hits

Allergivennlig sjokolade

  • 02.05.2018 kl. 09:28

Reklame | annonselenker

Hvis du er som meg s m du ha sjokolade, helst en bit hver dag. Rett etter fdsel spiste jeg melkesjokolade hver dag. Da mener jeg ikke r, kologisk, men helt klassisk freia. Det var en av de eneste tingene som fristet, s ikke dm!

Etter at jeg mtte slutte med all melk og soya har det blitt litt utfordrende finne gode sjokolader, men ikke umulig! Soyalecithin brukes i mange sjokolader som emulgator, det vil si et stoff som blander vann og fett.

Her om dagen bestilte jeg mange sjokolader helt uten bde melk og soya og n har jeg smakt p alle (igjen, ikke dm) slik at jeg kan dele erfaring med dere. Ikke feil vre blogger da nei :D

Fr du kjper inn noen av disse sjokoladene m du huske at melkefri sjokolade blir litt annerledes enn melkesjokolade. Et tips er ikke spise sjokoladen for kald, men oppbevar den i romtemperatur. Ellers synes jeg de har lett for virke litt smuldrete.

Enjoy life morsels - dark

Okey, dette er den eneste sjokoladen jeg ikke har smakt p, men det er fordi jeg tipper den ligner ganske mye p de fra samme merke. Dette er sjokoladebiter som er perfekte bruke i bakst. Jeg tenker lage noen cookies uten melk, gluten, soya og egg og da blir disse bra. Finnes her :)

Coconut butter cups med smak av min og salt karamell

Disse m jeg si er sjokoladene som smakte sunnest. Det kan vre fordi de smaker litt kokosolje, noe jeg forbinder med sunn godis. De er ikke de steste sjokoladene men gode nok synes jeg. Tror ikke jeg kommer til bestille mer av disse. Hvis du vil teste finner du mint her og salt karamell her.

Sjokolader fra enjoy life

Veldig ste sm sjokolader, passer nok veldig bra til barn! Disse synes jeg ogs smaker best nr de ikke er for kalde. Her finner du med crunch og her uten.

Taza toffee

Denne synes jeg var veldig god, men det er viktig oppbevare den i romtemperatur. Litt mer smuldrete konsistens, men absolutt verdt et forsk! Her finner du den, det finnes flere smaker ogs :)

Loving earth sjokolade

Dette er sjokolader med veldig hy kvalitet som kan kjpes hos rtter blant annet. Dette er veldig mektige saker og jeg synes de er best i sm mengder. Likevel synes jeg de er veldig gode, skikkelig kremet! Salt karamell er dog bedre enn vanlig karamell som blir i overkant st for meg.

Ombar

Disse har vrt en favoritt lenge, og det sier jo mye! Selv da jeg spiste melk elsket jeg disse!! Utrolig gode og finnes p amnge helsekost i tillegg til her. Disse finner du ogs i mange ulike smaker og de er stet med kokossukker, noe jeg liker godt ;)

Du finner alle smaker her!

Hva er din favoritt sjokolade uten melk? Jeg har ikke ftt testet goodia eller moofree, men jeg har hrt mye bra om de ogs. Tips meg gjerne <3

Kremet sukkerfri is

  • 23.05.2016 kl. 19:38

Inneholder sponset produkt

Jeg slang sammen sukkerfri is i går kveld og serverte en bolle til Jon Anders da han kom hjem fra trening. Jeg holdt nesten pusten da han smakte, for jeg var så spent på om dette kunne være noe for ham også. Selv elsket jeg den, men jeg liker alt som inneholder bær og kokos. Jeg må jo skryte litt da han faktisk spiste alt og vi kunne kose oss med sunn is sammen! Det er ikke så ofte han har lyst på det sunne jeg lager, ikke fordi det ikke er godt, men fordi det typ ikke smaker cola. Så når noe blir mer enn godkjent hos ham, da vet jeg at jeg må dele det på bloggen!

sukkerfri isDet har også haglet inn snaps med spørsmål om oppskriften, og nå skal dere ikke måtte vente lenger ;)

sukkerfri is

Sukkerfri is alá Helene

20 frosne jordbær

2 dl bringebær

1 ts lecithin (kan sløyfes, men gir bedre konsistens)

En scoop vaniljeprotein (jeg bruker dette)

Kokosmelk til ønsket konsistens (jeg brukte aroy-d fra kartong)

sukkerfri isKjør alle ingrediensene i en kraftig blender. Begge mine blendere (vitamix og raw fuel fra wilfa) har en slags blande stang som kalles tamper. Den er veldig praktisk når du skal lage smoothie bowl og is. Du kan også bruke en kraftig stavmikser.

