hits

Mine velværerutiner

 • 19.12.2017 kl. 14:42

Mine hud- og kroppsrutiner har forandret seg litt etter at jeg ble gravid, men ikke mye! Disse tipsene kan derfor selvfølgelig også benyttes av deg som ikke er gravid. Jeg har alltid vært opptatt av å føle meg velstelt. Jeg har også hatt endel utfordringer med huden min som har gjort at jeg har fått gode hudpleierutiner. Jeg får stadig spørsmål om hva jeg gjør før jeg legger meg, hvilke kremer jeg bruker og hvilke tips jeg har. Derfor ville jeg gjerne dele et innlegg om dette med dere.

Som gravid føler jeg meg tung og selv om det er lite som er så vakkert som en gravid kropp er det veldig uvant. Jeg har hatt behov for å ta ekstra vare på kroppen de siste månedene for å føle meg fresh og fin. Jeg må bare understreke at dette er det jeg liker å gjøre, jeg ønsker ikke å legge noe press på noen andre om at de må gjøre noe de ikke synes er nødvendig.

Processed with VSCO with a6 preset

Morgenkos på badet med min andre baby <3

Morgenstell

Om morgenen steller jeg meg litt ulike basert på om jeg skal dusje eller ikke. Skal jeg ikke det vasker jeg ansiktet, bruker en toning pads og smører meg med serum og solfaktor med litt farge. Alle produktene jeg bruker er fra zo skin og obagi. Etter solkrem bruker jeg mineralpudder fra glo minerals og annen sminke. Hvis håret mitt trenger litt piff bruker jeg tørrsjampo fra batiste.

Jeg bruker alltid en økologisk deo, det er veldig viktig spør du meg! Det er rett og slett ikke lurt å smøre giftstoffer under armene, her tas stoffer lett opp og går videre i både lymfesystemet og blodomløpet.

Hvis jeg bruker parfyme sprayer jeg alltid i håret (ikke hodebunn) eller på klærne. Jeg kommer ikke til å bruke parfyme når lille kommer, i hvert fall ikke der hun vil ligge på meg.

Før dusj

De dagene jeg dusjer på morgenen tørrbørster jeg hver gang. Dette setter i gang lymfesystemet og hjelper meg med vann i kroppen, noe jeg i hvert fall har fått ekstra av de siste to ukene. Jeg begynner med ankler og legger og jobber meg opp. Så tar jeg armer og til slutt litt på mage, bryst og rydd. Områder hvor du fjerner hår har veldig godt av tørrbørsting da det fjerner døde hudceller og dermed reduserer risiko for inngrodde hår.

Når det gjelder shampo og balsam varierer jeg mellom ulike merker, som regel økologiske eller giftfrie varianter. Fordi jeg striper håret bruker jeg denne shampoen noen ganger i uken. Den tar virkelig knekken på gulskjær ;)

Etter dusj

Når jeg fortsatt står i dusjen bruker jeg min hjemmelagede dusjolje. Den består av økologisk olivenolje og lavendelolje. Jeg skyller ikke denne av, men klapper huden tørr med et håndkle før jeg kler på meg. Jeg bruker biosilk i tuppene av håret og saltvannsspray fra oway som jeg kjøper hos min frisør Karianne hos perfect hair på frogner. Jeg føner håret og krøller som regel tuppene med rettetang. Både føner og tang er fra ghd. Noen ganger smører jeg magen ekstra med olje, og noen ganger bruker jeg fotkrem om morgenen også.

Her kan du se hvordan jeg lager oljen og flere tips om hjemmelaget hudpleie:

Hårfjerning

Jeg er ikke glad i hår på kroppen og har i mange år har epilatoren vært min beste venn. Særlig under armene synes jeg dette er gull og jeg synes ikke engang det gjør vondt lenger. Leggene barberer jeg og det klarer jeg fortsatt tross stor mage. Underlivet er det verre med, haha. Jeg har tatt brasiliansk hos salong og er veldig fornøyd med det. Jeg skal gjøre dette før fødsel også ;)

Jeg lakker neglene mine rundt en gang i uken og favorittmerket er essie. Fargen jeg bruker mest er den lyserosa så mange spør om på snap, den heter ballet slipper og er min absolutt favoritt <3

Kveldsstell

Før jeg legger meg sprayer jeg meg med magnesium og bruker en beroligende olje på håndledd og bak ørene. Sistnevnte har jeg fått av min venninne Line. Jeg smører meg også med en fet fotkrem og tar lanolin på leppene. Da slipper jeg å få rundt med klissete føtter og lepper på dagen, men har aldri tørr hud her. Jeg elsker denne vanen!

Jeg håper du likte å høre mine tips <3 Har du tips til meg til velværerutiner?

 

Min økologiske frisør

 • 25.10.2017 kl. 10:14

Jeg har verdens beste frisør - Karianne <3

Det tok ikke mer enn en time hos henne før jeg var solgt. Jeg kom til salongen, og i stedet for å stå bak meg og rufse meg i luggen, satte hun seg ned ovenfor meg og spurte hva jeg ønsket. Ikke bare elsker jeg det hun gjør med håret mitt, hun er søt og lett å snakke med, rett å like rett og slett.

Koser meg masse hos perfect hair!

Fantastiske økologiske produkter fra oway. Elsker saltvannssprayen deres - anbefales :)

Smoothie er fast hver gang jeg er i område, min favoritt om dagen er acai energy med hampprotein.

Karianne prakker ikke på meg behandlinger og produkter jeg ikke trenger, hun passer på at jeg blir fornøyd og får meg til å føle meg vakker hver gang jeg er hos henne. Hun er rett og slett ærlig, og det er en av mine viktigste verdier.

Jeg er ikke sponset av Karianne - men hun fortjener all skryt hun kan få! Jeg har sendt de fleste venninne mine til henne, og gått fast selv i flere år. Jeg skal aldri bytte henne bort. Hun har ikke lov å flytte eller skifte yrke for å si det sånn, haha!

Denne gangen gikk vi for fargedesign med en kald toning over. Hun legger stripene mine slik at etterveksten ser helt naturlig ut, akkurat slik jeg liker det! Nå hadde jeg lyst til å bli endel lysere, også i tuppene. Vi bruker olaplex som beskytter håret slik at det ikke slites så hardt av blekingen, og økologiske produkter fra oway. Perfekt nå som jeg er gravid og ekstra opptatt av hva som brukes av produkter på hud og hår ;)

Hvis du vil teste verdens beste frisør finner du henne på perfect hair på Frogner. Hun har ganske fullt, men sikkert plass til flere fine jenter som dere <3

12 tips til ren og glødende hud

 • 25.08.2017 kl. 08:03

Jeg har hatt mine perioder med uren hud, så jeg vet hvor mye det kan gå utover selvtilliten. I hvert fall var det slik for meg da det var på sitt verste. Jeg sier ikke at kosthold kan løse alle hudproblemer, men det er ingen tvil om at hva du putter i huden påvirker hva du ser i speilet. Jeg tror på det å nære huden både innenfra og utenfra. Hormoner påvirker også huden, så nå som jeg er gravid er jeg ekstra oppmerksom på å ta vare på huden!

Jeg merker selv at stress, lite søvn og feil mat kan både gi meg utbrudd og gjøre dem værre. Når jeg er flink til å spise sunt og gi kroppen nok hvile får jeg rett og slett en helt annen glød i huden. Da får jeg også mange spørsmål om hva jeg gjør for denne gløden, så i dag deler jeg mine tips!

