hits

Smoothie med smak av snickers

 • 14.09.2017 kl. 10:13

Adlinks

Formen er på vei oppover og da har jeg orket å eksperimentere litt på kjøkkenet. I dag stod jeg opp tidlig og tok meg god tid, før jeg gikk over hele leiligheten med støvsugeren. Det er fortsatt endel planker som står rundt her, men nå har jeg i hvert fall sentralisert dem til et rom. I går fikk vi også på plass et nytt møbel på rommet til lille, gleder meg til å vise dere <3

Jeg drakk en superdigg smoothie på the juicery her om dagen, som jeg bare måtte lage min egen versjon av hjemme. Her snakker vi sunnhet og smak i harmoni! Jeg vil faktisk si at jeg garanterer at denne smoothien vil ta knekken på dine cravings, og jeg har helt dilla på den om dagen :D

Den er forresten uten melk og gluten, og til og med vegansk!

Snickerssmoothie

1 frossen banan

En god ss peanøttsmør

En god klype havsalt eller himalayasalt

En ts råkakao

En neve spinat eller et par puter frossen (kan droppes, men gir ekstra næring) jeg bruker frossen og bruker endel, men smak deg frem

En halv til en scoop vaniljeprotein, avhengig av hvor søtt du liker det. Jeg bruker dette, og her finner du rabattkode og hvorfor ;)

2 dl melk, jeg bruker mandelmelk eller havremelk

I tillegg kan du, hvis du har lyst og har det tilgjengelig, tilsette en ss kollagen og en ss lecithin. Sistnevnte gir en enda mer kremet smoothie og masse gunstige fettstoffer. Dette er enda mer gunstig når du er gravid!

Blend alt i blenderen, hell i et lekkert glass og nyt <3

Skjønnhetssmoothie

 • 20.07.2017 kl. 09:31

Endelig frister smoothie igjen!! Vanligvis er det lite som frister mer i varmen enn en deilig, frisk smoothie. Jeg har vært en smoothiejente så lenge jeg kan huske, og oppskrifter er alltid poppis. Denne laget jeg på slump, men jeg har rekonstruert den slik at du kan prøve hjemme.

Processed with VSCO with a6 preset

2 dl kokosvann (eller vanlig vann, mandelmelk, cashewmelk)

2 dl skogsbær (jeg brukte solbær, nam!)

2-3 små biter banan

2 ss cottage cheese

5 kirsebær eller jordbær

 

Kan sløyfes:

En neve frisk eller frossen spinat (smakes ikke)

2 ss kollagen (les hvorfor jeg digger kollagen her)

Kjør alle ingrediensene i en blender og tilsett eventuelt mer vann. Jeg nyter helst denne på badehuset i bare trusen ;)

Processed with VSCO with a6 preset

Beautysmoothie og sprøyter

 • 27.04.2017 kl. 07:55

I dag er den første dagen jeg skal ta sprøyter igjen, så nå er vi i gang. Jeg har ventet og ventet på mensen, den ene gangen du faktisk vil at den skal komme ville den selvfølgelig vente ekstra lenge, hehe. Jeg vet ikke når det blir egguttak og innsett da vi ikke vet hvordan kroppen min reagerer på hormonene enda. Det kan ta mange dager fordi vi skal stimulere sakte for å prøve å unngå overstimulering. Jeg er uansett glad for å være i gang, og for å være ferdig med trisekvens som jeg har stått på de siste månedene. Den gir meg så utrolig mye vann i kroppen før mensen og det er så slitsomt.

Nå gjelder det å gi kroppen mest mulig ro og næring, samt prøve å konsentrere oss om andre ting. Det er nok å gjøre om dagen og det kjenner jeg at hjelper <3

Denne smoothien slang jeg sammen før jeg dro på jobb her om dagen, og den ble bare så god!! Jeg måtte sjappe meg og skrive ned hva jeg hadde slengt oppi med en gang. Det kan se ut som mange ingredienser, men det er mange du kan droppe eller bytte. Jeg har alltid frosne grønnsaker og bær i fryseren så jeg kan lage smoothier i en fei. Sjekk mitt siste tips til mer grønt i smoothien her.

Dette er fast food hjemme hos oss kan du si :)

Beautysmoothie

2 dl cashewmelk (eller annen melk)

1 dl kokosvann (kan byttes med annen melk eller vann)

2 puter frossen spinat

4 biter frossen blomkål og brokkoli

en dl frosne blåbær

6 frosne jordbær

noen biter frossen banan (kan sløyfes)

En scoop vaniljeprotein fra synergy (kan byttes mot 1/2 banan)

2 ss linfrø

Supermat hvis du vil:

en ts purely greens

1 ts lecithin

Jeg toppet min med litt musli og bipollen :)

Denne smoothien har blitt med meg på farten i det siste, helt fantastisk god og holder meg mett lenge <3

Nå skal jeg ned på "kontoret" en tur også skal jeg tilbake på frøyaklinikken for akupunktur og for å planlegge alt rundt prøverørsbehandlingen :)

Genialt smoothie tips

 • 26.04.2017 kl. 07:07

I dag skal jeg avgårde på garderobemannen for å kjøpe skapene til den nye leiligheten, tenk kun 4 dager til vi overtar den!! Fy søren det er dyrt med alt av møbler, oppussing osv altså. Her går det unnå merker jeg, og jeg som egentlig er veldig sparsom får litt hette. Men fint skal det bli, det er sikkert!

