hits

10 ting jeg er takknemlig for

 • 01.01.2018 kl. 12:01

Godt nytt år kjære deg! Jeg håper du har hatt en fin julefeiring?

Jeg har i hvert fall kost meg masse, og ikke minst blitt vartet opp, haha. Som høygravid har jeg omtrent ikke fått lov til å løfte en finger og vi har vært borte hele julen. Stort sett har jeg gått til dekket bord, blitt servert mat og fått hvilt mye. Nå som svangerskapet går mot slutten har ikke søvnen vært optimal. Derfor passer jeg på å sove på dagen hvis jeg trenger det. Søvn er viktig for å lade opp til fødsel og for å gi mini gode forhold. Jeg er dessuten 80% sykemeldt på grunn av vond rygg.

Nå står vi foran et helt nytt år, noe som for meg er helt magisk. Jeg har alltid elsket "en ny start", om det er mandag eller en ny høst. Et nytt år er selvfølgelig intet unntak. I stedet for å ramse opp nyttårsforsetter vil jeg dele ting jeg er takknemlig for. Forsetter har jeg nemlig ikke fått reflektert så mye over, det er liksom ikke der fokuset mitt er om dagen.

10 ting jeg er takknemlig for <3

Lille i magen

Processed with VSCO with a6 preset

Dette er ikke overraskende øverst på listen, både hos meg og hos Jonna. Vi skal bli foreldre i det nye året og nå er det ikke mange ukene til vi skal få treffe datteren vår for første gang. Jeg kommer ikke til å forstå at jeg har blitt mamma før hun er her, selv om hun nå er utrolig aktiv inne i magen og jeg kjenner både føtter, ben og bevegelser hver dag.

Å bli gravid ble en hard prosess for oss, men det har også formet hvordan vi ser på det å bli foreldre. Jeg kan jo kun snakke for meg selv, men jeg er evig takknemlig for at alt klaffet akkurat når det gjorde slik at jeg fikk akkurat min baby <3

Familie

Jeg er så heldig å ha familie rundt meg, mennesker som jeg "hører til" og som jeg alltid kan lene meg på. Ikke minst deler vi gleden over lille med mange, både på "min" og på Jonna sin side. På julaften spurte vi en av mine søstre og søsteren til Jonna om å være fadder for lille og det var så fint. Dette er jo første barnebarn/oldebarn på begge sider og det gjør det ekstra stas. Nå som termin er om en måned merker vi dette enda bedre, det er en helt spesiell spenning. Gjennom Jonna har jeg fått en ekstra familie som jeg er veldig takknemlig for!

En fantastisk samboer

Etter at jeg ble gravid har jeg om mulig blitt enda mer knyttet til Jonna. Han ønsker ikke å være en stor del av min blogg, noe jeg selvfølgelig respekterer. Likevel hører jeg ofte at dere føler han er en så bra fyr. Jeg klarer vel å formidle noe gjennom det lille jeg får dele, hehe. Det beste med Jonna er at han alltid får meg til å føle meg bedre, lettere på en måte. Han er utrolig takknemlig og lett å bli glad i. Vi er ikke det paret som reiser på masse romantiske ferier eller går ut og spiser hele tiden, men vi er de som virkelig er trygge og trives i hverandres selskap. Ikke minst har vi de samme verdiene og ønskene i livet. Vår største drøm er å få barn og det skal vi jo nå gjøre sammen, jeg kunne ikke tenkt meg å gjøre dette med noen andre.

Mitt eget hjem

I mai overtok vi vår første leilighet, som bare er vår! Et stort steg og mange voksenpoeng. Jeg er så stolt av at vi har fått til dette, det er nemlig en drøm jeg har hatt siden jeg var svært ung. Det var heller ingen selvfølge etter mange år med kronisk sykdom. Jeg følte lenge at det aldri skulle bli vår tur til å kjøpe, og jeg vil ikke tenke på hvor mange timer jeg har sittet og dagdrømt på finn.no. Endelig har vi et hjem som vi kan kalle vårt eget, og hit skal vi ta med datteren vår hjem første gangen.

Her har vi selv malt og pusset opp, spart til møbler og fått det akkurat slik vi ønsker. Jeg føler meg veldig heldig som har et hjem jeg stortrives i, og som jeg gleder meg til å ha permisjon her.

Å få leve av det jeg elsker

Det er nå to år siden jeg ble ferdig utdannet, og jeg har klart å skape min egen arbeidsplass og jobb jeg kan leve av. Det siste året har jeg fått jobbe sammen med andre gründerkvinner som har løftet meg og pushet meg til høyder jeg ikke trodde var mulig. Jeg gleder meg til årene som kommer, til å få ut nye prosjekter og til dele mer med dere. For meg er jobben den perfekte blanding av kreativitet, struktur og selvfølgelig min store lidenskap; ernæring.

Venninnene mine

Processed with VSCO with a6 preset

Jeg er velsignet med et stort knippe vakre venninner som jeg er så glad i! Jeg føler dessverre at jeg ikke får sett dem nok, men det tror jeg er en gjenganger for de fleste av oss. Jeg vet liksom ikke hvordan jeg skal få vist dem hvor glade jeg er i dem, men når det gjelder vennskap tror jeg i hvert fall at det er viktig å droppe den dårlige samvittigheten. Når vi møtes er det alltid som om vi plukker opp akkurat der vi var sist, og det er ikke noe press om å sees så så ofte osv. Da blir det bare mas. Det viktigste er at vi vet hvor mye vi setter pris på hverandre, at vi kan være helt åpne og snakke om alt, og at vi stiller opp for hverandre når det trengs <3

Gode venninner løfter deg, unner deg alt, er ærlige med deg og er noen du både kan le og gråte med <3

Å få barn i Norge

Selv er jeg født i Norge, men bodde mange år i USA som barn. Det var fantastisk på mange måter, men det har også vist meg hvor takknemlig jeg nå er for å få mitt barn i Norge. Ikke minst ser jeg så alt for mye elendighet som skjer rundt i verden. Etter at jeg ble gravid kan jeg ikke se eller høre om barn som har det vondt uten å få fysisk vondt selv. Jeg kan begynne å gråte bare av å høre om barn som ikke får den omsorgen de fortjener. Ja, vi kan gi penger til veldedighet, og mange mennesker er utrolig flinke til å hjelpe (mye flinkere enn meg). Jeg skal prøve å være enda mer takknemlig for det jeg har, og ikke minst klage mindre over ting som egentlig ikke er viktig. VI har det utrolig godt!

Kursdeltakerne mine

Det siste året har jeg vært så privilegert å få ha mange fantastiske mennesker som kunder via mitt kurs. Dette er vakre, sterke mennesker (99% kvinner) som virkelig har et ønske og guts til å gå for endring i livet. Dette er de som tørr å gjøre, å handle for å få det bedre og det er ingenting jeg respekterer mer enn det. Jeg er utrolig stolt av hver eneste en av dem, og jeg vet at jeg kommer til å savne å holde kurs i barseltiden. Når jeg åpner opp for ny runde er ikke bestemt, for nå får jeg snart en helt ny jobb med ny sjef. Det jeg vet sikkert er at det ikke er siste gang jeg kjører "glødende kosthold" og at jeg gleder meg til å bli kjent med nye, rå damer!

Å ha dyr

Tenk at min lille perle ble hele 10 år i år, og kokos går mot 5 år. Jeg kan ikke tro det! Jeg kunne ikke tenkt meg å leve uten disse to, for en stor kjærlighet dyr gir i livet. Det er så mye kos, som å bli vekket at kokos sine poter og snute om morgenen, til å se Perle i ekstase når jeg kommer hjem fra en liten tur i butikken. Dette er våre babyer og jeg håper de aldri bli borte fra oss.

Jeg lover at jeg snart skal få skrevet noen tips til oss som skal få bebis og har hunder, det kommer!

Deg

Jeg er takknemlig for deg som leser denne bloggen! Her får jeg dele tanker, ting som inspirerer meg og min hverdag og det er jeg takknemlig for. Etter at jeg ble gravid har jeg følt meg veldig sårbar, noe jeg ikke har følt på før. Kommentarer som går på meg som person har liksom stukket langt dypere, plutselig kunne jeg bli skikkelig lei meg. Dette har preget bloggingen min den siste tiden, og det er jeg lei for. Mest fordi jeg vet at det er flest her som setter pris på at jeg tør å dele. Nå er jeg nesten redd for å skrive noe som helst fordi jeg er redd det tolkes feil, men det skal jeg slutte med. Jeg vil ikke la det negative knekke meg, jeg får bare være meg også får de som ikke liker meg skugge banen. Det er jo ikke dem denne bloggen er for uansett, den er for oss <3

Tusen takk for året som gikk, og for at du følger meg her. Jeg gleder meg til å dele 2018 med deg og ønsker deg et magisk nytt år <3

Klem fra Helene <3

 

Små gleder og hverdagslykke

 • 23.11.2017 kl. 17:51

Da jeg våknet i morres tenkte jeg på alt jeg gleder meg til fremover. Skal jeg være helt ærlig har jeg lett for å fokusere på det jeg må få gjort på en dag, og gjerne da noe kjipt. Dette er noe jeg gjerne vil endre på, og i stedet fokusere på alt jeg gleder meg til, og små ting som gjør meg glad i hverdagen!

Jeg tenkte jeg kunne dele en liste også blir jeg kjempe glad hvis du vil dele noen av dine små gleder i kommentarfeltet <3

- Varm te med havremelk, helst julete fra pukka

- Å møte en venninne til kaffe midt i uken

- Ren leilighet og tente lys

- Rent sengetøy, gjerne rett fra trommelen

- Ferske ukeblader

- Å shoppe babyklær

- Nylakkede negler

- Krøller i håret

- Å våkne til hvitt landskap

- Nytt strikketøy

- sjokolade

- Å skrive i gravidboken

- Å skravle med fine kunder

- Titte på pinterest

- Nye episoder av mine podcast favoritter

- Å smugpynte til jul

- Å krysse av punkter på en to do liste

- Å lage julekalender til Jonna

- Når lille sparker

- Å bake

Hva er dine hverdagsgleder?? <3

Min nye utdannelse

 • 21.11.2017 kl. 18:15

Jeg har fått masse spørsmål om den nye utdanningen jeg går på, og hvorvidt jeg kan skrive mer om den. Det vil jeg selvfølgelig, utfordringer er bare at det er så vanskelig å forklare hva NLP innebærer.

Utdannelsen jeg har tatt i høst heter NLP practitioner. NLP står for nevro lingvistisk programmering, og kort fortalt vil jeg si at det er en ny måte å tenke på, gjennom sanser, språk og vaner. NLP handler om å gå opp nye stier i hjernen og utvikle seg som menneske. Vi lærer masse om hvordan vi mennesker snakker og kommuniserer med hverandre, og hvordan vi kan gjøre dette på en bedre måte. Også lærer vi helt konkrete teknikker for hvordan vi kan endre tanker vi ikke vil ha.

Det er utrolig spennende, og mange av de jeg går kurs på har valgt å gå videre, og det hadde jeg også hadde det ikke vært for at jeg skal ut i permisjon. Practitioner er nemlig første trinn i det å bli coach. Akkurat nå er det ikke målet for meg, men jeg ønsker likevel å lære mer. Jeg ser hvor nyttig dette er for meg, både på jobb og privat.

Før jeg begynte på kurset gikk jeg også til noen coachingtimer hos min coach Tove. Vi jobbet med mine verdier slik at jeg kunne se hva jeg ønsket mer av i livet mitt. Vi har også brukt ulike teknikker for å få klarhet i situasjoner der jeg satt fast og for å bearbeide følelser fra situasjoner som jeg ikke visste påvirket meg. Det høres sikkert veldig svevende ut, men når du lærer dette blir det veldig konkret og lett å bruke.

I dagene på og etter kurset kan jeg bli ganske sliten, ikke fordi det er slitsomt å være der, men fordi jeg jobber masse med hodet og det koster litt. Samtidig merker jeg store endringer i hvordan jeg tenker.

Noen av tingene jeg har merket er:

- Små konflikter påvirker meg mindre enn før

- Bedre kommunikasjon med Jonna og dermed enda bedre stemning hjemme

- Jeg ser egne mønster og kan endre dem

- Det er lettere for meg å kommunisere det som er viktig for meg på en god måte

Jeg anbefaler metaresource på det varmeste. Det er en utrolig flott skole, med fantastiske lærere og et godt læringsmiljø. Jeg er så glad for at jeg hoppet på denne muligheten i september!

Hvis du har lyst til å lære mer eller du er nysgjerrig på coaching kan du ta kontakt med metaresource også hjelper de deg :D

Refleksjon

 • 24.10.2017 kl. 10:29

Hei hei - et lite vink fra meg <3

Først må jeg si tusen takk for alle kommentarer - mange av de har rørt meg til tårer. Jeg har ikke lyst til å stenge kommentarfeltet mitt, jeg ser dere som en ressurs fordi vi er mange flotte mennesker her inne. Mange deler og gir gode råd, noe jeg er så takknemlig for!

De siste dagene har det vært godt å ta fri fra bloggen. Jeg ville trekke meg tilbake for å få litt tid til å reflektere. Jeg liker ikke måten disse kommentarene over tid påvirker meg. For å understreke handler det ikke om de som kom den siste uken, dette handler om mange små stikk over tid. Dere som skriver at jeg ikke har fått noe som ikke er konstruktivt, husk at du ikke ser alle kommentarer, og ikke ser det som sendes direkte.

Jeg har mange som trenger meg og fortjener min energi. Jon Anders, våre familier, mine venninner, hundene, kursdeltakerne mine og mest av alt - min ufødte datter. Den lille som ligger i magen og er hunde prosent avhengig av meg. Jeg likte ikke hvordan den negative energien tok mer plass - jeg har ikke lyst til å gi det plass i det hele tatt!

En ting som sitter hardt i meg er rettferdighet. Jeg mener at vi alle fortjener å bli behandlet med respekt, og holdt til de samme standardene. Når jeg får en kommentar som oppleves frekk eller overlegen, så føles det feil at jeg alltid må heve meg over det og svare som om jeg er kundeservice på Get. Jeg er et menneske med følelser og engasjement for mange ting. For kosthold og helse, for barn, for normer og roller, for ufrivillig barnløse og mye mer. Mine følelser tar overhånd som for alle andre.

Når er det greit å si ifra? Som en venninne sa til meg, skal du akseptere at sjefen klår på deg bare fordi han voldtok en annen kollega? Når skal vi ta et standpunkt mot de som slenger dritt på nett? Når er det ille nok? Det er faktisk jeg som har ansvar for å sette grenser for meg selv.

Når det er sagt vet jeg så inderlig godt at det ikke nytter å forsvare eller gå til motangrep. Å argumentere og forsvare meg er min naturlige reaksjon, ofte kommer tårene i ettertid. Dette er ikke bare meg i sosiale medier. Det er en side ved meg selv jeg har måttet forklare til de nærmeste også. Når jeg kverulerer tilbake er jeg ikke alltid sterk, som regel er jeg svært sårbar, men jeg tørr ikke vise det.

Jeg har ikke lyst til å reagere slik. Derfor trengte jeg noen dager for å lage meg en strategi. Når du våkner om morgenen og får en snap slengt i trynet, da trenger jeg en måte å håndtere det på. Et slags filter, og regler som gjør at jeg ikke må ta et valg. Det skal siles bort.

Etter å ha lest utallige kommentarer, mailer, facebookmeldinger, snaps og meldinger på instagram vet jeg nemlig at menneskene som lirer av seg, leter etter feil og skal ta meg, de er i mindretall. Det handler ikke om at leserne mine må rose meg opp i skyene, eller sende meg positive ord hver dag. Men nå føler jeg virkelig at dere setter pris på jobben jeg gjør - og at dere ser meg som person. Mange har skrevet ting om meg dere setter pris på, ting jeg også setter pris på i meg selv. Nettopp de verdiene jeg ønsker å fremme. Jeg kommer til å gjøre feil igjen, men jeg gjør så godt jeg kan.

Selvfølgelig skal ikke negative kommentarer knekke meg. Jeg fikk noen kommentarer på at jeg klaget så mye i det siste, men så kom jeg på at jeg for noen måneder siden fikk kommentarer på at jeg var for positiv. Det går ikke an å gjøre alle fornøyde. Jeg må bare gjøre meg og jobbe med hjerte, og magefølelsen, også må du kjenne etter om denne bloggen er for deg. Hvis ikke er det en helt gratis tjeneste du når som helst kan la være å benytte deg av ;)

En venninne sendte meg denne og den betydde mye for meg:

Vær modig <3

Jeg ønsker deg som titter inn her alt godt, smil fra Helene <3

Jeg orker ikke mer

 • 19.10.2017 kl. 06:53

Jeg var veldig usikker på om jeg skulle legge ut dette innlegget, egentlig hadde jeg tenkt å legge ut et innlegg om det koselige frisørbesøket mitt i går. Jeg fikk helt vondt i magen av å lese her inne i går. Ikke fordi enkelt var uenig med meg, de aller fleste av dere støttet meg i min reaksjon og sendte masse oppmuntringer. Uenighet er helt greit, det er kritikken som går på meg som person jeg kjenner på.

Det jeg kjente på var en følelse av utilstrekkelighet. En følelse av at jeg ikke kan vinne, uansett. For meg virker det som om noen av dere som kommenterer leter etter feil, og plukker på alt som ikke er perfekt. Jeg burde heve meg over stygge kommentarer. Jeg burde aldri klage. Dette innlegget var kjedelig. Dette er sutring. Kan du ikke bare...Du burde holde deg for god til...osv osv.

Bloggen min er masse jobb, men det er først og fremst en lidenskap for meg. Noe jeg koser meg med, og noe jeg gjør med kjærlighet. Jeg har kledd meg naken på bloggen flere ganger, delt meg og mine innerste tanker. Det betyr likevel ikke at du kjenner meg. Bloggen er ikke hele meg. Og en klippet og limt collage av det jeg legger ut er ikke meg. Husk at vi skaper oss bilder og trekker slutninger i hodet basert på våre opplevelser.

Når du kommer med disse kommentarene . og forteller meg hva jeg skal skrive om, legger skylden for dine følelser på meg og skal diktere hva jeg skal skrive om og ikke. Hva jeg skal føle eller ikke. Da kjenner jeg at jeg ikke orker. Det koster plutselig så mye. Jeg føler at jobben min blir tatt for gitt.

Jeg har lyst til å dele masse med dere - men jeg er også sårbar. Jeg håper dere som kommer hit for å kritisere kan finne dere noe bedre å gjøre. Jeg har aldri sagt at jeg er perfekt, det kommer jeg heller aldri til å bli. Jeg er en helt vanlig jente som skriver en blogg. Jeg håper du kan gå i deg selv og tenke over hvorfor du leser her. Jeg vil så gjerne slippe å sensurere meg, å bli redd for at hver setning jeg skriver skal mistolkes, da blir ikke bloggen bra lenger.

Jeg vet at så mange setter pris på denne bloggen - fordi dere forteller meg det hver dag. Uten dere hadde jeg ikke fortsatt. I går kjente jeg for første gang at jeg ikke visste om jeg ville fortsette. Og det synes jeg er trist. Å skrive gir meg så mye, det hjelper meg å bearbeide tanker og har hjulpet meg gjennom noe av det tøffeste i livet mitt. Ikke minst vet jeg at det har hjulpet andre. Jenter med ME, jenter med et så intenst babyønske at det er en fysisk smerte du bærer med deg hver dag. Da jeg delte at jeg gråt da andre ble gravide - av sorg - var ikke det en pen side av meg. Men den var menneskelig, og det hjalp andre. Jeg er ikke et overmenneske.

Jeg er sterk - men jeg er også sårbar, særlig nå.

Så nå tar jeg noen dager. Jeg vil fokusere på de nydelige kursdeltakerne mine, som har investert for å lære hos meg. De fortjener fokus. Jeg skal være sammen med samboeren min som skal feire 30 års lag i helgen. Jeg skal på høstkonferansen i Sandvika og møte venninner, og jeg skal holde foredrag der på søndag. Jeg skal senke skuldrene og bare være Helene - ikke bloggeren Helene Ragnhild.

<3

Til deg som viser meg omtanke - tusen takk - det er deg jeg gjør dette for.

Endelig frisk fra ME?

 • 17.09.2017 kl. 18:08

Hva er det å være frisk?

For meg er det å kunne ha energi til det jeg har lyst til. Til å kunne spontant be på middag. Til å kunne raske opp av sengen om morgenen, skvette litt vann i ansiktet og ta en skive i hånden før jeg går en mil i skogen. Å kunne jobbe noen timer på en søndag, fordi jeg elsker jobben min. Å ta meg helt ut på trening, og kjenne blodsmaken i munnen, men være like pigg dagen etter.

