hits

Kremet hummus - nringsrikt og supergodt

  • 22.06.2018 kl. 08:09

Imponer venninnene dine med denne lekre snacksen!

Hei og gos fredag solstrle, er du like klar for helg som meg?

De siste ukene har jeg hatt totalt dilla p hummus, en pur av blant annet kikerter, hvitlk og sesamfr. Jeg har faktisk aldri laget dette hjemme fr, jeg har liksom tenkt at det var s vanskelig. Det viste seg vre ekstremt enkelt og s utrolig godt!

Hummus er supersunt fordi:

  • Kikerter er fulle av fiber som tarmbakteriene dine elsker
  • Sesamfr er rike p kalsium som er ekstra viktig dersom du ikke drikker melk
  • Hvitlk er antibakterielt og styrker immunforsvaret
  • Sitroner er fulle av c-vitamin
  • Olivenolje er rikt p enumettet fett og er gunstig for hjertehelse

Dette er alts skikkelig supermat der du fr alle ingrediensene p matbutikken. Beklager litt rare ml, snn er det nr du smaker til, hehe!

Helenes hummus

2 bokser kikerter (jeg bruker kologiske fra kartong)

Saften fra 2 sitroner

1 dl tahini (sesampur som jeg kjper p meny)

1/2 dl olivenolje

1-2 fedd hvitlk (jeg brukte en halv kinesisk hvitlk)

Mellom 1/2 og 1 dl aqua faba (se lenger ned)

1 ts spisskummen

En klype eller to med salt

Slik gjr du:

Sil kikertene over en bolle og ta vare p vannet. Dette kalles aqua faba (bnnevann) og du skal ha litt av dette i hummusen senere.

Ha alle ingrediensene i blenderen, en foodprocessor eller en bolle som du kan bruke en stavmikser i.

Nr det gjelder bnnevannet kan du begynne med 1/2 dl hvis du vil ha en fast hummus eller ta mer om du vil ha den litt mer flytende. Jeg bruker noe mellom 1/2 og 1 dl selv.

Kjr hummusen til du fr den helt jevn, jeg elsker at den er skikkelig kremet og god! Smak gjerne til om du vil ha mer salt, hvitlk eller spisskummen.

Jeg elsker spise grnnsaker dyppet i hummus eller ha hummus som tilbehr til grillmaten. Det smaker utrolig godt, metter godt og gjr godt! Jeg pleier lage denne klar og ha den i kjleskapet, s er det klart nr jeg vil ha noe godt kose meg med, eller jeg vil sprite opp en enkel middag. Ikke minst er dette perfekt ha med til venner eller servere nr du er verten ;)

Nr du skal servere kan du legge hummus p en tallerken, ha over et dryss paprika og en splsj olivenolje, det ser s proft ut!

Hva skal du i helgen? Her blir det kaffedate med venninner og familiekos med Jonna, han har nemlig fri <3

Sukkerfrie kjeks med sjokolade

  • 08.03.2017 kl. 07:32

Adlinks

En god ting kan jo ikke deles for ofte! Derfor deler jeg i dag en populr oppskrift fra arkivet mitt ;)

Selv om du lever sukkerfritt trenger du ikke leve uten ste smaker. Disse kjeksene eller cookiesene som jeg kaller dem er veldig populre i venninnegjengen og hos familie.

HELENES SUNNE COOKIES

4 dl finmalte mandler

1 dl fibersirup clear*

2 ss sukrin gold eller kokossukker

60 gram smeltet smr

1 ts bakepulver

Hakket 86% sjokolade (ca 1/3 plate)

Rr sammen alle ingrediensene i en bolle (tilsett sjokoladen til slutt). Ta nsket mengde deig i hendene og form til sm cookies. De flyter ikke veldig ut, s det er greit presse dem litt ut. Du kan godt trille kuler, men jeg synes ikke det er s viktig ;)

Stek cookies p 180 grader i ca 8 minutter, og flg godt med s de ikke blir for mrke.

*har du ikke fibersirup kan du bruke mer sukrin eller kokossukker, men da m du redusere mengden med 1/3 ca. Det er fibersirup som gir den seige konsistensen. Det er nok ikke noe problem bytte med fibersirup gold.

Flg meg gjerne p facebook for tips, oppskrifter og livesendinger fremover <3

Kremet is-"kaffe" uten kaffe

  • 24.02.2017 kl. 08:38

Adlinks

God morgen solstrle!

Jeg har allerede vrt vken noen timer jeg, for de siste ukene har jeg vknet av meg selv fr seks. Skjnner ikke helt hva som skjer, men jeg gr i hvert fall rundt og smiler for det er akkurat slik jeg vil ha det! I gr snappet jeg en deilig is-"kaffe" helt uten kaffe p kostholdsdamene sin snap, og jeg vil selvflgelig dele oppskriften med deg her ogs. Dette er s deilig lage seg nr jeg skal sitte jobbe her hjemme. Den smaker nesten som kaffe og er skikkelig kremet og digg.