Spis rikelig av grønnsaker, frukt og bær

Grønnsaker hylles uansett hvilken diett eller kostholdsmønster du sverger til! De er rike på vitaminer og mineraler, inneholder mettende fiber som gir mat til tarmbakteriene og gir oss komplekse plantekjemikalier som antioksidanter. Varier inntaket i alle regnbuens farger, spis både rått og varmebehandlet og til alle dagens måltider. Frukt og bær er naturens godteri, søtt og godt! Gå crazy i frukt- og grøntavdelingen, huden din vil takke deg!

Spis avokado

Avokado, med sin kremete konsistens er full av gunstig enumettede fettsyrer, B-vitaminer og vitamin E. Jeg anbefaler deg som ønsker finere hud og mindre utbrydd å spise en halv avokado om dagen! Lag guacemole, smashed avocado toast, rå sjokolademousse, grønn smoothie eller spis den med skje. Fettet og fiberen i avokado stabilisere blodsukkeret og metter lenge.

Drikk grønn te

Grønn te er rik på antioksidanter og polyfenoler som har vist å styrke huden! Matcha er en konsentrert form av grønn te der du får i deg hele blader og dermed langt større doser av antioksidanter. Lag en matchalatte eller bak mine matchacookies :D

Hydrer riktig

Drikk nok vann gjennom dagen og spis matvarer rike på vann som grønnsaker, frukt og bær. Du skal ikke drikke mest mulig, men slik at urinen din er lys gul. Vi ønsker å hydrere, ikke vann ut kroppens elektrolyttbalanse.

Vitamin E

Vitamin E fungerer som en antioksidant i kroppen, blant annet ved å beskytte de flerumettede fettsyrene våre. Dermed beskytter vitamin E mot aldring og skader forårsaket av solen. Du finner vitamin i mandler, solsikkefrø, olivenolje, avokado og grønne grønnsaker som spinat og grønnkål. Husk at vi trenger fett for å ta opp fettløselige vitaminer ;)

Vitamin C

Hvis du har fulgt meg en stund vet du hvor mye jeg elsker kollagen, proteinet vi har aller mest av i kroppen. Nå er det faktisk slik at vi trenger vitamin C for å stimulere kollagenproduksjonen i kroppen, så tar du ekstra kollagen er det viktig å også få i seg vitamin C. Dette vitaminet fungerer dessuten også som en antiksidant som beskytter mot frie radikaler!

Det er heldigvis lett å få i seg nok C-vitaminer ved å spise frukt og grønt. Kun to dl brokkoli, en kiwi, 1/2 paprika eller en appelsin er nok til å dekke dagsbehovet. Jeg anbefaler deg selvfølgelig å spise mye mer grønt enn dette, men da ser du hvor lett det er!

Sunn sjokolademousse

Vitamin A

Dette fettløselige vitaminet er viktig for syn, celleproduksjon og reproduksjon. Betakaroten er previtaminet til vitamin A og finnes i gulrøtter, gresskar, brokkoli, paprika, søtpotet og mango. Vitamin A finner du i eggeplomme, lever, melkeprodukter og fet fisk. Husk å spise grønnsaker med fett til for best mulig opptak!

Omega 3

Omega 3-fettsyrer demper inflammasjon, gir fukt til huden innenfra og styrker cellemembranene i kroppen. Vi finner omega 3 i plantematvarer som valnøtter, linfrø, chiafrø og hampfrø, men den mest potente kildene til de såkalte EPA og DHA fettsyrene finner du i fet fisk, fiskeleverolje og alger.

Spis kraft og fermentert mat

Kraft og fermentert mat er supermat for tarmen, som igjen har en stor påvirkning på huden! Kraft er rikt på aminosyrer som prolin, glysin og glutamin som demper inflammasjon og styrker tarmcellene. Det er også en kilde til lettopptakelige vitaminer. Hvis du ikke vil spise kjøtt, men vil ha i deg kollagen kan du kjøpe kollagen laget av fisk.

Fermentert mat som kefir, hjemmelaget surkål, kombucha, jun, fermentert ketsjup og kimchi bidrar med gunstige bakterier som booster fordøyelsen ved å bidra til bakteriemangfoldet i tarmen. Disse bakteriene er livsviktige for helsen vår, og jeg fikk selv utrolig mye finere hud av å ta vare på tarmen.

Kraftguiden min finner du her!


Sunne brownies med tre ingredienser

Reduser inntak a melk og melkeprodukter

Jeg er ikke imot melkeprodukter, jeg mener det er både sunt og godt. Når det er sagt har flere studier sett en sammenheng mellom inntak av melkepdukter og acne, og det er også min erfaring med kunder og meg selv. Du trenger ikke kutte melk for alltid, men prøv å gå tre uker uten og se om huden forbedres. Det er noen melkeprodukter som er "værre" enn andre også, som melk, is, brunost og for mye kesam, yoghurt og cottage cheese. Du trenger ikke kutte alt, spis smør, dryss litt fetaost over salaten og ta ost på tacoen, men ikke kutt ned ;)

Reduser inntak av raske karbohydrater og sukker

Raske karbohydrater kan fremme inflammasjon, øke nivået av androgener (mannlige kjønnshormoner) og akselererer aldring. Sukker binder seg til blant annet kollagen og reduserer elastisiteten i huden.

Kutt ut pasta, ris, kjeks, kaker, godteri og melkesjokolade. Fokuser heller på hele, ubearbeidede kilder til karbohydrat som grønnsaker, rotgrønnsaker, poteter, havregryn, frukt og bær.

Du trenger ikke unngå alt søtt, last ned søtningsguiden min her!

Stress ned

Når huden min blir dårlig i perioder blir det lett et fokus. Jeg synes det er veldig vanskelig å ikke pelle på huden, som selvfølgelig er veldig dumt da det øker betennelsen og gjør tilstanden værre. Særlig da jeg lever av å snakke om sunn mat kan jeg føle at jeg må være perfekt. Det blir dumt og uoppnåelig, ingen er perfekte!

Prøv å fokusere på noe annet, det er tross alt ikke huden din folk liker deg for! Du er jo så mye mer enn bare det! Stressmestring gjennom yoga og avspenning er også viktig for meg, det er kanskje ikke så lett å se sammenheng her, men det er faktisk utrolig viktig <3Hva er ditt beste tips for fin hud? Jeg lærer gjerne fra deg <3

Min økologiske sminkepung

 • 02.05.2017 kl. 09:32

AdlinksEn ting jeg ofte får høre fra dere er at jeg har så fin glød i huden - tusen takk!! Men jeg skal inrømme at jeg jukser litt jeg også, for glød det kan du nemlig få på boks. Særlig i disse dager trenger jeg litt ekstra glød i livet <3

En av mine favoritter og reddende engler i sminkepungen er denne lille krukken med glød fra rms beauty. Jeg bruker den som highlighter på skinnben, amourbuen, under øyenbrynene og på neseryggen. Det både løfter ansiktet og gir gløden som så mange av oss er ute etter.

Jeg liker også veldig godt at den ikke har glitter og ikke blir for mye, slik at jeg kan bruke den på dagtid også. Du finner denne lille skatten her.