Senere skal jeg holde foredrag for Apotek 1 i regi av Johnson&Johnson. Det er så gøy at flere og flere vil lære om tarmhelse og hvor viktig dette er for god helse. Det varmer et ernæringshjerte <3

Noen ganger er virkelig det enkleste det beste - og det har det vært i det siste. Både Jon Anders og jeg er så måtlei og vi har syndet litt med middagene. For meg har det gått mye i smoothie da jeg rett og slett ikke har lyst på så mye annet. Kroppen min er litt rar om dagen rett og slett, kanskje ikke så rart. Jeg synes uansett det er viktig å lytte til kroppen og gi den så mye pleie som mulig, selv når jeg føler at den jobber mot meg.

For å få i meg mer grønt tenkte jeg å teste ut noe nytt. Jeg prøver å bli flinkere til å bruke frosne grønnsaker. De er billige, jeg kaster mindre mat og de er enkle å få tak i. En annen fordel er at frosne grønnsaker som regel er dampet eller forvellet, noe som kan gjøre dem lettere å fordøye selv når du bruker dem rett fra fryseren.

I den anledning har jeg puttet ca 4 buketter blomkål og brokkoli i smoothien min, med stolt hell! Det gir faktisk ingen smak, samtidig som det gir en bedre konsistens. Absolutt noe å teste for deg som vil ha inn mer grønt i kostholdet (hvem vil vel ikke det), eller kanskje du vil snike litt mer grønnsaker i barnas mat?

Denne posen kjøpte jeg på rema!

Ha en deilig dag kjære du <3

Næringsrik softis

 • 05.03.2017 kl. 21:08

Adlinks

Selv om jeg stadig snakker om ulempene med sukker og hvordan jeg anbefaler deg å unngå det er jeg faktisk veldig glad i søte smaker selv. Det er ikke slik at et liv uten sukker er et liv uten sødme, ikke når det finnes så mange gode alternativer du trygt kan bruke. Jeg har laget en komplett søtningsguide til deg der du lærer hvilke søtstoffer du kan spise og hvilke jeg anbefaler deg å unngå. Den store søtningsguiden kan du laste ned ved å klikke her eller på bilde under.

Click here to subscribe

En av mine søte diller er is laget i blenderen med bær, søtning eller proteinpulver og eggeplommer. Du kan egentlig tilsette nesten akkurat hva du vil, og få gode resulteter nesten hver gang! Dette er min favoritt for tiden:

Helenes næringsrike softis

2 eggeplommer (helst økologiske)

3 dl frosne bær (jeg bruker en blanding av bringebær, solbær, jordbær og kirsebær avhengig av hva jeg har i fryseren)

1 ts lecithin (kan sløyfes)

1 scoop synergy vaniljeprotein (se rabatt lenger ned) eller dette proteinpulveret*

2 ss - 1 dl kokosmelk, usøtet mandelmelk eller annen melk

Få 10% på alle kjøp på arnika.no! Lag den en profil, gå til min side og registrer deg med koden 107347. Da får du 10% rabatt på alle fremtidige kjøp!

Kjør alle ingrediensene i en blender, en bolle med stavmikser eller i en foodprosessor.

Hvis maskinen du bruker ikke er så sterk kan det hende du må stoppe og røre litt og eventuelt ha i mer væske.

*Har du ikke vaniljeprotein kan du tilsette søtning som sukrin, stevia eller fibersirup. Les gjerne i søtningsguiden hvilke søtningsstoffer jeg anbefaler.

Jeg topper isen min med musli, salte nøtter som her, gojibær, kakaonibs eller noe annet godt! Her er det kun du som bestemmer ;)

Nyt <3

 

Proteinpulver av kraft

 • 16.02.2017 kl. 20:09

Med en gang Signy la ut dette proteinpulveret på kostholdsdamene måtte jeg ha det! Altså, proteinpulver basert på kraft!!?

I går kom det i posten og jeg laget min første smoothie med det i dag, nam! Grunnen til at dette proteinpulveret er helt spesielt er at det er laget basert på aminosyresammensetningen i kraft. Det inneholder derfor både kollagen, glutamin, kondroitin, glukosaminoglukaner og hyaleronsyre. Disse stoffene er betennelsesdempende og styrkende på mange strukturer i kroppen som hud, hår, negler, ledd og tarmcellene.

Det er uten gluten, laktose, melkeprotein, fargestoffer, nøtter, soya, kjøtt, sukker og egg. Det egner seg veldig godt til deg som har en sensitiv mage som ikke tåler "noe". Dette proteinpulveret er faktisk bra for tarmen!