Dandyblend er en slags urtedrikk en kan bruke i stedet for kaffe i bde varmt og kaldt vann. Den inneholder blant annet lvetann som virker gunstig p leveren din, og den smaker rikt og fyldig og dermed lignende som kaffe. Jeg er totalt hekta, og det vet jeg mange av dere har blitt ogs!

Min is-"kaffe"

3 ss dandyblend

2 dl ustet mandelmelk (eller annen melk) 

2 dl vann

4 isbiter

2 ss kollagen her eller her

(ingredienser er linket til i innlegget)

Hiv alt i en blender og vips har du en nydelig, kremet isdrikk helt uten kaffe, melk, gluten, sukker, soya og gjr (haha).

Dette skal jeg nyte fremover!!

Klem fra meg <3

 

Chips uten karbohydrater, med superegenskaper!

  • 18.01.2017 kl. 08:31

Takket vre mine rawfood dager har jeg lrt lage endel godsaker som jeg tyr til nr jeg har lyst p noe godt. Derfor savner jeg sjelden "vanlig" godis eller potetgull, det er jo s utrolig mye digg jeg kan lage. Jeg spiser s mye godt i lpet av en dag, men jeg gjr det fordi jeg vil. Det er veldig stor forskjell p dette og min tidligere flelse av at jeg bare m ha noe, typ jeg tmmer kjleskapet og spiser ting bare for spise sug.

Vil du lre mer om stsug kan du sjekke ut gratistreningen min her.

Grnnklchips eller kalechips er en klassiker blandt helsenerder som meg, og jeg glemmer at ikke alle har ftt teste denne godsaken. Jeg har en tendens til tenke at denne bloggen kun m inneholder de aller nyeste trendene, men det er jo feil. Jeg lrer noe nytt hele tiden, men samtidig finnes det s mye jeg lrte for s lenge siden som andre ikke har ftt med seg. I er alle i ulike deler av vr unike helsereise, og uansett om vi kan utrolig mye kan vi bli inspirert av andre. Jeg synes det er gy ta opp igjen ting jeg gjorde fr som jeg nesten hadde glemt.

Grnnklchips er en slik ting, og n som jeg hadde en diger pose grnnkl p hell i kjleskapet ville jeg lage nettopp det. Grnnkl inneholder masse kreftbekjempende plantekjemikalier, fiber og nringsstoffer. I min mening fr du den aller beste chipsen ved bruke nringsgjr. Dette er en type gjr som ikke ligner p annen gjr, du trenger ikke vre redd for bli oppblst eller f mageproblemer av den. Nringsgjr har en "ostete" (i mangel p et bedre ord) smak s den er perfekt for deg som ikke spiser ost. Jeg kjper nringsgjr p iherb her, men det finnes nok p noen helsekoster ogs.

Grnnklchips al Helene

En stor pakke grnnkl

3-4 ss olivenolje

6 ss nringsgjr

Salt (jeg bruker himalayasalt)

Vask og trk grnnklen godt hvis den ikke allerede er vasket og riv "bladene" fra stilkene. Jeg kaster disse da de ikke blir noe gode i chips, men lager du juice kan du eventuelt juice dem.

Riv bladene i passe strrelser og ha dem i en bolle. Ha over olje, nringsgjr og salt. Har du ikke nringsgjr kan du bruke andre krydder som paprika, chili eller andre ting du liker.

Masser inn krydderet fr du fordeler grnnklen p et par stekebrett. Pass p at bitene ikke ligger opp hverandre, da blir de ikke spr.

Stek chipsen i ovnen p 150 grader i 10-15 minutter. Flg godt med s de ikke svir seg, og husk at alle ovner er ulike.

Kos deg!! <3

P.S. dette er bare en brkdel av alle chipsene jeg fikk alts, men de blir borte p 123. Mange av grnnklchipsene jeg har kjpt har ikke smakt godt, hjemmelaget er best!

 

Helene Ragnhild

Velkommen! Jeg heter Helene Ragnhild og har en stor lidenskap for naturlig mat og sunn livsstil, og en bachelorgrad i ernringsfysiologi. I denne bloggen vil du finne inspirasjon til leve sunnere, lytte til din egen kropp og finne hverdagslykke. Jeg hper jeg kan inspirere nettopp deg<3 Etter flere r som prver er jeg endelig gravid! Flg gjerne min reise mot bli mamma februar 2018 <3 Kontakt: helene.ragnhild@gmail.com

Sk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no