hits

Gjr det enkelt!!

  • 09.10.2017 kl. 07:52

God morgen og god mandag!

Jeg er tidlig oppe for ta fatt p dagens arbeidsoppgaver. Jeg skal p et veldig spennende mte i dag, som jeg har gledet meg masse til! I tillegg skal jeg intervjues til et blad som kommer ut fr jul, svare p mange mailer og gjre masse render.

Jeg elsker mandager jeg, blanke ark, rutiner og gode vaner. Men alltid plass til kos da ;)

N som samboer er hjemme igjen fra reise er det p tide f igjen gode vaner i matveien. Vi kan vre litt slappe p middager, men jeg er veldig opptatt av at vi skal spise middag sammen hver dag nr vi fr barn. Det som er s fint er at det kan gjres uhyre enkelt og likevel vre bde sunt og godt!

Du trenger ikke briljere, med noen f enkle triks, gode rvarer og litt planlegging kommer du langt.

Dette er noe vi ofte lager! Laks bakt i ovnen med sitron. Den setter masse smak og det tar vel 10 sekunder legge de p fisken. S har jeg dampet brokkolien i stedet for koke den. Det gjr jeg ved ha bare litt vann i en kjele og koke opp. Nr det koker har jeg i brokkoli og setter p lokket og lar det st i ca 4 minutter. Brokkolien blir ikke overkokt med sterkt grnn med akkurat passe tyggemotstand.

Kokte poteter blir magisk med litt smr og havsalt! En fast og fin tomat gir litt rtt og godt ved siden av. Dette laget jeg p 1-2-3, det er billig og veldig godt! Sett frem smr og ha det p potet og brokkoli, eller bruk en klatt rmme ;)

Som gravid ble jeg alt for mett av dette og klarte ikke spise opp potetene, det er litt fullt inni her, hehe :D

Jeg har spist mer karbohydrater og litt mindre fett siden jeg ble gravid, det fles best for meg. Jeg lytter til kroppen, men rvarene jeg velger er de samme, jeg bare endrer mengdene! Fortsatt ingen lettprodukter her ;)

Ha en nydelig mandag fine deg, nsker deg kun det beste! Lag deg en god dag <3

Superenkel og sunn pizza

  • 23.08.2017 kl. 07:42

N er jeg p vei til samling med de beste jobbjentene <3 Dette har jeg gledet meg til utrolig lenge, og jeg er s klar for planlegge hsten, legge strategier og sette opp kurs og foredrag. Mlet er hjelpe s mange som mulig f orden p mage/tarm, energi og bli en gladere seg fr jeg skal ut i permisjon.

Da jeg hadde besk av Linda forrige uke hadde vi lyst p noe godt, men samtidig enkelt. Derfor laget vi kikertpizza, helt genialt! Rren til bunnen delte jeg i dette blogginnlegget p mandag, s den har du allerede ftt. Jeg lager rren av 4 dl kikertmel og 4 dl vann, litt olje og krydder. Til pizzabunn bruker jeg salt og oregano.

Jeg steker opp 4 litt tykke pannekaker og legger dem, to og to, p to stekebrett. S brukte vi faktisk en ferdig pizzasaus og fyllet vi nsket. Vi laget en vegetar med tomat, mozarella, cheddar, mais og sopp, og en med skinke og grnt. Begge ble veldig gode.

Disse er perfekte til barn, da kan de jo bestemme toppingen selv :D

Glutenfri falafel p 1-2-3

  • 09.05.2017 kl. 19:00

Det som er sikkert er at det er deilig ha masse tenke p om dagen, selv om jeg innrmmer at veien inn p google er kort! Taket p soverommet har ftt et strk i dag, og det kommer til bli s fint! Malingen i stuen er helt ferdig og hvis du vil se bilde kan du se det p snappen til kostholdsdamene <3

Her om dagen testet jeg ut hjemmelaget falafel fra det glutenfrie verkstedet. Utrolig godt og s enkelt lage. Porsjonen er enorm, s her har du mat til flere dager, det lover jeg!!

Jeg kjpte min p rema, men jeg har sett de flere steder. Det eneste du trenger er kokende vann og posen, ogs kan du bare flge anvisningen p pakken. Dette er mettende og sammenlignet med ferdig falafel er disse uten skadelige vegetabilske oljer, og selvflgelig gluten!