Jeg elsker jo proteinpulveret fra synergy, men når det gjelder protein er det faktisk viktig å variere inntaket. Siden jeg ikke reagerer så bra på melkeproteiner om dagen er jeg så glad jeg fant dette. Nå blir det enda flere smoothier fremover!

Vi trenger absolutt ikke proteinpulver, ikke la noen fortelle deg noe annet ;) Grunnen til at jeg bruker proteinpulver er fordi jeg synes det er utrolig enkelt. Jeg slenger det i en smoothie og plutselig har jeg et helt måltid jeg kan ta med i vesken. Vaniljeprotein får dessuten den veldig grønne smoothien min til å smake søtt, noe jeg elsker. Min daglige smoothie hjelper meg å holde blodsukkeret mitt stabilt og ikke minst sukkersuget mitt i sjakk. Siden jul har jeg ikke hatt noe søtsug faktisk, for en lettelse!

Proteinpulveret blander seg veldig lett ut i smoothien og gir en kremet og god vaniljesmak. Det er ikke like søtt som synergy sitt proteinpulver, så det passer perfekt for deg som synes det er for søtt. Selv elsker jeg den søte smaken da det betyr at jeg kan ha mer grønt og mindre frukt i smoothien.

En annen ting med dette proteinpulveret er at det var ekstremt mettende, jeg klarte faktisk ikke å spise opp smoothien jeg laget i dag!

Fikk du lyst til å teste?? Du kan kjøpe kraftprotein her :)

Mine beste smoothietips

 • 13.02.2017 kl. 19:59

AdlinksGod mandag fineste! Jeg er tilbake <3

For en helg det har vært! Her snakker vi kjærlighet, klemmer, taler, tårer, latter og masse glede, en nydelig brud og et eventyrbryllup. Det har gått i et og jeg fikk nesten ikke tid til å ta bilder og i hvert fall ikke til å titte innom her. Å være forlover er ikke noe en gjør hvert år, så dette skulle jeg nyte offline mest mulig.

Her er jeg sammen med verdens vakreste <3

Da vi kjørte inn til Oslo i går ble vi møtt med det nydeligste været, strålende sol! Jeg er i skikkelig vårstemning og da er det alltid en ting som skjer. Når gradstokken kryper oppover får jeg lyst på smoothie. Her snakker vi fristende farger og lekre smoothiebowls i lange baner. Smoothie kan være veldig sunt, men det er også mulig å tilsette feil ting og ende opp med sukkerbomber. En smoothie bestående av frukt og juice er ingen slager, den får blodsukkeret til å stige til himmels og gir deg lite næringsstoffer.

Slik bygger jeg opp min supersmoothie:Riktig base

Basen i min smoothie er alltid grønnsaker og bær. Noen ganger bruker jeg 1/3 banan for å få banansmak, men jeg liker faktisk best å bruke bær. De inneholder minst sukker og mest næring. Av grønnsaker er det de som smaker minst som er favorittene; spinat (gjerne frossen), grønnkål, squash, agurk og spirer liker jeg. Du kan også bruke blomkål og gulrot for eksempel.

Riktig væske

Jeg bruker som regel 50/50 med usøtet mandelmelk og vann. Du trenger ikke bruke masse melk i smoothie for å få den gode, runde smaken. Du kan også bruke en dl kokosmelk eller tilsette avokado for en mer kremet konsistens.

Fett

For at en smoothie skal mette er det viktig å tilsette fett. Fett er fantastisk for fordøyelsen, huden, hormoner og for jevnt blodsukker. I smoothie bruker jeg enten en halv avokado, nøttesmør, omega cure, nøtter, frø, MCT-olje eller en kombinasjon av disse. Du kan også bruke kokosolje, kokosmelk eller linfrøolje.

Proteiner

Den enkleste måten å øke proteinmengden i en smoothie er med proteinpulver. Selv sverger jeg til proteinpulveret fra synergy da det ikke inneholder melkeprotein. Jeg unngår ikke all melk, men jeg begrenser inntaket og da synes jeg dette er perfekt. Dessuten blir jeg aldri oppblåst av synergy slik jeg lett blir av andre proteinpulveret. For å få 10% på synergy protein kan du lage en profil hos arnika.no, gå inn på min side og registrere deg med koden 107347. Da får du 10% på alle fremtidige kjøp.

Bruker du myseprotein anbefaler jeg dette fra myrevolution. Det er veldig godt og har en høy kvalitet.

Ved å tilsette en rå eggeplomme øker du innholdet av både protein og fett. Ikke minst inneholder eggeplommen masse næringsstoffer kroppen trenger! Unngå å bruke rå hvite, den inneholder et stoff som heter avidin som binder b-vitaminet biotin. Eggehvitene jeg får til overs putter jeg i eggerøren.

Supermat

Jeg har brukt supermat i mange år og er fortsatt like dilla. I smoothie har jeg alltid lecithin, et fettstoff som er svært gunstig for hjernen, nervesystemet og cellemembranene våre. Jeg tilsetter også alltid greens for å øke grønnsaksinntaket mitt, grønt er skjønt!!Hva er din favorittsmoothie??