En annen favoritt, særlig nå som våren er her er fine farger på leppene. Skal du velge en ting i sminkepungen til å være økologisk ville jeg valgt leppestift. Ikke bare er huden på leppene tynn, men du ender faktisk opp med å spise en del av leppestiften. Treat har utrolig mange fine farger og de sitter kjempe fint på leppene. Jeg har fått meg en liten samling med mine favoritter, er de ikke lekre?

Disse godbitene finner du her.

Er du opptatt av hva du smører på kroppen din?

<3

Fredagslykke

 • 24.03.2017 kl. 09:05

God morgen vakre <3

Jeg startet dagen med en lang dusj og litt jobb før jeg spiste frokost i sofaen. Når vi flytter skal vi endelig få plass til spisebord, det gleder jeg meg til! Det er koselig å sitte i sofaen altså, så jeg skal ikke slutte helt med det uansett ;)

Så gøy at det er så mange som kommer på foredraget mitt neste uke, jippi! Det blir skikkelig gøy, jeg gleder meg! Du kan lese mer og melde deg på her.

På onsdag hadde jeg en skikkelig velværedag! Først fylte jeg på vippene mine hos @byhelenestudio. Helene er så søt og jeg elsker å bli vippefin hos henne. Jeg har 12 mm vipper med ekstra bøy, men hun tilbyr alle typer du skulle ønske deg. Hun har også veldig gode priser synes jeg! Behandlingen min er sponset, men jeg har selv funnet henne og jeg anbefaler henne til alle mine venninner. Ønsker du time hos Helene kan du sende henne en ml på 92648370. Hun holder til i Tostrups gate 25A på frogner.Jeg løp nesten fra vippetimen til min neste luksusmøte hos min faste frisør Karianne. Jeg er så takknemlig for at jeg fant henne for jeg har faktisk hele livet hatt et litt kjipt forhold til frisører. Jeg synes så mange frisører styrer med sin greie og feier litt over hva kunden egentlig vil. Det har vært mange stygge striper og uheldige klipper for å si det sånn. Karianne er råflink, hun får frem akkurat den fargen jeg vil og stripene ser helt naturlige ut med en gang du går ut døren. Dessuten bruker de økologiske produkter hos perfect hair, og et spesielt produkt kalt olaplex som beskytter håret mot striping.

Jeg er ikke på noen måte sponset av Karianne, kun en fornøyd kunde i mange år nå. Jeg kommer aldri til å bytte, og Karianne har lovt meg at hun skal komme og besøke meg på gamlehjemmet slik at hun kan fikse håret mitt, haha! Du kan booke hos henne via perfecthair.no.

Når skal jeg sitte et par timer bak skjermen før jeg skal til frøyaklinikken. Jeg har ikke fått vært der og jeg gleder meg masse til å se min kjære Anette igjen og legge en plan for de neste månedene. Dette blir så spennende!

 

Brun hele året med vita liberata

 • 22.03.2017 kl. 08:33

Inneholder sponset produkt

Jeg har alltid vært glad i en fin brunfarge, og jeg skammer meg litt når jeg innrømmer at jeg tok relativt mye sol før. Jeg kan fortsatt ta sol en gang i blandt, mest for velværen, men jeg vil ikke si at det er spesielt sunt for huden. Jeg har prøvd mange typer selvbruning uten hell. Enten blir fargen skikkelig fake, det blir ujevnt eller det stinker.

I mange år har jeg vært helt avhenging av mitt solpudder fra vita liberata. Jeg bruker dette det skyggelegging av ansiktet, det er lett å jobbe med og har ingen shimmer. En annen ting jeg liker er at det gir en liten selvbruningseffekt slik at jeg aldri blir helt vinterblek i ansiktet. Jeg har med årene blitt helt nazi på solkrem i ansiktet. Jeg bruker faktor 40 hver eneste dag og prøver å ikke få for mye direkte sol akkurat her. Jeg synes det er enkelt å sminke meg litt brunere, derfor er ikke dette noe stress for meg.

Men når det gjelder kroppen er det en helt annen sak. Jeg fikk litt hetta da jeg skulle i bryllup i februar og forstod at kroppen min så ut som jeg hadde levd i hi. For å føle meg freshere hadde jeg ikke lyst til å svi meg i solarium, men jeg ville heller ikke være en oransj ompa lompa. Jeg skulle jo tross alt være forlover!

Jeg sendte derfor en mail til vita liberata og lurte på om de hadde lyst til å la meg teste deres selvbruning. Jeg hadde hørt så mye bra om disse produktene og var allerede forelsket i solpudderet.Nå har jeg brukt dem i et par måneder og jeg er så fornøyd! Disse produktene holder faktisk hva de lover!

♥ Det er lett å påføre - selv for meg som er klønete på dette

♥ Moussen er farget - det er lett å se hvor du har påført

♥ Den tørker raskt - jeg vandrer rundt toppløs i 5 min og det synes uansett Jonna er koselig, haha

♥ Den stinker ikke - ingen klager fra Jonna

♥ Ingen skjolder

♥ Den går gradvis ut - ingen skjolder her heller!

♥ Produktene er rene og irriterer ikke huden min

Anbefaler virkelig disse produktene hvis du har lyst til å freshe deg opp. For meg er det så velvære å få litt farge på skrotten, særlig når vi går mot vår!

Jeg kjøper vita liberata produktene her!

Hello hair

 • 15.03.2017 kl. 19:43

Adlinks

Nå er det endel måneder siden jeg klippet av de lange lokkene mine! Jeg er fornøyd med den nye sveisen min, men jeg må inrømme at jeg savner det lange håret. Jeg var så utrolig vant til å krølle det, det nye håret har jeg ikke fått helt dreisen på. Ikke minst vet jeg at Jonna savner det, selv om han sier at han også liker det nye.

Det jeg kan love dere er at håret mitt nå er utrolig sunt. Det er nesten ikke en splitt tupp å se, det føles tykkere og sterkere enn noen gang. Håret mitt vokser veldig fort, noe jeg er overbevist om at er grunnet mitt næringsrike kosthold. Særlig kollagen er supert for å få fart på håret ;)

For å ta vare på lokkene bruker jeg hårkur to ganger i uken, og de siste månedene har jeg falt for denne fra hello hair. Den lukter himmelsk, er 100% økologisk og gjør håret silkemykt. Mitt favorittips er å ha den i håret før trening, lage en flette og så trene. Da trekker den ektra godt inn i håret :)

Pureskin.no er forresten en nydelig nettbutikk full av økologisk smink, hudpleie og kroppsprodukter. Her finner du de fremste leverandørene av de reneste produktene, utrolig gøy å se at naturlig hud- og hårpleie har blitt så fresht. Jeg liker å finne hippien i meg og lage egne produkter, samtidig elsker jeg å shoppe velvære til meg selv. Det er veldig deilig å kunne handle fritt, uten å måtte lese ingredienslister.

Hårkur fra hellohair er særlig god for kjemisk behandlet og tørt hår, dermed passer det perfekt for meg med striper. Den finnes i flere lukter her, men jeg anbefaler virkelig denne på det varmeste. Deilig tropisk lukt som tar med med rett til sommer og sol, det kan jeg like! <3
 

Dette er jeg supernøye på!

 • 07.02.2017 kl. 20:12

Adlinks

Har du noen gang tenkt på at jo mer du lærer om helse og kroppen, jo flere ting blir viktige for deg? Hvis det begynner med en interesse for yoga følger ofte en interesse for kosthold etter. Begynner du å fokusere på hvordan du sover, blir du kanskje etterhvert opptatt av hvordan du har det mentalt. Alt henger jo sammen, så dette er helt naturlig. Det er også veldig viktig, for vi er ikke én ting. Jeg kan ikke si det nok, vi er en helhet, en hel kropp med en sjel som trenger næring. Det høres nok new age ut, men slik er det altså!