Begynn med ca en dl kokosmelk og øk mengden mens du blender til du akkurat får massen til å gå rundt. Jeg brukte kokosmelk fra kartong, men du kan bruke all type væske. Stopp blenderen for å skrape ned kantene hvis det trengs.

sukkerfri isServer isen umiddelbart! Dette er nok til to gode prosjoner, så halver hvis du lager til én. Jeg toppet med kokos og bipollen. Denne er det bare å nyte, min nye favoritt!

sukkerfri isI dag har jeg jobbet med kurs hele dagen og lagt ut modul 4. Det vil si at vi allerede er i uke 4 ar kurset og det går som det suser! Jeg gleder meg til å tilby flere kurs fremover, for dette synes jeg er så gøy! Etter mange timer på stumpen dro jeg på trening før jeg tok meg en runde på meny. Det er så farlig det, når en er sulten blir det gjerne alt for tungt å drasse hjem i tillegg til alt for dyrt. Nå har vi akkurat spist middag og koser oss med game of thrones før det blir tidlig i seng.

Har du ikke fått mulighet kan du fortsatt ta mitt gratiskurs «slik blir du kvitt søtsug» her.

Sunne fries

  • 21.04.2016 kl. 18:44

Noe av det beste jeg får som tilbehør er hjemmelagede sunne fries! Jeg må innrømme at søtpoteten er favoritten, særlig når jeg lager den i smør med havsalt. Jeg liker å eksperimentere, så denne gangen testet jeg persillerot. Jon Anders spiste med stor iver og skrøt av mine søtpotetfries. Han merket faktisk ikke forskjell! Selv merker jeg at det er to forskjellige ting, men jeg synes absolutt disse er veldig gode. Du kan også lage fries av sellerirot, gulrot og pastinakk.

sunne friesRotgrønnsaker er rike på vitaminer og mineraler, men de er også svært gunstige for tarmen vår. De inneholder prebiotika, fiber som fungerer som mat for de snille tarmbakteriene våre. Dette er grunnen til at en med en tarm i ubalanse kan bli oppblåst av nettopp disse grønnsakene. Sliter du med IBS anbefaler jeg deg å lese dette innlegget, der skriver jeg mer om utfordringene med lav FODMAP kostholdet.

Sunne fries

Men, tilbake til min deilige, enkle middag her om dagen! Dette er en favoritt, både til hverdag og fest. Laks (kjøp gjerne øko om du finner det) stekt i smør, mangosalat og fries. For å lage disse skjærer jeg dem i tynne staver, putter dem i en brødpose, heller oppi en ss olivenolje og et dryss salt, paprikakrydder og litt gurkemeie. Lukk posen slik at den ser ut som en ballong (jeg viste dette på snapchat her om dagen, følg meg gjerne der for mer tips) og rist i vei. Slik fordeler oljen og krydder seg jevnt.

sunne friesFordel fries utover på et stekebrett som på bilde over og stek dem på 180 grader i ca 20 minutter. Ulike ovner steker litt forskjellig så følg med :)

sunne friesSer det ikke godt ut? Salaten lager jeg av mango, babayleaf, paprika, avokado og valnøtter (tom for de to siste da bilde ble tatt).

P.S. Følg meg gjerne på facebook for å se mer av det som engasjerer meg og få med deg når jeg legger ut innlegg <3

Helene Ragnhild

Velkommen! Jeg heter Helene Ragnhild og har en stor lidenskap for naturlig mat og sunn livsstil, og en bachelorgrad i ernringsfysiologi. I denne bloggen vil du finne inspirasjon til leve sunnere, lytte til din egen kropp og finne hverdagslykke. Jeg hper jeg kan inspirere nettopp deg<3 Etter flere r som prver er jeg endelig gravid! Flg gjerne min reise mot bli mamma februar 2018 <3 Kontakt: helene.ragnhild@gmail.com

Sk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no