Grønn og skjønn

 • 10.02.2017 kl. 11:20

Adlinks

I dag reiser Jonna og jeg til Kleivstua for å gifte bort en av mine beste venninner. Nå tror jeg alt er i boks og jeg kjenner at det kiler skikkelig i magen!! Kjolen jeg har kjøpt er fra whitestory og er bare helt nydelig. Den er morsom fordi den kan knytes på masse forskjellige vis og dermed kan den brukes flere ganger. Jeg gleder meg til å vise dere. Helgen skal jeg nyte til det fulle, dette er en "once in a lifetime" <3

I det siste har jeg fått så dilla på den grønne smoothien min igjen. Den er så sykt kremet og god, kan nesten ikke tro at den er så sunn som den er! Jeg må ha minst en smoothie om dagen, craver skikkelig på det! Jeg passer på å tilsette masse næring som rå eggeplomme for at det skal næringsrikt, i tillegg til supermaten jeg sverger til ;)

Helenes grønne smoothie

1/3 frossen banan

to håndfuller grønne blader (jeg bruker spinat, grønnkål eller en blanding av disse) eller 4 puter frossen spinat

1/2 avokado

3 isbiter

2 dl mandelmelk (eller annen melk)

En scoop vaniljeproteinpulver (på tilbud!!)

Et (eller ti som jeg liker) dryss kanel

En ts lecithin eller en rå eggeplomme

En ts greens

Denne er ekstra god om den toppes med bipollen, nam nam <3

Ha en nydelig helg <3

Friday smoothie, I love you <3

 • 03.02.2017 kl. 10:32

Adlinks

Etter en lang uke med masse spennende jobb er jeg så klar for en skikkelig frikveld! Da mener jeg at jeg skal legge bort telefon, mail, blogg og kun fokusere på kjæreste og mine to små. Jeg prøver å jobbe med meg selv og bli flinkere til å være til stede. Jeg elsker jobben min, det å bestemme over min egen tid og være min egen sjef. For at jeg skal kunne gjøre denne jobben best mulig er det så viktig å også være helt "av" innimellom. Om du kjenner at du også hele tiden trekkes til mobilen skjønner du sikker hva jeg mener?

I helgen skal jeg trene, slappe av, gjøre siste forberedelser til bryllup neste helg og i navnfest til fineste Noah <3 Før den tid skal splitter ny kursportal opp til alle mine deltakere, innlegg skal skrives, mailer skal svares på og mat skal lages :)

Frokosten min i dag var min klassiske smoothie. Jeg har jo ikke delt så mange smoothier i det siste, så jeg tenkte at det passet seg i dag. En ting jeg elsker med smoothie er at det går utrolig fort å lage, det er lite oppvask og det er lett å ta med seg.


♥ Jeg bruker frosne bær og frossen spinat som base. For å lage den ekstra digg er nå kirsebær og solbær favorittene, men jordbær, blåbær og bringebær brukes flittig det også.

♥ Så tilsetter jeg et par dl mandel- eller cashewmelk. Om jeg trenger mer væske bruker jeg vann.

♥ Jeg tilsetter alltid kanel fordi jeg elsker det! Kanel er dessuten supert for både huden, blodsukkeret og gir en søt smak. Husk å bruke ceylonkanel da vanlig butikkanel inneholder kumarin som er levertoksisk.

♥ Som søtning og proteinpulver bruker jeg proteinpulver fra synergy. Dette er et proteinpulver som er lett fordøyelig, vegansk, melkefritt, glutenfritt og søtet med stevia. Det er veldig søtt, men for meg er det perfekt fordi jeg ikke bruker så mye frukt i smoothien min. Du kan også blande pulveret 50/50 med naturell smak, eller bruke mindre. Jeg kjøper synergy på arnika.no. Hvis du lager deg en konto, går inn på min side og registrerer koden 107347 får du 10% på alle kjøp hos dem!

♥ Som fettkilde har jeg MCT-olje, kokosolje, peanøttsmør, chiafrø, rå eggeplomme (favoritt) eller andre nøtter (gjerne bløtlagt). Altså ikke alt på en gang, men kanskje en eller to kilder til fett.

♥ Tilslutt tilsetter jeg ekstra næring fra den kjære supermaten min. Favoritten er greens som jeg kjøper her og lecithin som jeg kjøper her.

Lag deg en nydelig fredag og helg vakre <3

Smoothie favoritt - peanutbutter & jelly

 • 06.11.2016 kl. 09:22

Adlinks

Jeg lovet jo å dele denne smoothien med dere i løpet av helgen, så her kommer den! Dette har vært en favoritt i flere år, den er så god! Oppskriften krever vaniljeprotein, men har du ikke dette kan du bytte det mot et par dl vaniljekesam ;)

helene ragnhild smoothie

Helenes peanutbutter & jelly smoothie

2 dl frosne blåbær

5 frosne jordbær

1 scoop vaniljeprotein*

2-3 puter frossen spinat eller en håndfull fersk (kan droppes)

2 dl melk (jeg bruker usøtet mandel)

2 ss peanøttsmør

Supermat

Hvis du ønsker kan du tilsette supermat. Jeg elsker ta greens og lecithin og putter det alltid i min smoothies, men det er selvfølgelig helt valgfritt

* Jeg bruker proteinpulver fra synergy. Det er det eneste pulveret jeg bruker da det har svært høy kvalitet og god sammensetning. Det gjør meg heller ikke oppblåst slik andre protienpulvere kan gjøre. Hvis du registrerer deg på arnika.no med koden 107347 får du 10% på alt.

