ferske rundstykker til frokost? To varianter!

 • 18.11.2016 kl. 17:03

Jeg fikk plutselig så lyst på rundsykker her jeg sitter også tenkte jeg at jeg kunne slenge ut oppskriften her. Denne har jeg delt før, og som jeg skrev da er den ikke oppfunnet av meg. Jeg har sett den på mange blogger og jeg er usikker på hvem som fant den på, god er den uansett!

Jeg har faktisk lagt ut oppskriften i to varianter:

Raske, hjemmebakte rundstykkerLettfordøyelige rundstykker (disse er bløtlagt)Bløtlegging gjør kornet lettere å fordøye og mer næringsrikt. I prosessen brytes nemlig antinæringsstoffer og endel av glutenet ned slik at mer næring kan tas opp og tarmen letter kan håndtere det. Jeg skal innrømme at rundstykkene så litt rare ut, men hva gjør vi ikke for tarmen?

Bløtlegger jeg alt?

Jeg gjør ikke det. Jeg bløtlegger endel, men noen ganger spiser jeg ting som ikke er bløtlagt og det går også helt fint ;)

Nå skal jeg sette rundstykkedeig før jeg skal på kino med jentene, vi skal se fabeldyr og hvor de er å finne. Gleder meg!

Fyldige bryn - før og etter

 • 18.11.2016 kl. 09:43

Behandlingen er sponset

På lørdag var jeg tilbake hos min venninne Andrea på brow rehab Frogner. Hun har reddet mine bustete, rote bryn, virkelig! For noen år siden hadde jeg overnappede, tynne bryn og jeg har aldri vært flink til å hverken nappe eller sminke dem. Brynshår kan faktisk falle ut når du er syk, visste du det?

Etter at jeg ble frisk har både bryn og håret på hodet vokst mye bedre. Ikke bare vokser det raskt, det vokser inn mer hår. Dette er jeg bombesikker på at kommer av hvor flink jeg er med maten. Jeg merker nemlig at i de periodene jeg slurver, mister jeg mer hår.

Hvis du ønsker deg tykkere bryn kan du bruke serum, men det viktigste er å la være å nappe. Jeg har ikke nappet siden jeg var hos Andrea sist, kun et par småhår som selv jeg kan se at er på avveie.

Andrea farger så brynene, vokser og napper i en form som passer mitt ansikt. Det beste er at de blir veldig enkle å sminke for meg som har null peiling på dette. Jeg er bare så fornøyd med resultatene og anbefaler Andrea på det sterkeste.

Jeg sminker nå brynene mine med brow wiz og gelé fra Anastasia, som selges hos brow rehab.

Har du gode brynstips? Napper du selv eller får du hjelp? 

Jeg skal innrømme tre ting

 • 17.11.2016 kl. 20:29

Jeg skal innrømme tre ting:

1. Før synes jeg det var skikkelig kleint å lese blogg. Venninnen min Maria ble vel ordentlige venninner den dagen vi innrømet ovenfor hverandre at vi likte å lese blogger. Vi kunne ikke gjøre dette i forelesningen på BI vel og merke, Gud så flaut! Men blogger det leste vi, om vi gjorde! Nå er jeg til og med en bloggen, og leser blogger med den beste samvittigheten. Jeg innrømmer glatt at jeg elsker det og at det gir meg så mye i hverdagen.

2. Jeg er elendig på å kommentere på andres blogger! Selv om jeg har fulgt en blogg i år og dag (og da mener jeg flere år) kan jeg telle på en hånd hvor mange kommentarer jeg har lagt igjen. Jeg vet ikke hvorfor det er slik, for jeg setter virkelig pris på de bloggene jeg leser! Jeg synes dette er skikkelig lumpent gjort av meg, og jeg skal skjerpe meg! Det skal sies at jeg heller ikke legger igjen drittkommentarer da, det synes jeg vi skal se oss for gode til!

3. Jeg synes det var dritflaut å starte min egen blogg. Da jeg møtte beskjente som leste bloggen ble jeg illrød og ba dem snakke om noe annet. Dette skjønner jeg heller ikke for jeg synes ikke det er flaut å være blogger. Jeg tror dette kom mest av den "hei bloggen" greia da jeg følte at jeg skrev ut i intet. Nå har jeg så god kontakt med leserne mine og jeg føler virkelig at det jeg gjør betyr noe for noen. Jeg er drit stolt jeg nå!

Jeg har lyst til å dele noen av mine bloggfavoritter her i dag, for å gi litt cred til de jeg er så altfor dårlig til å gi tilbakemelding til og rose for alt de gir meg <3

Slik har jeg stemt på årets vixen bloggawards: (trykk på bloggnavnet så kommer du til bloggene)

Årets livsstilsbloggKristina Andersen

Er det en blogg jeg ALLTID blir i bedre humør av å lese så er det denne! Jeg synes Kristina virker som en skikkelig søt jente, med et utrolig godt humør. Fine bilder, engasjerende innhold og veldig mye hverdagslykke. Jeg blir rett og slett glad av å se det fine smilet hennes på innlegg etter innlegg! Det er bare kos fra ende til annen, og jeg elsker å kose meg <3

Årets moteblogger

Eirin Kristiansen

Jeg begynte å følge Eirin da hun akkurat begynte å blogge og har vært hekta siden. Makan til søt jente skal du lete lenge etter! Jeg synes hun er så utrolig søt og virker bare tvers gjennom god. Jeg innrømmer at jeg savner den litt mer personlige Eirin, men bloggen synes jeg fortsatt er dritbra og på mote synes jeg denne jenta er helt rå! Når hun legger ut ting vil jeg bare ha det, det er så utrolig mye hun liker som jeg liker. Må jo være en drøm å få en makeover på kleskapet av Eirin, lov å drømme!

Årets gullpenn

Pappahjerte (Peter)

Jeg følte lenge at jeg ikke hadde noen rett til å følge denne bloggen. Jeg har jo ikke barn og dette er en blogg som handler om småbarnslivet. Jeg vet ikke om det bare er jeg som føler det slik, men som ufrivillig barnløs (som jeg hater det uttrykket) føler jeg nesten at jeg er utro når jeg snoker på mammasider eller blogger om barn. Nå gir jeg pokker og leser denne bloggen for det, for fy søren så bra Peter skriver. Jeg elsker å skrive selv og jeg liker å tenke at jeg er god på det, og da setter jeg stor pris på andre bloggere som skriver godt. Det gjør Peter! Han engasjerer og får meg virkelig til å føle! Heia!!

Årets stjerneskudd

Konatil (Christina)

Dette har blitt min andre guilty pleasure, hehe, en mammablogg som både trekker på smilebåndene og som varmer hjertet. Christina virker bare som en herlig jente som jeg så veldig har lyst til å møte! Som par er disse uslåelige, men jeg synes konatil fortjener mer cred enn at hun stråler seg i glansen til pappahjertet. Christina skriver også veldig bra, og gir godfølelse, akkurat det jeg er ute etter. Dessuten liker jeg at hun trekker frem det positive, *goals!*

Årets matblogg nam!!

Linda Stuhaug

Jeg hadde den ære å få møte Linda for litt siden da vi avtalte en suppe/tur-date, og jeg måtte fortelle henne at jeg rett og slett er en skikkelig fan! Jeg synes Linda er så ufattelig flink med oppskrifter. Hun disker opp retter som ingen har tenkte på før, makan til kreativitet! Hun er også en veldig jordnær jente, med bein i nesa! Jeg gleder meg til å bli mer kjent med henne <3

Årets interiørbloggVilla von Krogh

Jeg elsker huset til Anine, og falt pladask for denne bloggen da jeg oppdaget den under husbyggingen deres. Særlig kjøkkenet har jeg drømt meg bort i mange ganger, murseinspeisen og de søte, pastellfargede kaffekoppene. Bloggen har et stort hjerte og viser frem både overfladisk interiørstil og livet på godt og vondt. Nydelige Emma og Marikken, og de røde julekulene til Fredde, haha, for en herlig gjeng!

Årets sterke meningAnne Brith

Denne må jo bare gå til Anne Brith? Det er sikkert mange som er uenige med henne, eller det v et vi jo at folk er. Jeg synes denne bloggen er et friskt pust jeg, for jeg setter faktisk pris på at folk kan si det de mener. Jeg liker også at hun ikke dømmer andre. Jeg har ikke møtt Anne Brith, men jeg tror hun er en veldig ålreit dame med et stort hjerte. Hun kan virkelig det å engasjere og få deg til å tenke!

Årets trening- og helseblogg

Fitliving (Maren)

Maren er en skikkelig gladlaks, og en stor inspirasjon for veldig mange når det gjelder trening, inkludert meg selv. Hun har holdt på lenge og holder fortsatt koken med sporty, lekre treningsbilder hver dag. Det er ikke mange helseblogger jeg leser, overraskende nok, men denne liker jeg å titte innom. Særllig leter jeg etter treningsmotivasjon, for det er noe jeg ikke er så god på, som Maren er veldig god på! Hun har også en veldig sånn *senkede skuldre* tilnærming som jeg digger!! Krysser fingrene for at Maren går av med seieren i år!