En ting jeg selv har blitt opptatt av er produktene jeg smører på huden, og særlig produktene jeg smører hver dag på tynne hudområder. Når du smører deg med kremer, parfyme osv så tas mye av stoffene i disse opp i kroppen via huden. Det er derfor ibux gel og nikotinplaster fungerer! I mange tilfeller hadde det vært bedre om du hadde spist produktet, da hadde i hvert fall leveren kunnet rense bort endel av stoffene før de nådde blodet ditt, æsj.. Ikke bra for leveren selvfølgelig, så ikke gjør dette, haha!

Er det en ting jeg ikke skulker med er det deodoranten jeg bruker. I armhulen vår er det sart, tynn hud som absorberer godt. Rett innenfor armhulen er det tett i tett med lymfer og disse tar også opp stoffene vi smører her. Dette er faktisk en av mine hjertesaker med både to søstre, mamma og venninner som jeg gjerne vil ha så sunne som mulig. Derfor er det mange som får deo av meg, hehe!Av alle naturlige jeg har prøvd er dette virkelig favoritten. Jeg kjøpte akkurat en ny til meg selv og mamma. Den er veldig god, holder meg luktfri hele dagen og er ekstremt ren. Før brukte jeg den som kommer i krukke, men det blir så grisete synes jeg. Denne er like ren, men den er mye mer praktisk! Jeg elsker lavendel og bruker denne :)

Jeg trengte en forandring

 • 20.12.2016 kl. 20:28

Det passet virkelig perfekt med denne timen akkurat i dag <3

Jeg har tilbrakt noen timer hos min fine frisør Karianne hos perfect hair. Jeg trengte en forandring og det har jeg virkelig fått, jeg er så fornøyd!

Hva synes dere? <3

Hjemmelaget økologisk kroppsolje - julegave på budsjett

 • 29.11.2016 kl. 08:51

Tusen takk for så mange gode kommentarer på forrige innlegg <3 veien videre kan jeg skrive litt mer om etterhvert. Nå vil jeg dele en av mine favoritt "do it yourself" prosjekter!

Jeg er opptatt av å bruke mest mulig naturlige produkter på huden min. Visste du at huden din absorberer mye av det du smører på den? Det er jo dette som gjør at for eksempel p-plaster eller ibux-gel fungerer. Opptaket er effektivt og stoffer fra kremer, parfyme og sjampo kan derfor raskt overføres til blodbanen. På mange måter hadde det vært bedre å spise produktene, da hadde de i hvert fall blitt renset via leveren før de kom inn i blodet vårt. Jeg er langt fra fanatisk, men akkurat det jeg smører på kroppen (stor overflate) er jeg nøye med.

Denne oljen har jeg sverget til i flere år og jeg tror ikke det finnes et produkt i hele verden som kan erstatte den. Jeg har alltid hatt tørr hud, da jeg var liten var det faktisk så ille at jeg kunne vokne midt på natten fordi det klødde og gjorde vondt. Nå som jeg har en riktig fettsyresammensetning i kostholdet kan jeg fint hoppe over smøring etter dusj en gang i blant, men bruker jeg denne oljen er huden silkemyk. Den har virkelig reddet leggene mine i mange vintre <3

For å lage den trenger du kun to ingredienser; økologisk olivenolje og en eterisk olje. Selv bruker jeg lavendel da den virker beroligende og skal redusere emosjonelt stress. Lavendel kan også lindre både eksem og psoriasis, samt bedre søvnkvaliteten. Andre lukter du kan prøve er sitron, mynte eller tetre (som er særlig bra hvis du har acne).

Du bør også ha en såpedispenser som du kan fylle oljen på. Jeg har kjøpt denne på HM, men de finnes overalt. Fyll dispenseren nesten helt full med olivenolje før du heller ca 40 dråper eteriskolje oppi. Skru på pumpen og du er ferdig!

Oppbevar oljen i dusjen så den alltid er tilgjengelig. I tillegg til å være ekstremt billig sparer denne oljen deg faktisk for tid etter dusjen. Når du er ferdigdusjet skrur du bare av vannet og smører deg inn med olje. Jeg bruker kun to-tre pump på hele kroppen. Så går jeg ut av dusjen og klapper huden tørr, uten å skylle av. Hvis du har tørr hud som meg vil oljen lett trekke inn i huden. Jeg får i hvert fall aldri olje på håndklærne mine.

Denne oljen er den perfekte julegave til noen som har alt. Det er så koselig å få noe hjemmelaget, og er du student er det kjekt med personlige gaver som ikke koster skjorta. Knytt et fint bånd rundt pumpen og heng på et koselig kort <3 

Vippefin til jul

 • 27.11.2016 kl. 11:08

En ting jeg unner meg i hverdagen som gjør så mye er vippene mine. Det er så deilig å slippe maskara om morgenen, særlig før jeg drar på trening. Jeg føler meg skikkelig fresh med vippene mine jeg! Overfladisk? Selvfølgelig! Det er det ingenting galt med spør du meg.

Jeg begynte meg vipper for over et år siden, men etter at jeg fant Helene elsker jeg det enda mer. Det har ikke slitt på mine vipper da jeg er forsiktig med vippene og da falle de av når mine naturlige vipper slipper.

Jon Anders sa faktisk her om dagen at han synes vippene satt på så mye lenger enn før, og at de var mye finere. Når han legger merke til det vet du at det er sant! Her ser dere vippene mine etter ca 1,5 uker.

Jeg har fått masse spørsmål om vippene i det siste så her kommer info:

- Jeg legger vipper hod byHelenestudio på Frogner

- Jeg har 3D vipper, 12 mm med ekstra bøy (ekstra bambieffekt)

- Prisene er 1200 for nytt sett og 700 for påfyll

- Helene er verdens søteste og det er så koselig å komme dit (bekreftet av mine venninner)

Hvis du vil bli vippefin kan du sende Helene en ml på 926 48 370 for å sette opp time. Hun har masse kunder, så det gjelder å være rask hvis du vil ha time før jul! Jeg skal i hvert fall sikre meg bambiblikket til høytiden <3

Behandlingen er sponset

Fyldige bryn - før og etter

 • 18.11.2016 kl. 09:43

Behandlingen er sponset

På lørdag var jeg tilbake hos min venninne Andrea på brow rehab Frogner. Hun har reddet mine bustete, rote bryn, virkelig! For noen år siden hadde jeg overnappede, tynne bryn og jeg har aldri vært flink til å hverken nappe eller sminke dem. Brynshår kan faktisk falle ut når du er syk, visste du det?

Etter at jeg ble frisk har både bryn og håret på hodet vokst mye bedre. Ikke bare vokser det raskt, det vokser inn mer hår. Dette er jeg bombesikker på at kommer av hvor flink jeg er med maten. Jeg merker nemlig at i de periodene jeg slurver, mister jeg mer hår.

Hvis du ønsker deg tykkere bryn kan du bruke serum, men det viktigste er å la være å nappe. Jeg har ikke nappet siden jeg var hos Andrea sist, kun et par småhår som selv jeg kan se at er på avveie.