Vi var for late til steke boller, men lagde i stedet en slags burger, hehe. Det ble servert med halloumisalat <3
 

Enkel middag - Linseburger med gulrot og mynte

  • 24.04.2017 kl. 08:17

Hei og hopp i mandagen! Denne dagen kjenner jeg at skal bli god!! For selv om det er ruskevr i Oslo, skal jeg ikke surmule. N er det kun 1 uke til vi overtar ny leilighet og jeg har masse gjre! Jeg vil f ned rotet her hjemme, s her skal det kastes, gis bort, selges og organiseres. Et ryddig hjem er s viktig for meg, bde med tanke p stress og for produktivitet.

N har jeg allerede rukket drikke sitronvann og smoothie, sendt mailer til de fine kursdeltakerne mine og ftt unna litt smgreier. N blir det mer jobb og rydding mellom slagene. Har dere tips til gode garderobelsninger forresten? Garderobemannen har salg p onsdag, s tenkte meg innom de, men liker jo ogs IKEA sine godt, hjelp!

Forrige uke fant jeg noen veldig gode linseburgere p coop som jeg fikk mange sprsml om. Helst vil jeg lage slike selv, men vet du hva, av og til er det s lov kjpe ferdig! N har jeg jo ogs ftt inspirasjon til kjpe mine egne, bltlagte varianter. Jeg er jo ikke vegetarianer, men jeg synes linser er veldig godt og s lenge du klarer fordye dem s er de supre! Jeg synes ogs det er fint bidra til et lavere kjttforbruk :)

Jeg stekte dem i litt smr og laget squashpasta til. Jeg bruker en liten maskin til lage det som jeg har kjpt i usa, men den finnes p endel nettbutikker i Norge ogs, bde dyrere og billige varianter.

Jeg stekte "nudlene" i lit smr og hadde over parmesan, nam!

Denne middagen lagde jeg s fort og den ble kjempe god! Perfekt mat nr jeg er alene, og Jonna er p skolen sent. Jeg skal innrmme at jeg mtte ha litt dessert senere, for det ble litt for lite mat for holde meg mett kjempe lenge, s neste gang skal jeg lage litt mer.

Har du laget linseburger fr?

Mandagsklem fra meg <3

God fredag og rmmegrt

  • 02.12.2016 kl. 12:11

God formiddag fine dere <3

Endelig fler jeg at formen er p vei, og jeg m jo bare hpe at jeg n skal f komme tilbake til mitt friske meg? Jeg som aldri (bank i bordet) pleier bli forskjlet har sren meg hatt tre runder med sykdom p en mned. Det er sikkert fordi jeg gr p hormoner og p grunn av stress, det er sikkert naturlig bla bla. N orker jeg det ikke mer s n skal jeg bli friskt, snn er den saken! Det virker faktisk som om jeg og J smitter hverandre frem og tilbake for n fikk jeg akkurat melding av ham der han sier at han fler seg drlig igjen!

I kveld skal vi i hvert fall ta det helt med ro, se en film og lage rmmegrt. Jeg vet at risengrt er det vanligste lage i julen, og jeg tenkte prve meg p en sunn vri p den i r ogs, men i kveld er det rmmegrten som gjelder.

Denne er mettende og lukseris, virkelig s god! Oppskriften er klassisk lavkarbo, men den kan fint spises selv om du ikke gr p lavkarbo, vi trenger alle litt fett vet dere ;)

Rmmegrt til to:

1 boks seterrmme

2 dl melk (vi bruker H-melk, men du kan bruke laktosefri)

1 ss johannesbrdkjernemel*

1/2 dl vann

*Johannesbrdkjernemel brukes for tykne sauser, grt og supper, men kan erstattes med maisennamel.

Ha rmmen i en kjele og la den koke opp. Kok p lav-middels varme i 4-5 minutter mens du rrer. Tilsett melken og kok videre i 2 minutter.

Bruk et lite syltetyglass eller en tupperware til riste johannesbrdkjernemel med vannet. Hell forsiktig blandingen i en strle i grten mens du rrer. Rr og kok videre i to minutter. Blir det klumper kan du stavmikse grten.

Server grten med kanel, kokossukker eller sukrin gold og smrye, nam <3

Sunnere plser og potetmos (med skjult grnnsak)

  • 09.11.2016 kl. 20:24

Noen ganger fr jeg lyst p plser, og i gr var en snn dag.