Alle bildene er lånt fra bloggen til de jeg har nominert :)

Vil du nominere?

Jeg ble så overrasket og glad da jeg hørte fra noen av dere at dere hadde nominert meg! Jeg har ikke noe håp om å vinne noe bloggaward, men jeg hadde blitt så glad for å bli nominert. Det er virkelig helt sykt for meg å høre at dere setter pris på bloggen og om den har hjulpet deg i hverdagen. Hvis du vil nominere meg tenker jeg at helse- og treningsblogg, livsstilsblogg eller stjerneskudd er kategoriene der jeg kan ha en sjanse til å bli nominert! Gå inn på vixen sin nettside her og nominer i vei, da blir jeg kjempe glad!

Tusen takk igjen til dere som har stemt, dere er virkelig bare så utrolig søte <3

Smil fra meg <3

Slik gjør du brødskiven sunnere

 • 17.11.2016 kl. 08:03

Nordmenn elsker brød, og mange av kundene mine spiser brød tre ganger om dagen. Selv om jeg er fan av å få ned brødspisingen og ser at det gjør underverker for mager, vektproblemer og helsen (kommer selvfølgelig an på hva du bytter det ut med) må en ikke kutte brød helt. Hvis tanken på å spise mindre brød gjør deg skremt kan du jo ta noen tak for å få en sunnere skive? Her er mine triks til et mettende og sunt brødmåltid:

Velg riktig brød

Det er mange som reagerer på kjøpebrød med magevondt, men heldigvis finnes det alternativer. Butikkbrød er ofte tilsatt ekstra gluten for å spare tid i bakeprosessen, noe som ikke er gunstig for tarmen din. Selv kjøper jeg surdeigsbrød av spelt på godt brød eller røtter eller baker brød selv. Ekte surdeigsbrød, langtidshevede brød eller lavkarbobrød er mine favoritter.

Velg riktig pålegg

For at brødskiven skal mette er viktig med et proteinrikt pålegg. Egg, kjøttpålegg eller pålegg av fisk er gode alternativer som gir rikelig med protein og metter godt. Hummus er også et godt alternativ, særlig hvis den lages selv!

Fett

For å holde deg mett og holde blodsukkeret stabilt er det viktig med gunstig fett. Jeg anbefaler å spise færre brødskiver med mer pålegg for å bli mett! Fettfavorittene er ekste smør, pesto og avokado, nam!

Farger

Ingen brødskive er komplett uten fargerike grønnsaker! Det gir vitaminer og mineraler, i tillegg til å gjøre skiven langt freshere og mer smakfull. Mine favoritter er spirer, agurk, paprika og fermenterte grønnsaker. Husk at det er lov til å eksperimentere, og at det kun er fantasien som setter grenser!

Smashed avocado toast

To skiver brød

1/2 avokado

2 egg

salt og eventulet pepper og chiliflakes

Lag eggerøre av eggene. Jeg bruker litt vann og steker eggene i smør med salt.

Mos avokado en en skål med en gaffel og fordel på to brødskiver.

Så kan du legge eggerøren oppå, voila! Du kan gjerne krydre med mer salt, pepper og chiliflakes.

Enkelt og så godt!Ha en nydelig torsdag da dere <3

P.S. Jeg har lastet opp spørsmålsrunden uten musikk for dere som ønsket det, den finner du her.

 

Svar på spørsmål: Soyamelk, utskeielser og om våre barn skal spise sukker

 • 16.11.2016 kl. 21:17Endelig er spørsmålsrunden ute, jeg håper dere liker den :)

01.17: Spise annerledes hos andre?

03.38: Soyamelk?

04.50: skeier jeg ut?

07.40: hvor ser jeg meg selv om 5 år?

10.12: hva gjør vi når vi skal kose oss?

12.10: hva ønsker jeg meg til jul?

13.30: Opptrening etter sykdom? (ME)

14.40: hudpleie, deo, sminke og mat for glød

19.05: Offentlig person og åpenhet?

21.26: D-vitamin, fiskeinntak og sol

22.35: Hva har jeg alltid i kjøleskapet og fryseren?

25.20: Melkesyrebakterier

26.45: Honning vs sukker?

28.18: Frosne eller ferske grønnsaker?

29.17: Skal våre barn spise sukker?

Her finner du videoen uten musikk!

Sorry litt lav energi, men jeg var syk da jeg spilte inn! Det kommer snart ny film med godislaging så bare å glede seg <3

Symptomer??

 • 16.11.2016 kl. 13:44

God ettermiddag <3

Jeg er helt nede for telling altså! Jeg skjønner ikke hva som skjer med kroppen. Jeg pleier aldri å bli syk *bank i bordet*, men nå er det andre runde på to uker. Jeg hater virkelig når folk sier at de ikke har tid til å være syke, for hvem har det? Det høres bare dumt ut! Akkurat nå kjenner jeg likevel at jeg virkelig ikke har tid til flere sykedager. Jeg har arbeid som hoper seg opp og det er ingen andre som kan ta seg av det.

Heldigvis ordner det seg alltid for snille piker, jeg jobber fra sengen og det er faktisk ganske koselig. Jeg har blant annet redigert spørsmålsrunden, endelig skal jeg få svart dere!

Kan det være at dette er kroppen som jobber? Jeg liker å tenke at det er det. Jeg prøver også å tenke at jeg må ta ekstra vare på denne kroppen fordi jeg er gravid. Det vil si, jeg KAN være gravid! Dette er bare fryktelig spennende! På en måte har jeg bare lyst til å få dette overstått, å få vite om jeg er gravid. Samtidig vil jeg utsette den eventuelle store skuffelsen.

Hva var dine første symptomer??

Ikke lett dette her! Takk for alle gode ord og hilsener, og ikke minst at dere krysser fingrene for oss! Stor, syke klem fra meg <3

Sukkerfrie marshmellows

 • 15.11.2016 kl. 19:57

Adlinks

Det er et eller annet som skjer med kroppen min altså, i dag har jeg hadde vondt i hele kroppen, ømme pupper og vondt i halsen. Jeg krysser alt jeg har for at det er en reaksjon på en liten spire som setter seg! *Lov å håpe* <3

Jeg elsker marshmellows og har i perioder vært skikkelig dilla på disse. Jeg har jo skrevet opp og ned om hvor bra gelatin/kollagen er for både tarm, hud, hår og negler, og dette er jo enda en måte å få i seg dette vidundermiddelet.

Jeg liker best marshmellows med smak av sitron, men du kan lage akkurat den smaken du selv vil. Jeg tenkte teste med bringebær igjen også, for det er superdigg! Disse er forresten godkjent av Jon Anders ;)

Sukkerfrie marshmellows

3 ss gelatin (jeg bruker denne, men du kan bruke hvilke som helst)

1 dl vann

1 dl sitronsaft

2 ss sukrin gold

ca 70 gram fibersirup clear

Noen reagerer på fibersirup og sukrin og da kan du bruke kokossukker eller lønnesirup, prøv deg frem fra 3-4 ss :)

Bland vann og gelatin i en bolle du kan mikse i. Jeg bruker en kjøkkenmaskin med visp, men du kan også bruke en håndholdt mikser. La dette stå mens du lager resten.

Skvis sitroner til du har en dl sitronsaft. Jeg brukte 1,5 sitron til dette. Sil av saften og ha den i en liten kjele. Varm den sammen med søtning til den har begynt å småkoke.

Sett på kjøkkenmaskinen på lav hastighet og hell forsiktig sitronsaften med søtning over gelatinen mens du visper. La dette stå og vispe i 10 minutter ca. Øk hastigheten på maskinen etterhvert, bare pass på at det ikke spruter. De siste minuttene kjører jeg på full guffe.

Når marshmellowsen har blitt stiv og hvit er den ferdig. Nå må du jobbe fort da den stivner veldig raskt. Hell marshmellows over i en form kledd i plastfolie eller bruk silikonformer slik jeg gjør.

Etter ca en halvtime i kjøleskapet er den klar til å spises, kos deg!

Nå skal jeg krype opp i sofaen med strikketøy, serie og den beste gutten jeg vet <3

5 ting jeg koser meg med i hverdagen

 • 15.11.2016 kl. 09:54

Det er vel ingen hemmelighet at dagene mine er laaange om dagen. Jer er nå 5 dager dpo som det så fint heter, det vil si at det er 5 dager siden eggløsning. En ting jeg synes er skikkelig morsomt med babyforum og prøving er alle de crazy forkortelsene. Jeg skjønte ikke halvparten og jeg må fortsatt ofte slå opp for å si det sånn.

Jeg venter uansett i spenning for å få teste og jeg prøver iherdig å tenke på alt annet! #umulig

Jeg er opptatt av å fokusere på det positive, og da snakker jeg ikke om å gå rundt og være sjeleglad hele tiden altså. Jeg snakker om å legge til koselige ting i hverdagen som gjør dagen lysere og gir meg mer ro. I dag ville jeg gjerne dele noen av tingene som gir meg godfølelse!Strikketøy

Jeg har akkurat begynt på enda et strikkeprosjekt. Det er veldig typisk meg å stadig begynne på noe nytt uten å være ferdig med det andre, men har du lyst har du lov! Jeg strikker babyklær og jeg har allerede gitt bort endel av det jeg har strikket. Nå håper jeg at dette prosjektet kan bli en gave til min egen baby <3

Mange spør om oppskriftene, men de er ikke mine så de kan jeg ikke legge ut her. Jeg skal komme med tips til fine oppskrifter og DIY etterhvert, jeg lover!