Andrea farger så brynene, vokser og napper i en form som passer mitt ansikt. Det beste er at de blir veldig enkle å sminke for meg som har null peiling på dette. Jeg er bare så fornøyd med resultatene og anbefaler Andrea på det sterkeste.

Jeg sminker nå brynene mine med brow wiz og gelé fra Anastasia, som selges hos brow rehab.

Har du gode brynstips? Napper du selv eller får du hjelp? 

Slik gikk jeg fra uren til plettfri hud

 • 23.10.2016 kl. 19:54

Som blogger får jeg tilbud om å prøve mye forskjellig, alt fra blodprøver til rare kosttilskudd. I sommer testet jeg en økologisk hudpleieserie som har utrolig gode produkter. Firmaet som står bak er helt fantastiske, alt er økologisk, håndlaget og de dykrer trær for å gi tilbake til naturen. Jeg ville så gjerne at produktene skulle fungere for meg, men huden min skar seg helt. Dette har skjedd flere ganger når jeg har testet lignenede ting.

Uansett hvor bra deal jeg kan få, penger, behandlinger eller gratisprodukter, kan jeg ikke anbefale ting som ikke fungerer. Jeg har blitt så skuffet selv når jeg ser bloggere jeg følger reklamere for tulleting bare for å tjene penger, det blir bare helt feil for meg.

Jeg har satt en regel for meg selv. Skal jeg anbefale noe på bloggen skal det være noe jeg hadde anbefalt min egen søster eller venninne. De ville jeg jo aldri prakket noe på for å tjene penger, og det ønsker jeg heller ikke til dere. At dere stoler på meg er utrolig viktig for meg, og jeg får litt klump i magen av å tenke på hvor mye jeg kan påvirke.Som jeg har skrevet om før har jeg slitt mye med uren hud i løpet av livet mitt. Særlig hormonell acne har vært utfordrende, og jeg har i perioder slitt med selvtilliten fordi jeg har vært plaget. Mange vil sikkert tenke at det er ekstremt overfladisk, men har du vært i mine sko tror jeg du skjønner hva jeg mener. Det har i hvert fall vært vanskelig for meg, og huden min har derfor blitt litt hellig.

Jeg ble så frustrert og nesten redd da den begynte å tulle igjen, jeg kan nesten få en hel dag ødelagt når det er som verst. En dag på klinikken snakket jeg med hudpleieren som driver ved siden av og fortalte henne om hvordan huden min hadde slått seg vrang igjen. Plutselig var den så fet at jeg kunne få fett på fingrene og porene var mye større. I tillegg hadde jeg begynt å få de dype kvisene som jeg slet med før. Etter råd fra henne bestemte jeg meg for å slutte på de økologiske produktene og gå tilbake til Zo skin fra Obagi. Dette er produktene som reddet huden min da jeg slet som værst sist, så jeg vet egentlig ikke hvorfor jeg noen gang byttet. Sikkert fordi jeg så gjerne vil ha en hud som fungerer på oljer og minst mulig produkter.

Selv om dette ikke er sertifisert økologiske produkter er de utrolig rene, og ikke minst potente. Etter at jeg byttet tilbake har jeg hatt to små kviser og ellers har huden vært plettfri. Det skal sies at disse kom de første dagene etter at jeg byttet, og siden har huden vært i balanse.

Jeg kan ikke få skrytt nok av disse produktene og er nå helt sikker på at jeg har funnet det som fungerer for meg. Kostholdet mitt, sammen med disse får virkelig huden til å gløde, akkurat slik jeg liker. Jeg får fortsatt sjokk når jeg får komplimenter for huden min, for inni meg er jeg fortsatt hun som har uren hud.Under ser du produktene jeg bruker, men det er viktig å vite at du må ha produkter som er tilpasset din hud! De selges kun hos hudpleier eller hos kosmetisk sykepleier. Nå går jeg på produkter som er trygge selv når jeg blir gravid, men har du skikkelig acne slik jeg hadde før anbefaler jeg deg å gå til Silje Austnes på Beth's medispa. Jeg kommer nok til å ta en ny flassekur etterhvert, men nå som jeg skal bli gravid (forhåpentligvis snaaaaart) kan jeg ikke det.

Denne gangen har jeg fått hjelp av Camilla på Medicaklinikken på Ullevål. Det er så godt å ha noen som følger meg opp som også kan hjelpe hvis hun forandrer seg fremover. Å gå på hormoner kan virkelig trigge, så for meg er det viktig å ha oppfølging hele veien.Produktene er på ingen måte sponset, dette er kun min opplevelse og anbefaling. Jeg er så fornøyd med disse produktene og evig takknemlig for at jeg har funnet noe som virkelig fungerer <3

 

Perfect hair

 • 12.10.2016 kl. 10:26

I går unnet jeg meg masse luksus hos min herlige frisør Karianne på Perfect Hair Frogner. Hun la tynne striper over hodet og dro stripene ut i lengdene der det lyse hadde vokst mest ut. Så brukte hun en slags minicolour som gir håret den kalde fargen jeg liker.

Det er vanskelig for meg å forklare, men hun legger på en måte stripene på skrått slik at det ikke blir en hard overgang i røttene. Da slipper jeg både rare overganger ved hårfestet og hard ettervekst. Det er dette som gjør at jeg komme unna med et par stripetimer i året, superdigg!

Jeg ga Karianne frie tøyler til å klippe bort det slitte, slev om det ikke var så mye. Deilig å ha en frisør jeg stoler på slik at jeg bare kan slappe av. Som jeg skrev for noen dager siden, det er ingen selvfølge! 

Jeg elsker fargen og ikke minst, følelsen av friskt hår uten slitte tupper <3 Behandlingen er på ingen måte sponset, jeg er bare en superfornøyd kunde! Selv valgt jeg perfect hair for noen år siden etter å ha fulgt dem på instagram under @perfecthairfrogner. Det ligger til og med endel bilder av håret mitt der :)

Hva synes dere?

Skal, skal ikke

 • 10.10.2016 kl. 08:35

Nå har jeg ikke klippet disse tuppene siden mai tror jeg, ups. Jeg går veldig sjeldent til frisøren faktisk, og har ikke helt tro på den teorien om at en må klippe håret 10 ganger i måneden for at det skal vokse. I dag skal jeg freshe meg opp med nye striper og klipp, men jeg er veldig usikker på hvor mye. Jeg kunne på en måte tenkt meg litt kortere hår, da jeg synes det ser så fresht og rent ut. Samtidig skal jeg innrømme at jeg har blitt veldig glad i det lange håret, ikke minst elsker Jon Anders det. Hva synes du? Skal, skal ikke?

Jeg føler det kun er jenter som forstår hvor stort dette med hår er. Jeg kan seriøst gråte etter å ha vært hos frisøren hvis det blir feil. Jon Anders skjønner ikke bære. Jeg diskuterte dette med en venninne og hun var helt enig, hår er så viktig. Ja, det er overfladisk, det vet jeg godt! Men likevel, hehe..I kveld skal jeg poste "what I eat in a day" innlegg! Jeg elsker å se slikt selv, og det er veldig mange av dere som etterspør disse innleggene ;)

Ha en fin mandag så lenge, takk for at du kommer hit <3

Følg meg gjerne på snapchat: heleneragnhild

Sminkefri på trening?