Det vil si, jeg har ikke hatt lyst p noe de siste dagene, men dette fristet plutselig da jeg var p butikken. Da jeg snappet at vi hadde plser sist var det s mange som synes det var s godt se at vi spiste det innimellom. Det er rart det der. Jeg trodde fr at dere ble mest inspirert av se perfekte oppskrifter, men s har jeg skjnt at det er s viktig dele at jeg ogs er et menneske. Jeg spiser all slags mat, jeg er akkurat som deg! Jeg liker ogs se at folk kan lette p slret, trr vis at du ikke er perfekt!

Jeg ville lage potetmos til Jon Anders og da er det ikke fra pose som gjelder. Hjemmelaget potetmos er jo s enkelt lage og smaker hundre ganger bedre enn pose. Du fr nok aldri se meg med en posemos i handlevognen for si det snn. Dessuten slipper du masse konserveringsmidler og ingredienser du ikke trenger hvis du lager din egen.

Jeg ville lure mer grnnsaker inn i mosen, s jeg valgte tilsette blomkl. Dette er helt genialt til barn som ikke liker grnnsaker med mye smak og rare konsistenser. De fleste liker moser, srlig nr de er s gode som denne.

Potet har ftt et ufortjent drlig rykte. Den inneholder bde vitamin C og rikelig med fiber, ikke minst er det faktisk den matvaren som metter aller best! Denne middagen er ikke verdens sunneste, men den er godt innenfor her hjemme ;)

For lage mosen trenger du:

(stor porsjon, nok til 4 voksne)

4 poteter (ca 500 gram da de var skrelt)

Et hode blomkl

4 ss meierismr

3 ss melk

Salt

Skrell poteter og kutt dem opp i biter. Del blomklen i biter og kok/damp alt sammen til det er mrt. Det tok ca 12 minutter hos oss. S heller du av vannet og tilsetter resten av ingrediensene (minus salt). Stavmiks til en glatt rre, men ikke for lenge, da kan det bli seigt.

Smak til med salt og server med plsene og ketsjup. Jeg elsker min hjemmelagede, fermentert ketsjup, mens Jon Anders bruker vanlig heinz.

Jeg kjpte plser fra coop som er rike p kjtt, men det finnes mange andre som har enda hyere innhold ogs. Disse er uten gluten og melk, og det er jo ogs fint for mange!

Hper det smaker <3

Lavkarbopizza laget p 1-2-3

  • 03.11.2016 kl. 08:23

Da jeg beskte Camilla her om dagen laget hun en nydleig lavkarbopizza til oss. Denne oppskriften er s enkel og god at jeg m dele den med dere! Dette metter skikelig bra og er s sunt at du fint kan spise det til hverdags. Camilla brukte lavkarbolumper, men skulle jeg laget denne hjemme ville jeg nok bare brukt speltlomper. De inneholder ca 10 gram karbo per lompe, s ikke noe snakke om. Vi kan ikke klikke i vinkel over et par gram karbo folkens, da er vi ute og sykler. Jeg skal la vre kalle pizzaen for ketopizza, men at den er lavkarbo, det mener jeg ;)

Fyllet p pizzaen vil dessuten vre med og bremse blodsukkerstigningen, s selv om du sliter med svingende blodsukker gr det helt fint!

Speltlomper

Pizzasaus fra glass (velg en med kortest mulig ingrediensliste, jeg liker den fra mutti p boks)

flte eller rmme

Karbonadedeig eller kologisk kjttdeig

Tomat, paprika og vrlk

Ost

Stek karbonadedeig til det er gjennomstekt og tilsett s pizzasaus. Vi tilsatte ogs litt flte (du kan ogs bruke rmme) for mer fett og rund, deilig smak. Har du kraft i terninger i fryseren kan du slenge oppi dette ogs.

Legg lompene p rist og stek dem i 5 minutter p 180 grader. Det gjr dem mer sp.

Legg dem s over p et bakepapir. Dander pizzafyll, grnnsaker og ost p lompene og stek i ovnen til osten er gyllen.

Voila!

Som tilbehr hadde vi rkostsalat med rmme <3



Sunn mat som smaker amazing og er lett lage, ingenting er bedre enn det?

Ha en nydelig dag fine du <3

Langtidsstekt kylling med rotmos - to middager, begge under hundrelappen!!

  • 19.10.2016 kl. 20:21

steke en hel kylling er en av tingene jeg ser kunder fr store yne av. Det virker overveldende og vanskelig, og det skjnner jeg alts. Derfor vil jeg vise deg hvor enkelt det er! Det er bde billig, utrolig godt og ikke minst enkelt. Det krever ikke mye tid eller vanskelige ingredienser, alt er faktisk handlet p rema.
 Nr kyllingen er spist kan du koke kraft p skroget og dermed f masse deilig, immunstyrkende kraft du kan koke suppe p. Der har du middag nummer to, bare tilsette litt vasne grnnsaker fra kjleskapet eller hermetiske tomater. Det er ogs mer enn nok kyllingrester til hive i suppen hvis du vil!