Å kunne si ja til det jeg har lyst til, og aldri være redd for at kreftene renner ut. Kan jeg det?

I dag kan jeg det! For noen år siden var det utenkelig. Da jeg hadde ME-diagnose måtte alt planlegges. Jeg måtte velge mellom frokost og dusj, og hvile innimellom. Jeg måtte si nei til bursdager, venninnekvelder og gåturer i skogen kunne jeg bare glemme. Å jobbe kunne jeg bare glemme. Da jeg var på det sykeste var jeg helt sengeliggende. Jeg var en 18 åring fanget i en 90 årig kropp, med dusjkrakk og rullestol.

Jeg har et ønske om at flere skal få hjelp, men da må det forskes. Vi kan ikke la pasientforeningene diktere hvem som skal forske, og på hva. Flere ganger har de stoppet prosjekter.

"Man skal lytte til de sykes erfaringer, men de har faktisk ikke erfart det å bli frisk..."

Sitatet over er hentet fra en artikkel postet i aftenposten i dag. Vi må lytte til de som har blitt friske!

Vi som har blitt friske fra ME blir ofte møtt med motstand. At jeg har blitt frisk truer visst hele sykdomseksistensen til en som fortsatt ligger hjemme. Hvis det går an å bli frisk, da blir de i hvert fall ikke trodd. Men er det verdt det? Er det å bli trodd viktigere enn å bli frisk?

"Du hadde ikke ekte ME, i hvert fall ikke det jeg har"

"Du burde skamme deg for at du snakker om dette, du sprer løyner og selger en kur som gjør folk sykere"

"Jeg kan ikke spise eller tenke meg frisk, vi har ikke samme sykdom"

"Jeg kan se at du fortsatt er syk"

Blir jeg en sjelden gang syk (som en 48 timers runde med oppkast) får jeg raskt stygge kommentarer da også. Her en artig ironisk en...

"Hvorfor er du syk nå da? Hvorfor gjør du ikke større grep for å bli en frisk gravid? :-) siden alt avhenger av deg selv, så synes jeg du må gjøre større tiltak for å bli frisk nå. Du skjønner det kanskje ikke nå, men det er du selv som velger å være syk"

Dette er bare et par av mange stygge kommentarer jeg har fått. Etter 10 år med ME-diagnose. En sykdom som har preget mitt liv enormt, også skal jeg ikke engang bli trodd? Eller møtt med respekt?

Ingen velger å bli eller være syke. Jeg kan ikke hjelpe noen andre å bli ME-syk, hadde jeg eller andre tenkt oss til denne tilstanden kunne vi vel lært det bort? Men jeg har fått hjelp, og jeg har blitt helt frisk! Jeg er et levende eksempel på at det går an, og jeg er langt fra alene.

Her om dagen fikk jeg en mail fra en jente som hadde vært på ME-senteret. Der hadde legen fortalt om en jente som hadde hjulpet flere av pasientene på senteret. Hun het Helene Ragnhild og holdt kurs over nett. Det nytter faktisk. Selv om jeg får hets vil jeg ikke slutte å snakke om det. Ikke for å få klikk, men for å kanskje kunne hjelpe en til <3

<3

Nede for telling

 • 12.09.2017 kl. 20:01

Hei fine du <3

Tusen takk for alle kommentarer, ml og snaps om innlegget i går om ultralyden! Generelt er jeg en veldig lite bekymret person, og jeg føler faktisk at dette også har vært tilfellet i graviditeten. Derfor ble jeg overrasket over hvordan det traff meg i går. Jeg har heldigvis funnet litt ro etter å ha lest alt fra dere, virker som om det løser seg for de aller fleste.

Utover dagen i går følte jeg meg bare mer og mer uggen, og i dag våknet jeg halv fem og var skikkelig dårlig. Nå er jeg så lei av å være kvalm, så jeg krysser alt som kan for at dette bare er en runde med omgangssyke og ikke noe som har med graviditeten å gjøre. Samtidig kjenner jeg at det også kan være kroppen som sier ifra etter noen veldig hektiske dager forrige uke. Jeg hadde ingen planer annet enn å få gjort litt jobb på søndag, også gikk jeg en lang tur i marka med pappa. Da kjente jeg at smertene i bekkenet kom snikende, så nå skal jeg få meg en time hos Mona på klinikk for alle igjen også.

Det blir jo noen hektiske uker fremover da jeg for aller siste gang før mammaperm skal åpne påmelding til kurset mitt. De siste dagene har jeg snakket med flere av de som gikk kurset før sommeren, og det er så kult å se hvor langt mange har kommet. Jeg har så lyst til å hjelpe flere inn i den gode livsstilen, bli kvitt vondter og ikke minst få energien tilbake. Det trenger vi <3

Jeg kommer sterkere tilbake med live på facebook på torsdag, og ikke minst mer blogging, men nå skal jeg legge meg tilbake i sofaen og bare prøve å bli frisk <3

Navnfest for lille Walter

 • 23.04.2017 kl. 12:02

I går var jeg så heldig å få tilbringe noen timer sammen med en av mine beste venninner, hennes flotte samboer og deres familie. Lille Walter skulle nemlig feire navnfest og slikt er det jo så stas å få være en del av. Jeg var jo nesten til stede da Walter ble født og tilbake og hilste på da han var under to dager gammel. For meg som virkelig elsker barn og ønsker meg en liten en mer enn noe annet betyr det mye for meg å få være så nærme mine venninner med barn.

Jeg tok masse bilder og vil gjerne dele noen av dem med dere <3
Her var min gave til lille W <3 Bilde jeg tok av ham da han var 1,5 dager gammel <3

Jeg gleder meg bare enda mer til å bli mamma selv, forhåpentligvis er det ikke så lenge til det er min tur til å bli gravid nå <3

Snart skal jeg gå tur i skogen med pappaen min, men først skal jeg drikke te og lese i interiørblader!

God søndagsklem fra meg <3

 

Mine beste råd mot stress

 • 21.04.2017 kl. 07:03

Før trodde jeg det var kult å gå rundt og være stressa. Jeg fortalte alle at jeg hadde sykt mye å gjøre og at jeg ikke hadde nok timer i døgnet. Å være i tidsklemma har liksom blitt så status, for da er du viktig og du får gjort mest mulig sant?

Not!

Nå har jeg lært at det å roe ned faktisk er løsningen for å få gjort mer! Jo mer jeg lærer om hvordan stress påvirker oss, jo flinkere blir jeg til å prioritere stressmestring i min hverdag. Jeg opplever at vi klarer å være stressa uansett hvor lite vi har å gjøre, slik er det i hvert fall for meg. Jeg har endel å drive med, og ikke minst endel emosjonelle påkjenninger om dagen. Likevel har jeg faktisk blirr roligere og mer balansert etter at jeg virkelig bestemte meg for å jobbe med stresset mitt.

Jeg vil gjerne dele med deg noen av tingene som har hjulpet meg, for kanskje kan de hjelpe deg også? Jeg gjør ikke alt på en gang, men jeg sniker dem inn og krydrer hverdagen med ro og tilstedeværelse <3

1. Gå turer ute i naturen, i solen så ofte du kan!

2. Skriv ned tanker og ting du må huske før du legger deg

3. Sjekk epost 1-2 ganger om dagen

4. Pust 10-20 dype pust hver eneste dag. Når du jobber, sitter på bussen osv.

5. Lær deg å si nei, kjenn etter i magen hva du har lyst til å prioritere

6. Legg deg på gulvet med bena opp etter veggen i 10 minutter, lukk øynene og pust

7. Sett mobilen på flymodus 30-60 minutter om dagen minimum - du trenger ikke være tilgjengelig 24/7

8. Snakk med mennesker som løfter deg

9. Ta et bad med epsomsalt - magnesium virker nemlig svært beroligende

10. Skriv ned 5 ting du er takknemlig for - ekstremt effektivt!

11. Gi deg selv lov til å hvile - til å bare være

12. Vær deg selv <3

Først følte jeg at mange av disse rådene var egoistiske. Skal jeg la folk vente på meg? Skal jeg sette meg selv først? Ja, det skal du!! Setter du ikke deg selv først vil du heller ikke være i stand til å hjelpe andre. Du må sette på din egen oksygenmaske før du kan sette på naboens ;)

Se for deg at du har et glass. Jo mindre du har i glasset, jo mindre har du å gi. Når glasset er fullt renner det automatisk over på andre i livet ditt <3

Ta vare, og god fredagsklem fra meg <3

Ready for the week

 • 17.04.2017 kl. 09:22

Hei og hopp! Jeg håper du har hatt en fin påskeferie?

Vi har vært til fjells og hatt veldig rolige dager. Jeg fikk meg en lang skitur, vi har spist sjokolade og marsipan, kost oss med lange frokoster, vin, rykte går og påskelam. Det har vært skikkelig deilig å bare være av og slappe av, ikke oppdatere og ikke fokusere på ernæring eller trening.

Samtidig er jeg så klar for å komme tilbake til hverdagen med gode rutiner. Jeg kjenner raskt at det er det jeg trives best med, så i dag er det sunn mat på planen og trening. I morgen begynner en ny runde med kurs og det gleder jeg meg masse til! Ikke minst er det nå kun to små uker til vi overtar den nye leiligheten og vi skal begynne å male og flytte.

Vi skal også noe veldig spennende i ukene som kommer som jeg skal fortelle mer om etterhvert, sikkert mange av dere som klarer å gjette?

Selv om det er mandag i dag har jeg søndagsfølelse, så jeg tenkte jeg kunne komme med noen tips til hvordan jeg forbereder en ny uke. De neste ukene blir nemlig hektiske og da lønner det seg å planlegge og være beredt!

"Søndager" er til for å nytes, men spiller du kortene dine riktig kan du gjøre deg klar for en knallstart på den nye uken. Her er mine tips til en perfekt start på en ny uke.

Ta igjen tapt søvn

Jeg er veldig glad i å stå opp tidlig og har alltid vært et A-menneske. Likevel prioriterer jeg et par ekstra timer på øyet på søndager. Søvn er veldig viktig for kroppen, og har du mulighet bør du prøve deg på runt åtte timer hver natt.

Planlegg neste uke

Skole, jobb, blogging, trening og mat. Jo mer du planlegger i dag, jo lettere blir det å gjennomføre i morgen. Dette er et av de tipsene jeg gir, men synes er vanskelig å følge selv. Derfor lover jeg at jeg så snart dette innlegget ligger ute skal jeg sette meg ned og planlegge litt selv.

Skriv handleliste og ryd i kjøleskapet

Skriv ned alt du trenger til dine planlagte middager. Denne uken skal jeg prøve meg på søtpotetsuppe (deler selvfølgelig oppskriften), noe hverdagsgodis, en sunn frappe og middagsomelett.

Jeg handler alltid masse grønnsaker, både de jeg liker å snackse på og de jeg liker å ha til middag. Mine favoritter er tomater, brokkoli og blomkål, grønnkål, spinat, paprika, agurk og selleri.

Manikyr og egenpleie

Hva med å starte uken med et sett nylakkede negler og nykuret hår? Jeg lakker neglene mine selv minst en gang i uken, jeg er helt avhengig av velstelte hender. Det værste jeg vet er neglelakk som er halvvei skrapt av. Har du det travelt anbefaler jeg en lyserosa neglelakk, da synes ikke et par hakk så godt. Min favoritt er ballet slipper fra essie.

For hårkur sover jeg med kokosolje i hestehalen og vasker håret dagen etter. Håret blir silkemykt og lettstelt.

Rydd hjemme

Ta en runde med moppen, sveip kluten over flater og rydd bort oppvasken. Veldig kjedelig, men så verdt det når mandagen kommer! Å våkne til en ryddig leilighet, ikke minst kjøkken er så viktig for mitt humør og kreativitet.

Slapp av

Lad opp til en ny uke full av oppgaver, trening, utfordringer og morro. Min favoritt er serier i sofaen med en stor kopp te, samt hundene og kjæresten. Lytt til kroppen din og ta vare på deg selv, du er herlig <3

Jeg trekker påskekonkurransen ila de neste dagene, det er fortsatt gode sjanser for å vinne!

En oppfordring til deg <3

 • 13.04.2017 kl. 09:34

Jeg har så mye energi om dagen og det er så utrolig deilig, jeg kunne virkelig ikke vært mer takknemlig! Likevel kjenner jeg at hodet mitt trenger noen dager helt fri, og da mener jeg helt. Nå er vi på fjellet og skal nyte påskedagene sammen. Jeg skal ikke sitte på mac eller mobil, men være tilstede, strikke og lese bok.

Vi tar inn utrolig mye informasjon hver dag. Det er snap, insta, instastory, nettaviser, tv, reklamer, blogger osv...Jeg kjenner i hvert fall at det kan bli mye i perioder. Jeg er helt sikker på at det ikke er bra å være på hele tiden, derfor har jeg jobbet masse med å være helt av. Jeg svarer ikke alltid på snap, og i hvert fall ikke hvis jeg er i bursdag til venninnen min eller ligger på sofaen med Jonna. Da må jeg være tilstede!

Jeg oppfordrer virkelig deg til å ta fri disse dagene. Vær tilstede med dem du er glad i. Ikke sitt og se på bilder på insta av andre som fester eller har en familielykke som du tror at du ikke har. Det er så lett å sammenligne dine gråværsdager med andres glansbilder.

Vær takknemlig og vær deg! Ta fri og kos deg <3

Jeg ønsker deg en nydelig påske med marsipan, lam, kortspill, krim og kos! Sender deg en stor påskeklem <3

Jeg følte kjærlighet gjennom skjermen <3

 • 30.03.2017 kl. 20:35

I dag har vært en sånn hektisk dag der jeg føler at jeg bare flyr hit og dit hele dagen. Jeg våknet til hundevis av mailer som jeg fortsatt sitter og svarer på! Jeg åpnet nemlig påmeldingene til kurset mitt i går! Utrolig gøy å se at vi blir en herlig gjeng som skal ta denne reisen sammen etter påske, selv om jeg synes det er trist å gi slipp på alle de fine menneskene jeg har fulgt de siste månedene! Jeg har jo blitt både kjent og glad i dem <3

I dag var vi også på et spennende møte som jeg skal fortelle mer om i morgen. Det ble nemlig ikke så spennende som jeg hadde håpet, eller hele situasjonen ble bare rar! Også har vi vært i banken for å fikse på lånet vårt til leiligheten, weee!!

Tusen takk til alle som var med på foredrag i går altså!! Jeg følte virkelig at det strålte varme og kjærlighet gjennom skjermen min her hjemme <3 Det var vel også derfor jeg også turte å gå ganske mye dypere i mine egne følelser enn forventet, og det kom visst noen tårer også! Vi er jo alle bare mennesker, så det er fint å dele synes jeg! Takk for at dere tar meg så godt i mot!

Jeg skjønte at mange dessverre gikk glipp av foredraget av mange ulike årsaker og derfor har jeg bestemt meg for å sette opp et nytt foredrag allerede på tirsdag! Har du ikke mulighet til å bli med klokken 20, meld deg på likevel så skal jeg gjøre mitt ytterste for å få sendt ut opptak i ettertid. Her finner du påmeldingen!

Nå må jeg svare på flere mail før jeg tar kvelden <3

Det har vært et kaos

 • 26.03.2017 kl. 08:26

Helt siden vi kjøpte oss leilighet har jeg gått med en vond følelse i magen. Som jeg har skrevet før går Jonna på politihøyskolen og skal i praksis neste år. Vi søkte skolen om at han skulle få bli i Oslo på bakgrunn av at vi har prøvd å bli gravide i over to, men til vår store overraskelse fikk vi avslag. Dette kom kun få dager etter leilighetsskjøpet vårt. Vi hadde aldri trodd at vi ikke skulle få forståelse for den vanskelige situasjonen vår, men vi falt liksom litt mellom to stoler og plutselig ble det en mulighet at Jonna kunne bli sendt hvor som helst i Norge.

Jeg har ikke engang orket å skrive om dette på bloggen fordi det å endelig kjøpe leilighet var en så stor opptur for oss, og nå føltes alt bare som kaos. Ikke bare aner vi ikke når jeg skal bli gravid, men nå skulle vi ikke engang få flytte inn i det nye hjemmet vårt. Hadde dette vært en utfordring som stod alene, greit nok, men på toppen av alt annet føltes det hele litt som en straff. Jeg la alt av planer, innredning, kjøkkenplaner osv helt bort og prøvde å glemme hele greia.

Vi skrev en skikkelig bra klage og har de siste dagene sittet med hjerte i halsen for å høre resultatet. Jeg har prøvd å tenke på et år i Bodø eller Sørlandet osv som et eventyr, men tanken på å måtte flytte fra alle vennene våre, familie og miljøet vårt uten å ville det føltes tøft. Jeg var dessuten redd fremtidige forsøk ikke kunne bli gjennomført hvis vi måtte flytte, da blir det jo nye ventetider osv.

På fredag fikk Jonna en telefon fra skolen som gjerne ville snakke med ham, og noen timer senere fikk vi gladbeskjeden! Vi får bli i Oslo-område! Etter mange uker med usikkerhet kan vi senke skuldrene, glede oss til å overta leiligheten og konsentrere oss om det vi skal gjennom sammen <3

For en lettelse!!

Jeg har allerede planlagt det meste av kjøkkenet, sett på farger og begynt å titte på møbler. På lørdag shoppet jeg vårt første møbel, så gøy! Jeg håper dere er klar for litt interiørinspo? Tips meg gjerne om fine butikker, vi ønsker oss moderne, nordisk stil. Som jeg gleder meg til å ta bilder i den nye, lyse leiligheten vår!

Det ordner seg visst for snille piker likevel <3

Nå skal jeg skrive ferdig foredraget jeg skal ha på onsdag, spennende!! Jeg gleder meg skikkelig! Har du ikke meldt deg på finner du all informasjon om dette ved å klikke her eller på bilde under. P.S. Foredraget går via nett og er helt gratis ;) 

10 ting jeg gleder meg til denne våren

 • 01.03.2017 kl. 08:03

Dagene mellom eggløsning og test er lange, og blir av en eller annen grunn bare vondere jo nærmere jeg kommer testdag. På en måte vil jeg håpe, men etter så mange skuffelser er det så skummelt. På den andre siden vil jeg på en måte ha skuffelsen overstått, slik at jeg kan plukke meg selv opp og legge nye planer. Jeg kommer ikke til å dele når jeg skal teste eller hva resultatet blir med en gang, rett og slett fordi jeg må beskytte meg selv. Du trenger nok ikke vente så lenge altså, men litt tid må jeg ha ;)

Jeg vet at det vil ordne seg til slutt, men det er vondt mens det står på <3

Uansett hva som skjer fremover skal jeg prøve å nyte dagene så godt jeg kan. Jeg har masse å glede meg til og det er fokuset! Livet er her og nå og jeg nekter å miste år på å gå og vente på å bli gravid, jeg vil leve nå!

10 ting jeg gleder meg til denne våren

1. Tørre gater i Oslo - denne våren skal jeg nyte nyte sentrumslivet til det fulle før vi flytter til roligere omgivelser

2. Den første kaffekoppen på uteservering med fine venninner

3. Det første designmøte for vårt nye kjøkken

4. Ta over leiligheten vår - og ta fatt på oppussing og innredning

5. Få min egen balkong der jeg kan dyrke grønnsaker og ha mitt eget fikentre

6. Lansering av siste kurs før sommeren - følg med for flere detaljer!!

7. Å diskutere fargepaletter med mormoren til Jon Anders som er helt rå på farger og interiør

8. Påskeferie på Sjusjøen med min fine svigerfamilie

9. Første bad på Malmøya

10. Forhåpentligvis en positiv graviditetstest og all gleden det medføler <3

Hva gleder du deg til denne våren? Del gjerne med meg <3

Nå har jeg oppdatert "gatis" kategorien her på bloggen, ta en titt! Du finner den øverst og her!

Alle bilder er fra weheartit.com

Endelig var det vår tur!

 • 26.02.2017 kl. 18:54

God søndagskveld fine du <3

Endelig kan jeg dele den store nyheten, vi har kjøpt oss leilighet!!

Dette har vært en drøm for oss lenge, og særlig for meg. Vi får mer plass, balkong, to soverom, plass stil spisestue, kontor!! Å, som jeg gleder meg!!

Jeg har allerede hoppet inn i interiørinteressen min som har ligget brakk de siste årene. Her skal det males og innredes, også skal vi pusse opp kjøkkenet slik at det blir akkurat slik som vi vil ha det <3

Jeg legger ved noen bilder slik at du kan se! Så masse lys, her blir det fine bloggbilder!!!