Nå skal vi pakke sekken og ta med hundene på skogstur. Jeg må si at jeg elsker å våkne opp tidlig på en søndag og ikke være klein. Jeg har dratt ut mindre og mindre de siste årene, og savner det sjeldent. Hvis jeg vil ut har jeg ikke noe dårlig samvittighet for det altså, jeg liker bare mye bedre å spise middag og drikke litt vin sammen enn å dra på byen. Det har jo litt med alder å gjøre, men jeg har mange venninner som fortsatt elsker å dra ut hver helg.

Ha en nydelig dag alle sammen, og takk for alle gode tanker til oss og egget, hihi <3

Mettende smoothie, bivirkninger og takknemlighet

 • 01.11.2016 kl. 10:58

God morgen vakre <3

Så gøy at så mange har lyst til å lære mer om fermentering! Jeg var jo som jeg skrev helt nube på dette selv, men nå føler jeg at jeg har lært så mye. I går satte jeg en runde med fermenterte grønnsaker og jeg gleder meg til resultatet. I løpet av uken skal jeg gi dere tips til hvor dere kan kjøpe ekte fermentert mat, da jeg vet at mange av dere ønsker å smake og prøve før dere setter i gang selv. Det er helt greit! Selv om det er mye dyrere, er det jo helt greit å kjøpe om en ikke har tid eller lyst. Ingen skal ha dårlig samvittighet for det synes jeg, helst skal vi bare droppe den dårlige samvittigheten helt! Enig?

Jeg våknet hos mamma og pappa i dag med den deiligste utsikten, en helt stille Oslofjord. Den stillheten som finnes her er bare ubeskrivelig deilig! Det ble sent i går da jeg hentet mamma på Oslo S, så vi sov litt lenger i dag (helt til 8, hehe).

Nå har vi spist frokost og jeg er klar for å rigge meg til foran macen med tente lys og dandyblend i koppen. Jeg er på dag 6 i syklusen og har fire dager med sprøyter igjen. Jeg kjenner litt bivirkninger, men det er absolutt ikke ille. Jeg merker veldig at jeg har vært flink med kostholdet mitt i det siste. Jeg spiser riktig, nok (!) og tar tilskuddene mine. Hadde jeg ikke gjort dette, vet jeg ikke hvordan kroppen min hadde hatt det altså. Jeg føler meg veldig takknemlig for all hjelpen jeg har fått, og jeg er stolt av meg selv som turte å ta imot hjelp. Det har nemlig vært vanskelig for meg å slakke tøylene og la andre slippe til. Både Børge og Anette på Frøyaklinikken har vært gull for meg i denne perioden <3

Jeg synes det var på tide å vise frem en smoothie igjen, for jeg spiser fortsatt disse altså! Smoothie er genial fastfood, du kan lure inn masse næring, det lages i en fei og det er lett å ta med seg.

Denne inneholder bær, frossen spinat, kokosmelk, litt vann, vaniljeprotein, en rå eggeplomme, lecithin, greens og peanøttsmør (se lenger ned).Jeg måtte ta noen bilder av den fine kosekroken min. Denne ble bygd da vi pusset opp kjøkkenet da vinduet var så lavt. Jeg elsker den lille kroken, den gjør kjøkkenet så lunt og godt. Når jeg har venninner på middag sitter de ofte der mens jeg lager mat <3

Jeg elsker peanøttsmør og noen ganger kjøper jeg dette pulveret fra iherb til å ha i smoothie. Det gir veldig god peanøttsmak i tillegg til å gi mer protein enn når du bruker peanøttsmør. Dette er absolutt ikke noe must i kostholdet, men jeg liker å teste alternative ting i matveien noen ganger. Jeg bruker dette sammen med kokosmelk for å få inn godt fett, så fett blir det uansett :D

Nå må jeg sette i gang med jobbingen, jeg har masse ting hengende over meg som jeg skal få unna. I løpet av dagen skal jeg også komme meg en tur på trening, det gjør så godt og gir meg masse energi!

Ha en nydelig tirsdag så lenge <3
 

 

Pumpkin spice smoothie

 • 27.10.2016 kl. 19:46

I dag har jeg hatt kjempe koselig besøk av en venninne og hennes søte bebis <3 Vi skravlet, drakk te og koste oss med deilig smuldrepai med bær. Jeg har bare møtt Therese et par ganger, men vi har så mye til felles og kan bare prate om alt!