Youtube

Jeg elsker å sitte og se på filmer på youtube. Favorittene nå om dagen er mammavloggere, men jeg elsker selvfølgelig å se på filmer om ernæring og helse. I tillegg elsker jeg feel good snutter, som americas got talent og ellen show. Det er lov å sitte og le og gråte om hverandre, er det ikke?

Baking

Å pusle på kjøkkenet har alltid vært en stressmestringsgreie for meg. Særlig det å bake gir meg godfølelse, og Jon Anders klager ikke! Siden jeg selv unngår sukker i hverdagen blir det endel sukkerfrie bakverk, men jeg liker også å bake ekte boller og kaker til bursdager og kosedager.

Gåturer med podcast på øret

Dette er jo veldig meg, hehe. Det er så gøy at mange av dere også har fått øynene opp for denne godaktiviteten! Et tips er å også høre på pod når du shopper julegaver og titter i butikker. Du får være helt i fred og kan drømme deg bort mens du går rundt. Husk bare refleks når du går rundt i vintermørket, det er lett å drømme seg litt vel bort!

Kjøpe blader

Jeg fristes stad vekk til å kjøpe blader på butikken og plutselig havner de nedi handlekurven min. Jeg får ikke alltid lest dem, men jeg elsker tanken på å kjøpe blader og skulle lese dem. Jeg prøver å sette av tid til å krype opp i sofaen, nyte en kaffekopp og titte i bladene jeg har kjøpt i det siste.Nå må jeg løpe på frøyaklinikken for en time <3

 

 

 

 

Overspist? 8 tips som får deg i rute igjen

 • 14.11.2016 kl. 19:51

Wow, tusen takk for så mye respons på innlegget jeg la ut i morres! Jeg var ganske redd for at dere skulle misforstå, men det virker som om de aller fleste skjønner godt hva jeg mener. Noen vil være offer og mener jeg tråkker på dem fordi jeg sier at jeg har jobbet. Noen prøver å missforstå. Som jeg sa på snap (heleneragnhild) sier jeg ikke at de som ligger på et mørkt rom skal studere. Det sier seg jo selv! Men det er langt fra alle som er der. Dessuten handler det ikke om hva jeg har gjort, du skal jo gjøre noe du er stolt av! Jeg tror ikke jeg kan treffe alle uansett, fordi mange rett og slett vil missforstå.

Heia dere som løfter frem andre, jeg heier på dere!! <3

Uansett, over til dagens tema!

Vi har vel alle gått på den smellen, at vi spiser alt for mye en dag? Særlig på en middag eller i et selskap. Nå snakker jeg ikke om overspisingslidelser, men når en bare spiser seg ubehagelig mett og føler seg dårlig. Det beste rådet er selvfølgelig å unngå dette helt, men har først skaden skjedd er det godt det finnes noen råd for å føle deg bedre.

Drikk vann

Det føles sikkert litt rart å skulle drikke når du er mett, men dette vil holde fordøyelsen din i gang. Væske bidrar også til mindre vann i kroppen da det skyller ut overflødig salt.

Gå en tur

Kom deg ut i frisk luft og få i gang blodsirkulasjonen. Du vil straks føle deg bedre, jeg lover!

Twist

Sett deg på gulvet med rette ben, strekk overkroppen oppover før du tar en god tvist. Hvil armene dine på gulvet og i fanget, og se til den siden du strekker. Jeg er ikke så flink til å forklare, men du skjønner sikkert. Tvister stimulerer fordøyelsen og setter i gang tarmene.

Ingefær

Ingefær kan lindre vond mage og stimulerer fordøyelsen din. I tillegg er det betennelsesdempende og veldig godt! Jeg liker å koke opp vann og la et par skiver trekke i en kopp te. Tilsett gjerne sitron også!

Spis fiber

Dagen etter en festmiddag liker jeg å starte dagen med noe fiberrikt. En smoothie med bær, frø og greens eller chiapudding er mine favoritter når det gjelder fiberrike frokoster.

Fermentert

Fermentert mat er gull for fordøyelsen, så pøs på med dette fremover for å få en sunnere fordøyelse!

Svett i vei

Kom deg på trening, ikke for å brenne av det su har spist, men for å fylle på med endorfiner! Alle føler seg bedre etter en svetteøkt!

Slapp av

Dårlig samvittighet er waste of time, dropp det! Bruk heller kreftene dine på å kose deg med gode venner, kjæresten eller familie.

Ha en nydelig kveld, nå skal jeg ha siste livesending på kurset mitt!

Ønsker du å være med på live? Jeg begynner med livesendinger snart, vil du være med kan du like facebooksiden min her :)

Jeg er drittlei av å høre at jeg vant i lotto, jeg har jobbet beinhardt!

 • 14.11.2016 kl. 10:15

Noen ganger blir jeg så oppgitt av mennesker. De som ikke unner andre å ha klart noe bra. Jeg skrev et innlegg i går om at jeg hadde fått en veldig fin gave, fordi jeg hadde gjort noe bra. Selv om jeg var syk fullførte jeg bachelorgraden min med rent A-snitt. Jeg gikk ut som årets elev i ernæring, fordi jeg hadde toppkarakterer, drev blogg og holdt foredrag mens jeg studerte, til tross for sykdommen min.

Å studere hjemmefra uten studievenner, en hverdag og et miljø er ikke gøy. Å ikke ha noe sted å møte opp, men å være 100% selvdrevet er ikke for alle, det er faktisk beinhardt, og ikke minst ensomt.

Straks tikker det inn kommentarer om at jeg ikke kan si at jeg har jobbet hardt, det er IKKE derfor jeg har gjort det bra nemlig.

Skal jeg ikke få lov til å være stolt av det jeg har fått til? Skal jeg ikke få snakke om det?

Hvis du sier at noen er flink betyr det tydeligvis at alle andre er dårlige, sånn er det bare. Nåde deg om du kommer som tidligere ME pasient og antyder at du har jobbet hardt for å komme dit du er, da skal du tåle både drittkommentarene og de stygge blikkene fra andre.


Jeg er glad jeg har fått se andre lykkes jeg, slik at jeg kan se at det går an. Jeg tror det finnes et større potensiale i oss alle, er det sygt å si? Jeg mener det er oppløftende! Skulle jeg bare lagt meg under dynen og tatt offerrollen, hadde jeg aldri vært der jeg er i dag. Du er den eneste som kan hjelpe deg. Å skylde på legen, nav eller sykdommen kommer du ingen vei med.

Søsteren min fikk kreft, to ganger. Hun jobbet også for å komme inn på NTNU, det var hennes drøm. Hun får ikke denne utdannelsen på sølvfat fordi hun har vært syk, hun må jobbe for det, med de utfordringene to kreftbehandlinger bringer med seg. Hun bruker ikke kreft for å få skryt av den grunn, men det er ikke til å stikke under en stol at hun fortjener det!

Vi har alle våre utfordringer; sykdom, angst, overgrep og vonde minner. Mest sannsynlig vet du ikke engang hva mange rundt deg går gjennom, det er for eksempel mange til jeg selv ikke har delt, da det er for privat.Så nei jeg var ikke heldig, jeg vant ikke i lotto. Ikke alle timene jeg lå i sengen og leste. Ikke de dagene jeg ikke klarte noe annet en å skrive en side på den oppgaven. Ikke da jeg skrev bachelor på morfars dødsleie. Jeg har hatt store utfordringer i mitt liv, og jeg gir meg aldri. Det er derfor jeg er der jeg er i dag.

Hjertet mitt blør for alle de som ligger hjemme, som er syke og som sliter. Dere er ikke dårlige, dere er sterke mennesker som kan klare veldig mye, og alltid mer enn dere tror <3

3 tips til bedre fordøyelse - helt gratis!

 • 13.11.2016 kl. 19:50

Når jeg spør hva dere vil lære mer er fordøyelse et tema som går igjen. Det gjør meg så glad da fordøyelsen er utrolig viktig for en kropp i balanse. Når tarmen får det bedre ser jeg at både hudproblemer bedres, energien stiger og ofte kan også psykiske utfordringer lette (ikke forsvinne, men bedres). Tarmen og hjernen har direkte kommunikasjon via vagusnerven, så dette er ikke tull. Selvfølgelig vil det å få en mage som spiller på lag gi økt livskvalitet i seg selv, men da tarmbakteriene påvirker hvilke signaler hjernen sender ut vil det også påvirke mer direkte. Spennende saker altså!

Disse tipsene er så enkle at alle kan begynne å implementere dem, det handler bare om å gjøre det. Vi har utrolig mye informasjon tilgjengelig til enhver tid, men vi bruker lite av det. Det er så lett å lese noe eller få beskjed om at vi skal gjøre noe, men det er faktisk du som må gjøre det. Når jeg sier at du skal drikke ferskpresset sitron hver morgen kan du faktisk ikke presse den dagen før, du kan ikke kjøpe ferdig juice og du kan ikke kjøpe den ihjelkokte sitronsaften som finnes i butikken. Du må gjøre jobben hvis du skal ha effekten!