Jeg lurer på om babyen vår bare har ventet på å få sitt eget rom? Jeg kjenner en enorm ro rundt det å nå ha plass til at det kommer en liten en dag <3

Kjøkkenet er ikke stygt, men jeg vil pusse opp og få det jeg drømmer om. Jeg har allerede bestemt nesten alt, hehe ;)
Må jo være sjebnen når det bodde en pomeranian der?? Her skal nok familien på fire få det fint, og forhåpentligvis blir vi fem om ikke alt for lenge.

Jeg er så glad!! <3

Busy bee

 • 21.02.2017 kl. 20:16

God kveld hjerte <3

Jeg hadde tenkt til å legge ut noe helt annet i dag jeg, men jeg kom rett og slett ikke i mål. Det er hektisk om dagen med masse spennende jobb, boligjakt, timer hos gynekologen og tid med venner, Jonna og familien. Jeg har masse energi om dagen og passer på å få inn morgenturen min hver eneste dag. Annen trening har det ikke blitt så mye tid til, men det kommer. Aktiv er jeg uansett, men jeg savner å komme meg på elixia mer.

Innlegget kommer nok i morgen i stedet så da er det bare å glede seg!Vi har vært på visning i dag og jeg krysser fingrene for at det kan bli leilighet veldig snart! Da har jeg i hvert fall nok å styre med frem til spiren sitter, og det trenger jeg. Jeg er så klar for å innrede vårt aller første hjem som bare er vårt!

Bursdag!! - 10 ting jeg har lært i år

 • 15.02.2017 kl. 17:46

Det er så koselig med bursdag! Tusen takk for så mange koselige meldinger og hilsener fra langt <3

Jeg har hatt en utrolig koselig dag så langt! Jeg startet dagen med gave fra Jon Anders, de vakreste øredobbene fra Camilla Pihl som jeg har ønsket meg <3

Så dro jeg på lunsj med Tilly, lille W og Mamma der vi spiste salat, drakk kombucha og spiste raw sjokoladekake. Nå skal jeg fikse meg til middag på Dinner med min kjære! Kos fra ende til annen altså!

I dag er jeg et år eldre, og i år føler jeg virkelig at jeg har blitt klokere. Det har vært et stort år på mange måter, og også et utrolig tøft et. Noe av lærdommen går igjen, fordi jeg tror det er slik i livet, at mange ting må læres igjen og igjen. Kanskje er det også slik at vi møter på utfordringer igjen og igjen, helt til vi lærer det vi skal?

Det er kun du som kan redde deg

Dette året har jeg hatt noen utrolig tøffe perioder. Jeg har slitt med å komme meg ut av sengen, jeg har opplevd mange nederlag og jeg har vært på leten etter noen som kunne redde meg. Igjen måtte jeg innse, akkurat som da jeg hadde ME, at det ikke er noen andre enn meg som kan redde meg. Legen, foreldre, venner, kjæreste osv kan gi deg råd, men de kan ikke dra deg ut av det du sitter fast i hvis du ikke gjør jobben selv. Det er nemlig ingen andre som kan gi deg lykke - den må du skape selv. Ikke minst må du selv komme deg opp av sengen og ta valgene du egentlig vet er gode for deg. Dette kan føles vanskelig, men jeg velger å se det som at jeg selv har makten i eget liv.

Du lærer andre hvordan de skal behandle deg

Vil du at andre skal ta deg seriøst? Da må du selv gjøre det! Vil du at andre skal respektere dine valg? Da må du stå for dem selv. Kjenn etter i magen hva som føles riktig for deg, og vær stolt av hvert eneste valg du tar. Jeg har for eksempel innsett at det ikke er meg å kjøpe masse smågodt i helgene, eller spise masse potetgull i sofaen. Jeg dømmer ingen andre som gjør det, men jeg føler meg dårlig og kjenner at det ikke er riktig for meg. Før ble jeg brydd hvis andre synes jeg var for sunn, nå gjør jeg det jeg vil. Generelt får jeg mye respekt for valgene jeg tar, ikke minst er jeg stolt av dem selv. P.S. jeg spiser en bit sjokolade omtrent hver dag!

Planlegging er nøkkelen til success

For meg er det veldig naturlig å planlegge, alt fra trening til når jeg skal vaske leiligheten. Jo mer jeg får å gjøre, jo mer innser jeg at det er tingene som planlegges som blir gjort. Derfor har jeg blitt en ivrig bruker av min iCal. Der har jeg fargekoordinert hele kalenderen og legger inn alt jeg skal gjøre. Trening, venninnekvelder, turer, mailer, blogging, shopping, jobbeventer, når jeg skal skrive osv. Da blir det gjort!

Kvalitet fremfor kvantitet

Det er så mye bedre å kjøpe en dyr genser som du elsker enn ti du synes er OK. Jeg har blitt skikkelig gjerrig på å handle på HM, Zara, gina osv, fordi jeg rett og slett ser at det ikke lønner seg. Jeg shopper mer fordi det er så billig, men ender opp med å ikke bruke halvparten av det og dessuten er kvaliteten ganske dårlig. Jeg har visse plagg jeg elsker, som ullgensere og jakker av god kvalitet. Jeg kjøper heller en skikkelig dyr en, og bor i den, enn å ha ti jeg ikke bruker. Når det er sagt kjøper jeg fortsatt ting på zara (senest i går), men hverdagsklærne som skal vare og vare kjøper jeg dyrere.

Du må prioritere tid med mennesker du er glad i

Jeg har alltid prioritert skole veldig høyt, og det ga meg gode resultater. Jeg ser jo at det gjelder jobb også, når jeg prioriterer det skjer de mest utrolig ting! Samtidig er det lett å bli bitt av basillen, og alltid velge jobb forran en middag med venninner eller en familiebursdag. Når jeg ser tilbake på livet mitt er det ikke bare jobben jeg vil huske, jeg vil huske alle minnene med de jeg er mest glad i.

Du må koble ut

Før jeg blogget brukte jeg mye tid på sosiale medier, men siden jeg startet firma har jeg hatt en følelse av at jeg alltid må være på. Jeg føler hele tiden at jeg må oppdatere og det ble til slutt et stress for meg. Nå innser jeg at det er her det skjer, i mitt liv! Selvfølgelig ønsker jeg å dele, både kunnskap og personlig, men jeg kan ikke sette det forran selve opplevelsen av livet mitt. Jeg har løst dette ved å koble helt ut og heller være helt på andre tider. Jeg anbefaler deg å sette mobilen på flymodus minst en time om dagen, du trenger faktisk ikke være tilgjengelig hele tiden!

Trening gjør meg glad!

Jeg har hatt gode treningsperioder i det siste året, men jeg kan ikke akkurat si at jeg har tatt treningen til nye høyder. Det jeg har innsett er at bevegelse i hverdagen er gull verdt, ikke bare fordi det holder kroppen min i gang, men fordi det gjør noe med hjernekjemien min. Jeg blir lett og slett glad av å trene, jeg føler meg bedre, jeg har mer energi og jeg ser lysere på livet. Jeg må tvinge meg selv i de tunge periodene, men det fungerer like bra hver gang!

Motivasjon kommer fra mestring

Når jeg føler at jeg får til noe, avler det flere gode vaner og mer godfølelse - som igjen gir meg motivasjon til å fortsette. Det verste jeg hører er at folk sitter og venter på motivasjon, som om det er noe som kommer dalende ned fra himmelen og slår dem i hode en dag. Plutselig har de mest lyst til å gå en skitur og spise smoothie til frokost, og sofaen frister ikke mer. Den som venter på motivasjon vil aldri finne den, du må starte også kommer den fort, det lover jeg!!

Konsekvent jobbing skaper resultater

Uansett om det gjelder trening, jobb, skole eller strikking - det er når du gjør noe konsekvent over tid at du ser resultatene. Det hjelper ikke å trene hver dag i en uke, ei heller å detoxe i 3 dager og forvente mirakler. Alle de små valgene vi tar hver eneste dag er det som påvirker livet ditt. Dette betyr også at du ikke må jobbe deg ihjel for å få resultater, det er mulig å finne balansen.

Vi kan ikke bestemme alt i livet

Ting tar tid - særlig når en går og ønsker seg dem så inderlig! I fjor hadde jeg et mål om å bli gravid, men i ettertid har jeg innsett hvor feil dette målet var for meg. Jeg har nemlig liten kontroll over dette, og da ender jeg opp skuffet og lei meg hele tiden. Da jeg skjønte at jeg måtte tenke annerledes tok jeg tak i aspektene jeg hadde kontroll over. Jeg har fått en bedre psyke, det er ingenting som har gjort meg så sterk som dette. Jeg har satt mitt eget kosthold like høyt som jeg setter mine kunders, noe som har gitt fantastiske resultater. Ikke minst satte jeg meg høye mål for firma mitt og nådde det jeg ikke trodde var mulig!

Å akseptere noe betyr ikke at du liker det - men det gir deg mulighet til å jobbe med og ikke mot livet <3

Jeg er så takknemlig for alt det fine jeg har i livet mitt og jeg gleder meg til å ta fatt på et nytt år. Ikke minst er jeg takknemlig for deg som er her inne og leser, og for at du bruker tiden din her hos meg <3

Jeg slutter aldri å være takknemlig for dette!

 • 30.01.2017 kl. 08:28

Det er så deilig å spette opp av sengen tidlig en mandag og føle at jeg har energi! Det kommer jeg alltid til å være takknemlig for <3

I dag gikk jeg nemlig morgentur grytidlig med min kjære. Frisk luft mot ansiktet og inn til en varm kopp kaffe, fornøyde hunder og ro i kroppen til å starte jobbdagen. I dag skal jeg på en spennende behandling hos osteopaten min, til veterinæren med lille Perle og på min aller første visning. Vi har så smått begynt å titte på leiligheter nemlig og det er sååå spennende! Jeg har aldri eid mitt eget hjem før og jeg gleder meg utrolig mye. Tenk at Jon Anders og jeg skal kjøpe vårt første hjem sammen liksom, det er skikkelig STORT!

Dette er også et veldig etterlengtet prosjekt nå som babydrømmen har vært på vent såpass lenge. Jeg har fått en annen ro i kroppen og fokuserer på alt annet som er så fint. Vi er friske, jeg har fantastiske venner og familie og vi er så lykkelige sammen. Kanskje babyrommet må på plass før spiren sitter? Det sies jo at ting skjer når de skal skje sant? Jeg må jo bare tro på det <3

Takk for så mange fine meldinger i det siste! Jeg er så gira på ernæring om dagen, jeg føler virkelig at lidenskapen er på topp, hehe. Jeg leser, hører på podcaster og kan liksom ikke få nok. Så ja, "gamle Helene" er tilbake kan du si. Hyggelig at så mange andre ser det også <3

Takk for at du titter innom, det gjør meg så glad <3

P.S. Husk å meld deg på foredraget i morgen da vel! Det er gratis og over nett, og får du ikke verdt med kan det hende jeg sender ut opptak til alle som var påmeldt! Meld deg på ved å klikke her eller på bilde under: 

Jeg måtte lyve litt

 • 22.01.2017 kl. 20:06

Hei hei <3

Som dere sikkert skjønner har jeg måttet lyve litt i det siste. Jeg har nemlig ikke vært hjmme hos mamma og pappa og jobbet i helgen. Klokken 11.30 på fredag overrasket jeg min kjære venninne Anne på jobb for å ta henne med på utdrikningslag! Søsteren hennes og jeg er begge forlovere og vi har planlagt denne turen i mange måneder. Etter mange møter, telefoner og meldinger, lukket facebookgruppe med alle jentene og detaljert planlegging er jeg så sykt ofrnøyd med hvor utrolig bra denne turen ble!

Anne og jeg bodde på en suite som vi hadde pyntet med masse stæsj. Der kune vi også ha vors begge dagene så det var koselig. På lørdagsmorgen, etter frokost, tok vi turen til Gøteborg escape house som anbefales på det varmeste. Utrolig gøy, skummelt og en perfekt aktivitet for å komme i stemning og bli bedre kjent. På lørdagen var vi også på Hagabadet, et veldig fint spa der vi hadde et eget rom, vin, frukt, morgenkåper og kos. Ellers har det blitt mye drikke, fest, god mat og utfordringer til bruden. Ganske snille oppgaver da ;)

Noe av det beste var på vorset på lørdag da jeg spilte av en film jeg hadde laget med brudgommen. Da hun var ute og reiste sist snek jeg meg ned til leiligheten deres og stilte ham spørsmål om Anne. Vi spilte det hele inn på film også måtte Anne gjette hva han hadde svart før vi viste svaret. Det var både søte og drøye spørsmål, også fikk jeg ham til å forklare bakhistoriene osv. Det var så gøy, fordi hun gjettet nesten alt perfekt, de er så søte <3 Tusen takk til Kai som stilte opp, du er sporty!!

Jon Anders har vært på utdrikningslaget med brudgommen så vi er begge relativt reduserte. Nå skal jeg ta meg en lang dusj, lage meg en kopp te og krype opp i sengen. Nå skal jeg heldigvis ikke drikke på en stund og neste gang skal jeg prøve endel triks jeg har lest meg til, og dele de med dere hvis det fungerer. Hangover no more, hehe.

Jeg håper dere har hatt en fin helg også gleder jeg meg til å være ernæringshelene i morgen. Det er utrolig hvor mye jeg savner mine normale rutinger når jeg er borte altså, sunn mat forever <3

P.S. Såååå gøy at så mange har meldt seg på foredragene mine! Det er jo bare helt rått! 50% av plassene er allerede tatt så vær rask hvis du vil være med. Du finner påmelding her.

Veien til lykke? Happy go lucky

 • 13.01.2017 kl. 12:34

Det gleder meg at det stadig blir mer innenfor å snakke om psykisk helse i Norge. Jeg har sett hele den nye serien til Ida Fladen og jeg ble veldig entusiastisk. Ikke bare fordi Ida virker som et nydelig vesen og er utrolig flink til å by på seg selv, men fordi jeg føler serien får frem så mange gode poenger. "Happy go lucky" viser at det nytter å gjøre noe for å bli bedre, og det er jeg så glad for!

I fjor gikk jeg gjennom en personlig krise. Etter mange måneder med prøving og ingen positiv graviditetstestble det tydelig for meg at jeg måtte akseptere at heller ikke dette skulle gå slik jeg hadde tenkt. Det er jo slik det som regel er i livet, at ting ikke blir som vi tror. Jeg som hadde forberedt meg så godt til å bli gravid og bli mamma, stod plutselig veldig alene. Jeg var ikke gamle Helene som trente, levde for ernæring og drakk vin i helgene, men jeg var heller ikke gravid Helene. Hvem var jeg?

Dette ble som den veldig store dråpen som fikk det emosjonelle stressbegeret mitt til å renne over. Det ble et langt år med oppturer og nedturer.  Plutselig følte jeg at ingenting var vits, jeg ble uinteressert, tiltaksløs og lei. Hadde jeg gått til legen og inrømmet de mørke tankene i hodet mitt hadde nok ikke veien til en diagnose vært så lang. Jeg fikk masse gode råd, men jeg ville ikke høre. Jeg var ikke klar rett og slett. Jeg husker jeg satt i bilen og tenkte at hvis jeg dør i en ulykke nå så har det ikke så mye å si, jeg får ikke det jeg ønsker meg i livet uansett. Dette er fælt og skummelt å skrive, men det var faktisk så ille.

Før jul kjente jeg at det var nok. Jeg hadde et liv uten baby, et liv jeg ikke likte. Sakte men sikkert skjønte jeg at dette ikke kunne fortsette, jeg kunne ikke la det fremtidige barnet mitt bære hele min lykke. Hele livet mitt kan ikke stå på hvorvidt jeg blir gravid eller ikke. Jeg var og er i en kjip situasjon når det gjelder fertilitet, det må jeg akseptere. Jeg kan syte og klage om det og få all sympatien i verden, men dette vil ikke hjelper meg. Det vil ikke gi meg en baby og jeg vil ikke bli noe gladere. Dessuten går tiden, tid jeg aldri vil få tilbake.

Jeg så livet mitt utenifra og så at det var så mange ting jeg kastet bort ved å isolere meg, slutte å bry meg om kroppen min og gi opp. Jeg var livredd for å gi slipp på kontrollen, jeg følte at hvis jeg sluttet å prøve så hardt å bli gravid så ga jeg opp. Om jeg ikke jobber hardt for å bli gravid vil jeg vel aldri bli det? Dette er jo bare tull, det er rett og slett ikke slik det fungerer. Jeg bestemte meg for å gjøre en endring. Jeg begynte å ta vare på meg selv igjen. Jeg satte meg selv først. Jeg satte rammer for jobbhverdagen, jeg planla å kose meg med venner, jeg booket hudpleie, jeg satte opp en treningsplan og jeg kuttet sukker. Hvis du vil vite hvordan jeg gjorde sistnevnte kan du lese mer her.

De siste ukene har jeg kjent på en helt annen energi, den gamle Helene er på vei tilbake. Det har ikke vært lett og flere dager har jeg villet gi opp. Jeg har hatt så lyst til å droppe trening eller dra hjem fra senteret, jeg har ikke hatt lyst til å gå morgentur, jeg har ikke hatt lyst til å lage matpakke og jeg har ikke hatt lyst til å ta tilskudd, men hver eneste dag har det blitt lettere. Søtsuget er borte, morgentrøttheten er bedre, humøret er hundre ganger bedre og jeg kjenner plutselig på glede igjen. Jeg får fortsatt stikk i hjertet når en ny gravidkunngjøring kommer på facebook, men jeg gpr ikke i kjelleren lenger. Før gråt jeg hver dag, og nå kjenner jeg på glede og overskudd hver dag. Ikke hele tiden, men hver dag!

Det er akkurat dette serien til Ida viser, at du selv må gjøre tiltak for å få det bedre. Selvfølgelig skal vi akseptere at vi har det tøft i perioder. Du skal ikke skyve følelser ned og late som ingenting. Samtidig kan du ikke legge deg ned og gi opp, eller ligge på sofaen og spise. Da blir ikke livet ditt bedre i det hele tatt. Få hjelp, vær ærlig, snakk med noen og prøv å se ting i perspektiv.

Du må gjøre jobben, men du trenger heldigvis ikke gjøre det alene <3

Redd verden med meg (litt) og vinn 10 000kr

 • 09.01.2017 kl. 10:24

I samarbeid med Grønt Punkt Norge

God morgen kjære du!

I vår så jeg serien Live redder verden. Litt. og det fikk meg til å tenke over mitt eget forbruk. Jeg har aldri vært spesielt engasjert i miljø. Jeg sier ikke at jeg ikke bryr meg, men det er ikke min hjertesak. Jeg har absolutt et forhold til hvordan min livsstil påvirker miljøet, men jeg er ikke veldig motivert til å gjøre drastiske tiltak for at mitt forbruk skal være null. I stedet prøver jeg å gjøre små ting, hver dag. For det er nettopp det, små ting utgjør faktisk en forskjell. Når vi er så mange som skal dele på ressusene er det faktisk langt viktigere at alle gjør litt, enn at enkelte gjør alt.

Her er noen av tingene jeg gjør for å redde verden. litt...

♥ Sortere papp, glass og farlig avfall. Jeg prøver å bli flinkere på plast og mat også, men her synder vi innimellom.

♥ Gå i stedet for å kjøre eller ta bussen. Jeg elsker å gå og har jeg tid og mulighet går jeg til nesten alle møter, trening, til venninner og til og med til vors. Dette er bra for helsen min også, vinn vinn.

♥ Kjøpe mindre kjøtt og heller velge lokale bønder som bryr seg og dyrene og miljøet

♥ Handle mer økologisk

♥ Handle mindre klær, sko, vesker - jeg kjøper meg heller en kvalitetsgenser enn fem billige

Å gjøre noe bra gjør også at du føler deg bedre. Nå kan du til og med vinne penger på å spare miljøet! Jeg husker så godt da vi var små og stappet kartonger nedi hverandre før vi skrev på navn og nummer. Vi vant aldri, men jeg synes alltid det var gøy. I år relanseres returkartonglotteriet med helt nye regler. Fra nå av kan du skrive navn og nummer på hver eneste kartong du kjøper. Lever kartongene sammen med annen papp og papis og du er automatisk med i trekningen om 10 000 kroner. Hvis du fortsatt vil stappe flere kortonger i hverandre kan du stappe 6 melkekartonger oppi en syvende, da kan du ville hele 100 000. Du kan lese alle reglene her.

Jeg har samlet opp alle kartongene våre de siste ukene og i går skrev jeg navn og nummer på alle. Perfekt søndagsaktivitet her jeg stod sminkefri på kjøkkenet.