Etter besøket stakk jeg opp på Ullevål og hilste på bittelille baby V. Så koselig å kose på lille, ta masse bilder og hilse på fine venner. Får faktisk et håp om at det kan være oss snart!

Pumpkin spice smoothie

Som oppvokst i USA er gresskar en selvfølge for meg på høsten. I USA har de "pumpkin everything" og særlig starbucks sin pumkin latte er poppis. Den inneholder selvfølgelig hauger med sukker, langtidsholdbar melk og masse tilsetningsstoffer, og for meg smaker disse drikkene alt for søtt. Det er en kjemisk søtsmak som jeg ikke liker, og som ikke gjør godt i kroppen.

Heldigvis kan du enkelt lage deilige, sunne drikker med gresskar hjemme! Jeg laget denne smoothien i går og den gikk redd ned, så god og mettende! Gresskarkjøtt kjøpte jeg på en internasjonal butikk, men finner du ikke dette kan du bruke kokt og skrelt søtpotet ;)

Gresskar er rikt på betakaroten, vitamin C, fiber og kalium. Den inneholder lite kalorier og smaker kjempe godt!

Du trenger:

1 frossen banan

1,5 dl gresskarkjøtt

1 scoop vaniljepulver eller 1 ss søtning (honning eller fibersirup f eks)

1/4 ts kanel

1/8 ts nellik

Et dryss ingefær

2 dl melk (vanlig, mandel, lett kokos eller havremelk)

3-4 isbiter

Kjør alle ingrediensene i en blender og topp smoothien med kanel og hakkede valnøtter.Nå skal jeg se på matkontrollen, de skal nemlig undersøke både konvensjonell og økokylling. Jeg gruer meg litt til å se da jeg liker å spise kylling, men samtidig ønsker jeg å bli enda mer bevisst på hva jeg kjøper. Jeg er flink på endel, men kan alltid bli bedre!

Ha en fin kveld søtinger <3

 

Min smoothiefail!

 • 04.10.2016 kl. 11:36

I går tok jeg over snappen til kostholdsdamene og snappet masse! Det er ganske gøy å utfordre komfortsonen litt, og dele av seg selv!

Jeg lager jo smoothie hver dag og har delt utallige bilder av de, om jeg skal si det selv, vakre kreasjonene mine. Lilla, rosa, grønn, alle fargene gjør meg så glad.

I går derimot, når jeg legger ut min frokost for å inspirere flere tusen mennesker, får jeg de værste fargene! Ikke bare en gang, men to ganger!! Er det mulig??

bare se selv...video:img2465
video:img2464
video:img2462

video:img2463
Jeg måtte vise dem til Jonna og han laget de værste parodiene av meg. Jeg lo så hardt, det skulle jeg gjerne delt med dere!!

Jeg savnet den fine gjengen in på snap i går da, dere er jo så herlige!! Borte bra, men hjemme best! Bli med i tullegjengen ved å følge meg på heleneragnhild på snap💗 

Cookie dough smoothie

 • 28.09.2016 kl. 20:23

Når formen er på bånn er det lite som frister i matveien, særlig ikke sunn mat. Slik er det i hvert fall for meg. I dag har jeg ikke lyst på noe, ikke engang suppe da jeg føler meg glovarm. Det som fristet mest var vel is, men siden jeg ikke har lyst på mer magevondt, og sukker faktisk er det siste kroppen trenger når den er syk, laget jeg i stedet en søt smoothie.

Cookie dough is fra ben and jerry var min favoritt da jeg var liten og bodde i USA. Jeg har sett at denne har blitt veldig poppis også her i Norge, så liker du denne isen må du teste denne smoothien. Den passer like bra etter trening som for en sykling som meg!

Kanskje det er barndomsminner som fikk meg til å lage akkurat denne smoothien?

Cookie dough smoothie

En frossen banan

To isbiter

1/2 dl havregryn

En scoop vaniljeprotein (jeg bruker synergy)

En klype salt

2-3 dl melk (jeg bruker usøtet mandelmelk)

1 ss chiafrø eller linfrø (kan sløyfes)

Sjokoladebiter eller hakket sjokolade som topping

Har du ikke proteinpulver kan du bruke en annen søtning, for eksempel fibersirup, stevia, honning eller lønnesirup. I tillegg ville jeg tilsatt vaniljepulver hvis du har det :)

Vil du ikke bruke havregryn kan du eventuelt bruke mandelmel, da ville jeg brukt en ss og sett hvordan konsistensen blir.

Jeg brukte bløtlagt havre som jeg hadde liggende da jeg skulle ha det i en rundstykkedeig.

Blend alle ingrediensene og nyt <3

I kveld skal jeg kose meg på ingefær live! Det går jeg ikke glipp av, feber eller ei!! Jeg håper å se deg der <3

Et lite stykke Norge

 • 24.09.2016 kl. 10:00

God morgen vakre <3

Denne lekre smoothien laget jeg for et par dager siden, er den ikke fin? Smoothien er ikke så revolusjonerende altså, den ligner på mange jeg har postet før. Den består av frosne bær, spinat, vaniljeprotein og lett kokosmelk. Jeg har ikke tatt med så mye stæsj til Øya, og da blir det enkelt. Smaken er vel så god altså!