 • 08.10.2016 kl. 13:22

God formiddag <3

I dag fristet det med en treningstime igjen! Jeg stod opp tidlig, spiste frokost og kom meg avgårde på cardio step. Endelig har huden min blitt så bra igjen at jeg føler meg konfertabel helt uten sminke. Etter noen måneder hvor den har vært i ulage er dette så deilig. Jeg har slitt endel med huden min før, så jeg har så dårlig selvtillit på det, hehe. Jeg mener ikke at en ikke skal gå uten sminke om huden ikke er perfekt, det er dessuten ikke min heller. Jeg har bare ikke vært så tøff på det.

Det blir jo lett en ond sirkel også, da det absolutt ikke er bra for huden å gå med sminke på trening. Helt klart best for huden å få puste!

Jeg er så fornøyd med produktene jeg bruker nå! De redder huden min hver gang, og jeg lover å skrive innlegg om hud snart. De er forresten ikke sponset ;)

Nå skal jeg møte en venninne jeg ikke har sett på evigheter i Bogstadveien, gleder meg!! Snakkes senere fineste du, takk for at du titter innom på en lørdag <3

Følg meg gjerne på snap: heleneragnhild

 

Slik fikk jeg langt og tykt hår + produktene jeg bruker

 • 30.09.2016 kl. 11:47

Da jeg var syk med ME mistet jeg masse hår. Jeg fikk nesten viker, og håret ble generelt mye tynnere. Jeg har alltid hatt veldig fine hårstå, men mange av dem, så da mye falt ut så håret ganske tynt ut. De siste årene har håret mitt vokst mye raskere og jeg har fullt av hår der jeg tidligere mistet.

Det er ingen hokus pokus formel for å få lengre hår, for meg har det viktigste vært å spise næringsrikt. Jeg spiser rikelig av matvarer som inneholder mye næring som egg, kjøtt, fisk, grønnsaker og helst riktig behandlede nøtter, frø, belgvekster og korn. I tillegg bruker jeg supermat som purely greens max, lever fra reinstyrke og omega 3 fra omega cure. Jeg sverger også til å spise rikelig med kraft og putte kollagen i kaffe og te.

Håret er ikke viktig for at vi skal overleve, og jeg merker fort på håret når kroppen ikke har det den trenger. I det siste har hormonene mine svingt mye, og da kan jeg merke at det er litt mer hår på børsten når jeg børster. Ellers kommer det veldig lite faktisk.Når det gjelder produkter liker jeg å variere det jeg bruker, men holde meg til mest mulig rene produkter. Under ser du bilder av noen av mine favoritter, også fordi de er så billige og drøye i bruk. Det er ikke alltid det dyreste er det beste!

Jeg vasker håret så sjelden jeg kan, men det blir jo litt oftere hvis jeg trener mer. Jeg prøver å holde meg til annenhver dag maks. Mellom hårvask bruker jeg tørrsjampo fra batiste.

Sjampo og balsam fra iHerb (husk kode NOX480 for 5$ i rabatt på første bestilling på iherb)

To sjampoer som jeg liker veldig godt! Den første finner du her og den andre her. Sistnevnte er en rensende sjampo som fungerer veldig bra å bruke en gang i uken for å få ut rester av tørrsjampo og eventuell styling.

En balsam jeg elsker! Denne finnes også i sjampo, men der er jeg mer glad i produktene over.

Denne blåsjampoen er den beste som finnes, ingen over, ingen ved siden av. Du må ikke ha den i håret lenger enn 4-5 min maks, ellers blir du blå! 2-3 min er nok nok hvis du har bleket hår som meg. Jeg bruker den kun en gang i uken så den varer en halv evighet. Jeg har kjøpt den hos min frisør Karianne på Perfect Hair på Frogner. Der har jeg også kjøpt masken under.

Karianne er forresten den eneste frisøren jeg går til, hun er den som har fått håret mitt aller finest av alle. Hun er utrolig søt og snill, tar jeg tid, hører hva jeg vil ha, nei jeg bare elsker å gå til henne. Jeg går kun 2-3 ganger i året og det holder faktisk for mitt hår. Jeg får stadig (senest i går) spørsmål om jeg har nye striper, og det er fordi de legges på en slik måte at det ser veldig naturlig og fint ut når det vokser ut. Jeg betaler full pris, så dette er på ingen måte sponset eller reklame, kun gode erfaringer.

Jeg bruker ingen stylingprodukter, men en liter ert med biosilk etter hver vask før føning. Den finnes på mange sider som blivakker osv. Søk litt rundt så finner du ofte tilbud, det gjør jeg!

Jeg føner alltid håret mitt etter vask, ellers ser jeg ikke ut. Som regel krøller jeg tuppene med rettetang, og jeg tenkte kanskje lage en video der jeg gjør dette, om dere vil?

Det tar veldig kort tid, og derfor gjør jeg det stort sett etter hver vask. Noen ganger retter jeg håret siden Jon Anders er veldig glad i det, hehe.

Det er bare å spørre om dere lurer på noe, og si ifra hvis dere vil ha hårfilm da :)

Så deilig at vi har kommet til fredag, jeg er så klar for helg! Selv om jeg ikke er i form enda blir det et lite jentevors i morgen, det trenger jeg nå <3

Fletter fra Gevir

 • 29.09.2016 kl. 09:26

God morgen skjønne du <3

Denne influensaen har virkelig tatt knekken på meg altså! Kroppen gjør vondt, magen gjør vondt, ingen mat frister, dette er jo ikke meg?

Jeg prøver å minne meg selv på at alle blir syke innimellom, selv de som drikker grønn smoothie og tar leverkapsler! Kanskje er det kroppens måte å si ifra og rense ut litt på?

På onsdag var jeg jo på fotoshoot med shapeup og da ble vi flettet med disse flettene av selveste Linn fra Gevir. Jeg måtte knipse noen bilder for å forevige dem selv også. Når en skal ha shoot er det ofte litt annerledes enn en selv ville valgt, det skal jo være kreativt og litt crazy. Jeg kan innrømme at disse flettene er litt utenfor min komfortsone, men det er jo gøy å prøve noe nytt også!

Jeg har lyst til å bli flinkere til å flette selv også, nå som håret mitt er så langt er det jo veldig gøy å eksperimentere.

I dag har jeg et møte som jeg må få til, men ellers blir det litt jobbing fra sofaen, tv-titting, mange kopper ingefærte med gelatin/kollagen og hjemmebakte rundstykker.
 

Slik fikk jeg tykkere bryn - "før og etter bilder"

 • 26.09.2016 kl. 21:59

Mange av oss har vel vært overivrige med pinsetten i løpet av livet? Jeg hadde selv en brøkdel av brynene jeg har nå, og det bare for et år siden! Bare se på dette bilde:

Dette bilde er fra to år siden:

Jeg elsker dette bildet av meg og fine Anne bestis <3 Hun skal gifte seg i februar, og gjett hvem som skal være forlover!

Men hvor er brynene mine??

Grunnen til at jeg har fått tykkere bryn er tre ting:

1. Jeg sluttet å nappe dem

Ikke helt altså, men nesten. Jeg har kun nappet de hårene som helt klart var på ville veier.

2. Jeg har brukt naturlig hårserum

Hver kveld i perioder har jeg smurt inn brynene med caster oil. Dette kan du kjøpe på enten iherb eller bli vakker, det er ikke dyrt heller! Caster oil er en olje som stimulerer hårvekst, og den kan både brukes på vipper og bryn.