Tips nummer 1: tygg maten din

VI tygger ikke godt nok og det resulterer i at store matbiter svelges unna. Magesekken din har ikke tenner, den må bruke magesyre og muskellaget sitt til å elte og bryte ned maten. Dette blir en langt mer effektiv prosess hvis maten allerede er finfordelt i din munn. Det er slik vi er ment å spise, maten skal være en finfordelt mos når den treffer magesekken. Når maten blir liggende i magesekken vil den kunne gjære og danne gasser. Dette skaper igjen trykk i magesekken som kan gi sure oppstøt. Det er faktisk som regel for lite magesyre som gir sure oppstøt, ikke for mye.

Tips nummer 2: Spis sakte

Vi spiser mens vi er på farten, mens vi jobber og mens vi ser på tv, og konsentrerer oss stort sett om alt annet enn maten. Tenk tilbake på sist gang du var på resturant. Du satte deg ned, bestemte deg for hva du ville spise og ventet på maten. Allerede da var fordøyelsen din i gang med produksjon av enzymer, spytt og galle, tanken på mat, sammen med lukt og syn, kan nemlig sette dette igang. Da du fikk maten er jeg helt sikker på at du spiste den saktere enn om du hadde sittet ved kontorpulten. Vi nyter hver bit og koser oss, både med maten og med gode venner eller en date.

Å spise på denne måten er veldig viktig for å gi hvert ledd i fordøyelsen tid til å utføre sine oppgaver. Selv om du ikke kan spise på resturant hver dag kan du gi kroppen litt rom rundt måltidene. Konsentrer deg om maten, ta pauser og vær tilstede.

Tips nummer 3: Spis varmebehandlede grønnsaker

Rå grønnsaker er fantastiske, gode og sunne. Dessverre er de også vanskeligere å bryte ned i magen enn varmebehandlede grønnsaker. Når vi varmer maten blir den lettere å fordøye ved at endel av fibrene brytes ned, så sliter du med fordøyelsen din anbefaler jeg deg å varmebehandle grønnsakene dine. Nå som vi er inne i den kalde årsiden er det også mest naturlig for oss å spise varm mat som supper, gryter og dampet mat.

Selv elsker jeg varme grønnsaker, hvor godt de smaker og hvor godt de metter!

Nå skal jeg stupe ned på sofaen, det har vært en laaang dag. Først har jeg vært mange timer på kostholdsmessen, etter det dro jeg rett i 60 årslag. Nå er det tid for litt ro og litt rydding her hjemme før jeg tar kvelden  <3

 

En helt spesiel gave på farsdagen

 • 13.11.2016 kl. 08:20

Forrige uke var jeg på shopping med pappa og fikk en helt spesiell gave. Nå sitter jeg faktisk og skriver til dere på en splitter ny macbook pro, weee! Det siste året har jeg hatt en kranglede mac, og de siste månedene har den ikke fungert i det hele tatt. Jeg har derfor vært lenket til macen her hjemme, og da den egentlig er Jonna sin ble det litt frustrerende. Jeg skjønner at dette ikke er livsviktige problemer altså, men det ble en slitsom arbeidssituasjon.

Det er ikke hverdagskost å få en macbook altså, så dette er noe jeg setter enormt pris på! Jeg har ventet på denne gaven et helt år, og den har en helt spesiell historie.

Da jeg var i mitt siste semester av bachelor lovet pappa at han skulle kjøpe en mac til meg hvis jeg klarte å få rent A-snitt. Etterpå sa han at han bare tullet og at jeg skulle få den uansett fordi han var så stolt av meg. Det er mange som tar bachelor nå,  og det er sikkert ikke så stort for alle. For meg som var veldig syk gjennom store deler av utdannelsen er det faktisk veldig stort for oss at jeg har fått til det jeg har. Mange har til og med betvilt min sykdom og sagt at de aldri kunne studert. Jeg kunne vel umulig ha vært så syk hvis jeg klarte å lese? Det synes jeg er synd, fordi jeg selv vet at du kan klare alt bare du vil det nok. Jeg måtte prioritere beinhardt og valgt studier over tid med venner, familie og mye annet i en lang periode for å få det til.

I dag er det altså jeg som får gave, fra verdens beste pappa <3Denne macen er et symbol for meg på alt jeg har fått til og hvor langt jeg har kommet, og ikke minst hvor langt jeg kan komme! Aldri gi deg, husk det <3

Nå skal jeg på kostholdsmessen og holde foredrag, jeg gleder meg! Tusen takk for at du tok deg turen hit, det gjør meg så glad! I kveld kommer det innlegg med tre tips til bedre fordøyelse som alle kan få til!

 

Lørdagsmorgen med sjokolade

 • 12.11.2016 kl. 08:46

Når jeg står opp tidlig i helgen er det så deilig å kjenne på stillheten og bare være meg. En av tingene jeg gleder meg mest til med å få barn er å ha morgener sammen. Jeg er jo tidendes A-menneske, mens Jon Anders liker å sove lenge. Bår vi får barn har han lovet at vi skal ha frokost sammen også i helgene, i hvert fall en dag, hehe.

Enn så lenge er det meg i sofaen med macen i fanget og et par knekk av denne søte sjokoladen jeg fikk av mamma <3

"Sucre de coco"

Nå skal jeg snart avgårde på endel erender, blant annet forming av bryn. Nå har jeg latt dem gro helt ut igjen etter sist gang jeg var på brow rehab, jeg føler meg så flink. Jeg har kun nappet et par små hår, ellers er det mye å jobbe med for Andrea som fikser dem for meg.

Ha en nydelig lørdag skjønne <3

Er kanel giftig? - hjemmelaget pepperkakekrydder

 • 11.11.2016 kl. 10:11

Adlinks

Selv om det er en liten stund til jul har jeg begynt å kjenne julestemningen komme snikende. Da jeg var student hørte jeg alltid på julemusikk da jeg leste til eksamen, så det å jobbe til julemusikk har blitt en koselig greie for meg. Nå høres det sikkert ut som jeg er verdens værste nerd, men jeg synes faktisk at eksamenstiden var fin på mange måter. Du kan i hvert fall gjøre den så mye bedre ved å gjøre det koselig rundt deg og ikke minst ha den rette innstillingen.

Nå som jeg forbereder juleoppskrifter til dere har snikstartet på julen og jeg koser meg så! Jeg tenker også at hvis jeg deler litt tidlig har dere god tid til å teste ut oppskrifter. Denne oppskriften er jo bare en liten start på alt det gode du kan lage til jul!

Selv bruker jeg helst økologiske, ubestrålte krydder. De gir bedre smak og du får alle de gode helseegenskapene til krydderne med på kjøpet. Hvert år popper det opp overskrifter om hvor giftig og farlig kanel er. Dette er fordi kanelen som kjøpes på dagligvare er av typen kassiakanel. Denne inneholder et stoff som heter kumarin, og dette er faktisk levertoksisk. Velger du kassiakanel må du holde deg til under en halv ts per dag for å unngå leverskader, og terskelen er lavere for barn.

Ceylon kanel er en annen type kanel som omtrent ikke inneholder kumarin. Denne kan du trygt spise hver dag og den er også trygg for barn. Smaken er søtere og rundere, så her er det vinn vinn! Hvis du er like glad i kanel som meg burde du absolutt gå for denne ;)

Hjemmelaget pepperkakekrydder

1 ss ceylonkanel

1/2 ss nellik*

1/2 ss ingefær

1 ts ekte vaniljepulver

Bland alt krydderet sammen og oppbevar i en tett boks. Du kan gjerne doble oppskriften også. Jeg har basert min oppskrift på pepperkakedeigen til mamma. Det er altså slik jeg synes pepperkaker skal smake, men dine preferanser kan være noe litt annet ;)

*du kan kjøpe økologisk nellik på iherb, men jeg er ikke så nøye på at den skal være øko da jeg ikke bruker det så mye i hverdagen.

Mens vi snakker om kanel, disse knekkebrødene har jeg akkurat bestilt meg! De ser jo helt himmelske ut!!

God helg fine <3

Slik organiserer jeg morgenen min

 • 10.11.2016 kl. 20:06

Skal du være effektiv er planlegging nøkkelen! Dette gjelder ikke bare skole eller jobb, men trening, mat og koseligere ting også. Jeg er så glad jeg ble tipset av en venninne om disse blokkene fra kikki k. De er helt geniale hvis du vil starte dagen riktig, og ikke minst planlegge en god uke.Jeg bestilte en blokk for ukesplanlegging og en som du kan fylle ut hver dag. Du kan fylle ut alt mulig; helsemål, to do's, hvor mye vann du har drukket og ting du er takknemlig for. Jeg føler virkelig at dette gir meg bedre dager.

Jeg har styrt min egen tid i mange år, og det å ha et fast rituale og faste rutiner hjelper meg å holde struktur på hverdagen. Det høres kanskje kjipt ut, men det å planlegge og sette struktur gir deg faktisk mer fritid.