Dette glasset fikk jeg av mormoren til Jon Anders for noen dager siden. Det tilhørte oldemoren hans, Mimmi, som han hadde et veldig spesielt forhold til. Jeg har flere norgesglass fra før, men det er likevel noe helt spesielt ved dette. Jeg lurer på hva som har vært oppi det før? Hjemmelaget syltetøy, eplemos og kanskje til og med likør?

At jeg skal ta godt vare på det er helt sikkert, et lite stykke Norge, og et lite stykke Mimmi <3

Nå skal jeg på Elixia på danseaerobic, jeg må bare drikke en kopp kaffe til først. Senere skal jeg se kjæresten spille fotball før vi får bsøk av noen gode venner i kveld. Perfekt lørdag i mine øyne.

Lag deg en fin dag, klem fra meg :)
 

Smoothie med mynte og banan - ingen helsekost

 • 22.09.2016 kl. 10:35

God morgen <3

I dag våknet jeg opp i et stort hus ved vannet, for en luksus! Jeg er hus- og hundepasser fremover, og koser meg i nye omgivelser. Det vil si, de er ikke så nye egentlig, for det er snakk om mitt barndomshjem. Jeg har pakket med meg råvarer, kamera, Perle og ullgenser og gleder meg til å lage masse inspirerende innlegg til dere.

Tusen takk for så mange tilbakemeldinger på innlegget mitt i går. Jeg blir så glad for å ha så mange fine lesere, det sykeste er at jeg virkelig føler at dere skjønner meg. Ernæring er så enkelt, men så vanskelig. En ting jeg vet er at det hjelper å snakke om det! Så igjen, tusen takk <3

I dag deler jeg en superenkel smoothie som jeg laget i går. Alle ingrediensene finner du på matbutikken :DSmoothie med mynte og banan

1 frossen banan

1/2 avokado

En stor håndfull fersk mynte (jeg kjøper marokkansk på internasjonal nettbutikk, men alt går)

2-3 dl melk (jeg bruker usøtet mandel)

2 isbiter

En håndfull fersk spinat eller 2 puter frossen spinatJeg toppet med granola med smak av salt karamell <3

Grønn smoothie som smaker godteri

 • 20.09.2016 kl. 09:35

Adlinks

I går kjente både Jon Anders og jeg murring i halsen og vonde muskler, så nå gjelder det å pøse på med kjerringråd. Jeg hater virkelig når folk sier at de ikke har tid til å bli syke, det er det jo ingen som har? Jon Anders nekter jo både det ene og det andre, så vi får se hvem som blir friske først? hehe <3

I går spiste jeg denne nydelige smoothiebowlen som sen lunsj, jeg fyser virkelig på smoothie om dagen. Jeg pimper den med litt supermat og eggeplomme så blir den mer næringsrik og kan sammenlignes med et ordentlig måltid. Den samme smoothien ble frokost i dag, og hvis du har lyst kan du se meg lage den på snapchat (heleneragnhild).

I går spurte jeg om jeg ikke kunne få se bilder av deres hunder, og jeg fikk sikkert over 100 snaps av deres firbeinte! Jeg var jo i hundehimmelen, herregud så koselig. Fikk også noen snaps fra venninner som synes jeg var gal og lurte på om det hadde klikka for meg, haha. Kokos hopper opp i vinduskarmen støtt og stadig her hjemme og jeg rakk såvidt å stoppe ham før han gikk løs på lunsjen min. Bra han er så søt, lille ramp <3Næringsrik smoothiebowl

2 dl frossen spinat

1 dl jordbær

1 dl bringebær

1 scoop vaniljeprotein (registrerer du deg med kode 107347 får du 10% rabatt)

En dl lett kokosmelk

For å gjøre smoothien ekstra nøringsrik tilsetter jeg: (kan sløyfes)

En rå eggeplomme (smakes ikke)

En matskje omega cure (verdens beste omega3-olje med vaniljesmak, det er denne og vaniljeprotein som gir godissmak)

noen dryss kanel

1 ts greens

1 ts lecithin


Nå skal jeg ferdigspikre foredraget jeg skal holde på fredag og rydde her hjemme. Har dere forresten lyst at jeg skal kjøre en ny runde med facebook live? Det var jo veldig gøy sist, og jeg tenkte vi kunne hatt spørsmålsrunde? Si ifra hva dere tenker!

Ha en nydelig dag så lenge <3

DIY smoothiebowl

 • 11.09.2016 kl. 20:38

Adlinks

I dag har jeg klargjort leiligheten til storfint besøk i morgen, drukket alt for mye te, sett film og tatt bilder. Jeg koser meg sånn med det nye kameraet mitt, det blir plutselig så gøy å ta bilder!