3. Jeg har vært på brow rehab

I dag dro jeg til Andrea på brow rehab avdeling Frogner for forming av brynene mine. Jeg kan nesten ikke tro at dette er mine bryn jeg? Selv på disse veldig ufreshe bildene tatt på badet mitt kan jeg se hvor stor forskjellen har blitt. Formen er så mye finere enn før, fyldigere og rundere på en måte.

Først farget Andrea brynene i en farge som faktisk var litt lysere enn min egne, så vokset hun. Det gjorde ikke noe særlig vondt. Til slutt napper hun, klipper (kun hårene helt innerst!) og sminker bittelitt. Jeg fikk også med meg produkter fra salongen for å kunne sminke selv.

Behandlingen er sponset :)Hva synes du?

I dag skal jeg på shoot med shapeup!! Jeg er skikkelig spent, og kjenner at jeg gruer meg litt, men gleder meg mest da! Jeg skal ta bilder så dere kan få se, wish me luck <3

Vi har fått lus!

 • 15.09.2016 kl. 07:11

Annonse

For noen måneder sammen begynte han å klø. Jeg tenkte ikke så mye over det egentlig, det er jo vanlig å klø her og der. Da jeg oppdaget hårballer rundt om i stuen måtte jeg se nærmere. Under de blonde hårene kravlet det små kryp!

Min lille kokos hadde fått lus!Fra spøk til alvor, lusesesongen er i gang og vi er alle utsatt for å få besøk av disse krypene? Særlig barn, småbarnsforeldre og barnehageansatte er utsatt. Lus smitter lett og har ingenting med renslighet å gjøre. Det oppleves likevel som flaut for de fleste.

Selv da Kokos fikk lus følte jeg meg som en dårlig hundemamma!

Heldigvis finnes det en helt naturlig måte du kan fjerne lus, nemlig kokosolje og eplecidereddik (eller dagligvare). Hva disse matvarene ikke kan? Ved å bruke kokosolje og eplecidereddik får du en deilig hårkur på kjøpet og det er ingen fare for at lusene skal bli resistente.

Oppskrift mot lusebesøk

Først skyller du håret med eddiken og lar det tørke uten å vaske ut. Dette løser opp limet som løser eggene til hårene.

Varm kokosolje forsiktig og avkjøl den før du heller den over håret. Gni godt inn i håret slik at alt er dekket.

Sett på en dusjhette og la kokosoljen gjøre jobben! Minst et par timer ;)

Bruk en lusekam til å børste ut så mye lus og egg som mulig.

Nå kan du vaske håret som vanlig.

Det anbefales å gjenta behandlingen etter en uke. Husk at du må fryse eller vaske bamser, puter, sengetøy osv på høy temperatur og vaske godt!

Hvor mye du trenger av hvert produkt avhenger av hvor mye hår du har :)

Jeg tok en lusekur i livet, da en venninne fikk lus på vgs. Jeg ble overbevist om at jeg også hadde fått besøk og løp rett på apoteket, sterke saker! Skulle jeg oppleve besøk igjen vet jeg hva jeg skal teste!

Har du hørt om kokosolje mot hodelus?

Økologisk ansiktsbehandling for stressede jenter

 • 07.09.2016 kl. 06:58

Sponset behandling

God morgen kjære <3

I går fikk jeg en kjedelig beskjed på fertilitetssenteret. Det ble ingen eggløsning på letrozol/femar. Jeg hadde store forhåpninger til denne pillen da jeg hadde hørt så mye bra om den, og hørt mange solskinnshistorier. Nå har jeg vært hos gynekologen min 4 ganger og hver gang er det samme beskjed, ingen ting på vei...Det føles både skuffende, trist, urettferdig og bare blæ... det tar så lang tid!

I denne perioden har det vært viktig for meg å ta vare på meg selv. Jeg mistet meg selv litt i sommer, og selv om ting fortsatt er veldig tøft hjelper det å fokusere på hva jeg trenger <3

For en uke siden var jeg derfor på fineste Artesia spa på toppen av Grand hotell. Her tok jeg behandlingen Arctic Berry peel, en 45 minutters ansiktsbehandling som etterlaten huden jevn, glødende og fresh. Det beste av alt er at produktene som brukes er økologiske, ikke dyretestet og helt frie for parabener, mineraloljer, parfyme ogsyntetiske fargestoffer.

Masken jeg fikk duftet fantastisk av rabarbara og jordbær, nettopp fordi den inneholder disse ingrediensene!Som forbrukere blir vi stadig mer opptatt av naturlige produkter, med de strengeste sertifiseringene. Eminence er verdens største innen økologisk spahudpleie, og nå har det også lansert her i Norge. Produktene finnes på utvalgte salonger, blant annet artesia spa på Grand og på Majorstuen. Produktene er svært potente, noe som er viktig for meg som har anlegg for problemhud. Ikke minst er huden min litt på kjøret med alle disse hormonene. Jeg holder det i sjakk med riktige produkter og riktig ernæring selvfølgelig!

Samtidig som produktene inneholder ingredienser som virkelig fungerer, lukter de himmelsk og er skånsomme. Jeg gleder meg til å vise dere mer av disse produktene, og ikke minst resultatene etterhvert!

Hvis du ønsker å vite mer om behandlingen arctic berry peel kan du ta kontakt med Artesia spa. Ønsker du å finne en hudpleie nær deg som forhandler Eminence kan du ta kontakt med innovell beauty på tlf 22112888 eller sende e-post til jenny@innovellbeauty.no.

Bambivipper

 • 03.09.2016 kl. 09:29

Sponset behandling

Jeg var egentlig en av de som aldri skulle ha disse vippene jeg. Men så gjorde jeg det en gang, og ble totalt hekta! Nå har jeg blitt skikkelig vippeavhengig, for fy så deilig det er å stå opp om morgenen med ferdig sminkede øyne. Selv om jeg brenner for naturlige skjønnhet og faktisk ikke er den som bruker mest sminke, er jeg og blir en jålejente til den dagen jeg dør.

Å stelle seg har alltid vært viktig for meg. Jeg går gjerne usminket på butikken og sitter ofte i pysjen og jobber. Samtidig merker jeg energien det gir meg å kle på meg noe finere, sminke meg og fikse håret. Jeg smiler mer til andre, og får flere smil tilbake. Jeg kommer litt ut av skallet.

Å føle seg vel er bare positivt, og for meg har bambivipper blitt en hverdagsluksus jeg unner meg.

Nå har jeg testet 3D vipper for første gang hos en nydelig jente som holder til på Frogner. Hun heter også Helene og er fra nesten samme sted som meg. Er det ikke rart hvordan slikt skjer? Hun har både gode priser, er fantastisk å skravle med (et must for meg) og superdyktig.Vippene sitter som et skudd, de er veldig lette (merker faktisk litt forkjell ift de jeg hadde før) og ikke minst lekre! Føler meg så fin altså, det må være lov?

Du kan følge Helene på @byhelenestudio og kontakte henne på tlf 92648370. Det er best å sende en ml så kan hun ringe deg opp igjen :)Nå skal jeg og Jonna på Matstreif en tur, kanskje vi sees? <3

 

12 tips til ren og glødende hud

 • 02.09.2016 kl. 18:44

Jeg har hatt mine perioder med uren hud, så jeg vet hvor mye det kan gå utover selvtilliten. I hvert fall var det slik for meg da det var på sitt verste. Jeg sier ikke at kosthold kan løse alle hudproblemer, men det er ingen tvil om at hva du putter i huden påvirker hva du ser i speilet. Jeg tror på det å nære huden både innenfra og utenfra. Jeg tester for tiden en utrolig spennende økologisk hudpleieserie som jeg gleder meg til å fortelle dere mer om, la oss bare si at det lover bra!