Hva med å starte dagen her, med en kaffekopp og en sunn cookie?Så lenge du holder deg under 350 inkludert frakt får du ikke toll eller moms på bestillingen din ;)

Er de ikke søte?

Vinneren av konkurransen er nå trukket og den heldige er kontaktet :D

Når får vi vite?

 • 10.11.2016 kl. 06:39

Jeg er så spent om dagen!

For hver måned som gikk uten eggløsning føltes det som om jeg ikke engang skulle få en sjanse til å bli mamma, men nå som et egg er på vei fylles jeg plutselig av håp igjen. Plutselig føles det koselig å snakke om navnene vi alltid har ønsket, lure på hvilken vogn vi skal ha og hvordan vi vil oppdra våre små.

Jeg vet at mange tenker det er dumt å ha for høye forhåpninger, men hvorfor gå gjennom livet med en negativ innstilling? Nå som jeg føler at det kommer til å klaffe så står jeg i det. Går det ikke så tar jeg den skuffelsen da, ikke nå. Nå vil jeg bare kjenne på gleden <3

Tenk at om bare noen uker kan jeg vite om jeg blir gravid denne syklusen. Jeg sier "blir" da vi ikke vet om jeg allerede har hatt eggløsning eller om den kommer i løpet av de neste dagene. Det er ikke så lett å si sikkert, men vi skal nok klaffe uasett. Resten er opp til sjebnen. Etter befruktning tar det ca 14 dager til jeg kan teste. Eggløsningssprøyten inneholder det samme hormonet som en tester på en graviditetsstest så tester jeg for tidlig kan jeg få falsk positiv. Dette var det en søt leser som tipset meg om, jeg er virkelig heldig som har så snille lesere altså!

Endelig føles det som om kroppen er på bedringens vei, og alle andre symptomer jeg kjenner er bare positive ;) I dag skal jeg en tur på klinikken før jeg skal jobbe noen timer på kafé. Takket være verdens beste mamma og pappa kan jeg endelig det igjen <3

God klem til deg, setter så stor pris på deg, det skal du vite <3
 

Sunnere pølser og potetmos (med skjult grønnsak)

 • 09.11.2016 kl. 20:24

Noen ganger får jeg lyst på pølser, og i går var en sånn dag.

Det vil si, jeg har ikke hatt lyst på noe de siste dagene, men dette fristet plutselig da jeg var på butikken. Da jeg snappet at vi hadde pølser sist var det så mange som synes det var så godt å se at vi spiste det innimellom. Det er rart det der. Jeg trodde før at dere ble mest inspirert av å se perfekte oppskrifter, men så har jeg skjønt at det er så viktig å dele at jeg også er et menneske. Jeg spiser all slags mat, jeg er akkurat som deg! Jeg liker også å se at folk kan lette på sløret, tørr å vis at du ikke er perfekt!

Jeg ville lage potetmos til Jon Anders og da er det ikke fra pose som gjelder. Hjemmelaget potetmos er jo så enkelt å lage og smaker hundre ganger bedre enn pose. Du får nok aldri se meg med en posemos i handlevognen for å si det sånn. Dessuten slipper du masse konserveringsmidler og ingredienser du ikke trenger hvis du lager din egen.

Jeg ville lure mer grønnsaker inn i mosen, så jeg valgte å tilsette blomkål. Dette er helt genialt til barn som ikke liker grønnsaker med mye smak og rare konsistenser. De fleste liker moser, særlig når de er så gode som denne.

Potet har fått et ufortjent dårlig rykte. Den inneholder både vitamin C og rikelig med fiber, ikke minst er det faktisk den matvaren som metter aller best! Denne middagen er ikke verdens sunneste, men den er godt innenfor her hjemme ;)

For å lage mosen trenger du:

(stor porsjon, nok til 4 voksne)

4 poteter (ca 500 gram da de var skrelt)

Et hode blomkål

4 ss meierismør

3 ss melk

Salt

Skrell poteter og kutt dem opp i biter. Del blomkålen i biter og kok/damp alt sammen til det er mørt. Det tok ca 12 minutter hos oss. Så heller du av vannet og tilsetter resten av ingrediensene (minus salt). Stavmiks til en glatt røre, men ikke for lenge, da kan det bli seigt.

Smak til med salt og server med pølsene og ketsjup. Jeg elsker min hjemmelagede, fermentert ketsjup, mens Jon Anders bruker vanlig heinz.

Jeg kjøpte pølser fra coop som er rike på kjøtt, men det finnes mange andre som har enda høyere innhold også. Disse er uten gluten og melk, og det er jo også fint for mange!

Håper det smaker <3

Rask, mettende frokost som aldri skuffer

 • 09.11.2016 kl. 09:10

Adlinks

Jeg må si at jeg våknet til et sjokk over valgresultatene i natt! Jeg har bodd 6 år i USA og jeg føler på mange måter at jeg har vokst opp der, så å se dette som skjer der nå er bare tragisk. Jeg vet nesten ikke hvordan jeg skal reagere eller hva jeg skal tro. Det eneste jeg kan tenke er at folk vil bedras! Slik er det i alle situasjoner, til og med kosthold. Det er mye lettere å hive seg på en ny, trendy diett enn å sette seg inn i hva som faktisk må til over tid. Å selge noe "nytt" er rett og slett lettere. Jeg håper bare dette ikke vil lede til mer hat, rasisme og vold i dette egentlige gode landet, men det er jeg redd det kan gjøre <3

Nei, over til noe hyggeligere!

En frokost jeg alltid kommer tilbake til er min kjære skål med lune bær og cottage cheese. Jeg vet at mange spiser cottage cheese med sukkerfritt syltetøy, men det kan virkelig ikke måle seg med smakene du får ved å varme bærene. Denne frokosten har fulgt meg i mange år, og jeg blir aldri lei den. Selv om jeg bytter den ut i perioder er den alltid god å falle tilbake på i perioder der jeg er matlei.

Ettersom årene har gått har den fått noen oppdateringer også <3Cottage cheese skål med lune bær

♥ 2-3 dl frosne bær (bringebær, solbær, blåbær, skogsbær, jeg liker en blanding)

♥ 1 ss kokosolje

♥ 1,5 dl cottage cheese

♥ 1 dl kefir (jeg lager min egen i perioder, men bruker også den fra butikken)

♥ 2 ss hjemmelaget musli eller hakkede nøtter

Kanel, vaniljepulver og eventuelt en dråpe stevia hvis du vil ha det søtere

 

Varm bærene på middels varme i en liten kjele eller stekepanne med kokosolje. Du kan også bruke mikro, jeg har ikke det hjemme fordi jeg klarte å sette fyr på den for et par år siden (det er en helt annen historie). Mens bærene smelter blander du cottage cheese i en skål. Hell de varme bærene over og dryss over godt med ekte kanel. Hvis du har vaniljepulver synes jeg det smaker himmelsk på, og noen ganger tilsetter jeg 1-2 dråper stevia for å få en søtere smak. Jeg topper det til slutt med noen ss hjemmelaget musli, akkurat nå er denne favoritten. Har du ikke musli kan du bruke nøtter slik jeg har gjort i dag.

Hvis jeg har gojibær hjemme smaker dette nydelig, det gir også en ekstra god konsistens <3

Hva er din favorittfrokost?

<3
 

Sunne, sukkerfrie chocolate chip cookies

 • 08.11.2016 kl. 20:20

Adlinks

Hva gjør man når ingen mat frister men du må få i deg litt næring? Baker noe godt vel!!

Det var også litt fordi jeg følte at det var alt for lenge siden jeg hadde lagt ut noe godt og sunt bakverk. Jeg er allerede i gang med juleoppskriftene, men de må vente litt til, er dere ikke enige?

Disse er uansett veldig gode og ikke minst seige! Det er så viktig for en digg cookie spør du meg <3

Helenes sunne cookies

4 dl finmalte mandler

1 dl fibersirup clear*

2 ss sukrin gold eller kokossukker

60 gram smeltet smør

1 ts bakepulver

Hakket 86% sjokolade (ca 1/3 plate)

Rør sammen alle ingrediensene i en bolle (tilsett sjokoladen til slutt). Ta ønsket mengde deig i hendene og form til små cookies. De flyter ikke veldig ut, så det er greit å presse dem litt ut. Du kan godt trille kuler, men jeg synes ikke det er så viktig ;)

Stek cookies på 180 grader i ca 8 minutter, og følg godt med så de ikke blir for mørke.

*har du ikke fibersirup kan du bruke mer sukrin eller kokossukker, men da må du redusere mengden med 1/3 ca. Det er fibersirup som gir den seige konsistensen. Det er nok ikke noe problem å bytte med fibersirup gold.

Jeg ruger fortsatt på egget mitt og prøver egentlig å ta det mest mulig med ro her hjemme. Jeg begynner å kjenne flere tegn på eggløsning, så alt er veldig spennende!

Jeg skal begynne å kjøre facebook live med temaer innen ernæring fremover, så lik gjerne facebboksiden min hvis dere vil ha med dere dette :D

Jeg håper du har en fin kveld <3

Kalorifattig snacks som beskytter mot kreft

 • 08.11.2016 kl. 08:35

Er det en grønnsak jeg aldri trodde jeg skulle like så er det rosenkål. Jeg husker tilbake på denne grønnsaken med gru, og måten den vokste i munnen da vi fikk den servert som små. Nå elsker jeg denne supergrønnsaken, men bare når den lages på riktig måte.