Dere får gi meg litt tid da, jeg kan egentlig ingenting om photo og lærer mens jeg går <3De siste månedene har jeg sikkert spist en smoothie bowl om dagen, om ikke flere. Det er så enkelt, så godt og veldig sunt. Nå begynner gradstokken å krype nedover, og noen morgener må jeg sette på stråleovnen når jeg spiser smoothie. Men smoothie skal jeg ha, hehe, ikke døm meg ;)

For en perfekt smoothie bowl trenger du en kraftig blender. Selv har jeg en vitamix, men siden den er fryktelig dyr har jeg også testet andre blendere jeg kan anbefale. Jeg liker godt rawfuel fra wilfra og nutribullet. Tre gode blendere i ulike prisklasser.

Jeg bruker alltid frosne bær og spinat som base. De fleste smoothiebowls bruker banan, men siden jeg ønsker å holde blodsukkeret mest mulig stabilt liker jeg best det førstnevnte. Jeg bruker frossen spinat og bær kjøpt på for eksempel rema, 2-3 dl av hver.Så tilsetter jeg litt kokosmelk eller mandelmelk som væske. Hvor mye avhenger av hvor sterk maskinen din er og hvor tykk konsistens du ønsker. Jeg bruker ca en halv dl.

Noen dryss kanel havner alltid oppi. Det gir god smak og bidrar til stabilt blodsukker.

En rå eggeplomme tilsetter jeg for ekstra næring. Bruker du rått egg ofte bør du unngå å spise hviten, da den kan hemme opptak av b-vitamin fra resten av maten du spiser. Ta vare på hviten og bruk den i knekkebrød!

For søt og god smak, metthet og proteiner tilsetter jeg en scoop proteinpulver i vaniljesmak. Jeg bruker proteinet fra synergy da det er den beste kvaliteten jeg har funnet. Jeg har blitt kjent med skaperen av proteinet og stoler veldig på ham. Vaniljepulveret er ganske søtt, så du få en søt og god smoothie, selv uten banen eller annen søtning. Har du ikke protein kan du bruke en halv til en banan i stedet. Hvis du registrerer deg med koden 107347 får du 10% på alt du handler på arnika.no.

Til slutt booster jeg smoothien min med purely greens max og lecithin. Dette er to av mine favoritter innen supermat og jeg bruker dem stort sett hver dag.

Jeg topper min smoothiebowl med bipollen, bær, frukt, nøttesmør, hakkede nøtter eller musli, nam!

Så er det bare å nyte <3

Hva er din favoritt?

5 grunner til å drikke smoothie

 • 31.08.2016 kl. 08:10

Det finnes vel ikke noe bedre enn å starte dagen med en fargefest av en smoothie? Dette er en av mine favoritter i hverdagen, og det er det mange grunner til!Smoothie er lett å fordøye

Når du kjører frukt og grønt i en blender kuttes maten i små, små biter og cellevegger knuses. Blenderen gjør endel av jobben tarmen din ellers måtte ha gjort. Husk å drikke sakte og la fordøyelsen gjøre resten av jobben.

Smoothie går raskt

Vi har jo alle travle dager der sunn mat må gå fort? Å hive ingredienser i blenderen går veldig raskt når du har fått teken på det. For meg som ikke har oppvaskmaskin elsker jeg at det kun er blenderen jeg må vaske om morgenen. Jeg skyller den godt og vasker den en gang om dagen ;)

Smoothie er næringsrikt

Bær, spinat, kokosmelk, frukt eller andre grønnsaker gir grunnlag for en næringsrik smoothie. Husk å tilsette fett og protein ved å ha i avokado, nøttesmør, frø, olje, et rått egg (smakes ikke) eller et høykvalitets proteinpulver. Jeg øker også næringsverdien ved å tilsette supermat som greens og lecithin!Smoothie er barnevennlig

Når jeg får barn vet jeg at vi kommer til å drikke smoothie sammen! Tenk så koselig å lage en stor smoothie til hele familien? Et triks er å lage en næringsrik smoothie etter barnehage eller skole, når barna er sultne og du ikke har lyst til å stå over grytene. Når alle har fått litt smoothie, kan dere heller nyte middagen litt senere i ro <3

Smoothie smaker fantastisk

Det er en grunn til at jeg alltid vender tilbake til smoothie, og må ha en i hvert fall en gang om dagen. Det er jo så godt!! En av mine favoritter finner du her, den smaker bare nydelig og krever kun enkle ingredienser ;) Bruker du mindre væske får du en herlig smoothiebowl som du kan toppe med deilig topping!Hva er din favorittsmoothie?

Helene Ragnhild

Velkommen! Jeg heter Helene Ragnhild og har en stor lidenskap for naturlig mat og sunn livsstil, og en bachelorgrad i ernæringsfysiologi. I denne bloggen vil du finne inspirasjon til å leve sunnere, lytte til din egen kropp og finne hverdagslykke. Jeg håper jeg kan inspirere nettopp deg<3 Etter flere år som prøver er jeg endelig gravid! Følg gjerne min reise mot å bli mamma februar 2018 <3 Kontakt: helene.ragnhild@gmail.com

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no