Jeg håper du har lyst til å være med å redde verden med meg, i hvert fall litt <3


 

Jeg vil nyte hverdagen min

 • 06.01.2017 kl. 09:59

I samarbeid med Freska.no

Følelsen av å våkne opp i ren leilighet <3

For en deilig uke det har vært! Jeg har fått gjennomført så mange av målene jeg hadde satt meg.

♥ Jeg har trent to ganger (skal en tredje i morgen også!) og gått tre lange turer

♥ Jeg har spist masse god mat og følt meg mett og full av energi (søtsuget er forduftet)

♥ Jeg har fullført jobbmål jeg har satt meg (så deilig følelse)

♥ Jeg har vært tidlig oppe og gjennomført morgenrutinene mine

♥ Jeg har gjort kveldsrutinene mine hver kveld <3

Før hadde jeg en tendens til å bite over alt for mye, sette opp syke mål uten realistiske delmål og hele tiden være i jobbmodus. Hver dag var bare målet å prøve å komme gjennom den evige to do listen og jeg glemte å delegere og planlegge kos.

Den siste måneden har jeg tatt noen valg som har føltes så riktig. De har vært skumle, store avgjørelser, men jeg har turt å kjenne etter i magen hva som er riktig for MEG. Resultatet er mer mestring, mer tid til det jeg vil og mer fritid. I stedet for å konstant være på jobb har jeg rutiner som gjør at jeg også kan ha fri, jippi!

Som skrevet før elsker jeg å stelle hjemme, bake, rydde og organisere, men jeg elsker ikke å vaske. Jon Anders er heller ikke en som svinger seg med vaskebøtten, så helt siden vi ble sammen har vi snakket om at vi en dag skal ha vaskehjelp. Jeg vil ha ting i orden og da falt valget lett på freska. Jeg har en fast vaskehjelp som kommer til meg to ganger i måneden. Før jul forsov vi oss og våknet av at hun ringte på, og til og med en halvklegg og meget stressa meg taklet hun med strålende ro, hehe. Hun elsker også hundene, noe som er viktig for meg da de som regel må være alene med henne når hun vasker.

Følelsen av å komme hjem til et rent hjem er en av de beste følelsene jeg vet om, snakk om hverdagsglede. Det er tross alt flest hverdager, og jeg vil nyte dem.

Du bestemmer selv hvor ofte du ønsker vask og du kan gi en tilbakemelding hver gang. Er du ikke fornøyd er det derfor enkelt å si ifra, da kommer de tilbake og vasker til du er fornøyd. En annen fordel er at vaskehjelpen er forsikret slik at du ikke trenger å være redd for at noe skal bli ødelagt eller lignende.

Jeg er så heldig å få dele en rabatt til dere. Ved bestilling av èn enkelt vask kan du få 15% rabatt med kode HL15, og ved bestilling av abonnent får du 30% rabatt med koden HL30. Du kan lese mer og bestille her.

Nå skal jeg pakke meg ut av den freshe leiligheten, ta på meg et skjørt (ref. instagram) og møte regnskapsføreren min. Ha en nydelig fredag i kullen kjære du <3

Juleferie

 • 23.12.2016 kl. 14:34

Nå sitter jeg nydusjet, pakket og klar for snart å reise hjem til jul. I kveld skal vi være hos "min familie" og i morgen drar vi opp til Hamar for å feire med "familien til Jon Anders". Dette er første året vi feirer sammen, og jeg er så glad vi tok denne avgjørelsen tidligere i desember. I fjor sa vi at det skulle være den siste julen vi feiret fra hverandre, og selv om det ikke ble noen baby i år, ville vi holde det vi lovet.

Julen handler om å være sammen med de sombetyr aller mest, og det er jo Jonna <3 I tillegg er vi så heldige som har familie så nærme at vi kan se alle hele julen. Jeg gleder meg veldig, men kjenner at det er ekstra godt å ha ham ved min side hele tiden.

Mine første to babyer, Kokos og Perle <3 Juleteppe har mamma sydd!

Det er ikke til å stikke under en stol at jul også bringer med seg noen vonde tanker. Vi hadde virkelig håpet at den siste prøverunden med sprøyter skulle gi oss det vi ønsket oss aller mest til jul, men slik ble det altså ikke. Nå blir det nye planer frem mot og etter nyttår, vi gir uansett ikke opp. 2017 skal bli vårt år!

Jeg kjenner at jeg er sliten. Det er en følelseskarusell uten like å slite med fertilitet og nå trenger jeg en ordentlig pause. Juledagene er en tid for å senke skuldrene, ta inn roen, nyte god mat, god drikke og tid med de du er glad i. Det er vel egentlig ikke en tid for ernæringsråd? Jeg har jo allerede tipset deg om sunnere julebakst, fordøyelseshjelpere, glutenfrie rundstykker og hvordan du kan nyte julen. Derfor tar jeg helt fri noen dager. Jeg trenger også det kjenner jeg, jeg er ingen superkvinne. Det er jo viktig å logge av også, men litt snapping blir det nok (heleneragnhild).

Jeg gleder meg virkelig til et nytt år, blanke ark og nytt pågangsmot. Jeg har så mange morsomme planer i det nye året, både personlig og på jobb, så dette skal bli dødsbra.

Frem til vi snakkes igjen ønsker jeg deg en magisk jul, fylt med alt du måtte ønske deg. Vær takknemlig for de rundt deg, vis kjærlighet, også til deg selv. Tusen takk for at du har fulgt meg i år, vært med på min reise og kanskje også delt av deg selv. Jeg setter enormt stor pris på deg <3

Verdens største juleklem og smil fra meg <3

Forsiden av dagbladet

 • 12.12.2016 kl. 20:31

Nå kan du lese saken om meg fra forrige ukers Allers på kk.no og dagbladet.no! Tusen takk for alle mailer jeg har fått den siste uken fra tidligere ME-pasienter som takker meg for min åpenhet. Jeg skal love deg det koster, men vi kan ikke slutte å snakke om dette. De fleste som skriver til meg sier de ikke tør snakke om hvordan de ble friske. De orker ikke rett og slett. Det er synd, både for oss som har blitt friske og for de som blir syke eller er syke nå.

Saken kan du lese her.

Nei, LP og helende kosthold hjelper ikke alle, men det betyr ikke at det ikke hjelper mange. Effekten er sålangt ikke vitenskapelig bevist, men det betyr faktisk ikke at det ikke kan fungere. De som sier at jeg ikke hadde ME sitter i samme glasshus som meg, for det er faktisk ingen som vet om de har eller har hatt "ekte" ME. Poenget er at jeg har hatt ME-diagnose etter de strengeste kriteriene fra tre overleger og i dag er jeg frisk!

Tusen takk for støtte og gode ord, uten dere hadde jeg ikke orket <3

Nå er jeg en ekte blogger

 • 09.12.2016 kl. 08:24

Hallo i luken! I går fikk jeg en oppdagelse, jeg har fått mitt helt egne nettroll!

De siste ukene har jeg fått noen ekle kommentarer på bloggen. Jeg har ikke tenkt så mye over det, det kommer vel med det å drive blogg? Generelt har jeg hatt svært få negative kommentarer, de eneste har vært knyttet til innlegg om ME og det å være veganer. I begge disse tilfellene var jeg helt forberedt og tok det ganske fint. Ille er det at mennesker klarer å sitte bak en skjerm og lire av seg sånt oppgulp, men ikke overraskende lenger etter å ha sett hva andre bloggere må tåle.

I går oppdaget jeg til min store overraskelse at nesten alle disse kommentarene kommer fra en og samme person. Tenk at denne damen eller mannen har dedikert så mange timer av livet sitt til lille meg? De skriver inntil flere kommentarer om dagen, følger tett med på snapchat (heleneragnhild) og leser artikler om meg før min egen mamma.

Jeg mener; tanken som har gått inn i hvert alias, gnisten i hver setning og den lynraske tastingen på tastaturet, dette er en dedikert leser! Tusen takk for at du er så engasjert i min blogg, det må jeg virkelig si. Jeg skulle selvfølgelig ønske at min mest dedikerte leser likte meg litt bedre, men en kan ikke få alt i livet.

Noen av kommentarene fra mitt kjære nettroll:

 

Du burde kanskje bekymret deg mer over hvor sliten du faktisk er om dagen? Det er ikke "normalt sliten" å såvidt orke å vaske eget hår feks. Provoserende lesning i Allers, du forsøker godt å høste klikk på ME-historien din. Du kommer til å skjemmes når det kommer for en dag hva ME egentlig er.. men da kommer det vel også for en dag at du ikke hadde ME, heller et problem mellom ørene:-)

 

Kanskje ME tilbakefall?

 

Idiotiglasshus ja. For et ufint menneske du har blitt, synd at sykdommen gikk til hodet på deg og at du ble så bitter. Helt sinnsykt at du faktisk tillater deg å rakke ned på andre ME syke ved å si at de ikke jobber hardt nok. det sier mye om deg som person! Isåfall kan man vel si at du er barnløs fordi du ikke jobber hardt nok for å få barn? Hvis det er kun vilje det går på?

 

Ja, hvis man klarer å jobbe bort antistoff med ren vilje så er man flink altså! Ha ha. Gleder meg til blodprøvene kommer så man får skilt de som sliter med en autoimmun sykdom fra psyksisk syke som tydeligvis klarer å jobbe seg friske med ren vilje. Hardt arbeid å snu tankevirksomhet, men det har du klart Helene Ragnhild

 

Syns nå i grunnen du er god på den offerrollen. Utrolig synd at du føler deg behandlet så ufint at du endte opp med å bli bitter til slutt..

 

Vel. ME handler ikke om å "ville det nok"! At man klarer alt når man er så syk er bare tull. Du har vært heldig som har hatt en såpass mild variant at du har klart å studere. Jeg tror nok alle sengeliggende ME pasienter ønsker jobb, skole, familie osv mer enn noe annet, de klarer bare ikke fordi de er så syke. Syns det blir veldig feil når du skriver at det handler om vilje.. da har du isåfall hatt en psykisk sykdom;)

 

Takk, i motsetning til deg har jeg et frisk liv:)

 

Pinlig artikkel. Med mange åpenbare feilaktige opplysninger. Du hadde aldri ME. Du ble aldri helt frisk, noe livet ditt vitner om. Helt utrolig at du ble frisk av et tredagers kurs, det sier litt om at det i ditt tilfelle handlet om en psykisk utbrenthet. Uheldig bruk av ME diagnosen, svært ødeleggende for de som faktisk har sykdommen. men det bryr du deg vel lite om, så lenge du får klikk på bloggen din så du tjener mer penger! #UFINT

 

Spennende å følge veien din videre, stå på:) en ting jeg har lurt på, hvorfor er du så hoven i ansiktet? Gjør hormonasprøytene det?:(

 

selv om det er en personlig blogg, så skriver hun om om et generelt tema og hun snakker nedlatende om de som er medlem av ME-foreningen. Da må man få kommentere. Heldigvis går ytringsfriheten begge veier

 

Jeg er enig, du burde lese deg bedre opp på rituximabstudiene som pågår, og om annen forskning som faktisk påpeker at ME er en alvorlig autoimmun sykdom. Det er en grunn til at det ikke er noen som står frem i Hjemmet lengre om at de har tenkt seg frisk fra MS. Nemlig fordi det ikke er mulig.

 

Enig, frekkheten og bitterheten kan du holde deg for god for Helene. Bare trist å se hva du svarer andre

 

Trist artikkel som gjør livet for ME-syke enda vanskeligere. At noen går ut i media og forteller at de har blitt frisk av 3 dagers kurs undergraver ME sykdommens alvorlighetsgrad og hva det egentlig handler om. Jeg forstår at du ble frisk fra å være sengeliggende, men jeg syns du kan være mer ydmyk og mildere i dine uttalelser ift ME. det virker som du tror du er så mye bedre enn alle andre ME pasienter, det virker ikke som du vil identifisere deg med pasientgruppen på et vis. Veldig rart alt egentlig

 

Så grinete du var på snap idag:-p

 

Flott at kommentaren min gjorde at du kom deg ut av offerrollen Helene. Fint å se at du prøver å ta deg sammen og virker glad på snap, at du vasker håret igjen og går utenfor husets fire vegger igjen:) noen ganger trenger man bare et push i riktig retning! forøvrig helt enig med de over, måten du snakker om andre ME pasienter er forkastelig. Synd sykdommen gjorde deg så sint på livet og andre mennesker at du rettferdiggjører alt det ufine du skriver med alt du har opplevd. Trist, håper du får hjelp til å bearbeide de vonde følelsene før du får barn så ikke den bittre holdningen til mennesker smitter over på de, det hadde vært synd

 

Selvfølgelig kan god tarmhelse gjøre underverker på ulike sykdommer. Feks kan man spise seg rimelig symptomfri fra PCOS ved å spise streng lavkarbodiett med lite mettet fett. Men å TENKE seg frisk fra feks lavt stoffskifte er kanskje vanskeligere? Kosthold er en ting, lightningkurs derimot. Tenker det er de med psykiatriske diagnoser som kan tenke seg friskere med et tredagers kurs.

 

Du skriver at du hadde like dårlig immunforsvar som søsteren din i perioder. Tror du hun kunne tenkt seg frisk fra kreften? Neppe. Da lurer jeg på hvordan du mener at du har blitt frisk av et 3 dagers tenkekurs, hvordan nk celler, antistoff og t celler kan endres i løpet av tre dager. Eneste grunnen til at mennesker med ME blir behandlet dårlig er fordi mange tror det er en psykisk sykdom, og at mennesker som deg inviterer media på besøk for å fortelle at man faktisk kan tenke seg frisk fra ME. Hvorfor tenker du deg ikke gravid og frisk fra PCOS? Hvis du kan endre nk-celler, t-celler og b-celler ved hjelp av tankenes kraft, så kan du vel tenke deg til et mer stabilt blodsukker, mindre cyster og fertilitet? du sier Me pasienter ikke ønsker å bli friske, at de ikke er villige til å jobbe nok for det (les: endre kosten, tenne annerledes osv). Isåfall kan man vel si det samme om PCOS din? Eller..?

 

Men så fikk søsteren din behandling med kreftmedisin for å bli frisk også da. Hun spiste seg ikke frisk fra lymfekreft! Litt forskjell!! Og hun kan i motsetning til deg leve et aktivt liv, spise det hun ønsker, studere det hun ønsker osv. Skjønner det er sårt at hun ikke ble kritisert for å bli frisk fra kreft, men så ble nå faktisk hun behandlet av helsenorge med skikkelige medisiner, og ikke av en psykoterapeut eller kostholdsendring som det du har gjort. Og hadde du vært helt 100% frisk så hadde ikke dette vært et så sårt tema for deg tror jeg, da hadde du kunne lagt sykdommen død og fokusert på alt det fine du har i livet ditt.:)

 

som me syk er man misunnelig på friske folk. Helene er dessverre langt fra frisk, verken psykisk eller fysisk

 

Gratulerer med det dobbelte av lesertall.håper du er fornøyd med det, så fikk du brukt ME diagnosen din til noe "fornuftig" om ikke annet. så fikk du ut litt sinne og bitterhet på samme tid

 

Jeg fikk denne av en annen leser og må si at den er treffende her...

Fra spøk til alvor, dette vil jeg ikke ha hos meg. Dette er en blogg om ernærig, livsstil, inspirasjon, hverdagslykke og livet på godt og vondt. Vi trenger ikke dette gjør vi vel? Denne personen er nå blokkert fra å kommentere og forhåpentligvis vil de også slutte å følge meg i andre kanaler etterhvert. Takk for alt.

Livet er for kort altså!

Tilslutt legger jeg ved kommentaren som alltid får meg til å smile:

Jeg er ferdig med ME!! :D At du delte din historie, bidro til at jeg tok Lightning Process. Takk! :)

Jeg har blitt helt frisk! Kan trene så mye jeg vil, studerer heltid og har mye aktivitet på kveldstid, et rikt sosialt liv. Det er virkelig mulig å bli frisk fra ME for noen! Jeg reagerer ikke på noen matvarer (som jeg virkelig gjorde før), har ikke lagt om kostholdet, må ikke hvile om dagen. Virkelig frisk!

Forskere og leger vet enda så lite, og vi uten utdannelse i feltet enda mindre ;). Lurt å ha litt romslighet i tankene for at ting kan gå an, selv om man ikke forstår det selv. ME-pasienter er ikke en homogen gruppe. Vi er alle forskjellige individer med komplekse historier. Hva som virker for meg, virker kanskje ikke for deg. Blir for dumt å sammenligne oss. La oss heller glede oss over at noen blir friske :) Nå lever jeg i hvert fall det livet jeg elsker! <3

Fortsett å dele Helene Ragnhild. Du hjelper mange :)

God fredag alle fine følgere<3

Myter om ME, LP, immunforsvaret og det å "tenke seg frisk"

 • 06.12.2016 kl. 09:57

Jeg har et håp, et håp om å en dag kunne snakke om ME fritt. Å kunne fortelle noen at jeg var syk med ME i 10 år og at jeg ble frisk, uten at jeg skal være redd for at de skal bli sinte.

Jeg er 27 år og jeg var syk i 10 år. Det er nesten hele min ungdomstid. Dette har ikke bare preget mitt liv, men min familie, mine venninner og min kjæreste. Jeg har et ønske om at jeg skal få lov til å snakke om dette, på MIN blogg, uten å bli anklaget for å drive PR, tråkke på andre eller ha onde hensikter.Jeg er lei av å ikke få snakke om dette, jeg er lei av å ikke kunne si hva jeg faktisk mener. Derfor har jeg skrevet om noen av mytene rundt ME, og jeg håper du vil lese og kanskje prøve å forstå. Det finnes selvfølgelig mange flere, men dette er de jeg møter oftest.

Hvis du blir frisk hadde du ikke ME (i hvert fall ikke ordentlig ME)

Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har hørt dette, til tross for at jeg har diagnosen fra tre overleger fra ME sentre i Oslo. Utallige mennesker har skrevet til meg at jeg ikke hadde ME, at jeg hadde en psykisk sykdom eller var utbrent, eller bare løy om hele greia.

Det finnes ingen blodprøve som viser om du har ME. Det å ha høy puls, høy CRP, lavt blodvolum osv betyr ikke at du har "mer" ME enn en som ikke har dette. Selv hadde jeg blodprøver som viste lavt immunforsvar, like lavt som min kreftsyke søster til tider.

Hvis du blir frisk av rituximab hadde du "mer" ME enn andre

Jeg ble tilbudt en plass i rituximabstudien, fordi jeg var en perfekt kandidat. Jeg sa nei fordi jeg allerede hadde blitt bedre, og fordi jeg ville bli gravid. Du kan ikke bli gravid i løpet av en studie, eller du kan, men da blir du selvfølgelig fjernet fra studien. Jeg ønsket å gi plassen min til noen som fortsatt var syk, noen som ikke var klar til å gjøre andre ting for å bli frisk.

Retuximab er en type cellegift som tar knekken på en spesifikk celle i immunforsvaret vårt. Immunforsvaret er kroppens forsvar, og det styres av blant annet nervesystemet vårt, altså hjernen. I tillegg sitter 80% av immunforsvaret i tarmen. Derfor kan du faktisk påvirke immunforsvaret både via hjernen din og via tarmen din. Hjernen påvirkes av tankene dine (utrolig, men sant) og tarmen påvirkes av det du spiser.

Få blir friske fra ME

Det er faktisk mange som blir friske fra ME, men disse menneskene er ikke så synlige. De færreste ønsker å være åpne om sin sykdomshistorie. Friske personer henger ikke på ME-senteret, de er ikke i ME-grupper på facebook og de svarer mest sannsynligvis ikke på spørreundersøkelser fra ME-foreningen. De er ute og lever livene sine. Jeg sier ikke dette for å gni inn at andre fortsatt er lenket til sengen, men for å prøve å få folk til å forstå at det er vanskelig å se hele bildet.

De med ME er late eller deprimerte

ME er en ordentlig sykdom, og de med denne diagnosen er svært syke. De føler seg dårlige og har en haug med symptomer. Du kan ikke sitte i sengen og glise, og tenke bort ME.

ME er ikke det samme som depresjon eller annen psykisk lidelse. Det betyr ikke at en psykisk lidelse er mindre alvorlig enn ME eller at det er enklet å behandle.

Du blir bedre av ME hvis du hviler nok

Jeg kjenner nesten ingen som har blitt bedre av å bare være hjemme og hvile, tvert imot. De fleste som sender meg mailer sier faktisk det motsatte. De har sluttet på skolen, er sykemeldte osv, men de blir ikke bedre. De føler seg værre og værre.

Selv om ME-foreningen råder pasientene til imobilisering er det ikke bevist at dette hjelper, akkurat slik de påstar at det ikke finnes forskning for at LP fungerer (forhåpentligvis kommer det også etterhvert).