Rosenkål er faktisk en av verdens sunneste grønnsaker! Ikke bare beskytter denne og andre grønnsaker i kålfamilien mot kreft, de inneholder også en faktor som kan være med og fjerne overflødig østrogen fra kroppen. Rosen kål er dessuten mettende, rikt på fiber og inneholder lite kalorier. Det siste er ikke det viktigste for meg, men ønsker en å gå ned i vekt er det lurt å spise matvarer som metter mye per kalori, akkurat som dette. Først skjærer du bort "stilken" til rosenkålen, fjerner de ytterste bladene og deler hver rosenkål i 4 biter. Du må nok ha fersk rosenkål for at dette skal fungere ;)

Så har du alle bitene over på et stekebrett med bakepapir på, og heller 1-2 ss olivenolje over. Strø på godt med havsalt.

Stek rosenkålen i ovnen på 180 grader til de blir crispy, her tok det vel ca 25 minutter, men prøv deg frem.

Dette er faktisk så godt at jeg kan gomle det som snacks! Bare pass på magen din, er du ikke så vant med kål kan det jo bli litt ubehagelig ;)

Eggløsning og influensa?

 • 07.11.2016 kl. 18:35

Herregud så gøy det er på snap om dagen, jeg føler jo at det er rene skattejakten. Jakten på eggløsningen og babydrømmen. For meg som har hatt en utrolig lang periode hvor det rett og slett ikke har skjedd et pip er det veldig spennende at det endelig er ting på gang. Det er så koselig at dere er så engasjert på min vegne, så søte er dere <3

I går begynte jeg å få frysninger og vondter da vi var hos svigers. Jeg regnet egentlig med at det var på grunn av hormonene, men da jeg kom hjem endte jeg opp i fosterstilling i sofaen. Jeg var livredd dette skulle ødelegge for eggløsning, men heldigvis forsikret både Anette og gynekologen meg at det gikk fint. Det er visst værre om mannen er syk før eggløsning, og Jonna er i fin form enn så lenge.

I dag var jeg altså både på frøyaklinikken og på fertilitetssenteret for å titte på egget. I natt drømte jeg at egget hadde gått under, at det plutselig var borte, men det var det ikke altså. Eggløsning er på vei og denne gangen er slimhinnen helt topp, jippi! Dette er så spennende, jeg må bare tørre å håpe!Nå prøver jeg å bare ta det med ro, men litt jobb må jeg bare gjøre. Sånn går det når du skal drive for deg selv. Jeg ville ikke byttet det mot noe i hele verden! Jeg skal bake noen sunne cookies så jeg kan få i meg litt næring (viktig for hormonene) også skal jeg ha facebook live på onlinekurset.

Hvis du vil følge meg i hverdagen, få tips til bedre fordøyelse og se hva jeg spiser kan du følge meg på snapchat under heleneragnhild :)

Jeg håper dere har en nydelig kveld! Hilsen høna og egget <3

 

Konkurranse - Vinn billetter til kostholdsmesse der jeg holder foredrag

 • 07.11.2016 kl. 08:34

Allerede på søndag skal jeg igjen gjøre noe av det beste jeg vet, nemlig å holde foredrag! Denne gangen er det på høstkonferansen til lille måne forlag sammen med en rekke kjente profiler. Det kommer både ernæringsfysiologer, leger og professorer innen ernæring, og årets tema er fett og hjerte- og karsykdom.

Jeg gleder meg til å høre foredragene selv, og det er veldig kult at jeg er invitert til å snakke. I fjor var jeg på konferansen og var fortsatt student, og i år er jeg foredragsholder! Lov å være litt stolt da?

Jeg skal snakke om hvordan det er å ta utdannelse innen ernæring, hvordan jeg spiste meg til bedring av kronisk sykdom og hvorfor jeg anbefaler det kostholdet jeg gjør i dag.

"Mitt mål er å inspirere så mange som mulig til å leve litt sunnere. Jeg er derfor opptatt av å formidle et balansert kosthold som kan få mennesker til å føle seg bra, innenfra og ut. Ellers elsker jeg å snakke om tarmhelse, hvordan vi kan få en bedre fordøyelse, samt et kosthold som fremmer fertilitet hos kvinner. Jeg skal fortelle om mitt syn på kosthold, de statlige rådene og hvordan en ernæringsstudent som meg endte opp med å fremsnakke smør, kraft og lever."

Dette er stedet for deg som er interessert i å spise mat som gir god helse. Jeg lover deg at du kommer til å lære mye, og ikke minst bli veldig inspirert. Vi blir jo bombadert med informasjon om helse om dagen, men det er lite som slår å være til stede på et foredrag. Ikke minst får du møte masse spennende mennesker, det er stands og det er god energi!

Jeg vil jo gjerne møte så mange som mulig av dere på konferansen, og har derfor fått lov til å lodde ut to billetter til leserne mine.

For å delta må du legge igjen en kommentar der du forteller om en ting du skulle ønske jeg kunne ta med i foredraget mitt. Kanskje blir nettopp ditt bidrat trukket ut og du får ønsket ditt oppfylt? Jeg trekker en heldig leser som får ta med seg en venn ;)

Her kan du lese alt om foredragsholderne, kjøpe billetter og få generell info om konferansen.

Unngår du kjøtt? Da kan dette være for deg!

 • 06.11.2016 kl. 20:03

Selv mener jeg bestemt at menneske er skapt for å spise kjøtt. Jeg vet at mange er uenige med meg, og jeg vet at stadig flere velger å utelate kjøtt fra kostholdet. Hva du skal spise er ditt valg, akkurat som jeg må få spise det jeg mener er best. Selv er jeg ikke veldig glad i kjøtt og spiser det ikke mer enn et par ganger i uken, men jeg spiser rikelig med andre animalske matvarer da de er næringsrike og viktige for god helse. Jeg vil uansett oppfordre deg som leser til å ha et mer bevisst forhold til maten du spiser, hvor den kommer fra og hva den gjør med deg og miljøet.

Jeg tror de fleste av oss er enige om at kjøttindustrien ikke kan fortsette som i dag. Vi er nødt til å drive mer bærekraftig, vi må spise mer av dyret og vi må spise mindre. Dette er en ladd debatt med masse meninger og ikke minst følelser, og jeg skal ikke ta den i dag.

Det jeg vil tipse deg om er et produkt som kan være bra for deg som unngår kjøtt. Jeg snakker varmt om kraft og gelatin/kollagen, da dette inneholder en rekke komponenter som støtter og nærer kroppen. Aminosyrene i kollagen styrker immunforsvaret, heler tarmcellene, styrker hår, hud, ledd og negler, samt demper inflammasjon. Selv koker jeg kraft så ofte jeg kan, men mange av dere blir frustrerte fordi dere ikke føler at dere rekker dette.

Selvfølgelig kan jeg si at en skal prioritere og alt det der, men det er ditt liv og du skal få bestemme! Jeg har selv blitt glad i kollagentilskudd da det enkelt løses opp i både varm og kald drikke, har tilnærmet ingen smak (jeg mener ingen smak, men det er meg) og er lett å få i seg. I dag vil jeg derfor tipse om et kollagentilskudd som er laget av fisk. Dette pleier jeg å anbefale kunder, venninner og familie som ikke ønsker å spise kjøtt. De kan likevel nyte fordelene av å få i seg kollagen.

Selv har jeg merket mindre vondter i kroppen, finere hud (glød, oh yeah!) og både hår (på hodet, hehe) og negler vokser fort!

Du finner kollagenet her, husk å bruk koden NOX480 for å få 5$ i rabatt på første bestilling!

Her kan du lese min iherb guide og tips :D

Dagens tips fra meg <3

Smoothie favoritt - peanutbutter & jelly

 • 06.11.2016 kl. 09:22

Adlinks

Jeg lovet jo å dele denne smoothien med dere i løpet av helgen, så her kommer den! Dette har vært en favoritt i flere år, den er så god! Oppskriften krever vaniljeprotein, men har du ikke dette kan du bytte det mot et par dl vaniljekesam ;)

helene ragnhild smoothie

Helenes peanutbutter & jelly smoothie

2 dl frosne blåbær

5 frosne jordbær

1 scoop vaniljeprotein*

2-3 puter frossen spinat eller en håndfull fersk (kan droppes)

2 dl melk (jeg bruker usøtet mandel)

2 ss peanøttsmør

Supermat

Hvis du ønsker kan du tilsette supermat. Jeg elsker ta greens og lecithin og putter det alltid i min smoothies, men det er selvfølgelig helt valgfritt

* Jeg bruker proteinpulver fra synergy. Det er det eneste pulveret jeg bruker da det har svært høy kvalitet og god sammensetning. Det gjør meg heller ikke oppblåst slik andre protienpulvere kan gjøre. Hvis du registrerer deg på arnika.no med koden 107347 får du 10% på alt.