Jeg merker selv at stress, lite søvn og feil mat kan både gi meg utbrudd og gjøre dem værre. Når jeg er flink til å spise sunt og gi kroppen nok hvile får jeg rett og slett en helt annen glød i huden. Da får jeg også mange spørsmål om hva jeg gjør for denne gløden, så i dag deler jeg mine tips!

Spis rikelig av grønnsaker, frukt og bær

Grønnsaker hylles uansett hvilken diett eller kostholdsmønster du sverger til! De er rike på vitaminer og mineraler, inneholder mettende fiber som gir mat til tarmbakteriene og gir oss komplekse plantekjemikalier som antioksidanter. Varier inntaket i alle regnbuens farger, spis både rått og varmebehandlet og til alle dagens måltider. Frukt og bær er naturens godteri, søtt og godt! Gå crazy i frukt- og grøntavdelingen, huden din vil takke deg!

Spis avokado

Avokado, med sin kremete konsistens er full av gunstig enumettede fettsyrer, B-vitaminer og vitamin E. Jeg anbefaler deg som ønsker finere hud og mindre utbrydd å spise en halv avokado om dagen! Lag guacemole, smashed avocado toast, rå sjokolademousse, grønn smoothie eller spis den med skje. Fettet og fiberen i avokado stabilisere blodsukkeret og metter lenge.

Drikk grønn te

Grønn te er rik på antioksidanter og polyfenoler som har vist å styrke huden! Matcha er en konsentrert form av grønn te der du får i deg hele blader og dermed langt større doser av antioksidanter. Lag en matchalatte eller bak mine matchacookies :D

Hydrer riktig

Drikk nok vann gjennom dagen og spis matvarer rike på vann som grønnsaker, frukt og bær. Du skal ikke drikke mest mulig, men slik at urinen din er lys gul. Vi ønsker å hydrere, ikke vann ut kroppens elektrolyttbalanse.

Vitamin E

Vitamin E fungerer som en antioksidant i kroppen, blant annet ved å beskytte de flerumettede fettsyrene våre. Dermed beskytter vitamin E mot aldring og skader forårsaket av solen. Du finner vitamin i mandler, solsikkefrø, olivenolje, avokado og grønne grønnsaker som spinat og grønnkål. Husk at vi trenger fett for å ta opp fettløselige vitaminer ;)

Vitamin C

Hvis du har fulgt meg en stund vet du hvor mye jeg elsker kollagen, proteinet vi har aller mest av i kroppen. Nå er det faktisk slik at vi trenger vitamin C for å stimulere kollagenproduksjonen i kroppen, så tar du ekstra kollagen er det viktig å også få i seg vitamin C. Dette vitaminet fungerer dessuten også som en antiksidant som beskytter mot frie radikaler!

Det er heldigvis lett å få i seg nok C-vitaminer ved å spise frukt og grønt. Kun to dl brokkoli, en kiwi, 1/2 paprika eller en appelsin er nok til å dekke dagsbehovet. Jeg anbefaler deg selvfølgelig å spise mye mer grønt enn dette, men da ser du hvor lett det er!

Sunn sjokolademousse

Vitamin A

Dette fettløselige vitaminet er viktig for syn, celleproduksjon og reproduksjon. Betakaroten er previtaminet til vitamin A og finnes i gulrøtter, gresskar, brokkoli, paprika, søtpotet og mango. Vitamin A finner du i eggeplomme, lever, melkeprodukter og fet fisk. Husk å spise grønnsaker med fett til for best mulig opptak!

Omega 3

Omega 3-fettsyrer demper inflammasjon, gir fukt til huden innenfra og styrker cellemembranene i kroppen. Vi finner omega 3 i plantematvarer som valnøtter, linfrø, chiafrø og hampfrø, men den mest potente kildene til de såkalte EPA og DHA fettsyrene finner du i fet fisk, fiskeleverolje og alger.

Spis kraft og fermentert mat

Kraft og fermentert mat er supermat for tarmen, som igjen har en stor påvirkning på huden! Kraft er rikt på aminosyrer som prolin, glysin og glutamin som demper inflammasjon og styrker tarmcellene. Det er også en kilde til lettopptakelige vitaminer. Hvis du ikke vil spise kjøtt, men vil ha i deg kollagen kan du kjøpe kollagen laget av fisk.

Fermentert mat som kefir, hjemmelaget surkål, kombucha, jun, fermentert ketsjup og kimchi bidrar med gunstige bakterier som booster fordøyelsen ved å bidra til bakteriemangfoldet i tarmen. Disse bakteriene er livsviktige for helsen vår, og jeg fikk selv utrolig mye finere hud av å ta vare på tarmen.


Sunne brownies med tre ingredienser

Reduser inntak a melk og melkeprodukter

Jeg er ikke imot melkeprodukter, jeg mener det er både sunt og godt. Når det er sagt har flere studier sett en sammenheng mellom inntak av melkepdukter og acne, og det er også min erfaring med kunder og meg selv. Du trenger ikke kutte melk for alltid, men prøv å gå tre uker uten og se om huden forbedres. Det er noen melkeprodukter som er "værre" enn andre også, som melk, is, brunost og for mye kesam, yoghurt og cottage cheese. Du trenger ikke kutte alt, spis smør, dryss litt fetaost over salaten og ta ost på tacoen, men ikke kutt ned ;)

Reduser inntak av raske karbohydrater og sukker

Raske karbohydrater kan fremme inflammasjon, øke nivået av androgener (mannlige kjønnshormoner) og akselererer aldring. Sukker binder seg til blant annet kollagen og reduserer elastisiteten i huden.

Kutt ut pasta, ris, kjeks, kaker, godteri og melkesjokolade. Fokuser heller på hele, ubearbeidede kilder til karbohydrat som grønnsaker, rotgrønnsaker, poteter, havregryn, frukt og bær.

Stress ned

Når huden min blir dårlig i perioder blir det lett et fokus. Jeg synes det er veldig vanskelig å ikke pelle på huden, som selvfølgelig er veldig dumt da det øker betennelsen og gjør tilstanden værre. Særlig da jeg lever av å snakke om sunn mat kan jeg føle at jeg må være perfekt. Det blir dumt og uoppnåelig, ingen er perfekte!

Prøv å fokusere på noe annet, det er tross alt ikke huden din folk liker deg for! Du er jo så mye mer enn bare det! Stressmestring gjennom yoga og avspenning er også viktig for meg, det er kanskje ikke så lett å se sammenheng her, men det er faktisk utrolig viktig <3Hva er ditt beste tips for fin hud? Jeg lærer gjerne fra deg <3

Helene Ragnhild

Velkommen! Jeg heter Helene Ragnhild og har en stor lidenskap for naturlig mat og sunn livsstil, og en bachelorgrad i ernæringsfysiologi. I denne bloggen vil du finne inspirasjon til å leve sunnere, lytte til din egen kropp og finne hverdagslykke. Jeg håper jeg kan inspirere nettopp deg<3 Etter flere år som prøver er jeg endelig gravid! Følg gjerne min reise mot å bli mamma februar 2018 <3 Kontakt: helene.ragnhild@gmail.com

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no