Du blir frisk av å kutte ut melk og gluten

Det er så mange som sier til meg at de har lagt om kostholdet og det hjalp ikke. Dessverre krever det langt mer enn et brødbytte hvis du skal påvirke kroppen din gjennom kosthold. Det krever en langsiktig endring av både kosthold og livsstilsvaner, både det du spiser, det du ikke spiser, hvilke tilskudd du tar og hvordan du tenker om mat.

Det krever veldig mye av en person å endre vaner, det er ikke enkelt, og det er nok ikke for alle. Det tar også lang tid. Mange spør om hvor mange uker det tok før jeg ble bedre av endret kost, mer her er det ikke snakk om uker. Det er snakk om måneder, kanskje et år. Det har tatt lang tid for kroppen din å bli syk og det vil ta tid før den finner balanse igjen. Heldigvis kan du føle deg bedre raskt, men du vil ikke bli frisk på 123.

LP-kurs handler om å tenke seg frisk

Hvis du har angst, kan ikke du forklare meg hvordan jeg kan få et angsanfall? Ikke det? Jeg kan ikke forklare deg hvordan du skal få ME-symptomer.

Vi vet svært lite om hjernen, og vi vil nok aldri vite alt. Det vi vet er at tankene våre påvirker både immunforsvar og nervesystemet, samt alle andre organer. En traume kan gi en fysisk forandring i hjertet, PTSD kan endre strukturer i hjernen, og stress kan trekke blod fra fordøyelsen. Dette vet vi, og vi kommer til å lære mer om det i fremtiden. Hjernen er stjernen som de sier!

Det er din skyld hvis du ikke blir frisk

Kjære deg, aldri aldri tro det!! Det er ikke du som har gjort deg selv syk og det er ikke din skyld hvis du ikke har blitt frisk. Vær så snill, slutt å si at du blir fortalt dette på LP-kurs, slik er det faktisk ikke.

Jeg lever av ME pasienter

Jeg må bare slenge med dette punktet fordi jeg synes det er så synd at noen alltid må skrive dette. Som en av mine kursdeltakere kommenterte i går, på et kurs osm faktisk hadde 40 deltakere var det kun 2-3 stykker som hadde ME. Det er også et fåtall av kundene som kommer til meg for privat veiledning. Jeg har ikke noe ønske om å jobbe kun med ME-pasienter, det hadde blitt for tungt for meg. Det blir for nære. Samtidig er det ikke til å stikke under en stol at jeg har utrolig mye erfaring med denne sykdommen, og jeg forstår disse pasientene langt bedre enn de fleste andre. Jeg snakker ikke om LP på veiledninger, men jeg pressiserer at jeg har brukt flere metoder for å bli frisk. I mine kurs har jeg en hel modul dedikert til det emosjonelle rundt mat og helse fordi jeg mener det er utrolig viktig.

Du som kommenterer så krast, mitt ønske er at du skal gå i deg selv. Hvorfor blir du så provosert av meg? Du som har bestemt deg for at en behandling ikke fungerer for deg, kan du ikke bare slå deg til ro med det? Det er ditt valg, og ditt liv. Jeg respekterer det! Kan du være så snill og vise meg den samme respekten?

Frisk fra ME

 • 05.12.2016 kl. 19:39

Denne uken kan du lese deler av min helsereise i allers! I oktober hadde jeg nemlig besøk av en veldig hyggelig journalist og fotograf, og nå er altså resultatet ute.

Det koster ganske mye å gjøre et slikt intervju faktisk. Jeg må grave opp i gamle minner og gå inn i følelser jeg føler meg ferdig med. Samtidig er det godt å kjenne på hvor langt jeg har kommet, og jeg er utrolig takknemlig for å i dag kunne kalle meg selv frisk fra denne forferdelige sykdommen.

Jeg har gjort flere ting for å bli frisk. Kostholdet har vært viktig og det har jeg skrevet om her. I tillegg har jeg tatt kurset lightning process. Jeg vet at dette kurset er omstridt, men det er mange feiltolkninger og mange misforståelser. Hele historien kan du lese her (det er ikke det originale innlegget med kommentarer, det ligger på den gamle bloggen). Jeg har laget en liten film om hvordan jeg ble frisk og den kan du se her.

Jeg har vært langt nede, og kroppen min har slitt mye. Derfor er jeg ikke perfekt, men det er det jo ingen som er! Helsen min er uansett tusen gange bedre enn den var da jeg var syk. Livet skjer, også for de som er friske. Du kan få andre utfordringer, men likevel kommer ikke de gamle symptomene tilbake. Det er jeg så glad for!! Jeg unner alle å bli friske <3

Selvfølgelig trekker lederen i ME-foreningen frem den berømte brukerundersøkelsen som om det er forskning. Jeg har fra sikre kilder at denne undersøkelsen ble tuklet med så jeg stoler ikke på den selv, men jeg vet at den blir brukt som bevis for at ingen behandling fungerer for ME. Jeg stoler ikke på ME-foreningen dessverre og jeg råder de som får diagnosen å gjøre sin egen research. Jeg kjenner mange som har blitt friske, men de sitter ikke på ME-forum eller i ME-foreningen.

Jeg håper dere vil lese bladet, tusen takk til Allers som sprer håp for de syke <3

Jeg er en fighter - ny slagplan

 • 04.12.2016 kl. 20:22Etter noen tøffe uker med negativ graviditetstest, mensen og forskjølelse føler jeg endelig at jeg begynner å finne meg selv igjen. Selv om jeg blir både sliten og hormonell av hormonene og prøving orker jeg ikke å la dette trekke meg ned akkurat nå. Jeg har faktisk vært i kniper før jeg, og vet dere hva jeg gjorde? Først måtte jeg ordentlig ned i dumpa og synes synd på meg selv. Tre på meg offerrollen og være litt bitter. Det er faktisk lov når du føler at livet går mot deg, slik jeg har følt. Jeg synes det er flaut å innrømme, men det er akkurat slike følelser jeg har kjent på. Hvorfor meg? Skal jeg ha dette også? Hvorfor kan jeg ikke bare få det jeg vil av og til?

Det er lov å besøke dalen, men det er ikke lov å bygge hus der. Jeg er ikke typen som lar meg selv bli liggende når jeg faller, det har jeg aldri vært. Dette handler ikke om å være bedre enn alle, tvert imot. Jeg innrømmer glatt at det frister veldig å bli liggende. Samtidig vet jeg at jeg aldri hadde tilgitt meg selv om alt jeg har jobbet så hardt for skal falle sammen fordi jeg gir opp.

Jeg sitter på en mengde kunnskap om kroppen, psyken og matens kraft. Dette skal jeg klare. Selv om det er desember har jeg derfor bestemt meg for at jeg skal kjøre på med mitt helende kosthold. Nå blir det fermentert mat, kraftmat, næring og greens fremover. Det blir også turer og avspenning, hver dag! Julen er egentlig en perfekt tid til å kose seg ekstra med deilig, næringsrik mat, og bevegelsen har jeg bare godt av.

Jeg må kjenne meg som meg selv igjen. Finne igjen lidenskapen og jobbe for det jeg brenner for. Hvis jeg skal ligge under dynen og deppe kan jeg jo ikke være noe for noen, minst av alt meg selv.

Jeg vil bare ta anledningen til å si tusen takk til alle dere som følger meg <3 Til alle dere som spør meg om råd, som lurer på hve jeg mener. Det er en ære og det er faktisk noe jeg setter enormt pris på. Det er nok også derfor jeg til tider må krype litt bort og bare være meg, det er både viktig og godt. Så er jeg klar for å dele igjen når jeg kommer frem igjen.

Så tusen takk for at du er du og at du følger, jeg håper å få deg med videre på reisen <3

Jeg skal innrømme tre ting

 • 17.11.2016 kl. 20:29

Jeg skal innrømme tre ting:

1. Før synes jeg det var skikkelig kleint å lese blogg. Venninnen min Maria ble vel ordentlige venninner den dagen vi innrømet ovenfor hverandre at vi likte å lese blogger. Vi kunne ikke gjøre dette i forelesningen på BI vel og merke, Gud så flaut! Men blogger det leste vi, om vi gjorde! Nå er jeg til og med en bloggen, og leser blogger med den beste samvittigheten. Jeg innrømmer glatt at jeg elsker det og at det gir meg så mye i hverdagen.

2. Jeg er elendig på å kommentere på andres blogger! Selv om jeg har fulgt en blogg i år og dag (og da mener jeg flere år) kan jeg telle på en hånd hvor mange kommentarer jeg har lagt igjen. Jeg vet ikke hvorfor det er slik, for jeg setter virkelig pris på de bloggene jeg leser! Jeg synes dette er skikkelig lumpent gjort av meg, og jeg skal skjerpe meg! Det skal sies at jeg heller ikke legger igjen drittkommentarer da, det synes jeg vi skal se oss for gode til!

3. Jeg synes det var dritflaut å starte min egen blogg. Da jeg møtte beskjente som leste bloggen ble jeg illrød og ba dem snakke om noe annet. Dette skjønner jeg heller ikke for jeg synes ikke det er flaut å være blogger. Jeg tror dette kom mest av den "hei bloggen" greia da jeg følte at jeg skrev ut i intet. Nå har jeg så god kontakt med leserne mine og jeg føler virkelig at det jeg gjør betyr noe for noen. Jeg er drit stolt jeg nå!

Jeg har lyst til å dele noen av mine bloggfavoritter her i dag, for å gi litt cred til de jeg er så altfor dårlig til å gi tilbakemelding til og rose for alt de gir meg <3

Slik har jeg stemt på årets vixen bloggawards: (trykk på bloggnavnet så kommer du til bloggene)

Årets livsstilsbloggKristina Andersen

Er det en blogg jeg ALLTID blir i bedre humør av å lese så er det denne! Jeg synes Kristina virker som en skikkelig søt jente, med et utrolig godt humør. Fine bilder, engasjerende innhold og veldig mye hverdagslykke. Jeg blir rett og slett glad av å se det fine smilet hennes på innlegg etter innlegg! Det er bare kos fra ende til annen, og jeg elsker å kose meg <3

Årets moteblogger

Eirin Kristiansen

Jeg begynte å følge Eirin da hun akkurat begynte å blogge og har vært hekta siden. Makan til søt jente skal du lete lenge etter! Jeg synes hun er så utrolig søt og virker bare tvers gjennom god. Jeg innrømmer at jeg savner den litt mer personlige Eirin, men bloggen synes jeg fortsatt er dritbra og på mote synes jeg denne jenta er helt rå! Når hun legger ut ting vil jeg bare ha det, det er så utrolig mye hun liker som jeg liker. Må jo være en drøm å få en makeover på kleskapet av Eirin, lov å drømme!

Årets gullpenn

Pappahjerte (Peter)

Jeg følte lenge at jeg ikke hadde noen rett til å følge denne bloggen. Jeg har jo ikke barn og dette er en blogg som handler om småbarnslivet. Jeg vet ikke om det bare er jeg som føler det slik, men som ufrivillig barnløs (som jeg hater det uttrykket) føler jeg nesten at jeg er utro når jeg snoker på mammasider eller blogger om barn. Nå gir jeg pokker og leser denne bloggen for det, for fy søren så bra Peter skriver. Jeg elsker å skrive selv og jeg liker å tenke at jeg er god på det, og da setter jeg stor pris på andre bloggere som skriver godt. Det gjør Peter! Han engasjerer og får meg virkelig til å føle! Heia!!

Årets stjerneskudd

Konatil (Christina)

Dette har blitt min andre guilty pleasure, hehe, en mammablogg som både trekker på smilebåndene og som varmer hjertet. Christina virker bare som en herlig jente som jeg så veldig har lyst til å møte! Som par er disse uslåelige, men jeg synes konatil fortjener mer cred enn at hun stråler seg i glansen til pappahjertet. Christina skriver også veldig bra, og gir godfølelse, akkurat det jeg er ute etter. Dessuten liker jeg at hun trekker frem det positive, *goals!*

Årets matblogg nam!!

Linda Stuhaug

Jeg hadde den ære å få møte Linda for litt siden da vi avtalte en suppe/tur-date, og jeg måtte fortelle henne at jeg rett og slett er en skikkelig fan! Jeg synes Linda er så ufattelig flink med oppskrifter. Hun disker opp retter som ingen har tenkte på før, makan til kreativitet! Hun er også en veldig jordnær jente, med bein i nesa! Jeg gleder meg til å bli mer kjent med henne <3

Årets interiørbloggVilla von Krogh

Jeg elsker huset til Anine, og falt pladask for denne bloggen da jeg oppdaget den under husbyggingen deres. Særlig kjøkkenet har jeg drømt meg bort i mange ganger, murseinspeisen og de søte, pastellfargede kaffekoppene. Bloggen har et stort hjerte og viser frem både overfladisk interiørstil og livet på godt og vondt. Nydelige Emma og Marikken, og de røde julekulene til Fredde, haha, for en herlig gjeng!

Årets sterke meningAnne Brith

Denne må jo bare gå til Anne Brith? Det er sikkert mange som er uenige med henne, eller det v et vi jo at folk er. Jeg synes denne bloggen er et friskt pust jeg, for jeg setter faktisk pris på at folk kan si det de mener. Jeg liker også at hun ikke dømmer andre. Jeg har ikke møtt Anne Brith, men jeg tror hun er en veldig ålreit dame med et stort hjerte. Hun kan virkelig det å engasjere og få deg til å tenke!

Årets trening- og helseblogg

Fitliving (Maren)

Maren er en skikkelig gladlaks, og en stor inspirasjon for veldig mange når det gjelder trening, inkludert meg selv. Hun har holdt på lenge og holder fortsatt koken med sporty, lekre treningsbilder hver dag. Det er ikke mange helseblogger jeg leser, overraskende nok, men denne liker jeg å titte innom. Særllig leter jeg etter treningsmotivasjon, for det er noe jeg ikke er så god på, som Maren er veldig god på! Hun har også en veldig sånn *senkede skuldre* tilnærming som jeg digger!! Krysser fingrene for at Maren går av med seieren i år!

Alle bildene er lånt fra bloggen til de jeg har nominert :)

Vil du nominere?

Jeg ble så overrasket og glad da jeg hørte fra noen av dere at dere hadde nominert meg! Jeg har ikke noe håp om å vinne noe bloggaward, men jeg hadde blitt så glad for å bli nominert. Det er virkelig helt sykt for meg å høre at dere setter pris på bloggen og om den har hjulpet deg i hverdagen. Hvis du vil nominere meg tenker jeg at helse- og treningsblogg, livsstilsblogg eller stjerneskudd er kategoriene der jeg kan ha en sjanse til å bli nominert! Gå inn på vixen sin nettside her og nominer i vei, da blir jeg kjempe glad!

Tusen takk igjen til dere som har stemt, dere er virkelig bare så utrolig søte <3

Smil fra meg <3

Symptomer??

 • 16.11.2016 kl. 13:44

God ettermiddag <3

Jeg er helt nede for telling altså! Jeg skjønner ikke hva som skjer med kroppen. Jeg pleier aldri å bli syk *bank i bordet*, men nå er det andre runde på to uker. Jeg hater virkelig når folk sier at de ikke har tid til å være syke, for hvem har det? Det høres bare dumt ut! Akkurat nå kjenner jeg likevel at jeg virkelig ikke har tid til flere sykedager. Jeg har arbeid som hoper seg opp og det er ingen andre som kan ta seg av det.

Heldigvis ordner det seg alltid for snille piker, jeg jobber fra sengen og det er faktisk ganske koselig. Jeg har blant annet redigert spørsmålsrunden, endelig skal jeg få svart dere!

Kan det være at dette er kroppen som jobber? Jeg liker å tenke at det er det. Jeg prøver også å tenke at jeg må ta ekstra vare på denne kroppen fordi jeg er gravid. Det vil si, jeg KAN være gravid! Dette er bare fryktelig spennende! På en måte har jeg bare lyst til å få dette overstått, å få vite om jeg er gravid. Samtidig vil jeg utsette den eventuelle store skuffelsen.

Hva var dine første symptomer??

Ikke lett dette her! Takk for alle gode ord og hilsener, og ikke minst at dere krysser fingrene for oss! Stor, syke klem fra meg <3

5 ting jeg koser meg med i hverdagen

 • 15.11.2016 kl. 09:54

Det er vel ingen hemmelighet at dagene mine er laaange om dagen. Jer er nå 5 dager dpo som det så fint heter, det vil si at det er 5 dager siden eggløsning. En ting jeg synes er skikkelig morsomt med babyforum og prøving er alle de crazy forkortelsene. Jeg skjønte ikke halvparten og jeg må fortsatt ofte slå opp for å si det sånn.

Jeg venter uansett i spenning for å få teste og jeg prøver iherdig å tenke på alt annet! #umulig

Jeg er opptatt av å fokusere på det positive, og da snakker jeg ikke om å gå rundt og være sjeleglad hele tiden altså. Jeg snakker om å legge til koselige ting i hverdagen som gjør dagen lysere og gir meg mer ro. I dag ville jeg gjerne dele noen av tingene som gir meg godfølelse!Strikketøy

Jeg har akkurat begynt på enda et strikkeprosjekt. Det er veldig typisk meg å stadig begynne på noe nytt uten å være ferdig med det andre, men har du lyst har du lov! Jeg strikker babyklær og jeg har allerede gitt bort endel av det jeg har strikket. Nå håper jeg at dette prosjektet kan bli en gave til min egen baby <3

Mange spør om oppskriftene, men de er ikke mine så de kan jeg ikke legge ut her. Jeg skal komme med tips til fine oppskrifter og DIY etterhvert, jeg lover!

Youtube

Jeg elsker å sitte og se på filmer på youtube. Favorittene nå om dagen er mammavloggere, men jeg elsker selvfølgelig å se på filmer om ernæring og helse. I tillegg elsker jeg feel good snutter, som americas got talent og ellen show. Det er lov å sitte og le og gråte om hverandre, er det ikke?

Baking

Å pusle på kjøkkenet har alltid vært en stressmestringsgreie for meg. Særlig det å bake gir meg godfølelse, og Jon Anders klager ikke! Siden jeg selv unngår sukker i hverdagen blir det endel sukkerfrie bakverk, men jeg liker også å bake ekte boller og kaker til bursdager og kosedager.

Gåturer med podcast på øret

Dette er jo veldig meg, hehe. Det er så gøy at mange av dere også har fått øynene opp for denne godaktiviteten! Et tips er å også høre på pod når du shopper julegaver og titter i butikker. Du får være helt i fred og kan drømme deg bort mens du går rundt. Husk bare refleks når du går rundt i vintermørket, det er lett å drømme seg litt vel bort!

Kjøpe blader

Jeg fristes stad vekk til å kjøpe blader på butikken og plutselig havner de nedi handlekurven min. Jeg får ikke alltid lest dem, men jeg elsker tanken på å kjøpe blader og skulle lese dem. Jeg prøver å sette av tid til å krype opp i sofaen, nyte en kaffekopp og titte i bladene jeg har kjøpt i det siste.Nå må jeg løpe på frøyaklinikken for en time <3

 

 

 

 

Jeg er drittlei av å høre at jeg vant i lotto, jeg har jobbet beinhardt!

 • 14.11.2016 kl. 10:15

Noen ganger blir jeg så oppgitt av mennesker. De som ikke unner andre å ha klart noe bra. Jeg skrev et innlegg i går om at jeg hadde fått en veldig fin gave, fordi jeg hadde gjort noe bra. Selv om jeg var syk fullførte jeg bachelorgraden min med rent A-snitt. Jeg gikk ut som årets elev i ernæring, fordi jeg hadde toppkarakterer, drev blogg og holdt foredrag mens jeg studerte, til tross for sykdommen min.

Å studere hjemmefra uten studievenner, en hverdag og et miljø er ikke gøy. Å ikke ha noe sted å møte opp, men å være 100% selvdrevet er ikke for alle, det er faktisk beinhardt, og ikke minst ensomt.

Straks tikker det inn kommentarer om at jeg ikke kan si at jeg har jobbet hardt, det er IKKE derfor jeg har gjort det bra nemlig.

Skal jeg ikke få lov til å være stolt av det jeg har fått til? Skal jeg ikke få snakke om det?

Hvis du sier at noen er flink betyr det tydeligvis at alle andre er dårlige, sånn er det bare. Nåde deg om du kommer som tidligere ME pasient og antyder at du har jobbet hardt for å komme dit du er, da skal du tåle både drittkommentarene og de stygge blikkene fra andre.