Nå skal vi pakke sekken og ta med hundene på skogstur. Jeg må si at jeg elsker å våkne opp tidlig på en søndag og ikke være klein. Jeg har dratt ut mindre og mindre de siste årene, og savner det sjeldent. Hvis jeg vil ut har jeg ikke noe dårlig samvittighet for det altså, jeg liker bare mye bedre å spise middag og drikke litt vin sammen enn å dra på byen. Det har jo litt med alder å gjøre, men jeg har mange venninner som fortsatt elsker å dra ut hver helg.

Ha en nydelig dag alle sammen, og takk for alle gode tanker til oss og egget, hihi <3

Endelig skjer det ting

 • 05.11.2016 kl. 11:03

Først må jeg bare si tusen takk for alle lykkeønskninger i går, både her og på snapchat <3 dere er så gode, jeg har ikke ord! Jeg vet at veldig mange andre bloggere får mange stygge kommentarer, men jeg føler virkelig at dere vil meg vel. Ikke minst heier dere på oss, det er så koselig!

I går ble Jon Anders med meg til gynekologen og endelig fikk vi den gode nyheten vi har ventet på! Et stort og fint egg er på vei og denne gangen er også slimhinnen på plass. Jeg har ikke hatt eggløsning siden april, og da var det ingen slimhinne, så dette var virkelig en godnyhet. Etterpå tok vi med prøven til Jon Anders ned til Frøyaklinikken så Anette kunne analysere den, og der var det bare gode ord å få. Dere kan jo tenke dere Jonna var kry, hehe. Vi har jo visst at alt var i orden lenge, men at det skulle være så bra da!

Etter at andre medisiner ikke har gitt noen, eller ønsket effekt var jeg livredd for at ikke sprøytene skulle gjøre det heller. Jeg fikk jo nesten sjokk da det var gode nyheter. Tenk at jeg kan være gravid snart, plutselig tørr jeg å håpe litt igjen. De siste månedene har jeg ikke følt det slik kan du si, og med alt av sprøyter, hormoner og stress blir det ikke akkurat bedre. Tenk om det kan bli spire dere?

Nå skal vi bare nyte helgen <3 I dag har jeg sittet lenge og jobbet allerede, før jeg skal på et møte klokken to. I kveld skal vi kose oss med god mat her hjemme og total ro. I går se vi seneste episode av nobell og i dag skal vi se videre på sons of anarkie, skikkelig spennende faktisk! I morgen blir det skogstur med hundene og svigers.

Jeg håper dere får en kjempefin helg, god klem fra håpefull meg <3

Dagen vi har ventet på

 • 04.11.2016 kl. 07:58

Jeg har hatt sommerfugler i magen i flere dager nå og kombinasjonen av hormoner, nerver og håp tar snart knekken på meg. Nå har jeg tatt sprøyter i 6 dager og i dag skal vi til gynekologen for å se om en eggløsning er på vei. Jeg har ikke hatt en eggløsning siden april, så jeg håper så interlig at dette kan hjelpe!

I dag skal Jon Anders være med meg og det blir veldig godt. Jeg skal innrømme at jeg ofte har følt meg alene i denne prosessen, selv om han er utrolig støttende er det jo min kropp som går gjennom dette. Det blir fint å ha med ham så han kan se hvor jeg har vært så mye det siste året. Vanligvis er jeg der på dagtid og han kan ikke ta fri fra skolen for å bli med hele tiden.

Uansett utfall skal vi ha en koselig kjærestekveld med hjemmelaget pizza og nobell på skjermen, men om eggløsning er på vei blir det jo ekstra bra!

♥ Favorittsmoothie ♥

Tusen takk for all støtte, dere vet ikke hvor mye det betyr <3

Smøret Kourtney Kardashian sverger til

 • 03.11.2016 kl. 20:15

Kourtney er min favoritt Kardashion og følger du ekstra godt med på serien har du kanskje fått med deg at hun er litt alternativ? Under all sminken og de flotte klærne bor det nemlig en liten hippie som tester ut de fleste helsetrendene, ikkert derfor jeg liker henne ekstra godt, haha! En av tingene hun sverger til er ghee, så mye at hun drikker dette hver morgen. Jeg vet ikke om jeg anbefaler det altså, men jeg anbefaler absolutt at du lager dette herlige gullsmøret!

Da jeg viste hvordan jeg lager ghee på snap her om dagen strømmet det inn spørsmål om hva dette er, hva det er godt for og hva det kan brukes til. Ghee er en tradisjonell indisk matvare som har blitt laget i tusenvis av år. Ghee er sanskrit og betyr "sprinkled". Det er rett og slett klarnet smør, det vil si rent smørfett der en har fjernet melkeproteinene. Det kan brukes akkurat som smør, men det tåler høyere varme. Ghee er rikt på fettløselige vitaminer og CLA. Sistnevnte kan mulighens fremme vektreduksjon!

Mange som reagerer på melkeprotein kan bruke ghee da det ikke inneholder laktose eller melkeproteiner. Når det er sagt bør det ikke brukes av de med melkeallergi, det gjøres i hvert fall på eget ansvar.

Jeg blogget om ghee for lenge siden, men nå er det på tide igjen. Dette er nemlig veldig enkelt å lage, veldig sunt og det smaker fantastisk!

For å lage ghee trenger du en pakke ekte meierismør, en stekepanne med litt kant eller en tykkbunnet kjele og et kaffefilter eller en nøttepose.

Smelt smøret i pannen på lav varme, det er veldig viktig at det ikke blir brent. Når det begynner å bloble kan du sette varmen ned til en og la det stå litt til.

Det er ferdig når det har dannet seg skum på toppen, og små klumper nederst. Det skal lukte nøttete, jeg synes det lukter popkorn!

La det avkjøles så du ikke brenner deg.

Hvis du ikke er så nøye på melkeproteinet kan du fjernet skummet med skje og helle ghee forsiktig over på et glass. Vær forsiktig så du ikke får med melkeproteinene som ligger på bunnen!

For å fjerne alt kan du bruke et kaffefilter eller en nøttepose, og sile ghee gjennom dem.

Jeg heller min ghee over på glass og lar det stå fremme ved ovnen. Det holder godt i romtemperatur ;)

Jeg bruker ghee særlig til steking, da det tåler høy temperatur og gir kjempe god smak til maten.

Har du hørt om ghee?

 

Lavkarbopizza laget på 1-2-3

 • 03.11.2016 kl. 08:23

Da jeg besøkte Camilla her om dagen laget hun en nydleig lavkarbopizza til oss. Denne oppskriften er så enkel og god at jeg må dele den med dere! Dette metter skikelig bra og er så sunt at du fint kan spise det til hverdags. Camilla brukte lavkarbolumper, men skulle jeg laget denne hjemme ville jeg nok bare brukt speltlomper. De inneholder ca 10 gram karbo per lompe, så ikke noe å snakke om. Vi kan ikke klikke i vinkel over et par gram karbo folkens, da er vi ute og sykler. Jeg skal la være å kalle pizzaen for ketopizza, men at den er lavkarbo, det mener jeg ;)

Fyllet på pizzaen vil dessuten være med og bremse blodsukkerstigningen, så selv om du sliter med svingende blodsukker går det helt fint!

Speltlomper

Pizzasaus fra glass (velg en med kortest mulig ingrediensliste, jeg liker den fra mutti på boks)

fløte eller rømme

Karbonadedeig eller økologisk kjøttdeig

Tomat, paprika og vårløk

Ost

Stek karbonadedeig til det er gjennomstekt og tilsett så pizzasaus. Vi tilsatte også litt fløte (du kan også bruke rømme) for mer fett og rund, deilig smak. Har du kraft i terninger i fryseren kan du slenge oppi dette også.

Legg lompene på rist og stek dem i 5 minutter på 180 grader. Det gjør dem mer spø.

Legg dem så over på et bakepapir. Dander pizzafyll, grønnsaker og ost på lompene og stek i ovnen til osten er gyllen.

Voila!

Som tilbehør hadde vi råkostsalat med rømme <3Sunn mat som smaker amazing og er lett å lage, ingenting er bedre enn det?

Ha en nydelig dag fine du <3

Er et naturlig barn best?

 • 02.11.2016 kl. 19:56

Da jeg var 5 år fikk jeg lillesøster. Jeg husker dagen som om det var i går, og dagen mamma og pappa kom hjem fra sykehuset. Det lille nurket, babyen. Å ta vare på baby ble raskt min nye favorittlek. Jeg skiftet bleie, sang, kledde på og dullet. Hvis noen spurte sa jeg at det var min baby.

Noen år senere fikk jeg min egen babydukke. Den hadde blå øyne, lyst hår og ble oppkalt etter min beste venninne Maren. Hun hadde egen vinterdress, pysj og seng. Marens nakke var aldri ubeskyttet, hun lå aldri slengt på gulvet og hadde alltid på sokker. Selv etter flere års bruk har hun ikke en skramme.

Da jeg begynte på skolen spurte læreren hva jeg skulle bli da jeg ble stor, og jeg visste svaret. Jeg skal bli mamma en dag jeg.

Helt siden vi ble sammen har Jonna og jeg snakket om barn. Hva du skulle hete, når vi skulle få dem, hvor mange vi ønsket oss. Det har vært planen siden starten, helt fra dag en.