Jeg kjpte en frossen stangekylling til 49,90 kr kiloen og lot den tine i kjleskapet (fra mandag til onsdag, men den var nok klar fr det).

Frosne rotgrnnsaker kjpte jeg p rema for 22 kr



Langtidsstekt kylling med rotmos

Jeg starter med ta kyllingen ut av plasten og ha den i en ildfast form.

S putter jeg en halv sitron eller appelsin inni kyllingen (ja, du leste riktig!). Dette gjr kyllingen saftig og god.

Smr kyllingen inn med smr og krydder. Jeg brukte salt, paprika og ferskhakket hvitlk. Du kan ogs smelte en halv dl smr og pensle kyllingen. Jeg lsner ogs litt p kyllingen og stapper litt smr innunder, det gir s digg smak!

Ha aluminiumsfolie over kyllingen og sett den inn i ovnen p 85 grader.

Her kan du la den st lenge, min stod vel i ca 4,5 timer! I mellomtiden kan du gjre hva du vil! Trene, jobbe eller fylle p vipper slik jeg gjorde.

Da jeg kom hjem tok jeg vekk folien fra kyllingen og satte opp temperaturen til 220 grader. Jeg lot vel kyllingen st i ca 10-15 minutter til den hadde ftt en deilig, crispy skorpe. Ta den ut og la den hvile et par minutter.

Mens kyllingen stekte ferdig kokte jeg opp litt vann nederst i en kjele og slang oppi en pose frosne rotgrnnsaker. Disse lot jeg koke mre (det gr fort), fr jeg helte av vannet, tilsatte 3-4 ss ekte meierismr og salt, og stavmikset til en jevn mos. Du kan ogs ha et par ss av skyen (det vannet som ligger under kyllingen) oppi mosen, det gir ekstra god smak!









Dette var superpopulrt her hjemme, utrolig godt og mettende! Jeg serverte dette med hjemmelaget ketsjup, luksusmiddag p en helt vanlig onsdag!

Jeg flte ikke behov for saus, men du kan fint lage en av skyen. Eller heller du bare den i en kjele med skrget og vann s det dekker godt. La det st og nesten koke i minst 24 timer. Hvorfor du br spise kraft kan du lese mer om her, og hvordan du gjr det kan du se her.

Smil fra meg <3
 

Er laks sunt? + Min laksefavoritt!

  • 14.09.2016 kl. 20:45

Laks er en stor favoritt hjemme hos oss, og vi spiser det i hvert fall en gang i uken. Jeg kjper litt ulik fisk ut i fra det jeg finner, bde kologisk, vill og oppdrettslaks. Ferske forskningstall i Norge viser at mange gjerne vil spise mer fisk og grnnsaker, men er redde for f i seg skadelige stoffer fra denne maten.

Det er mange grunner til velge kologisk, men hvis valget str mellom kologiske grnnsaker eller ikke grnnsaker synes jeg det blir for dumt! Grnnsaker er fortsatt sunt, kologisk eller ei!

Oppdretslaksen har mindre omega enn villaks, men villaks har mer tungmetaller. Derfor er det faktisk ikke tryggere for meg bare spise villfanget, fet fisk. Jeg velger kose meg med laks med god samvittighet jeg, og det synes jeg du skal ogs!

Jeg steker laksen p middels varme i ekte smr eller baker den i ovnen. Hvis jeg gjr sistnevnte smrer jeg litt smr over fisken fr jeg har p et par skiver sitron og urtesalt, det smaker himmelsk!

Til fisken serverer jeg salat av babyleaf, mango, spisspaprika, avokado og hakkede valntter. Hvis du vil ha dressing kan du bruke en god balsamiko, min favoritt er fra Olivers & Co. Har jeg surkl legger jeg ved en halv dl til meg selv, det hjelper fordyelsen.

Skal vi flotte oss ekstra damper jeg stpotet og moser med litt smr, eller lager fries. Det er festmiddag for oss, gjerne p en helt vanlig onsdag!

Hva er din laksefavoritt?

 

Sunn pizza p 10 minutter (glutenfri)

  • 08.09.2016 kl. 20:33

Hei og hopp!