Jeg er glad jeg har fått se andre lykkes jeg, slik at jeg kan se at det går an. Jeg tror det finnes et større potensiale i oss alle, er det sygt å si? Jeg mener det er oppløftende! Skulle jeg bare lagt meg under dynen og tatt offerrollen, hadde jeg aldri vært der jeg er i dag. Du er den eneste som kan hjelpe deg. Å skylde på legen, nav eller sykdommen kommer du ingen vei med.

Søsteren min fikk kreft, to ganger. Hun jobbet også for å komme inn på NTNU, det var hennes drøm. Hun får ikke denne utdannelsen på sølvfat fordi hun har vært syk, hun må jobbe for det, med de utfordringene to kreftbehandlinger bringer med seg. Hun bruker ikke kreft for å få skryt av den grunn, men det er ikke til å stikke under en stol at hun fortjener det!

Vi har alle våre utfordringer; sykdom, angst, overgrep og vonde minner. Mest sannsynlig vet du ikke engang hva mange rundt deg går gjennom, det er for eksempel mange til jeg selv ikke har delt, da det er for privat.Så nei jeg var ikke heldig, jeg vant ikke i lotto. Ikke alle timene jeg lå i sengen og leste. Ikke de dagene jeg ikke klarte noe annet en å skrive en side på den oppgaven. Ikke da jeg skrev bachelor på morfars dødsleie. Jeg har hatt store utfordringer i mitt liv, og jeg gir meg aldri. Det er derfor jeg er der jeg er i dag.

Hjertet mitt blør for alle de som ligger hjemme, som er syke og som sliter. Dere er ikke dårlige, dere er sterke mennesker som kan klare veldig mye, og alltid mer enn dere tror <3

En helt spesiel gave på farsdagen

 • 13.11.2016 kl. 08:20

Forrige uke var jeg på shopping med pappa og fikk en helt spesiell gave. Nå sitter jeg faktisk og skriver til dere på en splitter ny macbook pro, weee! Det siste året har jeg hatt en kranglede mac, og de siste månedene har den ikke fungert i det hele tatt. Jeg har derfor vært lenket til macen her hjemme, og da den egentlig er Jonna sin ble det litt frustrerende. Jeg skjønner at dette ikke er livsviktige problemer altså, men det ble en slitsom arbeidssituasjon.

Det er ikke hverdagskost å få en macbook altså, så dette er noe jeg setter enormt pris på! Jeg har ventet på denne gaven et helt år, og den har en helt spesiell historie.

Da jeg var i mitt siste semester av bachelor lovet pappa at han skulle kjøpe en mac til meg hvis jeg klarte å få rent A-snitt. Etterpå sa han at han bare tullet og at jeg skulle få den uansett fordi han var så stolt av meg. Det er mange som tar bachelor nå,  og det er sikkert ikke så stort for alle. For meg som var veldig syk gjennom store deler av utdannelsen er det faktisk veldig stort for oss at jeg har fått til det jeg har. Mange har til og med betvilt min sykdom og sagt at de aldri kunne studert. Jeg kunne vel umulig ha vært så syk hvis jeg klarte å lese? Det synes jeg er synd, fordi jeg selv vet at du kan klare alt bare du vil det nok. Jeg måtte prioritere beinhardt og valgt studier over tid med venner, familie og mye annet i en lang periode for å få det til.

I dag er det altså jeg som får gave, fra verdens beste pappa <3Denne macen er et symbol for meg på alt jeg har fått til og hvor langt jeg har kommet, og ikke minst hvor langt jeg kan komme! Aldri gi deg, husk det <3

Nå skal jeg på kostholdsmessen og holde foredrag, jeg gleder meg! Tusen takk for at du tok deg turen hit, det gjør meg så glad! I kveld kommer det innlegg med tre tips til bedre fordøyelse som alle kan få til!

 

Slik organiserer jeg morgenen min

 • 10.11.2016 kl. 20:06

Skal du være effektiv er planlegging nøkkelen! Dette gjelder ikke bare skole eller jobb, men trening, mat og koseligere ting også. Jeg er så glad jeg ble tipset av en venninne om disse blokkene fra kikki k. De er helt geniale hvis du vil starte dagen riktig, og ikke minst planlegge en god uke.Jeg bestilte en blokk for ukesplanlegging og en som du kan fylle ut hver dag. Du kan fylle ut alt mulig; helsemål, to do's, hvor mye vann du har drukket og ting du er takknemlig for. Jeg føler virkelig at dette gir meg bedre dager.

Jeg har styrt min egen tid i mange år, og det å ha et fast rituale og faste rutiner hjelper meg å holde struktur på hverdagen. Det høres kanskje kjipt ut, men det å planlegge og sette struktur gir deg faktisk mer fritid.

Hva med å starte dagen her, med en kaffekopp og en sunn cookie?Så lenge du holder deg under 350 inkludert frakt får du ikke toll eller moms på bestillingen din ;)

Er de ikke søte?

Vinneren av konkurransen er nå trukket og den heldige er kontaktet :D

Jeg gruet meg til jul

 • 01.11.2016 kl. 20:35

Julen er min favoritthøytid, jeg er og blir en julejente. Jeg har allerede latt meg friste til å sette på julemusikk i smug, selv om jeg vet at det er alt for tidlig. Jeg har også begynt å planlegge alle juleoppskriftene jeg vil dele med dere! Jeg elsker julepynt, juletreet vårt og pynting av leiligheten.

I fjor gruet jeg meg til jul. Det var kort tid siden Morfaren min døde, og selv om han var veldig gammel tok jeg det veldig hardt. Han betydde veldig mye for meg, og det var umulig å se for seg en julefeiring uten ham.

I år har jeg en annen vond følelse. For et år siden var jeg nemlig helt sikker på å være gravid nå, om ikke allerede ha en liten en. Det er noe jeg har ønsket meg i mange år, og følelsen av å gå inn i nok en jul uten liv i magen er vond og trist.

Samtidig føler jeg takknemlighet. For jeg er heldig, jeg har et sted å dra, mennesker rundt meg og mat på bordet. Det er det mange mennesker som ikke har. Faktisk var det så mange som 125.000 mennesker som i fjor innrømmet at de gruet seg til jul. For mange er julen en vond påminnelse på ensomhet, brutte familierelasjoner, fattigdom og følelsen av å «stå utenfor».

I dag er årets varmeste dag der kirkens bymisjon har delt ut orange, hjemmestrikkede skjerf som et symbol på nettopp varme. Jeg strikket selv litt på et slikt skjerf da jeg var i Stavanger, det lå nemlig kurver med strikketøy over hele hotellet vi bodde på.

Bilde kirkens bymisjon

Ikke bare har jeg stor tro på at takknemlighet er viktig for din egen glede, det er vist i en stor mengde forskning! Derfor synes jeg vi sammen skal vise takknemlighet for det vi har. Det er her vi bør legge fokuset, for da tror jeg de fleste av oss vil få en vekker. Du har kanskje mer enn du tror, og kanskje har du noe å gi?

Vil du glede en som gruer seg til jul?

Sende MIDDAG til 2490, og gi bort to middager til en som virkelig trenger det <3

Tjenesten koster kun 80 kroner, og tenk hvor mye glede det kan gi <3

Jeg føler meg 10 kg lettere

 • 30.10.2016 kl. 10:58

En ting jeg har drømt om lenge (utenom baby da) er å ha vaskehjelp et par ganger i måneden. Jeg elsker å stelle hjemme, lukten av nyvaskede gulv og følelsen av ren leilighet. Jeg både jobber og har det best når det er rent rundt meg, og den puslingen er noe jeg setter stor pris på.

Det jeg ikke setter like stor pris på er å ha vaskingen hengende over meg, eller å diskutere hvem som støvsuge og skrubbe dusjen. Husarbeid er visst en av tingene det krangles mest om i norske hjem, ikke så rart når vi har så ulike meninger om hva et rent hjem vil si kanskje? Slik har det i hvert fall vært for oss!

Nå som jeg jobber mye hjemmefra, Jon Anders studerer og vi har to hunder blir det mye bøss og rot. Da er jeg så utrolig takknemlig for å kunne sette bort vaskingen, slik at jeg kan konsentrere meg om alt annet jeg vil gjøre. Jeg har også lært av mentaltreneren min at ting som hverken gir eller koster energi er lurt å delegere bort, så det føltes veldig riktig nå.Jeg har lenge lett etter en god løsning som ikke koster skjorta. Jeg vil ha det hvitt, men da blir det ofte ekstremt dyrt. Nå har vi funnet en løsning som fungerer utrolig bra, rart hvordan ting ordner seg!

Freska er et norskt selskap som tilbyr førsteklasses vask til en fornuftig pris. I tillegg til å ha rengjøringsgaranti bruker de svanemerkede produkter og donerer 5 kroner per vask til kreftforeningen. Min vaskehjelp heter Adele, en utrolig søt dame som jeg føler meg trygg på. Hun kom presis og var utrolig effektiv. Det er så fint at det er samme som kommer hver gang, slik føler jeg meg mye tryggere og det er også best for hundene også.Det er veldig enkelt å bestille vask gjennom Freskas egen nettside. Rett etter at Adele hadde vært her fikk jeg mulighet til å gi tilbakemelding på vasken, og si om det var noe jeg ville ha annerledes. Jeg har valgt annenhver uke, men hvor ofte du vil ha vask velger du helt selv. Her finner du mer info om bestilling.

Jeg har nå vaskehjelp med verdens beste samvittighet, også får jeg tid tid det som betyr mest for meg!

Et tilbud til deg

Ved bestilling av én gang, bruk rabattkoden HELENE20 å få en rabatt på 399,- på vasken.
Ved bestilling av abonnement, bruk rabattkoden HELENE30 å få 30% rabatt på din første rengjøring.

Nå har jeg laget surdeigspannekaker her hjemme, og vi har kost oss med deilig søndagsfrokost sammen. Fyr i peisen, hundene sovende i sofaen og kaffe i koppen, kan vel nesten ikke bli bedre. Eller, jeg vet om noe som mangler, men en dag <3

Skrevet i samarbeid med Freska

Skal vi flytte?

 • 27.10.2016 kl. 07:51

Forrige helg var vi i Stavanger på kombinert jobb- og kjærestetur. Jeg har hørt så mye fint om Stavanger og byen skuffet ikke! Jeg ble så forelsket i alle de små trehusene, bryggen og de små gatene. Utrolig mange koselige mennesker også! Jeg tullet med Jon Anders om at vi skulle flytte dit, kjøpe oss et lite trehus <3

Vi blir nok i Oslo område noen år til altså, men jeg har en drøm om å flytte fra storbyen en dag. Jeg kjenner at jeg trenger ro, også elsker jeg å være hjemme. Drømmen er rekkehus eller et lite hus med plassen vi trenger og kanskje et par høner i hagen?Se så vakker <3


Kjekkasen min <3

I dag skal jeg få unna endel kontorarbeid her hjemme. Jeg trenger virkelig en regnskapsfører så fort som mulig, men jeg er skikkelig usikker på hvem jeg burde gå for, tips? Til lunsj får jeg besøk av en venninne og hennes sønn, så litt kos blir det også tid til! Det er visst plutselig mange babyer rundt meg, og mest av alt kjennes det godt. Dessuten sies det at babyer kan sette i gang hormoner, hehe.

Stikk innom i kveld, da kommer oppskriften på en superdigg smoothie som passer perfekt på høsten <3

Ha en fin torsdag så lenge,

smil fra meg!

Sjokkmøte på fødestuen

 • 25.10.2016 kl. 10:07

I går var jeg så heldig å få møte den nyfødte sønnen til en av mine nærmeste venninner. Han var bare helt perfekt, så liten, men så kjekk og god. Jeg er så takknemlig for å få komme så nær, det er en ære rett og slett. Jeg trodde ikke jeg kunne føle mer kjærlighet enn da jeg satt med det lille nurket i armene. Så ser jeg opp og ser samboeren til en annen nær venninne rusle inn på barsel! Tror dere ikke min andre venninne var midt i fødsel??

Vi fikk begge så sjokk at vi bare stirret på hverandre, jeg med babyen i armene og han med en stålkanne som skulle fylles med vann og is.

Det endte opp med at jeg fikk komme inn og hilse på inne på fødestuen, helt surrealistisk!! Litt av en kveld for meg kan du si! Jeg får fortsatt gåsehus her jeg sitter <3

Her var det så mye hormoner, babylykke og glede i sving, hvis ikke dette sparker i gang eggstokkene vet ikke jeg?! hehe

Tusen takk til mine fantastiske venninner som lar meg være så nær, jeg føler meg som verdens heldigste venninne <3

Wish me luck

 • 22.10.2016 kl. 05:59

Da er vi på vei til Stavanger by! Jeg må klype meg i armen når jeg tenker på at jeg blir flydd til Stavanger for å holde foredrag for 150 mennesker, tenk det! Takknemlig!! Ikke minst er det så gøy å få snakke om det jeg brenner for, denne gangen mat for god tarmhelse.

Jeg fikk jo så mange fine tips av dere til spisested, og til slutt falt faktisk valget på døgnvill. Jeg har aldri vært der, og det skal visst være veldig deilig mat. Vi er så og si aldri ute og spiser, så jeg gleder meg skikkelig! Tenkte jeg skulle prøve vegetarburger faktisk, det er jo så godt! Det viste seg at det var helt fullt på lørdag, så jeg dristet meg til å sende de en mail. Jeg skrev at jeg hadde fått tips fra mange av dere og dem, og at jeg hadde blitt så lykkelig om jeg fikk ta med min kjære dit. Jeg har aldri gjort noe slik før, men tror du ikke jeg fikk svar med en gang om at de ville hjelpe meg! Ordner seg for snille piker <3 De små skal være hos svigers hele helgen for første gang, men jeg er helt sikker på at de får det knall. Jeg savner de når vi er borte, men mest koser jeg meg med å bare ha meg selv å tenke på <3

Følg meg gjerne på snap: heleneragnhild

Takk for alle fine kommentarer og snaps i det siste, jeg blir både rørt og glad!!
 

Jeg er helt sikker

 • 18.10.2016 kl. 10:10

I dag har verdens beste gutt bursdag <3

Jeg er så heldig som får være jenta til en som er så god! Jon Anders og jeg møttes på BI da jeg var cheerleader og han gikk på lacrosse. Jeg hadde faktisk en annen kjæreste da, og det var ikke før etter flere år at det ble oss. Jeg hadde blitt singel og etter mye frem og tilbake dro jeg i siste liten en tur til Bergen med cheerjentene. Vi hadde faktisk kuttet kontakten litt fordi jeg ikke var klar for et nytt forhold, men da vi møttes igjen der oppe sa det bare pang.

Et par uker senere dro vi til USA og annonserte at vi var kjærester. Jeg har aldri opplevd lignende rus som da vi vandret rundt i New York de dagene. Det var som om verden raste forbi, men vi stod helt stille. Vi tuslet gjennom gatene, stod på skøyter og hadde vår første ordentlige date!

Siden den gang har det vært oss to, og jeg har aldri vært i tvil hvorvidt Jonna er mannen i mitt liv. Vi har vært gjennom så mye; mange år der jeg var syk med ME, to ganger kreftdiagnose hos min lillesøster, nedleggelse av trykkeriet der han jobbet og da vi mistet min kjære morfar i fjor. Nå har vi hatt et år med både oppturer og nedturer.

Jeg er så stolt av oss, av alt vi klarer. At du kom rett inn på politihøyskolen i Oslo, at vi holder sammen gjennom babydrømmen som har vært og er en kamp og at vi alltid tar vare på hverandre. Takk for at du orker alle fermenteringsprosjektene mine, smaker på alt jeg lager og støtter meg i jobben jeg brenner for.

Det er så deilig å være så sikker, deg og meg <3

Yogaweekend på Norefjell

 • 15.10.2016 kl. 11:05

God morgen lørdag <3

Jeg var tidlig oppe i dag for å fikse rawbrownie til 250 vakre yogadamer! Det er skikkelig travelt i dag, masse å gjøre og masse spennende som skjer! Vi bor på det fneste rommet, med badekar ved siden av sengen! Nesten så jeg skulle hatt med Jon Anders, haha!

Jeg lover å legge ut bilder og oppskrift på brownie senere i dag eller i morgen! Du kan se bilder på snap. Den er helt syk god, så den må dere prøve :D
Chlorella og supersnack er selvfølgelig med i bagen min.

Jeg håper dere får en fantastisk lørdag i dag, så snakkes vi senere <3

Spørsmålsrunde

 • 13.10.2016 kl. 07:14

Lille bøllefrø <3Det er så koselig på snappen i det siste, i går fikk jeg faktisk flere hundre snaps av dere <3 Det var også en jente som ønsket seg spørsmålsrunde og det er jo så lenge siden så det passet bra i dag tenkte jeg! Så får jeg se om jeg svarer på video eller skriftlig.

Spør om hva du vil; mat, meg, ME, baby, hud, sminke, whatever <3

Jeg slenger meg rundt og tar med Kristine på yogaweekende til Norefjell i morgen forresten! Jeg skal promotere supernature og skal i den anledning lage rawsjokolade til 250 stykker! Bare å brette opp ermene. Er det noen av dere som skal, si det da??

Stor klem fra lykkelig meg <3

Bridget Jones's baby

 • 07.10.2016 kl. 09:43

Nå har jeg drukket sitonvann, spist frokost, vært på morgentur og nå tenkte jeg komme med en liteI oppdatering til dere. I går var jeg på kino med min vakre venninne Maria og så Bridget Jones's baby. Mange av dere sa jeg måtte glede meg og det skjønner jeg godt! For en søt film, jeg følte jeg ble fylt med følelser mange ganger! Selvfølgelig mest av alt da lille bebis ble født, klarer ikke se på sånt uten å bli rørt! Det er vel ikke bare meg?

Tenkte jeg skulle føle meg mer trist, men mest av alt var den hysterisk morsom! Elsker legen hennes som spilles av Emma Thompson. Dessuten elsker jeg begge mennene i filmen, særlig Mc Dreamy da!

Etterpå tenkte jeg på en ting. Jeg følte meg takknemlig for det jeg har, at jeg har funnet verdens fineste mann som jeg skal ha barn med. Jeg synes ikke synd på Bridget fordi hun er alene, men fordi hun ikke har det jeg har. Nå skal jeg ikke avsløre hvordan filmen utspiller seg eller slutter altså, men jeg synes det er så godt å kjenne på en sånn følelse.

Nå skal jeg ut og møte søteste ChristineThe Juicery, som jeg gleder meg!

Ha en nydelig fredag så lenge <3

Uken som gikk

 • 02.10.2016 kl. 20:50

Jeg har sett at mange bloggere deler slike "uken som gikk" innlegg, særlig har jeg lest Kristina sine (for en herlig jente). Siden jeg liker disse innleggene så godt selv, tenkte jeg at jeg kunne begynne å lage de her på bloggen. Jeg merket med en gang jeg skrev dette innlegget hvor koselig det var å se tilbake på uken og tenke på alt som hadde skjedd. Så mye koselig jeg har gjort!

Tusen takk for så mye støtte på forrige innlegg. Hver gang jeg åpner meg og er sårbar møter dere meg med så mye støtte og forståelse, helt utrolig snille er dere<3

Ukens høydepunkt

I går var jeg på jentevors med to av mine beste venninner. Det er så deilig å bare skravle, spise popcorn, drikke vin og slappe av i hverandres selskap. Jeg har kjent disse jentene i 7 år nå og kunne ikke følt meg mer heldig. De drakk forøvrig begge annengangsfermentert kombucha som jeg hadde med, så sporty er de også! Etter mange timer i sofaen dro vi ut, hvor jeg traff enda flere venninner. En av venninnene mine bor veldig langt unna så det er så godt å sees når hun endelig er i Oslo <3

Jeg må også nevne shoot med shapeup som var veldig gøy, og ikke minst ingefær live! Det har faktisk vært mye koselig denne uken!

Ukens smoothie

Det har ikke vært stort til matlyst den siste uken, men cookie dough smoothie har blitt en favoritt! Særlig med en ss peanøttsmør tilsatt, det tok den til nye høyder!

Ukens gjennombrudd

Det må være at jeg har bestemt meg for å ta en pause fra medisinene og gi kroppen en pause. Samtidig som jeg har fått en coach som skal hjelpe meg. Jeg begynner på onsdag, så det blir veldig spennende! Jeg lover å dele med dere også, særlig maten selvfølgelig!

Ukens treningsøkt

På mandag var jeg på danse aerobic på Elixia Lambertseter, og som jeg elsker denne timen! Jeg trente på dette senteret i mange år og dette var en av mine favorittimer. Dessverre er det veldig få sentre som setter opp disse timene, så jeg får trent det alt for sjeldent. Jeg har lyst til å flytte tilbake på Nordstrand bare for å kunne gå på dette Elixia senteret, det fineste med de søteste menneskene.