Det som ikke var planen var hvordan babyen skulle bli skapt. Det skulle være spennende og gledesfult, og det skulle være mellom oss. Det skulle ikke involvere leger, sprøyter, piller, eggløsningstester og vonde følelser. Jeg skulle ikke måtte se en etter en av venninnene bli gravide, mens jeg selv stod igjen.

Er egentlig babyer som kommer naturlig til verden best? Hva er egentlig naturlig? Hvilken konsekvens har det for mitt barn hvis kroppen min blir tvunget til å bli gravid? Er det en bragd å bli gravid av et tilfeldig ligg? Er det feil å lure naturen? Hvorfor er vi så mange som sliter?

Jeg har så mange spørsmål, for det hele føles jo så langt fra naturlig som det kan bli?

Samtidig føles det helt unaturlig om jeg ikke skal få bli mamma.

<3

Brusende drikk som gjør godt for magen

 • 02.11.2016 kl. 07:02

Mange ønsker å kjøpe ferdig fermentert mat, men her er det lett å gå i fella! Mye av det som selges inneholder ikke levende bakterier, og du ender opp med å betale sikkert dobbel pris for kokt kål eller et brød som kun er tilsatt litt surdeig for å gi smak. Med en gang noe er trendy snapper selvfølgelig matindustrien dette opp og bruker det i markedsføring. Jeg synes det er helt supert å se, fordi det betyr at forbrukerne ønsker seg fermentert mat. Samtidig blir det tatt mange snarveier, så du må være på vakt.

På mange helsekoster og flere kafeer kan du nå finne flasker med ferdig kombucha. Jeg har smakt flere av de og vært skuffet gang på gang. Det er mye gjæret smak og oversøte produkter. Når jeg lager selv vil jeg at den skal smake friskt, syrlig og godt, og det synes jeg at jeg får til. Derfor blir skuffelsen ekstra stor når noe som koster endel smaker vondt. Jeg blir også litt lei meg når jeg ser andre reagere på vond, fermentert mat og dermed dropper å prøve å lage dette selv. Det er jo bare så synd når denne maten både gjør, og smaker så godt!

Jeg har blitt kjent med søte Maren som brygger sin helt egne kombucha! Hun var så søt og ga meg noen flasker hun hadde til overs etter en stand så jeg kunne smake. Som hun sa går jeg gjennom en tøff periode, og trengte en oppmuntring, så koselig!! Jeg skal innrømme at jeg var skeptisk, da jeg har flere negative opplevelser, men surf kombucha skuffet ikke!

Min favoritt er bringebær og ingefærsmak <3

Du kan lese mer om Maren her, hun er også på kostholdsdamene sammen med meg. Dette er en snapkonto der jeg og flere andre kostholdsengasjerte jenter rullerer snappedager. Det er gøy å få input fra flere, særlig å se hva som går igjen og hva vi gjør ulikt. Jeg har snappen i morgen, så følg gjerne :D

Nå er jeg hjemme hos Jonna igjen, og jeg skal spise pannekaker før vi skal gå morgentur!

Lag deg en fin dag <3 

Jeg gruet meg til jul

 • 01.11.2016 kl. 20:35

Julen er min favoritthøytid, jeg er og blir en julejente. Jeg har allerede latt meg friste til å sette på julemusikk i smug, selv om jeg vet at det er alt for tidlig. Jeg har også begynt å planlegge alle juleoppskriftene jeg vil dele med dere! Jeg elsker julepynt, juletreet vårt og pynting av leiligheten.

I fjor gruet jeg meg til jul. Det var kort tid siden Morfaren min døde, og selv om han var veldig gammel tok jeg det veldig hardt. Han betydde veldig mye for meg, og det var umulig å se for seg en julefeiring uten ham.

I år har jeg en annen vond følelse. For et år siden var jeg nemlig helt sikker på å være gravid nå, om ikke allerede ha en liten en. Det er noe jeg har ønsket meg i mange år, og følelsen av å gå inn i nok en jul uten liv i magen er vond og trist.

Samtidig føler jeg takknemlighet. For jeg er heldig, jeg har et sted å dra, mennesker rundt meg og mat på bordet. Det er det mange mennesker som ikke har. Faktisk var det så mange som 125.000 mennesker som i fjor innrømmet at de gruet seg til jul. For mange er julen en vond påminnelse på ensomhet, brutte familierelasjoner, fattigdom og følelsen av å «stå utenfor».

I dag er årets varmeste dag der kirkens bymisjon har delt ut orange, hjemmestrikkede skjerf som et symbol på nettopp varme. Jeg strikket selv litt på et slikt skjerf da jeg var i Stavanger, det lå nemlig kurver med strikketøy over hele hotellet vi bodde på.

Bilde kirkens bymisjon

Ikke bare har jeg stor tro på at takknemlighet er viktig for din egen glede, det er vist i en stor mengde forskning! Derfor synes jeg vi sammen skal vise takknemlighet for det vi har. Det er her vi bør legge fokuset, for da tror jeg de fleste av oss vil få en vekker. Du har kanskje mer enn du tror, og kanskje har du noe å gi?

Vil du glede en som gruer seg til jul?

Sende MIDDAG til 2490, og gi bort to middager til en som virkelig trenger det <3

Tjenesten koster kun 80 kroner, og tenk hvor mye glede det kan gi <3

Mettende smoothie, bivirkninger og takknemlighet

 • 01.11.2016 kl. 10:58

God morgen vakre <3

Så gøy at så mange har lyst til å lære mer om fermentering! Jeg var jo som jeg skrev helt nube på dette selv, men nå føler jeg at jeg har lært så mye. I går satte jeg en runde med fermenterte grønnsaker og jeg gleder meg til resultatet. I løpet av uken skal jeg gi dere tips til hvor dere kan kjøpe ekte fermentert mat, da jeg vet at mange av dere ønsker å smake og prøve før dere setter i gang selv. Det er helt greit! Selv om det er mye dyrere, er det jo helt greit å kjøpe om en ikke har tid eller lyst. Ingen skal ha dårlig samvittighet for det synes jeg, helst skal vi bare droppe den dårlige samvittigheten helt! Enig?

Jeg våknet hos mamma og pappa i dag med den deiligste utsikten, en helt stille Oslofjord. Den stillheten som finnes her er bare ubeskrivelig deilig! Det ble sent i går da jeg hentet mamma på Oslo S, så vi sov litt lenger i dag (helt til 8, hehe).

Nå har vi spist frokost og jeg er klar for å rigge meg til foran macen med tente lys og dandyblend i koppen. Jeg er på dag 6 i syklusen og har fire dager med sprøyter igjen. Jeg kjenner litt bivirkninger, men det er absolutt ikke ille. Jeg merker veldig at jeg har vært flink med kostholdet mitt i det siste. Jeg spiser riktig, nok (!) og tar tilskuddene mine. Hadde jeg ikke gjort dette, vet jeg ikke hvordan kroppen min hadde hatt det altså. Jeg føler meg veldig takknemlig for all hjelpen jeg har fått, og jeg er stolt av meg selv som turte å ta imot hjelp. Det har nemlig vært vanskelig for meg å slakke tøylene og la andre slippe til. Både Børge og Anette på Frøyaklinikken har vært gull for meg i denne perioden <3

Jeg synes det var på tide å vise frem en smoothie igjen, for jeg spiser fortsatt disse altså! Smoothie er genial fastfood, du kan lure inn masse næring, det lages i en fei og det er lett å ta med seg.

Denne inneholder bær, frossen spinat, kokosmelk, litt vann, vaniljeprotein, en rå eggeplomme, lecithin, greens og peanøttsmør (se lenger ned).Jeg måtte ta noen bilder av den fine kosekroken min. Denne ble bygd da vi pusset opp kjøkkenet da vinduet var så lavt. Jeg elsker den lille kroken, den gjør kjøkkenet så lunt og godt. Når jeg har venninner på middag sitter de ofte der mens jeg lager mat <3

Jeg elsker peanøttsmør og noen ganger kjøper jeg dette pulveret fra iherb til å ha i smoothie. Det gir veldig god peanøttsmak i tillegg til å gi mer protein enn når du bruker peanøttsmør. Dette er absolutt ikke noe must i kostholdet, men jeg liker å teste alternative ting i matveien noen ganger. Jeg bruker dette sammen med kokosmelk for å få inn godt fett, så fett blir det uansett :D

Nå må jeg sette i gang med jobbingen, jeg har masse ting hengende over meg som jeg skal få unna. I løpet av dagen skal jeg også komme meg en tur på trening, det gjør så godt og gir meg masse energi!

Ha en nydelig tirsdag så lenge <3
 

 

Helene Ragnhild

Velkommen! Jeg heter Helene Ragnhild og har en stor lidenskap for naturlig mat og sunn livsstil, og en bachelorgrad i ernæringsfysiologi. I denne bloggen vil du finne inspirasjon til å leve sunnere, lytte til din egen kropp og finne hverdagslykke. Jeg håper jeg kan inspirere nettopp deg<3 Etter flere år som prøver er jeg endelig gravid! Følg gjerne min reise mot å bli mamma februar 2018 <3 Kontakt: helene.ragnhild@gmail.com

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no