Mettende, lavkarbo mandelgrøt

  • 02.01.2017 kl. 20:09

Adlinks

Nå har jeg vært på trening og har endelig tid til å si hei til deg! Det er så mye gøy som skjer på jobb om dagen, men det føles som om jeg ikke har nok timer i døgnet. Det er vel slik det er å være gründer, heldigvis jobber jeg med noe jeg elsker og føler meg veldig bra om dagen. En god kombinasjon!!

Den beste starten på dagen får du med en mettende frokost som stabiliserer blodsukkeret og får hormonene dine i sjakk. Selv er jeg alltid vært et frokostmenneske og jeg er helt avhengig av en solid frokost. Dessuten synes jeg frokost er et beste måltidet for dagen, uten tvil!

Inspirasjon til denne oppskriften har jeg funnet i boken lavkarbo- frokost og lunsj av Hexeberg og Storaker, kjempe fin bok!

Denne grøten er ganske mektig så den holder deg god og mett i mange timer. Den kan enkelt lages melkefri også, hvis du bytter fløten med vanlig kokosmelk og smør med kokosolje.

Mandelgrøt

20 gram smør

25 gram mandelmel

10 gram fiberfin

1 dl laktosefri fløte eller kokosmelk

1 dl vann

1/2 ts johannesbrødkjernemel

Noen dråper stevia eller en ss sukrin gold

Smelt smøret i en gryte og rør inn mandelmel og fiberfin når det er smeltet. Tilsett fløte eller kokosmelk til det er glatt. Ikke bli bekymret hvis det er klumper, de kan du fjerne etterpå. Ha vann og johanneskjernemel i et lite glass eller plastboks og rist godt. Hell blandingen forsiktig inn i grøten mens du rører. Tilslutt tilsetter du ønsket søtning og stavmikser eventuelle klumper.



Jeg toppet min grøt med sukrin da jeg ikke tilsatte søtning underveis, men i ettertid liker jeg best å tilsette søtningen til selve grøten og toppe grøten med hakkede mandler.

Jeg anbefaler deg virkelig å teste denne altså, den holder deg mett så lenge!

Hvis du ønsker flere tips til å bli kvitt søtsuget kan du lære alle mine triks her <3

Favorittsalat med mettende ost

  • 23.11.2016 kl. 09:06

Siden du har lovet meg å tygge godt skal du få oppskriften på en nydelig salat jeg laget i går. Stjernen i denne salaten er grillosten halloumi. Dette er rett og slett en ost som kan grilles eller stekes, i tillegg til å mette og smake veldig godt. Jeg har kjøpt halloumi på meny, coop og på tur til Sverige. Det finnes også på noen helsekoster.



Jeg brukte salatingredienser jeg hadde liggende (favoritter) så salaten bestod av:

Babyleafsalat

Spisspaprika/rød paprika

Mango

Avokado

og

Agurk

Skjær halloumi i tynne skiver og stek i litt smør. Strø over litt salt og stek på begge sider.

Dander skivene over salaten og hell over en god balsamikoeddik. Jeg elsker klassikeren fra Olivers&Co, den er rett og slett i en klasse for seg selv.





Nå skal jeg på et hemmelig møte før jeg skal hjem til mamma for å jobbe. Vi skal også kose oss litt, det må til i dag kjenner jeg. Det er jo ikke helt sikkert, men jeg er ikke så håpefull for denne måneden lenger. Jeg kan fortelle mer senere.

Ha en nydelig onsdag fine du <3

Helene Ragnhild

Velkommen! Jeg heter Helene Ragnhild og har en stor lidenskap for naturlig mat og sunn livsstil, og en bachelorgrad i ernæringsfysiologi. I denne bloggen vil du finne inspirasjon til å leve sunnere, lytte til din egen kropp og finne hverdagslykke. Jeg håper jeg kan inspirere nettopp deg<3 Kontakt: helene.ragnhild@gmail.com

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no