Ukens hverdagslykke

Å se morsomme filmer på youtube med Jon Anders i sofaen i sted, herregud er det mulig å le så hardt? Jonna ler så hardt når folk slår seg, og da ler jeg enda hardere av ham, haha!

Nå gleder jeg meg veldig til å være tilbake i leiligheten med kjæresten, begynne dagene sammen med morgentur og alt det koselige som skal skje denne uken! Nyt resten av søndagskvelden <3

P.S. I morgen er det jeg som tar over supersnappen til kostholdsdamene!! Husk å legge både meg (heleneragnhild) og dem (kostholdsdamene) til på snap så du kan se hvordan en knippe ernæringsdamer lever da!

Jeg trenger hjelp

 • 02.10.2016 kl. 11:45

Jeg synes det er så utrolig vanskelig å be om hjelp jeg, helst vil jeg klare alt selv.

Jobben min går i stor grad ut på å hjelpe andre, noe jeg er utrolig takknemlig for. Hver dag får jeg tilbakemeldinger på at jeg inspirerer dere til å leve sunnere, jeg har masse kontakt med kundene mine og jeg følger opp deltakerne på kurs. Det er nesten ingenting som kan måle seg med det å få hjelpe andre, og da mener jeg ikke til en mindre buksestørrelse. Det er når jeg får høre at jeg har gjort hverdagen bedre for et annet menneske at jeg blir glad! Kanskje er det nettopp fordi de har klart å gå ned i vekt, kanskje har de fått tilbake mensen eller fått en mage i balanse.

I det siste har jeg ikke klart å følge egne råd. Jeg har på en måte satt meg litt fast og blitt mer og mer usikker. Kanskje er dette også fordi jeg får så mange råd hele tiden, så mange at det blir vanskelig å forholde seg til. Jeg får ulike råd fra legen, gynekologen, familie, venner og lesere. Alle er så velment og alle prøver å hjelpe, men jeg føler meg bare forvirret.

Nå ønsker jeg å få tettere hjelp av en person, i stedet for å stadig bruke energi på å lete selv. Jeg leter ikke etter en oppskrift, men hjelp til å finne tilbake til min egen intuisjon. Derfor har jeg har investert i en coach som skal følge meg opp den neste tiden, for å få friske øyne på eget kosthold, trening og ikke minst alt mellom ørene.

Egentlig skulle jeg begynt på en pille som fremprovoserer mensen i går. Det gjøres for å få i gang en ny syklus, slik at jeg kunne tatt sprøyter for å få eggløsning, sprøyte for å modne egget og hormoner for å eventuelt holde på et foster. Det virker som om kroppen min ikke har lyst til å bli gravid akkurat nå, og plutselig føles det helt feil å skulle tvinge den.

Jeg sier ikke at jeg ikke skal fortsette oppfølgingen hos gynekologen, men jeg tar noen ukers pause og lar kroppen få litt fri.

Jeg har aldri fulgt en matplan før, så jeg er veldig spent på hvordan det skal bli å gi opp kontrollen og stole på en annen person. Heldigvis har jeg valgt en av Norges beste, og jeg har bestemt meg for å bare hoppe i det. Ved å slippe opp noe av denne kontrollen, håper jeg å kunne få litt ro selv. Jeg har jo så mye annet å gjøre, så mange jeg vil hjelpe og så mye jeg vil gi <3

Hvorfor tror du det er så vanskelig å be om hjelp? Er det bare meg?

Jeg prøver

 • 26.09.2016 kl. 10:01

Jeg kjenner at jeg er litt sliten om dagen, etter mange hektiske dager. Jeg savner dagene mine i leiligheten, for selv om det er super fint her ute er det veldig stille. Jeg jobber veldig mye alene, noe jeg ikke alltid synes er så gøy. Jeg merker også at jeg bruker mye energi på å tenke. Nå er det snart et år siden vi begynte prøvingen. Jeg var jo helt sikker på at jeg kom til å ha en liten en til jul. Om ikke annet i magen. Det falt meg liksom aldri inn at det skulle ta så lang tid.

Selv om jeg har det veldig bra om dagen, ligger det hele tiden å lurer i bakgrunnen. Jeg vil ikke være der jeg er, jeg vil jo være i et annet sted i livet. Dette er jo ting vi ikke kan styre, og det må jeg bare akseptere. Det er bare så mye lettere sagt enn gjort.En ting som gir meg veldig mye glede og selskap i hverdagen er hundene <3 Dere som har hund vet hva jeg mener, de er alltid der for kos og trøst. I tillegg trenger de meg, og det kjennes godt. Jeg vet egentlig ikke helt hva jeg vil med dette innlegget jeg, bare få ut noen tanker.

Nå skal jeg inn til byen for noen møter, for det er jo så mye spennende som skjer! Jeg har liksom ikke tid til å tenke sånn, kan ikke hjernen min skjønne det? Følg med på snap hvis du vil være med (heleneragnhild).

Her kan du også se litt mer update rundt prøvingen:

Hvis du har noen gode råd eller ord tar jeg gjerne imot <3

 

Babyshower blues

 • 18.09.2016 kl. 19:18I dag våknet jeg med et brak ettersom jeg hadde sovet fra alarmen min! Det skjer ikke ofte, ref. innlegget om å være A-mennekse, haha! Jeg kastet meg rundt for å lage cupcakes, og siden jeg ikke kunne røpe hva det var til ble det ikke noe snapping. I dag har jeg arrangert babyshower for fineste Tilly <3 En av mine beste venninner skal bli mamma, utrolig å tenke på!!

Jeg gleder meg så veldig på hennes vegne, og jeg er så glad jeg får være med på dette. Selv om jeg mer enn noe annet ønsker meg å bli gravid, føles det faktisk fint å feire at Tilly skal bli mamma. Jeg tror det er fordi hun er så nær meg. Jeg skal ikke lyve, det er ikke alltid like lett med alle de gravide rundt meg. Heldigvis vet venninnene mine hva jeg føler, og har alle vært veldig forståelsesfulle for at jeg trenger litt plass innimellom. Ikke uten grunn at de er verdens beste!

Vi avtalte med hennes samboer at hun skulle ut av leiligheten, så snek vi oss inn og fikset. Alle hadde med god mat og fine pakker, og Tilly ble kjempe overrasket. En utrolig koselig søndag!
Mamma hadde sydd babyteppe, så koselig <3Denne vognposen er så Tilly!Veldig glad i deg <3

50 spørsmål

 • 13.09.2016 kl. 14:02

Jeg elsker å lese slike innlegg, og siden det er over et år siden sist tenkte jeg å dele et spørsmålsinnlegg igjen. Bloggen har jo også fått ny adresse og mange nye lesere også!


1. Hvor gammel er du?

27 år

2. Føler du deg ung eller gammel for alderen?
Hehe, føler meg som alderen min, men har endel pensjonist tendenser...

3. Hva ville du bli da du var liten?
Popstjerne, frisør eller konditor

4. Hvor mange søsken har du?
En storesøster og en lillesøster.

5. Hvem har du vært sammen med minst to timer i dag?
Jon Anders og hundene <3

6. Hvor høy er du?
165 cm

7. Hvem ringte du sist?
Jon Anders <3

8. Hvem ringte deg sist?
Jon Anders :D

9. Hva slags ringelyd har du på telefonen?
Den vanlige ringetonen alle har, klassisk eller noe

10. Hva stod det i den siste sms'en du mottok?
Babe <3

11. Hva liker du best - å ringe eller sende sms?
Sender mest sms, chat osv, men liker veldig godt å ringe nære og familie.

12. Hva er ditt favorittsted?
Badehuset vårt på en perfekt norsk sommerdag!

13. Hvilket sted liker du minst?
Tenker alltid sykehus, men jeg synes egentlig det er ganske koselig der

14. Når så du moren din sist?
I går, hun kom innom på en kopp te :)

15. Hva drikker du helst til frokost?
Når jeg står opp drikker jeg et stort glass lunkent vann med en skviset sitron i. Til frokost drikker jeg kaffe, ellers har jeg kaffe etter frokost.

16. Eier du dyrbare smykker?
Ja, sølv til bunad og to diamantringer, en arvet og en fra Jonna <3

17. Når snakket du sist med en fremmed?
Hele tiden! Nå nett selvfølgelig, men i dag snakket jeg med en jente da hundene våre lekte sammen. Det er utrolig sosialt å ha hund.

18. Hva hører du på akkurat nå?
God morgen Norge i bakgrunnen

19. Hva har du alltid i vesken?
Lommebok, mobil, ørepropper (hører alltid på podcast når jeg går), vannflaske, nøkler, leppomade og genser

20. Er foreldrene dine gift eller skilt?
Gift i over 30 år <3 sammen siden de var 17 <3

21. Når står du opp i hverdagen?
Fra 05.30 til 06.30 som regel, A-menneske for alltid!

22. Når står du opp i helgene?
Nesten aldri etter åtte

23. Sover du på en spesiell side?
Jeg sover alltid på høyre side med armen under puten og venstre benet bøyd, hehe

24. Hva kan holde deg våken om natta?
Hvis det er  "dårlig stemning" mellom meg og Jonna, eller noen andre jeg er glad i. Heldigvis skjer det ikke så ofte!

25. Hva var det siste du spiste?
En ts peanøttsmør til kaffekoppen

26. Hva var det siste du drakk?
Vann

27. Har du noen gang vært forelsket?
Absolutt, aldri så mye som siste gang og den pågår enda <3

28. Hvor mange steder har du bodd?
Alt for mange, bærum, USA, Lier, Oslo, frem og tilbake flere ganger

29. Hva har du nærmest deg nå som er rødt?
Neglelakken jeg akkurat la, russian roulette fra essie

30. Fortell noe du aldri har fortalt kjæresten din?
Kommer ikke på noe, men det må jo være et eller annet? At jeg noen ganger spiser av hans chips, haha.

31. Hva har du hatt av kjæledyr?
Storesøster hadde fisk, så hadde lillesøster kanin, og så fikk vi endelig hunden Midi. Hun lever enda og er 12 år. Nå har jeg Perle som jeg kjøpte da jeg var 18 og Kokos som vi kjøpte for 3,5 år siden.

32. Når er Norge på sitt beste?
På 17 mai og sommermånedene.

33. Hva er drømmejobben din?
Jobben min nå! Drive eget firma med kurs, veiledning, blogg og foredrag. Å få snakke om det jeg elsker, og inspirere andre til å leve sunnere, det er drømmen :)

34. Når var du i kirken sist?
Noen uker siden i bryllup.

35. Hvor drar du når du er trist?
Som regel blir jeg hjemme, men hvis jeg er lur går jeg en lang tur i skogen, det hjelper. Det hjelper å ringe bestevenninnen også <3

36. Favorittfarge?
Av farger er det nok rosa, men på klær bruker jeg nesten bare grått, hvitt, beige og sort.

37. Hva var det siste du kjøpte?
Ny lommebok fra Malene Birgir, elsker den!!

38. Hvilken bok leste du sist?
Woman, food and God, en bok om kvinners forhold til mat

39. Kan du bytte olje på bilen?
Nei, det er flaut hvor lite jeg kan om bil..

40. Har du noen gang vært i kontakt med politiet?
Nei, men jeg tipper politiet vil bli en stor del av hverdagen nå som jeg bor med en politistudent

41. Hva ønsker du deg mest akkurat nå?
Å bli gravid <3

42. Har du tatoveringer?
Nei, vet ikke om jeg liker dem eller ikke

43. Hvilken øyenfarge har du?
Grønn-blå

44. Hvem er din favoritt på snap?
Den er vanskelig!! Tror jeg må si venninnen min Maria som sender meg de morsomste snappene <3 Jeg er også glad i Annema Refsnes og fitfocus sine!

45. Hva gruer du deg til?
Vil ikke grue meg til noe, jeg vil ikke ta sorgene på forskudd

46. Hva gleder du deg til?
Å fortelle alle jeg er glad i at jeg har blitt gravid!

47. Hva var det siste du skriblet ned på et papir?
Ting jeg må huske å gjøre i morgen.

48. Hva var det siste du grublet på?
Hormonbalanse, hva jeg egentlig burde gjøre, spise, trene osv for å få til denne gravidgreia. Det går nok endel energi her, selv om jeg prøver å konse på andre ting. For dere som opplever det samme skjønner vel hva jeg mener?

49. Hva er det siste du skal huske å gjøre i kveld før du legger deg?
Skrive ned en to do liste og ta tilskuddene mine.

50. Hva skal du gjøre når du er ferdig med dette innlegget?
Lage tomatsuppe og snappe, følg meg gjerne på heleneragnhild<3

Det skjer ikke meg

 • 11.09.2016 kl. 10:28

Høsten 2012 begynte hun å hangle. En runde med forkjølelse er da nesten obligatorisk på den tiden? Da den vonde halsen med de hovne lymfene vedvarte satte moren opp en legetime. Blodprøver ble tatt, men legen forsikret og beroliget. Uker gikk, og det ble tatt ulike tester. For et styr, det var vel bare kyssesyke?

Det var ikke kyssesyke, det var kreft. Kreft som spredte seg som ild i tørt gress, fra lymfe til lymfe, gjennom den unge kroppen.

Det som ikke skulle skje, skjedde.

Plutselig handlet ikke livet om venninnevors, karakterer eller frappe på starbucks. CT, cellegift og parykk fylte hverdagen til randen, uten å gi plass til annet. Livet var på vent, fremtiden usikker.

Vi strikket lue etter lue, til hodet som en gang huset lange, lyse lokker. Da kun tuster var igjen, lot hun meg barbere de bort.

Denne historien tilhører min lillesøster Jenny. Hun fikk kreft da hun var 18, og igjen da hun var 19. Jenny overlevde kreften, men lever med ettervirkningene. Arr som aldri vil bli borte, bade på innsiden og utsiden.

På veien mistet hun flere.

I år gikk både Thea og Karla videre.


Å ha god helse er for mange en selvfølgelighet, helt til det ikke er det.

"Friske barn har mange ønsker, syke bare et"

 Det er umulig å si om noe kunne vært gjort for å skåne Jenny for kreften, men det er noe du kan gjøre.

4 av 10 jenter tar fortsatt ikke celleprøve.

Ikke tenk på at det er dyrt, ikke tenk på at det er flaut, ikke tenk bare gjør.

Det kan skje deg, det kan skje med en av dine.

Ring fastlegen. Ta en celleprøve. Unngå livmorhalskreft.

#sjekkdeg

Del dette innlegget slik at flere unge kvinner sjekker seg. Det kan redde liv.

Du er uerstattelig

<3

Du kan lese mer om kampanjen #sjekkdeg hos Det nye og hos kreftforeningen.

Det betyr så mye for meg

 • 08.09.2016 kl. 09:14

De siste ukene har jeg fått utrolig mange koselige kommentarer, snaps, meldinger og eposter. Det føles både skummelt, ærefult, stort og koselig at så mange ønsker å følge meg i hverdagen. At du gleder deg til nye innlegg, finner inspirasjon og gir meg av deg selv. Når jeg får bilder av at 2-åringen din elsker min brownie, eller at suppene mine har gitt deg bedre magefølelse, det er virkelig uerstattelig.

Når jeg er nede, får jeg til og med trøst og gode ord av dere. Å få tilbakemelding på det en gjør en fantastisk, men å føle at en har et forhold til dine lesere, at jeg kjenner dere, det er så stort! Når jeg får slemme meldinger kan jeg lett bli redd for at mange av de som kliker seg inn ikke unner meg vel, at de leter etter feil de kan ta meg på. Hvis jeg sier at jeg er sliten eller at jeg er stiv i nakken, så er jeg jo ikke frisk?

Det viser seg at jeg har ingenting å være redd for! Dere er bare snille og gode <3 Jeg må få takke for at dere gir meg så mye! Kommenterer, sender bilder og ikke minst inspirerer meg! Takk for at du er du <3

P.S. Etterpå kommer det oppskrift på verdens enkleste, sunne og glutenfrie pizza :D

Er det lov å bli frisk?

 • 01.09.2016 kl. 19:33

Når du leser denne bloggen ser du kanskje meg som en livsglad og positiv jente med et over gjennomsnittlig energinivå. Slik har det ikke alltid vært.

Nå er det over et år siden jeg delte min reise med sykdommen ME, og et halvt år siden jeg delte hvordan jeg ble frisk. Selv om jeg har fått livet mitt tilbake, må jeg fortsatt minne meg på hvor langt jeg har kommet. Som 27 åring har jeg vært syk store deler av mitt voksne liv, hele 10 år. Sykdom har diktert hvor jeg skulle studere, hvor jeg kunne reise og hvor jeg kunne jobbe. Den har formet familien min, forholdet til Jon Anders og til mine venner, gjort oss sterkere og gjort oss mer sårbare. Det er min reise, og det er min reise å dele.

Når du blir frisk er det lett å glemme hvor en har vært, hvor langt nede og hvor svart ting kunne være. Alt er forandret fordi jeg gikk gjennom dette. Jeg er opptatt av andre ting, og setter pris på helt andre verdier enn før. Jeg ser også andre mennesker annerledes. Mennesker som har hatt det tøft i livet, som jeg før kunne dømme. Nå føler jeg med dem. Når du har vært til helvete og tilbake kan du ikke gjøre annet.

Sykdom er utrolig personlig og det koster å være åpen. Aldri har jeg fått så mange gode ord, men samtidig så mye hets. ME er et utrolig sårbart tema dessverre. Det er mange som blir sinte, og det er mange som mener jeg ikke burde være åpen. Å få lange brev i innboksen om hvor mye jeg ødelegger og at jeg burde skamme meg, gjør veldig vondt. Særlig når det kommer fra de menneskene som aller best vet hvor jævlig det er å være i denne sykdommen.

Jeg vet at jeg burde heve meg over det, slette og gå videre. Jeg nekter å være et offer i eget liv, men jeg fortjener heller ikke dette.

Hadde jeg tiet slik de ønsker, hadde jeg ikke lyst et lite håp inn på de mørke rommene i Norge. Det er også mange mammaer, pappaer og syke mennesker som har takket meg, og fått hjelp, fordi jeg delte. Det er ikke jeg som ødelegger, det er nettrollene som angriper alle som har blitt friske, hvis de våger å dele. Dette skaper en negativ holdning til ME generelt, både blant mannen i gata og blant leger, som igjen skader ME-pasienter.


I halvannet år lå jeg lenket til sengen. 18 år, 46 kg, med livet på vent. I mange år lå jeg på sofaen, uten en hverdag, uten medstudenter, uten kollegaer, uten frisk luft.

Jeg har jobbet utrolig hardt for å komme dit jeg er nå. Jeg har vært konsekvent dag inn, dag ut, i mange år. Jeg har aldri gitt opp, og det er grunnen til at jeg i dag anser meg som frisk. Jeg er heldig, men det var ikke hell som fikk meg frisk.

Da jeg fikk tilbudt plass i den største studien om ME i verden (startet i Norge faktisk!) takket jeg nei. Jeg følte meg for frisk. Det var en god dag det!

Jeg er utrolig heldig. Jeg har hele tiden hatt familien min, jeg møtte drømmemannen i en god periode (og klarte å kapre ham), og jeg har mange gode venner som ønsker meg alt godt i livet. Nå kan jeg også nyte dette livet. Men historien skal jeg få dele, akkurat når jeg ønsker <3

Dette må jeg ha om høsten

 • 30.08.2016 kl. 19:04Å, for en herlig dag! Jeg startet med morgentur og kaffe før jeg satte i gang med jobb. Etter endel timer fikk jeg besøk av herlige Anne, en jente jeg har blitt kjent med via nett. Jeg elsker å møte andre helsenerder, og siden vi hadde en felles beskjent kom vi i kontakt og fant ut at vi har så mye til felles. Anne blogger også, og lager de deiligste barene som kanskje kommer til Norge snart!

Nå sitter jeg og fordereber meg til å logge på facebook! Som jeg skrev tidligere stiller jeg på facebook live klokken åtte i dag, bli med bli med! Jeg er dritnervøs, men jeg vet jo egentlig at det bare er tull. Dere er jo så søte og snille!

Før den tid må jeg vise dere høstens beste innkjøp, og noe jeg bare måtte unne meg (selv om det var alt for dyrt)...

En deilig ullgenser gjør den synkende gradstokken lettere å akseptere, denne vil jeg bo i!Jeg vil heller kjøpe en dyr genser enn tre billige, så selv om denne betyr stramt budsjett så måtte den bli med hjem. Jeg har allerede jakken i grå og sort, jeg elsker disse plaggene.Hva er ditt favorittplagg om høsten?