N har jeg akkurat kommet hjem fra svettefest p Elixia, endorfin-rush til tusen! De siste ukene har vrt s hektiske at jeg faktisk ikke har rukket dra p treningssenter s ofte, jeg har gtt masse, men skikkelig svett trening har det blitt lite av. Med en gang jeg faller ut av gode vaner merker jeg hvor raskt det er utsette "begynne igjen". Jeg hadde faktisk virkelig ikke lyst til dra i dag.

"Da m jeg vaske hret", "jeg har ikke tid", "jeg er nok litt sliten", "jeg m brste hunden" osv. Jeg er vel ikke alene om ha tusen unnskyldninger?

Jeg prver minne meg selv p at det ikke f trent p en uke er ingen krise! Det er faktisk livet det, srlig nr jeg har jobbet non stop og lpt mellom avtaler. I tillegg minner jeg meg p den deilige flelsen av mestring og glede nr jeg er ferdig, plutselig var jeg p vei likevel!

Over til dagens oppskrift, fantastisk deilig pizza laget p ti minutter. Jeg har laget denne pizzaen p Bfree wraps, noe som gjr den glutenfri. Du kan ogs lage denne som den klassiske lompepizzen, for eksempel med speltlomper.

Denne pizzen er vegetar, men du kan selvflgelig ha akkurat den topping du nsker. Jeg tok rett og slett en Bfree wrap og smrte pesto p (ca 1,5 ss). S hadde jeg p tomat og sopp, fr jeg drysset litt ost p. Jeg hadde lyst p mozarella, men det hadde jeg ikke hjemme. Neste gang skal jeg teste det :)

Stek pizzzaen p 180 grader (rett p risten) i 8-10 minutter. Bunnen ble relativt spr, men hvis du vil ha den enda sprere kan du steke wrapsen i 3 minutter fr du har p fyllet.

Denne smakte sykt digg, tror jeg m lage det til Jon Anders i helgen <3
 

Glutenfrie fiskepinner

  • 18.05.2016 kl. 21:36

I dag hadde vi glutenfrie fiskepinner til middag, eller lettere sagt hjemmelage fiskekaker. Jeg tror alle oppskriftene her på bloggen er naturlig glutenfrie.

glutenfrie fiskepinnerMamma lærte meg alltid at alle kan briljere på kjøkkenet en gang i blandt, men de ekte kokkene er de som lager hverdagsmaten. Å lage middag hver dag er jeg faktisk fryktelig dårlig til, men jeg prøver å bli flinkere. Det går jo faktisk veldig raskt, det er planleggingen som er nøkkelen.

glutenfrie fiskepinner

Glutenfrie fiskepinner

Etter en tur i svømmehallen (utrolig deilig forresten) slang jeg sammen denne lekre middagen på 1-2-3. Jeg hadde tatt opp kolje fra fryseren, så den var allerede tint og klar. Så skar jeg opp rosenkål og søtpotet og hadde i ovnen. Fisken vendte jeg først i egg vispet med salt og paprikakrydder før jeg dyppet den i sesamfrø. Jeg stekte fiskepinnene i smør mens grønnsakene stod i ovnen.

glutenfrie fiskepinnerVoila! Enkel, men knallgod hverdagsmiddag. Hvit fisk er utrolig sunt, som regel villfanget og billig. Fisk er en fantastisk (og undervurdert) proteinkilde som vi burde spise mye oftene. Jeg steker i smør, panerer eller har litt baconbiter til. Det er populært hos både store og små.

glutenfrie fiskepinnerNaturligvis helt uten gluten, laktose og sukker. Hjemmelaget mat slår ferdigmat ned i støvlene hver eneste gang, både med tanke på pris, smak og helseeffekt. Å lage sin egen mat kommer du bare ikke unna hvis du vil spise sunt ;)

glutenfrie fiskepinnerNå skal jeg straks finne sengen, det blir herlig <3

Helene Ragnhild

Velkommen! Jeg heter Helene Ragnhild og har en stor lidenskap for naturlig mat og sunn livsstil, og en bachelorgrad i ernringsfysiologi. I denne bloggen vil du finne inspirasjon til leve sunnere, lytte til din egen kropp og finne hverdagslykke. Jeg hper jeg kan inspirere nettopp deg<3 Etter flere r som prver er jeg endelig gravid! Flg gjerne min reise mot bli mamma februar 2018 <3 Kontakt: helene.ragnhild@gmail.com

Sk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no