 

Ikke glem dette

 • 21.08.2016 kl. 09:15

Min kjekkas <3

Oppi hele babydrømmen er det lett å glemme det aller viktigste, deg og meg. Først og fremst er jeg jo så heldig som har funnet verdens beste gutt som jeg vil dele livet mitt med. Jon Anders er faktisk verdens beste gutt, han er utrolig snill og går så godt hjem hos alle. Han har det søteste smilet, som lyser opp enhver regnværsdag. Jeg lyver ikke når jeg sier at jeg ikke har kastet et blikk på en annen gutt siden vi ble sammen for nesten 5 år siden. Det er oss, sånn er det bare!

Nok kliss, men det er faktisk viktig å holde på oss to som par når vi er i prøveperioden. Vi ønsker å skape noe sammen. Et lite mirakel som er halvparten deg og halvparten meg. Når det tar tid blir det lett stress og vondt, og det er helt naturlig. Samtidig må jeg ikke glemme det viktigste <3
I går hadde jeg en lang og koselig dag med jobb, gåtur med venninne, bryllup og besøk hos svigers. De neste timene skal jeg bruke på å vaske leiligheten, jobbe og gå tur, før vi skal i barnebursdag klokken fire. Jeg klager ikke, jeg elsker å ha masse planer. Neon ganger er jeg redd for å fylle dagene, da jeg trenger pauser med ro innimellom for å fungere. Selvfølgelig blir jeg sliten når det går i et, men psykisk merker jeg at jeg har det bedre når det skjer ting.

Hva synes dere om det nye designet forresten? Jeg elsker det! Tusen takk for så mange kommentaren om dagen, da blir det så gøy å blogge altså <3

Om meg

 • 04.07.2016 kl. 09:42

Om meg

Hei!

Processed with VSCOcam with a5 preset

Velkommen hit og takk for at du leser bloggen min :)

Jeg heter Helene og er 27 år. Jeg er utdannet med en bachelor i ernæringsfysiologi og elsker å inspirere andre innen mat, helse og hverdagslykke. Etter 8 års kamp har jeg kommet ut av sykdommen ME ved å spise et optimalt kosthold (for meg) og bruke mental trening. Du kan lese mer om min reise i dette innlegget. Her kan du lese mer om kosthold og ME. Jeg trodde i mange år at dobbel null yoghurt og blodslit på gymmet var veien til drømmekroppen, men endte med en sliten kropp som holdt på både vann og fett. Nå har jeg funnet min vei og har fått hormonene i balanse, sukkersuget under kontroll, energi i lange baner og et humør som er på topp!

For tiden bor jeg i Oslo med min samboer og våre to hunder, Kokos og Perle. Jeg elsker å lage mat, prøve nye helsetrender og gå lange turer. Jeg er en ekte ernæringsnerd og fullførte akkurat min utdannelse med rent A snitt. Våren 2016 starter jeg mitt eget firma, heleneragnhild AS og satser på inspirering og veiledning på heltid.

Det siste året har jeg blogget om min fertilitetsreise og mitt ønske om å bli mamma. Du kan gjerne følge meg på youtubekanalen "Gravid - uke for uke"!Jeg startet denne bloggen for å dele disse interessene og inspirere flere til god helse gjennom matglede, nytelse og godfølelse. Først var jeg redd for å bli en blogger, men etter å ha fått så mye positiv tilbakemelding bærer jeg nå denne tittelen med stolthet! I dag er jeg ambassadør for Supernature og har samarbeid med Soma Nordic, Éminence og Third Wave Nutrition.

Hvis det er noe du lurer på er det bare å legge igjen en kommentar eller ta kontakt!

Klem fra meg <3

Ønsker du et samarbeid med meg kan du sende mail til: helene.ragnhild@gmail.com

Middag hos Duggurd

 • 02.07.2016 kl. 17:55

Denne uken var jeg så heldig å få bli med min venninne bak bloggen Smak av himmel til gårdsbutikken Duggurd. Det er over et år siden jeg skrev om Duggurd sist, og etter sommeren skal jeg tilbake og gi dere et skikkelig innblikk i hva denne butikken har å tilby. Dette er en gårdsbutikk som selger knuskren mat og råvarer til å bli glad av. Du finner blant annet gelatin, økologiske nøtter, gressforet kjøtt, upasteuriserte oster, honning, te, surdeigsbrød og så mye mer! Jentene som driver Duggurd brenner virkelig for ekte mat og er så dyktige på det de gjør. Duggurd er nå for det meste flyttet fra øverland gård over til nett, der de har en rekke abonnenter som du kan få rett på døren. Kjøtt, kraftbein, brød, grønnsaker, kraft (!!!)  og så mye mer. Sjekk ut nettsiden deres!

Du kan også følge Duggurd på facebook.

Her kommer et lite bildedryss fra kveldens mat, glemte jo helt å ta bilder av oss, det får bli neste gang!

DSC07122Vannkefir med mynte og en skvett øko hvitvin

DSC07125Hjemmelagede fermenterte grønnsaker, smaker helt fantastisk til middagen.

DSC07132Økologisk naturvin

DSC07134Duggurd sitt lekre lokale <3

DSC07136Økologisk og ubestrålt krydder

DSC07140 DSC07143Ren hudpleie uten skadelige ingredienser

DSC07144 DSC07146Gelatin i løsvekt!

DSC07149Vi fikk servert pulled pork, ovnsbakte gulrøtter, surdeigspita, salat, hjemmelaget dressing med geitemelk og surkål. Sååå deilig!!

DSC07154Tusen takk for meg jenter, jeg gleder meg til neste gang! Har du vært på duggurd?

Lett Oslo - sunn mat på farten

 • 23.06.2016 kl. 11:17

Det popper stadig opp sunne spisesteder i Oslo, så deilig for oss som elsker sunn mat! En av favorittene mine er Lett Oslo. Her er det nemlig noe for alle, både superspisere som meg, men også de som ønsker noe mer tradisjonelt. Det nyeste på menyen er smoothie, og siden jeg var på Frogner måtte jeg stikke innom med venninnen min og teste.

lett oslo

Lett Oslo

lett oslo I tillegg til smoothie finner du ferkpressede juicer, kokosvann, wraps, egenkomponerte salater og masse annet digg!

lett osloJeg valgte en smoothie med blåbær, acai, sitron, vaniljeprotein og mandelmelk. Julie hadde en med jordbær og mynte. De var begge gode, men Julies var faktisk best. Det eneste jeg ville pirket på var at jeg synes de kunne vært tykkere i konsistensen, slik de er på smoothie exchange.

DSC06948 lett oslo lett osloDet beste med slike steder er at det blir mulig å ta seg en tur på kafé for oss som ikke spiser skolebrød og kaker også. Jeg elsker faktisk å møte venninner til lunsj eller sitte på kafé og jobbe, men vil helst spise noe som både smaker godt og kjør kroppen glad. Steder som lett gjør det enkelt å velge sunt når du er på farten.

lett osloDu finner lett på Frogner, Steen og Strøm, Sandvika Storsenter, Aker brygge og ved Klingenberg kino. Du kan også bestille fra Foodora.

lett osloJeg tror jeg må dra og kjøpe mynte så jeg kan lage denne hjemme! Oppskriften skal du selvfølgelig få <3

lett osloNå skal jeg på Frøyaklinikken en tur og i kveld skal vi ut og spise med jobben på Smalhans. Det er så deilig at det går mot sommer og roligere tider. Samtidig er det masse nytt som skjer og et helt nytt prosjekt som jeg avslører allerede i morgen. Jeg skal også dele en update angående fertilitetsreisen veldig snart, lover!! Ha en nydelig dag fine deg <3

Snapchat lately

 • 15.05.2016 kl. 17:40

Jeg har blitt veldig glad i snapchat i det siste og deler bilder hver eneste dag. Her kommer alt fra selfies, hva jeg spiser, bilder av hundene, hva jeg skal trene og tullebilder fra fest. Det er en veldig fin måte å komme i kontakt med alle dere også, siden jeg også kan få se bilder fra deres hverdag. Så ofte jeg kan og husker å gjøre det (skal bli enda flinkere) filmer jeg hvordan jeg lager maten min og viser dere tips og triks til en sunnere hverdag :)

Jeg heter heleneragnhild på snap også hvis du vil følge meg. Her er et lite, tilfeldig utvalg av snapper jeg hadde lagret på telefonen:

IMG_0638Treningsselfie (alltid like flaut å ta, men men)

IMG_0697 IMG_0711Praha med jentene <3

IMG_0732 IMG_0753

Solbrilleprøving

IMG_0756 IMG_0757Mer trening, jeg elsker denne toppen :D

IMG_0763Klinikkarbeid

IMG_0791 IMG_0840Leker med filterne når jeg egentlig skal jobbe…

IMG_0841Jeg tar masse matbilder, men lagrer dem sjeldent!

IMG_0842Fertilitetsprosjektet fortsetter…

IMG_0843Shoppingtips

IMG_0844Peanøttsmør på alt <3

IMG_0851En av mine te favoritter!

IMG_0853Ute på vift

IMG_0862Hos perfect hair på frogner for å bli sommerfin

IMG_0891Klar for konfirmasjon

IMG_0944Endorfinrush etter lørdagstrening på Sats Bislet

IMG_0945Bursdag hos et vennepar

IMG_0946Meg og verdens fineste kjæreste <3

Nå har jeg jobbet i endel timer med kurs og trenger å strekke litt på meg! Treningsfri i dag så det blir en lang tur i solen med Jonna og hundene. I kveld skal vi ha kjærestekveld og lage biff, pastinakk, crispy rosenkål og soppsaus, det blir deilig det! Jeg håper du har en fin pinse!

Bildedryss fra Praha

 • 26.04.2016 kl. 21:42

DSC05089 Jeg er så glad for at vi fikk til denne turen <3 Det er ikke bare å få samlet alle med tanke på barn, jobb og forpliktelser, så jeg er veldig takknemlig for at vi fikk denne turen sammen! Vi koste oss masse og som lovet deler jeg litt bilder fra turen vår.

DSC04928Som 30 års gave dro vi på spa, massage og middag på The Alchymist Hotel. Her tilbrakte vi store deler av lørdagen før vi dro ut og danset. Vi endte opp på et utested med mange etasjer der det ble spilt ulik musikk i hver etasje. Det var egentlig ganske harry med ice-bar, vodka redbull og innpåslitne gutter, men vi hadde det utrolig gøy likevel. Så lenge en er sammen har det ikke så mye å si hvor en drar vet dere ;)

DSC04901Jeg måtte ta bilde av helsekosten rett ved leiligheten, selv om den ikke kan ha gått særlig bra da den aldri var åpen!

DSC04926På lørdag spiste vi også frokost på Opapa. Der hadde de egg i alle former, yoghurt, frukt, salater, kaffe osv. Jeg anbefaler å bestille noe annet enn svart kaffe, da får du nemlig det de kaller americano, men som egentlig er svært utvannet espresso. Ellers var maten fresh og god!

DSC04904 DSC04905 DSC04909 DSC04912 DSC04917Søte kaféer overalt!

DSC04930Vi var innom my rawfood café der vi kjøpte latte på mandel- og cashewmelk (ikke spesielt god, hehe). Her hadde de masse rawfoodkaker og smoothies som så veldig gode ut! Vi var allerede mette da vi dro hit, de åpner nemlig ikke før 11 i helgene. Jeg anbefaler deg å dele en kakebit med en du er glad i her, eller ta en smoothie i en kokosnøtt!

DSC04934 DSC04938 DSC04946 DSC04951 DSC04953 DSC04959 DSC04965Vakkert ved elven <3

DSC04968 DSC04969Fine venninner på vei til klein søndagsbrunch

DSC04988Jeg synes ikke det er vanskelig å spise ute! Alt handler om balanse og om å ta de beste valgene for din kropp der og da!

DSC04996Alle barna spiste burger unntat Helene… Jeg spiste cæsarsalat fordi det ca er det beste jeg vet <3

DSC05004Etter søndagsbrunsj tuslet vi rundt i gamlebyen. Der fant vi en fantastisk hage med kirsebærblomster og påfugler!

DSC05043 DSC05044 DSC05047 DSC05067Utsikt over byen.

13043325_10153921131175020_2399316324321437235_n 13051515_10153921116315020_9966233555414793_n praha 13092117_10153921116240020_1160488512561117870_nDet var utrolig skiftene vær, et sekund strålende sol….

praha…neste full snøstorm…

prahaEllers shoppet vi, tittet rundt, lo veldig mye og nøt hverandres selskap, akkurat slik en skal på jentetur. Nå planlegger vi fjelltur og kanskje skal guttene få være med!

Hjemmelaget vaskemiddel

 • 26.04.2016 kl. 07:31

God morgen fine deg <3

Nå er jeg hjemme fra en kjempe fin tur med mine fine venninner <3 Jeg har kost meg så masse og gleder meg til å vise dere litt bilder! Først skal jeg dele et tips til husvasken din!

DSC04578Mange etterspør naturlige produkter til vask av hus! Det finnes en haug med produkter både på norsk helsekost og på iHerb, men i dag hadde jeg lyst til å dele en du kan lage helt selv!

hjemmelaget vaskemiddelDette er en spray du kan bruke til alle overflater som kjøkken, pult, vask og bord. Den er snill for både deg og miljøet. Tenk litt på alt vi sprayer og hvordan det påvirker deg. Vi puster jo faktisk dette inn. Mange sprayer er laget og reklamerer for at de løser opp biologisk materiale som bakterier, men vi er jo faktisk biologisk materiale. Dessuten prøver jeg å begrense hvor mye rare stoffer jeg får på og i meg. Jeg er som dere vet langt fra fantatsik, men det er ikke så vanskelig å gjøre litt!

hjemmelaget vaskemiddel

Hjemmelaget vaskemiddel

hjemmelaget vaskemiddel Ha i 2 ss natron i en bolle (den jeg har på bilde er kjøpt i USA, men den fra butikken her er helt lik).

hjemmelaget vaskemiddelHell over 2 dl eddik, men vær forsiktig da det vil bruse!

hjemmelaget vaskemiddel Tilsett 3 dl vann og 15 dråper tetreolje.

hjemmelaget vaskemiddel For god lukt tilsetter jeg også 10 dråper sitronolje, men dette kan du droppe eller du kan velge en annen.

hjemmelaget vaskemiddel Hell væsken over på en tom sprayflaske, rist litt og du er klar for å sette i gang vasken!

hjemmelaget vaskemiddelJeg beklager litt lite blogging de siste dagene. Jeg har både lansert kurs og vært på ferie de siste dagene, så det har gått i et kan du si! Jeg hadde også lyst til å prioriterer å være tilstede med mine herlige venninner! Det er så viktig å nyte livet og være litt offline! I dag skal jeg en tur på Frøyaklinikken, jobbe masse, gå en lang tur med hundene, rydde og redigere bilder. Jeg skal også få delt hvordan jeg spiser sunnere på tur <3

Vårtegn, tanker og følelser

 • 20.04.2016 kl. 21:35

Bare jeg som får økt energi om våren?

DSC04661 For å være ærlig har jeg følt meg litt nede de siste månedene. Etter studiene hadde jeg så mange planer, ideer og giv. Av mange ulike årsaker ble ikke den tiden helt som jeg hadde tenkt. Det har skjedd mye i familien min som jeg ikke ønsker å skrive om her, i tillegg var det mange ting jeg skjøv til side under studietiden som blusset opp når jeg ble ferdig. Særlig morfars død som jeg ikke hadde noe tid til å prosessere. Når du dytter unna følelser og kjører på kommer det som regel og biter deg i stumpen etterpå, og det var nettopp dette jeg opplevde. Jeg mistet mensen og har hatt veldig svingende energi.

Nå kjenner jeg at ting har snudd og det er så deilig! Livet er dynamisk, du er ikke enten glad eller trist, det er ikke bra eller dårlig. Det eneste som betyr noe er hvordan du takler og ser situajsonen du er i.

DSC04662 Jeg har ønsket meg baby så lenge jeg kan huske, så da vi bestemte oss for å starte å prøve ville jeg jo helst være gravid i går. Selv om vi ikke har prøvd lenge i det hele tatt kjentes det som et nederlag at dette ikke gikk i orden asap. Jeg får skikkelig dårlig samvittighet da jeg vet at så mange prøver så lenge og jeg vil ikke virke klagete. Jeg begynte å synes litt synd på meg selv og det blir bare for dumt. Å innta offerrolle gir meg nemlig ingenting! Det hindrer meg bare.

DSC04668Nå fokuserer jeg på det jeg vil fremover, nemlig å gjøre bloggen best mulig, lage verdens beste onlinekurs og fokusere på ting som gjør meg glad. Litt shoppingterapi skader heller ikke. Disse skoene er virkelig en drøm! Hvite sko om våren føles som en ny start, synes dere ikke?

DSC04669 Jeg vet ikke helt hvor jeg vil med dette innlegget, men det føles liksom got å skrive om det. Jeg setter virkelig pris på dere som skriver til meg også, hver eneste en. Å få en melding fra en leser som bare ønsker meg en god dag, tenk så heldig jeg er <3

DSC04674Ha en nydelig kveld fine du, takk for at du leser <3

Lets do this

 • 18.04.2016 kl. 08:39

God mandag fine <3

glassflaskeglassflaskeI det siste har jeg hatt hangup på å tilsette fersk marokansk mynte i vannet mitt. Det smaker så fresht og godt! Med denne glassflasken smaker også vannet mye bedre enn fra plast. Jeg har kjøpt min på amazon, men jeg vet at de har de i norske nettbutikker også.

DSC04508 glassflaskeI dag har jeg masse på planen, både møter, jobb, trening og sosialt. Hvis du vil se hva jeg holder på med kan du følge med på snap og instagram, jeg heter heleneragnhild begge steder :)

glassflaskeMynten kjøper jeg på min lokale frukt- og grønthandel. Jeg elsker den på Sagene i Oslo!

glassflaskeHa en fin mandag så lenge <3

Bli klar for mandag

 • 17.04.2016 kl. 19:49

Ready for monday

Søndager er til for å nytes, men spiller du kortene dine riktig kan du gjøre deg klar for en knallstart på mandag. Her er mine tips til en perfekt start på en ny uke.

Ta igjen tapt søvn

Jeg er veldig glad i å stå opp tidlig og har alltid vært et A-menneske. Likevel prioriterer jeg et par ekstra timer på øyet på søndager. Søvn er veldig viktig for kroppen, og har du mulighet bør du prøve deg på runt åtte timer hver natt.

Planlegg neste uke

Skole, jobb, blogging, trening og mat. Jo mer du planlegger i dag, jo lettere blir det å gjennomføre i morgen. Dette er et av de tipsene jeg gir, men synes er vanskelig å følge selv. Derfor lover jeg at jeg så snart dette innlegget ligger ute skal jeg sette meg ned og planlegge litt selv.

Skriv handleliste og ryd i kjøleskapet

Skriv ned alt du trenger til dine planlagte middager. Denne uken skal jeg prøve meg på søtpotetsuppe (deler selvfølgelig oppskriften), noe hverdagsgodis, en sunn frappe og middagsomelett.

Jeg handler alltid masse grønnsaker, både de jeg liker å snackse på og de jeg liker å ha til middag. Mine favoritter er tomater, brokkoli og blomkål, grønnkål, spinat, paprika, agurk og selleri.

Manikyr og egenpleie

Hva med å starte uken med et sett nylakkede negler og nykuret hår? Jeg lakker neglene mine selv minst en gang i uken, jeg er helt avhengig av velstelte hender. Det værste jeg vet er neglelakk som er halvvei skrapt av. Har du det travelt anbefaler jeg en lyserosa neglelakk, da synes ikke et par hakk så godt. Min favoritt er ballet slipper fra essie.

For hårkur sover jeg med kokosolje i hestehalen og vasker håret dagen etter. Håret blir silkemykt og lettstelt.

Rydd hjemme

Ta en runde med moppen, sveip kluten over flater og rydd bort oppvasken. Veldig kjedelig, men så verdt det når mandagen kommer! Å våkne til en ryddig leilighet, ikke minst kjøkken er så viktig for mitt humør og kreativitet.

Slapp av

Lad opp til en ny uke full av oppgaver, trening, utfordringer og morro. Min favoritt er serier i sofaen med en stor kopp te, samt hundene og kjæresten. Lytt til kroppen din og ta vare på deg selv, du er herlig <3

Helene Ragnhild

Velkommen! Jeg heter Helene Ragnhild og har en stor lidenskap for naturlig mat og sunn livsstil, og en bachelorgrad i ernæringsfysiologi. I denne bloggen vil du finne inspirasjon til å leve sunnere, lytte til din egen kropp og finne hverdagslykke. Jeg håper jeg kan inspirere nettopp deg<3 Etter flere år som prøver er jeg endelig gravid! Følg gjerne min reise mot å bli mamma februar 2018 <3 Kontakt: helene.ragnhild@gmail.com

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no